- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Integra
titán
válasz
Szabtom #1398 üzenetére
mármint, hogy a vaterán is lesz paypal az ebay.hu mellett?
én nem mernék jósolni erre semmit, ki tudja, hiszen a paypal az ebay-é, ugyanakkor saját pénzének se lehet ellensége, ugyanakkor a vatera nem az ebay-é.
viszont akkora neve van, hogy feltételezem könnyedén lefogja nyomni a vaterát -
Szabtom
senior tag
Nem angol tartalommal, hanem ez ebay.com-ra mutató linkekkel.
Szóval a fejléc már magyar, tartalom egyelőre nincs, de várjuk szeretettel. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Vatera hogyan reagál. Arra gondoltatok -e, hogy ez esetleg magával hozza a PayPales biznisz accountokat is hozzánk (értsd: fogadhatunk pénzt PayPalen)? -
Integra
titán
ebay.hu már látom megvan, legalábbis elindult, angol tartalommal
kíváncsi vagyok mikore lesz végre kész -
kraftxld
félisten
Valaki pörgeti már az eladásokat az ebayen?
-
attika80
aktív tag
Szia. Nem kell miatta aggodni. Ha sima 4-10 business day-el adta fel akkor meg nem kesik
Amikor en ugy kuldok haza csomagot van, hogy 2.5 het alatt er haza
Egyebkent azt javaslom mindenkinek, ha mar USA-bol rendel, hogy kerje az eladot USPS expresskent adja fel. Kicsit dragabb de 3 nap alatt otthon van max 4. Az expresst eddig meg nekem soha nem bontottak fel, pedig volt, hogy laptop, dfi expert es 5 par high performance ramok voltak benne
-
Integra
titán
válasz
attika80 #1370 üzenetére
hát nemtom, elég kétes, mert később észrevettem én is hogy nem paypal.
én meg nagyon kezdő vagyok ebben még, nem igazán merek kockáztatni, bár ugyanakkor power seller az ember..
meg még mehet simán fel az ár a a legvégén az utsó órákban
ehh, már 182 dollárnál tart..
[Szerkesztve] -
Luighi
senior tag
Uraim, neketek is lassan érkeznek a csomagok az Usából?
Elfogadható, hogy múlthét pénteken lejárt a 4-10 munkanapos szállítás, vagy kezdjek aggódni? -
attika80
aktív tag
válasz
attika80 #1370 üzenetére
Na kijavitom magam, elnezest a hozzaszolasert kicsit almos vagyok, nem kene ilyenkor forumoznom
Elottem amugy is leirtak a dolgokat
Szoval mindenkeppen nehezkes tenyleg, mert csak money orderrel es csekkel tudsz fizetni
Igazabol meg money ordert tudnek is szerezni de nem igazan szeretek avval fizetni, mert hat arra nincs garancia
Elvbol nem vasarlok olyantol akinek nincs pay-pal
[Szerkesztve] -
-
Integra
titán
urak, segítsetek
ezzel a kis csodával szemezgetek, valszeg megveszem ha sikerül
[link]
addig vágom hogy power sellertől van, ami jó.
vagyis valszeg igaz, hogy új hangfal pár és hogy bontatlan és hogy nem átvágós a biznisz.
de, ahogy látom usa és oda van írva hogy 20 dolcsi szállítási költség, még ez is ok, de vajon van e valami egyéb költség még rá, amiről kezdő lévén nem tudok, vagy nem vettem észre?!
mod: ok, látom, hogy us only az available to-nál... hát ez szopás
[Szerkesztve] -
duong
tag
iPodot érdees az ebayen venni?
Ja igen és hány positive feedback fölötti emereknél ''érdemes'' venni?
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
válasz
Sonnenblumen #1362 üzenetére
Ez így van, viszont erre van a feedback, meg a jelentés az e-baynek, stb, stb...
-
bbazsy
őstag
25k, és alaplap.
nem szeretném, ha sérülne, illetve elveszne, stb..
akkor maradjak a DHLnél
RAMot viszont nem szeretnék DHL lel hozatni, adja fel postán, azt kész..
más:
egyelőre ott elakadtam, h hogy a fenébe lehet reggelni németre.
küldtek egy mailt, kb 10 oldal, ebbe kéne lennie egy kódnak, ami megerősíti az e-mailem.
namost eddig 3an túrjuk az e-mailt, de semmi...
erre valakinek tipp? -
sasa311
veterán
válasz
Sonnenblumen #1356 üzenetére
ebayen mindenki (aki épeszű) odaírja, hogy a vevő kockázata a szállítás.
Ez azért van, mert ha külföldre / ismeretlenül küldözgetsz valakinek cuccot, akkor lehet, hogy ő megkapná, aztán azt mondaná törött... és akkor még az eladó szívja? Ezért ez érthető, hogy a vevő a szállítási kockázat.
Ez alól természetesen kivétel a nem megfelelő csomagolás, amit e-baynél lehet is jelenteni. -
sasa311
veterán
Dehogynem, általában amikor németországból rendeltem csomagot akkor DHL-el jött biztosítva. Amíg a magyar határig nem ért (ált 2 nap) addig nem volt gond, utána Győrtől BP-ig lett még 6-7 nap
De 1 kivételével a tartalom mindig sértetlen volt (a csomagolásról ugyan ezt elmondani már nem tudom
)
Az első csomagomon még ott voltak a matricák, hogy ekkor és ekkor jött át a határon, stb.. de miután szóvá tettem a postásnak, hogy mi tartott egy hétig azon, hogy Győrből pestre jöjjön a cucc mikor É-németországból a magyar határig eljutott 2 nap alatt azóta mindig leszedik. -
sasa311
veterán
természetesen, hiszen ez a hibás termék
Csak hogyha a sérülés fizikai akkor általában az eladó megpróbál kibújni azzal, hogy a posta törte el. De ha semmi nyoma sérülésnek és pl. a proci meg se nyekken az egyértelmű. Cucc vissza (ha kéri), te pénzed vissza, viszont bukod a PK-t. -
sasa311
veterán
A neten utalásról is kapsz a banktól postán papírt később.
Ha nem azt küldi amit kértél azt jelentheted e-baynek és akkor ők eljárnak az ügyben. De ez alól a szállítás alatti sérülés kivétel, tehát ha egy törött cuccot kapsz és nem volt a csomag biztosítva, akkor gyakorlatilag ő azt fogja állítani, hogy feladta és a posta törte el.
Érdemes fotózni mikoözben bontod a csomagot, tehát még bontatlanul úgy, hogy látszik a feladó, aztán félig kibontva, kibontva, ect... -
sasa311
veterán
De tudsz.
Ha nem azt küldi amit rendeltél (és nem szállítás közben sérült) akkor is biztosít E-bay évente 1X banki átutalással való fizetésnél is. Viszont ehez
1., Meg kell tartani az átutalásról szóló papírt
2., Sokáig fog tartani
Ha megbízható feedbackjei vannak az eladónak nem lesz gond vele remélhetőleg -
bbazsy
őstag
valaki felhomályosít?
szóval ha megveszem tőle, és szar, akkor kb semmit nem tudok csinálni?
értékelései jók, de kitudja... -
bbazsy
őstag
sziasztok.
német ebayen találtam valamit, ami erősen érdekelne..
namost, dombornyomott kártyám nincs, paypalhoz az kell, ugye ?
hogy működik?szóval ha reggelünk ismerősére(sürgős lenne), akkor ő kifizeti nekem. lehet MO -ra reggelni, mivel jár?
másrészt az eladó elküldi DHL -el. ennek gondolom nincs hátránya(az árán kívül)..
megéri esetleg postát kérni NO -ból, nem lesz azzal gond(dhl 5-6k)
kérek valaki okosabbat, világosítson fel
köszi
keresgéltem topoikba, de egyszerűen nem igazodok el -
ZS0
tag
Mondjátok azt, hogy az eladáshoz nem szükséges dombornyomott kártya
Hiába próbálkozok mindig azt írja, hogy a bankom nem engedélyezi a tranzakciótPedig nincs letiltva a kártyám vagy ilyesmi
Help pls
-
Szabtom
senior tag
Nem-teljesítést jelzel, és egy ''Dispute'' veszi kezdetét, amikor mindketten bizonygatjátok az igazatokat. Az eladó valszeg papírt mutat arról, hogy elküldte, és akkor megszívtad. Ha nem tudja bizonyatani, hogy elküldte, akkor nyertél, de én pénzre nem nagyon számítanék egyhamar.
-
sasa311
veterán
Na ez így mindjárt más.
Attól, hogy jó feedbackje van, még nem üzletelnék vele e-bayen kívül, mert ha átb@sz akkor sem tudod rontani a feedbackjét. Ahogy mondod, az ördög nem alszik.
Bár valószínűleg azért ajánlotta ezt fel, mert így ő is megúszná az ebay %-át de én nem kockáztatnék.
Ha nem e-bayen keresztül fizetsz pay-pallal (nem is tudom ilyet lehet-e) akkor sem tudsz visszaigényelni semmit sem, ez biztos. -
Harti
senior tag
válasz
sasa311 #1339 üzenetére
Köszi a reakciót!
Na szóval bövebben!
Volt egy licit ami véget ért és nem tudtam megnyerni de mondta az eladó hogy van még neki a termékből és ebayen kivül elintézhetjük,vagy ha nekem nem kell akkor felrakja licitre!
Most ugy gondolom hogy simán bizalom alapon megy és ha átbasz akkor senki nem segit rajtam! Ettől félek! A feedbackjei iszonyat jók amugy de az ördög nem alszik!
Például ha elküldöm a pénzt paypalon és nem kapok terméket akkor ebay mit tehet hogy visszakapjam a pénzem??? Valaki irta hogy csak paypalon adjak ki pénzt mert van valami visszaigénylés ha turpisság történik! -
sasa311
veterán
1., jó dolog egy embertől rendelni, spórolsz a PK-n ha előre lebeszélitek
2., nem értem ezt a mondatot, a hiba az ön készülékében van
3., hátrányt nem, de akkor e-bay nem fog veled foglalkozni, olyan, mintha látatlanba üzletelnél velekivel a világ másik végén.
4., E-bayen van védelem, de csak akkor, hogyha mindent szabályosan csinlász.
Paypalnal nagyobb összegig
banki átutalásnál 200 $-ig
instant pénzküldésnél nincs!
5., Mi az a 3X-i pénzvisszaigénylés? -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Megint lenne jópár kérdésem! Remélem kapok rájuk választ!
Egy embertől rendelnék dolgokat!
A liciten felül van még neki a termékből!
Szenvedek valamilyen hátrányt ha ebayen kivül intézem???
Véd valamennyire az ebayen vett cucc ha valami turpisság van???
A paypalon 3szori visszaigénylés mit takar???? -
ronaldo
őstag
Csak az rendelkezik MB számlával aki oda is írja? Mert mindenhol csak PayPalt és társait látom. Nekem meg csak ilyenem van. Ha nincs neki, ilyenkor mit lehet tenni? (hülye kérdés, de mégis).
Meg most, hogy itt olvasom... ez a nyomonkövetéses szütyő mennyivel kerül többe? -
sasa311
veterán
válasz
Anthony001 #1333 üzenetére
Semmit, akkor te szívtad.
Vagy elhiszed neki, hogy elküldte, vagy nem, de nem változtat a lényegen, hogy te nem kaptad meg.
Ennyi, legközelebb ír / olvas / gondolkodik mielőtt bármit csinál. -
Szabtom
senior tag
válasz
Anthony001 #1333 üzenetére
Akkor pápá. IJ.
-
sasa311
veterán
válasz
Anthony001 #1330 üzenetére
Hogy a frászba ne?!
Az azonosító számoddal besétálsz a postára (vagy felhívod a központjukat), bediktálod, és egész pontosan meg tudják mondani, hogy hol, mikor vették át a csomagot kezelésre.
Ezekután ha pl 2 hete beérkezett a csomag a keletibe vagy a pesti elosztóba és onnan nem ment tovább a posta egy szó nélkül ki fogja fizetni a biztosítás értékét (nemzetközi csomag esetén max 17.000 forint).
ebben biztos lehetsz -
Szabtom
senior tag
válasz
Anthony001 #1330 üzenetére
Ha a papírok alapján Bp-ig követhető a csomag, akkor a magyar postánál kell verni az asztalt. A nyomon követhető szállítás mindig drágább, és nem véletlenül - számon kérhető, hogy hol van a csomagod, merre jár és mit csinál.
-
Szabtom
senior tag
válasz
Anthony001 #1328 üzenetére
Lehet. Ezért kell követhető szállítést kérni. Ha a csókának papírja van róla, hogy egészen a bp-i központig eljutott a cucc, de hozzád már nem, akkor itt a bibi.
-
Anthony001
senior tag
Arra gondoltam, hogy nem lehet az, hogy az eladók elküldik nekem a cuccost, de az itthoni póstán lenyúlják, vagy nemtom, mert ugye egy címre mennek, és elég gyakran rendelek..Erre gondoltam, hogy talán ez lehet.
Vélemény? -
Bash
őstag
válasz
Anthony001 #1320 üzenetére
[link]
Esetleg csinálj neki egy screenshot-ot, hogy könnyebben megtalálja. -
Szabtom
senior tag
válasz
Anthony001 #1323 üzenetére
Nem értem, te vagy vevő vagy az eladó? Elhiszem, hogy vannak genyók.
-
Szabtom
senior tag
válasz
Ha te vagy az eladó, akkor úgyis csak akkor küldöd a cuccot, ha megkaptad a pénzt, nem?
-
sasa311
veterán
válasz
Akkor már inkább küldje vissza WU-n vagy hasonló...
A registred airmail csak egy sima levél, a posta meg nem vállal semmiféle felelősséget rá, hogyha megjön ugyan neked a levél de pénz az nincs benne... -
Anthony001
senior tag
Ma kaptam egy levelet egy sráctól...
Nem tud nekem küldeni pénzt paypalra
És hogy nekem jó e hogyha Registered Airmaillel elküldi.
Kiváncsi leszek mi lesz belőle, amúgy már kaptam pénzt vissza paypalon, nem tudom miről beszél... -
Harti
senior tag
Van valakinek tapasztalata az escrow fizetési rendszerről???
Nagyon jól hangzik! -
Szabtom
senior tag
válasz
kapcs-ford #1315 üzenetére
Hát, régen American Express csekket küldtem, azzal is le lehetett volna lépni szó nélkül. De egyszer sem történt ilyen.
Online banki tranzakcióval feltöltöm, aztán már mehet is a shopping. Mindezt ''a karosszékből'' , ez a nekem való.
Jah, még egy kérdés: aki elfogadja, annál lehet Moneybookers linket vagy képet látni alul a fizetési lehetőségeknél? Vagy külön rá kell kérdezni?
[Szerkesztve] -
Szabtom
senior tag
gerjus, kapcs-ford: köszi a válaszokat. e-bayen találni eladót, aki elfogadja, vagy egyáltalán nincs rá esély?
-
PeliScan
addikt
Van aki rutinosan vásárol a ebay.de-ről? Én sajna egy szót sem tudok németül
kb 30e értékű cuccot (autóhifi) szeretnék venni - ha vki netán segítene a bizniszben, örömmel kárpótolnám a fáradozásáért! 1 nap 18 óra van még hátra az aukcióból... peliscan(kukac)gmail(pont)com, 06702477388
-
Harti
senior tag
válasz
Avicularia #1309 üzenetére
Még nem ért ide,csak a vásárlás bonyolódott le!
Múlthét szerdán esterendeltem!
Max 1 hét azt irta a cég! -
Harti
senior tag
válasz
kapcs-ford #1307 üzenetére
Persze!
[link] -
Harti
senior tag
Sziasztok!
Sikerült rendelnem végül ebay-ről egy cégtől memóriakártyát!
Paypal-al fizettem nagyon könnyű volt!
Kaptam rá biztosítást stb!
Köszönöm mindenkinek akik segitettek!
Más:
Telefont is vennék ha találnék valami jó megbizható eladót!
valaki tud ajánlani valamit?
Én találtam egy ilyet: [link]
Küldenek hozzánk, nincs VAT, 20 euro a szállítás!
Véleményeket nagyon megköszönném! -
kraftxld
félisten
Szeretnék ebayen eladni pár dolgot akinek van pénzfogadós paypalja tudna segíteni? (term. x %-ért)
-
Szabtom
senior tag
Használta már valaki a Moneybookers.com-ot? Tapasztalat, tippek, miegymás?
-
kamikaze boci
őstag
válasz
kamikaze boci #1300 üzenetére
elvitték...
nem baj, tapasztalat szerzésnek megteszi.
Kösz mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Posta, csomagküldés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Xbox Series X|S
- Synology NAS
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest