Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82501) TeeJay válasza Flashget (#82499) üzenetére


TeeJay
félisten

DIGI CAT5-öt használt mert 13-14éve építették ki de azon is ment a gigabit
FTTH-nál lakásodon belül lesz az ONT és olyan kábellel kötöd rá a routert/gépet amivel akarod hiszen gigabites lesz ott is.
CAT5e bőven elég de ha hosszabb távra tervezel akkor CAT6-ot érdemes mert az 35méterig 10gigabitet is tud és kitudja lehet 10év múlva 10GPON-t fogják bevezetni akkor meg majd nem kell újrakábelezni a routerig

nekem a bejárati ajtótól az erkélyes 18nm szobáig 10méter CAT6 kábel van úgyhogy csak ONT-t kell majd cserélni meg routert ha 1x a jövőben 10GPON-ra váltana a DIGI

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82502) ricsik válasza Tothdav19 (#82497) üzenetére


ricsik
őstag

Most hogy mondod nálam is főleg terhelés esetén jelentkezik. Böngészés során 1x 1x, letöltés esetén 1 órán belül tuti bont. Ma kapott terhelést rendesen, de ma nem bontott egyszer sem, de most direktbe van kötve. Router logot nem néztem még.
Nekem is ugyanezt mondták, de biztosra veszem, ha kijön valaki, abban az 5 percben jó lesz, én meg fizethetek.
Még pár napig direktbe hagyom, tesztelem, ha viszont így nem bont, akkor nagy bajban leszek, mert akkor rájuk sem tudom kenni a dolgot.
Remélem nem kábel hiba, a bejövőt könnyen lehet cserélni, de az lakáson kívül van, a többi kábel mind a falban van.
Amúgy ha valaha lesz optikai, akkor a kihelyezett készülékeket lehet kérni lakáson kívülre, zárható szekrénybe? Nekem az összes falban futó UTP és Coax kábel is a lakás előtt végződik, ahol most csak simán rá van kötve a két bejövőre, jó lenne megtartani ezt a felállást.

[ Szerkesztve ]

(#82503) qnadam válasza dchard (#82498) üzenetére


qnadam
veterán

most az utp nagyon szépen el van rejtve csatornába attól a ponttól, hogy bejön a lakásba. ez alapján lehet, hogy veszek öt méter nagyon hajtogatható kanócot, és behúzatom szakemberrel az utp helyére, de ezt vajon a digisek a saját eszközeikkel hozzá tudják hegeszteni a saját kábelükhöz?
olyan isten nincs, hogy szétverjem a falat ésvagy kívül menjenek kábelek, előbb költözik ki az ont a lépcsőházba :D

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82504) TeeJay válasza qnadam (#82503) üzenetére


TeeJay
félisten

Tudtommal olyan kábellel jönnek aminek az egyik végén már rajta van a csatlakozó és belülről mennek kifelé a kötődobozig ott meg hegesztik össze a szállal.
Onnan tudom hogy voltam 15. kerületben újépítésűben februárban rokonnak a lakását kábelcsatornázni mert a DIGI küldött neki vagy 20méter ilyen szálat feltekerve hogy ők nem akarnak fúrni húzza be ahogy jónak látja. Így mivel a gégecsőben esélytelen volt kívül kábelcsatornában vittük el pár száz forintból (kellett 2méter öntapadós kis kábelcsatorna)

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82505) canniball válasza TeeJay (#82504) üzenetére


canniball
nagyúr

Így van, szerelt kábellel jönnek, aminek az egyik végén rajt a csati.

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#82506) qnadam válasza TeeJay (#82504) üzenetére


qnadam
veterán

nem teszünk fel új kábelcsatornát :)
ha a doboznál tudnak hegeszteni, akkor nálam is, nem?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82507) #68216320 válasza ricsik (#82502) üzenetére


#68216320
törölt tag

Nálam szintén 100-as net van és már egy ideje feltűnt, hogy ugyanez van. Én azt hittem, hogy a router-om vacakol. Log-ban csak annyit látok, hogy megszakad és 10-15mp alatt újra felépül a kapcsolat. És igen, huzamosabb terhelésnél jön elő.

TeeJay: Jól értem, hogy nem fúrnak majd? Én szeretném, ha nem a régi helyen jönnének be, hanem egy másik szobába. Még lehet közelebb is van, mint a mostani. De akkor nekem kellene a panelt átfúrnom, hogy be tudják majd kötni? Illetve akkor plusz kábelcsatornát is tegyek fel kívül a falra?

[ Szerkesztve ]

(#82508) TeeJay válasza qnadam (#82506) üzenetére


TeeJay
félisten

Jó de ők hoznak A kábelt te veszel B kábel, ki fogja garantálni hogy amit te vettél kábelt az megfelelő a hegesztéshez? Tudod előre milyen kábellel kötnek hogy olyat vegyél?
Na meg a hegesztéshez hely is kell, kétlem hogy a sarokban egy kis dobozban meg tudnák csinálni de majd érdeklődj rá ha jönnek hozzád.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82509) dchard válasza qnadam (#82503) üzenetére


dchard
veterán

Mondok jobbat: a saját részedet amit csináltatsz, kérd mindkét végén csatival, így a Digi csak a saját kábelére rak csatit, a kettőt meg egy toldóval össze tudod pattintani, és szét tudod szedni bármikor. APC SC csati kell mindenhova, erre figyelj, mert ez lényeges. Így a Diginek nem kell mást szerelnie, csak a saját kábelét (=nincs konfliktus a szerelővel). Arra érdemes még figyelni, hogy a két kábel kompatibilis legyen (belső mag és köpeny átmérő).

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82510) qnadam válasza TeeJay (#82508) üzenetére


qnadam
veterán

Tudod előre milyen kábellel kötnek hogy olyat vegyél?

honnan tudnám? pont ezért tettem fel ezt a kérdést: "vajon a digisek a saját eszközeikkel hozzá tudják hegeszteni a saját kábelükhöz?"

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82511) qnadam válasza dchard (#82509) üzenetére


qnadam
veterán

ez egy szimpatikus megoldás, köszi! az utp-ben is van egy toldó kint az ajtóm fölött.
aztán ha nagyon nem jönne össze, akkor úgyis zárt folyosó ez, és van szép fémszekrény kint, kiteszem oda az ont-t, áramot meg kap az utp-n.

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82512) Gyurka6 válasza qnadam (#82506) üzenetére


Gyurka6
őstag

Hali!
Már meg lett írva...
Szerintem a legjobban úgy tudod megoldani, ha behozatod ahova tudják, leteszik a cuccukat elmennek.
Már megvetted az 5-15m-es sárga, kb. 3mm-es patch cord kábeledet SC/APC-SC/APC (zöld színű csatlakozókkal + egy toldót hozzá). Ezután (már előre) oda vezeted ahova kell. 12mm-es furat kell a csatlakozónak.

[ Szerkesztve ]

Gyurka

(#82513) qnadam válasza Gyurka6 (#82512) üzenetére


qnadam
veterán

biztos, hogy csatlakozóval együtt nem lehet végighúzni, de ha ezen múlik, hívok hálózatos szakembert ésvagy kifizetem a digis szakembernek, hogy oda és úgy húzzon madzagot, ahogy én szeretném. végső esetben harmincpár euróból megvan a poe injector+splitter :)

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82514) Lasersailing válasza canniball (#82505) üzenetére


Lasersailing
senior tag

Nekem kérésre adtak kábeldobon feltekert kábelt, amit behúztam kedvem szerint (föld alatt védőcsőben, ELMŰ oszlopra feltekerve a szükséges mennyiség), majd amikor ~2 hónap múlva megrendeltem a szolgáltatást jöttek és a kábel mindkét végére (!) felszerelték a csatlakozót (hegesztés nem volt a szerelésben). Amikor átadták az optikát mondták, hogy nyugodtan vagdossak belőle, ha szükségesnek látom, nem volt szerelve!
Pest megye.

(#82515) Bear válasza TeeJay (#82494) üzenetére


Bear
aktív tag

Nálam már 2 hete fut (az átkötés óta) a hibabejelentésem. Most pénteken volt mérni egy Digis arc, tapasztalta ő is a feltöltés hibáját. Nálam 900/~30-40Mbit van meg. Mondta, hogy már több helyről jelezték ezt, de eddig még nem találták meg az okát.

(#82516) TeeJay válasza Bear (#82515) üzenetére


TeeJay
félisten

Havanna szintén?
3 Havanna utcai lakossal beszéltem mindhárman bejelentették, mindhárman más tömbben laknak én jövök kedden bekötéssel és akkor már én is fogom jelenteni :D
Mindenhol 940/30-40megabit körül mértünk sőt egyik user hajnali 5-kor is 40megabitet mért tehát látszik hogy nem terhelés miatt ilyen kevés a feltöltés.
Reméljük végre megtalálják majd az okát mert ugye garantált minimum alatt van és az nem tetszik :(((

Rád írok privátot

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82517) Bear válasza TeeJay (#82516) üzenetére


Bear
aktív tag

Igen, Havanna. Válaszoltam PÜ-ben.

(#82518) dchard válasza TeeJay (#82500) üzenetére


dchard
veterán

Két dolog jutott még eszembe ami kifejezetten az uplniket veri el:

1. Rouge ONT: nagyon nagyon ritkán előfordulhat, hogy egy ONT adó oldali lézere egyszerűen beragad és folyamatosan ad, nem pedig csak akkor amikor az OLT időrést oszt neki. Ezzel értelemszerűen szétveri a porton lévő többi ONT uplinkjét is. Az érzékelése nem egyszerű, de a legtöbb OLT-ben van funkció arra, hogy az egyes ONT-k adott időre teljesen lekapcsolódjanak, így egyessével meg lehet nézni, hogy melyik okozza a hibát.

2. Valaki vicces kedvében SR vagy LR optikát dugott valamelyik szabad portba, és az veri szét az uplinket (ugyanazon a frekin működik mint a GPON UL). De ez kevéssé valószínű.

A két hiba közös jellemzője, hogy csak egy porton lévő előfizetőket tud érinteni.

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82519) canniball válasza Lasersailing (#82514) üzenetére


canniball
nagyúr

Hozzám szerelt kábellel jöttek, volt belőle több méret (kb. amilyen hosszú kell akkorát vesznek ki az autóból). Amikor rácsodálkoztam azt mondta a szerelő, hogy nem lenne az jó ha ők szerelnék rá a csatit.
Szintén Pest megye, szintén földkábel (Invitel hagyatékként előre be volt csövezve a ház és az akna között).

https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...

(#82520) TeeJay válasza dchard (#82518) üzenetére


TeeJay
félisten

Igen de mivel 3 tömbben is jártam meg a facebook csoportban más tömbből is ilyen karcsú feltöltések jönnek így 64-es osztás esetén is kizárhatjuk hogy mindenki ugyanazon az 1 GPON porton lenne.
Logikusan matekozva az én tömböm 10lépcsőházas, 44lakás/lépcsőház és ha csak a lakók fele DIGI-s akkor itt van 220 előfizető körül, az előttünk lévő tömb 8lépcsőház ott is van 160-180 előfizető, a mögöttünk lévő csak 6 lépcsőház de az is 120-140 előfizető

Kizárt hogy mind a 3 tömb egy porton lógna, egyszerűen FTTH esetén 64-es osztással számolva is legalább ez 3-4 port lehet

Inkább az lesz amit mondtál hogy OLT-ben kártya lehet gebaszos persze senki se tudja hogy 8-16portos kártyájuk van-e mert az is lehet hogy nem a kártyával van baj hanem az OLT-ben másvalami.
Bear kolléga írt nekem privátban hogy nyomoznak a DIGI-sek és nem értik hol lehet még a hiba de azt mondták neki hogy egyre többen jelezték hogy nem frankó valami.

Mi userek annyit tudunk tenni hogy akinek csak tudjuk mondjuk hogy jelentse ő is és mikor már 2-3tucat bejelentés lesz karcsú feltöltésre akkor talán rájönnek hogy nem az userek felé van gond

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82521) TeeJay válasza dchard (#82518) üzenetére


TeeJay
félisten


Arról még tudnál infót adni hogy azt értem hogy van egy Huawei OLT valahol a kerületben
Legyen mondjuk ilyen mint itt a képen.
16portos GPON kártyák, minden port 64-es osztás max így egy kártya 1024 előfizetőt kiszolgál FTTH-n, egy ilyenbe meg van 7 ilyen kártya
tehát 7168 FTTH-s usert ki tud szolgálni. Tegyük fel 18. kerületben van ennyi előfizető összesen (nyílván több)
Na most egy ilyen OLT alsó két vastag kártyája az uplink?
Az amiről már írtál hogy lazán 40-100gigabiteket tudnak olcsón
Nem lehet hogy egy komplett ilyen kártyával van a baj? Vagy tovább megyek lehet minden OLT kártya jó de az OLT uplinkjén van valami gáz és amiatt nem tud eleget felfelé?
Mondjuk akkor FTTH-n hajnalban csutka sebességet kellene mérnünk hiszen olyankor nincs használva a hálózat de mivel hajnalban is 40megabitet mért egyik szomszéd tömbben lakó így más lesz a hiba...

Az is érdekes amúgy hogy a kerület szinte full FTTH már, mert a családi házas mind végig van nyomva, most már a panel telepek is amik itt vannak körbe, ezeket mindet egy OLT-re szokták vezetni? Nem lenne logikusabb több kissebb OLT-t alkalmazni több helyen?
Szóval lehet hogy a kerület másik felében jó minden nálunk meg panel telep kapott egy kisebb külön OLT-t és azon valami nem frankó?
Remélem ezeket nem egymásra fűzik :D

Mikor nyomatok egy traceroute-ot mindig 19. kerületen keresztül megyünk DIGI 13. kerület központba meg onnan BIX-re, ezek alapján 19. kerületben lenne nagyobb fejállomás és a helyi kerületi meg arra kötve?
ez a 18. kerület 78.131.3.55
ez 19. kerület 78.131.3.54

[ Szerkesztve ]

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82522) Livius válasza TeeJay (#82521) üzenetére


Livius
őstag

Most Te a Digi helyett akarod megoldani a gyanúsan szar hálózatuk problémáját, vagy ekkora hobbi-huszár vagy hogy nem tudod elengedni, hogy neked csak annyi lenne a dolgod, hogy bejelented és tartod a kezed a kötbérért és kész? Amúgy ha ennyire bele akarsz menni ebbe a műszaki háttérbe, mit vacakolsz még? Menj el valami normálisabb-féle technikusi képzésre ami jó ilyen területre, vagy egy BME-VIK infokommunikáció szakirányt is letolhatsz akár, aztán már jelentkezhetsz is a Digihez. :C

Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, EVGA GeForce GTX 1060 GAMING 6GB

(#82523) dchard válasza TeeJay (#82521) üzenetére


dchard
veterán

Biztos hogy nem ilyen közepes méretű OLT-jük van, hanem a legnagyobb 16/24U-s. Egy port maximum 128 ONT-t tud kiszolgálni, de nem hinném, hogy bárki is erre tervez.

"Na most egy ilyen OLT alsó két vastag kártyája az uplink?"

Lényegében, de nem kizárólag. Általában rajtuk fut a vezérlő szoftver is, generálják az alarm-okat, SNMP-n kérdezik le őket és megy az adat a hálózat felügyeletbe, illetve a komplett L2 forwarding és QoS is bennük van. Nem véletlenül van belőle kettő :) A 2x4 darab port általában 10gigás, így összesen maximum 80Gbps aggregált kapacitást lehet összerakni CWDM-mel.

" Nem lenne logikusabb több kissebb OLT-t alkalmazni több helyen?"

Nem. A cél a nagy agrregált OLT lokációk létrehozása. Nyilván vidéken, ahol a távolságból és a célszerűen nagy osztási arányból relatíve kisebb áthidalható távolság jön ki, ott lehet más a helyzet, de alapvetően a nagy portszám és a nagy aggregált forgalom a cél így kevesebb lokációt kell fenntartani, klímázni, felügyelni, UPS/Agregátorral ellátni, mindezt karbantartani stb.

Ahogy korábban már írtam, lehet egy komplett kártya, de lehet hogy backplane (vagy egy része), de lehet az egyik uplink kártya egyik portja is, ami a terheléselosztás miatt kihat a teljes forgalomra.

"Szóval lehet hogy a kerület másik felében jó minden nálunk meg panel telep kapott egy kisebb külön OLT-t és azon valami nem frankó?"

Simán lehet a kerületben úgy is jó, hogy csak a telepet kiszolgáló 1-2 krátya a szar egy nagy OLT-ben.

Ezt a traceroute-olást felejtsd el. Egy MPLS vagy L2 tranziton nincsenek IP hopok, nem fogsz belőlük látni semmit. Nálunk pédlául L2 kapcsolatok vannak, így a user ha traceroute-ol, akkor az első IP a központi PPPoE szerver lesz, pedig kaddig is van pár "hop"... Diginél valószínűleg az OLT PPPoE szerverét használják Radius-on, tehát a 10.0.0.1 az az OLT-ben lesz. De utána még mindig lesz egy összetett L2 vagy MPLS tranzit, amiben nem fogod látni a hopokat.

Livius:

BME-VIK? Na ne röhögtess... Normális szinten modern router vagy switch architektúrákat egyébként sehol nem oktatnak, a modern - különösen telkó specifikus - protokolok is erősen hiányosak, egyeteme válogatja hogy hol mennyire... Nincs Magyarországon normális műszaki felsőoktatás, mert abba rengeteg pénzt kéne tolni.

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82524) TeeJay válasza Livius (#82522) üzenetére


TeeJay
félisten

Baj hogy érdeklődök olyan fórumtárstól aki többet ért ehhez? Szimplán jelezni akarom majd a hibaelhárítók felé hogy biza több tömbben is tré ne egyesével járjanak userekhez mert akkor sokára fogják megtalálni a hibát. Ha tehetem küldök majd be egész napos mérést óránként hogy lássák folyamatosan terheléstől függetlenül garantált minimum alatti a sebesség.

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82525) WaterWave válasza Livius (#82522) üzenetére


WaterWave
veterán

Én a Havannán buknék ki, ott se laknék, lehet közhely, de inkább egy 8ker :D

• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •

(#82527) wwenigma válasza TeeJay (#82524) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Nagyon remélem hogy megoldódik gyorsan és tudod megint seedelni a lópornót, jó lenne nem erre kelni minden reggel. :DDD

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#82528) Lasersailing válasza canniball (#82519) üzenetére


Lasersailing
senior tag

"Azt mondta a szerelő, hogy nem lenne az jó ha ők szerelnék rá a csatit."

De a másik végére ő szerelte rá, nem? :F

Komolyra fordítva, az igaz, hogy nálunk az utcai kötés elsőre nem lett jó (~-50DB), ezért felment újra az oszlopra, míg én néztem a kis kütyüjén, hogy mennyi a jelerősség (vagy talán inkább veszteség: -13 DB).

(#82529) Gyurka6 válasza Lasersailing (#82528) üzenetére


Gyurka6
őstag

Az valószínűleg hegesztve lesz az elosztóban.

Gyurka

(#82530) Bear válasza WaterWave (#82525) üzenetére


Bear
aktív tag

Milyen furcsa. laktam már pár helyen, mégis itt lakom már 20+ éve. Ha akarnék családi házba is költözhetnék. Most hogy így megmondtad a tutit, veszek is egyet.... Vagy mit is javasolsz, inkább a 8 ker??? :)

(#82531) Jorus válasza Livius (#82522) üzenetére


Jorus
nagyúr

Számomra kifejezetten olvasmányos, ez az egyébként témába vágó, TeeJay elégedetlenségből fakadó tudásszomja és dchard tapasztalattal és tudással megtámogatott segítőkészsége által kialakult szakmai párbeszéd.

''És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow

(#82532) MrCsiT


MrCsiT
addikt

Sziasztok!

FTTB kiépítésnél jelenleg gigabites netem van. (ez a csomag már nem érhető el a többiek számára.) A Digi kitett egy tájékoztatást, hogy megkezdik az átalakítást e hónap közepétől, és az optikai hálózatot immár nemcsak az emeletig, hanem a lakásokba is beviszik az internet szolgáltatáshoz.
Nekem van saját routerem, és éppen azért, hogy ne legyen szolgáltatói aktív eszköz a lakásban (nem kell egy folyamatos áramfogyasztó+hibaforrás kombó ha anélkül is megoldható) én úgy kértem a bekötést, hogy jelenleg csak egy RJ45-ös végű talán cat5e kábellel jön be a net.
Jól gondolom, hogy ha a lakásba is optika jönne be, akkor már nem lenne olyan választásom, hogy ne legyen bent szolgáltatói eszköz? Azaz, drágulni fog a szolgáltatás számomra, hiszen eddig nem fizettem villanyszámlát külső eszközhöz,de cserébe, valójában semmit nem kapok? Esetleg, létezik olyan opció, hogy ezt az átalakítást én ne kérjem? :F

Hogy van ez?

megjegyzés: a "jajj, tezsvír, hát nem sok az a villan' mit parázól ezen?" hsz-eket köszi nem kérem... :N

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#82533) crue válasza MrCsiT (#82532) üzenetére


crue
őstag

Felmondhatod a szerződést ha nagyon nem akarod a szolgáltatói eszközt. De szerintem a többinél sem úszod már meg.

(#82534) Intruder2k5 válasza crue (#82533) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem kell felmondania, ha nem járul hozzá az átalakításhoz, és nem szerződik újra az FTTH rendszerre, idővel megszűnik magától is, amikor a DIGI lekapcsolja az FTTB hálózatot. Gondolom ez max. 2-3 hónap, ahol végbemennek az átépítések. Mellesleg az FTTH 1000 net olcsóbb mint az FTTB 1000, sőt olcsóbb mint az FTTB 500, szóval az új szolgáltatás mellett telik az ONT áramszámlájára is.

[ Szerkesztve ]

(#82535) MrCsiT válasza Intruder2k5 (#82534) üzenetére


MrCsiT
addikt

Havi br. 2935 Ft az FTTB 1000 net nekem jelenleg a számla szerint. Biztos vagy abban, hogy olcsóbb lesz az FTTH 1000? Publikus csomagban nem látom olcsóbbnak a br. 3100 Ft-al. Esetleg, szerződéskötéskor adnak még valami plusz kedvezményt, amit nem ír a weboldal? :F

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#82536) Geth válasza MrCsiT (#82535) üzenetére


Geth
addikt

Az a megszűnt csomag ára, azt felejtsd el.

(#82537) MrCsiT válasza Geth (#82536) üzenetére


MrCsiT
addikt

Nehéz elfelejtenem,hiszen az aktuális számlámon ez a csomag és ez az érték szerepel?! :DDD

Kénytelen vagyok ehhez viszonyítani innentől.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#82538) Intruder2k5 válasza MrCsiT (#82537) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Akkor marad az, hogy megszűnik a szerződésed, és keresel más szolgáltatót. Az új előfizetőket mindenütt szeretik, gondolom tárt karokkal vár a konkurencia.

[ Szerkesztve ]

(#82539) adika4444 válasza Jorus (#82531) üzenetére


adika4444
addikt

+1, tényleg jó ezeket az infókat olvasni. Nagyon kíváncsi leszek, merre fog folytatódni ez a történet, na meg, hogy kiderül-e a végén a megoldás.

üdv, adika4444

(#82540) Dragon3000 válasza MrCsiT (#82537) üzenetére


Dragon3000
veterán

Kár ahhoz viszonyítanod, mivel, amikor lelövik az fttb-t, akkor kitörölheted vele a feneked, mert utána már csak az ftth lesz ott elérhető a digitől 3100Ft-ért, ha jól tudom már mindegyik szolgáltatónál van eszköz, ami fogyaszt is, így vagy beletörődsz vagy nem lesz senkitől sem neted.

(#82541) wwenigma válasza Dragon3000 (#82540) üzenetére


wwenigma
Jómunkásember

Jah, majd amikor a Telekom minden TV elé berak egy eszközt plussz ugye a sajátja...

Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma

(#82542) TeeJay válasza WaterWave (#82525) üzenetére


TeeJay
félisten

Látszik sosem laktál itt és a 80-90-es évek rossz hírét gondolod mai állapotnak is. Jelzem 10 évet éltem 9. Ker Mester utca újépítésűben de a Havanna nyugodtabb és szebb míg a 9. Ker tiszta gáz a sok bejáró brazil miatt

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82543) Dragon3000 válasza wwenigma (#82541) üzenetére


Dragon3000
veterán

Ne is mond bátyámnak telekomos nete van 50Mbps, akkor ott a szolgáltatói eszköz és a box, mindkettőn sütni lehetne annyira melegednek, ha jól rémlik azt mondta, hogy az egyik 30W-ot a másik meg 15W-ot fogyaszt :))

[ Szerkesztve ]

(#82544) TeeJay válasza linuxalpine (#82526) üzenetére


TeeJay
félisten

Bear kolléga írt rám privátban hogy sajnos ő nem tud otthon lenni mikor hozzá mennének ki beazonosítani a hibát így keresnek mást aki munkaidőben elérhető. Jelzem nekik holnap hogy hozzám jöhetnek. Egyébként nem megmondani akarom nekik hanem segíteni hogy mik a tapasztalatok az egész telepről mert amúgy sokan elájulnak hogy az új net viszi a 900+ megabitet és a feltöltést észre sem veszik pedig ha most 30 megabit mikor még az előfizetők negyede nincs átkötve mi lesz ha már mindenki FTTH-n lesz

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82545) Dragon3000 válasza TeeJay (#82544) üzenetére


Dragon3000
veterán

Hozzám is holnap jönne átkötni Pécsett, igaz itt az fttb-vel sem volt eddig gond, majd meglátom milyen lesz az ftth.

(#82546) TeeJay válasza MrCsiT (#82537) üzenetére


TeeJay
félisten

Jaj bele ne halj már az ONT 5-10 wattos fogyasztásába...
10 wattal és 31 nappal számolva az 280 forint de ha csak 5 wattot kér 140 forint havonta a príma gigás net...

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82547) TeeJay válasza Dragon3000 (#82545) üzenetére


TeeJay
félisten

Nem kell aggódni, nálunk egyedi hiba van, senki másnak nem láttam hogy ilyen tré feltöltés lett volna FTTH-nál.
Pesten a környező panel telepeken is tökéletes csak itt van valami gáz

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82548) Bear válasza TeeJay (#82547) üzenetére


Bear
aktív tag

Most beszéltem a Digisekkel, elvileg találtak valamilyen hibát a hálózaton. Este tudom tesztelni, és holnap délelőtt hívnak az eredményért. Esetleg ha van itt olyan, aki már most tud mérni, érdemesnek látszik futtatni egyet.

(#82549) Bear válasza TeeJay (#82546) üzenetére


Bear
aktív tag

6 watt lesz az egyébként, ha a Huawei ONT-ról beszélünk. Ráírva is ennyi van, és mérés alapján is ennyi.

(#82550) Dragon3000 válasza TeeJay (#82547) üzenetére


Dragon3000
veterán

Igazából nem az ilyen mértékű romlástól tartok, hanem, hogy eddig nálunk csak nekem volt gigabites, ezentúl, meg mindenkinek az lesz és vajon mennyire fogják pluszban terhelni a hálózatot, igazából a feltöltés a lényeg, mert sok mindent tárolók felhőben, jelenleg 45TB adatom van ott :D

(#82549) Bear
Router módban vagy bridge módban? Mert a második esetben valószínűleg kevesebb, mert nem kell a kapcsolatot felépítenie és wifi sincs.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.