Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Doky586: SecureBoot kulcsok frissítése (2026 nyara)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scotch
csendes tag
Ez jó hír.
Azt gondolom, hogy a kölcsönös elégedettség vezet a jó üzletekhez. Ez a nyitja az egésznek.
Azzal tényleg nincs semmi baj, ha nyílt lapokkal játszva elfogadtatod az álláspontodat, jelen esetben az egyéb költségeket. Szerintem te még nem okoztál csalódást a vevőidnek.
Viszont ha az eladó vagy a vevő utólag méri fel, hogy nem is olyan jó üzlet amibe saját akaratából ment bele, azaz benézte, akkor nem tiszteséges azt a másikkal megfizettetni.
Mivel a net pedig arctalan egy bizonyos mértékben, sokan megengedik maguknak az arcátlanságot is. -
juliabrilke
veterán
Igen, ez teljesen korrekt. De azért pár ember teljesen el tud szállni az árakkal. Az ilyeneket szűrni kellene valahogyan. Remélem az ebay tesz ez ellen valamit. Sok esteben nevetséges látni a 80-100$-os postaköltségeket 2-3kg, o stermékekre. (arról nem is beszélve, hogy a vámoltatásnál se jó dolog, ha beleszámolnak ekkora összeget)
-
Bash
őstag
Csak magamat idézném:
"ésszerű határok között ez teljesen természetes és szerintem elfogadható"Én $1.18-t számítok fel kezelési költségként minden csomagomra, legyen az egy $0.80-s postaköltség vagy $100 feletti. Úgy gondolom ez bőven az elfogadható kategórián belül van.
Vevőként én is kerülöm az olyanokat, akik csillagászati összegeket kérnek szállítás címen, a kirívó eseteket jelenteni is szoktam. eBay érthető okokból jó ideje próbál harcolni ez ellen, és talán most részben találtak rá megoldást. A találati listát már nem a termék ára szerint rangosolják, hanem a termék ára + szállítás szerint, plusz ugye a DSR-t (Detailed Seller Rating) is számításba veszik. -
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére

-
adam1
aktív tag
Hello amerikába fizettem paypallon keresztül,de vissza küldte a pénzem mivel unconfirmed és elküldte a cimét,hogy csekken fizessek ez hogy megy tudja valaki postán vagy bankban?ezt irta és a cimet.
You can pay a cashier check or a money order. If you pay via personal check, you may need to wait for up to 5 days so that the check got cleared.
Thank you,
Ha -
Scotch
csendes tag
Nem olyan rég szó volt arról, hogy is találhatom meg az eladóim pontos címadatait. Na ezt sehol nem találomm.
Segítenétek? -
Scotch
csendes tag
Sellers Standard International Rate
Ezzel mire is számithatok. Ha nagyon egyszerűsíteni akarom, akkor ez "aláírós" átvevős???
-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ja.

-
tusi74
őstag
Na ez az. Írja ki az árat úgy, hogy az neki is megérje. Ezt nem értem a németeknél sem. Ok, adja hozzá a PayPal díjat, ha annyira fáj neki, de könyörgöm ne utólag. Adja hozzá a postaköltséghez. Igaz, akkor kiderülne a rafinéria.
Úgy nem írhatja, hogy aki PayPal-lal fizet, annak ennyivel több, mert ezt az Ebay-en nem lehet.
Ha hozzáadja a postaköltséghez, akkor meg ha ne adj isten egy magyar "überveisung"-ol, akkor a magyar fizeti a PayPal díjjal megnövelt postaköltséget, illetve az utalási díjat, majd megkapja pl. 6 EUR-os bélyeggel az általa kifizetett 20 EUR-os postaköltségű cuccot, enyhén fog csak anyázni. Így kénytelen, a leütés után, amitől herótom van bűvészkedni a postaköltséggel.

-
juliabrilke
veterán
Akkor az ilyen vegye a fáradtságot, hogy 1x rendesen kiszámolja a költségeket méret és súly alapján. Szerencsére láttam már ilyet és nagyon áttekinthető volt.
Az ilyen "nagyon elfoglalt powersellerekkel" meg nem is éri meg foglalkozni... Nekem meg nem lesz időm átutalni neki a pénzt.

-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Sőt az egyik power sellernek azt olvastam a terméklapján, hogy minden felé feltett kérdés az ő drága idejét rabolja, és addig sem tud csomagolni stb. Ezt elhiszem, de hogy a francba tudjam meg a postaköltséget, ha odaírja, hogy az international bidders, kérdezzék meg. Akkor ha megmerem kérdezni, akkor meg az idejét rabolom? Tudjátok mit, nem kérdeztem meg tőle. megkérdeztem mástól. Én elhiszem, hogy baromi elfoglaltak, de azért a ló túlsó oldalára sem kellene átesni.
-
juliabrilke
veterán
Ezért próbálják az páran elkerülni, hogy megadnak egy oylan összeget, aminél tutira nem lesz nagyobb. Ilyenkor azért illene az összeget visszaküldeni vagy valami hasonló. De szerintem ez még az aukció vége előtt lehet tudni.
Azt viszont nagyon nem szeretem, amikor a licit lejárta után a nyertes el kezd alkudozni, hogy a postaköltséget vállaljam én.
A másik dühítő, amikor írja, hgoy az Euróbába 10€ a posta. Amikor megnyerem a licitet, akkor meg közli, hogy bocs, de Magyarországra 3x annyi. Miért is? Érdekes módon, amikor közöltem, hogy kell a termék, akkor "talált" egy 11€-ós megoldást. Vannak még véletlenek. 
Azt egyébként nem hiszem el, hgoy egy powerseller nagymester nem tudja a postaköltségeket.
-
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Nem vagyok az a garasosokodó fajta. De!
Nagyon sokat adok Bash szavára is, de mikor ezt írta meglepődtem.
Miért árulnak valamit úgy, hogy utólag kétségeket ébresztő összegeket adnak hozzá ahhoz az árhoz amit adnál érte. Szerintem amikor felteszed, vagy vállalod hogy nem lesz rentábilis vagy tedd fel drágábban. Nem?
Rosszul gondolom?
Egyébként most az én esetemben Joe-val előre leegyeztettük a GBP8,5-et, szóval azzal nincs problémám, csak olyan hülyén veszi ki magát. -
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
ez ám a törődés!
/ 
-
cocka
veterán
Sziasztok!
Olyankor mi újság van, ha paypalos fizetésről csak a leírásban bökött valamit.
Gondolom, ha esetleg nem a saját címére megy, vagy saját magán használatú címére, akkor nem jár se refund és még a termék kézhezvételét is kockáztatom.
Mivel ugye az ebay felé nem tudod igazolni, hogy azért a termékért fizetted a pénzt, amit ő licitre meghirdetett.
Igaz?
-
Scotch
csendes tag
Hoppá!
Tőlem kért GBP 8,50-et, neki pedig GBP 3,78-as blokkja van. Ilyen drága a csomagolóanyag?
szép!
-
Scotch
csendes tag
Mááázlis!
Ma kedves Joe United Kingdom-ból megírta, hogy november 5-én megindíthatjuk első claim-emet. köszönhetően a postának, meg annak, hogy csak egy blokk-ja van a feladásról. Azon meg semmi olyan szám amivel akár a Post Office Ltd oldalán vagy az itteni postán kezdhetnék. Hogy ebből mi lesz???
Egyébként a postára nem is fizettem olyan nagyon keveset (GBP 8,50), a többihez képest. -
tepedt
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Szerintem csak a hallgatói jogviszonyt kell igazolnod hozzá bár lehet hogy 60 évesen nem fognak neked örülni

-
tepedt
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Köszönöm a gyors választ!

Van egyébként nektek ilyen?
Valaki vélemény? Eddig kölcsön kártyával ebayeztem és most akarok egy sajátot. -
juliabrilke
veterán
Dombornyomású kártya.
"100.000 Ft-os hitelkerettel induló, dombornyomású MasterCard vagy Visa Citibank Diákkártyával lepte meg a piacot a Citibank." -
tepedt
csendes tag
Sziasztok!
Meg tudjátok nekem mondani, hogy Citibank Diákkártya az dombornyomottnak minősül-e vagy legalábbis a PayPal elfogadja-e?
Nagyon köszi!
-
juliabrilke
veterán
Látod, látod.... Akkor még egy kis pozitív gondolkodás, ebay szidás és a többi is ott lesz.

Egyébként a csaj gyanus nagyon. Szerintem azt mondjuk meg lehet csinálni, hogy a csomagodat kikéred (tette a sztrájk miatt) és amikor vége lett, akkor feladta még 1x.
Azért a 29.-én feladott csomag itt van Magyarországon 31.-én azért nem olyan rossz...
-
tusi74
őstag
Na most már végképp nem értem. 29-én Angliában feladott csomagom ma 31-én ideért. Na erre varrjatok gombot! Biztos a sztrájk után meg beturbóztak.

juliabrilke! Ugye, ugye, és a pozitív gondolkodásommal egy csomag meg is érkezett.
Már csak kettő kering. Érdekes ez a 29-én feladott. Ez az a csomag, amit elvileg 5-én adtak fel. És nem a pecsét 29-i, hanem az a papír, amit a csaj a PayPal-ról kinyomtatott.
Így 2 lehetőség van. átvert, mint ama bizonyost a palánkon, és csak most adta fel, 2, újraküldte. Ez már nem fog soha kiderülni, de legalább ideért. -
tusi74
őstag
válasz
_Yvorl_
üzenetére
Oh ne legyél stressze, nekem 3 csomagom kering az éterben, meg tegnap feltörték a fiókom, de egyébként baromi jó az Ebay.

A legjobb, hogy tegnap, ahogy észleltem, hogy van valami gáz, azonnal jeleztem live chat-en, még van session-numberem is róla, mindent reseteltek stb. Új jleszó, új e-mail cím minden.
Erre ma reggel, hogy kivizsgálták, és visszaélés történt a fiókommal, ezért mindent reseteltek. De nem küldtke ideiglenes jelszót, de a tegnapival már be sem engedtek. Úgyhogy egy fél órámba telt mire új jelszót tudtam magamnak belépés nékül kreálni.
Rá kellett menni az elfelejtettem a jelszavamra. Jött egy mail linkkel, arra rámenve írhattam az újat. (a régit nem is kérte, gondolom mert reset áldozata lett). Most be tudok lépni, remélem, már többször nem törnek be a fiókomba.
-
_Yvorl_
tag
Olvasgattam amiket irtatok es eléggé beparáztam eddig szinte csakjotapasztalatom volt az ebayel meg apostaval pedig ugyan ritkan veszek ebayen de akkor altalaba nagy ertekut. Viszont most a forum olvasgatasa kapcsan tiszta stresszbe vagyok mert ma vettem megint valamit
) -
-
-
tusi74
őstag
Ezt írtad: "3 termékre vártam a visszajelzést 2 különböző eladótól,"
Ez csak úgy lehetséges, hogy 3 terméket 2 eladótól vettél, hogy az egyik eladótól legalább 2 terméket vettél. (Skatulya-elv
)Azaz a 2 eladótól maximum 2 pontot kaphatsz, feltéve, ha egyikőjüktől sem vásároltál korábban,
-
-
tusi74
őstag
Nem jár. Bármikor veszel ugyanattól az eladótól, az értékelése már nem számít be a pontokba. Akár egyszerre veszel tőle több cuccot, akár eltolódással. Ha valaki, rákattint az adatlapodra, az látja, hogy van X értékelésed, de a pontjaidba az ugyanattól az eladótól kapott értékelések 1-nek számítanak.
-
-
-
-
-
OBrien
csendes tag
Üdv!
Nemrég ejtettem meg első vásárlásomat az eKikötőn (angol), és nekem semmi problémám nem volt vele, pedig ahogy itt látom ez nem általános. Meg buy-oltam now az itemet, rögtön utána fizettem BérBaráttal, srác bármiféle ímélezés/könyörgés nélkül másnap feladta, három nap múlva jött a csomag az Angol Királyi Postától.Namármost a kérdésem csak annyi lenne, hogy én ugyan rögtön a kézhezkapás után visszacsatoltam a kedves eladót, de ő még engem nem. Pedig jó kisfiú voltam, hogy egy is képzavarral éljek, fizettem mint a katonatiszt. És hülyén néz ki hogy 0 pontom van.
A kérdés tehát: kell-e (vagyis inkább illik-e, szoktak-e) valamit csinálni, vagy csak várjak türelmesen amig ö is vissza nem csatol.Köszönöm a megtisztelő figyelmet, de méginkább a választ:
OBrien -
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Most jelszót, e-mail címet változtattam, szerinted tudnék még valahogy védekezni?
-
juliabrilke
veterán
Ha a súlyra kiírja, hogy nem ok, akkor bukta.

-
FR33
aktív tag
Usps el mekkora csomagokat lehet szállíttatni ? MErt az oldalukon két érték szerepel dobozméretként de azok nagyon kicsik... 40*40 és 60*60as dobozok jönnek ki belöle hmmm

-
juliabrilke
veterán
Ha nem egyszerű jelszavad van, akkor sajnos ott már történt. Jó esélyel előfordulhat még 1x.
Az okieshop@hotmail.com egy létező mailcím, az tuti.
A telefonszám meg Hongkong-i. Mond ez neked valamit?
Szerintem a németeknek semmi köze nincs hozzá, csak arról az oldalról léptek be. -
juliabrilke
veterán
Íme egy másik gyöngyszem...
Rendelnék terméket ebay-ről. Nézem, hogy mennyi a szállítási költség. De nem találom Hungary-t. Benne volt Románia, Bulgária és minden hasonló ország, de Magyarország nem.
Legvégén meg egy other EU díszelgett 30%-al magasabb áron, mint a többi.
Gondolom ez lennénk mi is...
Még jó, hogy nem írta oda, hogy a maradék... -
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ja, meg itthon. Az biztos, hogy német oldalról törték fel. Én pedig a németen nagyon ritkán vagyok. Ilyen levél ment ki tőlem, és most megnéztem, igaz, hogy 5-ről jött másolat, de még vagy 20.
[I]From User:
tusi74 (35)
100.0% Positive Feedback
Member since Aug-18-03 in Ungarn-->ebből gondolom, hogy a német oldalról.
Activity with tusi74 (last 90 days):I have bid on 0 items from tusi74
Activity with tusi74 (last 90 days)
usi74 has bid on 0 of my itemsDear wittska,-->és minden tag német.
Dear friends:
We are a wholesaler which deal with elec-tro-nic product,
such as: Mo-bile,T-V,P-C,D-V,D-C,games,MP-3 Even mo-tor-cycles and
mu-sical in-struments.We deliver our items by EMS to our customers around the world,
we have good coorpation relationships with many international customers,
we could accept pay on delivery and BANK
Welcome to our website and enjoy your purchasing.The following is our historical tracking number which we had sent to our customers
EA943349402CN EA761266607CN EA900497695CNEA910083401CN
EA914395325CN EA914394727CN EA910077936CNEA909392595CN
EA914397048CN,keeping happy realationship
Email---okieshop@hotmail.com
MSN---okieshop@hotmail.com
Website---www okieshop com
your faithfully- tusi74[/I]
-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
De ki a franc törhette fel??? Csak az irodámban használom az Ebay-t és itthon. Sehol máshol!
-
tusi74
őstag
Na én sem tudtam mi hiányzott mára. A mai napon feltörték az Ebay fiókom, és nevemben nyomták a SPAM-eket. 5 embernek ment ki.
Na gyorsan jeleztem az angol Ebay live-chat-jén, és ha valami jó az Ebay-ben akkor az ez. Olyan, mintha MSN-eznél valakivel, és valós ember ül a túloldalon, nem gép, mint a franciáknál. És nem sablon válaszokat kezdett küldeni, hanem azonnal nekiállt a probléma megoldásának. Először volt egy biztonsági ellenőrzés, amikor cím, telefonszám, e-mail cím, sőt az az e-mail cím is kellett, ami régen volt. Erre nem emlékeztem pontosan, ezért megírtam 2 korábbit, az egyik bejött. Utána jött, hogy resetelte a fiókot, ezen nem tudom mit értett pontosan, mert én nem veszek észre rajta semmit. Aztán kiértesítette ő maga azokat az embereket, akik SPAM-et kaptak "tőlem". Aztán küldött egy ideigelens jelszót. Aztán jöttek még, hogy milyen vírusirtóm, op rendszer stb. Meg írta, hogy az e-mail címeme is változtassam meg az Ebay-en.
Na aztán jól elbénáztam a dolgom, mert amikor megváltoztattam a jelszavam, akkor az újat nem jól ütöttem vissza, be nem engedett. Akkor rányomtam, hogy elfelejtettem a jelszavam, beírtam a rakat biztosnsági választ, írta is, hogy helyes, naná, hogy tudom a kutyám nevét, meg, hogy mikor születtem. Kiírta, hogy elküldte a mailt, csak nem érkezett meg. Irány az amcsi oldal, live chat, még azt is kiírta, hogy 3-an vannak előttem, 2 perc alatt sorra kerültem, megint biztonsági kérdések arzenálja, megint resetelték a fiókom, megint ideiglenes jelszó, és mostmár a megváltoztatott is működik.
Tanulság, ha valaki konkrét segítséget vár, sokkal jobb ez a live-chat, mint a sanlonválaszos levelezés. Az angolon csak a feltörték a fiókom típusú esetekhez van live-chat, de az amerikain, a com-on egy rakat témában. És tényleg hasznos, mert valóban ráállnak, hogy megoldják a problémát, és gyors.
-
Oliverda
félisten
válasz
juliabrilke
üzenetére
Én már a kezdetek óta Hungary(EU) formában teszem fel ezt a kérdést...
-
Scotch
csendes tag
Értem amit mondasz.
A dolog szerencsételesége abban mutatkozik meg inkább, hogy a felhasználó nevem mellett van egy 22-es szám, az értékeléseim száma pedig 42. Ugye ez arra is utal, hogy egy eladótól szívesen vásárolok többször is, sőt a járt utat jobban is szeretem.
Szerintem Linda soha többet nem fog szóba állni velem.
Azt is tudom, hogy széles ez a nagy világ... lehet mással üzletelni, meg minden
De ennyi hiba mostanában! és csak itt néhányunkkal
Tényleg örülök, hogy neked ilyen flottul megy a dolog.
Milyen módon szoktál postázni pl. Mo.-ra, ami ennyire megbízható? (Tudom itt számít az érték , a kiterjedés és súly is.)Az Egyesült Királyságban még tudják követni, majd utána már nem? Ott még lehet nyoma?
-
Bash
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Ment több is, célba értek. Egyik rendszeres angol vásárlóm mondta pár napja, hogy 2 hetes lemaradásuk van. Azokat a küldeményeket, amiket a sztrájk után adtak fel normálisan kezelik mint máskor, és amikor van idejük illetve túlórában dolgozzák fel a lemaradást. Ezért könnyen elképzelhető az, hogy a később feladott csomagok hamarabb elérik a címzettet.
Sipi!
Az évek során minimum 500 csomagot küldtem már Magyarországra is, probléma nélkül.Scotch!
Ezzel nem igazán tudsz semmit sem kezdeni. Sokszor leírtam már, hogy ha amerikai eladó külföldre (Kanadán és az Egyesült Királyságon kívül) küld csomagot, akkor minden esetben kockázatot vállal. Ez sajnos a rendszer felépítése miatt kikerülhetetlen.
Másrészt nem hinném, hogy negatívval jutalmazna, egyik fél sem tudja bizonyítani, hogy megkaptad vagy sem a csomagot. -
Bash
őstag
Szállítással csak pozitív tapasztalataim vannak. Antarktisz kivéltelével minden kontinensre küldtem már csomagot, minden csomagom célba ért, soha egy sem sérült meg. Olyan helyekre is postáztam, mint pl. házszám nélküli cím Libanon-ban vagy Pápua Új-Guinea. És nem csak néhány csomagról beszélünk, ezres nagyságrendről van szó.
-
juliabrilke
veterán
Ma eddig 4 helyrő mondták azt (hiába volt persze worldwide odaírva) , hogy nem szállítanak Magyarországra. De még neves webshopok sem, ahonnan akarok rendelni. (buy.com, amazone.com)
Olyan érzésem van, mintha Afrika közepére próbálnám rendelni a csomagot egy kis viskóban.

Tuti, hogy EU tagok vagyunk mi is vagy valami átverés volt ez is?
-
Scotch
csendes tag
Ezt nem hiszem el!!!
10.22-én megnyert cuccomat az U.S.A.-ból most kaptam meg. track szám nem volt, de megjött.!
Szintén megkaptam Singapur-ból 10.23.-án megnyert "átvevős" csomagomat.
Ezt az összevisszaságot!
Bárcsak a többi is előkerülne! Imádok pozitív értékelést osztogatni.
sajnos a többi már közel egy hónapja, (sőt! van ami már több is) kering a rendszerben
-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Én is kb. egy éve, de mostanában hallom a híreket. Elég bénák. Ehhez képest a Vatera évszázadokkal jobb minőségű szolgáltatást ad.
-
juliabrilke
veterán
Jajjj.. Lehet, hogy a redszergazdák, meg az üzemeltetők is frissek? Vagy az is lehet, hogy valós időben buherálják és amikor elcseszik, csak akkor állítják le.
Ilyen minőséggel hogyan lehet weboldalt működtetni? Régen voltam már az oldalon, de nem is nagyon fogok egy ideig visszanézni...u.i.: cipő?

u.i.: most nézem... Hát szabad ilyet csinálni?

-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Kb. 1 hónapja lecserélték az adatbázis motort, ami kiszolgált egy rakat országot (lengyel, orosz, cseh, magyar), MySQL-ről Oracle-ra. Addig sem volt egy nagy durranás, mert a MySQL eléggé roskadozott a terheléstől, de mióta Orcale-val megy, szarabb, mint volt. Nincs szerintem normálisan bekonfigolva, átlag naponta 1-2 órára eltűnnek a képek, vagy nem lehet bejelentkezni stb. Ilyenkor bejelentik, hogy üzemzavar van, és az aukciók, amik a zavar alatt jártak volna le, 24 órával meghosszabbodnak. Na ebből aztán újabb kaotikus állapot alakul ki, mert valaki azt hiszi ő volt az utolsó licitáló, aztán kiderül mégsem. Akkor van, akinek meg mindig beleesik a vége az üzemzavarba, annak meg már van, hogy 1 hete nem akar lejárni. Hát nem egy profi csapatra vall, mert betette nekik a kaput a vasárnapi óraátállítás. Na abból is mekkora galiba lett. Kimentek az értesítők, hogy megnyerték az aukciót, de közben az aukciók futottak tovább.

Azért vegyük úgy, nem Ebay színvonal.
-
juliabrilke
veterán
Ne is mond... Egyébként még egy cuccom van. Ha ezt is titják (elméletben lehetséges, mert egyezhetnek adatok), akkor ezt is szó nélkül kidobják. Csak azért dühítő, hogy az eladott termékről szeretném tudni, hogy megérkezett-e rendese, mi volt a vevő visszajelzése és esetleges problémánál cserélni tudjam. De így nem fog érdekelni, ha az ebay sokáig sz@rakodik még.
Bezzeg a hamis 8GB-os mp3 lejátszót aruló eladók még mindig aktív tagok.
-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Én mindig így írom, alapban az első francia esetem óta. to Hungary (member of EU).
Na akkor küzdesz nemcsak az eladókkal, hanem magával az Ebay-jel is. Nem irigyellek.
-
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
"fagyott kutyalábat"
Én a TeszVesz-en szoktam szenvedni. Az egyre rosszabb, átvette az üzemeltetést valami lengyel cég, na azóta vannak gondok.Ezen az oldalon, ha eladni kínálok valamit, akkor néhány opción kívül a listázás teljesen ingyenes, még a fotók megjelenítéséhez sem kell fizetni. Az e-bay-en ez nem így van. Igaz? (ha jól tudom.)
-
juliabrilke
veterán
Az eladás egy külön megérne egy könyvet...
Semmiben nem különbözik, mint itt mondjuk a vatera. (talán abban ,hogy az ebayen nem akarnak minden vackot adni a termékeim helyett. A vaterán szerintem már csak fagyott kutyalábat nem akartak velem cserélni...
)Sajnos az ebay minősége a szolgáltatásokkal együtt sokat romlott...

-
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Anglia, Singapur, U.S.A.
A németeket én sem nagyon preferálom, néhány eset kivéve sikerült elkerülnöm őket.Eddig a PowerSeller-ekkel nem volt bajom, inkább a szállítás keseríti meg itt az életet. Legalább is számomra, bár én még nem vettem a bátorságot, hogy eladjak az e-bay -en.
Talán majd egyszer, amikor ...... na nem is tudom

-
juliabrilke
veterán
A kifizetett csomagok melyik országból jönnek? Anglia?
Csak annyit tudsz tenni, hogy vársz (és nyaggatod az eladókat
) Ügye nem "nagy powerseller mesterektől" rendeltél, mert őket nem szabad zavarni, mert van fontosabb dolguk is.

De ha én küldök csomagot, akkor már egy nap alatt jön a 3 levél, hogy miért nem jelentkeztem még, hol van már a csomagkövető kód... (utána mondtam neki, hogy talán normális címet kellene megadni, mert a címében nem adott meg várost...)
(a másik meg 2 nap után háborgott, hogy miért nem fizettem még... Mondom neki, hogy küldtem levelet, hogy a számlaszámja nem jó.. De háborogni tudnak nagyon.
) -
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Látod!

Már megint azt érzem rossz helyre születtem.
Elég rettegve tekintek az elkövetkező időszak elé, mert vannak folyamatban levő e-bay -ről rendelt és már kifizetett dolgaim és ha ez így megy tovább, azaz sorba nem kapom meg a csomagjaim .... áááá....bele sem merek gondolni.
És miről tehetek valójában?....a dolgok jelenlegi állása szerint rossz helyen élek rossz időben.
-
juliabrilke
veterán
-
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke
üzenetére
jogos

-
juliabrilke
veterán
ÁÁÁÁ dehogy....3 hete faxoltam nekik. Egy hete rákérdeztem egy kicsit emeltebb hangon, hogy mi a franc van a fiókommal. 3 napja jött egy sablon üzenet, hogy a nyilatkozatom elemzése és "visszaaktiválás" 4-5 napot vesz igénybe a beérkezéstől számítva. (ami összesen már vagy 3 hete ott van náluk) Persze azóta se semmi. Csináltam egy másik fiókot, de erősen gondolkozok rajta, hogy egyátalán elkezdjem-e.

-
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke
üzenetére
Egy kicsit nekem is az az érzésem, hogy "zavarom a nagy power sellert", ha meg merem kérdezni 3 hét után, hogy hol a csomagom. De eddig mind válaszolt. Csak abból meg csomagom nem lesz.
Tényleg! Visszakaptad a fiókodat??
-
tusi74
őstag
Na ez az. Nem hiszem, hogy az angol eladók nem érzik meg a RoyalMail sztrájkját. Én már 2x meggondolom, hogy tőlük vásároljak-e, holott eddig a legmegbízhatóbbnak tartottam őket. Jelenleg nálam a megbízhatósági listán a hong-kongika vannak legelől, de nem vehetek mindent tőlük. Sőt. A német sz@rakodik, a francia kiidegel, most akkor kitől érdemes még vásárolni.
-
juliabrilke
veterán
[különvélemény kezdete]
Én is hasonlóan vélekedek az ebayről sajnos. Teljesen elment tőle a kedvem.Az ebay supportja meg sok esetben sz@rt sem ér. Kérdésre 1 hét után küldenek egy sablonlevelet, aminél már az elolvasás pillanatában tudod, hogy marhaság és azzal a lendülettel törlöd is.
Tusi! Sajnos te akár fejre is állhatsz, ha ilyen a másik fél. Hiába a gyors utalás és reagálás, mindez semmit sem ér, ameddig vannak ilyen ebayesek. A sok idétlen powersellertől 865452 értékeléssel meg egyszerűen undorom van, ahogyan lenézik vagy trehányságból nem törődnek a 100 visszajelzéssel rendelkező emberekkel.
[/különvélemény vége]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- PlayStation 5
- Samsung kuponkunyeráló
- 3D nyomtatás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Eredeti játékok OFF topik
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Elektromos autók - motorok
- Milyen széket vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Iphone 12 Pro Max 128GB graphite
- Logitech MX Keys S billentyűzet WIN/MAC
- Komplett PC Szett i5 / R9 380 / 1TB Samsung SSD / Monitor + Perifériák
- ÚJ HP EliteBook 8 G1i Intel Core Ultra 5 14" FHD+ 2029.01.08-ig Garanciás
- Lenovo ThinkPad T14 Gen 3 (T14 G3) i7 / 16GB RAM / 512GB SSD / WUXGA / Win11 Pro 12 hó garancia
- HP EliteDesk 800 G4 SFF,i3-8100,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Targus DOCK423A - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HP Elitebook 840 G3,FHD,14",i5-6300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Realme GT 8 Pro Urban Blue 16/512GB MediaMarkt garancia 2029.02.02.-ig
- Lenovo ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(vagy jelen esetben hölgy Úr)
hanem csak hogy minden nap olvasom a forumot es egy ideje miota ilyeneket irtok azota tök rám is ragadt a para

A másik dühítő, amikor írja, hgoy az Euróbába 10€ a posta. Amikor megnyerem a licitet, akkor meg közli, hogy bocs, de Magyarországra 3x annyi. Miért is? Érdekes módon, amikor közöltem, hogy kell a termék, akkor "talált" egy 11€-ós megoldást. Vannak még véletlenek. 
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A kérdés tehát: kell-e (vagyis inkább illik-e, szoktak-e) valamit csinálni, vagy csak várjak türelmesen amig ö is vissza nem csatol.
)

V/