Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-05 18:11:35

LOGOUT.hu

DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#82601) 4Grider válasza djelf (#82596) üzenetére


4Grider
nagyúr

Mivel egy x méteres optikai szálat feszítenek ki a legközelebbi oszlop és a ház között, ezért ház oldalon felfúrnak a falra egy tartót, amihez rögzíteni szokták a végét, majd onnan falon át be. De bármi egyéb megoldás is szóba jöhet, az a lényeg, hogy az optikai kábelt valami tartsa/feszítse a ház felől. A cserepes megoldásnál is a feszítés a lényeg, meg az, hogy ne törje a cserép meg véletlenül se a kábelt. De ezt ráérsz megbeszélni a bekötővel akkor, ha már látja, hogy mi az elképzelésed. Max. nem vállalja és alternatív megoldást javasol...

(#82602) TeeJay válasza 4Grider (#82601) üzenetére


TeeJay
félisten

Én a cserép alatt azért paráznék ha télen nagy hó esik és megindul lefelé mert összefagy a kábellel és azt is húzni fogja magával.
Ház oldala szimpatikusabb vagy olyan rész amit maximum eső érhet

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82603) Dragon3000


Dragon3000
veterán

Megtörtént az átszerelés. Azt hittem a ping azért javulni fog, régebben 2-3ms volt, amúgy látszik, hogy rakják át az embereket ftth-ra, előtte mindig csak 800-850Mbps volt a letöltés fttb-n.

Fttb:


Ftth:

(#82604) Túzok22 válasza Dragon3000 (#82603) üzenetére


Túzok22
aktív tag

Szerintem ha optikánál a ping egy számiegyű, akkor nincs gond. 10 felett már nem valami normális üvegszálon, az már valami beb@szt jelent. Nekem Telekom optikám van és 8-9ms a pingem, de van amikor egy egy kerek 10 ms-et is kimér. A szolgáltató se a pinggel, se a packet loss-al nem foglalkozik. Ha megvan a sebesség rendesen le és fel, akkor részükről minden rendben.

(#82605) Dragon3000 válasza Túzok22 (#82604) üzenetére


Dragon3000
veterán

Annyira nem zavar csak azt hittem fog javulni.
A pinggel meg egyik szolgáltató se szeret foglalkozni, de néha kénytelenek, több, mint 10 éve volt gondom vele más szolgáltatónál, a vége kötbér fizetése lett, mert az 1000-res pinggel használhatatlan volt a net, hiába volt meg a sebesség.

[ Szerkesztve ]

(#82606) MrCsiT válasza Intruder2k5 (#82538) üzenetére


MrCsiT
addikt

Te miért vagy ilyen.. izé?? Korábban, volt arra megoldás, hogy ne legyen aktív eszközöm.Hol céloztam én szerződésbontásra, ha most nem lesz??
Feltettem egy kérdést: lesz-e rá megoldás. Te állítottad, hogy az olcsóbb lesz, holott nem tudtad, mennyit fizetek. Most meg.. nem is tudom..cinikus? vagy, holott semmi okot nem adtam rá. :((( Rossz napod volt? Sajnálom..

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#82607) TeeJay


TeeJay
félisten

Nálam is megvolt az FTTH átszerelés cirka 30perc alatt



BRIDGE módban 5watt a fogyasztás
Mondtam a fickónak rá tudna-e mérni a jelre, mondta hogy központból tudják megmondani
-20,6dB volt ide és
-23,4dB volt vissza a jel

128-as osztást épített ki a DIGI kvázi 100%-ra tervezve így nem lesz az mint családi házas részen hogy nincs elég osztó/szál de mondta hogy jó ha a lakások fele DIGI-s lesz így kvázi gyakorlatban meglesz a max 64-es osztás
Elvileg szerinte a gyömrői úton a Bosch körül van a DIGI fejállomása onnan jön a betáp
dchard úgyhogy van aki 128-as osztásra épít de szerintem nem lesz gond vele :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82608) MrCsiT válasza TeeJay (#82546) üzenetére


MrCsiT
addikt

Az utolsó mondatom épp neked szólt, de még az olvasás sem ment, hiszen válasz helyett a pénzt írogatod itt nekem..
Azon mit nem lehet megérteni, hogy feleslegesen nem fizetnék? ..és azon, hogy egy plusz aktív eszköz egyben plusz hibaforrás is, az eddigiekhez képest, miközben számomra az átalakítás semmilyen előnnyel nem jár?
Feltettem egy kérdést, de választ nem kaptam, csak cinizmust, meg zsebben turkálást.

Segítek. Valami ilyesmit vártam volna, mert EZ segítség:
Kedves kérdező! Sajnos, aktív eszköz nélkül ez már nem lesz megoldható. Kapsz majd egy ..... vagy ..... típusú eszközt. Erről azt kell tudnod, hogy a ... típust ne kérd, mert gondok vannak vele tapasztalat szerint. Ha mégis az lenne, kérj frissítést ...verzióra. Ha megkaptad, kérd brigde módba, és kapcsoltasd ki a wifit rajta ha nem kell.

Ja, nem is routert adnak, hanem ...-t..

olyan nehéz volna, segíteni? :(((

A 82607-es hasznos hsz, :R de még maradt kérdés.
Talán majd a szerelő tudja a választ.

[ Szerkesztve ]

"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT

(#82609) TeeJay válasza MrCsiT (#82608) üzenetére


TeeJay
félisten

Semmi gond, akkor egyszerűen megszűnik a DIGI neked és keresel más szolgáltatót ahol 3x ennyi eszközöd lesz 4-5x ennyi fogyasztással és majd akkor talán belátod hogy egy kis 5wattos cuccot be kellett volna nyelni de te azért is megmutatod hogy nálad szóba sem jöhet ilyen.
Telekomnál a HGW alsó hangon a dupláját kéri mint a kis Huawei ONT és ott minden TV elé kell még STB amikről ha jól hallottam 20-30wattot kajálnak, plusz UTP kábelezés a HGW és STB között... Biztos megéri de hát te majd megokoskodod :K

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82610) Intruder2k5 válasza MrCsiT (#82606) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem vagyok "izé", csak tényszerű. Igen, eddig volt arra lehetőséged, hogy aktív szolgáltatói eszköz nélkül használd a netet, de ezután nem lesz, mivel a DIGI megszünteti ezt a fajta szolgáltatást, fizikailag felszámolva a hálózatot is. És nem céloztál a szerződésbontásra, én írtam, hogy jelen szerződésed meg fog szűnni, akár tetszik, akár nem. Az okokat lásd fentebb, megszűnik az FTTB szolgáltatás. Hogy újraszerződsz-e a DIGI-vel FTTH-ra, az már másik kérdés. Az ár pedig annyi amennyi, egy megszűnő szolgáltatás árával úgyis felesleges összevetni a többi lehetséges opciót, hisz az már nincs versenyben, azokhoz hasonlítsd amikből most tudsz választani!

szerk.:
Közben olvastam a topikot, és sejtelmünk nincs milyen eszközt fogsz kapni, ugyanis ez területenként változó, illetve éppen milyen lesz majd a szerelőnél. Nem, nem lehet választani, és nem tudok olyanról, hogy bármelyik is alkalmatlan lenne a szolgáltatás igénybevételére LAN porton, UTP kábelen. A WiFi megint más kérdés, a helyi adottságok és az igényeid függvényében akár kellhet is a saját router.

[ Szerkesztve ]

(#82611) dchard válasza TeeJay (#82607) üzenetére


dchard
veterán

A lakótelep spéci helyzet: rövid távon nagy a népsűrűség. De láthattad, hogy senki nem gondolja a szerelőt is beleértve (nem mintha az ő véleménye különösen számítana), hogy lesz is rajta 128 előfizető. Inkább az volt a cél, hogy látják: a 64-es osztás ilyen helyen könnyen elfogy, és inkább úgy vannak vele, hogy a 64 fölött pár usert még bírjon el a technika. Ezt leírtam a korábbi hozzászólásomban is.

"-20,6dB volt ide és
-23,4dB volt vissza a jel"

Hogy kábelmániát idézzem: a jelszintek megfelelőek :)

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82612) Dragon3000 válasza MrCsiT (#82608) üzenetére


Dragon3000
veterán

Azon mit nem lehet megérteni, hogy feleslegesen nem fizetnék? ..és azon, hogy egy plusz aktív eszköz egyben plusz hibaforrás is, az eddigiekhez képest, miközben számomra az átalakítás semmilyen előnnyel nem jár?

Itt szerintem tévedésben élsz, mert eddig ez a hibaforrás a lépcsőházban volt, amihez nincs hozzáférésed és hiba esetén csak a szolgáltatónak való telefonálás játszik és ahogy a szerelő kiér újra indítani lesz újra szolgáltatásod, csere után meg csak fogod és újraindítod az ontot és mehet tovább minden.

A többire meg már meglett írva a válasz, minden szolgáltatónál van szolgáltatói eszköz, így nem lehet megúszni.

Kapsz majd egy ..... vagy ..... típusú eszközt. Erről azt kell tudnod, hogy a ... típust ne kérd, mert gondok vannak vele tapasztalat szerint. Ha mégis az lenne, kérj frissítést ...verzióra. Ha megkaptad, kérd brigde módba, és kapcsoltasd ki a wifit rajta ha nem kell.

Itt meg nem kérés alapján működik, azt kapsz, amit visznek, de ezt is sokszor megkérdezték és mindig ez volt rá a válasz. Ha bridge módba kéred, eleve nincs wifi, mert akkor modemként üzemel az ont.

[ Szerkesztve ]

(#82613) Lackooo84 válasza Dragon3000 (#82612) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Ja, k. idegesítő, amikor egy esetleges, akár 3mp-es áramszünet után nem áll fel az ONT, és másnapig, szerencsésebb esetben órákig nincs szolgáltatás... Vagy amikor nyitogatják a szekrényt, és kicsúszik a táp a konnektorból...

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#82614) Dragon3000 válasza Lackooo84 (#82613) üzenetére


Dragon3000
veterán

Szerencsére 9 év alatt ilyen gond egyszer volt, amikor szó nélkül lekapcsolták az épület főkapcsolóját, de telefonálás után 30 perccel újra élt a szolgáltatás is. De sokszor hallottam máshol ezt akár heti rendszerességgel, mert olyan szar volt az épület villanyhálózata....

(#82615) Dragon3000


Dragon3000
veterán

Amúgy másnak is vacakol mai nap a prohardver? Van, hogy percekig frissíti az oldalt, van, hogy szétesve tölti be.... más oldalak rendben mennek, google dns-t használok.

(#82616) Lackooo84 válasza Dragon3000 (#82614) üzenetére


Lackooo84
nagyúr

Nálunk csak ilyen lekapcsolások voltak, 10 év alatt talán 2x, meg egy táp kirántás.

[ Szerkesztve ]

The Truth is out there...

(#82617) Varszegig válasza Dragon3000 (#82615) üzenetére


Varszegig
veterán

Nincs ilyen.

(#82618) viktorhu válasza dchard (#82611) üzenetére


viktorhu
veterán

Négy lakás van a szintünkön, és úgy tűnik, csak hozzánk jön be digis madzag, ha csak nincs rejtett elvezetés, de a mienk látszik, ha kinyitom a szekrényt. Mi is csak voltunk előfizetők, nem vagyunk. Max két előfizetőt szerezhetnek a szinten az optikával, ha nem várják meg, hogy a telekom megcsinálja a 200-as feltöltést koaxon.

Biztos van olyan szint is, ahol meg mind a négy lakás vinné a digis optikát.

Szerintem inkább erre jó a 128-as osztás. Lehet, hogy 64 bekötés sem lesz rajta, de mindenütt lesz elég madzag a dobozban, ha valahol többen is csatlakoznának. Az nem jó üzlet a szolgáltatónak, ha azért bukik előfizetőket, mert nincs mire rákötni őket.

(#82619) viktorhu válasza MrCsiT (#82608) üzenetére


viktorhu
veterán

Nem több, hanem kevesebb lesz az aktív eszköz. Most ONT - switch - te routered. A váltás után ONT - és akár vége is. És az ont-t újra tudod indítani, ha gond lenne, nem kell a szolgáltatót hívni vele,mint most (nekem volt ilyen egyszer, hogy nem volt net, kijött a szerelő, és a lépcsőházban újraindította a switch-et). Hogy milyen ONT-t használnak az adott hálózaton, azt ugyanúgy nem fogják megkérdezni, ahogy most sem.

(#82620) TeeJay


TeeJay
félisten


Ilyen amúgy az optikai szál amivel bekötnek a kötődobozba, ott forrasztja drága géppel :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82621) adika4444 válasza dchard (#82611) üzenetére


adika4444
addikt

Na és az osztókkal mi van? ;] :DDD
(#82615) Dragon3000
Itt jó, igaz, én most Telekom optikáról vagyok. Talán most egy árnyalatnyit darabosan jött be a topik fóruma, de nem volt túl észrevehető.

üdv, adika4444

(#82623) TeeJay válasza dchard (#82611) üzenetére


TeeJay
félisten

Mondta a fickó hogy látta a kiépítés terveket
OLT-nél a port után van egy kettes osztó, innen az a két szál jön a telepre azon is van négyes osztó így 8 lépcsőház rámegy egy portra és minden lépcsőházban 16 user lehet, ha kevés lenne akkor tudják bővíteni még.
Jelre azt mondta - 30dB felett tökéletes :R
Meg látjuk végül mennyi user lesz rá kötve de már így is jobb mint az FTTB. Ha meg túl sok lenne az előfizető az OLT-nél kiveszik a kettes splitter és máris 64-es osztás lesz a max és lépcsőházanként 32 előfizető lehet rajta összesen 2 lépcsőház / port

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82624) dchard válasza TeeJay (#82623) üzenetére


dchard
veterán

"Jelre azt mondta - 30dB felett tökéletes"

Ez az OLT oldalra igaz, ha C+ modul van benne. Az ONT biztosan B+ (meg tudod nézni az alján), ott viszont -28dBm a határ, nem -30.

"Ha meg túl sok lenne az előfizető az OLT-nél kiveszik a kettes splitter és máris 64-es osztás lesz a max"

Mi is így csináljuk, annyi különbséggel hogy mi eleve 1:64-re tervezünk, és ebből lehet később 1:32-t csinálni forgalom függvényében :)

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82625) sziszi-fuszi válasza linuxalpine (#82622) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

De veszélyesek. Megégetni nem tud, de a retinát kiégetheti, ha sokáig nézel szembe a lézerrel. Egyéb veszély nincs benne. Csak és kizárólag akkor van veszély ha közvetlenül a szemedbe irányítod. Pont annyira veszélyes ez is, mint egy régi CD lejátszó, vagy akár egy laser pointer, ha a szemedbe világítanak vele. (A repterek közelében is ezért tilos használni bármilyen lézert, mert elvakítja a pilótákat! És igen, vannak pihent agyúak akik ezzel játszanak!)

Mi alá kell írás?

(#82626) TeeJay válasza dchard (#82624) üzenetére


TeeJay
félisten

Gondolom mivel minden lépcsőház szál elmegy az OLT-ig így ha akarják később ők is tudnak 32-es osztást de a 128-al sem lesz baj ha amúgy is jó ha 64 user összejön rajta. Tudod sokakat bevakított a Flip azok vissza nem fognak jönni DIGI-re mert az sz@r ugye :D

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#82627) pw12345 válasza wwenigma (#82592) üzenetére


pw12345
aktív tag

Nálad, aztán ki tudja mit kapok. Nálam pl. árvíz sem volt, így a Rinya pataknál sem lehetett, ha itt nincs. :U A TV box-szal sem volt gondja "senkinek", csak, aki ugyanilyet kapott. Nem tetszésen múlik, hanem, hogy egy hulladék. Kösz, hogy így megengeded utólag, már rég túl vagyok a C box/tuner beszerzés témán...
ONT nem tetszik működik, ami jár alapból, pedig vehetek magamnak... ja nem!
Vagy pár éve gyk. minden TV "tudja" az optikait... ja, hangkimeneten.

(#82593) qnadam
Nem nyugtat meg a már fentebb leírtak okán. Láttam az eszközeiket a szekrényben, nem bazáráru jellegűek, ellentétben a vackokkal, amiket osztanak.

(#82599) Gyurka6
Nem szeretnék és nem is fogok tízezret kiadni tápfeladóra (nagyon üzembiztosnak tűnik ez is), mert a szolgáltató variál, akkor már inkább egy routerre. Maga a "kis polc" és a kábelezés nagyobb gond, legfeljebb egy hosszabbítót valahogy felpatkolok a plafonra.

Arról van valakinek tapasztalata, hogy zavarszűrős osztó UTP-je mennyire ereszti át a gigabites netet? Gondolom semennyire, már, amelyikre még raknak.

(#82615) Dragon3000
Nálam az index vacakol a belépéssel, meg, amióta 78-as ip-t kaptam
több oldal is dobálja a captchát, hogy erről az ip-ről "tevékenységet észlelt", mint a 78-asról mindig. :U

[ Szerkesztve ]

(#82628) Dragon3000 válasza pw12345 (#82627) üzenetére


Dragon3000
veterán

Azóta nincs gond, abban a 30 percben volt csak vacakolás, amikor írtam, de azóta megjavult, pedig, akkor még a torrent se lett elindítva.

(#82629) pw12345 válasza Dragon3000 (#82628) üzenetére


pw12345
aktív tag

(#82614) Dragon3000
Nálunk egy hulladék a lépcsőházi hálózat (azon gondolkodok, hogy kiherélem a gondnokot), idén már többször levágta az áramot, de net volt utána mindig egyből, viszont adatvesztésem van miatta és az eszközeim is csípik, főleg a hűtő, a monitor és az UEFI. :(((
De gyanítom a mosógép sem üdvözli, mikor program közben kiqrják alóla a delejt. :U
A legtutibb, mikor csak tizedmásodpercekre megy el és le sem kapcsol a gép csak rebootol. Amikor a monitor elkezd hunyorogni, már látom, hogy következik. :((

Torrent az marha érdekes mostanában, van (külföldi) oldal, ahonnan kétszer húzza le, ha nem a rendszer meghajtóra (már pedig nem oda) töltöm. Vagy a háttértár döglődik, vagy a gép, vagy az oldal, vagy valamit
variáltak külföld felé.

(#82631) Termi16


Termi16
őstag

Sziasztok!

Nálatok nem szórakozik a digi online? Nem tudok eurosport1-et nézni, elindul a streaming 1 másodpercre, aztán megáll és tölt a végtelenségig. :W

Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!

(#82632) sziszi-fuszi válasza linuxalpine (#82630) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Látszik, hogy soha nem javítottál készüléket. Be lehet nézni. Senki nem mondta, hogy látható hullámhosszon működik. De attól még a szemed hazavágja!

Mi alá kell írás?

(#82634) Dragon3000 válasza pw12345 (#82629) üzenetére


Dragon3000
veterán

Szerintem nem változtattak külföld felé, most léptem ki a cod mw2019-ből, ott valamivel jobb lett a pingem, mint eddig volt.

(#82630) linuxalpine
Ha valamelyik eszközöd optikával van összekötve az erősítővel, akkor ott is előjöhet ez a gond, illetve ha van optikai kimenet is a cd/dvd/bd lejátszón és nincs rajta a sapka(nem tudom a hivatalos nevét), akkor abba is bele tud nézni az ember, ha nem figyel :D

[ Szerkesztve ]

(#82635) M_AND_Ms válasza linuxalpine (#82633) üzenetére


M_AND_Ms
addikt

Csak szólok, hogy.gáz (szivárgás esetén elég egy szikra) és villany (hibás szigetelés esetén elég megérinteni) is van a lakásokban, társasházakban....
Ezeknél nem csak a látásod sérülhet

Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

(#82636) mpo válasza M_AND_Ms (#82635) üzenetére


mpo
veterán

Gázrobbanás és áramütés nélkül a konyha egy veszély üzem, veszélyesebb mint az FTTH.
Nem azért optikai kábel a neve, hogy bele kell nézni.

[ Szerkesztve ]

Ha érted, akkor már elavult.

(#82637) sziszi-fuszi válasza linuxalpine (#82633) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Körülbelül annyira veszélyes, mint éles kést, ollót, netalántán valamilyen forgó, morgó, zörgő kütyüt bevinni a lakásba. Nem kell szétszedni a dolgokat, és nem lesz probléma! A tévéd és egyéb elektronikai eszközöket sem szed szét senki. Aki meg igen, és egy kicsit megcsipkedi az áram, az meg megérdemli!

Mi alá kell írás?

(#82639) sziszi-fuszi válasza linuxalpine (#82638) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Szerintem engedd el ezt a dolgot! Nem jössz jól ki belőle.

Mi alá kell írás?

(#82641) qnadam válasza linuxalpine (#82638) üzenetére


qnadam
veterán

és azt tudják, ha nincs jel, mert kihúzták a kábelt vagy eltört, akkor ezek az eszközök nem világítanak padlógázzal?

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82642) viktorhu válasza pw12345 (#82627) üzenetére


viktorhu
veterán

Amit a tévéhez adnak, ha adnak egyáltalán külön, az egy sima leválasztó, viszont a huawei vagy zte ont amit adnak, sokkal stabilabb, mint a telekom sagemcomjai, ők is a 2 gigás net meg az ac wifi miatt álltak át a sagemre a huaweiről.

A lépcsőházi masszívabb eszköz a switch lehetett, amit a gpon után kötnek.

(#82643) sziszi-fuszi válasza linuxalpine (#82640) üzenetére


sziszi-fuszi
senior tag

Te most hozzászólást gyűjtögetsz, vagy komolyan is gondolod amit írsz? Optika hozzáférés nagyon régen létezik. Hány balesetről, netalán tragédiáról olvastál, hallottál? Mert én egyről sem!

Mi alá kell írás?

(#82644) dchard válasza qnadam (#82641) üzenetére


dchard
veterán

A GPON DS folyamatosan ad, szóval ha az ONT-ből kihúzod a kábelt és belenézel, akkor bizony csak a kábel/osztó csillapításától függ, hogy mekkora teljesítményű lézer fényt fogsz kapni. Szerencsére mondjuk egy 1:64-es osztás mellett -15dBm lehet a maximális jelszint amit a szemed kaphat, az nem annyira durva (bár így sem próbálnám ki).

[ Szerkesztve ]

A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

(#82645) adika4444 válasza linuxalpine (#82633) üzenetére


adika4444
addikt

Az optikai cuccot a Telekom illetve sok más szolgáltató is berakja az ügyfélhez. Szerintem az általad vázolt helyzet annyira elenyésző, hogy erre nincs protokoll. Azt tudni kell, hogy az optika hivatalosan nem húzható úgy ki mint a koax, azthiszem mókolósabb annál, illetve ha törik, a másik szál miatt (remélem jól írom) sem tud kettészakadni.

Szóval a kérdés jó, de félek, erre hivatalos válasz nem igazán van.

üdv, adika4444

(#82646) qnadam válasza dchard (#82644) üzenetére


qnadam
veterán

én meg végig az ont oldalára gondoltam :D még mondtam is volna, hogy class 1 van rájuk írva, aztán megint rájöttem, hogy ez a kábelből jövő fényről nem mond semmit...

istálló? gazemberség? hupákolás?

(#82647) pw12345 válasza Dragon3000 (#82634) üzenetére


pw12345
aktív tag

A cod nem torrent, nem is arra gondoltam, hogy a pinget macerálnák, hanem ezt az egész torrent témát be fogják szüntetni, aztán elkezdtek "szűrni" esetleg. De valószínűbb, hogy még odébb van és nálam pusztul valami. Bár azt nem értem, hogy a hazaira miért nem jelentkezik... a jelenség...

(#82642)viktorhu
Ezekkel én is tisztában vagyok. Azzal nem nyugtatsz meg, hogy a tré még ócskább szemetet használ. Az a Hüvely csoda, amit Tídzsély fentebb kipakolt (olyan kis polcra, ami nálam nem lesz, belefaragva a kábelcsatorna, aha, nem vagyok én asztalos, jó, hogy ne bútorozzam be a lakást a xarjaiknak, meg 10 cm-re a dugalj és a koax osztó, álmukban :U ) még hagyján (bár az sem egy matyó hímzés, kilecvenes évek feelinggel). De gyanítom, hogy én a pici, szögletes, négyzetes, Digi feliratos szemétdombot kapom, ami ide is volt már linkelve. Na, az pont olyan, mint a TV boxuk és gondolom kb. annyira
üzembiztos is. :((

[ Szerkesztve ]

(#82648) Túzok22 válasza dchard (#82644) üzenetére


Túzok22
aktív tag

Ha leveszem az infravédőt a kamera lencséjéről akkor lehet látni vele az optikai csati végén a fényt ugyanúgy mint pl a távkapcsolóét?
Ezt kajak kipróbálnám amúgy. :)

[ Szerkesztve ]

(#82649) pw12345 válasza Túzok22 (#82648) üzenetére


pw12345
aktív tag

Mobil kamerájával nem látszik? Én azzal szoktam kipróbálni a távost.

(#82650) Túzok22 válasza pw12345 (#82649) üzenetére


Túzok22
aktív tag

De úgy is látszik. :)

Útvonal

Fórumok  »  Hálózat, szolgáltatók  »  DIGI internet (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.