Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Szólánc.
- balojazz: Szódakészítés üzembiztosan és olcsón! Figyelem, csak hardcore szódázóknak!
- Mr.Csizmás: Bestbuy travel, utazós, kirándulós topic - szállások, jegyek
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Igen ez jellemző, a lassú szállítás oka még az is ha szerződéses partnerek adogatják a csomagokat egymásnak és raktárban áll a cucc napokig. Illetve az is sokat lassíthat a csomagokon amikor szárazföldön szállítják rengeteg átpakolással.
Kaptam németből UPS alapszolgáltatással szárazföldi szállítással csomagot, amit rendesen lehetett követni minden lépcsőben. 5 napig tartott az út és legalább 6-7 helyen pakolták át mire ideért. Ezután nem meglepő hogy ha több szállító cég is részt vesz a szállításban, és eleve rosszabb minőségben dolgoznak akkor könnyen összejön európán belül a két hét.
Ha UK/USA-ból rendelsz hamar repülőre kerül a cucc és időben ideér.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
Flashcash
üzenetére
Ismerős.
Egy német ún. ''power seller'', azt csinálta, hogy kinyomtatta a neten a Hermes-es szállítólevelet, mindent, elküldte nekem a számot, hogy kövesd ''barom'' neten!
Nézem, nézem, a csomagnak nyoma sincs. Levél levelet követett a Hermes-hez, már majdhogynem a felmenőiket emlegettem, de azért még megmaradtam úrinő, amikor már egy Hermes-es munkatárs segített kinyomozni, hogy a delikvens kinyomtatta ugyan a számot, mindent, de nem vitte el ún. packetshop-ba, azaz a küldés még nem élesedett. Mit gondolt, ha a csomag az asztalán lesz, akkor magától iderepül? Na mikor írtam az eladónak, hogy adja is fel a csomagot, érdekes este már tudtam követni, na onnan nég 10 nap volt! Mert közben beiktattak 1 hét szünetet, míg Németországban a DPD átvette a Hermes-től. Addig kirándult egy kicsit. Áááááá
[Szerkesztve] -
Eszembe sem jutott tőlük bármit venni. Utoljára ausztrália legdélibb részéről rendeltem az is hamarabb ideért.

Munkatársam most szív egy német power sellerrel, a fizetés után 1,5 héttel írt neki hogy ugyan adjon már valami infót hol van amit rendelt, kapott is választ hogy hamarosan postázzák a terméket. -
Gabcsika
tag
Azoknak, akik most kezdenek ismerkedni a rendszerrel ajánlom eme új szerkesztésű összefoglalót a PayPal-ról:
[link] -
-
rulez001
csendes tag
Egyébként miután leütöttem és kifizettem az árut, az eladó természetesnek veszi, hogy ráírja a csomagra, hogy GIFT, vagy ezt nekem külön jelezni kell neki? Mondjuk egy mp3 lejátszó-t nem hiszem, hogy elkapnának a vámosok.
-
válasz
rulez001
üzenetére
Igen a távolkeletiek olcsók, de nekem még nem volt problémám velük. Amire figyelni kell hogy nagyon jó feedbackje legyen, ha értékesebb árút veszel akkor ezen felül megnézni hogy milyen cuccok eladásából szerezte a feedbeckeket. Általában ráírják a csomagra hogy gift vagy egy alacsonyabb értéket tüntetnek fel, így kisebb eséllyel akad fenn a csomag a vámon.
Nagy hátrányuk hogy ezekről a területekről nagyon lassú a posta, illetve ahogy írtad a minőséggel is lehetnek problémák. -
rulez001
csendes tag
válasz
Anthony001
üzenetére
A jó hír, hogy már nem kell dombornyomott kártya, elég a sima electron is

-
Bash
őstag
válasz
Anthony001
üzenetére
Nem lehet, de valamit nagyon nem jól csinálsz, már az előző user-edet is törölték. Az Unpaid Item Dispute-ban egy egyszerű válasszal és tranzakció azonosítóval igazolhattad volna a fizetést, valószínűleg nem kaptál volna strike-t sem.
-
Anthony001
senior tag
Hello!
Szerintem mindenképp olvasd ezt a topicot, rengeteg dolog le van benne írva.
Ha nem tudsz angolul valamennyire is, akkor ne is kezdj bele, ha igen akkor szükséged van egy Visa vagy Mastercard dombornyomott bankkártyára, és egy virtuális számlára, úgynevezett PayPal accountra.Ezt itt találod: [link] - regelni kell.
Aztán eBayen se árt regelni, ott is tedd meg ezt.Ha licitálsz valamire, tartsd szem előtt, hogy az eladó elfogadja e a PayPal fizetési módszert, valamit küldd e Magyarországra.Mérlegeld azt is, hogy milyen az ember aránya, ne legyen túl sok negatívja, a legjobb ha nincs is neki. Mindig olvasd el hogy milyen jellemzést ad a termékről, ha nem vagy vele megelégedve,vagy ha valamiben nem vagy biztos, akkor írj neki egy mailt, remélhetőleg válaszol. Úgy kb ezek azok a dolgok amikre érdemes figyelni, fontos hogy tájékozódj, annó én is lámáskodtam, meg is kaptam érte a jutalmam
(Lásd 300-500 hsz
)
Sok sikert! -
Anthony001
senior tag
Sziasztok az lenne a kérdésem, hogy olyat nem lehet h valahogy kijavítani, vagy töröltetni a figyelmeztetéseket? Mert 3 strike után kizárás van, és nekem már van kettő, de mindkettőt úgy kaptam, hogy kifizettem a terméket, csak az ember nem volt elég figyelmes vagy nem tudom, és azt hitte ne fizettem....szóval ez érdekelne, hogy valahogy ezt ki lehetne e javítatni
Előre is köszi -
Treb
tag
Hy!
Tök uj vagyok a témában ezért kéne 1 kis segitség!!
Szeretnék pár cuccot rendelni USA-bol de gözöm sincs mire kell figyelni mi fontos stb!!
Bocs a lámaságért!!

-
-
juliabrilke
veterán
válasz
rulez001
üzenetére
Rendeltem pár dolgot hong kongi eladótól. egyből kis is feztettem. Nagyon kedvesek voltak visszaigazoló levelet is küldött és megköszönte a rendelést, hogy ilyen gyorsan kifizettem. Minden információt megadott, ami kellett. Részletezte a szállítást és írta, hogy bocsánat, se az időeltolódás miatt 1 nappal több lesz a szállítás. Nagyon rendeses volt és jól beszélik az angolt.
Nem úgy,mint a franciák....![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rulez001
csendes tag
Sellers Standard International Rate - Erről mi a véleményetek? hong kongi dolgokat szerintetk érdemes rendelni? Az eladónak több mint 3000 pozitív visszajelzése van, viszont amit néztem termék feltűnően olcsó.
-
juliabrilke
veterán
válasz
Gabcsika
üzenetére
Sajnos megyek haza korán reggel.
A franciák itthagyása pedig nem sajnos. (pontosabban a '' na végre kategória!''
)
''Szeressük a franciákat vagy ne szeressük őket?'' A válasz : NEM!

Egyébként vannak kedves franciák is, csak valahogy az ebay van tele idétlenekkel. Erről tusi74 és én is sokat tudnék mesélni.
-
tusi74
őstag
A PayPal is kiküldi a Shipping addresst. Az eladó, ha okos, akkor pontosan arra a címre küldi, amit a PayPal kiküld, mert ha galiba van, az eladó csak akkor élvezi a PayPal védelmét. Több negatívot lehet olvasni, hogy a vevő reklamál, hogy nem kapta meg az árut, az eladó meg csípőből írja, hogy mert a vevő nem a PayPal-os címre kérte az árut. És máris az eladónál van a labda.
-
L.T.
tag
válasz
rulez001
üzenetére
Olvasgatok én, csak 3 nap alatt ez az egész picit már fárasztó nekem, hétfőn még azt sem tudtam mi az a paypal . Az angollal egyébként nincsen problémám
Akkor semmi gond
Magyarul leütök egy árut, ha egyből fizetni akarok akkor az átírányít a paypalra onnan meg automatice elküldi azt az összeget amiért cserébe az eladó feladja a terméket. És a pénzemmel együtt megkapja a paypalos adataimat, hogy hová küldje.
Végül is igen,de paypal a pénzt is az e-bay meg adatokat küldi az eladónak -
rulez001
csendes tag
Olvasgatok én, csak 3 nap alatt ez az egész picit már fárasztó nekem, hétfőn még azt sem tudtam mi az a paypal
. Az angollal egyébként nincsen problémám
Magyarul leütök egy árut, ha egyből fizetni akarok akkor az átírányít a paypalra onnan meg automatice elküldi azt az összeget amiért cserébe az eladó feladja a terméket. És a pénzemmel együtt megkapja a paypalos adataimat, hogy hová küldje. -
Gabcsika
tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
''Sajnos igen. Szombaton reggel 7kor indul a gépem vissza.''
Most akkor sajnos vagy nem sajnos? Szeressük a franciákat vagy ne szeressük őket?
A franciák az európai hegeMónika ''soha-meg-nem-kaparintása'' miatt vannak begyulladva, már évszázadok óta. Akárhogy csavarták magukat a történelemben, soha nem alkottak akkora államot, mint a németek vagy az olaszok (Itália) vagy a görögök. Ez fáj nekik.
Nagyok voltak (most is azok), sokat adtak a világnak (sokat el is vettek belőle), de valahogy mindig, talán éppen csak egy ujjhegynyivel, de amikor megszerezhették volna az európai vezető szerepet, más mindig elhappolta előlük és ez fáj nekik. -
L.T.
tag
válasz
rulez001
üzenetére
lényegében ennyi ugye? Hát nem igazán így van. Szóval nem olvastad el az ebay-es fórumot és nem igazán tudsz angolul, hogy elolvasd az e-bay vásárlási leírását.
Ha akarsz venni vmilyen árút akkor lét lehetőséged van:
1. ha oda van írva, hogy ''buy it now'' akkor rákattintva az ikonra rögtön megveheted az árút. Meg kell nézni szállítanak-e Mo-ra (Ships to: Worldwide v. EU.v. Europe). Ha nem akkor nem tudod megvenni. Persze rákérdeznek többször is, hogy biztos meg akarod venni? Mész tovább, bemész a paypal oldalra (ha persze van paypal fizetési lehetőség) ott is kérik a jelszódat és ha minden ok akkor megkapod az árut. Persze nézd meg lehet-e rá kötni biztosítást milyen szállítási mód van (ebben jelentős árkülönbségek lehetnek). Kapsz az email-odra több üzenet: az ebay-tól a paypal-tól (hogy lefoglaltad az árut meg hogy levonták a pénzt). Mindezek amit leírtam egy pillanat műve lehet, de azért van ennyi lépés mert itt tulajdonképpen egy szerződést kötsz az eladóval az áru megvásárlására. Ezt a jogászok így mondják. Meg van egy nemzetközi bankügylet is na ez a paypal.
2. ha az van, hogy ''place bid'' akkor licitálnod kell. De ezt leírni még hosszabb ezért tényleg olvasd végig ezt az ebay-es fórumot.
Mindkettőre igaz, hogy nem kell email-t írnod az eladónak, nem küldesz semmit a címére (azt a paypal elintézi). Röviden ennyi
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
Geller72
veterán
válasz
juliabrilke
üzenetére
..
..mindjárt lejár..
..holnap jössz?.. -
juliabrilke
veterán
Ez tényleg kedves tőle. Nagyon normálisak és tisztelettudóak. De az egész eladáshoz is úgy állnak hozzá, hogy minél jobb legyen neked.
Franciáknál már azt is kell díjjazni, ha visszaválaszol... (és persze nem azt, hogy sorry, no english.
)
Ez a ne smam-eljél történet meg nagyon aranyos. Tetszik!

De mivel ismerek sok franciát, ezért meg se lepődök rajta. Nálam végleg leírták magukat...
-
rulez001
csendes tag
Valszeg holnap lesz az első ebayes vásálásom.
Szóval leütöm a terméket, felveszem az eladóval a kapcsolatot, emailben mondom, hogy paypalen keresztül fizetek, elküldöm a címére az áru+pk árát, ő pedig a megbeszélt szolgáltatóval elküldi, lényegében ennyi ugye? 
-
-
N4r4ncs
aktív tag
Az országuk déli részén úgy vettem észre(többször járunk arrafelé meg monacoba)hogy arra mindenki beszél olaszul,angolul pedig tök fölösleges szinte megszólalni csak ott beszélnek ahol télleg szükség van rá,meg rengeteg buta szokásuk van nemhiába tartják nyugaton idiótáknak, viszont piszkos gazdagok azt meg kell hagyni

-
N4r4ncs
aktív tag
Tanulnak idegen nyelvet..csak a többség nem angolt mert a franciák köztudottan UTÁLJÁK az angolokat még ha nem is feltünően,mert az angolok ''elvették'' a világnyelvet a franciátol,ezért inkább olaszt vagy spanyolt tanulnak!
Én 4 hónapja voltam franciaországba üdülni(Cannes) én személy szerint nem birom azt a népet,vhogy teljesen más felfogásúak
[Szerkesztve] -
rulez001
csendes tag
Valai légyszike adjon egy paypalos címet, ahova küldhetek 10 forintot h kipróbáljam működik-e! köszi

-
1010
őstag

francia ebay -
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Az angolok tényleg tök normálisak. Délután írtam egy angolnak, aki nem írt európai szállítást, hogy szállítana-e ide, és ha igen, akkor mennyiért. Válaszolt, hogy Parcerforce: 20 Ł
Írtam neki, hogy nekem a Royalmail is megfelelne, nekem eddig minden azzal jött, és rendben meg is érkezett. És!!!! Elnézést kért, hogy erre nem is gondolt, utánanézett, és tényleg olcsóbb lenne, 8 Ł. És hogy ő még soha nem küldött külföldre, de most utánanézett, és igazam van. Na ilyen is van! Ehhez képest, ha egy franciától angolul érdeklődök a szállításról, nem azt írja vissza, hogy bocsi nem beszélek angolul, hanem hogy ne SPAM-eljek. Megáll az ész, és körbenéz.
-
rulez001
csendes tag
Értek mindent, köszi! Valszeg akkor a napokban rendelek egy kisebb értékű dolgot Angliából, csakhogy megtapasztaljam hogy s mint működik ez a dolog. Valaki annyit még segítene, hogy meg ad nekem egy paypal-os email címet amire küldenék mondjuk 10 forintot, csakhogy működik-e? nem szeretnék beégni az ebay-en hogyha mégsem stimmel valami

-
1-200 forintot levonnak még, mint kezelési-átváltási pénz. Mindig számolj utána, mert valamit smafuzik az OTP.
-
rulez001
csendes tag
Hát srácok most nagyon boldog vagyok, mivel abban a pillanatban milyest megírtam az előző üzenetet, felmentem a netbankomhoz és megkaptam a kódot, most már verified felhasználó vagyok!
köszi a segítséget 
-
rulez001
csendes tag
Oké értettem, akkor várok 2 munkanapot mert eddig még nem jött semmi
Köszi a sok segítséget, remélem minden frankó lesz. És lényegében ha ebayen egy cipőt 50 fontért lehet elvinni, a posta mellé 10 font akkor mást már nem is kell nagyon fizetnem ha paypalt használok? Üdv! -
rulez001
csendes tag
Hi! Mint mondtátok, feltöltöttem a bakkártyámat 1000 forinttal, a paypal így már nem dobta ki a hibaüzenetet, és már kéri a 4 számot. Nyitottam netbankkot is, ahol ki is írta, hogy levontak 400forintot, de a paypal által küldött 4 számot azt hol tudom megnézni? Már mindenhol néztem de seholsem találom! Köszi!
-
Sipi
addikt
Két gond van. Az első az, hogy kevés időm volt, nem tudtam már megkérni senkit.
A másik pedig az, hogy kedvenc EU-országaim (angol, francia, német) nem hajlandók Magyarországra szállítani. Számukra nem létezünk. (Elnézést, lehet, hogy kétfogú fésűt és használt hajhagymát szállítanak, de laptopban 100-ból 1 szállít ide.)
USA-ban már sűrűbben előfordul, persze jó részük nem. Ráadásul ha fel sem tünteti, hogy nem küld ide, akkor jó érzékkel úgy veszem, embernek tart, nem terroristának.
Következő probléma az, hogy sok esetben az eladó csak a PayPal verified címre hajlandó postázni. Mivel magyar embernek valószínűleg nem ad el, marad az USA-i haverom, azzal meg előrébb vagyok...
Mindegy is, a legnagyobb gondom az, hogy szó szerint kiutálnak a német, angol és amerikai rendszerből, mert magyar vagyok. Hiába találok egy csomó megfelelőt, eleve nem is licitálhatok rá. (Kedvencem az a UK cég, amelyik vastag, nagy betűkkel írja minden hirdetésére, hogy holmi külföldi _ne_merjen_ licitálni, ha meg merné tenni, azonnal jelentik az ebay-nek.)
Sipi -
wwenigma
Jómunkásember
Yeah, K&H VISA Electron karimat is tudom már használni... persze Paypal passom kicsivel hosszabb lett annál az átlagnál amit itt ott használok..
. -
tusi74
őstag
válasz
rulez001
üzenetére
Húha! Minden banknak van netes hozzáférése, hogy neten tudjad a számládat követni, utalásokat indíthass stb. Pl. OTP netbank, Raiffeisen MKB, stb. Erre külön szerződni kell. MIvel fogalmad sincs, hogy mi ez, ezért feltételzem, hogy neked ilyen nincs. Ezért 3 lehetőséged van. Vagy elballagsz a bankba, és kötsz egy ilyen szerződést, hazamész, és már boldogan használod, a másik, hogy 2 nap múlva, majd azután naponta bejárkálsz a bankba megkérdezni, hogy a számlát terhelte-e már a PayPal, és ha igen, akkor mit írt a megjegyzés rovatba, a harmadik lehetőség, hogy megvárod a számlaértesítőt, kisilabizálod, melyik tétel az, hol a 4-jegyű szám, ha szerencséd van, akkor ez a tétel bekerül a következő haviba, ha nem akkor csak a szeptemberibe, és onnana írod ki. Szerintem a 3 közül a legkényelmesebb az első, de te tudod.
[Szerkesztve] -
rulez001
csendes tag
Köszi a választ! Még lenne kérdésem: Mi az a netbank és hol tudom követni az eseményeket? És a 4 jegyű számot hova kell bemásolni? Köszi!
-
tusi74
őstag
válasz
rulez001
üzenetére
Igen tedd rá a pénzt, de ne csak 400 Ft-ot, egy kicsit többet. Aztán csináld meg a verifikációt, majd figyeld a netbankon keresztül, mikor könyvelődik le a PayPal-os ellenőrzés. Amikor a netbankodban meglátod, a megjegyzésnél lesz egy négjegyű szám. Na azt kell visszamásolnod, és már kész is.
-
rulez001
csendes tag
Sziasztok! Paypal-ra szeretnék regisztrálni, mivel már lehet OTP-s Visa Electron kártyával is. Mivel már hónapok óta nem használom, ezért 50 forint van rajta. A regisztráció sikeresen meg is történt, jelenleg Unverified felhasználó vagyok. Szeretnék Verified lenni, ehhez mit kellene tennem? Mert amikor rámegyek a ''Get Number'' gombra a (verified userré válás során) Akkor ezt az üzenetet kapom:
''We were unable to verify this credit card. Please check if the information you entered is correct. If the problem persists, please try to enter a different credit card.''
Ez azért van mert nincsen a kártyámon 400 forint, amennyibe kerül a művelet, vagy valami más a probléma? Azért kérdem, mert ha csak a pénz kell neki akkor megyek és feltöltöm az egyenlegemet. Köszi, aki tud segíteni! -
-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Na a franciák ma sem lopták a szívembe magukat. Atz egyiktől kérdeztem a termékével kapcsolatban angolul, erre visszaírt ma:
''I hate spam ... It's illegal to use Ebay this way''
Tuti fix, hogy nem értette, hogy mit írtam, mert ha értette volna, akkor nem ír ilyet. Azt érdeklődtem meg, hogy mivel szállít Mo-ra, mert szeretném ha nem Colissimo-val mert lassú. És megoldható-e a DPD?
Elég volt a sötétségükből, nem vásárolok többet náluk. Ilyen buta néppel még életemben nem találkoztam, komolyan mondom.
[Szerkesztve] -
rulez001
csendes tag
Sziasztok! Most szeretném először használni az eBay-t. Olvasgattam a fórumot, főleg az elejét, de nekem túl összemosódott ez az egész rendszer. Nagyon megköszönném, ha valaki segítene nekem. OTP Junior bankkártyám van, ezzel milyen módon érdemes fizetni? A Paypal-t írják nagyon sokan, az hogyan történik? Például egy cipőre amit Angliából rendelek, az mennyi +pk? Tényleg nagyon kezdő vagyok, jó lenne ha segítenétek, közben olvasgatom a fórumot! Köszi szépen előre is!

-
-
Gabcsika
tag
Az ilyen árus az, aki fulladjon bele az árujába (főleg, hogy egy PDA tokról van szó, nem a legújabb Discovery űrsiklót akartad megvenni). Baromira felb*sznak az ilyen árusok, a németek alapból kretének, akárcsak a franciák egy része. Egyedül a tengerentúliak azok, akiktől (egy bizonyos értékhatár vagy nyomós ok miatt) elfogadom, hogy nem szállít ide.
Sem a németek, sem a franciák és az angolok egy része sem fogta fel, hogy hazánk már NEM A BALKÁN. Persze, tűnnek el csomagok, igen. Vannak gondok, igen. De hát mégiscsak kisértékű áruról van szó és nem lehet és nem is szabadna általánosítani.
Biztosan találsz alternatívát, drukkolok!
-
-
G3r!
tag
paypalon szeretnék regisztrálni valaki megtudná mondani hogy lényegébe mi is az a Expanded Use Number??
-
dragonfx
veterán
A projectxlr-es még mindig a +25$ kéri...én egy nem regelt/törölt usernek semmit nem küldők, úgyis átbax...hisz semmi sem köti...írtam küldje vissza, mert így korrekt, de már régóta sejtem>> szerintme bukta.
-
tusi74
őstag
válasz
Gabcsika
üzenetére
Nálam teljesen fedi egymást az Ebay és a PayPal. Amelyik árut nem lehet PayPal-lal kifizetni, azt egyszerűen nem veszem meg. Eddig még mindig találtam alternatívát. Nem fogok plusz költségért utalni, azért, hogy utána még annyi védelmet sem élvezzek, mintha minden plusz nélkül át PayPal-oznám. És akármilyen Power Seller.
Sőt tegnap kinéztem az Ebay-en álmaim PDA tartóját egy német eladónál. Sehol nem találtam még meg azóta sem. Minden általam felállított szempontrendszernek megfelelt. Mivel csak célnak Németo. volt megadva, megkérdeztem el tudná-e küldeni Mo-ra.
Itt a válasz.
''Hallo,
danke für Ihre Mail!
We don´t Ship to Hungary.
Mit freundlichem Gruß / Best regards'' Ennyi. Akkor legyen boldog keresgélek tovább. -
Gabcsika
tag
Szerintem az a 27 tranzakció és a 90.9%-os pozitív feedback, lehet a hiba egyik forrása...
Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de nekem az eBay = Paypal, azaz szóba se jöhet olyan árucikk (legyen az áhított könyv vagy cd vagy bármi más), amely ellenértéke nem egyenlíthető ki PayPalin keresztül.
De ha mégis, akkor csak PS, ötezermillió eladással a háta mögött és 100% poz. feedback mellett, többszöri levélváltás után... Esetleg... De áááh, inkább úgy se... -
Bash
őstag
Mivel nem PayPal-al fizetett, ezért semmi sem védi.
Tüzi!
Írhatnál neki egy kedves felszólító levelet, amiben kitűzöl egy határidőt és meglebbented a lehetőségét, hogy jelenteni fogod a Federal Trade Commission-nél [link] és az FBI-al együttműködő Internet Crime Complaint Center-nél [link], illetve nem tudom, hogy mi a State Attorney General megfelelője Németországban, de az illető címe alapján megkereshetnéd a megyéjéhez tartozó főügyész nevét, és linkelheted neki a weboldalát is.
Nevét, címét, bankszámla adataid ismered, elég könnyű dolgod van. Határozottan, de nem fenyegetően kell fellépni, ilyen kis összegért nem valószínű, hogy kockáztatni fogja a biztonságát. -
Tömören annyi, hogy nyertem egy bicikli hajtókart+tányért.
Rertó bicajt csinálok, így tök jól jött, hogy 30-40€ helyett meglett 6ért. 12.5-et mondott a srác postának, az átutalás (mivel paypal nuku ugye) 4600huf-ba fájt.
Amúgy már hiába okoskodnánk, mert semmilyen levélre nem válaszol (legalább 5-re), nyitottam ''Item not received''-et, de se kép se hang.
Ez több mint egy hónapja volt...
Amúgy itt a cucc:
[link]
Vehetek másikat
-
Kurva német most nyúlta le a pénzem... Több mint 80 tranzakció óta ez az első

Ráadásul a banki átutalás több volt, mint a hajtókarok ára
Mocskos hitlerjugen...
remélem kemoterápiára költi 
-
1010
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
ha postán jön:veled egy lakcímen lakó 14 évet betöltött személy.
(igazolni kell a postán lakcim karival)
30napig örzik aztán vissza a feladónak ha jól tudom.
régebben igy volt.
ha dhl vagy ups akkor csöngetnek és odaadja
ha nem vagy otthon akkor cetlit hagy telszámmal és felhivod hogy mikor jöjjön ki 2x
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Te honnan vársz?
-
juliabrilke
veterán
Mindenki boldog, mindenkinek megjött a csomagja..... csak nekem nem.

-
N4r4ncs
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
vmiért 2x küldte el
[Szerkesztve] -
N4r4ncs
aktív tag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Én úgy tudom hogy van a DHL amit a német posta megvett,és van a DHL Express ami külön globál

-
Rommel6600
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Asszem a német posta megvette a DHL-t, ezt tudom. De attól még azt hittem a DHL DHL marad, de ezek szerint nem

-
juliabrilke
veterán
válasz
Rommel6600
üzenetére
UPS-nél jön a UPS-es kocsi és odaadja a csomagot a kezedbe...aláírod és ok...
Ez a postás dolog furi nagyon. Lehet, hogy leszerződtek a postával?
Ha mindenki boldog, akkor ma nekem is megjön a csomagom! (remélem
) -
tusi74
őstag
válasz
Rommel6600
üzenetére
Nem 100%, de mintha németben a DHL a német posta csomagküldője.
Hihi, ma mindenkinek boldogságos nap van. Már csináltam egy ROM frissítést a PDA-n, így angol nyelvű, és még azt is értem, mi van odaírva. -
Rommel6600
őstag
Na megjött a fényképezőm, én is nagyon boldog vagyok

De egy dolgot nem értek.
Vártam a DHL-t vagy vmi gyorspostát, ehelyett a postás bácsi hozta és leadta a szomszédba mert senki nem volt épp akkor itthon.
Szóval a posta hozta, a franc sem érti ezt
Az eladótól DHL biztosított küldést kértem, 16€-t fizettem érte (azt írta 17€ volt feladni, hehe
), DHL PAKET INTERNATIONAL ott virít a DHL-es doboz cimkéjén. Azt írta postán adta fel. De, DHL-es a doboz, DHL-es a cimke, erre kihozza a királyi pósta.
Kérlek világosítsatok fel, hogy akkor mi is történt ill hogy is van ez?
Ja, egyébként nincs okom panaszra, hétfőn adta fel, csütörtökön délelőtt itt is volt a csomag épségben. -
válasz
juliabrilke
üzenetére
DHL kalkulátor szerint, No-ból Mo-ra egy 20x10x3cm-es 0,5kg-os csomag kiszállítási díja Import expresszel bruttó 23.976 Ft, nem túl olcsó

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen TV-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Proxmox VE
- Milyen légkondit a lakásba?
- Beolvad a Palitba a Galax a VGA-piac nehézségei miatt
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- RITKASÁG!!! 32GB (2x16) Crucial Ballistix 3200MHz CL16 SODIMM 2031-ig ALZA GAR!
- MSI RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 VENTUS 2X Eladó!
- Latitude 5340 27% 13.3" FHD IPS érintő i5-1345U 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Asus ROG STRIX Z890-A GAMING WIFI - GARANCIA: 2028.12.16 - FirstShop
- Gamer PC, RGB ház, i5-8500, 16GB DDR4, RTX-2060 6GB
- iPhone 13 mini 128GB 100% (1év Garancia)- ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR
- Noctua industrial NF-F12 industrialPPC-2000 PWM - több darab
- 279 - Lenovo Legion Pro 5 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Eladó Samsung Galaxy A6+ 3/32GB fekete / 12 hó jótállás
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy A17/Samsung Galaxy A27/Samsung Galaxy A37/Samsung Galaxy A57
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Egy német ún. ''power seller'', azt csinálta, hogy kinyomtatta a neten a Hermes-es szállítólevelet, mindent, elküldte nekem a számot, hogy kövesd ''barom'' neten!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

..mindjárt lejár..

.

V/