Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:28:18

LOGOUT.hu

A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#73337) Spec válasza Crus (#73336) üzenetére


Spec
őstag

Szerintem feleslegesen kerülgetjük itt a forró kását...
"És mivel kell üzembentartói, ahol meg kell adnod a biztosítási kötvény számát."
Igen, ezért kérdeztem, mert ezt viszont a törvény nem írja elpő kötelezően. Azt írja, hogy:
"d) – amennyiben azt jogszabály előírja – a kötelező felelősségbiztosítási kötvény számát,"

És itt ez a kérdés lényege, hogy melyik ez a jogszabály pontosan, ami előírja ezt 250 gramm alatti drónokra? Én nem tudok ilyet, de persze nem kizárt hogy létezik. Erre irányul a kérdésem.

Hiába van rajt az adatlapon, ha nem vagyok rá köteles megkötni, akkor megadni se lehetek köteles, ezért kérdeztem, hogy ilyen esetben kihagyjató-e? Az meg nem indok, hogy azért mert azadatlapon meg kell adni. Csak azért mert rákerült egy adatlapra még nem válik valami kötelezővé, csak ha valóban jogszabály előírja.

De hogy pontot tegyünk az ügy végére felhívtam a Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály ügyfélszolgáltatát, és megerősítették, hogy 250 gramm alatti drónra NEM kell felelősségbiztosítást kötni.

Annyit mondtak, hogy az űrlapon X-eljem ki a helyét, és ennyi. A regisztráció benyújtható egyszerre a drón regisztrációval, és látni fogják, hogy nem éri el a 250 grammot, és simán elfogadják. Szóval ennyi. :U

[ Szerkesztve ]

"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.