- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
válasz
juliabrilke #1898 üzenetére
És te mikor kaptad meg a pénzt az ebaytől? Mennyi idő telt el azóta, hogy a claimedet elfogadták, és visszaigazolták, hogy mennyit fognak utalni?
-
juliabrilke
veterán
Ez ismerős nagyon... Nekem ilyen már 2x volt. Megbeszéltünk mindent, utána meg közölte, hogy eladta már. A másik meg ''csak elfelejtette'' elküldeni a megnyert terméket.
Megesik az ilyen...
De szerintem most ez a sérült termék ügyintézése lesz egyszerű dolog...Én azt hittem, hogy egy ilyen folyamat lezajlik 2 hét alatt...
-
didros
senior tag
Ha a csomagküldés nem biztosított és az eladó sem tudja igazolni az áru elküldését, akkor kinek hisz vajon a paypal?
bármi megeshet ugyanis, eltűnhet a postán, vagy az eladó nem küldte el.
Nálam most sajnos ez a helyzet.Az eladó viszont nem reagált semmit mikor megnyitottam a dispute-ot, ezért azt gondolom lesz esélyem visszakapni a pénzem. vártam 18 napig mielőtt claim-mé eszkaláltam az ügyet. Áru azóta sem érkezett sajnos. A vásárlástól számítva már több mint két hónap telt el. Pedig power seller-ről van szó.
-
tildy
nagyúr
válasz
juliabrilke #1891 üzenetére
Nekem egyszerűen nem küldte el a srác a pdat
-
-
juliabrilke
veterán
3 hónap?!
Mert ismerősnek is ''kicsit'' karcoltan jött meg a cucca... Akkor felkészítem a nagy harcra. -
Flashcash
Közösségépítő
Withdraw alatt tudod egy magyar bankszámlára utalni a pénzt a paypal accountodról a következő feltételek mellett:
(Free for 25,000 HUF or more, 250 HUF for 24,999 HUF or less)
Hasonlóan a fizetéshez itt is a paypal végzi a pénznemek közötti konvertálást a saját árfolyamán tehát valamennyit bukni fogsz az aktuális paypal árfolyamokat a fees/view currency converter alatt találod. GBP-HUF-ot állíts be és a buy rate vonatkozik rád. -
tildy
nagyúr
Visszakpom a pénzem, jippi
Dear Ildiko,
We're happy to inform you that your eBay Standard Purchase Protection
Claim 1183250 has been successful.
All requirements for eBay Standard Purchase Protection have been
fulfilled and we will reimburse you the sum of £105.00.
Note:
The eBay Standard Purchase Protection Programme covers the purchase
price you paid for the item in question, up to £120.00. It does not
cover additional costs such as postage costs or telephone charges.
Thank you again for your patience and cooperation. Please let us know if
we can be of any further assistance.
Kind regards,
Karen Browne
Claims Adjuster
Standard Purchase Protection Programme
eBay Trust & Safety
Ha csak a paypal accountomat adtam meg (ahogy javasoltad, hogy az jobb), akkor az a pénz hogyan jut vissza a bankszámlámra? Úgy néz ki , hogy végül semennyit nem fogok rajta bukni, hála égnek. -
tusi74
őstag
válasz
Flashcash #1883 üzenetére
Igen van, el is küldte az eladó, és 3 nap múlva már kézbesítésre kész volt. Ahogy ezt észrevettem, hívtam az ügyfélszolgálatot, és megadták a futár mobilját, felhívtam, és a munkahelyemre hozattam a cuccot. reggel 8-kor felhívtam őket, 9-kor már át is vettem az árut. Viszont, ha legközelebb DPD-vel hozatok, ragaszkodom hozzá, hogy írja rá a mobilom számát a csomagra. Mindenkinek jobb lenne.
-
Bash
őstag
Hadd szóljak hozzá én is mint PowerSeller a másik oldalról.
Miután a vevő megkapta a vásárolt terméket
1. Nyithat egy PayPal claim-et, hogy az iPod amit vásárolt törötten érkezett.
PayPal azt fogja mondani, hogy küldje vissza a terméket Delivery Confimation-nel és visszakapja a pénzét.
Megkapom az iPod-ot, amit a vevő hat hónappal azelőtt elejtett az utcán és áthajtott rajta egy teherautó, közben pedig van egy szép új iPod-ja ingyen, mivel PayPal minden esetben elfogadja a Delivery Confirmation számot, mint a visszaküldés bizonyítékát, nekem pedig se iPod-om se pénzem.
Biztos, hogy akarom én ezek után, hogy ennek a tolvajnak ott álljon a profiljában, hogy ''Fast payment, good customer!'' ?
2. Fenyegetőzhet negatív visszajelzéssel, ha nem kap vissza x dollárt, vagy nem küldök el neki egy extra pár zoknit az én költségemen. Én vagy hajlok és elküldöm neki, amit kér, vagy kapok egy negatív visszajelzést, amivel rontom a hírnevemet, megélhetésemet kockáztatom...
Mivel fizetés után rögtön pozitív visszajelzést hagytam a vevőnek képtelen vagyok figyelmeztetni másokat a csaló vevőről.
3. Azt állítja, hogy a blúz, amit kapott nem lazacszínű, ahogy a monitoron látta, hiába mondtam neki 17-szer, hogy rózsaszín. Kapok egy negatív visszajelzést, mert a vevőnek rosszul van beállítva a monitorja és ez az én hibám.
4. Negatív visszajelzést hagy, mert a nadrágban, amit tőlem vett nagynak látszik a feneke. A nadrág az ő mérete, de az én hibám, hogy a vevő 160 cm magas és 140 kg.
Folytathatnám még, de egy a lényeg, az eladó nagy kockázatot vállal magára, ha fizetés után rögtön feedback-et hagy. Az eladó a hírnevét veszítheti, az árut és a pénzt is, amit kifizettek érte. A feedback az egyetlen eszköz, amivel a csalókat féken lehet tartani. A vevőnek nincs vesztenivalója, ha ő hagy feedback-et először. -
Flashcash
Közösségépítő
A DPD-nél minden csomagon van tracking nem? Régebben egy-két ember elég rosszakat írt róluk de azóta lehet hogy változott a helyzet. Aktuális véleményeket szerintem a pixmania (francia netes üzlet) topicban találsz mert ők szállítanak nagyon sok műszaki cikket DPD-vel magyarországra.
-
amdk7
aktív tag
Ügyes voltál.
Egyébként én arra gondoltam, hogy ő hírdeti, aztán haverja/ismerőse postázza egy más országból.
Sajna már találkoztam ilyennel, hogy eszköz helynek pl.: UK volt írva, aztán megjött Hong Kongból.
Viszont nem értem mire várnak az eladók a minősítéssel, miután már megkapták a lóvét...
A múltkor vásároltam ott mikor kifizettem az eladó egyből küldte a pozitív visszajelzést.
-szerintem ez a viselkedési forma lenne az etalon, nem pedig az, hogy várjuk már meg mit ír a vásárló, aztán az alapján minősítek én is.-
Üdv: amdk7 -
tusi74
őstag
Ugyanaz az eladó volt, tehát ilyen nem lehet. Közben az értékeléseit áttanulmányoztam, és a legtöbb pontja nem is eladásból van, hanem 0.99 Ł-os ebook vásárlásból. Sellerként meg van 28 negatívja. Úgyhogy nem én lettem volna az első, akit átvág. A következőt csináltam. Értékeltem pozitívan azt a terméket, amit elküldött. Ő meg értékelte nekem mindakettőt.Tudtam előre, hogy ez lesz. Amikor már nem tudott nekem negatívot adni, akkor magánban megírtam neki, hogy ne nézzen hülyének, az egyiket nem kaptam meg.
És elküldtem neki a PayPal-os bizonylatot mindent. Megírtam neki, hogy többet vártam volna tőle, és én megbíztam benne, és legyen boldog a pénzemmel. Ez volt hétfőn. Tegnap reggel itt volt a másik fülbevaló légipostával. A bélyegző szerint hétfőn volt feladva. De sem egy bocs elnéztem semmi. -
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #1874 üzenetére
HEEEEELP!!!
HÍÍÍÍÍÍLFEEEEE!!!
SEGÍÍÍÍÍTSÉÉÉÉÉG! -
dragonfx
veterán
szerintetek melyik banknál érdemes számlát nyitninek a fenntartása lehető legkisebb de az ebayhez jó fizetni?melyi banknál melyik kártyát???
eu-n belül emnnyi számít átlagos szállítási költségnek??(20-25 euro normális kis tömegű értsd max. 2-3kg csomag esetén) -
tusi74
őstag
Na megtörtént az első átverésem, 1,5+0,99 Ł értékben, ami kb. 850 Ft körüli úgyhogy nem csinálok belől ügyet. A történet. Leütöttem egy ír csajnál 2 fülbevalót. Az egyik 0,99 Ł, a másik 1,5 Ł, és mivel ez a második termék ''in addition'' státuszú volt, felszámolt még 0,99 Ł költséget. Simán belefért volna egy borítékba, de csak az egyiket küldte el. Namármost nem fogom blamálni magam ekkora összeg miatt már csak azért is, mert ennél jóval nagyobb terveim vannak az Ebay-en, még egy viszontnegatív hiányzik. Csak utálom, ha hülyére vesznek.
Más: Bármennyire könyörögtem, egy német eladó DPD-vel adta fel a cuccost. Mostanság mennyire megbízhatóak?? -
TESCO-Zsömle
titán
Ha valaki regisztálva van német ebay-en, és hajlandó segíteni vásárolni, kérem keressen meg priváte, vagy tesco-zsomle@freemail.hu-n!
Nagyon fontos és sürgős volna a dolog, mivel a kiszemelt árúra már csak 3 napig lehet licitálni!
Segítségeteket előre is köszönöm!
Legközelebb holnap 15:30-kor leszek gépközelben! -
Oakley napszemüveget szeretnék vásárolni, mivel ebay-en, kb a fele árért van az itthonihoz képest (amit néztem az konkrétan 120-150 dollár közt mozog, míg itthon ~60k). A paypal-hoz pedig tudomásom szerint dombornyomott kártya kell, ami nekem nincs. Valami olyasmire gondoltam, hogy valaki kifizeti paypal-el, én pedig átutalom neki a forintban megfelelő összeget, plusz még természetesen valamennyit. Persze ennek kivitelezését majd pontosítani kell, ha vállakozik rá valaki, és a kölcsönös bizalom is elengedhetetlen ilyen esetben
-
Most vásároljatok, mert csak 182 forint a dollár, paypal-el fizetve
Friss, 23:20 04.15
mod:
bandus, mondd miben
[Szerkesztve] -
Erős fenntartásaim vannak, de ha esetleg ebay-es vásárlásra adom a fejem, akkor tudna valaki segíteni benne?
