Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
stefi81
tag
válasz gonger #46748 üzenetére
Egy tipp az én meglátásom szerint!
1.Felejtsd el azt a VR006-ot!!! Szó szerint nem ér egy forintot sem. (
2.Én a helyedben ezt a távot venném meg és a Liftoff progit így nem lesz kidobott pénzed és szerelgetés, törés, stb. Meg kb. 5nap alatt itt van +kiadás nélkül mert EU-s és szimu kábel sem kell hozzá mert megy USB-n is a szimuval. Meg ha veszel egy normális gépet akkor van egy király távod 2db S.Bus-os vevővel, meg a progi is megmarad, mert azt a profik is használják gyakorolni. Ez pont 20eft és 4-5nap alatt már tudsz is a szobában gyakorolni. -
gonger
senior tag
-
Saccco
nagyúr
válasz gonger #46752 üzenetére
E011 + Eachine ROTG01 UVC OTG 5.8G 150CH Full Channel FPV Receiver + AIO kamera
($16+$20+$18-$25 ~ 15-18eft)█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
válasz Saccco #46754 üzenetére
Ha valakinek Budapesten szüksége lenne egy ilyen androidos receiverre, szóljon privátban nekem megjött banggoodról egy fehér, de nincs rá szükségem, mert rendeltem szemüveget is később... Kamerát még nem rendeltem, úgyhogy még ki sem próbáltam ezt a receivert, szóval zsír új... Természetesen nyerészkedés nélkül gondoltam a tovább adást
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni ezt a drónozást, kezemben még sosem volt ilyen, de megtetszett a dolog
Főleg kamerázás miatt és birtokvédelem, megfigyelés szempontjából lenne nekem érdekes.Olyan 35 ezer körül mit tudnátok ajánlani? Kamera kell rá mindenképpen és FPV is.
Első körben erre gondoltam: Bayangtoys
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
zoli03
őstag
válasz thomasvold #46756 üzenetére
Erre még rászámolhatod az ÁFA-t meg a kezelési költséget is, úgy meg már 45e Ft-hoz fog közelíteni. Vagy rendelsz GearBestről EU Express szállítással, aztán akkor nem kell az ÁFA-t rászámolnod.
[ Szerkesztve ]
-
twine
veterán
válasz stefi81 #46751 üzenetére
Most nézegetem ezeket a távokat... Létezik hogy a távok között ebben a kategóriában is ki kell vásárláskor választani mode1 vagy 2-t szeretnék?
Vagy valamit benézek?
Én azt gondoltam, ebben a 15-20.000.-Huf-os kategóriában már választható szoftverből, vagy akár custom lehetőség is van...:/[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz thomasvold #46756 üzenetére
Bírtok védelem mit takar? Időben azért nem olyan sokat tudnak repülni, wifi miatt meg ez szerintem nem is fog nagyon messzire menni.
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
vandor01
őstag
válasz thomasvold #46759 üzenetére
esetleg az x21-st is rakd be listadra...
pont a heten volt itt a tema esetleg lejebb lapoznál... [link][ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
thomasvold
őstag
válasz varadigabor #46760 üzenetére
Rosszul fogalmaztam, nem védelmi szempontból, mert gondolom nincs benne ösztöke, max ha hozzávágom a delikvens fejéhez repülés közben Szóval magasból szétnézni, mert van egy erdőm és előszeretettel lopják a fáimat. Annyira nem értek még a drónokhoz, azt írod, mert wifi-s, nem repül messzire. A leírásban 260-350 méter van írva, akkor az bullshit? Vagy van olyan, hogy nem wifi-s és az messzebbre repül?
(#46762) vandor01 : Köszönöm, láttam azt is, de nem igazán látom a különbséget a kettő között.
-
Baku
aktív tag
válasz thomasvold #46763 üzenetére
Pedig a dupla GPS támogatás miatt ég és föld a különbség ....
Csaknem "hülyebiztos" az utóbbi, míg a Bayangtoys csak magasságtartással bír, és semmi több extra....
Neked, - mint kezdőnek - fontos, hogy megtámogasson egy GPS..... -
AMDaZERG_1
senior tag
Ó, jön majd a "ne kamerázzá!"
Amúgy a WiFi FPV megoldások közt nem mész sokra.
Sajnos ilyen célra csak drágábbak közt találsz megoldást. De talán elijeszteni talán el lehet, ha fölé repülsz, mert azt nem tudja, hogy nem látod ki is, de talán ő azt hiszi.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Baku
aktív tag
-
popi1987
csendes tag
Ha valakinek szintén kedve lenne összerakni egy hexa racer-t, akkor ajánlom:
[link]
LISAMRC Beetle LS - 300 PCB Carbon Fiber Frame Kit Fitting for Hexacopter Multicopter DIY - WHITEmost akciós, kb 7k a váz - eddig mintha indokolatlanul drágább lett volna!
-
mobbo
senior tag
biztos vagy benne, hogy fogsz látni valamit a fatolvajokból ezzel a kamerával?
-
Baku
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #46765 üzenetére
Sajnos (használható fpv) kamera nélküli ijesztésnek is csak addig lesz jó, amíg a tolvajok nem tesznek "ellenlépést ", amihez elég egy csúzli is....
(Remélem nem olvassák a tpoicot ....) -
thomasvold
őstag
Srácok lassabban Miért is jó a GPS-es? Az mit csinál? Könnyebb irányítani? Vagy nyomon követni? Vagy ha leesik, megtalálni? Vagy távolabbra repül?
Na ennél azt írja, hogy GPS-es : Bayangtoys GPS
(#46765) AMDaZERG_1 : Ja, én azt hittem, hogy azért van annyira jó a kamera, hogy ha rárepülök, akkor látom, hogy ki az... Ezek szerint nem.
(#46770) Baku : Na de kamera nélkül, meg FPV nélkül mit érek vele? 200 méter után már a gépet sem látom, valahogyan látnom kell, hogy merre jár. Vagy erre is jó a GPS valahogy? A gép nyomkövetésére?
-
vegyszer
addikt
válasz popi1987 #46767 üzenetére
Szia!
Épp nézem őket. Bár nekem a LISAMRC Cicada LS - 250 PCB Carbon Fiber Frame Kit Fitting for Multicopter DIY erre akadt a kereső alig 18$ ellenében.
Anno mindkettőt néztem, mert a behajtható karok nagyon praktikus ötletnek tűntek. De hogy napi használatban milyen ez, azt nem tudom...
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
mobbo
senior tag
válasz thomasvold #46771 üzenetére
nemtom mekkora az erdő és mennyi a kár amit okoznak, de 5kiló körül van olyan drón amivel egyáltalán körbe lehet repülni egy kisebb erdőt, nagyfelbontású élőképes és a kamerája alkalmas erdészeti célokra (infravörös, NDVI, stb)
-
Baku
aktív tag
válasz thomasvold #46771 üzenetére
Az X21 még mindig magasan veri a Bayangtoys - t (legalábbis a paraméterek alapján)....
A B.toys csak egy GPS alapú magasságtartást kapott, ami nem egy nagy durranás, valamivel megbízhatóbb, és pontosabb, mint a baromezrikus, de igazából csak divatosabban hangzik ...
Az X21-ben azonban jóval több a navigálást segítő, könnyítő GPS alapú funkció van.
A leírás alapján (egyelőre senkinek nincs, ezért csak arra lehet alapozni), "hazajön" gombnyomásra, kijelölhetsz egy pontot, amit "meglátogat", aztán hazatér, mozgás közben (pl. motoron, vagy kerékpáron ) követi a nálad lévő távot, (azaz téged)....Használható FPV - t meg CSAK akciókamera + 5.8 Ghz-es es nagy teljesítményű adó (vtx), és a távon hasonlóan nagy teljesítményű vevő, (rtx) + monitor vagy szemüveg lehet elképzelni.
A Wi-Fi-t el kell felejteni, mert csak szobai gyerekjátéknak jó....Ez sajnos 50-ből qrvára nem jön ki.....
Durván kb.50 a gép + 50 az FPV (ennyivel célszerű számolni, aztán ha pár ezres megmarad, az a meglepetés faktor....)Ja, és akkor nem beszéltünk a + akkukról (mert 1 akku nem akku) és a plusz akku nem árt, ha nagyobb, izmosabb, mint a gyári, aztán kell egy tisztességes töltő is, mert amit adnak hozzá az egy gagyi szar....
[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz thomasvold #46776 üzenetére
Szívesen!
Igen, ez az. Ár /érték arányban most talán ez a legjobb vétel.
Meg kell keresni a legjobb árat, és EU szállítást választani ....(Ha nem lenne már egy rahedli drónom (meg egy ruháskosár tartozék és alkatrész hozzájuk) ,
biztos vennék egy ilyet, de már félek, hogy a családom kirak az utcára a "szarjaimmal " együtt ...)[ Szerkesztve ]
-
Baku
aktív tag
válasz thomasvold #46778 üzenetére
Sok szerencsét!
Aztán ha segítség kell az elinduláshoz, és a feljlesztéshez, (akku, töltő, vtx, rtx, stb... itt mindig kapsz ötleteket .....
Viszont egy okos töltőt már most nézhetnél hozzá, nem fogod megbánni .... (Pl. iSDT)
Kelleni fog, hidd el .... -
varadigabor
senior tag
Nekik mennél egy fél kilós racerrel 120al, lehet kibirnák nevetés nélkül
Amúgy ha eterjed a híre hogy sokat repkedsz vele az erdőben lehet, nem szívesen mennek majd oda lopni. Raceremre is mindenki azt hiszi hogy rögzít is, amatőr úgy se tudja mennyire jó az a kamera a gépen.Szerk: láttom rendeltél is. Tanács hogy mezőn teszteld, az RTH-t és ott is gyakorolj. mert erdő fölött elvesziti a jelet, és ha véletlenül nem jön vissza. Kb soha nem találod meg.
[ Szerkesztve ]
-
balintnorber
újonc
Tisztelt Fórumozók!
Vásároltam egy xiaomi dróne-t.
A tapasztalható hibajelenség:
Ahhoz,hogy a motorok elinduljanak,a gyojsztik két gombját egymás felé kell közelíteni. Ez eddig első lehetőségre sikerült,most sajnos csak 5 próbálkozásból 1xer sikerül beindítani a motorokat.Ez okból kifolyólag balra is nagyon nehézkesen és baromi lassan repül vízszintesen. Míg jobbra vízszintesen nagyon gyorsan
repül.
Bármilyen nemű segítségét,ötletét, tanácsát szívesen fogadom, kérem írjon privát üzenetben.
Ha Ön esetleg ismer olyat aki rendelkezik ilyen készülékkel kérem írjon privát üzenetben.
Köszönettel
Norbi -
Baku
aktív tag
válasz balintnorber #46781 üzenetére
Nem ismerem a gépet, de a leírásból kalibráció hiányára tippelnék.
Biztos le van írva a használati útmutatóban, hogyan kell....
A távot is, és a gép gyroscope- ját is kellene kalibrálni -
vandor01
őstag
válasz varadigabor #46780 üzenetére
a fajtolvajok sok rétuen kepzett szakik halat is nagy haloval fogjak
szoval lesz akkor egy kis fatolvajlas mellé bekészitve a halo is azt fognak dron-t is!
igaz füteni nem lehet vele de jobb piiizert el lehet adni mint a fat!CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vegyszer
addikt
válasz balintnorber #46781 üzenetére
Szia! Melyik Xiaomi Mi Drone boldog tulaja vagy? Az 1080p vagy a 4Kásé?
"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell
-
thomasvold
őstag
Köszönöm szépen, írok, ha segítség kellene, bár most sem tudom miről beszélsz... (vtx, rtx) De majd rájövök
(#46780) varadigabor : Elég ezzel megkergetni őket szerintem, ahol én lakom, drónokat esetleg filmben láttak az emberek, szóval tuti elűzi őket
Van mezőm is, ott majd letesztelem.Köszi nektek még egyszer!
