- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SEK3
tag
Sziasztok!
Megtetszett az ebay, és lehet veszek is valamit, de nekem ez az egész olyan gyanús, mert van ott az az oszlop, hogy price, ami az ára és sokszor csak $0,99 -be kerülnek a cuccok, olyanok, amik szerintem 10-30 szorosát érik, és szerintetek ez nem átverés? tényleg annyiért adják, ha annyi van odaírva?
-vissza olvasgattam és csak megjegyzésként írom, hogy nem 100%, de a Junior számlához valamennyi szolgáltatás ingyenes, így az elektronikus számla is. -
And
veterán
Próbáld ki a magyar számlaszámoddal, és meglátod
. Régebben én használtam ezt, nem volt gondom vele. Ha biztosra akarsz menni, akkor kérd meg az eladót, hogy ugyanmár írja le az EU-n belül elfogadott IBAN-formátumú számlaszámát és a bankja BIC/SWIFT-kódját, ha már egyszer vállalta a külföldi szállítást. Azzal meg már elektronikus úton is indíthatod az átutalást, ha van netbanki hozzáférésed.
Annak szvsz. nagyon kicsi az esélye, hogy idegen kapja meg a pénzt, legfeljebb valami hibás / nemlétező számot ad, ha elrontod a bevitelt (de az ellenőrzőösszeg v. algoritmus miatt olyankor úgyis be fog szólni). -
baszi1000
újonc
hello.én nemrég regeltem az ebay-re és focicipőt szeretnék venni.de nem nagyon tudok angolul úgyhogy kellen egy kis segítség pl:mi ez a paypal,hogy működik,biztonságos-e
vagy hogy lehet még fizetni,menyi mo-on a postaköltség kb 1kg doboznak?
elöre is köszi -
tildy
nagyúr
Nos, sajnos nem paypalos fizetésű bidet nyertem meg, utalnom kéne.
Bank name: Sparkasse Leipzig
Account owner: itt az elado neve
Account number: itt 10 karakterből álló szám
Bank id code: itt pedig 8 karakterből álló szám.
UTalt már valaki nem paypalon keresztül, normál átutalással? Erre hogyan kell? Valaki segítsen! Egy pdaról lenne szó. (~30E ft) -
kraftxld
félisten
válasz
(Kolombusz) #1590 üzenetére
Nincs limit a kártyán?
-
(Kolombusz)
veterán
Jó kis szarban vagyok.
Nyertem ebay-en, és fizetni kéne. A kártyámon van elég pénz, mégis mikor a fizetésre mennék, akkor azt irja, hogy nem lehet kifizetni, mert: your credit card was denied by your issuer.
Pedig nincs letiltva, megnéztem a netes rendszerében a is a banknak. Erről a paypal már vett le pénzt, anno a 400 forintot, a wowot is erről fizetem. Mi a franc van??? -
Cow&Chicken
csendes tag
szépjónapot!
tegnap reggeltem az angol ebay oldalon és levont kb 1 fontot. ez valami regisztrációs díj lehetett? -
Harti
senior tag
Hali!
Jópár sikeres vásárlás után msot úgy néz ki hogy egyet elbuktam!
megnyertem egy licitet de a seller nem jelentkezik, és az accountja és törlődött a rendszerből!
A feedback-je 100%os volt, 41 pontos, ezért mertem licitálni!
Miután megnyertem eltelt 5 nap mire egyáltalán előkerült!
Fizetés után eltelt ismét 5-6 nap mig irta hogy látja hogy fizettem!
Azóta eltelt 6 nap, de semmi válasz, accja nem él már!
Irtam ebaynek hogy mi a fenét tegyek, átirányitottak a paypalhoz valami resolution centerbe!
Amit nem anynira értek!
Van rá esély hogy valahogy visszakapjam a pénzem???
Régen volt itt valami ilyenről szó!
Az összeg nem halálos, de akkoris... -
X-COM
nagyúr
válasz
tjozsef #1583 üzenetére
hát akkor már a vámhivatal majd küld egy levelet, engem nagyon be akartak cibálni, hogy személyessen intézzem, persze vidékiként marhán nem füllött a fogam az orczy-ra bemászkálni.
Szerencsémre tesóm vámügyintéző és el tudta intézni.
(ez még EU-n kívüli időszakban történt, szal viszonylag rég, azóta nemtom hogy s miként változtak a dolgok, szerencsére nem volt privát vámköteles csomagom.)
[Szerkesztve] -
passatgt
aktív tag
Hali!
Tegnap megrendeltem életem első csomagját ebayről.Már nagyon várom -
tjozsef
újonc
És ha kell vámot meg áfát fizetnem akkor hogy értesitenek kapok valami papirt hogy be kell mennem a csomagért a föpostára??
-
sasa311
veterán
válasz
passatgt #1581 üzenetére
kisértékű cuccnál valóban nem kell.
De a vámosok felbonthatják és ha úgy ítélik meg nem annyi az értéke mint ami rá van írva akkor kell.
Áfát.
Be kell érte fáradni a sárkány piac melletti központi postahivatal vám részére (pest) és akkor kapod meg a csomagot ha kicsengetted a fizetnivalót. -
passatgt
aktív tag
ok köszi.Ha mégis kellene fizetni akkor hogyan kell?amikor megkapom a csomagot akkor kell fizetni?
-
passatgt
aktív tag
Akkor most kell vagy nem?
-
passatgt
aktív tag
Hali!
Lenne pár kérdésem:
1.Nemrég regisztráltam ebayen.Olvastam hogy kb 2 hét még jön a levél.Amíg nincs meg a kód nem tudok licitálni?
A regisztráció után egy e-mailt küldtek,amiben ez volt:
To complete your eBay registration, click the ''Activate your eBay Membership'' link below.stb...
Ez nem ugyan az,mintha levélben küldenék?
2.Kinéztem az ír ebayen egy mobiltelefont,amit Hong Kong-ból küldenének,összesen 160eurora jönne ki postaköltséggel együtt.Erre kellene vámot,vagy egyéb költségeket fizetnem?
[Szerkesztve] -
Oliverda
félisten
válasz
Twinsen2 #1572 üzenetére
Hát azért ez érdekes. Nekem volt olyan hogy a Global Priority Mail 1 hét alatt ideért. Nem tudom hogy mostanában mit b@szakodnak annyit.
Amúgy szerintem az USA-ban történő feladástól számítva kb. 1 hét alatt beérkezik az országba a cucc, de gondolom a VÁM és/vagy a posta ül rajta még egy hónapot.
-
Twinsen2
tag
válasz
Oliverda #1563 üzenetére
Semmi különös, egy retro videokártya volt benne, egy viszonylag nagyméretű dobozban. vámon láthatóan felnyitották, de nem rótak ki rá semmit (hiszen csak 30 usd értékű volt cakkpakk). hogy ez mért tartott 5 hétig azt nemtudom.
De már megszoktam hogy pl. a surface csomagok az igért 4-6 hét szállítási idő heléyett rendre 9-11 hét alatt érkeznek meg, ami azért durván sok. -
Bash
őstag
válasz
Nicky Nygaro #1570 üzenetére
Itt írtam egy kis tájékoztatót: [link].
Általában azt szoktam mondani, hogy a Global Priority Mail semmire sem jó, mivel a Global Airmail Letter Post hajszálra ugyanaz a szolgáltatás, sőt kicsivel olcsóbb, és nem kelt akkora feltűnést, mint egy elsőbbséggel küldött csomag. Biztosítani egyiket sem lehet, tehát ha értékről van szó, akkor Global Airmail Parcel Post vagy a legbiztosabb a Global Express Mail (ha a csomag súlya nem éri el a Parcel Post minimális súlyhatárát, akkor értelemszerűen csak ez marad). -
tildy
nagyúr
Nekem kb 1.5 hete volt az első ebayes vásárlásom, az egyik aukciót múlt hét előtti hét vasárnap nyertem emg, egy wifi access pointot, pénteken már itt is volt az eszköz németből, a másik egy kulcstartó+ kocsiembléma volt, az pedig tegnap érkezett meg (múlt hét kedden ''nyertem'' meg ).
Edigg nagyon pozítívaka tapasztalatok. Hamar is ideért a cuccos -
Twinsen2
tag
Én eddig nem adtam el semmit ebayen csak vettem, úgyhogy kicsit meglepődtem a lentiken hogy egyátalán van ilyen hogy listing price.
Hogy a fenébe éri meg igy egyeseknek tucatjával eladásra kinálni 1 dolláros termékeket, amiknél ráadásul még a postán sem húznak le ? És csomo ilyen álltalában érvényes licit nélkül fejeződik be -
Oliverda
félisten
Cakk-pakk 165$ fizettünk érte, de mondtam az eladónak hogy csak 50et írjon a borítékra érték gyanánt, az esetleges áfa elkerülése végett. Azért még reménykedek, mert már hallottam egy-két olyan esetről a közelmúltban hogy 4-5 hét alatt ért a magyar címzetthez az USA-ból a hasonló módon feladott csomag(levél).
-
Bash
őstag
válasz
Oliverda #1558 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de nagy értékű dolgot Global Prioirity Mail-el feladni a létező legrosszabb választás, ugyanis nem biztosítható, sőt hivatalosan utánaérdeklődni sem lehet. Valószínű ezt a magyar vámosok/postások is nagyon jól tudják, nem ez az első eset, hogy ilyenről hallok.
-
Oliverda
félisten
Sziasztok!
eBay-en rendeltünk az USA-ból procit. November 6.án adta postára a srác USPS Global Priority Mail formában és még se híre se hamva.A tracking number alapján már elvileg november 9.én elhagyta az USA-t. Remélem valamelyik postás zsebre vágta.
Kezdjek el pánikolni?
-
Flashcash
Közösségépítő
Igen így kell fizetned. A paypal táblát most nem néztem meg, gondolom ennyi a jutaléka.
''Mindenképpen fizetek 1.60€-t, hogy meghírdettem. Ha nem viszik el, marad ennyi a költségem.''
Van még egy szabályozás erre relist néven itt: [link]
Itt azt írja hogy ha nem sikeres az aukció akkor ha a relist opcióval hirdeted meg újra a terméket és a második licit már sikeres akkor utólag visszatérítik a második hirdetés insertion fee költségét. A képek meg ilyenek szerintem díjmentesek. -
Badb0y
addikt
Jó dolog ám ez
Viszont ez már érdekes[link]
#1543:
Tehát ha német ebayen akarok eladni mondjuk egy 60€ értékű cipőt, akkor ez nekem minden költséggel így fog kinézni? (Itt a táblázat:[link]) :
Mindenképpen fizetek 1.60€-t, hogy meghírdettem. Ha nem viszik el, marad ennyi a költségem.
Ha sikerült eladni, megy rá 2.50€+ az 50€ fölötti rész 4%.
Eddig 60+1,6+2,9=64,5
Ezen felül mivel paypallal fizetnek, hozzáadódik még az összeg 3,9%+0,35€, vagyis ~67.4€.
Ezen felül még ha akarok képeket betenni, azok terhelik.
Van még ezen felül költség -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Flashcash #1552 üzenetére
Közben kiderült hogy mégsem a sniperrel volt a gond, az eladóval előre megbeszéltem hogy szállít magyarországra, viszont az ebay licitet elfelejtette átállítani ami így csak megadott országokból fogadott el licitet, ezt jelezte a blocked by seller üzenet.
Nembaj megírtam neki hogy én 35 fontot is adtam volna ugyanazért a cuccért amit így 14 fontos áron adot el, hátha legközelebb majd jobban figyel. -
Flashcash
Közösségépítő
Kipróbáltam ezt az auctionsnipert, egy dvd írót szerettem volna venni a notebookomhoz, max. 35 fontot szántam volna rá. Mindent beállítottam, 3seccel a vége előtt biddeljen, item number stb. majd a licitet megnyerte más 14 fonttal, az auctionsniper meg ennyit ír nekem a statusnál ''Blocked by Seller''.
Mivel ez egy ritka ultrabay dvd író volt így marhára örülök hogy nem működött ez a bigyó.
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Nem csak erre.
Ha pl fenn van egy 100 $ értékú cucc ebayen és a legnagyobb licit rá monfjuk 30 percel a vége előtt 20 $.
Namost te megadod auction snipernek, hogy max 50$ költenél rá, de azt csak 1 mp-vel a licit lejárta előtt tegye fel.
Így ha Kis Pista is nézi azt a licitet de ő nem ismeri az AS-t, akkor annyit lát, hogy még pár perc van és scak 20 $. Bepróbálkozik mondjuk 40 $-al és hopp, máris ő a nyerő, ezzel meg is nyugszik, hogy mostmár biztos ő fogja vinni, nem is rak rá többet (pedig mondjuk megadna érte 80-at is, dehát ha elég 40 is minek rizikózzon... ) Visszanéz még 1 percel az aukció vége előtt, és némán még mindig vezet, nem is ad rá több bidet, már porolja is le a helyét a szekrényen. Csak akkor csodálkozik majd, mikor nyom egy refresht és azt látja mégse ő vitte.... x) -
tr00p3r
addikt
ez azt jelenti, hogy: ha regisztráltál és után meg megerősítést is kértél, akkor levonnak 400 ft-ot a kártyádról ami 3-4 múlva jelenik meg a pénzmozgásban a számládon. a kivonaton lesz ez a 4jegyű szám, amit visszatérve a Paypal odalára kell megadnod a ''get verfied'' linkre kattintva. innen kezdve nincs limit, tudsz küldeni és kapni is pénzt.
-
TBC
tag
Helló mindenki! Egy olyan kérdésem lenne, hogy én beregisztráltam magam a Paypal rendszerbe, de csak 100.000 HUF-ig tudok fizetni kártyáról. Ahhoz hogy ezt a limitet feloldjam, kérnek valami expanded use number-t, amit nem tudok hova tenni...
Egészen pontossan:
Step 1:
Authorize PayPal to charge a 400 HUF Expanded Use Fee to your card. (You will receive a 400 HUF bonus in your PayPal account after you complete enrollment.)
Step 2:
On your next credit card statement (monthly transaction history), find the 4-digit Expanded Use Number that will be printed in the item description section of the charge. It may take 3-4 business days for the number to appear on your statement.
Step 3:
Log in to your PayPal account, click the Complete Expanded Use Enrollment link on your Account Overview, and enter your Expanded Use Number.
Valaki tud ebben segíteni?
Köszi!
[Szerkesztve] -
Krix
őstag
Egy ilyen progi mennyivel tud többet mint az eBay saját automata licitelője?
-
Flashcash
Közösségépítő
Két tételből jön össze az az összeg amit fizetned kell egy eladás után.
1, Insertion Fee - Ezt azért fizeted hogy megjelenjen az aukció az ebay oldalán, a licit kezdő értéke után fizetsz.
2, Final Value Fee - Sikerrel végződő licit esetén, az eladási ár után fizeted.
[link]
[Szerkesztve] -
Flashcash
Közösségépítő
Sasa, Bash kösz az infókat. Délután licitálok egy noti dvd íróra, majd kipróbálok egy snipert.
-
sasa311
veterán
válasz
Flashcash #1538 üzenetére
Én használtam az auction snipert mindig, nagyon jó és nem fizetős, mert kapsz azt hiszem alapből 3 vagy 5 ingyen nyert bidet és +3at ha ajánlod egy ismerősödnek és ő is regel a linkeden keresztül.
Én regeltem még 5 e-bay accot, azoknak ajánlottam és kitartott az ingyen bidMár egy ideje nem e-bayezek.
-
Badb0y
addikt
Hol van leírás az eladás utáni jutalékokról
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
fokukac #1534 üzenetére
Igen használják sokan ezt az automatikus licitet, viszont ezek fizetősek, azt hiszem a megnyert licit egy részét kell fizetni értük. (1%?)
Nálam annyi a taktika ha nagyon meg akarok venni valamit hogy a vége előtt kb. 3 másodperccel beütöm azt a legnagyobb összeget amit még megér az árú nekem.
Ha valaki automatikus licitet használ és megér neki egy jegy mondjuk 80 dolcsit te pedig max. 60-at szánsz rá akkor úgysem nyersz, ha nálad belefér a 100 is akkor pedig hiába van automatikus licitje te fogsz nyerni 81-el. Ha nem készülsz az automatikus licitre mert az utolsó 5-10 mp.-ben még csak 40-en áll a licit akkor biztosan veszteni fogsz, mert nem tudsz annyit kézzel reagálni az utolsó másodpercekben hogy elvidd a licitet ebben a példában 81-ig. -
fokukac
nagyúr
válasz
fokukac #1534 üzenetére
ezt most találtam :
''Aki ebay-ezik, annak ajánlom figyelmébe (ha esetleg nem ismerné) az AuctionSniper nevezetű oldalt. Nagyon hasznos, és 100% biztonságos, előszőr én is kételkedtem benne, de olvasgattam itt ott, fórumokon, és ami a legjobb benne, hogy egyszerű kezelni. Ha valaki nem következtetné ki a nevéből, ez egy automata aukció leütő oldal, nem kell úgyhagyni a gépet ahhoz, hogy az aukció vége előtt akár 1-2-3 másodpercel leüsse magától.
ui.: ha valaki használná, avagy elkezdené használni, a 'saját felelőségére' üsse be az 1másodpercet ahova kell, az nem 100% jó, mert ha esetleg túlterhelés lépne fel, nem biztos hogy időben leüti.'' -
fokukac
nagyúr
nem tudom, hogy csinálta valaki, de 3 másodperccel az aukció vége előtt még én vezettem, és végül nem én nyertem, hanem egy olyasvalaki, aki akkor bidelt először. ezt hogy csinálta??
van erre valami spéci módszer, valami gép v. script, ami az utolsó másodpercben közbeavatkozik? hogy van ez?
-
kraftxld
félisten
Sajnos elég nagy betűkkel ki van írva:
''I Ship To The USA Only !!! Including [ Alaska, Hawaii, & Puerto Rico ] Please Do Not Ask Me To Ship Anywhere Else As I Will Not Do It !!''
A raid dolgokat most jegeljük, de ha találsz épet, és kicsit különlegeset, akkor jöhet, de egy kupacnyi nem kell most -
Rive
veterán
Egy ebay-jártas emberke sürge be tudna segíteni egy konkrét tétel elsikálásába?
[link]
Valahogyan rá kellene beszélni az eladót egy magyarországi szállításra, aztán megvenni helyettem a cuccost
[Szerkesztve] -
fokukac
nagyúr
koncertjegyet vettetek már ebay-en?
eddig 0 bid van, még van két nap, de taktikusan várok...
vajon itt is az utolsó öt percben megy föl az ár? -
fokukac
nagyúr
megváltoztattam az ebay-en az emilcímem, mert a régit már sosem nézem.
bankkártyát kért hozzá.
megígérte, hogy ''your card won't be charged''. a tranzakció sikeresen megtörtént.
ezek után, csak kíváncsiságból megnéztem a bankszámlámat, hát persze, hogy ott figyel a kemény 1 dolláros zárolt összeg...
de hogy miért?
[Szerkesztve] -
Twinsen2
tag
ma kérdeztem egy csávót, szállít-e európába. erre ezt válaszolta:
I ship in the USA ONLY with NO exceptions ! YOU MUST LIVE INSIDE THE USA, LOVE THE USA, AND SUPPORT THE USA TO BUY THIS ITEM.
Ezt a barmot... ezután nem is kéne tőle semmi. -
donw3ga
őstag
Többször vásároltam az ebay-ről kisebb terjedelmű dolgokat usaból, eddig soha nem kellett vámot fizetnem, most egy tft monitort szeretnék kb. 150e Ft az értéke, ha megállítja a vám mennyi vámot+áfát kell fizetnem?
-
J.J. András
őstag
válasz
kapcs-ford #1520 üzenetére
csokamiki
mi a reges nicked :? vagy van SHOPd is :?
miket szoktatok arulni rajta :?
ha nem tul tolakodo a kerdesem
csövaz-pacsi: J.J.A -
pityulee™
tag
-
kapcs-ford
őstag
Hozzám is becsengetett egy paraszt. 0 feedback frissen regisztrált, vett is valamit és persze utánvételes szállítást kért persze a címe és a telefonszáma kamu. Persze tőlem meg levonta az ebay a hasznát... írtam is nekik de reggel óta nem képesek válaszolni.
Annyi bevételük van hogy nem igaz de a support még mindig egy nagy rakás xar. -
kraftxld
félisten
Ha nem fizetnek ki valamit, hogyan lehet a listing cost-ot visszakérni?
Kicsit bosszantó mikor vonják le a 10$-okat...... -
TBC
tag
válasz
salieri. #1512 üzenetére
Elektronikus számlát szeretnél nyitni. Sajna van valamennyi költsége, asszem 1000 huf/hónap. Ha megvan, lesz 3 számlaszámod, amiböl az egyik a bankkártyához tartozik, a másik egy megtakarítási számla(A megtakarított pénzedet tudod ide rakni, és napi kamatozásu), a harmadik pedig webkártyaszám, amire ha átutalsz pénzt, vásárolhatsz vele interneten...
Én sem hiszem, hogy a junior jó lenne. -
Oliverda
félisten
LOL:[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Okos Otthon / Smart Home
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fujifilm X
- Villanyszerelés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pici telefon, óriás akksival?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung S23 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállásal
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest