- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- Bambanő háza tája
- Asszociációs játék. :)
- Nagyon szépen kérek mindenkit, hogy aki tud segítsen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
-
LOGOUT.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #68713 üzenetére
Ilyen szimulátor van a DJI Mavic Mini -hez is? Csak míg meg nem érkezik a kis gép.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
peti634
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #68715 üzenetére
"Ja, és az "úgy is marad" a használható repülésmód."
Akkor ezt tanulom meg, egy kis javulás már érezhető, de tényleg nem könnyű így irányítani. Köszi
Ti milyen szemüveget használtok/ajánlotok?
Mostanság én is sok szívtam "olcsóbb, és szar is" dolgokkal, szóval itt próbáltam drágábbakat nézni.
A végén eljutottam a fatshark hdo2-ig (baromi drága), de ennek van értelme? Tud annyival többet? -
defy456
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #68695 üzenetére
A 4"-os hogy teljesít azokkal a motorokkal? Nekem hasonló motor van 3"-ban és sokszor gondoltam már rá, hogy át kéne építeni 4"ra.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #68616 üzenetére
Annyival egészíteném ki hogy lehetőleg EGYÁLTALÁN ne poroszkáljon autópálya mellett géppel.
Érdekes infó amúgy basszus.Már igazoltatnia sem kell és tudnak nagyjából minden adatot....KomolyQX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #68614 üzenetére
Felhasználó/felhasználás-függő ahogy írtam is.
Nyilván fák között vagy épületben nem érdemes rescue-t nyomni,nem erre találták ki.
Ha meg fél kilométeren szándékosan objektum mögé repülsz az amúgy is olyan mint az orosz rulett.
Az r-xsr-jeim a FS gépekben is tökéletesen üzemelnek,a LR adókról meg nincs mit beszélni.Mindig a videó a szűk keresztmetszet,az 5.8 meg mint tudjuk elég kényes mindenre.
Elég nagy könnyebbség tud lenni ha teszemazt az említett 500 méteren egy bármilyen ok miatti drasztikus video-összeomlást nem követ bevett gyakorlatként disarm és a gyaloglás-keresgélés (ha van koordinátád,ha nincs-én volt hogy anno egy gép mellett 5x sétáltam el pár centire,magas fűben/gazban),hanem egy kattintás és a robot hozza szépen hazafelé...
De no offense,mindenki maga tudja,milyen körülmények között,milyen terepen,milyen módon,mekkora kockázatot vállalva repül,főleg,ha hardveresen adott is a lehetőség határozott mértékben csökkenteni a szívás esélyét.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #68612 üzenetére
“...de még Rescue üzemmódot egyikre sem állítottam, mert arra már lusta voltam”
Szóval,mintha kikötnéd a légzsákot az autódban?Ritkán van rá szükség,de akkor életet menthet.Nem vagyunk egyformák,én ismerek olyat aki csak sebességet mérni dobott fel egy gps-modult...
Nyilván persze egy FS gép esetében,ahol nem távolodsz kilométer(ek)re,nem olyan fontos tényező.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Dudi08
tag
válasz AMDaZERG_1 #68150 üzenetére
A softserial lényege pont ez lenne, hogy nem kell a kis P pad-re forrasztgatni, hogy a ponált jelet megkapjam.
Amúgy igazad van, "kimaradt" ez a lépés, de okkal.
Ha sehogy sem akar a softserial, vagy az f.port működni, akkor kipróbálom a ponált jelet. -
defy456
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #68043 üzenetére
Nem igaz. Felső kategória minden nélkül, hogy nagyon könnyű legyen kiváló súly lóerő aránnyal és csak a vezetési élmény legyen. Se klím, se szervó se semmi hülyeség.
-
defy456
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #68041 üzenetére
Egy Lotus jobban illene felülre ;)
-
Szancsó
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #68030 üzenetére
Ezek a doboz aerodinamikájával vetekedő formatervek annyira nem jönnek be (a tervet láttam előtte), de azt kell mondjam így belakva nem rossz.
Mondjuk a tömege az nem semmi, meglátjuk hogy bírják a kiképzést a motorok - 4S kell, hogy mozogjon, de ahhoz meg lehet sok a KV. (Vagy a proppal lehetne még variálni, ne legyen ilyen "meredek" - tuti nagygépesen repül majd.)
Remélem tartalék karokból betáraztál, mert ennek aztán lesz lendülete :DMy story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #68037 üzenetére
Jah splittel, az azért pár +g
nade várjá az AUW 250g lesz szal ahhoz pont 150g os gép kell ha 4s
sajna minden méretben sokat számít 10-20g is. Még 5 colos is bazi feltűnő ha leszed az ember egy 20-30g ot
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #68034 üzenetére
Hát nekem ekkora mocis gépek 140-160g osak voltak :D
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #67788 üzenetére
Ma végre összeraktam a "Subvolo-189" 4collos gépem.
Sajnos vágásnál nem megfelelően állították be a gépet és a kameratartót elméretezték, de kis reszelgetéssel elértem az általam tervezett formát és be tudtam rakni a helyére.
3 collos iH3 vázat cseréltem vele, mert untam már a tákolását. Soha többé egybe alsó részes váz!!!
Szóval megterveztem, legyártattam, összeraktam!
FC: Holybro KAKUTE F7 mini
ESC: HGLRC 20A 4in1
Cam: Foxeer MIX
VTX: Eachine TX805 25-800mW
GPS: Beitian
Motor: HGLRC FLAME 3600kv
Receiver: R-XSR
Capacitor: 1000mF 25V
Antenna: Foxeer pagoda
Props: Gemfan Flash 4052Kíváncsi leszek mit kezd 4 collon a Flame, mert 3 collon nagyon jól teljesített. Lehet a fordulat kicsit sok lesz neki?
A gép súlya kicsit megszaladt, mert 240gramm.Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Dudi08
tag
válasz AMDaZERG_1 #67885 üzenetére
Ezt igazán írhattad volna pár nappal korábban is
Most rendeltem meg magamnak darabokban egy gépet, amivel az a tervem hogy Line of sight próbálok acro-ban repülni. A kis sailfly-t próbáltam, tetszik is, de ha messzebb megyek, már alig látom.
Azért bízom benne hogy a HAKRC F405 nem csinál ilyet amit írtál, különben kivágom a francba. -
HornedReaper
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #67885 üzenetére
HAKRC 20A 4in1 ESC az egyik legjobb ár/érték arányban, én Matek F411-mini FC-vel használom őket. FC-ből mindig jobb ha nagyobb gyártótól rendel az ember
-
TudorDudor
újonc
válasz AMDaZERG_1 #67866 üzenetére
Köszönöm a válaszokat! Akkor gondolom az Eachine TRASHCAN 75mm Crazybee -vel is ez lesz a gondom.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #67710 üzenetére
Kösz a tippeket. Ahogy írtam, ez a vásár most szerencsére elmarad, viszont motorokból kikérném a véleményed. Régóta szemezek a BR 2407-2507-2508 motorokkal, mert kb fele annyiba kerülnek mint a jobb márkák hasonló motorjai. Long Range-re lesz 7"-os proppal, ezért sem mindegy, hogy mekkora értéket veszítek el egy balszerencsés esésnél. Van bármilyen tapasztalatod a motorcsaláddal ami kifejezetten ellene szólna? Avagy tudsz más típust ajánlani aminek nem 20-25 euró darabja? (Esetleg túl sokat kérek? :D )
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #67710 üzenetére
Hakrc F4 bol mi halt meg az ESC vagy az FC rész?
én HakRC ESC hasznalok Full Speedes FC -vel
nalam egyik sem halt még be!
pedig valamelyik parositas mar 2 éves lesz
elég stabilnak érzem 1306, 1407, 2204 hez
elotte a fullspeedes Leader 120-as tornyaim voltak...
na azokkal gebasz volt.... ma már egysincs... fél év alatt befostak...
lehet pont a jobb részeket párositottam?
HAKrc -ESC + FS -FCCSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #67656 üzenetére
Nekem is acél lőszeres ládában van, pont olyanban mint itt a videóban. Viszont ha az egész láda felmelegszik 700°C-ra, akkor erdemes átgondolni, hogy hova teszi az ember...
-
rayoliviero
veterán
válasz AMDaZERG_1 #67656 üzenetére
De ha nincs otthon az ember, akkor hiába a porral oltó.
-
mrbig
csendes tag
válasz AMDaZERG_1 #67456 üzenetére
Akkor valószínűleg lakik ott egy rádióamatőr. Ők vizsgával elég komoly teljesítményeket tolhatnak ki.
Persze a szabad sávokat nekik is tiszteletben kell tartaniuk, de ha nagyon közel repülsz hozzá, lehet interferencia.
De tényleg fura, én rendszeresen szoktam egy oszlop körül repkedni, ami tele van pakolva gsm antennákkal, és mióta XM+ van fent egyszer se volt gondom. Csak a videó jel zajosabb, mint általában. -
Szancsó
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #67436 üzenetére
Az jó hír, köszi: nem mostanában fog költözni, de rossz lenne, ha vezetékre kellene várni heteket. (Ilyen meg már lehet van is...)
My story is one of many thousands, and the world will not suffer if it ends too soon.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #65985 üzenetére
hulladék, hogy ezt mindenki tudja / látja.
nincs tobb sasszemú? kitalálja melyik kép melyik kamera?
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #65880 üzenetére
hajra! gyujtsuk otthonra a kinai elektronikus szemetet
kell meg 3 jatékos! van meg 8 orank beszervezni oket
[ Szerkesztve ]
CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
Peaceliker
addikt
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #65483 üzenetére
Akkor még jó lehet. Mi az ami ugyan ilyen erős, de keményebb, de mégsem rideg? Én ezekről most hallok először
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #65481 üzenetére
Elvileg az lenne a pláne hogy rugalmas is marad. Whoop vázat akarok vele ragasztani. Persze ha gyenge is nem csak puha az tré.
"Oh my Goa'uld!"
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #65471 üzenetére
A walkera karbon-nylon keveréke is ilyen.
-
Saccco
nagyúr
válasz AMDaZERG_1 #65370 üzenetére
Ilyemsit akartam már nyomtatni.
Mindig tekergetni a szemüvegen...█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #65300 üzenetére
Persze hogy nem, kolléga arra célott hogy 0,8 vagy 0,9A el töltse.
(#65301) Johnny_vT
capacity limitre gondolsz? Azt felejtsd el sztem. Főleg ha 3,5v alá merítesz akkor balancenál elpörkölt mah miatt névleges kapacitásnál többet tölt bele legalábbis úgy számolja...
(#65306) Geller72
bezzeg az 5db eflight csatis 2s akkun nem ennyi lesz a móka
még nem is tudom mit hegegsszek rájuk..."Oh my Goa'uld!"
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #65300 üzenetére
Eddig úgy értelmeztem, hogy ez a kapacitás dolog csak egy másodlagos "védvonal" a töltőnél, amit elérve leállítja a töltést feszültségtől függetlenül. Ezek szerint jól gondoltam. Holnap feltöltöm őket rendesen és figyelem a kiírt értékeket, csak a megszokás végett.
1C-nél többel nem szeretném tölteni ígyse-úgyse, épp elég, hogy használat közben nyírom szegényeket. A sima Turnigy 1300-as ami Böszmén van már kezd szenvedni, nagyobb hajtás után kicsit fel van púposodva a gépen és pár perc lehűlés kell neki, hogy visszaálljon a normál formára. (Vagy dobjam ki a gyűjtőbe a francba, mert ez így már veszélyes?)
-
válasz AMDaZERG_1 #65179 üzenetére
Ilyenekkel.
De ilyenre akarom lecserélni majd, bár két garnitúrát meghagyok ezekből is, mert nagyon "finomak".
A Dalproppokal több a repidő.[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDaZERG_1 #65107 üzenetére
...a 6"-os gép 280g ellenére a karok 5mm vastagok.. Szal gizdának azt sem mondanám. .
[ Szerkesztve ]
-
válasz AMDaZERG_1 #65101 üzenetére
Nem cinkellek, ne értsd félre. Csak azt mondom, hogy még ha nem is látszik, óriási fejlődés volt az elmúlt két évben. 100 grammnál is több mínusz egy eleve bőven fél kiló alatti gépben, sokkal erősebb, nyomatékosabb motorokkal, már 4 cellán is óriási különbséget hoz. A tapasztalat annyi, hogy van egy ilyen régebbi generációs gépem még, egy 5"-os, ami még most is bőven megállja a helyét, de mozgékonyságban már a 3"-os gépem mindenhol megeszi. Végre talán nem, bár szerintem 4s-en mindegyiket megnézve lehet, hogy lenne meglepi. Nagyon észreveszem, ha a 3" vagy a 6"-os gép után felszállok a régi géppel. Sokkal jobban sodródik, több kraft kell neki ott tartani, korrigálni, akármi. És ez még csak mondjuk vegyes használatban, inkább FS-en,mint talaj-közelben a gyümifák közt. . Pályán szerintem nem tudnék végigmenni 10-ből10-ben sem, ha előtte sokat nyomom az új gépekkel. Ki kell repülnöm vagy 4-5 akkut, mire "rááll" a kezem agyam arra, hogy máshogy kell vele fordulni, ha nem akarom fél óráig keresgélni a susnyásban. . Szerencse, hogy cefetül bírja, de akkor sem. A 6"-t inkább arra tartottam meg, hogy LR és egy ksi hűbmeg néha, de szinte mindig a 3"-al repülök, annyira tetszik ez a konfig ezekkel a bika mocikkal (1408) és a pille vázzal. (122g akku és propok nélkül).
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #65088 üzenetére
Ez most 1.4
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
válasz AMDaZERG_1 #65089 üzenetére
Az X220-hoz hasonló, főleg régebbi gépekben az főleg a cumi, hogy nehéz, mint egy B30-as tégla. A 6"-os gépem (akku nélkül) 280g. Az is igaz, hogy FS-re sokan építenek hasonló felépítésű - eleve nehéz - vázzal gépet. De ezekben már motor is van és akku is olyan, ami meg is mozgatja. 5-6S/2306-2kkv/2.35kkv pl.
-
válasz AMDaZERG_1 #65063 üzenetére
Nekem eddig 10-ből 9x az alacsony magasság volt a gond, gondolom (mert látni ugye nem láttam, mivel szemüvegben repülök) volt bőven tereptárgy köztünk. Ha ilyenkor para van, én csak annyit szoktam tenni, hogy tolok egy kövéret és feljebb jövök. Addig emelem, amíg jó nem lesz a jel. Ez eddig mindig bejött az ilyen esetekben.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #65058 üzenetére
Számomra is.
Főleg mostanság elég sok LR géppel találkoztam de még sehol nem láttam előre helyezett antennát,bár simán lehet hogy mi vagyunk alulinformáltak.
Teljesen igaz amit Geller72 ír,fordulóknál csúcsosodik ki a probléma.Mivel haladáskor nincsen vízszintes pozícióban a géptest,nem jellemző hogy tartósan takarásban maradjon az adóantenna.
Egyébként emiatt tervezem egy hosszabb szárú "goggles edition"-ra cserélni a sima pagodát a gépen.Van egy igazán jó megoldás,nem karbontestet használni.
[ Szerkesztve ]
QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Semmi értelmét nem látom, mivel amúgy is ha haladsz, egy eleve előre dőlt gépről beszélünk, aminek az antennája amúgy is "kiáll". Az effektust az amúgy is diversity-s megoldással azért eléggé ki lehet küszöbölni. Nekem inkább fordulókban szokott beszemcsésedni a videó jel.
-
Peaceliker
addikt
Elfelé rosszabb a jel, ha már gáz ha vissza fordulsz tuti jó lesz. Ellenkező esetben ha már szar és megfordulva nincs feed akkor game over. A lényeg hogy amikor szembe áll a gép ne lehessen olyan (vagy minél kevesebb) pozíció amikor a gép takarja az antennát
"Oh my Goa'uld!"
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #65047 üzenetére
LR gépen előre szokták tenni a videóantennát éppen azért, hogy ne a visszaforduláskor, hanem a távolodáskor legyen gyengébb a kép. Így ha para van visszafordulsz és máris jobban látod hol vagy.
(#65049) Saccco
LeDrib-et minél többet látom beszélni és szerepelni annál antipatikusabbá válik. Régen bírtam a stílusát, de mostanában egyre inkább ripacs. Nem látom benne a Rotor Riot CEO-ját...[ Szerkesztve ]
-
Saccco
nagyúr
válasz AMDaZERG_1 #65047 üzenetére
Horvátok, Le Drib-et el is rángatták.
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #65027 üzenetére
Őszintén szólva nem tudom,de utána sem olvastam még.
Nem,SmartPortot,IRC trampot használok,Lua Script fut,él a telemetria.Ez nekem mindenre elég.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #65018 üzenetére
Erről halvány fogalmam sincsen...
Remekelt ma a dög amúgy.Eszméletlen feeling volt.Kilenc percet utazgattam vele úgy,hogy kláudhunterkedett az elején.
[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #65013 üzenetére
Az volt,igen.
Nem gondoltam hogy ennyire sokat számít az elhelyezése.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #64979 üzenetére
Versenyen volt hogy a málnakevero aomway antenna a kapu lévő szövetbe beakadt és kb 6szor korbetekeredtem a kapun.
Rohadt magas tud lenni a gép hátulján az antenna.
Keresés, ezen mindenki atesik. Volt hogy ramsotetedett--> http://dronearena.hu/ <--
-
Johnny_vT
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #64979 üzenetére
Szombaton én is egy ilyenben akadtam el. Azóta se értem hogyan, de a faág kiütötte a 3D-nyomtatott tokból az akciókamerát. Kb. 80 percig kutattam a térdig érő fűben, lépésről lépésre átnézve a fa körüli 150-200 m2-t, aztán feladtam. Végül a drón eredeti becsapódási helyén túl volt egy fűcsomóban, a fától 20 méterre.
-
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #64953 üzenetére
csak ismételni tudom magam,,,
ugyanazon oldalon állunk -
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #64948 üzenetére
Mindenben igazat adok ebben a konkrét esetben, és egyetértünk...legyen ez az alap és kiindulás, mielőtt félreértés esik...
Annyit jegyeznék csak meg, hogy az általad meg nem nevezett DJI-nál elég jól működik az RTH,(ha az ember felelősséggel és megfelelő körültekintéssel használja-ennek részelteibe feleslgesnek tartom most belefolyni)
Szóval ha már van használjuk, illetve használom én is sokszor még ha nincs is kilométerekre a gép(én am. is nagyon ritkán repülök ekkora távokat,) de már egy komolyabb mező másik feléből is sokszor egyszerűbb RTH-val "hazajönni" ,,mint vissza"kacsázni",,,,hiszem, hogy sokszor aksi kímélőbb, és gyorsabb, mint manaulban...
Pedig szeretek repülni,,,,de kb az autós tempomathoz tudom hasonlítani,,,,VAn ismerősöm, aki semmibe nézi,,,vagy max csak autópályán tartja értelmét,,,de ott sem használja..."mer'majd ő tudja hogy nyomja...."
Én még kis falum határain belül is használom egyfolytában, kis távokon is....imádom....
Különbözőek vagyunk....A másik amit...hogy:
"z mondjuk igaz, hogy ha nézné mit is csinál a gép visszatéréskor sem tudna sok mindent tenni baj esetén"
Lehet, hogy félre értek valamit és te mondjuk zuhanásra gondolsz,,,,de ezen kívül bármilyen baj esetén épp ugy bele lehet nyulni a repülésbe, mint az autós tempomatba(hogy példánál maradjak)Szóval mint minden egyébben, ebben is egyetértünk, hogy figyelni kell RTH közben is...
De attól még tényleg baromi jó, és nem ördögtől való dolog....Mint ahogy a többi "intelligens mód" is...
És attól hogy tudja gép, még tudni kell használni is....
Sokszor le vannak nézve ezek a gépek a raceres társadalomban, pedig azt gondolom, ezeket az inteligens módokat valóban jól használni a gyakorlatbansokkal nehezebb mint olvasni róla, és elkönyvelni, hogy "höhh ezt is magától csinálja,,,micsoda hülyebiztos gépek"....főleg úgy hogy 50.60 rugó egy aksi hozzá, és elég gyorsan kell beállítani egy ilyen repülési módot, ha nem a fél aksidat arra akarod elhasználni, hogy ezek valamelyikét beállítsd pontosan,,,,aksi másik fele, a repülés, aztán mehetsz is haza egy snittel
Ez utóbbiak, már nem kimondottan neked és a témádnak szól,,,csak ugy általában elég rosszul esik, mikor ezeket olvasom, hogy "hülyéknek való gépek"...
Azért én megmondom, eléggé magas az adrenalin, amikor két fasor között kell lehúznom sportmódban egy közel százmilliós rallyverda fölött a közel 600.000.- ft-os gépemet,,,,
Ugye tudjuk, hogy spotmódban, semmilyen segítségem, meg érzékelőm nincs....viszont legyen kva jó a felvétel, pár méterrel az autó fölött, és ne is rántsam be a fák közé a phantomot,,,,,
Hááááááát, pasztmek.....nem gondolom ,hogy akkora sétagalopp....
Hozzátéve, nem a DJI berkein belül dolgozom, szóval azért ne gondoljuk, hogy itthon olyan horror pénzeket lehet behúzni, hogy a gép értéke ne számítson...MIvel próbáltam, tudom, hogy acroban sem könnyű repülni szemüvegben, de azt is tudná egy gyerek is irányítani stabilizált módban szemüveg nélkül....
Szóval mindenféle vita szándék nélkül, azt gondolom, mind a két platformot épp olyan nehéz, és könnyű írányítani,,,,kérdés, mit akarunk vele csinálni....
Jöhetnek a tojások a zarcomba....
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #64772 üzenetére
ha amúgy minden jó ha tötyögsz és nagy mozdulatra csinálja akkor a fentebb írt desync, túl alacsony a motor min fordulat
"Oh my Goa'uld!"
-
válasz AMDaZERG_1 #64764 üzenetére
Nem volt motor cseréd? Forgási irányok jók?
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #64764 üzenetére
nézem a leírásod...nézd meg receiver fülön bot mozdításra mit mutat. sztem vmelyik csatorna revben lesz, meg csekkold még fc orientációt is
[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #64759 üzenetére
Visszanéztem a videót, és azt hallom a pörgéskor, hogy újraindul az FC pörgés közben és amikor jobra pörgetném kicsit megindul jobbra, de szinte azonnal balra pörög megállíthatatlanul.
Ortus-245 - Ortus-250 - Subvolo-01
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #64586 üzenetére
ennyit röhögve ki kell bírnia, nem azért halt meg... 35a folyamatos, peak több. Havernak is 25a es 20x20 2207el 130 körül kér be olykor és bírja.
Lehet fesz vt neki sok.(#64587) Geller72
persze, láttam hogy nagyon mennek, kapacitás is elég kisebb mert jóval kevesebbet esznek
"Oh my Goa'uld!"
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #64583 üzenetére
Jó, de akkor minek 65A? 30-40is elég lenne bőven.
---
HQ prop drága ja, de van itthon is, vehetsz bármikor nem kell várni. Másrészt cseszik törni, és tök jó hogy esel nem kell propot cserélni. Ha innen nézéd, olcsóbb, jobb is talán, és kényelmesebb, és ha kell, van 3 nap alatt. Escbol meg pont fordítva vagyok, veszem az akciós Hglrc 28A, néha megpusztul egy, de nem több mint másból, viszont így rohadt olcsó, és van most is vagy 10db tartalekba. Motor szintén itthonról feral quads, ami ugye BR moci, ha kell 3 nap. Camot nem is tudom mikor vettem, nekem meg a legelső Swift 2 működik ugyanúgy amúgy caddx ratelt vennék ha kellene. Vtx eachine Vtx03 kicsi, olcsó, jó. Vevő flyskyhoz x6b, kicsi, olcsó, jó. Fc omnibus f4.
Ha 3colt vennél, szerintem babyhawk r3, tök olyan mintha 5 colon mennél. És tökéletes pidelt gyárilag.--> http://dronearena.hu/ <--
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #64583 üzenetére
engem sem vonz, de hát hype
bár ahogy néztem osd n amper adatokat nem tűnik hülyeségnek"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #64453 üzenetére
Van már teszt videó, aki keres az talál.
Marha kicsi a fov sajnos.
Diatone, BETAFPV, iflight is postolt már gépükbe beepitett Tarsier.--> http://dronearena.hu/ <--
-
fape
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #64453 üzenetére
Néztem én is. Egyelőre csak preorder van. Gondolom ez már a pr kampány előszele csak. Hamarosan kapnak a reviewerek a preproductionből. Aztán mire felpörög a gyártás és kampány már pont zavarni fog, hogy mindenhol szembe jön. Pedig neked már úton lesz a sajátod
Nem ezeket a drónokat keresik!
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #64041 üzenetére
pedig milyen király lenne mááán Csepelen felszállsz azt megnezed az Augusztusi tuzijátekot FPV-en.... na jo mondjuk a budapestit ki kell hagyni de vmi jo kis videki kisvarosi vagy falusi Tisza/Dunaparti tuzijatek LR géprol??
[ Szerkesztve ]
-
defy456
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #64039 üzenetére
A LR a sok helyről szól körülnézni 5-10-15km-el odébb természetesen soha nem fog úgy mozogni mint egy racer quad, de fél-háromnegyed órát elvagy 1 akkuval.
És én alapvetően a LR-ről beszélek. -
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #64035 üzenetére
Minden teljeskörűen paraméterezhető,persze.
-
defy456
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #64035 üzenetére
LR-re szerintem repülő ideálisabb. Én legalábbis biztosan azt építenék. Klasszisokkal több a repidő.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #64013 üzenetére
Finoman, “krémesen” mozog a géped.
Elég dögösek ezek a vázak.Én nem igazán kedvelem ha túlzsúfolt a stack,szellősebb,hűtöttebb “zugokat” kedvelem inkább és ez a megosztott megoldás nagyon szimpatikus.Nyilván korlátozottak a lehetőségek de ha kiadja,biztosan egészségesebb mint az egymás szájába lihegő egységek egy rakáson.Nálam a Nyolcaska okosodik,(tényleg) elképesztő kínszenvedés árán kapott teljes telemetriát.
A táv gyakorlatilag az összes géppel kapcsolatos adatot kiírja amit kedvemre konfigurálhatok,egyedi hangjelzésekkel láthatok el.
Fut a Lua script,pideléstől elkezdve a vtx csatorna-freki-power állításig mindent a Taranison egy kattintással gyakorlatilag.
Most setup-oláskor is nem kellett szemüveget elővenni,trampozni (már ez is egy előrelépés volt a régi,vtx-stekker lehúzós illetve gombnyomkodós alternatívák után),hanem csak két klikk a távon és Pit mode.
Az olyan extra dolgok hogy teszemazt max magasság,sebesség megjegyzése is jópofák,de ami abszolút életmentő lehet,az utolsó ismert gps koordináta kijelzése.
Az,hogy gyakorlatilag semmi,de tényleg semmi nem úgy megy ahogy olvasom vagy videókban látom,már nem meglepő.[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #64013 üzenetére
Ori32-nek (ami 20x20as 25A ) meg sem kotyan a 120-130A
Nem kell túlizgulni ezeket az ampreket szvsz."Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63965 üzenetére
1-2 hónapja (vagy volt az 4 is? ) még trackinges volt.
és tapasztalat van? tinyhawk akku jön[ Szerkesztve ]
"Oh my Goa'uld!"
-
Kris87
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #63957 üzenetére
Ezeken átrágtam már magam. R9MM vevő lesz, ha ideér végre, ennek van dedikált invertált s.portja amiből nem invertált jel jön ki, ezt kötöm a tx3-ra. Az F4 vezérlőmön az uart 3 és 6 nem invertál, nincs benne inverter. Ezeket be is írtam:
set serialrx_halfduplex = ON
set serialrx_inverted = OFF
saveA kérdésem továbbra is az, hogy CLI-ben pontosan melyik serial id melyik portnak felel meg. A srác a videóban látható módon oldotta meg, a vezérlője ugyanaz mint amivel én próbálkozok, csak ő nem a 3-mas uartot használja, hanem a 6-ost, aminek nem tudom mi köze van ehhez a cli parancshoz, ami nélkül neki nem működött.
serial 5 64 115200 57600 0 115200
Érdekel, hogy mit csinál ez a parancs, nem csak majmolni akarom más munkáját, érteni is. -
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63915 üzenetére
Azzal nem fogok itt a fák között eszetlenkedni,csak nagyon laza FS,az meg nem igazán látványos,inkább csak élvezetes.
Ellenben egyre inkább tetszik a Long Range,a gép meg folyamatosan finomodik.megkapta a Flexet,telemetria,Irc Tramp.
Finomítgattam még a rescue beállításain,de annyira üzembiztosan működik hogy ráállítottam a failsafe-et is.
Bőven megvolt eddig is a kilométeres hatótáv (25-ön),de most,ésszerű határok között a 100mW MINDENRE elég gyakorlatilag,és akkor még az 500 illetve 1W-os lehetőség is adott telemetriával.Dvr van róla,de csak "sétálva",maximum 70-80-nal,teszt jelleggel...
8" 6S LR dvr[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63824 üzenetére
Igen,azt is ott mutatja.
Köszi előre is!
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63818 üzenetére
Elvileg armoláskor nulláznia kellene (a baro is),mert a launch ponttól számolja a magasságot (így is logikus).
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63815 üzenetére
Szóval:
a visszatérési magasságot 60m-re állítottam mert itt rengeteg az igen magas fa,felvonókábelek stb,így ítéltem biztonságosnak.
Az ereszkedési távolság szintén emiatt 80 méter,ne kezdjen bele 200 méteren mert még elakad valamiben.
A visszatérési sebességet levettem egyelőre 1400ra.Szerintem a default 2000 túl sok,ez olyan 45-50km/óra.Csak nyugodtan,komótosan.
A dőlésszöget csak módjával piszkáltam,ha jól emlékszem 32fok a gyári,ezt feljebb vettem 35re,de szerintem egy 3200as akksival másfél kilós gép nem fog küzdeni a szembeszéllel. Azért még majd tesztelgetni kell ha feljebb merészkedem majd,odafent mindig komolyabb a légáramlás.
Az armoláshoz minimális műholdszámot 0-ra állítottam,mert így “offline” is van lehetőség azonnal elemelkedni,mindössze odafigyelés kérdése hogy rendes repülés előtt kivárja a Gps fixet az ember.
Már említettem ugyan,de ez az M8Q brutálgyors.
Rescue sanity-t FS only-ra állítottam,azaz ha a default dth 100 méterén belül nyomnék rescue-t valami miatt akkor nem droppol a gép,csak failsafe esetén.
Még pár tesztnapot tartok és ha megbízhatóan teszi a dolgát akkor a failsafe-et is ráteszem.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63815 üzenetére
Nem,nem szükséges hozzá,de a baro sem létszükséglet.
Minimálisat állítgattam a defaulthoz képest a terepviszonyok és a gép adottságai miatt,de leírom majd persze.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
válasz AMDaZERG_1 #63789 üzenetére
Alapvetően, ahogy fape is írta, a PAl jobb képminőséget ad. Amiért te jobbank érzed az az lehet, hogy míg a PAL 25 fps-el dolgozik, az NTSC ~30-al. De felbontást, vagyis inkább az adott területen képezett sorszámot tekintve a PAL jobb ebben. Én a PAL-t választottam, mert ha véletlenül beleszaladok valaha abba, hogy egy olyan eszközön kellene lejátszanom a videót, ahol ez akadály lehet, akkor inkább ne legyen. De ha csak szemüvegen használod, akkor teljesen egyéni.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63760 üzenetére
Igen,ezt én is megállapítottam,a zúgás erőssége egyértelműen jelzi az adóteljesítményt.
Számomra bőven elég a “legál” LBT 25mW,maximálisan 1-2 km-re merészkedem majd el amúgy is.[ Szerkesztve ]
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63755 üzenetére
Amúgy a 8ason kívül minden gépemben rxsr van,tökéletes vevő!
-
fape
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #63755 üzenetére
Akkor nem szóltam.
R9 az idén februárban kijött frimware-rel állítólag sokkal jobb lett mint korábban. Még nálam is várat a frissítés, de talán a héten meg lesz.
Más: az frsky új access protokollját nézte már valaki?
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63752 üzenetére
Hogyhogy nem merted?
Eu LBT,legutolsó fw az R9M-en és a receiveren is.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
fape
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #63752 üzenetére
JBnek pont nem rég volt egy hogyan mérjünk fetet videója és abban volt egy hogyan cseréljük őket link is. Valszeg összeégett a boardon belül a pozitív és a negatív. Olyankor kuka az egész
[ Szerkesztve ]
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63730 üzenetére
Beépített vevős whoop on ezt mondja megállás nélkül 2m én belül, ideg megöl tőle xD
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63728 üzenetére
igen, így osd világában már minden mindegy. taranis még be is mondja ha kell hogy low bat vagy bármi, de minek!? ott az osd
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63695 üzenetére
mondjuk nekem 1x 2x sikerült 5" os géppel úgy repülni el magam melett, hogy átfutott az agyamon (szerencsére nem a gép ), hogy ha ez elkap akkor kifekszem, az fix
"Oh my Goa'uld!"
-
molnigee
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #63610 üzenetére
Jól láttad hogy nem láttad. Majd a Sajóörösin indulok ha lesz. Most a freestyle meg a cinewhoop jobban érdekel.
--> http://dronearena.hu/ <--
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63607 üzenetére
Á ne tudd meg hogy az elmúlt hónapban mennyi refundot csináltattam velük...Bosszantó,mert a 2-3 napos processing time-os termékeket simán bevállalva hetek után derül ki hogy nem is volt készleten.Az idő megy,a refund még napokat vesz igénybe és azon veszem észre magam hogy máshonnan rendelve már asztalon lenne az alkatrész.
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63596 üzenetére
Én annyit sosem költöttem még (1db) gépre
50k körül megáll nekem max egy 5 colos. Néha még annyi sem.A kedvencem:
Bobcat váz (8k)
Hyperlite 2204 3022kv (használtan) 14k
Fc asszem a 20usd s 20x20 toronyból van, amit GB ről lőttünk korábban (akkor 10usd?)
Esc az spedix 25A 20x20 lesz 12k
Vtx a szokásos vtx03 3k
vevő az xm+ 4kHát jah, ez is 50k mire repül pedig nem drága benne igazán semmi
"Oh my Goa'uld!"
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63594 üzenetére
Hát igen, ezekhez képest a 11xx gépek csak játékok
De az a helyzet, hogy a 205g os 2204 5" géphez képest ezek a kb 160gos cuccok értelmetlenek. Még csak akku és prop sem olcsóbb hozzájuk. Persze maradt egy 1407 gépem, de ha már kimegyek a kertből akkor inkább 5 colost viszem"Oh my Goa'uld!"
-
Saccco
nagyúr
válasz AMDaZERG_1 #63576 üzenetére
5"masterrace
█ 3D nyomtatás és tervezés █ Tiny Whoop - Eszik-e vagy isszák?! https://goo.gl/9BEyy7 █ Teszteljünk egereket együtt, van 5 perced erre? http://goo.gl/ulKVSn █ - Üzenet vége - █
-
twine
veterán
válasz AMDaZERG_1 #63510 üzenetére
Ok, kiveszem...
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63487 üzenetére
Az X-hez rendeltem én is alacsonyabb kV-s,jóárasított RSII-ket vagy egy hónapja,de refundoltattam már.Készleten volt pedig elméletileg,néhány egyéb alkatrésszel egyetemben.
Ami viszont valóban volt raktáron,hamar megkaptam.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
Peaceliker
addikt
válasz AMDaZERG_1 #63429 üzenetére
Nem mondom hogy semmire való, de nekem nem jött be. Bár majd próbálok másik proppal is. Lehet 4 ágú 3052 sok volt. 4 colos gép 4045x2 vel az raj volt. Mind a kettő 1407 250-270g auw és 4s. 4 colon raj egy ekkora moci. Repido is jobb volt... Lehet prop miatt nemtom
"Oh my Goa'uld!"
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #63429 üzenetére
elorehaladott parkinson kor igy rangatni azt a stikket egy felest letolnek helyette, hogy ne remegjen igy a kezem mielott volanhoz vagyis stickkhez ulnek
-
rokarudi
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #63418 üzenetére
Papíron 65-130 C-s akkuk, de a megfáradás lehet, hogy igaz lehet. Amikor véget ér a repülés, kicsit mintha puffadnának is, de aztán újra okésak lesznek, és töltés közben sincs se puffadás, se melegedés. Annyi van, hogy ezeket a hobbykingről 6 euro környékén meg lehet venni az EU raktárból, ugyanez a GNG 550-es 12 dollár a Gearbest/Banggoodon.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63419 üzenetére
4S? Ez a kis darázs?
LOS-ban nagyjából követhetetlen leszJól néz ki nagyon.
-
ezoltan
tag
válasz AMDaZERG_1 #63413 üzenetére
Persze,ezek a távoli tervek,de előbb forrja ki magát a gép.
Igazából az rxsr bőven elég a laza FR-ra,későbbiekben meg reményeim szerint remek LR lesz belőle.QX7S-R9M/GT Rebel LR/iFlight 8”6S LR-FS/M630 6” LR-FS/2xHawk5 5”FS/X215ProMod5S/X220Modded5”/Beta75X/EV800D
-
veterán
válasz AMDaZERG_1 #63367 üzenetére
"És most szidhatnak, köpködhetnek rám a kamerások, de ettől még ez tény marad."
Attól még nem tény, mert kijelentetted, hogy az. Remélem, hogy a köztereken, városhatárban, áruházban lévő kamerára is ugrik mindenki, mert engem meg ezek zavarnak, elvégre semmi közük, mikor épp merre járok, mit vásárolok.
Ha áll a kert felett a drón felém fordulva, az nyilván idegesítő, és jogos is a privát élettér védelme. De az, hogy elrepül valahol, valami felett, szerintem nem ugyanez az eset.
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #63353 üzenetére
mi van mááán mi ez a talányokba dumálás?? megnyerted a lottot?
ez nem politikai forum ahol PC korrekt duma kotelezo!
nevezd a dolgokat a nevén! a nigro az negro pakiarab meg.....na mi mit akartal irni.... lehet rovidebb lenne mint barkobázni?
[ Szerkesztve ]
-
vandor01
őstag
válasz AMDaZERG_1 #63348 üzenetére
de a legterhasznalati engedély igénylést 30 nappal elotte kell leadni hallod-e?
mi az hogy hangulat keremszépen?CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."
-
WinZol
aktív tag
válasz AMDaZERG_1 #63342 üzenetére
Hol szokott lenni a legjobb ár az alábbiak tekintetében:
- EV800D
- Jumber T12Valahol volt egy magyar lap, ahol a 3 nagy kínai portál árai nyomon követhető.
Sajnos most nem találom.Köszi
-
F.E.K..
senior tag
válasz AMDaZERG_1 #63342 üzenetére
Hmm... meg lehetne valamikor nézni azt a fatshark-ot élőben? (Csepel nincs tőlem messze )
Olvasgatok a különböző szemüvegektől, de élőben azért más benyomások lennének...
(vagy legalább egy tipp hogy mit érdemes venni? )
Legyen olyan szép és vidám napod amilyet csak szeretnél!
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- Üveg tolóajtó RS 120 85x205 cm
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER
- új Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék