Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#18151) eszgé100 válasza Balinov (#18147) üzenetére


eszgé100
őstag

Mikor meg flatben laktam, akkor mindig felcsengetett a postas, ha alairos kuldemenyt hozott, meg akkor is mikor csak siman nem tudta beletuszkolni a postaladaba

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#18152) Balinov válasza eszgé100 (#18151) üzenetére


Balinov
félisten

az a normalis szerintem, de asszonyka meg meg en is itthonvoltunk akkor, amilyen idopontot rairt a postasallat.. :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#18153) kenguru99 válasza Balinov (#18147) üzenetére


kenguru99
aktív tag

Belfastban - lakóparkos övezetben - simán bement a royal mail-es ember hátsó kertbe és otthagyta a csomagot az ajtó mellett.
[link]
[link]

(#18154) Balinov válasza kenguru99 (#18153) üzenetére


Balinov
félisten

de az NI, nem a republic :)) ugylatszik, RM-es postas LVL100 wizard, An Postos korzetis meg LVL1 apprentice

egyebkent en vagyok a hulye, mert minden mas szart melohelyre szallitatok, recepcios atveszi, rampinggel Lync-cel hogy delivery-m van, lecammogok mikor raerek, aztan vissza a helyemre. 1etlen dolog, amiert otthonra keretem a Rider papucsot, hogy varandos asszonykam ugyisotthon van...

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#18155) Gabor tm válasza Balinov (#18154) üzenetére


Gabor tm
tag

Nálam mindent leadnak a concierge-n ami nem fér be a postaládába, kivéve ha alá kell írni. Szintén Dublin.

Áldás, békesség, Túró Rudi mindenkinek!

(#18156) kem


kem
addikt

Haliho. Kiderult a lakotarsaimrol, hogy jo magyarokhoz meltoan egy rakas onzo hazug szemetlada, ugyhogy koltozom. Tud valaki valami ideiglenes megoldast juni30tol szeptemberig kb? Nagyon fontos, hogy tudjak otthonrol dolgozni szoval tuti szoba kellene nettel.

Köszi!

(#18157) Balinov válasza Gabor tm (#18155) üzenetére


Balinov
félisten

jahogy concierge, meg aki meno helyen lakik...nalunk Portmarnockban nem fussa a management company-nak erre :))

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#18158) tildy válasza Gabor tm (#18155) üzenetére


tildy
nagyúr

Nalunk is concierge van, nagyon kiraly, hogy mindent megkapunk, sosem kell postara menni a csomagert:)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#18159) Ck. válasza kem (#18156) üzenetére


Ck.
addikt

Szia. Sajnálom. Sose laknék együtt magyarokkal. Jelenleg is inkább lengyelekkel vagyunk.
A cégnél is van jó néhány magyar. Akik nem ugyanabban a department - ben vannak, le is tagadom előttük h magyar vagyok. Inkább gondoljanak csak angolnak vagy más kkülföldinek. Bunkó, beképzelt, irigy tajparasztok. Addig jó amíg nem elegyedek szóba velük.

(#18160) Bubee82 válasza Ck. (#18159) üzenetére


Bubee82
őstag

Nemreg 3 magyarnak irtam. Ebbol ketto autoszerelo volt, tehat EN fizetnek penzt nekik.

Meg valaszra se meltattak...

(#18161) emvy válasza Ck. (#18159) üzenetére


emvy
nagyúr

Valószínűleg rossz társaságba kerülsz, el kéne gondolkozni inkabb, hogy mi ennek az oka. Rendszeresen dolgoztam (stb.) együtt Magyarokkal, és pont olyanok voltak átlagban, mint a többi nemzet. Vagy magadra is úgy gondolsz, mint egy tahora, akivel gáz egy helyen tartózkodni?

while (!sleep) sheep++;

(#18162) Ck. válasza emvy (#18161) üzenetére


Ck.
addikt

Nem igazán értem miről beszélsz, leírnád kicsit másképp h mire gondolsz? Meg milyen rossz társaságban vagyok? Tényleg nem értem...

(#18163) legiaap válasza Ck. (#18162) üzenetére


legiaap
nagyúr

Mivel nem ismernek és elég sokszor leírsz problémákat amik veled történtek ezért szerintem arra következtet, hogy veled van a problem. De mivel nem ismer ezért csak tapogatózik a ködben. Sajna ilyen ez a PH.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18164) Ck. válasza legiaap (#18163) üzenetére


Ck.
addikt

De milyen rossz társaság tud banki könyvelési problémákat és auto vásárlási pereket okozni? Komolyan nem értem.
De lehet inkább nem is kéne eztán ide írnom és gond letudva. A rossz társasággal is több időt tudnék akkor együtt tölteni, bár még mindig fogalmam sincs kik ők és honnan ismerem őket. :)

(#18165) fojtviki válasza Ck. (#18164) üzenetére


fojtviki
senior tag

Szeritem olyanokra gondolsz, hogy:

Most parom ettermekbe szallit halat, egyik etterembe volt, hogy hibas volt az egyik aru, es visszakuldte az etterem. Kertek valami credit book-ot, de parom nem tudta mi is lenne az./a visszakuldeshez hasznalatos konyv/ Nem volt nala olyan. Erre a szakacs megkerdezte honnan valo. Mondta, hogy magyar. Ohh dolgozik itt magyar, szolt neki a szakacs, hogy segitsen erre a srac nem segitek, o a kiszallito oldja meg! A parom azert eleg ideges tipus tud lenni, elkuldte oda ahova valo:)

Masik, regebben laktuk egyutt egy parral meg Londonban. Mi elkoltoztunk, ok meglatogattak. Tetszett itt nekik, mondtak, hogy atkoltoznek ide. Lebeszeltuk a landlorddal, parom intezett a sracnak munkat. En a baratnojenek. Erre aznap amikor jonniuk kellett volna, akkor egy sms, hogy nem megyunk. Egtunk mint a rongy:(

[ Szerkesztve ]

(#18166) legiaap


legiaap
nagyúr

Szerintetek érdemes robogót venni erre a kiszámíthatatlan UK időjárásra?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18167) emvy válasza Ck. (#18162) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem vilagos, mit nem ertesz. Azt irtad, hogy sose laknal egyutt magyarokkal, es le is tagadod, hogy magyar vagy. Erre irtam, hogy ha ennyire rossz tapasztalataid vannak a 'magyarokkal' (wtf), akkor valoszinuleg eleg szerencsetlen mintad van, mert a magyarok se rosszabbak (se jobbak), mint barmelyik mas nep (valoszinuleg). Nem biztos, hogy a te hibad, hogy ennyire gaz arcokkal talalkoztal idaig, de akar lehet is. :)

while (!sleep) sheep++;

(#18168) emvy válasza legiaap (#18166) üzenetére


emvy
nagyúr

Robogozni esoben is lehet, semmi problema nincs vele. Egyebkent is celszeru feloltozni protektoros ruhaba, szoval veszel hozza egy rendes esoallo, beepitett protektoros dzsekit (esetleg csizmat es/vagy nadragot), aztan kesz.

while (!sleep) sheep++;

(#18169) tildy válasza emvy (#18167) üzenetére


tildy
nagyúr

Kivetelesen nagyon egyetertek. Érdemes megvalogatni az embernek a baráti társaságát, meg kivel üzletel. Akár magyar akár nem.

Erre mondja ismerősöm, hogy otthon se mész oda koszongetni mindenkinek, csak azért, mert magyar.

Az asdas szállító ember pl. magyar srác, haláli jó arc. Hárman vagyunk magyarok a munkahelyemen is, ott sincs gond.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#18170) eszgé100 válasza tildy (#18169) üzenetére


eszgé100
őstag

Ezzel en is igy vagyok, ha hallok is magyart az utcan, de nem szimpatikus, akkor inkabb nem koszonok rajuk. A legszebb az volt, amikor az Asdaban hallottam ket sracot beszelgetni, de az olyan alpari stilusban zajlott, hogy en szegyelltem magam helyettuk. Ismerek eleg sok magyart, de ebbol max 10 ember akivel megvan a kozos hangnem, a tobbieket meg siman ejteni kell, es valo igaz az is, hogy akivel otthon lennetek baratok, azzal itt foleg nem lesztek

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#18171) MPowerPH


MPowerPH
félisten

Ma megjott a 3 havi gazszamla. A boiler, a suto es a fozolap az, ami folyamat hasznalva van, es gazos. £26...beszaras... :))

Don't Tread On Me

(#18172) legiaap válasza MPowerPH (#18171) üzenetére


legiaap
nagyúr

Good for you mate
;)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18173) Ck.


Ck.
addikt

Megjött a panaszomra a válasz, helyt adtak neki és visszakönyveltek összesen 90 fontot a számlámra unplanned od charge miatt.
És most már azt is tudom, hogy miért nem látszódnak minden esetben azonnal a vásárlások az available funds-nál.

Bizonyos áruházak (pl. Tesco), benzinkutak, stb. nem ellenőrzik a kártya fedezetét, hanem utólag nyújtják be a terhelési igényüket a bankoknak, teljesen változóan. Néha még aznap, vagy másnap, de előfordul, hogy csak 3-4 napra rá, teljesen változó.
Amíg az áruház nem nyújtja be fizetési igényét, addig a tranzakció mintha meg sem történt volna. Nem lóg a pénz a levegőben, zárolás sincs ilyenkor, sehol sincs nyoma. Nem látszódik a pending résznél sem. Egyszer csak pár nap múlva leszívja a pénzt és megjelenik a kivonaton a vásárlás.
Szomorú, de ez van, nem a bankok hibája.
A vicces, hogy azt tanácsolták a levélben, hogy vezessem írásban a tranzakcióimat és ha vmit nem találok a pending résznél, akkor számoljak vele, hogy pár nap múlva lesz ott még néhány mínuszos tétel. Tehát minden egyes kártyahasználat mellé toll+füzet, vagy 10 ezer font a számlára és akkor nem fordulhat elő ilyen gond.

[ Szerkesztve ]

(#18174) KMan


KMan
őstag

Sziasztok,

Sikerult szakmamban allast talalnom, igy szeptember vegen kezdek kint dolgozni. Jelenleg itthon a felmondasi idom majdnem 3 honap, ugyhogy amit csak lehet, szeretnek itthonrol elintezni. Kedves parommal tervezunk egy kb 1 hetes kiutazast augusztusban, es amit csak lehet szeretnenk elintezni. Tudnatok ajanlani nehany oldalt vagy blogot hogy az alapveto dokumentacios dolgokat hogyan kell elvegezni? Ja, egyebkent Livepool-ba koltozunk. Tobb pozitivumot is olvastam rola, de vannak negativumok is. Persze minden varosban vannak jobb es roszabb keruletek. Koszi a segitseget az elso lepesekhez, udv!

Ami eddig a fejemben van:
1.) NI szam
2.) Folyoszamla es bankkartya
3.) UK sim
4.) Alberlet
...

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#18175) legiaap válasza KMan (#18174) üzenetére


legiaap
nagyúr

Mi lesz belőled idekint? Csak azt ne mond valami IT-s, vagy ahhoz hasonló.
:DDD

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18176) MPowerPH válasza KMan (#18174) üzenetére


MPowerPH
félisten

Reszvetem Liverpool miatt. :(

Don't Tread On Me

(#18177) Bubee82 válasza legiaap (#18175) üzenetére


Bubee82
őstag

.

[ Szerkesztve ]

(#18178) KMan válasza MPowerPH (#18176) üzenetére


KMan
őstag

Jelenleg Kobanyan dolgozom arrol mit gondolsz milyen? :D

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#18179) MPowerPH válasza KMan (#18178) üzenetére


MPowerPH
félisten

Akkor megedzodtel. :D Bar Liverpool egyes reszei inkabb Ozdhoz hasonlitanak. :(

Don't Tread On Me

(#18180) Bubee82 válasza MPowerPH (#18179) üzenetére


Bubee82
őstag

Te meg Warringtonban vagy?

(#18181) MPowerPH válasza Bubee82 (#18180) üzenetére


MPowerPH
félisten

Jah. Sok itteni emberketol, akik elozoleg Liverpoolban laktak, hallottam remsztorikat az ejszakakrol.

Lovesek, folyamatos bunyok, rablasok, rongalasok. Szemely szerint nekem is van egy elmenyem. Autot venni mentunk, haveromat vittem. Csak egy cim volt. Mikor odaertunk, mindenhol rasztak. 5 perc utan azt mondtam, hogy akkor en megyek, Te meg jossz ha akarsz.(pedig nem vagyok kis darab) A szemben levo jardan 8 raszta acsorgott, akik kozul az egyik az ujjbegyevel probalgatta, eleg eles e a pengeje. Hab a tortan, hogy az elado ekkor benyogte, hogy a papirok otthon mardtak, kovessuk a lakasaig.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#18182) Gyick válasza MPowerPH (#18181) üzenetére


Gyick
őstag

zum beispiel?

(#18183) Bubee82 válasza MPowerPH (#18181) üzenetére


Bubee82
őstag

Amugy sem kivanok eszakra orientalodni, de ha valamiert megis kene, akkor nem az lenne a celzona.

Bar a walesi kollegam (birminghami es liverpooli szulokkel) mondta, hogy elegge kulturkozpont lett az utobbi evekben. Persze alatamasztotta azt is, amit te irsz. Hogy vannak kemeny kornyekek. De mondjuk melyik nagyobb varosba ne lenne 'getto' vagy 'gettok'.

(#18184) Viszlát válasza KMan (#18174) üzenetére


Viszlát
addikt

Topik összefoglalót olvastad már?

A listából a UK sim (feltöltős) működik egy ilyen kiruccanáskor (bár ehhez nem kell kijönni), meg talán az albérlet (ügyes szervezéssel), többihez kell már az itteni cím, plusz NI-ra interjú időpontot kell kérni, aztán ha az meg van, akkor jöhet a bankszámla.

Személy szerint azt tanácsolnám, hogy inkább gyertek ki kezdés előtt egy héttel korábban és kezdjétek el intézni a dolgokat (ha van erre mód persze, nem tudom a pontos körülményeket).

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18185) KMan válasza Viszlát (#18184) üzenetére


KMan
őstag

NI szamhoz mindenkeppen a sajat alberlet angliai cime kell? Mas angliai cimre nem lehet esetleg a postazast kerni? Pl. Kerhetem hogy az uj munkahelyemre kuldjek, a HR osztaly reszere? Idopontot pedig tudnek foglalni itthonrol augusztusra.

[ Szerkesztve ]

Csak a balekok alszanak [SAS]

(#18186) Viszlát válasza KMan (#18185) üzenetére


Viszlát
addikt

Egy próbát megér, sose lehet tudni. Személy szerint nem hallottam még ilyen esetről, ezért nem merném állítani, hogy sikerülhet, de lehet, hogy más igen.

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18187) tildy válasza KMan (#18185) üzenetére


tildy
nagyúr

nem sajat alberlete, hanem angliai lakcim. PErsze meg lehet probalni munkahelyre kerni, de szerintem fel fog tunni nekik, szoktak mondani, hogy innen intezze az ember.
Az idopontfoglalas meg nem ugy mukodik, hogy te eldontod, mikor tudsz/akarsz menni, azt ok majd megmkondjak.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#18188) legiaap


legiaap
nagyúr

Ez a Primark gyerekek tökéletesen alkalmas arra, hogy elvegye az ember kedvét a gyerekvállalástól.
:)

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18189) eszgé100 válasza legiaap (#18188) üzenetére


eszgé100
őstag

Meselj! :)

KMan: lehet tudni mit fogsz dolgozni?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#18190) legiaap válasza eszgé100 (#18189) üzenetére


legiaap
nagyúr

Babakocsis, kendős, erős szőrzetű nők (bár lehet ezzel már túloztam is) lepték el a Primark-ot.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18191) Viszlát válasza legiaap (#18190) üzenetére


Viszlát
addikt

És emlékeztettek a feleségedre/barátnődre, vagy miért vette el ez a kedved? :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18192) legiaap válasza Viszlát (#18191) üzenetére


legiaap
nagyúr

Nem csak valahogy én ezt nem tudnám csinálni. Üvöltenek, bömbölnek, netán nekem kéne tolnom mikor ügyet intézek, utazni vele...még nem menne nekem azt hiszem. Meg amúgy is túlnépesedés van a földön.

Na de másik dolog amin ma kiakadtam. Be akartam reggelni neten, hogy lottózok egyet. Megadtam minden adatot erre mi van? Nem tudják lecsekkolni az adataimat ezért bizonyítsam be ki vagyok. Küldjek be számlát vagy valamit. Na ettől a bizonyítsam be kivagyok már herótom van itt.
:U

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18193) Viszlát válasza legiaap (#18192) üzenetére


Viszlát
addikt

Igen, valószínűleg sokkal jobb lenne ha nem vennék ennyire komolyan a szerencsejátékot, legalább a 10 éves gyerek is el tudná játszani apu pénzét online. :U

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18194) eszgé100 válasza legiaap (#18192) üzenetére


eszgé100
őstag

"Uvoltenek, bombolnek..."
Aztan meg a gyerekekrol nem is szoltal :DDD

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#18195) legiaap válasza Viszlát (#18193) üzenetére


legiaap
nagyúr

Ezen nem állok le vitázni ha nem haragszol. A véleményem továbbra is az, hogy bizonygatni minden egyes alkalommal kicsit idegesítő és igen csak átestek a ló túloldalára itt. Rendkívüli mód megnehezítik az ügyintézést.
Múltkor pl. kredit kártya igénylésnél nem volt a szolgáltatónak elég az online bankos oldalamról kinyomtatott bizonylat. Nekik az eredeti kell, ami ua. mint amit kinyomtattam. De biztos a bármelyik 10 éves ki be tud lépni az online accountomra amihez két kód kell és megtalálja mit és hogy kell kinyomtatni.
No comment... :U

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#18196) Viszlát válasza legiaap (#18195) üzenetére


Viszlát
addikt

Az az érzésem, hogy te és még páran itt kezdtétek el a felnőtt életet és otthon apuci meg anyuci elintézett mindent. Én csak két országban éltem huzamosabb ideig Anglián és Magyarországon kívül, de az otthoni nyomtatóból kijött papírt sehol nem fogadták el, egyszerűen azért, mert nem hivatalos dokumentum. Milyen fura, hogy egy hiteligénylésnél nem fogadnak el akármilyen papírokat...

Van egy olyan érzésem, hogy hiába is írok bármit, de legközelebb ha nem akarsz vitázni, akkor utána ne sorold fel a vélt érveidet. :)

[ Szerkesztve ]

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18197) Balinov válasza legiaap (#18195) üzenetére


Balinov
félisten

azt en sem fogadnam el meg sajat magamtol. hivatalos dokumentum az hivatalos dokumentum, siman ra lehet fogni barmilyen screenshotra,hogy te csinaltad PS-szel. Az mas kerdes, hogy nekem is hertom van ettol, pedig az írek nem estek (meg) at ennyire a paci tuloldalara...

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#18198) MPowerPH válasza Viszlát (#18196) üzenetére


MPowerPH
félisten

En itt kezdtem... Elotte tenyleg el volt minden intezve helyettem az egyetemi dolgokat, es a vallalkozast leszamitva. Szerintem a tobbseg igy van ezzel egyebkent. :U

Ma olyan dolog tortent, ami rettentoen meglepett, mert ismerve oket, nem szamoltam vele. Lloyds -tol felhivtak reggel, hogy elerheto lett szamomra a credit card, es fel van neki irva, hogy kertem, hogy ertesitsenek, amint jogosult leszek ra, mikor tudnek bemenni kitolteni a papirokat?! LOL.... Kicsit tobb mint 3 honapja kaptam meg a depit-emet, es akkor azt mondta a holgyike, hogy ezt kovetoen egy ev meg biztos lesz. Nem tudom mi tortent az accountommal, hogy ilyen hirtelen alkalmas lett ra.... Kivancsi vagyok, mennyi lesz a hitelkeret.
Meg jo hogy vartam egy kicsit a Capital One-al es tarsaival.

Don't Tread On Me

(#18199) Viszlát válasza MPowerPH (#18198) üzenetére


Viszlát
addikt

Alapvetően nincs ezzel semmi gond, csak amikor az itteni bürokrácia miatt megy a háborgás, akkor mindig az jár az eszemben, hogy otthon ezek az emberek valószínűleg már megőrültek volna. :)

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#18200) Matr x válasza MPowerPH (#18198) üzenetére


Matr x
aktív tag

Engem múlt csütörtökön vagy pénteken hívott egy néni, szintén Lloyds. Hitelkártyával meg spéci számlacsomagokkal kapcsolatban szeretne beszélgetni velem. De majd úgyis jól megaszondják.

Mindenhonnan csak zubog a sz@r, már nem is győzünk elállni alóla... --- ''Aztán egymásra ne lődözzetek!'' - Muterom paintball előtt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.