-
misi2096
csendes tag
Segítségre lenne szükségem: még nem aktuális, de ha laptop-ot akarok venni amerikából, akkor pontosan hogyan küldessem el? Vagy ebben az esetben úgysem hiszik el h vámmentes?
-
Bash
őstag
A józan ész ezt diktálná, de hidd el nem így van. Érdekes módon a legnehezebb csomagjaim (30-40 lbs.) mindig akadálymentesen jutottak a célszemélyhez. Szerintem felesleges logikát keresni benne, én úgy gondolom, hogy kb. hasraütésszerűen válogatják a csomagokat.
De ha valaki véletlenül az Orczy téri postán dolgozik, vagy van vámos ismerőse, aki közel van a tűzhöz, az tájékoztathatna minket. -
reewer
aktív tag
Szerintem, ha ráírod hogy Gift, $40 és a csomag meghaladja a 4-5kg-ot tutko kibontjak, mert nem veszik be. Azon az alapon, hogy miért érné meg neked 40$-os cuccot 60$-os postaköltséggel szállítani.
-
Bash
őstag
Tisztában vagyok a jogszabályokkal, párszor leírtam már ebbe a topic-ba is 1-2 évvel ezelőtt. A vámmentes határérték ajándék küldeményekre egyébként €45, nem $45.
A levélként küldésről meg annyit, hogy azt nem lehet biztosítani, nem lehet nyomon követni, gondolom kitalálod, hogy mennyi az esély rá, hogy nyomtalanul eltűnik valahol az út során. Registered levélként már más a helyzet, $7.90 a felára, de valószínűleg ez a legbiztonságosabb módszer könnyű és értékes tárgyak küldésére, ezeket teljesen külön, a többi levéltől elzárva kezelik. -
Na még egyszer akkor.
Hatályos magyar jogszabályok szerint (dióhéjban) akkor kell vámot fizetni ha:
- Minden interneten rendelt áru után. (mindegy, hogy használt, vagy új)
- Minden olyan termékre, aminek értéke meghaladja a 45 USD értéket. (3x euró)
- Nem kell vámot fizetni, ha szűk családi kör postáz egymásnak (értsd anyud küld csomagot neked) -> Ha fel van tűntetve, hogy ajándék (gift)
Pont ez az utolsó kettő (három) a kiskapu.
Ha valamire ráiratod az eladóval, hogy ajándék, értéke (nem az amit fizettél érte, mert ugye nem fizettél érte) mondjuk 35$, és használt cucc, akkor 98%, hogy ráütik: ''vámmentes''. Szerinted melyik vámtiszt mondja meg, hogy nem a rokonod küldte a cuccot? Persze így is felbontják, és ha mondjuk platinarögöt rendeltél, nem fogják elhinni, hogy 35$
Nem szeretnék persze ötleteket adni, hogy lehet kijátszani a vámot, de mivel állambácsi a 25dik bőrt is lehúzza rólunk, szerintem valahol jogos, ha valamit mi is lekapirgálunk róla. Nálunk is van 3-4 cím, amikre felváltva postáztatunk, így nem olyan feltűnő. Mindent meg lehet oldani... Bár ugye, aki Floridában sütteti a hasát
Amúgy tuti, hogy teljesen szúrópróba szerűen válogatják a csomagokat...
Ja igen... ha kis tárgyat rendelsz, akkor levélként küldesd el, mert azt nincs joguk kibontani -
Bash
őstag
válasz
gregorik #1853 üzenetére
Ez a téma annál sokkal komplexebb, hogy így röviden meg lehessen válaszolni, de - főleg vendéglátói- és építőiparban - általában elmondható, hogy sokat dolgoznak, hajtanak az emberek. A lenézést inkább úgy mondanám, hogy érthető és racionális okokból nem szeretik a lógós munkatársat.
Tüzi!
Ahogy mondtam, ez azért nem egészen így van. Eleve amiért te ellenértéket szolgáltattál (fizettél), az már nem ajándék...
Meg merem kockáztatni több, mint 1000 csomagot küldtem az évek során, 2007 előtt szinte sosem fordult elő ilyesmi, idén kezdtek el ellenőrizgetni és több csomagomat is megállították már. Nem tudtam még rájönni mi alapján szúrják ki a potenciális vámköteles küldeményeket, de lehet, hogy hiába is keresem az okot, mert csak szúrópróbaszerűen válogatnak.
Reno7!
Postával kapcsolatban írtam régebben egy kisebb átfogó hozzászólást: [link], ez május 14-ig még érvényes, utána gyökeresen megváltoznak a dolgok. -
Flashcash
Közösségépítő
Az ebayezést nem fogom elmagyarázni neked két mondatban.
-Az ebay egy aukciós portál amin licitálhatsz a cuccokra, ha szerencséd van az eladó kiírja hogy hova hajlandó elküldeni a terméket és mennyiért, ha nem akkor előre meg kell beszélnetek a postázás részleteit.
-A fizetéshez ha akarsz regisztrálhatsz a paypalra, amely azt teszi lehetővé hogy a regisztrált paypal előfizetőknek bárhol a világon pénzt küldjél az accountodhoz regisztrált bankkártyáddal.
Lásd paypal topic: [link]
-A legtöbb usa eladó elfogaja paypal-t de van olyan aki csak confirmed addresst fogad el ami neked magyarországon nem lehet.. stb. stb..
-Igen a fizetés előre történik, olvasd el mi az a feedback és mi a szerepe.
Mielőtt vásárolgatsz ezt a topicot és linkeltet is olvasd át nagyon alaposan, emellett nem árt ha tudsz picit angolul különben csak pénzt fogsz veszíteni és idegeskedni.
[Szerkesztve] -
Reno7
senior tag
nekem csak 1 krédésem lenne,ha én usa-ból rendelek cuccot,kb mennyi a posta költség?
előre is kösz -
Elfaxolod nekik a paypal-es papírt. Gyakorlatilag azon semmi nincs, csak az, hogy paypal, meg összeg. Gondolom ismered. Ha az pedig 44 dollár alatti értékre fizettél, köze nincs hozzá a hatályos jogszabályok szerint. Persze csak akkor, ha gift, used, meg ilyenek be vannak jelölve
Nekünk eddig semmi pénzt nem kértek, cirka 50 csomagból 3-at tartottak vissza, kettőt paypal-es papír ellenében továbbengedtek (egyet vámoltak) egyet visszaküldtek, amit utána az eladó megint postázott, akkor pedig bontatlanul átjött
szal fura...
-
-
Bash
őstag
Ez az, 20 napig megbeszélhetitek a problémákat, közben bármikor bezárhatod, ha megoldódott a gond, megérkezett a csomag. Ha nem sikerül megállapodni, akkor a határidő lejárta előtt claim-mé kell eszkalálni az ügyet, ahol majd egy PayPal alkalmazott vagy további információkat kérve vagy a meglévőek birtokában döntést hoz meg nem határozott időn belül. Ha a dispute-t nem eszkalálja egyik fél sem calim-mé, akkor a határidő lejárta után lezárttá minősül.
-
didros
senior tag
Köszi. Igen a paypal-en nyituottam egy ''dispute''-ot a resolution centerben, ami 20 nap után automatikusan lezárul ha addig nem sikerül megállapodnunk. ez az a ''claim'' amire gondolsz? Vagy mást kellene csinálnom?
áhh, most látom, hogy a dispute az csak a kommunikáció, amit át lehet állítani claim-re is. Ha 45 napon belül elindítottam a dispute-ot, akkor azt később bármikor áttehetem claim-re igaz? Attól még van esélyem a pénz visszaigénylésére?
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
A claim-et indítsd el PayPal-on, de írj az eladónak is, hogy ne ijedjen meg, ez nem ellene szól, de a lehetőségeidet nyitva kell tartani, ha esetleg nem érkezne meg az áru. Ettől függetlenül biztosan nem fog örülni, én sem örülnék, ha én lennék az eladó helyében, de ez most sajnos egy ilyen szerencsétlen helyzet.
Tüzi!
USPS-nél nincs olyan opció, hogy Signed For. Signature Confirmation-t lehet kérni extraként bizonyos belföldi küldeményekre. Nemzetközi csomagokat nem szoktak csak úgy otthagyni senkinek az ajtaja előtt, általában aláírásköteles. -
Figyu.
USPS-el kell küldetni. A 4-10napos, alig drágább mint a 6-8 hetes
Ja, és a SIGNED FOR (ajánlott) az alap dolog
MINDENRE azt kell ráiratni, hogy GIFT, USED, a max értéknek pedig _legfeljebb_ (!!!) 40 dollárt. Így el lehet kerülni a vámot, el lehet kerülni, hogy a tetves posta ráüljön a csomagra.
Ez van. Tetves bunkó országban, tetves bunkó módon kell viselkedni
[Szerkesztve] -
didros
senior tag
Sziasztok! Fontos kérdésem lenne!
Az eladó ígéretet tett, hogy ezen a hétfőn postázza a cuccomat, de holnap letelik a paypal-es fizetésemtől számított 45 nap és még nem kaptam semmit. Ez esetben mindenképpen indítsam el a dispute-ot igaz? Ha megjön a cucc 20 nap alatt, akkor még lehetnek akár + feedback-ek is, de ha nem, akkor csak így kaphatom vissza a pénzem, igaz?? -
didros
senior tag
Nna, most nem tudom mi legyen... ezt írta az eladó:
I'll ship a new package out on monday, but just email me back letting me know you got this message.
Thanks
Shawn
Lehet, hogy csak beetetés, ha várok az új csomagra, akkor egészen biztos kifutunk a 45 napból. Szerintetek? Ennek ellenére bejelölhetem az ''item not received''-et? Aztán ha megvan a cucc, majd leadom a + visszajelzést. Nem tudom mi legyen... -
reewer
aktív tag
válasz
Szabtom #1833 üzenetére
Jaja az alap,de csak a nemet tracking number megy (www.dhl.de)
Aztirja hogy nem tudtak kezbesiteni,mar fel is hivattam a dhl-t egy nemetul jol tudo sraccal,segitokeszek voltak,de sajnos ok se tudtak tobbet mondani rola,minthogy nem sikerult a kezbesites.
De legfokepp az idegesit hogy az elado nem mutat segitokeszseget a problema megoldasa erdekeben.
En is elkuldtem az ITEM NOT RECIVED levelet.
Mondjuk az erdekem nem a csoka szopatasa,de igy remelem ki tudom eroszakolni hogy
utananezzen a dolognak. Lehet atse jutott a hataron.... -
joergie
őstag
Hát most énis szívok a postával mitn a torkosborz.
3adik hete hogy nem jön meg a csomag, angliából. Neten ott van, rá lehet keresni a csomag számára, és ki van írva hogy márc 12-én ők átadták az itthon illetőségnek(tehát magyar posta). Ugyanilyen csomag 2 munkanapon belül megérkezett.
Postán elirányítanak a helyi központi csomagküldőhöz, egy rendkívül arrongáns idős ember közli hogy fingja nincs az egészről, biztos a vámhivatal csücsül rajta. De mondom EU-n belül vámhivatal?azoknak mi köze hozzá?aszondja JA. Addig baszogatom őket amig nem kapom meg vagy nem perkálják ki legalább a dupláját. VAn biztosítás a cumón, úgyhogy annyira nem félek, de akkor görénység.
''Please let me know what do they say, you dont need to worry about it being lost as the item required a signature on delivery and the parcel is fully insured against lost and damage in post. ''
Your item, posted on 12/03/07 with reference RI938415925GB has been passed to the overseas postal service for delivery in HUNGARY.
[Szerkesztve] -
kraftxld
félisten
Igen, van tapasztalatom. Kb 2 éve adtam el egy üveg Johnny Walker Blue labelt egy angol tagnak. Csúnyán be is szoptam az üzletet, mert az ebay leverte rajtam a listing fee-t a domborkártyámról, majd 20K körül valamit amire azóta se derült fény, ráadásul az angol csekkel fizetett, mert akkor még nem volt még paypal, bank lehúzott 2,5K-val, így bukó volt az egész, a teljes whisky árát lehúzták rajtam
-
didros
senior tag
-
-
Fogod, és My eBay-en belül az itemnél kiválasztod, hogy Item not received. Onnantól pedig van időd.
Én már rendeltem lassan mindenféle cuccot. (usa, német, olasz, angol) Autóalkatrészt (küszöb, leömlő, kipuff-rendszer, lökhárító stb) motor-és-bicikli alkatrészeket. Egyet kivéve sose volt gondom. Az az egy pedig, hogy két ködlámpa-takaró helyett küldött két balosat. Írtam neki, tök ingyen küldött egy jobbosat is, sűrű elnézés-kérések közepedte
Azt meg mindig nézd meg, hogy milyen a visszajelzése... Csak utána vásárolj
[Szerkesztve] -
Badb0y
addikt
Van itt olyan, aki hírdetett már, és vannak tapasztalatai Bashon kívül?
?
Nézegettem a küldési díjakat, és arra jutottam, hogy a magyar posta expressz küldése a legolcsóbb más futárszolgálatokkal szemben. Innen [link] nézegettem.
Vagy van jobb? Vajon az expressz nálunk is olyan mint US-ba (4 nap)És ez a megrendelés, hogy kijön a postás a csomagért működik
Más:
Költségeket egyszer nagyjából összefoglaltam már elméletben, de érdekelne gyakorlatban hogy néz ki. -
didros
senior tag
Köszönöm a linket. Adnék én esélyt az eladónak, csak sajnos már az elejétől fogva csekély érdeklődést mutat az emailjeim felé...
Kicsit aggódom, hogy ha kifutunk a 45 napos határidőből, akkor már még kevésbé fogja érdekelni az ügyem, hiszen nem tehetek majd semmit... max negatív feeddback, amire majd válaszul ő is visszadob nekem egy negatívot
Ez ellen egyébként lehet tenni valamit? -
Bash
őstag
Esélyt sem adnál az eladónak, hogy esetleg helyrehozza, még ha nem is az ő hibájából késlekedik a csomagod? Tanuljuk meg, hogy nem az az első, hogy egyből visszaköveteljük a pénzt, a legtöbb eladó normális, hajlandó együttműködni a vevővel, hogy elnyerje megelégedettségét.
Kövesd az itt leírt lépéseket: [link]. -
didros
senior tag
Sziasztok! Vettem napszemüvegeket egy amerikai eladótól, amiket állítólag február 22-én postázott, viszont még semmi nem érkezett meg hozzám. Hová kell írnom, hogy a paypal-en keresztül visszahívjam a pénzem? (hamarosan lépnem kell, úgy tudom 45 napig él ez a szolgáltatás) Van erre lehetőség akkor is, ha a csomagküldés nem volt biztosított?
-
reewer
aktív tag
csa
Ja már írtam neki hogy nem jött meg (akkor adta ezt a számot)
Most megint írtam hogy más szám kell mert ez nem jó aztmondta nem tud más számot
Nemtom Ebay-en az eladó felelőssége a szállítás? Ha nem jön meg a csomagom, amely akár(jelen esetben is) a posta hibájából állt be, akkor visszakövetelhetem a pénzt?
-Ha nem válaszol pár napon belül én fogom megkérdezni a német postát hogy mi * van már -
reewer
aktív tag
Hi
Van egy furcsa problémám
Rendeltem egy csukát német Ebay-ről elég sokáig húzódott a dolog, de a srác végre feladta és adott hozzá egy DHL-es fuvarlevélszámot (12 jegyű).
Várok-várok csak nem jön meg a csomag
Kiderült,hogy az ottani DHL=a helyi postával és ezért nekem nem az itteni DHL, hanem a Magyar Posta hozza ki.
-Na itt kezdtem el aggódni,rögtön fel is hívtam őket, de ők azt mondták hogy ezzel a 12 jegyű számmal nem tudnak mit kezdeni(más szám kell nekik)
Megkérdeztem a német sracot aztmondja,hogy neki csak ez a szám van.
Amugy a német DHL oldalán megnéztem a 12 jegyű számmal és ott azt írja hogy ''megkísérelték a kézbesítést,de nem sikerült, dátom Március 8.''
-nemtom mitcsináljak nem kevés pénzről van szó most jó esetben itthon csücsül egy raktárban és nem tok hozzájutni, de még infót se tok róla
-Mennyi időm van hogy Feedbackeljek az embernek ? (2 honap?)
-Ti mit csinálnátok ebben a helyzetben?
Előre is thx a helpet -
Flashcash
Közösségépítő
Az online ügyfélszolgálatok egyébként szinte minden hasonló méretű felhasználói táborral rendelkező cégnél így működnek. Van ahol ticketeket osztogatnak de a legtöbb helyen minimum 2-3 levélváltás kell mire olyan élő emberrel kerülsz kapcsolatba aki el is olvassa hogy mit akarsz. Gondolom tömegesen kapják a 80-90%-ban a faq által már megválaszolt kérdéseket, és ebből az áradatból a ténylegesen megoldandó problémákat alulméretezett ügyfélszolgálatokkal nehéz kiválogatni. Nekem utoljára egy másik helyen volt account problémám, ott az amcsi ügyfélszolgálatosnak el kellett magyaráznom hogy hungary az nem az usa-ban van, és naponta csak egyszer kerültem sorra, azaz kb. 1 hétig ment a levelezés mire sikerült a problémát megoldani.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Hihi, angol nyelven volt a második államvizsgám.
Nem az volt a baj, hogy nem tudtam, hogy az nem arról szólt, hanem olyan pipa voltam, hogy mindegy volt csak jelenteni lehessen. És mint írtam, nem aláásási szándékkal, hanem finaciális okokból.
MOndjuk azért valóban jelenthettem volna, hogy megfenyegetett, hogy ad egy negatívot, de engem a 2x 150 €-m jobban bosszantott.
Na mindegy, végső soron teljesen igazat adok Neked. Viszont akkor nekiállok még jobban áttanulmányozni.
Amit hiányolok, és az eladóval ezt meg is beszéltük. Az a fajta segítség, hogy nekem megírják azt, mert kb. ugyanannyi idő lett volna, hogy akkor ha én küldök direktben pénzt a PayPal-lal, de mint E-bay-es áru kifizetése, ugyanúgy érvényes a 200$-os védelem. És akkor már le is higgadok. Vagy neki megírják, hog mit rontott el, és milyen alternatívák vannak. Ha már egyszer segítség kértünk.
Mert az eladó, ugyanazt a sablon levelet kapta mint én, hogy beszélje meg velem.
Én meg megírtam neki, amit itt a PH!-n olvastam, hogy mit rontott el.
Na mindegy, hátha ez most sikeres lesz. De tényleg elég morbid, hogy annyira igyekszek, és 3-ból 2-ben nem megy simán. Pedig egyébként tetszene.
Szeretnék a francia E-bay-ről egy gyári Renault Clio-ba való kormányvezérelhető CD-s rádiót, az ára is jó lenne, még új is lenne, de már gyomoridegem van, ha belegondolok, hogy mi lesz.
Úgyhogy előbb megvárom a telefonomat. -
Bash
őstag
Nem vontam kétségbe a szándékaid, viszont tájékozatlanságod, angol tudásod hiányában ha a rendszer engedte volna, akkor jelentetted volna az eladót, hogy nem kaptad meg a kifizetett árut 1 nappal a szállítás után. Szerinted az eladó örült volna neki?
Tévedni emberi dolog, de eBay/PayPal nem fogja megkérdezni, hogy tévedésből akarod-e visszakapni a pénzed vagy sem. Nagyon régóta hajtogatjuk már, hogy ha nem megy az angol, nem tudunk valamit kérjünk segítséget és ne cselekedjünk meggondolatlanul, csak mert találtunk egy jól hangzó szekciót... -
tusi74
őstag
Ráadásul mindkét problémás esetemnél nem az volt a lényeg, hogy nem tudtam fizetni, hanem a pénz már nem volt a kártyámon. És egyiknél sem azt akartam jelenteni, hogy az eladó szemét, hanem azt, hogy segítsenek valahogy a pénzem visszakapni (ez az elsőnél), a másodiknál pedig azt kértem, hogy nézzenek rá, az eladónál, hogy jól van-e beálítva a Pay to go rész, mert akkor már megbizonyosodtam, hogy az újonnan megadott címe tényleg valós PayPal regsiztráció, és egy ''a'' betű hiányzik, tehát nyilvánvaló elgépelés. Tehát nem aláásni akartam egyik esetben sem az eladót, hanem a gondot megoldani.
Ráadásul a második esetben, olyan boldog voltam este, hogy már ki is fizettem, teljesen bele is éltem magam, hogy minden rendben, hogy igazi hidegzuhany volt olvasni a rossz e-mail címet. Amit nem is én befolyásoltam, hanem automatikusan irányította a pénzt az E-bay oda, eladói tévedés miatt. -
tusi74
őstag
''Találtam ugyanis egy olyan szekciót'' - az ilyen vevőktől mentsetek meg, nyilvánvalóan fogalmad sincs miről szól az a szekció.''
Nem tudom, mi köze van ahhoz, hogy nehezen igazodom ki az E-bay oldalán, amikor 3 vásárlási kísérletemből 2-nél probléma adódott. Ráadásul, amikor egy ismeretlen által anyagi kár ér, elég ideges vagy, nem?
És egyébként is inkább olyan eladókat szeretnék, ahol nem azt kell az E-bay oldalán keresgetni, hogy hol tudom bejelenteni, hanem simán lezajlik minden. Mindahárom vásárlásomkor a nyerés után 1 percen belül kezdeményeztem a fizetést. Ergo a vásárlási szándékom komoly volt.
Mire leütök egy terméket, 1 hétig osztok-szorzok, de ha már leütöttem, attól kezdve komolyak a szándékaim. Miért én vagyok a hibás, ha az eladó oldala, sz@rakszik a kártyámmal, ha az eladó, rossz e-mail címre irányítja a fizetést.
Érdekes módon az első vásárlásom így zajlott: [link]
És ez a normális!!!
Mod: Egyébként is elég lehagoló, hogy épp csak ismerkedsz a rendszerrel, még bele sem jöttél, át sem láttad igazán, és több a negatív élményed, mint a pozitív.
[Szerkesztve] -
Bash
őstag
Te a fizetési gondokról beszélsz, én meg a feedback fenyegetésről. A kettőnek nem sok köze van egymáshoz, utóbbit akármikor jelentheted, nem kell várni semmire.
A 10 napos határidős problémádat nem értem, ugyanis két eset lehetséges, INR (Item Not Received) vagy SNAD (Significantly Not As Described). Mindkét eset ugye időt igényel, első nap nem fog kiderülni, hogy meg fogod-e kapni az árut 10 napon belül vagy sem, illetve milyen állapotban kapod meg. És egyébként sem ez az első lépés ilyen esetekben, az első 10 nap alatt sokmindent tehet a vevő, ha aggodalmai vannak.
''Találtam ugyanis egy olyan szekciót'' - az ilyen vevőktől mentsetek meg, nyilvánvalóan fogalmad sincs miről szól az a szekció. -
tusi74
őstag
De szerintem egy dologról. Először az E-bay Üfsz-hez fordultam, hogy az eladó elírta a Pay to go section-t, meg egyébként is az Ő oldalukon levő Pay Now gombról kezdeményeztem a fizetést. Na arra jött ez a sablon válasz. És emellett fordultam a PayPal-hoz is. De ez alapvetően E-Bay-es pronléma, mert az elírás ott történt.
Amit linkeltél az a Help azon része, amit én is néztem. Viszont az aukció megnyerése utáni 10 napig valójában nem sokat tehetsz. Találtam ugyanis egy olyan szekciót, ahol konkrétan beállíthattam volna aukció számot, eladót, mindent, le is írtam a szívfájdalmam, majd a SEND gomb, és ott kiírták, hogy nem küldhetem el az üzenetet, mert nem telt le a 10 nap.
Remélem, az én esetem pozitívan zárul, de egyet akkor sem értek.
Ha valaki azonnal utal, és mondjuk elveszít egy jókora összeget és 10 nap előtt rájön, hogy átvágták, akkor az még nem csalás? Én hülyeségnek tartom ezt a 10 nap korlátot.
Gondolom, azért vezették be, mert sokan így akartak elállni a vásárlástól, mert azonnal jelentgettek, de akit meg anyagi kárt ért, annak a 10 nap maga az örökkévalóság.
[Szerkesztve] -
tusi74
őstag
Az a baj, hogy jelentettem, de UGYANAZ a sablon levél jött, mint amikor teljesen más ügyet jelentettem. Hogy az Ebay-en a legtöbb tranzakció sikeresen zajlik, vegyem fel a kapcsolatot az eladóval, kérdezzek a Q&A boardon stb. És hogy bár elovasta a levelem, nem érti a ''kényelmetlenségem''. Félre ment 2x 150 € és ő ezt egy kis kényelmetlenségnek érzékelte.
Viszont azért bizniszeltem vele, mert ebben az esetben legalábbis számomra látszik, hogy egy szimpla elgépelésről volt szó. Mert ell.prov@libero.it-et állított be, és ella.prov.libero.it volt a helyes cím.
Személyes beszélgetés alatt kiderült, hogy egy boltja van Olaszországban, amit igazolt az, hogy amikor én kezdeményeztem fizetést a PayPal oldalon, akkor kiírta a bolt nevét.
Aztán felhívott telefonon, a címemet egyeztetni stb. A pénzem a PayPal-ról péntekre visszaért. És most jön a slusszpoén. A PayPal-nak is írtam a gebaszról, ott főleg az érdekelt, hogy a 76.000-em hogy kerül vissza, és hasonló semmit mondó levelet kaptam.
És!!! Ma jött egy levél, hogy értékeljem az ügyfélszolgálatuk munkáját, mennyire volt segítségemre a válasz.
Mit írjak, mennyire???? Michael vagyok, nagyon boldog vagyok, hogy Neked segíthetek.
Bár olvastam a leveled.... és onnan mint Ebay.
És a végén, azért ha még problémám van, még írjak az Üfsz-nek. -
Bash
őstag
válasz
Flashcash #1804 üzenetére
A listing csak addig szerkeszthető, amíg nincs rá licitáló, utána már csak hozzáadni lehet a leíráshoz, változtatni nem, illetve a lejárat végéhez közeledve is egyre fogynak a szerkesztési lehetőségek, lejárat után végképp nem lehet szerkeszteni semmit. Véleményem szerint ez egy elég nagy butaság eBay részéről, hogy listázáskor meg lehet adni az e-mail címet, amire a PayPal fizetéseket várjuk. Egyrészt hibalehetőség, mint ahogy most tusi74 esete is bizonyítja, másrészt, visszaélésre ad lehetőséget, ha pl. valakinek feltörik az eBay account-ját, akkor könnyedén ''át lehet irányítani'' a bejövő fizetéseket.
Egyébként meg, ha én lettem volna tusi74 helyében az első levele után az a minimum, hogy jelentettem volna az eladót feedback extortion miatt, és tuti nem bizniszelnék vele. -
tusi74
őstag
Hiába , én vonzom a suttyókat. De Neophonex-en keresztül beszéltem vele telón, normálisnak tűnik. Boltja van kint, és business accountja van a PayPal-on.
Hátha, hátha.... Külön összeolvastuk a címemet. Mi a város, mi az utca stb.
És csak ismételni tudom magam, nálam ha áru kifizetésről van szó, akkor még az expresszvonat is lassabb. És mégis csak eddig 1 sikeres vásárlásom volt.
Mindig ledumálom előre a szállítási költséget. Jegyzem magamnak, melyik árukódnál mit írt az eladó, mert ha gyorsan kell, akkor ne kelljen a levelek között bóklászni. viszont tudnom kell, hogy szállítással együtt nekem meddig rentábilis.
Az index-en napi szinten konvertálom az összeget. Szóval tudatosan próbálom csinálni, és nagyon becsülettel. És mégis beleakadok a gondokba. -
TexT-BoY
addikt
Keresek valakit aki tudna nekem segiteni feltenni egy hirdetést olasz/német/más europai országokba. Arról lenne szó hogy van jövőhétre egy 6fős apartmanunk Hévizen, de elfolalt vagyok és így nem tudjuk kihazsnálni, a magyar megoldáskhoz kéepst iszonyat drága, viszont nincs egy ebay accauntom sem.
PLS aki ebben egy kicsit otthon van az privi vagy csörizzen meg telefonon vagy valami, fontos lenne.. és a hála sem marad el -
tusi74
őstag
válasz
Flashcash #1804 üzenetére
Na megoldódni látszik a dolog. Ahogy megjött a pénz, kivárja, és újra utalok PayPal-on direktben. Telefonon beszéltünk.
Viszont az e-bay segítő rendszere egy nagy kalap ..... Bármit írok, mindig ugyanaz a sablon levél jön. És hogy ''whether I don't understand your inconvience'' (azaz, bár nem értem a kényelmetlenségét), de....
És bármit kéredezek, bármilyen témában, ez a válasz. Pl.a 2 héttel ezelőtti bajomra is ez volt a válasz, ami teljesen más jelelgű volt.
Könyörgöm, mit nem lehet azon érteni, hogy a PAY NOW gomb rossz e-mail címre küld??? Vagy, hogy korábban úgy terhelődött le a kártyám, hogy az eladó oldala nem fogadta el? És leírom, és van rá egy ezresem, hogy el sem olvassák. -
tusi74
őstag
válasz
Flashcash #1802 üzenetére
Már vettem tavaly egy FM trasmittert, semmi gond nem volt. És nagyon régen PayPal-ozok, mert nemcsak az E-bay -re jó, hanem online boltok is elfogadják, meg némely software boltok stb. És én villámgyorsan fizetek, mert nem szoktam szórakozni.
Utólag át tudja javítani, a ''Pay Now''-s e-mail címet? Vagy végleg elbarmolta ennél az aukciónál?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen autót vegyek?
- Philips LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Autós topik
- EAFC 25
- Mobilokra/tabletekre is megjelent a Delta Force
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- ÚJ Lenovo Yoga Slim 7 - 14.5" 3K OLED Érintő 90Hz - Snapdragon X Elite - 32GB - 1TB - 2,5+év gari
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest