- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ezoltan
tag
Egyébként,olvasva ezen a helyen is a mocskolódást/cinikuskodást/találgatásokat ésatöbbi (amiket menetrend-szerűen átugrok/ignorálok mikor ritkán beleolvasgatok ebbe a fórumba),azt kell hogy mondjam,számomra például (nagy gépekkel repülök és kizárólag lakott területen kívül) könnyebb lett.
Egyszerűbb legálisan reptetni és nincs ott a para tudat alatt hogy be tudnak térdeltetni egy vaskos csekkel.
Vizsga,regek,bizti a kötelező körök.
Osztrák vizsga egy semmi,regek igazából pusztán időfaktor az átfutási idő miatt,bizti eddig is kellett.
Eseti légtér szintén nem kell.Ez is egy oldal illetve vélemény.
-
ezoltan
tag
Szerintem nem baj ha néhol látszik némi oszcilláció vagy propwash,egyik gép sem tökéletes változó gázállásokon.
Így viszont kiölöd a felvételből a dinamikát,ettől olyan furcsa imbolygós az egész.
Nem beszélve arról,hogy visszanézve nem látod,hol van szükséged finomabb,precízebb mozdulatokra,és a fejlődésed sem adja vissza a későbbiekben. -
ezoltan
tag
-
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70834 üzenetére
Osztrák.
A Légügyi Hatóság UAS osztályának vezetőjétől azt a választ kaptuk az osztrák A1/A3 UAS kompetencia tanusítvány honosításával kapcsolatban,hogy bármely EU tagállamban megszerzett tanusítvány teljes értékű és elfogadott Magyarországon is.Légtér:Szerintem még ne kombináljunk ennyire bele,majd kiforrja magát.Lassan megy.
Véleményem szerint nem is lesz lehetséges “kisajátítani” egy légteret,lásd versenyek etc. -
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70832 üzenetére
Nem lesz ez vészes.
MyDroneSpace megy,engedi a legter-kervenyt es vissza is igazol.
A1/A3 Open jogsi kb 15 perc alatt megvolt ingyenesen,már ki is nyomtattam,lamináltam.
Biztosítás,regisztráció is kiforrja magát.
Ha ezek meglesznek,még akkor sem fognak kötekedni ha direkt odamegy hozzád ellenőrizni,amit erősen kétlek,amennyiben normális keretek közt marad az ember.Mindössze nem szabad elvárni a hazai bürokráciát tekintve hogy azonnal fennakadások nélkül megy minden.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70825 üzenetére
A kis Beta85 nálam erre is van kizárólag,sticktime.
2s acro kint,bent.De nem tiprom,bujkálok csak vele.Van 3s akksim is hozzá de azzal kényelmetlenül ugrik,nem is használom így.
Tényleg olyan kontrollt adnak ezek a kis szarok,hogy múltkor (a szokásos napi 3-4 vupi-menet után)megjáratva a 8” gépem azt hittem,beragadt rajta valami stabilizált mód🤣 -
ezoltan
tag
Prop nélkül,asztalon teljesen normális ha nem úgy viselkedik mint élesben a levegőben.
Ha egyesével csúszkán gázolva rendesen felpörög minden motor és reagál,akkor nem hinném hogy aggódnod kellene.
Nyilván élesben fog kiderülni,és ahogy kriszbon is írja,nem csak lebegtetve vagy megkerülve a körtefát,hanem hosszabb távon,szélesebb gáztartományt használva. -
ezoltan
tag
válasz
WaterWave #70783 üzenetére
Mint írtam,személyes tapasztalatok.
Bármilyen hihetetlen is,eltérőek lehetnek az egyes konfigok.
Esc: 4in1 és máris van helyed.Sehol nem mondtam hogy gyorskötözőzz fel egy esc-re még egy gps modult is. 😀
Engem nem kell meggyőznöd,egyértelműen a pozícionáláson múlt a stabil működés minden LR gépemen,ami minden esetben jelentőset javult. -
ezoltan
tag
válasz
WaterWave #70781 üzenetére
No,számomra a felsorolt legjobb megoldások közül egyik sem nyerő,de szerencsére nem vagyunk egyformák.
Ennyi erővel esc-ket sem szabadna a karokra tenni,mert egyszer úgy elnyírja a prop mint a kisangyal.
Kamera mount a legjobb megoldás számomra a vertikális T elhelyezésére,ahhoz pedig nem szerencsés közel helyezni,ahogy vtx antenna mellé sem,ez saját gépeken tapasztalt vélemény.
Mind az adaptív 1W rc link,mind az 1200mW 5.8 képes rá hogy bezavarjon.
Nyilván nem egy bokorugró FS gépről beszélek,hanem LR felhasználásról. -
ezoltan
tag
Konfiguráció/gépfüggő,hol az optimális gps-pozíció.
Egy kisebb,szűkebb 5” gépen persze korlátozottabbak a lehetőségek,de általánosságban minél távolabb van a vezérléstől,annál ideálisabb.
Én háklis vagyok a gps-jel minőségére,sokat variáltam minden LR gépen hogy a lehető legjobb legyen.
A helyedben karra tenném,relatív távol fc/esc/vevő/vtx-től és antennáktól.
Nagyon nem mindegy hogy 6-10 holdad van amiből néha eldob párat és esetleg offolja menet közben a rescue-t/RTH-t,vagy atomstabilan tart 15-20-at a repülés teljes ideje alatt.
Sajnos esetemben is volt ilyenre példa és orvoslásra is került ilyen/olyan módon. -
ezoltan
tag
Fantasztikus érzés lehetett a pilótának,ahogy odafent kikapcsolva a motort,becsukva a propellert csak vitorlázott perceken keresztül...
[link] -
ezoltan
tag
válasz
tariattila #70738 üzenetére
X éve Ev-Peak C1xr-eket használok,számomra tökéletesen beváltak.
Amit a kolléga írt is jók szerintem.Eredeti ImaxB6,ISDT stb. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70730 üzenetére
Én régi Frsky felhasználó vagyok,QX7S-sel repülök,nagyon szeretem,nem is cserélném le semmire.
Ennek ellenére a multiprotokollos távok jobban ajánlhatók manapság.
Szemüvegnek mindig EV800D-t mondok.A legjobb low budget diversity-s készülék.Rég lecserélhettem volna drága,menő darabra,de nincs alternatívája számomra.
Akksik esetében GNB,Cnhl nem rosszak.Személy szerint Tattu-kat,AmaxInno-kat használok.Drágábbak de magasabb kategóriát képviselnek. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70726 üzenetére
Sejtettem,emiatt kérdeztem.
Célszerű táv beszerzésével kezdeni,és szimulátorral gyakorolni.Aztán egy kis kategóriás géppel elkezdeni élesben.
Mellette sok OscarLiang-ot olvasni Betaflight témában,illetve a Youtube is sok segîtséget nyújt epítés/konfigolás/javítás terén.
Egyébként az ajánlott gép valóban népszerű,elfogadható minőségű,nem hiába használják sokan. -
ezoltan
tag
válasz
Darthforce92 #70723 üzenetére
Első ilyen jellegű géped?
-
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #70721 üzenetére
...illetve,miért nem a távot először?
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70683 üzenetére
Nézd,én továbbra is azt mondom,ha kifejezetten nem zavaró módon teszed amit teszel (és csak lakotton belül van lehetőséged),ergo nem mész annyira közel másokhoz hogy akár a hang,akár maga a gép irritáljon másokat,a kutya nem fog foglalkozni veled,amíg ilyen fogpiszkákkal teszed.
Volt szó a strand/embertömeg stb dolgokról...
Annak ellenére hogy imádom ezt a hobbit,nagyon nem örülnék neki ha teszemazt a strandon valami idióta cikázna egy 2-3” géppel a gyerekeim (és mások,vagy jómagam) környékén.Mindennek megvan a maga helye.Részemről mindegy is,kinek a “dácsája”,egy politikusé,az idős szüleimé vagy akár az enyém,a magánszféra az magánszféra.Pont.Hogy ott lopott dolgaimat tárolom,füvet termesztek,vagy a feleségem napozik vagy a kislányaim medencéznek,édesmindegy.
Adott méret felett pedig a veszélyessége miatt lakott területen belül (pont azért,mert már láttam egyet/mást)személy szerint (és lehet köpködni),nem is engedném,illetve erősen korlátoznám.
Láttunk már temetőben freestyle-ozó vadbarmot aki még ki is posztolja büszkén(majd sietve törli,miután szembesült vele hogy ez minden,csak nem imponáló egy felnőtt,egészséges embernek),de olyat is,hogy a mezőn megvaduló 5” gép odébb ugrott vagy 150 métert két szempillantás alatt egy hirtelen behaló esc miatt.
Nem.Valóak.Emberek.Közelébe.
-
ezoltan
tag
válasz
tariattila #70696 üzenetére
Akksi persze kevés lesz,de kelleni fog egy rendes töltő is,mert az rtf csomagokban található “charger”-ek iszonyatosan lassan dolgoznak és nem is balanszolnak rendesen,ergo nyírják az akksit.
Még az optimista gyári specifikációkban is ~3 órában határozzák meg a töltési időt,de azért erre még rá lehet számolni.Nem tudom mekkora a gyerkőc,illetve milyen repülési “igények” vannak,de ezzel a géppel azért már talán viszonylag üzembiztosan lehet lebegni,irányváltásokat gyakorolni,manőverezgetni.
Az rth ha rendben működik rajta,nagy pluszpont,ad egy kis biztonság-érzetet. -
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70637 üzenetére
Biztos szükséges ezen minden második hsz-ben lovagolni? 🙂
Kidühöngte magát szerintem mindenki a kiváltó okok miatt,az meg,hogy meddig fut ki az egész,még mindig nem tisztázott teljes mértékben.Véleményem szerint a most leginkább ágaskodók nagy százaléka eddig is illegálban nyomta.
Biztosítás,légtérengedély eddig is kellett.Jogsi elérhető lesz,regisztráció meg kiderül még. -
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #70585 üzenetére
Emiatt írtam hogy “adott esetben”.
Több százezres összegek esetén (konkrétan a pilóta-liszensz) egyértelműen az ellehetetlenítés a cél.
Ebben a helyzetben viszont teljesen mindegy hogy anyagi vagy elvi megfontolásból de maradunk illegálban.
Csak megjegyezném,hogy teszemazt egy 6S Traxxas amit közterületen padlózgatnak érett felnőtt hobbisták (jó esetben),szintén tud rohadtul veszélyes lenni egy arra tévedőre.
Szóval,vagy legyenek következetesek az illetékesek,vagy legyen tiltott légtér minden érintett birtoka és annak megsértését valóban torolják meg. -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #70583 üzenetére
Nekem is nagyjából ennyi,de igazából “rendszeresen” kettő gép az,amit használok.
Időben nem is férne bele több sajnos.Adott esetben ez simán legalizálható.
-
ezoltan
tag
válasz
Csabex #70581 üzenetére
Azért nem hinném hogy ez az általános,de nyilván nem személyeskedés volt,mindössze egy vélemény.
Sok egyforma gépet simán meg lehet tartani alkatrésznek.De ez ezzel fog járni,ha régi motorokat gyűjtenék és hajtani is akarnám őket,nyilván mindre kellene műszaki,biztosítás,rendszám stb.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70579 üzenetére
...azért valljuk be,az sem a legéletszerűbb,hogy valaki ~30 darab gépet tartson,folyamatosan (át)építgessen és aktívan használjon is.
Sokkal reálisabb hogy az 1-2 rendszeresen repült masináját leregisztrálja+biztosítja a felhasználó,ami épelméjű anyagi keretek között simán vállalható is.
-
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #70559 üzenetére
Annak idején a Furious 320 volt számomra az álomvas.
Komoly dinamikájú gép volt.Nyilván egy mai akár 4s FS gép is megenné,de baromi impresszív volt akkoriban a nagy,áramvonalas karosszéria,variable pitch motorok,gps,beépített 1080/60fps kamera,és elment 8-10 percet is.
Még szerencse hogy nem engedhettem meg magamnak...Valami ordenáré összegért volt rendelhető,egy megszállott ismerős gyűjti a régebbi,kuriózumnak számító cuccokat,de ~220k-t ő sem adott érte.
-
ezoltan
tag
-
ezoltan
tag
Részemről a 6” LR gépemet és a repülőt mindenképpen beregelem+biztosítom,illetve pilóta-engedélyt megszerzem,amennyiben épelméjű összegekről fognak beszélni.
Számomra ez egy megnyugvást fog adni,hogy valamilyen szinten hivatalos mederben evickélek.Még úgy is,hogy soha nem vagyok lakott terület közelében sem.
A többi meg majd kiderül,egyelőre feleslegesnek gondolok bármiféle pánikot meg a hobbi feladásán,nagyobb gépek szétszerelésén gondolkodni vagy kamera nélküli whoop-okkal LOSban evickélni százon belül.
Eddig sem repültem fogpiszkákkal,ezután sem fogok.Nekem ez a hobbi egyszerűen NEM ERRŐL SZÓL.Illetve,ez az egész mizéria sem rólunk,fpv-sekről szól,csupán egy-két (adott témában) dilettánsról akinek hatalom van a kezében és zavarta (egyébként tök jogosan,engem is zavarna) hogy a privát szférájába behatoltak valamilyen kam-platformmal.
Nekik a Lidl-s alsó polcos “hd” szeméttől egy szabályok szerint megépített 5”versenygépen vagy egy 2000mm-es fpv vitorlázón keresztül az Inspire2-ig bezárólag minden potenciális veszélyforrás. -
ezoltan
tag
válasz
Csabex #70468 üzenetére
Kiforrott és jóindulatú gép,jól kitalált részletekkel valóban,köszi.
Vtail,szóval nagyon precízen irányítható.
Viszonylag magas (~40km/h) a hivatalos átesési sebessége,erre figyelni kell,bár én azt tapasztaltam hogy ez alá is lehet engedni óvatosan.
Landoláskor fontos nagyon,fura így leírni de kell a sebesség a sima talajfogáshoz,ki kell siklatni és úgy nincs bukfenc/törés. -
ezoltan
tag
Köszi,de nem egy nagy érdem.
Annyira pontosak az elemek hogy tényleg egy majom is összedobja.UHU POR+aktivátor,meg legalább 30-as IQ szükséges mindössze.
BNF verzióban borsos,de amúgy is amit én építek,az tudom hogy (az én szintemen) rendesen meg van építve.
Láthatatlan helyen is úgy futnak a vezetékek,úgy vannak megoldva a csatlakozások stb ahogy nekem jó és így vagyok nyugodt.Nemrég jött a felismerés hogy a folding prop mennyire nem csak a landoláskori sérülékenységet redukálja 0 közelébe.
Valami elképesztő módon javított a siklási tulajdonságokon,pedig merev proppal is ~6 kilométerről visszaúton minimum 4-et csak vitorláztam... -
ezoltan
tag
válasz
Peaceliker #70465 üzenetére
-
ezoltan
tag
válasz
Manoczki20 #70457 üzenetére
Amennyiben kielégíti az igényeid,biztos nem rossz választás ez sem.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70446 üzenetére
Egyrészt igen,sajnos már ez is beleszámolandó.
Másrészt meg (senkit nem szándékozva megbántani) továbbra is értetlenül állok hogy a többszázezres telefonok,60+++ ezres akciókamerák stb világában milyen elvárásokat támasztanak az emberek egy videót is készítő repülő alkalmatosság felé,sokan nagyjából egy komolyabb sd kártya árától lehetőleg nem többért.
Nincs.Ilyen.
[link] Ez itt egy itthon nagyjából 75-80k környékén vehető Mjx gép tesztje a videóval együtt,amit készít.
Innen lehet kalkulálgatni... -
ezoltan
tag
válasz
Manoczki20 #70444 üzenetére
Ezesetben szűkös a keret.
Véleményem szerint minimum 3-4-szeresében gondolkodj,és még az is kompromisszumos. -
ezoltan
tag
válasz
Manoczki20 #70442 üzenetére
Mik az igények repülési tulajdonságok,illetve képminőség terén?
-
ezoltan
tag
Az egy dolog hogy a kínai mit hazudik rá a játékdrón dobozára,és másik dolog hogy egy megfelelő bitrátával rögzítő “igazi” 4K készülék milyen minőségű,utólag remek minőségben szerkeszthető anyagot produkál.
Az,hogy teszemazt a Tesco adott polcán díszelgő színes-szagos dobozra rá van nyalva a 4K logó,a világon semmit nem jelent.
Egy ilyen kategóriás Fhd szett nagyjából a tíz évvel ezelőtti vga-mobil-színvonal.
A 4k változatok ennél nyilván nézhetőbbek,de a remegős,stabilizálatlan,életlen képben nagyot fog csalódni,aki rendes minőséget vár.
Nincsenek csodák.A minőségnek sajnos ezen a vonalon is ára van. -
ezoltan
tag
Csak gondolj bele kicsit,hogy egy valamirevaló 4k kamera mennyit kóstál (nem Sjcam és társai,hanem egy rendes uhd akciókamera).
Minimum ennyi,de inkább fogalmazzunk úgy,belépő szint.Itt meg egy “”drónt”” is kapsz érte távval,mindennel.
Szerintem meg is kaptad a választ.Ez ránézésre egy Mjx Bugs klón,ami gyereknek játszogatni kertben-szint.Olyan negyed óráig.
-
ezoltan
tag
válasz
vandor01 #70414 üzenetére
Félre ne értsd,nem személyesen ellened/ellenetek irányult,kifejezetten arra a rétegre céloztam aki felelőtlenül csinálja amit csinál.
Mint tapasztalom,egy nyomorult whoop is képes olyan sebességre hogy nekem ne mondja senki hogy teszemazt fejbe/szembe találva egy gyerkőcöt nem okozhat sérülést.
Ennyi erővel tiltsák be ánblokk.Mondjuk részemről az sem változtat semmin.
-
ezoltan
tag
Részemről meg egészen nyugodtan lesz.phatnak.
Biztos hogy nem fogom kukázni a nagy gépeket+repülőt csak azért mert pár,a témában dilettáns f.sz zavartatva érzi magát.Ezerszer nagyobb biztonságban reptetek ezekkel,mint sok idióta parkokban,utcákon,emberek között/felett a zseb-szarjaikkal...
-
ezoltan
tag
Nem kell ezt ennyire túlmisztifikálni,főleg ha egy majdani LR gépről van szó.Legyen minimum 5mm-es lapvastagság és cserélhető karokkal rendelkezzen.
X év alatt egyszer sem kellett utánhúznom vázcsavaroknak...
Egyszer kell normálisan összerakni.
Majd ha odavered és megreped a kar,nem lesz vigasz az egyébként baromi jól hangzó Lifetime Warranty,ha várhatsz a teljes frame-re és pakolhatod át a komplett elektronikát.
Ahelyett,hogy egy (két) csavar old,kart kicserél,fertig. -
ezoltan
tag
Nyilván egy top kategóriáról beszélunk,a legjobb választás.
Mindenesetre nekem az összes freestyle gépemben rxsr van,a LR gépekben Slimplus.
Foggalmam sincs róla hogy mi az a failsafe.
A verziókról annyit hogy fel kell dobni a Flex fw-t és megy mint az álom.Amióta az kint van,semmi para nincs Frsky fronton. -
ezoltan
tag
R9 felhasználóként sajnos nem tudok érdemben hozzászólni.Számomra a Crsf nem tud annyival többet,mint amennyivel drágább.
Felpattintom a modult és megy.Nem kell hack-elni semmit (valóban valami crsf hack néven futó mokkolás,valami kis áramkör amit a “régi” Taranisokba kell beépíteni),plusz a Slimplus dual T-je miatt (előírásszerűen elhelyezve) gyakorlatilag nincs vakfoltja a rendszernek.10km-ről fordulva repcsivel 39-es rssi-vel elég sokat elmond (a crsf-fanok által leszarozott,óccsó R9M-mel).🙂
Plusz,miért nem raksz össze egy gépet magadnak?
Ekkora összegből majdnem még egy top quadot összepakolsz,de minimum felhalmozol egy rakás kurrens pótalkatrészt... -
ezoltan
tag
Pici kiegészítésként:
ma elég hideg volt,gondoltam poénból megnézem,bentről mennyire irányítható a gép.Szal a konklúzió:a meleg nappaliban,fotelben dögölve,gépet kizárva a zimankóba kb nincs képminőség-romlás. 😀
3.5-4 perceket elvoltam vele simán.Nem az ablak előtt,hanem akár jó 50 métereket hátra a telek hátsó része felé,szlalomozva,bujkálva a tereptárgyak között.Aztán szépen letettem a küszöbre,gyors akksicsere és tovább.
Olyan,mintha egy szimulátorral nyomnám csak szebb a grafika.🤣
Beszarás. -
-
ezoltan
tag
Hattttalmas upgrade-et eszközöltem a Beta-n.🤦♂️
A gyári,hátul vízszintesen kivezetett dipól rendesen takarásba került olykor,így kivezettem felül.
Töredéke így a teljesen fedésbe kerülés esélye,sokat javult az amúgy is decens videójel.
Nagyon strapabíró kis dög.Tegnap a szemerkélő esőben mentem egy fél órát. 😀
Még mindig mámoros érzés hogy nincs komoly rákészülés,majd a helyszínre kivonulás a nagy géppel,hanem kicsoszogok a teraszra és hajrá. -
ezoltan
tag
...szóval Beta75x (ex)HD
Rohadt jó kis cucc.Imádom.Kicsivel hosszabb mint 100m-es telek tökéletesen berepülhető,25mW-on is (a vtx tudja a 200-at is).
Rxsr-rel a fedélzeten nem is kell rssi az osd-re.
450/2S GNB-kkel 3:30-4:00 repidő,teljesen elég a power odakint is.
300/3S Beta-akksikkal overkill.😀 Rohadtul megy így,komoly az erőtartalék és bőven 3 perc felett a repidő,úgy,hogy 3.5/cella alá sosem engedem.Nem tiprom szét őt sem,nem ez a célom vele.Indoor/outdoor sticktime-making only Acro.
Erre pedig bődületesen jó számomra. -
ezoltan
tag
válasz
Kolondrum #70344 üzenetére
Nem legalizálták és meghatározták a szabályokat,hanem illegalizálták,ennyi.
Én örülnék a legjobban,ha szabályos keretek között,licence-et kiváltva teljesen nyugodtan repülhetnék.
Most,ahogy eddig is,lakott területtől,emberektől távol repülök továbbra is,teljesen nyugodtan... -
ezoltan
tag
Jó az analóg nagy távra is.
Még az 5.8 is.Igen,jó ez a hozzáállás.
Elég tetemes mennyiségű géptörés/sérülés volt a baráti/ismerősi körben mert a HÁROMBETŰS top cucc úgy gondolta hogy lefagy vagy újraboot-ol...
Csiszolódik-finomodik-javulgat-olcsósodik ez (is) még.Viszont kétségtelenül ez a jövő.
-
ezoltan
tag
Az elmúlt napokban tartottunk egy komolynak mondható hegyi túrát,amire a 6”-os LR gépem is elkísért 3 akksival egyetemben.
Ennek snittjei láthatóak a [link] alatt. -
ezoltan
tag
Nem,ezek nem fpv drónok.
Ezek nem a repülés élménye miatt épültek,hanem felvételek készítésére vannak.Sem a késleltetésük,sem alapvetően a képességeik nem felelnek meg fpv célra.Nagyrészt statikus felvételek és egyenletes mozgással rögzített dinamikátlan mozgóképek készülnek ezekkel.Mármint nem azzal amit linkeltél,mert az egy olcsó copy.
-
ezoltan
tag
Nem szabad ennyire széttiporni egy LiPo-t.
Közel sem nyersz annyi repidőt,hogy érdemes legyen lassan de biztosan kivéreztetni.
Persze a filléres,marokszám rendelt kis akksik esetében nem fáj annyira,de később,ha már 4-6S-t használsz majd ilyen módon,hamar emésztődnek el messziről is jól látható pénzösszegek. -
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motoros topic
- Steam topic
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5320 - i5-1145G7 I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bomba ár! Dell Latitude 5490 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN