Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz
kalman7 #3747 üzenetére
Üdv!
Azt nem tudom mennyire szakszerű, meg hivatalossan hogyan csinálják a restaurátorok. De én ha valami régi fém alkatrészről le szeretném pucolni a festéket akkor kisflexre drótkorongot rakok és azzal pucolom le. Az eredeti fémet nem igazán roncsolja de a festéket kiméletlenül leszedi. Az mondjuk annyi hogy nagyon vigyázni kell vele, mert nagyon VESZÉLYES! Igazából hosszú ujjúba, kesztyűbe és védőszemüvegget is kell húzni. És utána már csak alapozni, és mázolni kell a munkadarabot.
Csáó!
-
kalman7
csendes tag
-
kalman7
csendes tag
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Vikusz77 #3740 üzenetére
Szóval az volt hogy megvettem hazavittem használtam a kis csaj azt mondta hogy eben már gyárilag benne van az edző nem kell bele rakni semmit .
Nem is raktam bele semmit és még is bekötött a ragasztó magától .
Utólag kiderült hogy kb 1000 vödör hibás ragasztó került forgalomba ami gyári hibás volt " a körlevélben amit én is kaptam kiderült hogy a ragasztás minősége nem lesz rossz csak egyszerűen a vödörben beköt az anyag " szóval amit ezzel megragasztottam azt nem kell garanciába cserélnem .
Ha jól emlékszem akkor két lépcső és egy tucat ajtót ragasztottam ezzel majd szét aszott az ideg ha garanciába cserélem kell valamit az nem lesz jó a hírnevemre nézve . -
Vikusz77
tag
válasz
Madmax81 #3735 üzenetére
Ja, nem voltam figyelmes, ez nem pur.
Ez érdekes, mert úgy készül a D4-es a ponal fehér ragasztóból, hogy a Ponal D3 hoz kell adni egy x % D4-es edzőt. Elvileg ezt használhattad, ha csak azóta nincs valami forradalmi újítás (de azt nem hinném). (Közben megnéztem, nincs egykomponensű (nem pur) ponal d4.)Ez a cucc bekeverve, ha jól emlékszem 7-8 óráig felhasználható D4-es ként, utána pedig a bekevert ragasztó-edző visszaalakul D3-assá.
De bekötnie akkor se lenne szabad.Esetleg ha bekeverés után többször adagolnak hozzá edzőt (miután visszaalakult) azt nem biztos hogy szereti. Mondjuk valaki bekevert egy kisebb adagot, majd a maradékot(mivel visszaalakul úgyis "normál" d3-assá) visszaöntötte a vödörbe. Aztán ugyanezt többször lejátszódott.
Nem ez történhetett? -
thyeby
őstag
válasz
Vikusz77 #3731 üzenetére
Miket tudok meg?
Úgy két éve történt, h a D3-al ragasztott csónakjaim szétmállottak a vízben. Csináltam próbát egy vödör vízben, és negyed óra elég volt hozzá, h szétessen a ragasztás. Leellenőriztem a szav. időt, rendben volt. Csak arra tudok gondolni, hogy a boltban, v szállításkor megfagyhatott.
Nna, ekkor beszartam, rendeltem D4-est (vagy 4 rugó volt). Azóta se bontottam ki, mert nagyon hosszú szorítási időt ír elő, azzal meg nem sok szart érek, hogy egy nap megragasztok öt csónakot bruttó ezerötszáz forintért.(azóta ha csónakot ragasztok, akkor előző nap csinálok próbaragasztást - hosszantartó vödörvizes próbával, és megixelem a flakont hogy az volt a próbaragasztós)
-
Vikusz77
tag
válasz
Madmax81 #3730 üzenetére
Elvileg a párától köthet be. Mondjuk ha sokszor használjátok kis mennyiségben akkor megeshet.
Eszembe jutott hogy öreg volt esetleg a ragacs, de nem hinném.
Mivel öreg, bedöglött pur d4-et láttam már(3 éve járt le), az nem száradt be csak a kötéserő nagyon gyenge volt. És ez utólag derült ki!. Pofára nem volt rossz.
Sima PVAC (fehér enyv) használtam már pár éve lejártat, ott nem volt (érzékelhető) gond a ragasztás szilárdságával.
Kültérre ha jól tudom kizárólag D4-et illik használni. -
Madmax81
aktív tag
válasz
L.Szilárd #3726 üzenetére
Hali
Nagyon jó ragasztó én a D4 verziót használtam a nyáron de sajna valami megmagyarázhatatlan okból bekötött a ragasztó .
A felét sem használtam el , vissza vittem a boltba ahol vettem " mire ők azt mondták rosszul használtam biztos azért kötött meg a dobozban ", sokk magyarázkodást követően sikerült " becserélnem egy D3 verzióra " azóta én is ezt használom .
-
L.Szilárd
csendes tag
válasz
Vikusz77 #3724 üzenetére
Üdv!
Én ezt a ragasztót használom:
Mondjuk ez nem D4 vízállóságú, de le teszteltem szerintem elmenne annak is.Mivel egy ezzel rasztott fa darabot több mint egy hétig áztattam egy veder vízben. Ami nem tudom mennyi esőnek, vagy párának felel meg.
Utána sem tudtam a rasztásnál eltörni. Kalapáccsal sikerült a ragazstás felett 2mm-rel a fát eltörnöm. Ebből 6000Ft 5kg. Tehát 1200Ft/kg körül van az ára.
Csáó!
-
Madmax81
aktív tag
válasz
Dízeles #3723 üzenetére
Sok meló volt vele hogy igy nézzen ki de megérte .
Makita team meg enyém ezt nem igazán értem ?
Az utód nagyon brutális 65 Nm tud a 160 as csavarokat csak úgy tekergetem befelé a fába csak a csuklóm nem birja a tempót , párszor úgy megrántotta a kezemet a gép majd besz....rtam
-
Madmax81
aktív tag
-
Vikusz77
tag
-
Madmax81
aktív tag
Mint pár hónapja mondtam neked egy korhű lakást házat kellett csinálnom igy hát bele ástam magamat a dologba és a megrendelők is.
Sok kutatás után ráleltünk egy olyan lerakatra ahol régi dolgokat árultak és vettünk egy rakás vasalatot sajna csak a zárakat sikerült beszerezni a pántokat nem de ez is valami .
Szerintem ha elvesztik a kulcsokat ( kb 10-14 cm hosszúak ) elég nehéz lesz másoltatni valahol -
Madmax81
aktív tag
Látom mindig kiragadsz egy érdekes részletet .
Ez a ragasztó egy érdekes anyag a neve ICEMA "R
Ez gyakorlatilag sima" pur hab " mindent ragaszt mindennel én főként lépcső ragasztására használom iszonyat erős kötést ad , nem térhálósodik annyira mint a purhab .
Én kéz alól veszem 4 ezer per darab kicsit drága de megéri
A RAGASZTÓ
2
3 -
Madmax81
aktív tag
válasz
Sanyabá #3708 üzenetére
Ok
Teszek fel róla képet de egy kicsit elakadtam egyrészt nincs rá időm másrészt egy jó Marós és egy jó esztergályos kellene a megvalósításhoz , szerintem az lesz a vége mint mindig hogy kell a gép és gyorsan be kell fejezni .
Az alap koncepciót már láttad , az új abból különbözik hogy itt már az asztal szerkezete is fém és a szalag feszítő is máshogy lesz megoldva ez már egy jóval komplexebb szerkezet lesz .Csak nem te is valamilyen hasonlót szeretnél csinálni ??
-
Madmax81
aktív tag
Hosszú időn keresztül szolgált de semmi nem tart örökké
Alkatrésznek beszereztem egy másik gépet ( kemény 3 ezer ft volt )
-
Madmax81
aktív tag
-
Dízeles
aktív tag
Valamint érdemes előre beszerezni a hőszig. Így a nikecell szélessége (50 cm) lesz a párnafák távolsága.
thyebykösz a figyelmet és a verset -
thyeby
őstag
válasz
Dízeles #3702 üzenetére
Szóhoz se hagytál jutni.
Annyit üzenek még Madmaxnak, hogy a hőhídtól meleg anyagok esetében nem kell tartania, mint gipszkarton, nikecell, lambéria. A hőhíd elterjedten a betonon, vasgerendán, alu ablakon, ablaküvegeken keletkezik - Intenzív páralecsapódást okozva kiváltképp kevésbé fűtött helyiségekben.
Nagyon bölcsen és szakszerűen igazítottad el, hogy a szellőzést a hőhídtól függetlenül, külön tésztaként kezeljük.
S mégvalamit:
Azon túl, hogy egy szakszerűen megszellőztetett szigetelés sohasem fog penészedni, stabilabb lesz a fajlagos hőátadási értéke is, homogénebb, és komfortosabb érzést ad a használata. (Mert nem tud a légrésben a meleg levegő fent, a hideg pedig lent megrekedni, hiszen szépen monoton cserélődik.) -
Dízeles
aktív tag
válasz
Madmax81 #3700 üzenetére
Hali
Akár a lambériát akár a gipszkartont választod rakhatsz szigetelést .A szellőztetés fontos.
Javaslom 3 cm vastag párnafákat használj.Ezek közé rakj 2cm vastag nikecelt.A nikecell ne a falra feküdjön .Javaslom 1 cm vastag távtartó léceket szegelj a falra..A párnafák és a távtartólécek függőlegesen fussanak.A falon lent és fent is alakíts ki szellőző furatokat vagy réseket.Értelem szerűen minden párnafa főzt.És ne feledkezz meg a szigetelést is kialakítani a szellőzéshez.Nem külső falra a gipszkartont púrhabbal is felragaszthatod.A széleitől 15 cm távolságban kezdve 4 sávban teljes hosszban nyomd rá a habot.A gipszkarton lapot elfekteted és úgy fújod rá a habot.A fal felületet pedig benedvesíted.Vannak ezek a kézi spriccelős kütyük az tökéletes.Ezek után nekitámasztod a falnak.És az előre odakészített lécekkel kitámasztod.Ahol a lécek nekifeküdnek a gipszkartonnak tegyél egy 30-40 cm hosszú és 8-10 cm széles lapot (lambéria) ,hogy ne sérüljön a gipszkrt és egyenletesebb legyen a támasztás.
Rakhatod folyamatosan is és akkor a támasztékok érjenek át a másik lapra is.Nem kell agyon nyomatni .Lehetőleg 2méteres vizimértékkel vagy egyenes élű deszkával ellenőrizd nincs-e túl nyomatva.Ne legyen hasas vagy vincsaft.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Mamas & Papas Flip XT3 babakocsi szett 3 az 1-ben
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Jó állapotú Kona Shred / Pike 454 dual-air 110mm-140mm / Shimano Deore felszereltség!
- Midea klíma akciós áron beszereléssel együtt!
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest