- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
lajo
senior tag
Sziasztok valaki akinek van tapasztalata ebayel kapcsolatban és jól tud angolul kérem hogy vegye fel velem a kapcsolatot! msn vagy e-mailvagy akár itt a fórumba de inkább az első2 ! Egy kis segítség kellene + van egy ötletem és kérdezni akarok.
Előre is köszönöm*moderálva A hangulatjelekkel nem sormintát szoktunk rajzolni, hanem hangulatot kifejezni, arra meg elég egy is. Bash
-
kraftxld
félisten
Sokszor, sokhelyen el lett már mondva:
2Your Account May Only Be Used to Send Money
As a PayPal Send Only account holder, you are not permitted to receive funds from other PayPal account holders.
PayPal is constantly working to expand and improve services for our customers. We hope that we can enable you to use more of our award-winning services in the future.'' -
Zoddo
csendes tag
Szóval valóban lehetséges, hogy Magyarországon lehet fogadni paypal os fizetéseket?
Ezt valaki már próbálta is? -
_Yvorl_
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #690 üzenetére
Szivesen maskor is.
CSak az en elados kerdesemre nem valszol senki. -
kraftxld
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #690 üzenetére
Csak Visa classiccal megy, mastercarddal nem.
-
kraftxld
félisten
Egyszer adtam el egy Johnny Walker Blue labelt az angol ebayen.
Mivel akkor nem volt paypal, a vevőm, csekkel fizetett ( a bank levont 4K-t kezelési költségként)
Majd az ebay ledurrantott egy huszast a hitelkártyáról, azt vettem ki a dologból, hogy visszamenőlegesen számlázott vmit, mintha a regisztrációm óta eladó lettem volna.
Azóta nem adok el az ebayen -
And
veterán
Szerintem lehetsz eladó. Én spec. még nem voltam, de sok nemzet fiait látni a német eBay-en is. A banki adataidat hol nem fogadta el? Egyszer próbáltam megadni számlaadatokat (talán az ''Überweisung+'' fizetési módhoz kell, ha eladó vagy), de nem fogadta el, mert mindenképp Konto / BLZ párost várt, nálunk pedig más a módi (IBAN-t nem lehetett vele megetetni). Ha bankkártyával regisztráltál, vagy később megadtad nekik a kártyád adatait, az nekik szvsz. elegendő, hogy eladj valamit, mert akkor már van honnan levonniuk a saját jutalékukat
.
-
_Yvorl_
tag
Most egy kerdes tolem is Ebayes Sellerek iranyaba.
Venni sokszor vettem mar de eladni meg nem adtam el, Mi a modja egy eladas levezetesenek. (el tudom olvasni az ebay leirasat ebben atemaban csak gondoltam egyszerubb es tanulsagosabb olyantol megtudni aki mar csinalta es jartas a temaban)
Valamint az elozohoz kapcsolodva. Mi a legjobb fizetesi mod elfogadas tolunk Magyarorszagrol, ami a legkevesebb koltseg az eladonak.
Kapcsolt kerdes ehhez a temahoz, hogy a Paypal egyszeru lenne, de ugy tudom Magyar paypal regisztralt nem tarthat fent paypal szamlat. Ez azt jelenti nem is fogadhatok penzt paypalon keresztul, vagy csak nem nyithatok szamlat amin nem tarthatok penzt, de a kartyamra jovairjak az erkezett osszeget.
Ez mar csak azert is erdekes nem csak eladoi szemszogbol, mert a legutobbi vasarlasom soran az elado tulfizettette a szallitasi koltseget velem es most azt mondja visszautalja nekem a kulonbozetet a paypalomra. Namost akkor kerdes meg tudja e ezt tenni a fenti kerdes ertelmeben vagy sem. Tudok e fogadni barrmilyen osszeget, visszaterites Paypalrol? -
Satu
tag
Halló, Üdv. mindenkinek
Bocs, nem olvastam végig a témát,hogy kérdezett-e már valaki ilyesmit. Vásárolgatok a német Ebay-n, és próbáltam eladóként bejelentkezni, kiküldték a jelszót, de utána nem fogadta el a banki adataimat. Lehet, hogy nem is lehetek eladó MO-ról a német Ebay-n?
Van valakinek valami tapasztalata? -
_Yvorl_
tag
Nyugodtan lehet forint alapu is, az tokeletesen mukodik.
Lenyeg annyi az igenylesnel, amire erdemes odafigyelni, hogy a VISA USD elszamolasu, mig a MASTERCARD EURO elszamolasu, tehat vagy erdemes aszerint kivaltani, (a dupla valtasi koltseg elkerulese vegett), hogy honnan szeretnel inkabb rendelni, vagy ha surun rendelsz EU bol is meg USA bol is akkor erdemes ket kartyat fenntartani. Napersze akkor ha telleg hardcore vasarlo valaki mert ugye ha a eves kartyadij tobb mint a dupla valtasokbol adodo tobletkoltseg akkor ugye nem erdemes az egesz. -
_Yvorl_
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #655 üzenetére
Hozzaszolasod annyival egeszitenem ki, hogy a BidPay azert nem ugyanaz, mint a PayPal. Sot, ha a penztarcank iranyabol kozelitjuk meg a dolgot, vevo szemszogbol, akkor mar nagyon nem ugyanaz.
PayPal: vevore nezve nem tartalmaz semmilyen plusz koltseget a kialkudott termekar, szallitas es szallitasi biztositason felul. Mukodese dombornyomott kartyadat regisztralod onnan vonjak a penzt es az elado szamlajan azonnal megjelenik a toled levont penz. (gyors olcso, megbizhato) Tobbfele devizanemben is hasznalhato (USD, EUR, CAD, GBP ...)
BidPay: vevore nezve jo par dollar tranzakcios dijat tartalmaz pluszkoltsegkent a kialkudott termekdij szallitas es biztositasi koltsegeken felul. Mukodese dombornyomott kartyadat kell itt is regisztralni, arrol vonjak a penzt, azonban az atutalas modja mas, mint a PayPalnak, mivelhogy ez egy bujtatott Western Union szolgaltatas. Az elado 1-6 hetig idotartam alatt kap egy csekket a bidpaytol, amit bevalthat a megfelelo helyen keszpenzre. (megbizhato, draga, lassu) Tovabbi hatranya, hogy csak egy devizanemben hasznalhato (USD) Ha a vevo mas devizanemben keri a termek arat, elotte meg alkudozhatsz vele a valtasi arfolyamrol, es az esetek tobbsegeben meg e fole mennek mert meg a sajat valtasi koltseguket is eloszeretettel belekalkulaljak. -
_Yvorl_
tag
válasz
sebipayne #635 üzenetére
Tisztazzunk eloszor is par dolgot. USA-bol torteno Szamitogep/szamitogepes alkatresz vasarlasa eseten a vam erteke 0% (tehat nincs)
Viszont ami van az a nyamvadt AFA, amit, ha nincs szerencsed levernek rajtad a Postan.
Namarmost ennek, van nemi modja, illetve nemi szerencse is kell hozza, hogy esetlegesen meguszd.
Ha 100 USD alatti erteket tuntettetsz fel az aru ertekenel az eladoval (es o ezt hajlando megtenni), Valamint a gift (ajandek) kategoriat jeloli be neked, akkor nagy a valoszinusege, hogy atjon a hataron afaztatas nelkul.
Azonban e fentebbi dolog hatranya, ha mondjuk egy 600 dollaros videokartyat veszel es csak 90 dollart irnak ra a postai ertekre, na akkor a biztositas is csak 90 dollarra terjed ki. tehat ha valami baja van a kuldemenynek ennyit igenyelhetsz vissza. -
Gero
tag
Bash, mi az ebay neved?
hatha rendelnek toled, csak meg nem tudom mit arulsz -
And
veterán
Aha, tehát mégis van benne valami. Bár láttam már brit forgalmazót, aki leírta, hogy PayPal segítségével is lehet nála fizetni, de azt ő nem komálja, mert akkora tételnél - nagyképernyős TFT monitorokat árult - már sokat számít neki az a pár százalék. Ellenben átutalásra még néhány GBP kedvezmény is adott volna. Igaz, EU-n kívülre nem vállalta a szállítást. Egyes Hong Kong-ban lakó eladók meg leírják, hogy fizethetsz PayPal-lel, de akkor megdobják az árat annyival, hogy nehogymá' nekik kelljen fizetni a PayPal jutalékát.
Igen, ha én innen nemzetközi átutalást indítok, megmondhatom, hogy ki viselje annak költségeit. De mint írtam, biztos nem örülnének az eladók annak, ha megpróbálnám rájuk terhelni (így nem is tudom, a költség mekkora része maradna az indítón).
Mod: vagy ez ténylegesen csak a kedvezményezett bankjánál felmerülő költségeket jelenti, mint az a bizonyos konverziós díj?
A németországi vásárlásaim legnagyobb részét átutalással fizettem.
Az átutalás tényleg lassú (az OTP-t egyszer kérdeztem, ők egy hetet mondtak), a visszajelzések alapján 2-3 munkanap szokott lenni EU-n belül, a fokukac által említett IBAN-szám és SWIFT-kód megadásával. A PayPal ''előtti'' korszakban nem sok lehetőségem volt Németo.-ba történő fizetésre. Most viszont jobb a PayPal, nem vagyok a magam ellensége.
[Szerkesztve]
-
fokukac
nagyúr
errefelé más a helyzet, az fizeti a nemzetközi díjtételt, aki utal (ez jellemzően olyan 8-10 euró), de aki fogadja az átutalást, az nem fizet semmit.
mármint EU-n belül, megfelelő IBAN-számlaszámmal, feltételezve, hogy a fogadó bankkal van kapcsolat.
ha én várok külföldről pénzt, és forintszámlám van, akkor deviza vételi árfolyamon konvertálják a pénzt, 2-3 nap, míg jóváírják. Bizonyos helyeken (OTP) nincs konverziós díj, bizonyos helyeken (német tulajdonú bnakok : Raiffeisen, Ertse, HVB) pedig felszámolnak 1% konverziós díjat. -
Bash
őstag
Bármilyen furcsa és hihetetlennek hangzik általános gyakorlat, hogy a bankok bejövő (akár belföldi, akár nemzetközi) banki átutalások után különböző díjakat számolnak fel. Ez az én bankomnál (Bank of America) összegtől függetlenül nemzetközi átutalásnál $25-t jelent, nem beszélve arról, hogy minimum 3-4 munkanap az átutalási folyamat. PayPal ezzel szemben azonnali pénzküldési lehetőséget biztosít, és mindössze 1.9% to 2.9% + $0.30 USD-t vonnak le a bejövő fizetések után, ami $852 alatti összegnél nem éri el a $25-t. Nem ismerek statisztikát, de azt hiszem, hogy a tranzakciók nagy százaléka ezen összeg alatt marad.
-
And
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #655 üzenetére
''Egyéb fizetési módok: átutalás (sok plusz költség Neked is és az eladónak is, nem szokták szeretni) ..''
Sok pluszköltség nekem, ez rendben (illetve nem, de ez van: 2k-s átutalási jutalék mellett filléres dolgokat tényleg nem éri meg beszerezni), na de hogy az eladónak is? Ugyan miért? Persze sosem próbáltam még azt eljátszani, hogy az ''idegen bankköltség viselő'' opciónál a kedvezményezettet jelöltem meg az indító helyett. Ez azért lehet érdekes, mert pl. az EU-n belüli - főleg németekkel van tapasztalatom - magán eladóknál nem annyira elterjedt a PayPal, az átutalási lehetőség viszont szinte kivétel nélkül adott.
-
Bash
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #657 üzenetére
Az említett hölgyemény (mint a levélből kiderült Elizabeth-nek hívják
) ma küldött egy e-mailt, amiben részletezte azt, amit tegnap szeretett volna megosztani velem. A közelgő ünnepekre való tekintettel egy új feature-t vezettek be, akit érdekel: [link].
-
Bash
őstag
Fél órája kaptam egy telefonhívást eBay-től egy vékony hangú hölgy személyében. Seller Assistant-nek titulálta magát, szeretett volna néhány tippet adni sikeresebb eladásaim érdekében. Leráztam szegényt, újat nem nagyon tud mondani, feleslegesen ne raboljuk egymás idejét.
-
bLaCkDoGoNe
veterán
A fizetés az esetek 99%-ban PayPal-en keresztül zajlik. (Olvasd el a PH!-n levő PayPal-es topikot is!) Ehhez dombornyomott bankkártya kell, electron nem jó! Ez a legjobb, leggyorsabb, legbiztonságosabb fizetési mód jelen körülmények között, plusz költséget nem jelent számodra.
Egyéb fizetési módok: átutalás (sok plusz költség Neked is és az eladónak is, nem szokták szeretni), Western Union (plusz költség), BidPal (olyasmi mint a PayPal), készpénz küldése (borítékban - elveszhet, lenyúlhatják, stb., nem biztonságos). Az utánvétet pl. mint olyat felejtsd el, szinte senki nem küld külföldre utánvétes csomagot.
A fizetés PayPallel úgy zajlik, hogy ha megnyerted a cuccot, ráböksz a fizetés gombra, számládról levonódik a pénz, az eladóén meg megjelenik. Az eladó azt követően küldi a terméket, hogy te kifizetted az értékét. Célszerű rákérdezni, hogy a fizetést követően hány nap múlva indítja útnak a csomagot, ha ezt nem tünteti fel valahol a termék leírásakor (sokan fel szokták).
Ezeket a kérdéseket egyébként nem itt kell feltenned, mert ahány eladó, annyi válasz lenne rá, minden esetben bidelés előtt kérdezz meg mindent az adott termékkel/szállítással/költségekkel kapcsolatban az eladótól! Ugyanis ha össze-vissza bidelgetsz, de csak utólag derül ki, hogy pl. nem szállít Mo.-ra vagy nagyon drágán, vagy bármi más miatt meghiúsul az üzlet, akkor az eladó jelentheti az Ebaynek, hogy Te egy nem fizető ügyfél vagy, ami negatív feedbackben, szélsőséges esetben kitiltással is járhat! Tehát mindig kérdezz, mielőtt licitálsz! Ha nem tudsz jól angolul/németül (attól függően, hogy melyik Ebay-t használod) ill. nincsen olyan ismerősöd, aki segíteni tudna Neked benne, akkor inkább ne Ebayezz! -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Oreg_Nene #652 üzenetére
Meg kell beszélni az eladóval, hogy kössön biztosítást a csomagra (ennek árát természetesen neked kell állnod), ill. sok eladónál opcionálisan választható a fizetéskor a csomagbiztosítás.
Ha a csomag nem érkezett meg, és nem biztosítottad, akkor könnyen lehet, hogy így jártál. Elvileg viszont az E-bayen tudod jelezni, ha eltűnt a csomagod a postán. Asszem a My Ebay részben van a megnyert cuccokkal végezhető műveleteknél (ahol a Leave feedback meg ilyenek is vannak), de hogy ez hogyan működik és mi a menete azt nem tudom, mert én mindig biztosítva küldetem magamnak a dolgokat. Megéri azt a pár fontnyi pluszt.
Az pedig, hogy azért rongálnak meg dézsmálnak a postán, mert kevés a pénz, elfogadhatatlan. Be kellene vezetni, hogy akit lopáson kapnak, frankón levágják a kezét. Nehogymár a csóróság mentség legyen a lopásra... -
adam60e
tag
Sziasztok, most kívánom magam regisztrálni az ebayre.
Egy ipod photot szeretnék venni Kínából.
ami a szállítási költséggel együtt 210 euroba kerül.
Hogy tudnám én ezt kifizetni, az az mivel a legérdemesebb, melyik az eddig legjobban bevált fizetési mód? Meg mennyibe kerülnének nekem az egyéb költségek?
Miután ő megkapja a pénzt aztán küldi nekem a terméket ha minden jól megy?
vagy ha megjött a pénz akkor ezt ő látja feladja a terméket és aztán veszi le a pénzt?
Érdemes e egyálltalán ilyet venni a winchester miatt?
Ja és az gond e ha még nem vagyok 18 vagy ezt le se sz...ák? -
Oreg_Nene
tag
Valaki segítsen mert mindjárt ráharapok az utp kábelre
Egy ismerős segítségével rendelné angliából egy gamecube-ot + pár játékot, majd valamikor jövő héten küldenék el (bocs már ezen a héten). De mit tesz a sors? Találkoztam 2 ismerőssel a héten és mindkettő dolgozott a postánál (budaörsi depot emlegették), hát amit az ottani viszonyokról mondtak azt hittem leesek a székről. Rongálás, dézsma stb mert hát kevés a pénzMost ha megrendelem a cuccot a magánszemélytől és eltűnik valahol mi a fene van? Mert azt már tudom hogy csak a küldő kerestetheti a csomagot én meg várjak. Ergo csomag zéró akkor ugrott a pénzem is? Vagy a kinti küldő feltehetőleg köt rá valamiféle értékbiztosítást? Elnézéseteket kérem hogy nem olvasom át az összes hozzászólást, ha valaki már kérdezett hasonlót és tudjátok a hsz számát az is segíthet...
-
peterszky
őstag
keresek egy megbízható Budapesti PH-s tagot, aki otthon van az ebayen, és segítene nekem szerezni egy red alert 2-t
úgy kb mennyibe fájna?
lenne rá egy 5000 pénzem
úgy gondoltam a dolgot, hogy aki megszerzi (megrendeli, majd átadja nekem személyesen) annak odaadom az 5000 forintot (ebbe benne lenne a játék ára + a munkadíj)
ha többe lenne a játék ára + a pk akkor hagyjuk az egészet
[link]
mondjuk egy ilyen kéne
nem baj ha használt, csak ne classic v vmi hasonló kiadás legyen
[Szerkesztve] -
kíváncsi
őstag
Sziasztok!
Nagy bajban vagyok valaki tudna segíteni? Arról van szó hogy van egy ebayes cucc amit elvileg megnyerek de közben rájöttem, hogy mégse kell és jó lenne ha valaki felül tudna biddelni.
Arra gondolok hogy hátha van valakinek elfekvőben egy már nem használt nickje ebayen.
Aki tudna segíteni nagyon megköszönném tudom nem szép dolog nem szeretnék kidobni fölöslegesen sok pénzt.
1óra 20 perc múlva jár le.
Előre is köszönöm -
sebipayne
tag
Nemtom h ez mennyire megbízható, de ajánlott levéllel szeretnék fizetni, mert nincs semmilyen PayPal-om vagy számlaszámom.
Másik: A koma nemtudja h mit jelent a ''registered concealed cash''. Hogy magyarázzam el neki? -Registered concealed cash means that I'll send the money by airmail (in a registered letter), and you have to write a signature on delivery. So it's verifiable that you received the letter.
Vagy sima levélben is elmegy? Melyik a leggyorsabb postázás?
[Szerkesztve] -
sebipayne
tag
-
sasa311
veterán
válasz
sebipayne #635 üzenetére
Hát nekem megválomták
Ha már így adja fel, akkor van egy ''limit'', ami után garantáltan megvámolják (persze e fölött is megtehetik).
Azt hiszem talán 80 vagy 90 dollár körül mozoghat ez az összeg. Tehát, ha értéknek (ugye biztosítás miatt) ennél többet ír rá, akkor 100%, hogy megvámolják. Az Orczy téren meg sz*phatsz 2 órát, ki kell töltened 55 papírt mire megkapod....
-
hezzo
tag
Nem
1 dolcsiért adja, és bár a postaköltség mondjuk ténylegesen $5, ő odaírja, hogy 9$. Így valójában 5$-ért adta az akksit. Soha, senki nem fogja tudni rábizonyítani.
Amúgy meg miért bannolnák? Oda van írva, hogy összesen mennyit kell fizetned, ő csomagolás és egyebek címén annyit számol fel, amennyit nem szégyell. Tele az Ebay 1 centért megvásárolható, 20-30-50-100$-ért szállított cuccokkal.
A nemzetközi szállítás csak a csomagszállító cégekkel olyan k. drága, sima postai küldeményként egyáltalán nem. Én Ebayen kívül rendelt, telefonakksinál jóval nagyobb méretű cuccokat is kaptam 10$-os postaköltséggel, nem is keveset. -
Bash
őstag
válasz
sebipayne #635 üzenetére
A Global Express Mail, az alacsony vámérték és az ajándékcsomagolás együtt sem garancia arra, hogy nem vámolják meg az árut. Elviekben minden csomagot kötelességük lenne átvizsgálni az Orczy téri posahivatalban, a gyakorlatban viszont a fenti három tényező megléte esetén igen nagy valószínűséggel 4 nap alatt kézhez kapod a csomagot mindenféle extra költség nélkül.
Money order-t postán, sok benzinkúton, élelmiszer áruházakban, egyéb pénzügyi intézetekben lehet vásárolni, cashier's check-et a bankban a pénztárnál lehet kérni, Magyarországon viszont ne is keress ilyesmit, nem létező fogalmak. A PayPal viszont azonnali biztonságos pénzküldési lehetőséget kínál, ami a vevő számára teljesen ingyenes (bővebb információt itt találsz: <a href=''http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=181367'' target=''_new''>[link]</a>). -
sebipayne
tag
Sziasztok! Új vagyok az eBay-en. Licitálok most egy jó kis videokarira, és lenne pár kérdésem.
Azt írja a srác hogy USPS Global Express MailTM-el küldi a cuccot United States-ből.
Itt kell valami vámot pluszba fizetni, vagy ennyi a postaköltség?
A: - Would you accept to declare gift and a smaller value for me not to have problems with customs?
B: - I can declare a very small amount, wrap in present paper, and put down as a gift
I
I
I
I
V
Ez így azt jelenti h ajándéknak veszi és akkor nem vámolják meg?
Ha Money order/Cashiers check is lehetséges akkor fellehet adni a money-t valahogy postán (de h gyorsan oda is érjen)?
Plz. Válaszoljon valaki a kérdéseimre.
[Szerkesztve] -
hezzo
tag
-
sasa311
veterán
-
swarel
csendes tag
Yolvan, kössz mindenkinek. Akkor mindent letisztázok az eladóval mielőtt bármit teszek és csináltatok dombornyomott kártyát. Thx!
-
swarel
csendes tag
És neked forint alapú a számlád és fizettél is vele a paypal-on-?
-
hezzo
tag
Ja, már vágom, hogy miről beszélsz. Ez valami új kényelmi funkció lehet,
én még nem találkoztam vele. A helyzet az, hogy ahol értéket látsz ennél
(pl. $6,98) az azt jelenti, hogy az eladó megadott egy olyan tarifát,
ami Magyarországra is vonatkozik. (Ez vagy a ''Worldwide'' tarifa,
amikor azt jelenti, hogy az egész világra annyiért postáz, vagy pl. a
''Europe'' tarifa, amikor az Európában lévő országokba vállalja annyiért.) Ennek különösebb jelentősége nincs; próbáld csak kiválasztani mondjuk
Romániát, azt fogod látni, hogy ugyanannyi marad az ár. Van olyan is,
ahol a ''Not specified'' vagy a ''See description'' látszik.
Egyébként ne az ilyen vackokkal bíbelődj, mert sajna az a legbiztosabb
és a legtisztább, ha kérdezel előtte. Egy rövid kérdés az eladóhoz,
amiben konkrétan szerepel, hogy M.o.-ra kell szállítani, és máris
tisztázva van minden. Az áru leírásába számtalanszor
lustaságból/időhiányból nem szerkesztenek bele mindent, de lehet, hogy
egy szimpla kérdéssel kiderül, hogy igenis szállít ide, mégpedig kb.
ennyiért. Ennek az ellenkezője is igaz: kiderülhet, hogy a leírással
ellentétben ide nem érvényes a Worldwide tarifa (sajna ilyen is volt már).
-
swarel
csendes tag
Még egy kérdésem lenne ha megengeditek:
Ha dombornyomott pl. VISA kártyát szerzek pl. az OTP-től az lehet forint alapú is? Vagy jobban járok devizás kártyával? Vagy esetleg tökmindegy?
Köszi! -
swarel
csendes tag
Nem kell a linkeket megnyitni!
Rögtön azon az oldalon van ahova a link mutat. Az oszlop neve ''Shipping
to HUN''. Rögtön a ''Price'' nevű oszlop mellett van. Valahol (az esetek többségében) a ''Not specified'' felirat van az oszlophoz tartozó mezőkben, valahol meg ott van maga az összeg amiért a szállítást vállalja az eladó.
Ha még mindig nem találja senki csinálok róla egy screenshot-ot és belinkelem -
sasa311
veterán
Hát lövésem sincs miről beszélsz, találomra megnyitottam a linkről tizet, ilyen feliratot egyiknél sem találtam
Csak ezt:
For orders shipping to the following countries, S&H is $8.99 for the 1st item and $4.99for each additional item(s). Countries we shipped to: Australia, Austria, Belgium, Denmark, Finland, France, Germany, United Kingdom, Ireland, Greece, Italy, Japan, Luxembourg, Netherlands, New Zealand, Norway, Portugal, Spain, Sweden and Switzerland.
Nem is szállít magyarországra
Amúgy Pay-Pal műxik, de csak dombornyomott kártyával, ügyeskedni nem lehet...
Amúgy pedig éljen az E-bay, egy akváriumlámpa boldog tulajdonosa lettem a múlt héten -
swarel
csendes tag
Szívesen:
[link]
nem tudom ez a link így működni fog-e (lehet hogy valami dinamikus akármi és addigra lejár) de lényeg hogy hasraütés szerűen választottam ki egy termékcsoportot. Ha te is ezt teszed biztosan találsz egy csomót. Amikor az előző hozzászólásomat írtam pont egy olyan termékcsoportot néztem ahol legtöbb termék mellett meg volt adva a ''Shipping to HUN'' a valóságban viszont a termékek kb 10%-nál van megadva.
Ha esetleg neked ''Shipping to US'' van azt természetesen át lehet állítani bármely országra.
[Szerkesztve] -
swarel
csendes tag
Hi!
Jól gondolom?:
A termékek nagy részénél van egy ''Shipping to HUN'' felirat amely mellett van egy összeg. Ezt az eladó kalkuláltatta ki és egy megnyert aukció esetén ezt az összeget vállalja is?
Még valami: PayPal-hoz mindenképp kell dombornyomott kártya? Számlaszámmal nem lehet varázsolni?
Magyarországról próbálta már valaki a paypal-t? Működik rendesen?
Köszi! -
Bash
őstag
válasz
Anthony001 #610 üzenetére
Úgy látom megint eltévesztetted a házszámot. Tévedések elkerülése végett tájékoztatlak, hogy ennek a topic-nak a címe: eBay tapasztalatok. Ahová ezeket a kérdéseket kellett volna feltenned az a PayPal című topic: [link].
-
Derrrick
tag
A BidPay a Western Union internetes szolgáltatása (és nem annyira drága mint a Western Union hagyományos). Viszont nem fogad el MasterCard-ot, csak Visat és American Express-t. Illetve AmEx-et is csak elvileg, mert az enyémet nem fogadta el rejtélyes okok miatt (csak annyit írt, hogy nem fogadja el és nem mondja meg miért)
Úgyhogy csak óvatosan a licitekkel, mert a végén nem tudsz (időre) fizetni. Azok az eladók akik csak az amcsi ügyfelektől fogadnak el PayPal-t tapasztalataim szerint a többi ügyfelet le se sz...-ják és nem válaszolnak az emailjeire (tiszetelet a kivételnek, szóljatok ha találkoztatok ilyennel)
-
hezzo
tag
válasz
Anthony001 #608 üzenetére
Ha rá van írva, hogy ''electronic use only'', akkor nem.
-
Anthony001
senior tag
Nem tudjátok, hogy az a bankkártya, ami nem kifele hanem befele domborodik az is dombornyomott?
-
hezzo
tag
Megválaszoltam a mailedet is, de még valami: olyan, hogy ''paypal-lel licitálni'', nincs. Gombnyomással licitálsz, aztán a végén fizetsz, ahogy tudsz (vagy ahogy elvárják tőled). De Western Union-nal ne. A nálam tapasztaltabbaktól hallottam, hogy az elég felejtős, a nemzetközi csalók első számú eszköze.
ui. Bocs, ha ez a Bidpay-re vonatkozik, akkor arra annyit, hogy én már használtam, elég jó szolgáltatás, nekem nem volt bajom még vele. De azért a Paypal jobb.
[Szerkesztve] -
reewer
aktív tag
csa
egy kérdésem lenne:
ha licit van es a srac nem fogad el paypal-t csak a sajat honiainak: másoknakWestern union money transfer )el kell fizetni
-akkor paypallal licitaljak és...?
thy -
hezzo
tag
Szia.
Dombornyomott kártya nélkül - úgy tudom - nem lehet már regelni.
''kinezek valamit x penzert + postakoltseg es mas nem johet ra ugyebar ?''
Amennyiben az x=a licit végén lévő összeg, akkor igenvagy mondjuk ha ''villámáras'' termékről van szó. +pk., és ha az EU-ból jön, akkor egyéb költség nincs. (Leszámítva az átutalás banki költségeit, és esetenként az eladók Paypal tranzakciós díjakat is rá szokták terhelni a vevőre, de ez néhány euró maximum).
A szállítást nem neked kell megoldanod, hanem az eladónak. Ha Te vagy a licitnyertes, az eladó megkapja az adataidat, amiket regisztrációnál megadtál.
Nézd meg az eladó minősítéseit, olvasgass közöttük, és ha megfelelőnek tartod, akkor licitálj. 100%-os biznisz nyilván nincs, de azért lehet válogatni.
''mennyi bid szamit mar jonak'' - Ezt a kérdést viszont nem tudom értelmezni.
Remélem, segítettem.
üdv -
c*
aktív tag
Hi
most ismerkedem az ebay al ahogy latom credit card nelkul nem lehet regelni ? bar nem neztem meg pontosan ,
szoval fenntartasaim vannak , kinezek valamit x penzert + postakoltseg es mas nem johet ra ugyebar ?
a szallitast hogy oldom meg mailezek az eladoval ? penzt hogy a legbiztosabb es legolcsobb eljuttatni neki szoval a lenyeg venni szeretnek egy iPod Shuffle 512 -t
ennek van egy 60 euros ara es azt mondja hogy
EUR 14,99 Versicherter Versand Europa
tehat ha megnyerem a 60 as arat akkor osszesen ez nekem 74,99 euroba fog kerulni ?
es ez biztos ? a masik pedig a minosege azt a vak szerencsere bizom ?
mennyi bid szamit mar jonak ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Rövid előzetest kapott a Mandragora: Whispers of the Witch Tree
- Asztrofotózás
- Xbox Series X|S
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED monitor topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Elite: Dangerous
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest