Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17751) MPowerPH válasza Ck. (#17750) üzenetére


MPowerPH
félisten

De most nem ertem mi a gondod? Mikor ki akarsz valami fizetni megjeleniti a netbank, mennyi is az elerheto osszeg a szamladon. Nekem is most £110-el tobb a rajta levo osszeg, mint az elerheto, mert tegnap vasaroltunk, meg tankoltam. De latom mindket osszeget... :U Utalasok pl. egybol atmennek, es meg is jelennek mind nalam, mind a masik felnel, oda-vissza.

Menj be a Nationwide -hoz, ok nagyon rendben vannak. En is folyamat filozok rajta, hogy nyitok ott is egy szamlat. 1 ev utan adtak isminek is credit cardot, ami mas banknal igen ritka.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#17752) melon válasza Ck. (#17750) üzenetére


melon
tag

Nekem a Lloyds-nal van szamlam, es a legelejen rajottem, hogy az internetbanknal a nagy meretben mutatott egyenleg az a konyvelt egyenleget mutatja, azaz nincsenek rajta a meg konyvelesre varo tetelek (pl. kartyas vasarlasok). Viszont ha a szamla fokepernyojet nezem, akkor a nagy meretben irt egyenleg alatt kisebb meretben is vagy egy szam, az pedig az elerheto egyenleg, ami mindig az aktualis, es eppen elerheto egyenleget mutatja, plusz az overdraft keretet, ha van.

Pelda:
Tegyuk fel, hogy a szamlan van £500.00, plusz van meg £1,000.00 overdraft keret is. Ekkor a szamlan a nagy merettel mutatott balance £500.00, az "available funds" pedig £1,500.00. Ha ekkor vasarolok a kartyaval £100.00-ert valamit, akkor rogton a tranzakcio utan belepve azt latom, hogy a balance £500.00, es az "available funds" £1,400.00. Ebbol en tudom, hogy valojaban £400.00 van rajta. A balance csak 1-3 nap mulva valtozik £400.00-ra, amikor a tranzakcio elkonyvelodik a rendszerukben, de az available funds mindig a valos helyzetet mutatja. Fura tudom, de igy mukodik.

Ez nekem meg sosem volt maskepp, es el is hiszem, hogy nagyon bosszanto, ha a te szamlad eseteben hiba van a rendszerben. Ezt a bankoddal kell turelmesen, de kitarto modon megvitatni. Nekik erdekuk, hogy naluk maradj, vazold a helyzetet, ha szerinted hibas valami, es ragaszkodj ahhoz, hogy valaki a tech teambol vizsgalja meg a problemat.

(#17753) MPowerPH válasza melon (#17752) üzenetére


MPowerPH
félisten

"Nekik erdekuk, hogy naluk maradj"

Dehogy... Velem fel ev tagsag utan, £15000 fonttal a szamlamon kozoltek(ott volt a fiok vezeto is, mert a bula nem tudta eldonteni, kaphatok e), hogy nem tudnak debit cardot adni. Erre megmondtam, hogy az nekem nem jo, fontos lenne, megyek haza 2 hetre, es szeretnem hasznalni a kartyamat otthon. Az volt a valaszuk, hogy akkor keressek masik bankot. Kabbe, felalltam es kisetaltam... :(( Igazabol mar banom, hogy akkor nem valtottam. Szepen megmondtam volna a nonek, hogy akkor most kerek egy account cancellation-t, penzt meg az asztalra. Egybol mehettem volna a Nationwide-ba, fenyesre nyaltak volna a hatsomat.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#17754) Ck. válasza MPowerPH (#17751) üzenetére


Ck.
addikt

És Melon:

Nem értitek mi a baj, leírtam már párszor, sajnos ettől bonyolultabb.

Könyvelt egyenleg: 100 font
Elérhető egyenleg: 100 font

Vásárolok 30 fontért.
Könyvelt egyenleg: még mindig 100 font (ez teljesen rendben van, kell pár nap mire átfut)
Elérhető egyenleg:70 font kellene ,hogy legyen. De csak kellene. Van, hogy azonnal csökken, de van hogy 2 nap múlva se változik. És ilyenkor jönnek a bajok.

A netbank továbbra is 100 fontot mutat, holott 70-et kellene. Én megbízok a netbankban, elköltök 90 fontot és máris -20 font unplanned-ben vagyok. Nem azért mert rossz ügyfél vagyok, hanem azért mert a bank rossz összeget közöl velem.
Az elérhető kisbetűs összeggel volt eddigis bajom, az available-vel. Teljesen hektikusan változik.

[ Szerkesztve ]

(#17755) MPowerPH válasza Ck. (#17754) üzenetére


MPowerPH
félisten

Ertem mit mondasz... Igy mas. Nekem ez a resze jol mukodik, soha nem teved. Akkor ott valami nagyobb gond van. Tenyleg be kell menni, es turelmesen elmagyarazni, mi a problemad. De talan ez egy jel, hogy valts bankot. Nem vagyok benne biztos, de azt hiszem pl. a Nationwide az livetime, nincs kulon balance es elerheto egyenleg.

[ Szerkesztve ]

Don't Tread On Me

(#17756) tildy válasza Ck. (#17750) üzenetére


tildy
nagyúr

Valami nem oke nalad, en most utaltam at, rogton latszott.

Azt mondjuk el tudom kepzelni, hogy a rendsxerben hiba van valahol, de ebben az eserben a nyakukra kell jarni, hogy megoldodjon.

Amugy erdemes ajanlott levelben kuldeni errol infot nekik, arra kotelesek valaszolni.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#17757) Ck. válasza tildy (#17756) üzenetére


Ck.
addikt

Ma én is használtam 3x és jól működött, Teljesen random.
Múltkor pl. átutaltam a rentet és kifizettem a telefonszámlát. 2 nap múlva hétvégi nagybevásárlás, ránéztem a számlámra hogy mennyivel kalkuláljunk. Hirtelen megörültem, mert 35 fonttal kevesebbre számítottam. Meg is örültem, aztán rájöttem a turpisságra, a telefonszámla. De addigra már vettünk egy lámpát belőle, amit kinéztünk korábban. Hétfőn ránéztem a számlámra, ott már -35 font volt bizony unplanned-ben.
De pl. amint mondtam, teljesen jól működött. Pedig vontak egy dd-t is pénteken, az is azonnal látszódott az elérhető összegnél.

[ Szerkesztve ]

(#17758) eszgé100 válasza Ck. (#17757) üzenetére


eszgé100
őstag

planned overdraft nem játszik, ha állandóan ennyire porzik a számlád?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#17759) Viszlát válasza legiaap (#17740) üzenetére


Viszlát
addikt

Nem kérdőjeleztem meg az iskolázottságod, valamit félreértettél.

Hitel esetén nagyon leegyszerűsítve azt is mondhatnám, hogy teljesen el is lehet feledkezni a bankszámládról és megtakarításokról, de nem lenne teljesen igaz, mert valamennyire számít, de általában nagyon-nagyon minimálisan. A nevében is benne van, credit history, credit score és credit check, tehát mint adóst vizsgálnak, nem pedig azt, hogy mennyit tudsz félretenni egy hónapban. Egy dolog szidni egy adott rendszert és egy másik nem ismerni azt.

A kollégád példája alapvetően az ellenőrzés automatizált mivoltából fakad. A poor kategória egy dolog, a pontszám is egy dolog, ezek súlyosságát egy credit check során az adott hitelszervezet határozza meg. A pontszám mellett többek között az address history is jelentős súlyú, de a konkrét százalékos eloszlás banktitok, így rajtuk kívül nem tudja senki. A lényeg, hogy önmagában a credit score alapján összehasonlítani két ember igénylését és a döntést teljesen értelmetlen dolog. Csak akkor lenne értelme az összehasonlításnak, ha két teljesen ugyanolyan körülményű és helyzetű embert (egyik angol másik nem) hasonlítanánk össze.

Viszont ami biztos, hogy maga a credit check egy teljesen automatizált rendszer, pontosan a visszaélések miatt. Rendkívül összetett maga a folyamat, például az adott hiteltermék jellegétől is függ, hogy milyen adatokhoz férhetnek hozzá a hitelt folyosító cégek, illetve milyen információkat vizsgálhatnak. Ezek előre beállított paraméterek, a termékhez kapcsolódik, tehát még csak váltani sem tud mondjuk az ügyintéző, hogy na ez egy EU-s, másfajta ellenőrzést végzünk rajta. Azt garantálhatom neked, hogy ACE (Automated Credit Evaluation) rendszerben nincs nemzetiség mező, sőt, lehetőség sem arra, hogy bárki belenyúljon és megbuherálja az eredményt. Nagyon leegyszerűsítve a hitel információs rendszerben van mondjuk 30 különböző mező, különböző információkkal, a bankok, hitelszervezetek pedig a termékükhöz kapcsolódóan kiválaszthatják, hogy mely mezőket szeretnék vizsgálni (azok közül amihez hozzáférésük van) és ezeket milyen súllyal akarják beleszámítani a végeredménybe (néhány ezek közül szimpla true/false, néhány szöveges vagy százalékos). Ezek mind termékhez kapcsolódnak és előre beállítottak, változtatásuk általában egy munkanapot vesz igénybe és általános érvényű, nincs lehetőség egy adott credit check kapcsán változtatni, vagy személyhez fűződően manipulálni.

A helyzetet komplikálja az, hogy főleg a kisebb hitelező cégek (nem bankokra meg szolgáltatókra gondolok, hanem nevenincs gyorshiteles és mindenkinek adunk hitelkártyát cégekre) nem szeretik megfizetni ezen rendszer használatát, ezért manuális ellenőrzést hajtanak végre. Ez egy nagyon korlátozott hozzáférés, például nem látnak semmi részletes információt a credit history-ból, csak a besorolást, így ezek esetében viszonylag jól kiszámítható az eredmény.

Ami magát a credit rendszert illeti, egy itt született emberhez iszonyú butaság hasonlítgatni magunkat. Nincs más megoldás mint elfogadni, hogy fel kell építeni a profilunkat adósként, az alapoktól kezdve, ami nyilván nem fog fél év alatt megtörténni, évek kellenek hozzá és tudatos törekvés.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#17760) Viszlát válasza Ck. (#17748) üzenetére


Viszlát
addikt

A jelzalog egy teljesen kulon mufaj mint amirol eddig szo volt, nem ertem hogy jott most ide. Tobbek kozott a hagyomanyos credit check csak egy resze a folyamatnak, nevetsegesen tulszabalyozott az egesz, aminek okait emvy fejtegette alabb igen jol.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#17761) emvy


emvy
nagyúr

UKIP masodik az EUs valasztasokon, franciaknal nyert Le Pen -- szep vilag all elottunk, foleg a kulfoldon lakok elott :)

while (!sleep) sheep++;

(#17762) Gyick válasza emvy (#17761) üzenetére


Gyick
őstag

A ukip első [link] még számolják folyamatosan frissül

[ Szerkesztve ]

(#17763) melon válasza Ck. (#17754) üzenetére


melon
tag

Nem értitek mi a baj, leírtam már párszor, sajnos ettől bonyolultabb.

De ertem, ezert is irtam, hogy el is hiszem, hogy nagyon bosszanto, ha megse igy megy, es hogy az tuti hiba, es hogy "Ezt a bankoddal kell turelmesen, de kitarto modon megvitatni." Szoval ertem.

BMW001: Hat ha ilyet tapasztalsz, akkor igenis kilatasba kell helyezni, hogy marpedig te ilyen feltetelekkel nem szeretnel naluk maradni, es igen, lepni kell. Vagy meggondoltak volna magukat, vagy pedig neked kell lepni, es nem hagyni tovabb, hogy szivassanak. Elsosorban a vevonek/ugyfelnek van igaza, es ilyen esetekben meg kell mutatni, hogy az erdekeid ervenyesitese nem csak egy elmeleti lehetoseg. Vegul eljottel toluk?

[ Szerkesztve ]

(#17764) Bubee82 válasza emvy (#17761) üzenetére


Bubee82
őstag

Akkor most kell menekulni Magyarorszagra?

(#17765) Gyick válasza Bubee82 (#17764) üzenetére


Gyick
őstag

Attól függ hogy ez mennyire reprezentatív minta a 2015-ös országgyűlési választásokra nézve,ha azt is megnyerik akkor van gáz :DDD most szerintem csak szigorítások lesznek azt annyi

[ Szerkesztve ]

(#17766) Bubee82 válasza Gyick (#17765) üzenetére


Bubee82
őstag

A sok buta ember...

Azert nagyon nagyon szivesen megneznem, amikor a nagy melldongetes kovetkezteben kivonulna a bevandorlo tarsadalom az orszagbol. Termeszetesen csak kepletesen ertem, de megneznem kivulrol, hogy akkor mihez kezdenenek.

Epp most cseteltem az egyik ismerosommel, aki a Prezzonal dolgozik, ahol (a lanc egeszet nezve) a dolgozok 99.7%-a bevandorlo.

(#17767) tildy válasza Bubee82 (#17766) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem mintha otthon fenyesebb lenne a helyzet az 1-2. hely tekinteteben :U :U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#17768) Bubee82 válasza tildy (#17767) üzenetére


Bubee82
őstag

:D

(#17769) tildy válasza Bubee82 (#17768) üzenetére


tildy
nagyúr

Ugy ertem a ket, leginkabb euroszkeptikus part otthon is megszerezte a szavazatok ~65%-at.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#17770) MPowerPH válasza melon (#17763) üzenetére


MPowerPH
félisten

Maradtam... Ujabb fel evre ra hivtak, hogy szeretnenek nekem debit cardot adni, mikor tudnek befaradni. Most jon a harc megint csak, csak most mar a credit card-ert. :DDD

Don't Tread On Me

(#17771) emvy válasza Bubee82 (#17764) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, ez az egesz EUnak egy eleg rossz jelzés.

while (!sleep) sheep++;

(#17772) emvy válasza tildy (#17769) üzenetére


emvy
nagyúr

A Fidesz csoppet sem euroszkeptikus, csak a híveinek dob időnként egy-egy csontot. (És a szavazók nagyrésze se euroszkeptikus, csak azt akarják érezni, hogy hű, de erősek vagyunk! ..., nyilván.).

while (!sleep) sheep++;

(#17773) eszgé100 válasza Bubee82 (#17766) üzenetére


eszgé100
őstag

Lennenek bajok. Nalunk 5 magyar, 3 lengyel, es 1 angol az allando felallas. Naponta jonnek be helyiek munkaert, lenne is szabad hely, de a fonokom inkabb rutinszeruen elkuldi oket, mert egyszeruen szart sem er a munkajuk, plusz nem mer rajuk bizni egy 75-90k-s autot, mert egy honap alatt osszetornek. Mit ne mondjak, 4 ev alatt mar en is tapasztaltam erdekes dolgokat :)

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#17774) Bubee82 válasza eszgé100 (#17773) üzenetére


Bubee82
őstag

Valamelyik nap az egyik fiatal (24) angol kollégám mondta nekem, hogy szerinte az igazgato inkabb keres 'kelet-europai' munkaerot, mert kemenyebben dolgoznak es megbizhatobbak.

Mikor kezdtem akkor 2 francia, 1 lengyel es jomagam voltunk bevandorlok. Mondjuk elobbi ketto ugye nem szamit mert ok magasabb renduek ;]

Most 1 magyar, 1 bolgar, 1 gorog van pluszban. Az angol kollegak egy resze lelepett :D

Egyet pedig ravezettek, hogy mondjon fel :D

[ Szerkesztve ]

(#17775) eszgé100 válasza Bubee82 (#17774) üzenetére


eszgé100
őstag

Pontosan ugyanez megy nalunk is

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#17776) tildy válasza emvy (#17772) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem lennék meglepve viszont, ha az érdekeik úgy kivannák, a kilépés mellett tennék le voksukat. Kettős játékot játszanak, ami talán még undorítóbb.

Nálunk kb 80-90% a britek aránya.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#17777) melon válasza Bubee82 (#17774) üzenetére


melon
tag

Ahol en dolgozom, ott a reszlegen (fejlesztok, designerek, pm-ek, seo csapat) kb 65%-os az arany, de az egesz cegen belul kb 85-90% koruli lehet. Marmint a briteke.

[ Szerkesztve ]

(#17778) Bubee82 válasza melon (#17777) üzenetére


Bubee82
őstag

Nalunk is ok vannak tobbsegben meg mindig, de szerintem a bevandorlok egyre preferaltabba valnak. Azert azt hozzatennem - es ez nem elhanyagolando -, hogy magasabb beosztasban csak britek vannak es szerintem van egy ilyen jellegu, de nem oszinte orientacio. Furcsa mod ott van viszont a legnagyobb fluktuacio manapsag.

(#17779) Gyick válasza Bubee82 (#17766) üzenetére


Gyick
őstag

Ha kilépnének az Eu-ból se kellene hazajönni szerintem,vizumhoz vagy vmihez kötnék azt ott kinti dolgozást mert azt tudják szabályozni nekik se lenne jó ha minden vendégmunkás hazamenne nem is az a cél.Nem is ez a legnagyobb baj hanem hogy most tuladonképpen Németország meg a UK viszi a hátán az uniót,ha UK kilép akkor könnyen lehet vége lesz mint a Dallasnak.

Amúgy meg Mo.-n nincs eu-szkeptikus párt

(#17780) emvy válasza tildy (#17776) üzenetére


emvy
nagyúr

Barki kilepne, az erdekei ugy kivannak. A politika az erdekervenyesitesrol szol.

while (!sleep) sheep++;

(#17781) Bubee82 válasza Gyick (#17779) üzenetére


Bubee82
őstag

Ami a leginkabb felhaboritott valamelyik cikkben, hogy a feltorekvo orszagokbol erkezoknek olyan feltetelt szabnanak, hogy meg kellene varniuk, mig az orszaguk felzarkozik, felhozza magat nagyjabol hasonlo szintre mint amin a jobb orszagok vannak.

Ha valami, akkor ez igazan diszkriminativ es kb. olyan erzest kelt, mint az eszak es del polgarhaboru, vagy szimplan a borszin megkulonboztetese.

Ennyi erovel Mr. Cameron mondhatna Obamanak, hogy: 'Figyu ocsem, amig ebbe a rasszba tartozol, a budos eletben nem leszel a szemembe te elnok. Majd ha feherkent ujjaszuletsz, akkor felzarkozhatsz, csatlakozhatsz koreinkhez.'

Arrol az aprosagrol nem is beszelve, hogy a legtobb bevandorlo jelentosen hozzajarul, mind a befogado, mind az anyaorszag gdp-jehez.

[ Szerkesztve ]

(#17782) Gyick válasza Bubee82 (#17781) üzenetére


Gyick
őstag

A zombi apokalipszis előbb fog bekövetkezni minthogy Mo felzárkozik a UK-hoz :DD
Te milyen területen dolgozol btw?biztos irtad már korábban de elkerülte a figyelmem

(#17783) antilevel20


antilevel20
újonc

sziasztok nem tudtok londonba kiadó szobát 3 fő részére? :D akár 1 szobában is elvagyunk. :) :R

(#17784) Bubee82 válasza Gyick (#17782) üzenetére


Bubee82
őstag

Egyelore cheesemonger vagyok. De mar nem sokaig.

Elelmiszeripari hatterem van egyebkent.

[ Szerkesztve ]

(#17785) fojtviki válasza antilevel20 (#17783) üzenetére


fojtviki
senior tag

Kiado szallasok szobak londonban csoport a facebookon. Sok szoba van.

(#17786) Ck. válasza eszgé100 (#17758) üzenetére


Ck.
addikt

Nem anyagi gondok miatt porzik, én küldöm haza a fizetésem 80%-át egy ideje. De elvégre ezért vagyok kint többek között.

Más:
Ahogy elnézem a topicot, egy jó páran északról vagytok. Arra felé milyen a meleg víz ellátás és a nyomás? Mert itt délen nagyon gyatra, mi már a harmadik házban lakunk, ahol borzasztó szinten ingdozik, hol langyos, hol picit melegebb, de sose forró és sose elég a nyomás. Voltak kint már többször is megnézni, de azt mondták ez ilyen, máshol még rosszabb is a helyzet. A vicc, hogy ez egy vadonatúj, 1 éves ház. De kollégák is mindenki panaszkodik, hogy mindig amikor mennek haza 1-2 hétre, akkor a fürdés az egyik olyan dolog, amit leginkább várnak. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#17787) melon válasza Ck. (#17786) üzenetére


melon
tag

Nemreg koltoztunk, es itt a hazunkban a vizvezetek (vagy a bojler) olyan szuper, amit meg sosem tapasztaltam. A meleg vizes csap kinyitasa utan 10-15 mp-pel lesz forro viz, es zudul rendesen. A nyomas is rendben van, igaz nem az emeleten van a furdoszoba, tehat nem kell feltornazni a vizet sok meteres magassagokba, de a korabbi berlemenyekben is mindenhol volt foldszinti furdo, es sehol sem volt meg ilyen jo.

Ezert szerintem ez nem altalanos, halozati szintu gyengeseg lehet. Ja, es ez London keleti resze, nem eszak.

[ Szerkesztve ]

(#17788) Bubee82 válasza Ck. (#17786) üzenetére


Bubee82
őstag

Del-nyugat. Varostol viszonylag messze.

Keverocsapok, olajtuzeles. Minden rendben eddig. Tudok mindent szabalyozni stb.

(#17789) eszgé100 válasza Ck. (#17786) üzenetére


eszgé100
őstag

értem, akkor meg ha van lehetőséged miért nem hagysz rajta mondjuk, 2-300 fontot, hogy az ilyen dolgokat elkerüld. én is hiába nem használom semmire sem a magyar számlám, de azon is tartok egy pár 10000 Ft-ot, csak a biztonság kedvéért.

víznyomás, vicc az egész. néha ha a szomszéd megnyit valamit már attól is csökken a nyomás a házunkban. amíg flatben laktunk, minden okés volt, egyenletes volt a nyomás is, és a hőmérséklet is

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#17790) demtam76


demtam76
újonc

Sziasztok, Northamptonbol van itt valaki? Konkretan az erdekelne hogy ha oda szeretnek koltozni csaladdal, milyen reszeken ne keressek lakast.

(#17791) fojtviki


fojtviki
senior tag

Viccesek ezek az auto biztositok. Megkototte parom egy masik biztositonal, mivel most, hogy mar nem londonban vagyunk igy sokkal olcsobb. Ugy toltotte ki, hogy nincs no claim bonus. Eloszor a jogsi es a counterpart-ot kertek fenymasolva. Most pedig jott az email, hogy kuldjon proof ofno claim bonus-t. Milyen emberek dolgoznak itt az irodakban? Nevetseges ez egyebkent. Biztos, hogy ugy lett kitoltve, hogy nincs no claim bonus! Parom probabol most is kiprobalta, hogy milyen osszeg jon ki. Raadasul, most meg par fonttal olcsobb ajanlat jott ugyan azon biztositotol, szinten no claim bonus-al? Kitalaljak, hogy ez meg az kell, hogy ujra kelljen kotni vagy mi ez mar? Koszonom.

(#17792) Balinov válasza fojtviki (#17791) üzenetére


Balinov
félisten

KGFB itt is vicces, nem csak UK-ban. 2009 ota van kocsi/biztositas, Aviva-nal folyamatosan, no claim bonus protection-nnel. Mikor kocsit csereltunk anno, nem uj biztositast kotottem, csak a meglevo policy-n csereltem auto-t, erre majus elejen kikuldik a kovetkezo evre a biztositasi dijat, 2 ev no claim bonussal. Most hadakozom veluk, hogy mi a tokom van, mert valtottam kozben, de ugye az insurance premiumnal nagyon nem mindegy, hogy 2 vagy 5 ev ncb-ja van-e az embernek :W

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#17793) Wyco


Wyco
tag

Lassan nyithatnank egy "KGFB Angliában" topikot, kb háromhavonta elojon mint téma :)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#17794) fojtviki válasza Balinov (#17792) üzenetére


fojtviki
senior tag

Vegulis megoldodott. Fel lettek hivva es a counterpart meg a jogsi masolata kell nekik. Multkor meg a regi cimmel lettek bekuldve ezek a masolatok, ugyanis az uj jogsi csere alatt volt. Szoval most annyit mondtak, hogy kuldjuk be ha mar megkaptuk a dvla-tol az ujat. De akkor is no claim bonus-t irtak. Az ugyintezo biztos nagyon alapos:)

(#17795) eszgé100 válasza Wyco (#17793) üzenetére


eszgé100
őstag

pár hete hallottam a rádióban, hogy lejjebb mennek az árak, mit ne mondjak ide még nem ért el a szele :W

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#17796) BÁ Nutrition


BÁ Nutrition
addikt

szerintetek az itthoni vodafonos telóba bele lehet tenni agy angol vodafonos simet?

mármint hogy működjön is :)

[ Szerkesztve ]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#17797) zsambek válasza BÁ Nutrition (#17796) üzenetére


zsambek
aktív tag

Szia,

Szerintem nem. :)

zsambek`

(#17798) BÁ Nutrition válasza zsambek (#17797) üzenetére


BÁ Nutrition
addikt

;]

youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""

(#17799) #47053824


#47053824
törölt tag

Annyit beszeltetek a hitelkartyarol, hogy en is megigenyeltem a lloydsnal. Nem volt meg ilyen kartyam soha, mire kell figyelnem? Semmi masra nem szeretnem hasznalni, csak credit score epitesre, lehetoleg ingyen. Keszpenzfelvetel ha jol olvastam nem jatszik, de pl tankolas meg ilyesmi?

(#17800) tildy válasza #47053824 (#17799) üzenetére


tildy
nagyúr

Tankolas vasarlas, az mehet. Arra figyelj, hogy allits be a normal szamladra DD-t ra, hogy minden ho vegen automatikusan visszatoltse amit levasaroltal rola.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.