-
twine
veterán
válasz thomasvold #46786 üzenetére
"ahol én lakom, drónokat esetleg filmben láttak az emberek, szóval tuti elűzi őket..."
Ezek után beindult a fantáziám... Ha "rácelluxozol" még egy piros lézer pointert , és "megvilágítod" a delikvenst, lehet hogy le tudod követni hazáig fosch csíkot...
[ Szerkesztve ]
-
varadigabor
senior tag
válasz thomasvold #46786 üzenetére
Nincs mit!
Vtx az a video transmitter, ami küldi az képet, Vrx az ami a videó vevő, Van jó sok rövidítés BEC, FC, ESC, ACC stb stb..
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz thomasvold #46789 üzenetére
Érdemes Jackal ide vonatkozó blogbejegyzését is áttanulmányozni a tisztábban látás kedvéért:
[link]QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Adams15
aktív tag
Nálam végül egy IMU rekalibráció teljesen megoldotta a "compass error exit P-gps mode" és a drifting problémát, teljesen egy helyben lebegett a drón, fél méter kilengés sem volt.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #46765 üzenetére
Azért az infra LED sokat számít + szinte minden kicsavarós lencsés kamerára lehet IR sensitive lencsét rakni, és kész is az éjjellátó masina. Istenigazából minden cam képes lenne este látni, csak a lencse végén van egy IR szűrő, hogy ne legyen olyan fakó nappal kép.
@mobbo - FB falamon is írtam h X21-hez kelleni fog a gimbal. De ja, ez így már nem plug and play, hanem szöszmötölős.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #46792 üzenetére
Van olyan kap akin maga a szenzor le lett kezelve, hogy nem legyen ir szenzitiv, akkor lencse már nem segít, már ha a cél pont az éjjel látás
"Oh my Goa'uld!"
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Peaceliker #46793 üzenetére
Hmm, ez érdekes. A classic Gopro és az azt fogadó kamerákhoz külön lehet IR sensitive és IR szűrőset kapni.
Azt lehet tudni melyik cam eleve IR szűrős?BTW végre kapható BG-n az RS116 4500KV.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Peaceliker
addikt
válasz Teréz Atya #46794 üzenetére
Hát nagyon nem mentem ennek utána, mert annyira ratyi kép jön le hogy sztem tök mindegy hogy szűrt vagy nem, azon már nem múlik
De valahol láttam, ha bele futok majd mutatom.Na zsír, akkor sztem veszek is
"Oh my Goa'uld!"
-
stefi81
tag
Általában fel szokták tüntetni hogy IR block vagy IR Sensitive a kamera. De ha van benne szűrő akkor azt vagy az obinak a végére szokták felgőzölni, ami obi cserével változható vagy a cmos/ccd szenzor előtt van egy halvány rózsaszínes kis üveglap, ami általában ragasztva van.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
Sőt, a magnetométert, azaz az iránytűt is be kell kalibrálni, mert elmászkálhat a gép vagy ún. toilet bowlingba kezd. Ez olyan, mint amikor a klotyót lehúzod és az excremntum egyre nagyobb sugarú körben kezd el körözni.
-
Baku
aktív tag
válasz Teréz Atya #46792 üzenetére
Nem is lenne nagy vaszisztdasz egy Walkera 2d gimbalt rábiggyeszteni (azon kívül hogy cirka 20 ropiba fáj ), nálam megvan a "tuti módszer" rá. A nagyobb gondot az okozza, hogy 3S tápellátást igényel.... Erre is megvan a megoldásom, de ehhez már mókolni kell egy saját 3S akkutelepet ....
(Akkuk, vezeték, csatlakozók, forrasztás, felfogatás .... szóval csak elszánt mókamestereknek ....)
Viszont a végeredmény miatt azt mondom: Megéri.
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest