- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nimrod
addikt
Ki melyiket ajánlja? Postai kézbesítés vagy futárszolgálat? Előbbit épp most perelem.
-
Bash
őstag
Értékelem a segítőkészségedet, csak kár, hogy pontatlanok az információid. Kicsit szeretnék helyesbíteni rajta, úgy gondolom a személyes tapasztalat többet ér midennél.
Elmélet:
Ajándék küldeményekre vonatkozó váminformációk: [link]
Tehát a nem kereskedelmi célú ajándék küldeményeket ÁFA illetve vám nem terheli, ha az értéke nem haladja meg a 45 ECU-t (gyakorlatilag 45 EUR, ami jelenlegi árfolyam szerint 54 USD). Ha az összérték meghaladja a 45 ECU-t, akkor mentesség adható a 45 ECU alatti értékű árukra, tehát elvileg 3 db egyenként 40 ECU értékű árucikk ajándék küldeményként szintén mentesülhet az ÁFA és vám fizetési kötelezettség alól. Természetesen mindez csak akkor igaz, ha a linken részletesen taglalt árucikkekre vonatkozó mennyiségi korlátozásnak eleget teszünk.
Biztosításra vonatkozó információk: [link] [link]
Magyarországra postázott küldeményekre biztosítás a küldemény értékétől függetlenül maximálisan $5000-ig opcionálisan köthető, ami elveszett, megfosztogatott, illetve sérülten érkezett küldemények esetén egy hosszadalmas folyamat (bizonyítékgyűjtés, értékmegállapítás stb.) után elvileg visszakapható.
Gyakorlat, jótanácsok:
Ajándék küldeményeket megfelelően alacsony értékmegjelöléssel nem szokták bántani, de a Vám- és Pénzügyőrség félelmetes pallosa bármikor lecsaphat, ez benne van a pakliban.
Ha van rá lehetőség, mindenkinek a Global Express Mail-t (EMS) [link] ajánlom, $100 biztosítást tartalmaz. Egyrészt nem kell hetekig izgulni a küldemény miatt, általában 4 nap alatt kézbesítik. Másrészt online nyomon követhető, bár tény, hogy ritkán frissítik. Nagymértékben megnöveli az ÁFA és vám fizetési kötelezettségek alól való ''megmenekülés'' esélyét.
Az évek során a rengeteg Magyarországra küldött (több tízezer dollár összértékű) csomagjaim kivétel nélkül mind sértetlenül megérkeztek, közülük összesen hármat vámoltak meg, ami egy körülbelüli százalékos aránynak is tekinthető. -
And
veterán
válasz
kraftxld #794 üzenetére
A küldési módot alapvetően a feladó szabta meg. A helyzet némileg furcsa, a TPG Post ugyanis nem futár-, hanem közönséges nemzeti postaszolgálat, amely viszont egy nagyobb vállalatcsoport tagja (TNT-Post Group). A TNT-nek meg van - hasonló nevű - magyar kirendeltsége, amely a saját meghatározásuk szerint ''expressz szállító vállalat''. A Magyar Posta üf.szolgálatán is azt mondták, hogy csak nagyon ritkán kapnak onnan kézbesítésre csomagot. Mindegy, ezeket a köröket már többször is lefutottam, de nem jutottam előrébb..
Mod. #795: a Magyar Posta árai irrelevánsak, ha te külföldről vársz küldeményt, vagy rosszul tudom? Ha te vagy a feladó, asszem' a Posta áraival a többi cég nehezen versenyezhet, de ők - elvileg- más szolgáltatásaikban jobbak. A nemzetközi futárszolgálatok (UPS, DHL, TNT, stb.) weboldalain pedig minden részletre kiterjedő árkalkulátorokat találsz.
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
na én ma először veszek E-bay Webshopból cuccot (nyomelemeket akváriumhoz, 4*500ml). Megvettem, holnap kődöm a kesht.
Kíváncsi vagyok mi leszMindenesetre a supportjuk jó, eddig mindig még aznap válaszoltak és rendesek nagyon, majd megírom mi lett.
AND: Tudnál írni ÁRAKAT ezekről a futárszolgálatokróL? Olcsóbb, mint az Ungarische posta?
[Szerkesztve] -
And
veterán
válasz
kraftxld #792 üzenetére
Eddig minden pakk jól volt megcímezve. Az ebay-címemnél nincs is megadva a megye, de a hazai cégek a nevemre keresve sem találtak semmilyen küldeményt. Mindenesetre másodjára a nyugdíjas apám címét írtam meg. A postaköltséget kénytelen voltam kifizetni újra (hamarosan fel is adják másodszor a cuccot), és azt sem tudom, kinél lehetne egyáltalán reklamálnom.. Most már annak is örülnék, ha idetalálna végre a csomag
.
-
And
veterán
''Viszont biztosítást kötnék a dologra, mert a magyar postáról lehangoló a véleményem [..]''
Egy kis kivétel: nem volt eddig olyan marhára sok tranzakcióm, kábé tíz, de a Magyar Postával még volt gondom. Ellenben a gyorspostákkal már nem először szívok, a második ''nehéz ügy'' épp most van folyamatban. Az első még nem is eBay-es rendelés volt: A DPD nevű gyorsposta cég idehozta ugyan az árut, csak épp mindhárom kézbesítési próbálkozásakor ''elfelejtett'' értesítőt hagyni, így a küldemény szépen visszament Németországba. Szerencsére a feladó cég rendes volt, másodszorra ingyen elküldte, és akkor már tudtam, kit is kell keresnem. A futár a céghez hozott valamit, ahol dolgozom, és magával hozta az én kisméretű küldeményemet is (a kérdést, hogy miért nem hagyott valamilyen nyomot, annyival intézte el, hogy ''nem voltunk otthon''. Hát vazze', ki gondolná, hogy az emberek hétköznap délelőttönként dolgoznak..).
Most meg december közepe óta várok Hollandiából egy nagyértékű, eBay-en vett műszaki cikket, és a helyzet sokban hasonlít az előbbihez: értesítés nincs(!), (az online csomagkövetés szerint háromszor próbálták meg a kézbesítést), a csomag visszament, az eladó meg még engem tol le, hogy miért nem veszem át a csomagot, ha egyszer kapok egy csomó értesítést.. A dolog szépsége, hogy nem sikerült kideríteni, hogy melyik cég a magyarországi kézbesítő. A feladás a holland TPG Post-nál történt, de a szóbajöhető hazai cégek közül egy sem bukkant a csomag nyomára. Még a TPG Post-nak is írtam, de ők sem tudták megmondani az egyértelmű választ arra, hogy ki lehet a hazai kézbesítő. A legrendesebb a Magyar Posta ügyfélszolgálata volt: válaszoltak a levelemre, a telefonos érdeklődésem után meg később vissza is hívtak (erre még a valószínűen leginkább illetékes gyorsposta sem volt képes, ígérete ellenére sem, igaz, előtte már többször kerestem őket, de nem találtak semmit). A Posta ráadásul tippeket is adott, és a saját nyilvántartásukban is utánanéztek a csomagnak, hátha. Azért eléggé vicces dolog, hogy öt céggel - köztük a feladó postával - vettem fel a kapcsolatot, de egyszerűen nem sikerült a csomag nyomára sem bukkanni Magyarországon. Most legalább éppen tudom, hogy hol van: a feladó országban.
-
_Yvorl_
tag
Sokszor leírtam már itt meg több kolléga is leírta, a vámelkerülés esélyeit. Most mégegyszer leírom.
Amerikából nincs vám sok termékre, azonban áfaköteles a dolog. Tehát mostmár 20% sarc.
Ez Jó esélyel elkerülhető ha giftet x el az hombre a túloldalon és 100 USD alá pozícionálja az értéket. TEHÁT NEM ELÉG A GIFT beXelése. És mint a kollegák leírták ez esetben ennyi a biztosítás értéke isés nem tudsz panaszkodni hogy de hat ez egy 1000 USD s laptop volt mert te 90 et irattal ra.
ez volt a gyakorlat.
az elmélet és a törvény legutóbb meg amikor utánanéztem az az hogy mindenképpen áfát kéne fizetni rá nincs kivétel még a gift esetében sem, csak a vámhivatal a kissebb értékű cumokkal nem vesződik, de elméletileg arra is kéne áfát fizetned.
tehát semmi garanciád, hogy megúszod és ha mégis akkor meg benézheted a postát ha lenyúlják megrongálják, mert akkor csak azt a kis összeget kapod meg max ha megkapod. -
Thyb
senior tag
Párom kapott egy parfümöt muterjáéktól amit az USA-ból hoztak, ami összetört két hete. Itthon nem lehet kapni. Megredeltem, és egész jó áron 1 hét alatt itt volt. Nagyon megkönynebültem, Ő meg megörült neki. Most egy bluzt rendelt magának. Remélem azzal sem lesz semmi gond.
-
tr00p3r
addikt
nem jól gondolod. az pontosan az jelenti, hogy '' készpénz fizetés személyes elvitel esetén'' vagyis ha értemész, cash fizetsz! nachnahme az utánvét, amit ide szinte sosem fogsz látni, mert a német felfogás szerint mi még, postailag, a balkánhoz vagy ostblockhoz tartozunk.....
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
vám mindenre van! Nem tudod a ''gyereknek'' megmondani, hogy úgy küldje, hogy ne legyen vám. X összeg fölött lesz. (asszem 35 dollár, de valahol lejjebb már pontosan le van írva). Ezt a biztosítás összege alapján ítélik meg általában (ércsd: csomag értéke). Namost ha 15 $ ír rá nem lesz vámod, de ha a Királyi Magyar Postán elveszik a cucc ennyi kártérítést fox kapni...
-
pBandi
tag
Az jól gondolom, hogy ez: ''Barzahlung bei Abholung'' utánvétet jelent, igaz?
-
Bash
őstag
A licit felmehet a Buy It Now ár felé is.
A legelterjedtebb money order a postai money order: [link]. De más pénzintézetekben is lehet kapni (pl. Amscot), illetve benzinkutakon.
A cashier's check-et bankban lehet beszerezni, a pénztárnál készpénz befizetésével vagy más fizetőeszköz használatával kell kérni. Előnye a személyes csekkel szemben, hogy biztosan van fedezete, mivel a bank felelősséget vállal érte.
A personal check a személyes bankszámládhoz kapcsolódó csekk, amit fizetőeszközként használhatsz, szinte mindenhol elfogadják.
Nem tudom biztosan, de kétlem, hogy bármelyiket is be tudnád szerezni Magyarországon. De nem kell búsulni, ahogy láttam PayPal-al is lehet fizetni, annál gyorsabb, könnyebb, egyszerűbb és biztonságosabb online fizetőeszköz nem kell, és működik Magyarországon is.
De általános érvényű szabály, ahogy már oly sokszor elmondtuk, ha nem megy az angol felejtsétek el az eBay-t, könnyen pofára lehet esni! -
pBandi
tag
A licit felmehet a buy it now ár fölé is?
Itt olvastam, hogy mondjuk 10$-on áll a licit és én beteszek 20$-t, az ár felmegy mndjuk 12,5$-ra. Ha valaki licitál 15$-ral akkor én vihetem 17,5$-al igaz? Ha beírom licitbe a BuyItNow árat akkor ezek szerint tuti az enyém marad? -
pBandi
tag
válasz
kraftxld #775 üzenetére
Jó valami konkrét dumára gondoltam mert annyira nem vágom az angolt.
Szoktál mailt nézni? Holnap lejár a licit, mi lesz vele?
Még ezt is meg szeretné venni
[link]
de nem tudom mi jelentenek a köv fizetési módok:
Money orders, cashiers checks and personal checks
A money orders ahogy olvastam nálunk nincs. -
pBandi
tag
Valaki segítsem már, hogy hogyan kell az amerikai „gyereknek” megmondani, hogy a cuccost úgy adja fel, hogy nekem ne kelljen vámot fizetni! Használt dolgokra is van vám? Mi van vámügyben ha pl az UPS hozza?
-
_Yvorl_
tag
''Postage Cost Each Additional Item Services Available Available to
EUR 8.90 + EUR 6.90 Versicherter Versand Germany only
EUR 15.00 + EUR 12.00 Versicherter Versand Europe ''
Ezt írja 8,90 Eur Németországba
15 Eur Európa többi részébe, de én még így is megkérdezném az eladót a pontos szállítási költségről, mert ilyen szinten minket sokszor nem Európába sorolnak és más postaköltségek vonatkoznak ránk. -
_Yvorl_
tag
Szia
Ha értesz angolul és elovasol minden infót. akkor nem olyan körülményes és bonyolult.
Be kell regisztráld magad ebayre.
Akkor javasolt a PAyPal használata a fizetéshez, ezért oda is be kell regisztrálj.
(ilyenkor csak 100 USD ig tudod használni a paypalt amit érvényesítened kell a magasabb összeghez ennek mibenlétét egy korábbi hozzászólásomban pontosan leírtam.)
Aztán ha mindkettő megvan akkor össze kell kapcsolni őket a könnyebb fizetés érdekében.
Utána mwg biddelhetsz. PErsze előtte érdemes letisztázni a költségeket mert jól pofáralehet esni, mint példásul itt is felejtsd el a 25 USD s szallitast. AZ CSAK USA.
Azt is le kell tisztázni elküldi e egyáltalán ide. Ez általában nem gond de volt már olyan ember aki mereven elzárkózott.
Én rendeltem ahsolnló méretű házat annó és a gyorposta, ami sok esetben a kizárólagos opció, mert sima postával nem szeretik feltenni a küldeményeket pl. 100 USD körüli összeg volt ilyen súlynál.
Sima postával eljött 18 USd körül de 3 hónapig jött és rágtam magam, hogy megjön e valaha nem kél e lába a királyi postánál. -
_Yvorl_
tag
Szia
Szerintem simán meg lehet kockáztatni.
Én előtte átnézném az eladó kommentjeit. (persze az se életbiztosítás)
De, ha Paypallal fizetsz akkor évi két alkalommal vállalják a kártalanításod h aátcsesz a vevő, vagy valami történik, tehát olyan nagy rizikó nincs a dologba.
Viszont biztosítást kötnék a dologra, mert a magyar postáról lehangoló a véleményem, eddig kétszer jött ebayről nekem ilyen egybecsomagolt ruhacsomag és mindkétszer kibontották és lenyulták kb a 15%-át
Persze mikor meg hivatkoztam a biztosításra közölték, hogy ez nem az ő felelősségük a külföldi postánál történt biztosan és kérjem meg az eladót reklamáljon ő náluk. Persze eladó pénze megkapása után meg tojt az egészre.
De a drágább cuccokat (bár lekopogom) amik gyorspostáva jöttek mindig megkaptam sértetlenül. -
ToBeY
nagyúr
Hello
Szeretnék infot kérnél hogy hogyan kell és mennyire bonyolúlt ill körülményes e-bay-ről rendelni?!
Szeretnék egy ilyen házat [link]
Az ára 60 dolcsi+25 a szállítás Ez elég barátságos ár főleg hogy nálunk nem lehet kapni.
Szóval várom az infókat mit hogyan kell!
[Szerkesztve] -
Studi22
aktív tag
Sziasztok!
Nagyából olvasgattam a topicot most!
Kérdésem az lenne hogy laptop vásárlást meglehet-e kockáztatni én az osztrák ebay-t néztem tehát itt lenne nem oly messze a dolog!
A pénz amiről szó lenne kb 200000 Ft lenne euróban érdmes kockáztatni vagy mondjak le róla(tudom a kérdés amit fölvetek több változós). -
Bash
őstag
Nevetséges!
Pontosan ilyen esetek miatt mondom mindenkinek, ha nem megy az angol felejtse el az eBay-t, mert könnyen áldozattá válhat bárki.
A mondatocska kb. annyit jelent, hogy küldheted neki a pénzt Western Union-on keresztül rejtett azonosítószámmal, és miután megkaptad a telefonokat, utána megadod neki a kódot.
Western Union-on keresztül nem lehet rejtett azonosítóval pénzt küldeni (MTCN=Money Transfer Control Number), az azonosítószám alapján lehet a tranzakciónak utánanézni csak. Ha az eladó ajánlja fel a Western Union-t fizetési lehetőségként, akkor az már igen gyanús, minden esetben kerülendő.
''csak vanna ilyenek akik árulgatnak N70eseket
és 30db 3000euró stb...
ezek micsodák?''
Ezt pedig nem értem. -
laci06
senior tag
sziasztok
ezt kaptam egy ebayostól, hogyha vki tudja fesse le nekem pontosan, nekem vmi olyasmi jön le belőle, hogy a pénzt egy kódtól teszem függővé és csak akkor kapja meg ha megtudja a kódot:
you can send me the money via Wetern Union with M.T.C.N. hidden and after you receive the phones you ive me the code.
mobilokkal kapcsolatban kérdeztem nála... -
Bash
őstag
válasz
kraftxld #754 üzenetére
Kénytelen lesz, mivel a nem dombornyomott kártyák nem alkalmasak online használatra, csak PoS (Point of Sale) tranzakciókhoz, tehát fizikailag le kell őket húzni a kártyaolvasón. Egyébként meg nem is láttam még itt tengerentúlon olyan kártyát, ami ne lett volna dombornyomott.
-
kraftxld
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #753 üzenetére
Hála az égnek nincs gond a külföldi mentalitással. Remélem megtartja az ebay a dombornyomott kártyához kötött regisztrációt, mert addig remélhetőleg nem özönlik be a lehúzós nép
-
sasa311
veterán
meg kell nézni az eladót nagyon alaposan.
Nem elég az, hogy sok pozitív feedback-je van! Amit érdemes nézni:
Miből szerezte a feedbackeket (eladás, vétel). Ha rengeteg vétele van olcsó cuccokra, akkor az annyira nem biztos dolog.
Mennyi idő alatt? Ha 2 hónap alatt szerzett 300 feedbacket szintén olcsó cuccokból, az is gyanús.
Ha valami olyan cuccot veszel, amire több opció van, inkább olyan eladót keress, akinek eladásból van sok feedbackje, nem filléres cuccokat adott el eddig.
Szívni lehet vele, de nekem hála az égnek még eddig minden megjött, amit rendeltem akár németországból akár amerikából (kopp-kopp-kopp).
Csak tisztázzatok le pontosan minden részletet előre (fizetés, cucc, szállítás) -
-
kraftxld
félisten
Az ebay.com-on mindenhonnan árulnak terméket (láttam már bulgár, litván, orosz, német, ír stb. eladót) de leginkább amerikaiak vannak.
Ha eu-s országból rendelsz akkor még banki költségek merülnek fel. Utalás esetén 2-3K/tranzakció, paypal esetén 3-4% amit valamelyik eladó a vevőre hárít.
UPS-st el kell felejteni, horror áron dolgoznak. Több száz eurós/dolláros tételnél érdemes használni. Egyébként házhozszállítás természetesen.
Érdemesebb Deutsche Post, Royal Mail, USPS-t használni.
Ha megveszel valamit és nem kapsz semmit akkor sajnos így jártál. Hogy ezt elkerüld érdemes sok pozitív feedback-es eladótól vásárolni. -
Nimrod
addikt
válasz
kíváncsi #745 üzenetére
Munkámhoz tartozik, hogy ügyfelekkel kell beszélnem. Sok emberrel beszéltem már akik külföldre mentek és ott is maradtak, többségük normális. Viszont vannak, akik visszajöttek, de többségükre igaz a kérdés, minek? Egy ilyen kedves emberrel már fél órája hadakoztam, nehéz volt a felfogása, de amikor elhangzott a szájából az ''én nem vagyok hülye magyar'', akkor eldurrant a cérna. Ez is ilyen eset. Ignore it.
-
kíváncsi
őstag
''es ez eleg is volt megint fel evre a magyar forumokbol.''
Most erre mondjam azt, hogy felkapaszkodtál az uborkafára és most Te vagy a valaki azért mert kimentél Angliába
Nem tudom mennyire olvastad végig a topikot. Megfordult a topikban Németo-ban, Usa-ban élő ember akik Mo-ról mentek ki.
Ők is kint már más mentalitásban élnek, sokan közülük sokkal rugalmasabban mozognak ilyen téren mint mi ami nem meglepő
De ilyet még egyikük se produkált, hogy lenézően ír egy se füle se farka hsz-t pedig elég rendesen ''bosszantották Őket'' a hülyeségekkel.
Szerintem nagyon kár volt hozzászólnod ehhez a topikhoz.
Ja megsi tacuisses, philosophus mansisses
-
Nimrod
addikt
Úgy tűnik ez a nagy eBay fórum, a több tucat másik mellett, tehát ide írok. Türelmem nem volt végigolvasni minden hozzászólást, ezért bocsi, de lenne pár kérdésem.
Valaki írta, hogy ő az ausztriai eBay-ről rendelne. Ezek szerint az eBay.com-on csak amerikai termékeket találhatok?
Tegyük fel, hogy úniós országból rendelnék. A termék árán és a postaköltségen kívül van még más költség is? Szállításra úgy láttam, hogy pl. a UPS 5-10.000 HUF körül kér. Ez házhozszállítás? Mi van akkor, akkor megveszek valamit, pénz elment, csak éppen a termék nem jött meg, vagy fordítva? Nagyjából most ennyi. -
hezzo
tag
''5. az első eladásomnál 4-en biddeltek egy 50£-os telefonra úgy hogy nem volt 1 azaz 1 feddback-em sem.
Tehát felesleges egy csomo embernek okoskodnia hogy így meg úgy atcsesznek, mert nekem egyből utalták a pénzt ez tapasztalat nem kitaláció meg stb.''
Jól megmondtad a frankót. És mivel téged nem csesztek át, teljesen bizonyos, hogy senki mást se.Nekem pedig egy 100%-os, 80 feedback-es eladó nem utalta a megnyert licit után a pénzt, mert úgy gondolta, hogy ő nem szarozik 4 euró miatt a bankkal, inkább küldjem el először neki az árut, aztán majd ő levélben küldi a kesst. És ez ''tapasztalat nem kitaláció meg stb.''
-
sasa311
veterán
1-2 dolog nekem nagyon homályos abban, amit írsz
Pl:
1-es pont: Én e-bay felhasználó vagyok, és egy magyarországi bankkártyával vagyok reggelve, még senki nem szólt érte...
2-es pont: az ég világon senki nem hívott még fel
5-ös pontot egyáltalán nem értem
9-est szintén nem értem
nagyjából ennyi -
ebay_
újonc
Üdv. mindenki.
Gondoltam irok mert elég sok rossz és hibás tapasztalat van itt.
A regisztrációval kapcsolatban.
1. Alapból Angol bankban kell lennie az ebay felhasználónak tehát átcseszés nem lehet.
Itt bankártyát nyitni ugyancsak nehéz mert Angol jogsi kell hozzá hogy ne gagyi bankkártyát kapj.
Az Angol jogsin pedig cím van tehát ott már megfogják az embert ha csal.
2. BT vonalas telefon is kell a regisztrációhoz, amin felhívnak hogy te vagy az aki vagy.
3. a paypal regisztrációnál küldenek 2* 0,xx és megint 0,xx összeget a kártyádra és azt vissza kell igazolni a paypalnak hogy korrekt legyen.
4.a paypal miután felregisztráltad magad még 3 szor lecsekkol hogy te vagy-e a teljes ellenörzésig és addig írja hogy nem ellenőrzött a cím.
5. az első eladásomnál 4-en biddeltek egy 50£-os telefonra úgy hogy nem volt 1 azaz 1 feddback-em sem.
Tehát felesleges egy csomo embernek okoskodnia hogy így meg úgy atcsesznek, mert nekem egyből utalták a pénzt ez tapasztalat nem kitaláció meg stb.
6. azért vagyok egy picit mérges ebben a témában is, mert kb. egy hasonló típusú ember segitett kiköltözni, akinek fizettem a sok jó infóért és ''segítségért'' ráadásul és lövése sem volt semmiről.
7. mindamellett én is kezdő vagyok az ebay-ben DE EGY BIZTOS ITT ANGLIÁBAN mindent el lehet intézni neten keresztül.
8. az eladásnál ott van hogy mennyi a postai idő amíg átfut a cucc mindig meg kell adni.
itt 1 nap alatt kézbesítenek. MAGYARUL NEKEM UTALT A GYEREK A PAYPALRA ÉN ELKÜLDTEM A CUCCOT NEKI NÁLAVOLT MÁSNAP A TELO NÁLAM MEG A PÉNZ DE CSAK 1 HÉTTEL KESÖBB!!!!
Viszont itt jön a trükk a paypal 5-7 munkanap alatt utal tehát ha csaló vagy, akkor mielött a paypalról átérne a pénz megterhelhetik a kártyádat.
Tehát ugyancsak jól kivan találva.
8. ezt tényleg nem lehet átlátni MO-ról mert én is nehezen szoktam erre rá, de itt mindenki így nyomja.
9. Sajna hallottam hogy a kedves honfitársaink itt is próbálkoznak már a banki kiskapukkal mint kanadában is.
Itt is az lesz a vége hogy ha bemegy egy magyar bármelyik bankba, akkor semmivel nem lehet majd kártyát nyitni.
Ha valakinek kell info szóljon.
Mondom mégegyszer én is kezdő vagyok sajna olyan hírdetést adtam fel, amit nem lehet biddelni, mert nem eladható és kitiltottak.
De legalább már ezt is tudom.
Üdv. Mindenki. -
sasa311
veterán
Én már többször fizettem WU-val, de ott nincs semmi biztosíték
Vagy bevállalod, vagy nem. Én bevállaltam, mert amiket így vettem mind relatíve olcsó dolog volt, és nekem így volt 1Xű. Meg az összes eladónak jó feedbackje volt (sok eladás, mind egy kategóriájú cucc -akvárium- tehát megbízhatónak ítéltem).
Ha az eladó ajánlja fel a WU-t az gyanús, én a helyedben inkább a PayPalt erőltetném vagy másik eladót.... -
kraftxld
félisten
Escrow-al is vigyázni kell, létezik pár kamu oldal
Mindig a vevő ajánljon ilyet. Szintén meg akartak szívatni egyszer egy ilyen escrow-os dologgal, ahol az eladó kötötte az ebet a karóhoz, hogy az ő általa ajánlott oldalt használjuk, és nem találtam róla semmi referenciát (az oldalról). Ellenben mikor én felajánlottam, hogy bonyolítsuk másik oldalon keresztül a dolgot, mereven elzárkózott.
-
Bash
őstag
eBay max. $200-ig téríti meg a költségeidet átverés esetén, PayPal max. $1000-ig, Western Union-nak (as far as I know) nincs semmilyen védelme fraud ellen. Ha a $200 (-$25 eljárási díj) biztosíték megnyugtat, akkor hajrá, egyébként szerintem felejtős.
Fel lehet neki ajánlani, hoy fizetsz PayPal-al és megtéríted a felmerülő költségeit, esetleg valamilyen escrow szolgáltatáson keresztül, így te is biztosítva vagy. Ha nem mutat semmiféle hajandóságot az együttműködésre, akkor el kell felejteni. -
kraftxld
félisten
Westenes dolog felejtős.
Nézd meg, hogy az eladó feedback-jei eladásból vagy vételből jöttek-e össze. A német ebayen sok olyan eladó volt régebben párszáz pozitív feedback-el, aki 1-2€ vásárolt tárgyakból szedte össze a pozitív minősítést, és egyszerre kínált 30-40 telefont eladásra 5-6000€ áron, szintén wu-val. -
Brekk
addikt
Hi!
Kene kis segitseg, ezt a levelet kaptam egy aladotol, 100folotti + al, es 100%os, de megis eleg bizonytalan vagyok.
Dear Potential Customer,
The price for 1 unit is US 1500.00 and the shipping and all taxes is included in the price
If you are interested to buy this product ,we can make this transaction through
eBay and is 100%safe for both of us and eBay will contact you shortly with the
further details. Ebay will send you an Invoice and there you'll have more
details about the transaction.
I accept the payment only via Western Union under the protection of ebay cause we are going to do the deal via ebay ,
so we will have both protection .I need the follow info: ...
Sokan irtak hogy a Westernes befizetes eleg rizikos, siman atverhetnek vele. Velemenyek? -
KngAlex
tag
Még egy kérdés:
- Az e-mail cím megadása után a következő mezőbe mit kell írni?
(Re-enter email address) -
sasa311
veterán
Nem tudom mi a helyzet akkor, ha debreceni vagy. Nekem csak küldtek egy levelet, hogy a cucc megérkezett, de a vámhatóság megkér szépen, hogy fáradjak be, csengessem ki a lovettát és akkor vihetem...
Nyilván akkor elküldik debrecenbe valami nagy postára és ez ott történik..
Az, hogy kötettsz-e rá biztosítást a te dolgod, ez a biztosítás arról szól, hogyha a csomag elveszik, akkor a posta ennyivel kárpótol téged. Ha így jobban belegondolok igazából talán nem is biztosítás, hanem biztosíték. A cucc értéke. Ha nincs rajta ilyen, akkor nem kárpótolnak (de tudtommal valami értéket fel kell tüntetni a csomagon mindnképp) -
sasa311
veterán
mindenre kell Áfát fizetned, ott helyben (a posta nemzetközi kicserélő üzemében, asszem Orczy tér környéke, tod' ott a piac mellett).
A pénzt és postát az eladóval kell megbeszélni.
A többiért pedig olvasd át a topicot, vagy nézd az eladó feedbackjét.
#721: EZT már leírtam neked lejjebb. DE akkor még1X. Nekem a biztosítási érték alapján állapították meg az értékét (mert fingja sem volt a vámosnak, hogy egyáltalán mit tart a kezében.) Más esetben rájuk van bízva, hogy mennyire ''saccolja'' a cuccot, fellebezés nincs.
[Szerkesztve] -
KngAlex
tag
Valakinek pozitív or negatív tapasztalat eBay-el kapcsolatban?
-
sasa311
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #714 üzenetére
Nem, de nagyon komoly
A történet úgy kezdődött, hogy egy porszívóügynök 3 héten át minden áldott nap hívogatott, hogy ugyan, had jöjjön el bemutatni a porszívójukat. A végére meguntok, mostmá' jöjjön, úgysem veszünk semmit. Ember jött is és elmutogatta a csodamasinát. Úgy kezdte, hogy kérte a mi porszívónkat, azzal alaposan felporszívózott (komolyan alaposan csinálta). Utána elővette a porszívóját, tett bele egy új porzsákot (megmutatta, hogy üres) és felposzívózott. És kiöntött utána a porzsákból - nem viccelek - egy marék port! Utána kicserélte a fejet a porszívón egy ilyen rezgősre, azzal ugyan ott újra, és még egy marék por!
Na lényeg a lényeg nagyon megtetszett, mondjuk hány píz ez? Csak a válasz döbbentett le. Azt mondja 550.000végül odaadta volna ''csak'' 450.-ért is, de azért kihagytuk
Rögtön mentem is fel e-bayre, néztem, hogy az újak 500 Eur körül mennek, na had szóljon elkezdtem licitálni használtra és ez lett a végeg 200 + 25 Pk-ért
Amúgy LUX Royal 1 a neve a porszívónak...
[link]
[link] - csak ehhez nincs olyan rezgős fej. Az szőnyegen nagyon komoly!
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
válasz
kraftxld #710 üzenetére
Én most vettem Németből ''e-bayen kívül'' egy 1.500 eurós porszívót 200-ért
tudom, nem szép dolog, de megvolt vele a rizikóm, de az eladó nagyon korrekt volt, és a cucc is faja. Halál a porcicákra
Kingalex: Először is nagyon fontos, hogy minden apró részletet megbeszélj az eladóval, mielőtt licitálsz! Rengetegen vannak, akik kiírják, hogy post to worldwide, aztán hungary az mégse a világon vanutána a postaköltséget és a posta módját (expressz, légi, stb...)
Ha ez megvan, akkor fizethetsz. Az amerikából érkező cuccokra fizetni kell vámot. Vagyis nem vámnak híváják már, hanem valami ÁFÁnak vagy mi a szösznek, lényeg, hogy 20-25%, nem emléxem már ponotsan. Nekem (mivel olyan cuccot rendeltem, amiről a vámosnak fingja sem lehetett, hogy mi az () az alapján állapította meg, hogy mennyi volt a csomag értékére írva a biztosításon. Tehát ha nem muszály a 200$-os cuccra ne kössön az arc 500$ biztosítást....
a junior plusz-t nem tudom, hívd fel a bankot és kérdezd meg.
[Szerkesztve] -
KngAlex
tag
Kérdeznék pár dolgot eBay -el kapcsolatban:
- kinéztem magamnak egy laptopot és szálítanak (Wirldwide) mindenhova csak azt nem tudom hogy USA-ból ide át kell mennie a vámon, mennyi a vám elektromos cuccokra?
- OTP-s bankszámlám van (juniot plusz) és ezzel tudok USA-ba utalni USD-t?
A válaszokért előre is köszi. -
kraftxld
félisten
Ezt az üzletet felejtsd el, ha ebayen kívül akar megegyezni az már azonnal gyanus. Én is anno próbálkoztam ilyen telefonos valamivel, de a gyerek mindenáron valami megbízhatatlan, kamu escrow site-on keresztül akarta átvinni a lóvét, vagy WU-val akarta, hogy fizessek.
Aztán kiderült késöbb, hogy kamu volt az egész, és csak a lóvét akarta lenyúlni. -
Bash
őstag
Mintha azt mondtad volna, hogy megbeszéltétek a dolgokat, akkor most mi is a kérdés?
Félre ne érts, nem akarok neked rosszat, de én mindenkinek csak azt tudom javasolni, hogy minimális angol nyelvtudás nélkül felejtse el az eBay-t, vagy bízzon meg valakit, aki jobb kvalitásokkal rendelkezik.
Egyébként meg a párbeszédből kiszakított foszlány szép és jó, csak pont a lényeg hiányzik belőle. -
lajo
senior tag
Pár napja írtam egy e-mailt egy emberkének azt hiszem az usába mert mobiltelefonokat hirdetett elég kedvező áron.(kevesebb mint féláron) Ma felvtt msn-re és megbeszéltük a dolgokat abban maradtunk hogy majd jelentkezem. Megkérdeztem a fizetés módjáról és ezt válaszolta:
and once your payment for the order is conffirmed,
your order will be shipped out and you shall have it
delivered at your doorstep within 48hours via DHL
----
so all we do now is we require you to make the
payment for your order, and you send us the details for the
payment so we can verify it, and once it is confirmed, your
order will be shipped out
-----
nd when you receive your order and confirem the
receipt then we cash the payment
----
you make the payment with your credit card online
ezeket a párbeszédünkből szedtem ki és érdekelne nem ios pontosan a fordítás bár az is hanem akkor ennek mi a lényege hogy fizetek mi a menete és valakinek van e ilyenben tapasztalata.Ezen kívül még azt mondta hogy egy bejegyzet cég és a kormány felöügyeli blabla..
leginkább valaki azt írja le ezek alapján (ha érthető ) hogy mi a menet mert ezt én úgy értelmezem:valamit küldök neki ő megnézi hogy van e elég pénzem akkkor elküldi a telcsit (vagy akármit) és amikor megkaptam szólok neki és levonja a pénzt
Így van? PLS segitsetek -
lajo
senior tag
ha mondjuk látok egy telefont ami ithon 100ezer ot meg mindennel együtt (tartozék) ~30ezer akkor ott mi a bibi?
Ja és teljesen új...
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Black & Decker töltőt keresek
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest