Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
salieri.
őstag
az ebay a felhasznaloi kodot levelben kuldi ki postan keresztul nem emilben! micsoda profi rendszer
-
-
Szabtom
senior tag
-
Kuvik
tag
sziasztok!
Én egy eredeti feart szeretnék venni ebayen keresztül..
mivel se dombor nyomott kártyám, meg lövésem nincs az egészről, hogy mi merre hány méter, így arra gondoltam, valaki innen megvehetné nekem..
persze nem ingyen gondoltam, dobnék egy kis plussz zsét a dologra..
kérdés megérné e?
itthon 5 ezerért már lehet kapni..
kicsit kötülnéztem ebayen.. 10 dollár körül már vannak... mondjuk főleg az USAból, de találtam thaiföldit is
ez mondjuk megfelelő lenne:9 [link] -
Zoddo
csendes tag
Kis problémám keletkezett, próbáltam volna regisztrálni mint eladó és ennek érdekében kérte a bankszámla számomat, megadtam a már több helyen használt (paypal-is) Mastercard-omat. Erre azt írja ki mikor el akarom fogadtattni, hogy ezzel a bankártyval nem lehet ezt a műveletet végrehajtani.
Nem tom mi lehetett a gond.
A bankártya az OTP-nek az elektronikus számlacsomagjából a webkártya. eddig minden ment vele. Mi lehet a probléma?Minna no Golf jeee
-
Bash
addikt
-
Szabtom
senior tag
Hi,
USA-ból rendeltem könyveket. Ma levelet kaptam a postahivataltól, hogy vámkezelésre fáradjak be hozzájuk. Mennyit kell fizetnem egy 112 dolláros csomag után? Mennyi a vám? Mennyi az ÁFA (ha azt is kell)?
A bolt e-mailben elküldte nekem a vámárunyilatkozatának a számát. Ezek szerint a postán kaptak egy példányt ebből a csomag mellé, és tudják, mennyi az értéke? -
(Kolombusz)
veterán
Gyerekek nekem se küldik a mailt.
-
salieri.
őstag
hogy kell az ebayen a regisztraciomat megerositeni ? mert en nem latok hogy kuldott volna nekem valami kodot amit be kell irni a honlapon
-
Oliverda
félisten
Valaki le tudna nekem bonyolítani egy kb. 2000 forint értékű vásárlást az eBay-en? Sajnos csak PayPal segítségével lehetséges a fizetés.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
naga
senior tag
-
sasa311
veterán
válasz pityulee™ #1479 üzenetére
Ja, csak akkor ha a drága magyar posta 76 darabban szállítja ki neked (neadjisten nyomavész...) akkor annyi a bizotsításod is
(Kolombusz) :
Nem vagy még 18 év van dombornyomott kártyád?
Atyaég a világ fejlődik így vagy én vagyok lemaradva?
szerk: egyáltalán 18 éven aluliaknak lehet dombornyomott kártyája? Jesszus a bankokat
[Szerkesztve]Es mondd, a passzatszelet szemelyesen fingtad, vagy csak iranyitottal?
-
naga
senior tag
válasz (Kolombusz) #1476 üzenetére
Ezen nem tudom mi a LOL. +Áfát is kell fizetned.
Csak EU-n belül nincs vám.
Mielőtt beleszaladsz valami zűrbe alaposan olvasd el ezt:
[link]
A paypal része még nem teljesen friss, mivel volt pár változás mostanában.
[Szerkesztve] -
(Kolombusz)
veterán
LOL, USA-ból télleg vámolják a cuccokat? Pf, akkor GB-ből fogom venni az ipoidot, tegnap láttam jó áron ipodokat gb-ben és worldwide shippingesek.
Majd beirom, h vmikor 1980ban születtem 18 éven aluliak nem regelhetnek.
[Szerkesztve] -
mg105
senior tag
válasz (Kolombusz) #1474 üzenetére
szia!
én nem rég vettem egy ipodot ebayen, nem kell hozzá más csak a bankkártya ill. PayPal (legtöbben ezt használják, megbízható, ugyhogy ajánlott )
amint megnyerted az aukciót, a paypalon keresztül kifizeted, ők meg küldik a címre.
minden eladónál ott van hogy hol a cucc, hova hajlandó küldeni és mennyibe fog kerülni. 1-2 hét alatt meg is jön
sok sikert -
(Kolombusz)
veterán
Sziasztok!
Nemsokára megjön a mastercardom dombornyomott.
Szeretnék ebayen vásárolni egy ipodot. A kérdésem az: hogyan tehetem ezt meg, hogyan működik a postázás, hogy tarthatom a postázást.
Esetleg egy ,,próbavásárlást'' leirnátok, hogy hogy működik, ti hogy csináljátok? Köszi. -
pBandi
tag
Sziasztok!
Véletlenül 2x1db-ot rendeltem egy bizonyos fix áras termékből. A net akadozott ezért nyomtam rá kétszer... Viszont csak az egyikre lenne szülségem, hogyan lehet a másikról ''lemondani''?...
-
Bash
addikt
Nem tartom valószínűnek, amennyire én tudom előre meghatározott időpontokban indulnak a szállító járművek, amennyi küldemény éppen akkor ott van, annyit visznek el. Nyilván vannak időszakok, amikor ezek a járatok sűrűbben közlekednek, pl. ünnepek előtt, de még ha így is lenne, nem hiszem, hogy heteket kellene várni.
http://bashtravel.com/
-
-
Bash
addikt
Ritkán, de előfordul. Gondolom nem meglepő, ha azt mondom, hogy a világ legnagyobb forgalmú postatársaságával állunk szembe, biztos vagyok benne, hogy több nagyságrendnyi különbség van kézbesített küldemények számában bármely más postatársasággal összehasonlítva. Tökéletes rendszer nincs, de az évek alatt elküldött többszáz csomagom mindegyike célba ért eddig.
-
Luighi
senior tag
Magam is meg voltam lepve a késésen (kiszámíthatatlanságon):
USPS Global Airmail Parcel Post, 4-10 munkanap beígért szállítási idő helyett 37 nap alatt ért Mo-ra a csomag.
szerk.: az eladót olyannyira meglepődött a késésen, hogy időközben útnak indított egy másik csomagot...
[Szerkesztve] -
Bash
addikt
Attól függ mit nevezel nagyon kiszámíthatatlannak. Elég sokféleképpen fel lehet adni egy csomagot (korábban már részletesen leírtam: [link]), természetesen kisebb késések előfordulnak, de pl. legutóbbi kb. 7-8 Global Express-el feladott csomagom a hivatalos 3-5 nap helyett 2,5 nap alatt kézbesítették.
-
-
Borosz
őstag
Sziasztok!
Gondom a következő: e-bay-en ugyebár...vettem egy kijelzőt egy S700i-hez. Le is küldték Hong kong-ból annak rendje és módja szerint. A vásárlásnál az állt a honlapon, hogy ''brand new'' és oem. Megkapom a kijelzőt és az maszatos ill. enyhén az átvezető fólia kissé nyúzottnak tűnik. Nem baj gondoltam a lényeg, hogy itt van végre és tudom amjd használni a készüléket. Beraktam a kijelzőt, de úgy vigyáztam minden mozdulatra, mint egy szívműtétnél az orvos, de lám-lám a kijelző bal oldalán érdekes jelenség látható: világosabb képeknél ill. világosabb részletek hatására ''pixelesedik'' a széle a kijelzőnek. Telefon szédszed, átvezető fólia megnyomkod miközben a készülék be van kapcsolva és javul a helyzet. Most viszont megint visszaromlott a kép. Ergo használt kijelzőt kaptam és ráadásul hibásat is.
Mit lehet ilyenkor tenni? Gondolom nem sokat...
A kijelző postástúl 11K-ba került. -
Bash
addikt
válasz joysefke #1458 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy mennyibe kerül a szállítás, ha eBay-en vásárolsz, mindig az eladó határozza meg a szállítási (+kezelési) költséget. Ezt megteheti úgy, hogy fix szállítási költséget állapít meg vagy az ő általa meghatározott súly, esetleges extra kezelési költsége és a címed alapján az eBay rendszerével kalkuláltatja.
P.S.: a linkelt terméket az eladó USA-n belül $7.50-ért szállítja, kérhető rá biztosítás $3.20-ért. Nemzetközi szállítási költségről e-mail-en ad tájékoztatást.http://bashtravel.com/
-
joysefke
veterán
Tehát egy videokártya, mem és procinak való csomag Póstaköltsége érdekelne a világ
különböző tájairól. -
joysefke
veterán
Igazából az is kérdés lett volna, hogy honnan érdemes hozatni.
Gondolom Kórea meg ilyen országok elég olcsók lehetnek...
De, hogy legyen konkrét kérdés is:
Itt van ez a P4 30USD nél tart éppen az USA ban:
[link] -
őstag
válasz joysefke #1453 üzenetére
Nekem múlt héten jött cuccom Új-Zélandról. 35$ volt a posta (DHL) 4.5$ volt a biztosítás. Hétfőn feladta, kedden Budapesten volt a csomag. Onnan viszont 1 hét kellett mire Szegedre ért. Nem tudom mit sz*r*kodott rajta a DHL.
Pár hónapja jött csomagom Malajziából kb. ugyanennyiért. Azt a FedEx hozta, és 3 nap alatt ért Szegedre Kuala Lumpurból.If it is not broken then don't fix it!
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Procit, memóriát, videókártyát érdemes venni valami távolkeleti országból?
(annak reményében, hogy bagóért megkapom)
Tud valaki valami megközelítőárat mondani, egy korea-Mo postázásra?
Van valakinek számtechcucc messziről >> Magyaro.
tipúsú tapasztalata?
üdv
JJ
(Mielőtt valami nagyokos rákárogja, hogy olvassak vissza, közölném, hogy
FRISS tapasztalatok érdekelnek, nem a PayPal előtti időkből) -
-
attika80
aktív tag
Sziasztok. Mar nagyon unom, hogy mindig az utolso masodpercben bidelnek ram.Ugy hallottam van valami bidelo progi, nem tudja valaki, honnan lehetne ilyet szerezni? Kicsit tulzas, hogy mindig olyan nyeri meg aki egyetlen egyszer bidel az utolso masodpercben.
Byez -
-
Badb0y
addikt
válasz joysefke #1448 üzenetére
De nem úgy árulja, hogy egy dobozba 60 könyv, hanem azt ááltalába a postázáshoz odaírják, hogy mennyi a pk-ja és a ''+''-* összeg pedig minden további termék pk-ja. Lehet belefér egybe, de a pk-ját ki kell fizesd. De azt tartsd szemelőtt, hogy itt a pk nem a valós értékeket adja. Szinte mindenki belekalkulál még egy kis pénzt.
Minőségi laptopok https://notebookokhu.business.site/
-
joysefke
veterán
Látok 1 centért buy it now használt könyveket ebayen egy ember store-jában.
What's the catch?
Ez nem átverés, nem csalás??? -
joysefke
veterán
Az utolsó 3 hozzászólásomban írtam, hogy N.o-ból is 2 különböző ajánlatot kaptam
postaköltségre...
Nyilván a 2 közül az olcsóbbat ajánlanám annak az eladónak aki nekem a többet mondta.
Mellesleg most nézem a DHL oldalát és valószínűnek tartom, hogy aki a kevesebbet mondta (olyan 4EUR körül) az elnézte és a belföldi szállításra gondolt...
Kérdés:
Ausztrából való szállításról (így látatlanba felteszem olcsóbb) van valakinek valami infója, linke??
Kérdés:
Tehát ha DHLel küldenek nekem Németoból, akkor azt a csomagot sehol sem érinti meg Magyar postás? Tehát azt mondhatjuk, hogy elég biztonságos? -
naga
senior tag
válasz joysefke #1443 üzenetére
Mivel úgy tűnik fogalmad sincs, hogyan működik a szállítás, nem tudom mi alapján mondanál olcsóbb megoldást. És ezt nem bántásból mondtam, csak az előző DHL-es hozzászólásod alapján.
Küldés módjáról általában lehet egyezkedni.
Egyébként van egy pár eladó, aki a postán is nyerészkedik. pl. mondja, hogy 5 Font, aztán mikor megkapod a csomagot, 3 Font értékben látsz rajta bélyeget.
[Szerkesztve] -
joysefke
veterán
Valószínűleg azért gondoltam, mert fogalmam sincs, hogy hogyan működik a szállitás...
Ha az eladó mond egy X árat a postaköltségre, akkor érdemes szerintetek felhívni a figyelmét olcsóbb alternatívára?
J -
naga
senior tag
válasz joysefke #1440 üzenetére
Mivel elég sok módja van annak, hogy elküldjön neked valamit egy eladó, ezért nagy szórás lehet az árakban is, de nem biztos, hogy a legolcsóbb a legjobb, pl. nincs rá biztosítás, vagy nem regisztrált.
Ha DHL-el vagy más futárcéggel küldi, akkor az soha nem kerül postás kezébe, nem is értem miért gondoltad. -
joysefke
veterán
most érkezett be máshonnan ajánlat 4EUR alatti postadíjal
Látom hatalmas itt a szórás.
(gondoltam veszek 1-2 kissebb terméket, mielőtt több száz eurot kockáztatok...) -
joysefke
veterán
Most ajánlott nekem egy német ficko 4 könyvre (biztosítatlan)
9,6 Euros (!!!) postadijat!
Létezik ez, vagy át akar baszni?
JJ. -
joysefke
veterán
Sziassztok!!!
Szeretnék nagyobb értékű műszaki cuccot venni az EU ból.
Konkrétan notebook úgy 500Euró körül
Reggeltem ebayen, csináltam paypal accot.
Milyen tanácsokat tudtok adni:
Fizetés Paypallal?
Postánál mire kell figyelnem?Gondolom kell biztosítani... Mennyire???
Mennyibe kerül?
Mennyibe kerülne egy 10Kg os PCt ideküldeni? (Kb)
Gyártó garanciát be tudom vetni egy Németországból érkezett notira?
Tanácsok jöhetnek -
Luighi
senior tag
Ez igen! Vannak még nagyon korrekt emberek a világon!
Az amerikai eladó, aki még augusztus 25-én adta fel a csomagot (ami még mindig nem ért ide), felajánlotta, hogy küld még egy ugyanolyan terméket, ha a magyar posta nem tud semmi érdemlegeset mondani USPS tracking number alapján! Van ilyen is emberek. -
_Yvorl_
tag
Komám, ha már igy öszepálinkáztunk. Én nem azt írtam, hogy mi történik az életben, hanem arról, hogy mik a jogszabályok. Nekem is volt már oylan, hogy több volta csomag értéke, mint 50 USD és mégis átengedték a postán zokszó vám és áfáztatás nélkül. De ettől még a szabály az amit irtam, hogy mindegy ajándék e vagy sem egy a lényeg az érték. Ha nem hiszed járj utána a vámszabályokban én végignyálaztam annó, pont aziylen áfafizetések elkerülésének érdekében.
Másik megjegyzésedre a kibicnek semmi se drága megjegyzéssel tudnék válaszolni. Neked télleg nincs vesztenivalód de a kollegának azért a 20% beáfáztatás akár elég nagy vesztenivaló lehet. Nekem volt már iylen esetem, hogy vámhivatal kiszabta rá az áfát minden próbálkozásom elenére. Valószinüleg éppen beleestem egy véletlen kiválasztásba. És mondjuk megjegyzem még akár az egészet cseszheted is mert joga van a vámhatóságnak ellenőriznia csomagod és ha kevesebbnek itéli meg a csomag értékét a megadott papírokon, mint a valós akkor akkor is ki fog vámot áfát szabni ha belegebedsz akkor is. PL ha a kollega vesz felniket postán elküldeti és mondjuk ráírnak 45 USD értéket. De mondjuk a vámosnak szemet szúr átnézi . Akkor akkor is fizetned kell ha nem akarod.You can't teach new tricks to an old GOD!
-
Luighi
senior tag
válasz _Yvorl_ #1424 üzenetére
Yvorl komám, ez nem feltétlenül igaz, rendeltem már Eu-n kívülről 50$-nál nagyobb értékű szórakoztató elektronikai kütyüt, amit ajándékként küldött az eladó, és egy fillért nem kellett utána fizetni (áfát sem).
Ezért javasoltam a kérdést felvető kollegának, hogy próbálja meg, veszteni valója nincs. -
őstag
Az ügy nem velem történ(ik)t,egy ismerősnek,ismerős által lett leütve egy tétel a német e-bay-en,már lassan 5 hete.A leütés másnapján utalva lett az összeg (kb 60e),azóta sincs semmi fejlemény,2 hete e-mail lett küldve az illetőnek,semmi válasz.Ma voltunk az utalást intéző banknál,ott minden rendben,a pénznek ott kell lennie.
Eddig volt türelem,német ismerős által fel lesz hívva az illető (ugye leütés után az adatai nyilvánosak lettek),egyszerűen nem tudjuk,mi a probléma.Az eladó párezer tranzakcióval a háta mögött nem hiszem hogy simlis,de már nagyon bosszantó a dolog,hogy ő sem jelentkezik semmilyen módon.
Beszámolok a fejleményekről,de az biztos,hogy én személy szerint ekkora összegű tételt az életben nem fogok előre utalni sehova.Tech-No-Logical World.
-
JohnShaft
csendes tag
sziasztok
mik a tapasztalatok ebay-en? valaki tudna segíteni? Paypal-on
regisztráláskor azt mondja, hogy a kártyám adatai közül valami nem stimmel.
A kártyaszám esetén az összes számot be kell írni, majd a biztonsági kódnál ugyanennek a sorozatnak csak az utolsó 3 jegyét, ugye jól értelmezem?
Címnél kell valamire figyelni? mert nem enged át valamiért...
Előre is kösszi -
_Yvorl_
tag
Ez teljes hülyeség és már többször meg is beszéltük itt. Attól még, hogy ajándék van ráírva simán levámolják, ha az értéke meghalad egy bizonyos összeget. (kb 50 USD szállítással együtt) Amúgy a műszaki cikkere és számítástechnikai alkatrészekre a vámtétel 0% tehát vámot ilyen módon olcsón megúszod ellenben a lényeg, hogy áfát fizettetnek veled. Az meg 20 % most. Persze mindez Unión kivülre igaz. EU tagországból azt rendelsz és annyiért amit akarsz. (persze kivételek itt is vannak pl autó)
You can't teach new tricks to an old GOD!
-
őstag
-
I_Am
veterán
Mekkora a méretkorlát amig ki lehet okoskodni a vámot?
krómfelniket rendelnék.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
kraftxld
félisten
Eladtam valamit.
Vevő felszívódott, levélre nem válaszol, már ki is vágták az ebayről.
A számla pedig jött, hogy fizessek x dollár listing cost-ot, meg x dollár jutalékot az eladásért.
Ilyenkor ez visszajár vagy mi a pontos helyzet?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
Luighi
senior tag
Hong Kong - Bp háztól házig: 10 nap
USA- Bp aug.25. óta: még mindig semmi -
Szabtom
senior tag
válasz Integra #1399 üzenetére
Huh, nem erre gondoltam, a két mondatot nem jól fűztem össze. Mindenesetre a Vatera sorsa érdekel, mert úttörőnek számítottak és úgy tudom, profitot is sikerült kihozniuk.
De egyébként rátapintottál a lényegre, mert a PayPalt a Vaterán is be kell majd vezetni, különben lassan megfullad majd. -
Lacoste
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék rendelni egy műszaki cikket az USA-ból, és szereteném megkrédezni, hogy milyen költségeek fognak még felmerülni a szállítás mellett? Gondolok itt vámra, kezelési költségre. Olvastam már 8%-os, meg 20%-os vámról is. Most akkor melyik a helyes?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest