Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MárkaLánc
- Milyen mosógépet vegyek?
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
molnigee
aktív tag
szerintem meg nagyjából tök mindegy mint csinálnak.
A DJI-t mint brandet, nem fogja senki csak úgy pikkpakk beérni, ahhoz évek kellenek.
Ha ugyanazon az árban, ugyanolyan külsővel, ugyanolyan tudással lenne előtted egy DJI, meg egy noname, melyiket vennéd?
Meg gondolom a DJI-nak vannak tartalékai, ha jön egy konkurens majd elővesz egy új jobb gépet, vagy lenyomja az árakat azt szevasz.
Szerintem itt kell a márka hogy valaki komoly legyen.--> http://dronearena.hu/ <--
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #46188 üzenetére
Át kell rakni másik vázba , vagy a mocikat lecserélni.
Én úgy is rs2205-őt használok.
[ Szerkesztve ]
www.fpvracestore.hu --- FPV alkatrészek hazai raktárkészletről ---
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #46203 üzenetére
Nekem is 2 gépemen az van (3 ha azt is bele számolom ami valahol az erdőben van xD ). Nekem kap 6 colos karokat, hogy amikor kds vmiért épp nem repül és krúzolni van kedvem legyen 6 colos gépem
"Oh my Goa'uld!"
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz Jackal2 #46204 üzenetére
Ez abból is látszik, hogy nem nagyon erőltették meg magukat az upgradelt verzióval sem :-)
Új propok, meg új festés? (Az ESC csere számomra alig értelmezhető). Hábazzeg...Szerintem nagyjából kész van a Mavic2, de éven belül nem nagyon számítanak rá, hogy elő is kell venni. Addig meg alkothat bárki bármilyen jó hardvert, szoftverből lenyomják.
DroneHarmony
Ha a két izraeli srác összetudott barkácsolni egy ilyet, akkor ez már a Kínaiaknál is rég kész van, csak még nem tartották szükségesnek élesíteni...A Vitus-ban amúgy volt potenciál: Jól néz ki, a táv is faszántos, és oldalra is figyel. De szokás szerint kihozták félkészen...
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
vandor01
őstag
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #46207 üzenetére
Tegnap rendeltem +2db V-tail mocit, meg még volt 2 tartalék. De az egyiket már fel használtam mert nagyon csapágyas hangja volt. Csere csapágyam meg nem jött még meg. Rendeltem Ebayről 2 félét , remélem nem valami hulladék minőségűek lesznek Ezt akarom majd a Deltawingre is rakni Meg 1 Emax lighning esc-tt a V-tailről.
JJPRO-t lehet át kell építeni, mert elég érdekes az FC felfogatás...összetöröm haza is vágja lehet majd kap új vázat + kisebb és gyorsabb motorokat.
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #46214 üzenetére
Jah, nézem is h 10 dolcsik a piros seggű emaxok. Na asszem megdobom még egy kis ponttal, aztán veszem őket ócsóe, leváltom az MT2204-eseket.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #46215 üzenetére
Én is pontoztam, nekem nem volt bajom eddig velük. Bírják az eséseket és nem is melegednek. MT2204 bírja a 4s-et?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #46216 üzenetére
Az MT2204 nagyon bírja a 4S-t, sőt. Istenigazából csak 3 Emax motorom ment tönkre eddig. Egyiket odacsaptam a betonhoz aztán a focikapuhoz, így csapágyas lett. Egy kiszakadt mert nem húztam be a kilazult csavarokat, egy meg elfüstölt a kiégett ESC miatt. A csapágyra felkészültem a maradék kettő meg júzer error.
Na, vettem 10 RS2205-öt. Darabját 8,2 dolcsira pontoztam le mert VIP4 vagyok. Egy RS2205S 20 dolcsi, aminek cca 20%-al nagyobb a nyomatéka, egy RS2306 meg 23, ami Joshua szerint is már akkugyilkos.
@mobbo - mennék én, de este 10-ig és egész 7végén bent kell ülnöm a melóban, mert lebetegedett a kolléga. Máskülönben kint kergetném a verebeket.
[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mobbo
senior tag
menjetek repülni amíg jó az idő
pl most -
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #46217 üzenetére
Én a csapágy cserétől félek hogy elcseszem
[ Szerkesztve ]
-
Teréz Atya
senior tag
válasz varadigabor #46219 üzenetére
E-Clip a húzós. Az nekem mindig csúnyán elhajlik leszedéskor, aztán olyan csálén áll visszarakva. Én inkább vettem egy új szett e-clip-et, aztán mindig újat rakok fel. Az E-clip alatti bronzgyűrűre vigyázz, mert gőzöm sincs azt honnan lehet szerezni.
-
mobbo
senior tag
minden különösebb felhajtás nélkül ma délben meghozta a futár a gb-ről rendelt sparkot
eu express -
varadigabor
senior tag
válasz Teréz Atya #46220 üzenetére
Én is rendeltem hozzá ilyet, elvileg ez gyári. Mondjuk eredetileg nem pont ilyen van rajta Ja azt láttam videóban hogy vigyázni kell arra a kis vacakra Esztergálni is nehéz lenne olyan kicsi
-
cd334
tag
Na ma végre sikerült jól megreptetni a TIE fightert. 3.1.6-os BF-fel nyoma sem volt a korábbi oldalra dőlésnek fordulásnak. Most 1000mAh 3S akksival 6.5 percet tudtam repülni, UAW 290g (nem merítettem csontra).
Nagyon élveztem, működött mint a kisangyal és úgy érzem ereje is van elég. Mi lesz, ha rárakom a 4S akksikat? A motorok és az akksi se melegedett. Végre ebben a szép őszi időben nekiállhatok módszeresen gyakorolni. -
Teréz Atya
senior tag
-
Baku
aktív tag
válasz Teréz Atya #46223 üzenetére
Szélmérőm sajna nincs (még), de még a Bugs3-mal sem mernék repülni itt a Dunaparton ....
Na jó, a folyóparton mindig sokkal durvább a szél, mint egy erdei tisztáson, vagy egy belvárosi sportpályán ....(Igazából nem is értem, miért nincs még mobilra csatlakoztatható usb szélmérő szenzor??? Vagy van????)
[ Szerkesztve ]
-
cd334
tag
válasz Teréz Atya #46226 üzenetére
Dys F4 pro V2
-
mobbo
senior tag
uav forecast app megmondja mennyi a szélsebesség ott ahol épp állsz
[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Első repülés a Lizardal, basszus pont olyan tempót lehet menni vele mint a wizarddal
Máshogy fordul, máshogy lassul, gyorsul, nagyon mókás
Mindjárt felrakom a mai wizardos tréninget is
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Teréz Atya
senior tag
Kész a LopakoDrón cikksorozatom 3,5-edik része. Csak azért nem 33 1/3, mert az már foglalt.
[ Szerkesztve ]
-
david335
tag
Jaj de csinosak
[link] -
ezoltan
tag
válasz Teréz Atya #46232 üzenetére
Nnna,már olvasom is!
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
twine
veterán
válasz david335 #46233 üzenetére
Franc,franc,franc... Hétvégén rally-n két repülés között a munkatársamnak épp "ezt" taglaltam, mit álmodtam meg előző este,,,,
Épp azt, hogy eddig a világ leginkább csak F1-es racerkent látott nagyobb üzletet a drónokban, holott simán lehetne harcolni is velük, mint mondjuk a vadászgépekkel... Hogy most ezt lézeres cuccal,vagy "fizikailag kell hegyes tűvel minilufit kiszurni ami színes
Porral van töltve, vagy szoftvert írtunk a harcra, és virtuális valóságot keverünk a valódi képre/terepre,,, az már szinte részlet kérdés... Ami fontos, hogy lehetne erre drónos "harci" pályákat építeni, üzemeltetni, ahol legálisan repülhetne mindenki, kiélhetné a hobbyját, és új műfajt teremtene... Nem gondolom, hogy csak a "ki a gyorsabb" működik ebben a világban... Durván jo légi csatákat lehetne vívni, egy jól megtervezett és méretezett pályán,,, akár "nagy gépekkel" (pld. Mavic) is...
Arról nem beszélve, mekkora üzlet lenne ennek a piaca,,specifikusan "fegyvereket"(lézer,rugós tű , tudomisén...) gyártani felfogatással a különböző elterjedt gépekre...
Erre olvasom, hogy Star wars lézer......[ Szerkesztve ]
-
molnigee
aktív tag
Itt az ígért wizard vidi a mai napról!
ugyanaz a "pálya" mint a kis lizarddalLassan új hd kam tartó kell, mert kicsi már a 30 fokos dőlésszög
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Allien
veterán
válasz zoli03 #46183 üzenetére
MJX Bugs-hoz most szerintem Original MJX B3 - 018 7.4V 2300mAh 25C LiPo Battery Gearbest-n verhetetlen a kb 13 dollárért. Ráadásul, a Bugs 2-be is bele illik! XT30 csatis, mókolás nélkül bele mehet... De, még nem tudtam bevetésen kipróbálni.
Példul, a Charsoon 7.4V 2200mAh 2S is jó, de az XT60-s, a Bugs 3-t át kell alakítani hozzá, vagy, Charsoon 7.4V 2600mAh 2S 60C, de ez már eléggé kilóg, pont a bugs végéig ér, azaz, kell neki egy kis segítség, hogy bent maradjon.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Peaceliker
addikt
válasz varadigabor #46214 üzenetére
mmint p175 nek? elég jól bírja állítólag, fene tudja
(#46217) Teréz Atya
én is mindig kattogok vmi éerősebb mocin, de amúgy fölös...első gen rs2205 2300kv sem megy szarul, fogyasztása is baráti, strapát bírja...eddig le tudtam magam beszélni vmi drágábbról bár könnyebb lehetne
az a jello ...mintha bayhawk ot látnám
"Oh my Goa'uld!"
-
mobbo
senior tag
-
Zenesz88
csendes tag
Sziasztok tudtok ajánlani drón szervízt?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz ezoltan #46236 üzenetére
Az iNAV rész is majdnem kész. Istenigazából ez már az a cikk lett volna, csak olyan kvahosszú lett h ketté vágtam, nehogy félidőben elaludjanak az olvasóim.
[ Szerkesztve ]
-
Zenesz88
csendes tag
Középen a fél kör alaku fém cuccnak pont fordítva kell állnia. így már hibátlan.
-
Zenesz88
csendes tag
válasz Teréz Atya #46245 üzenetére
Nem is rossz ötlet
-
varadigabor
senior tag
válasz Peaceliker #46241 üzenetére
Majd kiderül, ha össze törik 2205 motorok szerintem túl nagyok 4"-ra. Lehet azt meg érné lecserélni.
[ Szerkesztve ]
-
kriszbon
őstag
válasz Teréz Atya #46217 üzenetére
Érdekes hogy nekem az MT2204 motor hangja tetszik, olyan kicsit vinnyogós, meg azért jól is pörögnek.
Viszont a [Racerstar BR2403 2300KV] szerintem nem pörög annyit, ha jó prop van rajta nagyon csendes, na meg kissé mintha erőtlen is lenne.
Bár ezeket még nem próbáltam jobban meghúzatni, de érzésre szerintem nem tud annyit mint az MT2204.Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest