Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9001) szatmarisz


szatmarisz
újonc

Sziasztok!

Azoknak akik most terveznek Angliában munkát vállalni azt javaslom, hogy ne a Team Supporttal menjetek. Mi a párommal a Team Suporttal voltunk kint dolgozni, fizetésről-fizetésre értek a meglepetések, hogy milyen mondvacsinált okok miatt vonnak le tőlünk. Ráadásul jelenleg másfél hónapja küzdünk azért, hogy kifizessék a bérünket, amiért napi 12 órában dolgoztunk. Jellemző még a Team Supportra, hogy aki most gondolkozik azon, hogy rajtuk keresztül menjen, talán már találkozott is vele, hogy semmilyen módon nem lehet velük kommunikálni, nem veszik fel a telefont, nem válaszolnak az e-mailekre. Abban nem tudunk segíteni, hogy melyik közvetítővel tudtok elindulni, de azt ki tudjuk jelenti, hogy ne a Team Supporttal. Velük a kintléted az folyamatos bizonytalanság, stressz, és távolról sem korrekt.

(#9002) vizirider


vizirider
tag

nem szándékoztam leminősíteni az irást, mert valóban hasznos. de ennyi infót már gyűjtöttem :R igazándiból megpróbálom máshogy kérdezni: mivel 15 éve nem dolgoztam mint szakács, kérdés így kint kapok-e egy kisegítői, mosogatói állást ahonnan tovább lehet lépni. ugye sokan keresnek ilyet minden tapasztalat nélkül. én itthonról azt nem tudom eldönteni, hogy kint hogyan állnak az ilyen rossz referenciához. illetve hogy manapság a nagy 'recepció meg válcság' hatása milyen a kinti viszonyokra.ez ugye nem a 4 év tapasztalatból kell tudni, hanem /pillanat kellene infó. én olyan irodát találtam manchesterben akik 130 font díjazás fejében szereznek share room-ot (külön kell fizetni) és elintézik az összes papírmunkát (jogsi, bankszámla, NI number stb.). viszont állást nem adnak. nekem ez szimpatikus. nem vagyok hozzájuk kötve, de így ismeretlenül azért nagy segítség lehet, feltéve hogy nem vernek át. magyarokkal sajnos nem szeretnék foglalkozni, mert itthon (így gondolom kint is) csak a lehúzás meg az átverés megy. láttam a youtube-on a bevándorló lengyelekről a filmet, hát a filmben szereplőkhöz képest én egy angol-fenomén vagyok. szóval mindenképpen meg fogom próbálni. szóval kérdés továbbra is hogy ilyen gyenge referenciával reális terve-e hogy 1 hónap alatt találok elvégezhető munkát a szakmámban? (nyilván esélyt kérdezek, nem garanciás igéretet akarok hallani, hogy csillogjon a szemem) előre is köszönöm a válaszokat !

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9003) tildy válasza vizirider (#9002) üzenetére


tildy
nagyúr

1.Wyco irasa 2011.11.08-i.
2. Nem szabad fizetni ilyeneknek! Ha tudsz angolul, te magad is el tudod intezni, midnenfele koltseg felszamolasa nelkul. Jogsi atvaltasnak van koltsege, utana lehet keresni. De ezert fizetni, hogy keressenek szallast, meg intezzek az NI-t? Na ne. Nekem meg ez nem szimpatikus. Lehuzas. Ha kozepfoku angollal ezt nem tudja valaki maganak megoldani, akkor meg lehetnek itt problemai....
Nem ertem, miert gondolod nagy segitsegnek:
NI: egy telhivas, adnak idopontot, be kell menned
Bankszamla: bemesz egy banfiokba es intezed
jogsi: van reszletes leiras , bekuldod a regit, megkapod az ujat. Fizetni kell valamennyit erte.

Szakacsokrol annyit tudok, hogy magyar munkatarsam valahol walesben betert ebedelni egy etterembe, csodak csodajara magyar volt a szakacs, alig tudott angolul, de a bar/etterem tulaja azt mondta, olyan jol foz, hogy nem alkalmazna mast a vilagert sem:) Atan ki tudja mennyire urban legend.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9004) Wyco


Wyco
tag

Tildy kommentjén túl szerintem 2-3 dolog még.
- Egyreszt valoban ne fizess ezekre mert konnyen elintezhetoek. Nem beszelve arrol, hogy mindegyikhez ott kell legyél. Gondolod nem nyithatsz bankszamlat, ha nem is vagy ott (?).
- £130 elég sok pénz, ha ilyen baromi jól állsz, h így kidobd...hát...
- Ha annyira lusta vagy, hogy az alap dolgokat sem akarod megcsinalni, vagy méginkább megismerni, akkor baromi nehéz dolgod lesz itt.
- Alap munkát majdnem mindig találni, de abból hogy mennyire tudsz fellépni az más tészta. Pubok mindig keresnek embereket, mert nagy a lemorzsolódás arrafele.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9005) vizirider válasza Wyco (#9004) üzenetére


vizirider
tag

nah köszönöm ez jobban hangzik. az irodában 1 vonzó van számomra: ahogy én itthonról 'tudom', anglia mániákus referenciagyűjtő. és nem szívesen esnék be abba a problémakörbe, ami lehet hogy városi legenda, de nekem rizikós: vagyis első nap KELL albérlet, mert aludnom kell valahol. de albit nem adnak ha nincs munkám és az előző szállásomról referenciám (nem tudom mi köze egymáshoz a 2-nek) munkát nem adnak ha nincs bankszámlám, de bankszámlát meg nem nyithatok ha nincs lakcímem. ördögi kör. mivel még sosem jártam angliában, nem tudom ez mennyire igaz de már 2 helyen is olvastam hogy beleesett ilyenbe valaki. és ha hotelban kell akár csak 3 éjszakát is töltenem, akkor az pont 130 font. szóval tudom hogy 50 ropi amit csak azért kéne kifizetnem mert senki ismerősöm nincs kint, és nincs időm sem. szóval itt nem azt használják ki, hogy nem tudok beszélni, hanem ha kiérek 4-re, nekem este 8-ig albérlet kell. és akkor lehet rohanni hogy kell mobilkártya, kell jó újság, futni mindenfelé 2-3 óra alatt. sajnos azért az elég kemény szitu tud lenni. nyilván más lenne ha lenne kint bárkim, akinél 1 napot alhatok a földön a hálózsákomban, és megmondja hol tudok nézni jó albérletet. de erre monják: a világ legértékesebb cikke az információ !

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9006) Mercutio_ válasza vizirider (#9002) üzenetére


Mercutio_
félisten

Mi az amiben gyakorlatod van mondjuk az elmúlt 5-8 év viszonylatában?
Esetleg menj el itthon akár fillérekért is egy rendes szakács mellé, hogy újra rutint szerezz, és akkor már nem mint mosogató kell kezdened.
Egyébként - lehet én gondolom rosszul - nem is biztos, hogy ha mosogató voltál, akkor utána máshol szakácsként alkalmaznak, hiszen gondolhatja a munkáltató, hogy ha jó/gyakorlott szakács vagy az előző helyen is annak alkalmaztak volna, nem mosogatónak :U

shadeofme: OK, értem, bár aki hazajár rendszeresen annak kisebb műszaki cuccnál érdekes lehet az itthoni ár, néha itt is vannak akciók, ahogy gondolom az általad linkelt oldalakon is, és talán nem azonos időpontra időzítve :U Azt a kindle-t nézegettem, de ha jól olvastam, netezni, zenét hallgatni, csak korlátozottan alkalmas, csak olvasóként pedig nekem nem érné meg, mert kevés időm van mostanság.
A linkelt oldalakat azért köszönöm:R
Leginkább olyasmire gondoltam mint a tavalyi pre-paides mobil akció az Orange-nél, azokat viszont gondolom ti látjátok/figyelitek, és bizonyos készülékek nálunk nem is kaphatóak. (pl. a tavalyi San Francisco AMOLED kijelzővel)

[ Szerkesztve ]

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#9007) Wyco válasza vizirider (#9005) üzenetére


Wyco
tag

Bonyolitod a helyzetet. :)
1 .Kijossz a reggeli géppel,
(1b - ha delutan jossz az tenyleg nehezebb :))
2. veszel egy mobilt vagy sim kartyat, feltoltod (£10-20),
3. beulsz egy internetkavezoba, felmesz gumtree-re, es elkezdessz telefonalni mint a bolond hogy te szobat keresel, es kp-ben fizetnél. sokat fogsz talalni egyebkent mert sokan félig feketén adják ki a helyeket és az igy mukodik. amellett sok az átverés is, szoval ne adj penzt senkinek amég nem láttad a szobát.
4. veszel egy napijegyet (£10 kb) és elkezded nézegetni a szobákat. majdnem biztos h estére lesz helyed.

referenciákat valóban gyujtenek, ez igaz, de azok inkabb munkahelyi jellegu referenciák, azaz amikor melot keresel, akkor kellenek, valamint lakáskereséshez akkor kell ha komolyabb helyekben gondolkodsz, pl ki szeretnél venni egy lakást magadnak ahol a koltség elég magas (mondjuk £700-1000/ho).
bankszamlahoz valoban kell lakhatási igazolás, de nem mindig. lejjebb volt szo rola, hogy a hsbc passport pl eleg flexibilis, csak ellenben van egy havi koltsége.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9008) tildy válasza vizirider (#9005) üzenetére


tildy
nagyúr

Erre van par magyar vagy itteni szallasado.

Mi az iranylondonnal voltunk , 2 het kauciot kellett lerakni. Mi is igy jottunk ki, 8000 ft volt az ugyintezesi koltsege kettonkre, nem 50 ezer. :U

Szallasban wyconak igaza van, ileltve fokepp magyar "szolgaltatok" nem varnak el munkahelyet, elozo hely referenciat. Tedd le a kauciot es ennyi.

Ha ez megvan , mar tudsz menni bankkartyat intezni.

Hidd el, itt mindenki kijott valahogy, nagyon sokan nem ismeroshoz.
Gumtreen is tudsz nezni amugy albit. Vagy iwiwen is szoktak hirdetni magyarok. Elindulasnak jo.

Hasznald kicsit a fejed, kulonben nehez dolgod lesz itt, vagy at fognak verni:)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9009) Picco válasza vizirider (#9005) üzenetére


Picco
addikt

hali

en is 0 infoval indultam neki, kozepes nyelvtudassal(ertsd: mindent megertek, eleg turhetoen is beszelek, neha megakadok 1-2 ritkabban hasznalt kifejezes/szo keresesekor es nem vagyok valasztekos beszed mintapeldaja, de azert majdnem folyekonyan megy). nekem volt ismerosom akinel csovezhettem par napig, aztan be is koltoztem ide.)szandekaim szerint atmenetileg, mert east ham indiai kornyek es ugy vilagitok mint egy hoember. :)
az en tapasztalataim szerint ahhoz h alap munkat talalj(ertsd minimalber kornyeke) kell a nyelv es az hogy pontosan beerj mindig dolgozni, itt ezt nagyra ertekelik, mert mindenki kesik mindenhonnan. ha latjak h akarsz dolgozni, pontos vagy akkor meg azzal sem torodnek ha az elso 1-2 hetben benazol, ugy vannak vele h majd megtanulod.
amugymeg, nyalazd at a topicot, en is atolvastam, sokat segitett :)

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#9010) tildy


tildy
nagyúr

Ma sorozes? hol? Tolunk csak en megyek, esm beteg:(

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9011) vizirider válasza tildy (#9008) üzenetére


vizirider
tag

jobban hangzik, de mint korábban írtam londont én kihagynám elsőre. (lehet rosszul teszem, de nem kezdenék ott) szívesen elfogadok más vidéki városban ténykedő albérletes ember elérhetőségét ( birminham, liverpool, bolton, leeds, oxford manchester ilyesmik jobban vonzanak) egyébként köszönöm mindenkinek, azt hiszem úgy elboldogulok akkor kint mint itthon. és késni most is gyűlölök :C , nem is szoktam emiatt. ez az 5-6-7 hsz már sokat segített.

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9012) Balinov válasza vizirider (#9005) üzenetére


Balinov
félisten

vizirider: bocs, hogy beleszolok innet irektol, de a hostel, mint elso parnapi szallas nem ugrott meg be, mint lehetoseg?

Hostelworld-on csak UK, csak London-t nezve 77db hostelt talaltam igy nagyhirtelen.

Nekunk sem (felesegestol jottem 3,5 eve) mikor kijottunk Dublinba, volt hosszutavu szallasunk, ezert a hostel jott szamitasba, 5 ejszakara foglaltunk egy 4 agyas szobaban es ahoz kepest egesz turheto volt (meg reggeli is volt az arban).

Nem utolso szempont lehet a hostelben, hogy altalaban van ingyenes internetezesi lehetoseg (free wifi, vagy egyket desktop beallitva ilyen celra), szoval allas es szallaskeresesileg se kell egy kinai vagy paki netkavezoba elcaplatnod. Az,hogy a hostelt lehet-e lakcimigazolasnal hasznalni nem tudom, ebben majd az angliaiak nyilatkoznak ugyis

udv es egy kalappal

Balinov

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#9013) vizirider válasza Balinov (#9012) üzenetére


vizirider
tag

hát beugrott, de ugye a bizonytalansági faktor a legnagyobb gondom. nem szeretnék londonba menni elsőre (persze lehet rákényszerülök ) így az ottani lehetőségek kicsit mások. másrészt én is filóztam hogy a hostel címre bankszámla is elég necces lehet. és ami úgy néz ki nehezen jön át, mert rosszul fogalmazok, az az, hogy persze lehet őrült módon telefonálgatni első nap, csak mi van ha éppen sz*r napom van és pont nem futok bele egy átlag albiba, amit ki is tudok fizetni / így ki is adnak nekem? nem kockáztatnám meg hogy csövezzek első éjjel, amilyen a formám tuti el is vinne a yard......... a hostel mint állandó cím jogos felvetés, mert azt biztosra tudok foglalni, aztán ha már van hol aludni másnap úgyis komoly futások jönnek.papírok intézése ugye, infók begyűjtése, munkaerőpiaci felmérés.

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9014) Wyco válasza vizirider (#9013) üzenetére


Wyco
tag

London sokkal dragabb de tobb a lehetoseg is. Ennek akkor van inkabb jelentossege, ha nem alap melot akarsz ahol mosogatasrol van szo. Pl marketinges/fejvadasz/stb normalisabban fizeto allasokbol sokkal tobb van itt mint videken, de pubot meg helyet ahol a konyha kozeleben dolgozhatsz majdnem mindenutt talalni nagyobb számban, kvazi ha arra hajazol akkor az olcsobbság miatt lehet jobb ha nem ide jossz.
Re telefonalgatas: az a baj hogy olyan helyet amibe bele fogsz szeretni egyebkent is nehezen fogsz talalni. Azt, hogy a hely amit a kozvetito ceg ad jo-e vagy csak egy lepratelep, nem tudhatod. (az meg h mit igernek masodlagos, itt egy "spacious double room" az harom negyzetmeter, és havi otszaz font.). Hostelt egy ejjelre kapsz relative olcson, ket nap alatt valami elheto helyet biztosan talalsz.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9015) Balinov válasza vizirider (#9013) üzenetére


Balinov
félisten

hostel, B&B is olcsobb, mint kifizetni annak a cegnek azt a lovet.

igazan amiert a hostel-t ajanlom az az, hogy legalabb par napra lenne egy fix bazisod, ahonnet tudsz allast/szallast keresni, es ahova van visszamenni furodni,kajalni,aludni az egesznapos caplatas utan.

Mi anno 5 ejjelre foglaltunk, biztos ami biztos alapon, mondvan 5 nap alatt csak talal egy en suite-ot az ember. gyk. 3 nap mulva mar talaltunk is - igaz csak 1,5honapra - szallast.

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#9016) Picco


Picco
addikt

akinek droidos teloja van, erdemes nezni a marketet most 10 napig (10 nap, minden nap 10 uj alkalmazas 10penny-ert, ma vettem eletem elso appjait:) )

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#9017) Wyco válasza tildy (#9010) üzenetére


Wyco
tag

En asszem kihagyom sajna, de majd ha lesz legkozelebb akkor megprobalok jobban ido-beosztani és megjelenni :)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9018) tildy válasza Wyco (#9017) üzenetére


tildy
nagyúr

Meg en sem tudok semmit, emvy nagyon eltunt:D

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9019) vizirider válasza Wyco (#9014) üzenetére


vizirider
tag

nézd a közgáz diplomám kint semmit sem ér (itthon se mondjuk) a nyelvtudásom egy komolyabb álláshoz azért még kevés. viszont kétekezi melót itthon csak szakácsként, illetve villanyszerelők mellett végeztem. gondolom elsőre kint sem a banki ügyintézőt keresik nyelvtudás nélkül. mivel igazán jó szakértelmem nincs (pl: DTP vagy ilyesmi) így kénytelen vagyok ebbe az irányba mozdulni. mert gondolom autósofőrből kint is dunát vagy temzét lehet rekeszteni, mert vezeti mindenki szeret. és ugye van ott pár millió ember aki konkurencia. (több embernek van jogsija, mint szakács szakmája 4 év gyakorlattal sztem) szóval én is tippelek hogy ezekben könyebben boldugulnék, mint pl egy raktárban, amit mindenki szeret. 0 szaktudás és nyelvtudás = pénz. ebben én nem annyira hiszek, nem hiszem hogy kint kolbászból vannak a gyémánt félkrajcárok. vagyis ha totál képzettség nélküli munkára megyek, akkor sokkal több emberrel szemben kell pályáznom, és nyilván kevésbé jó körülményeket találok.
pesze mint mondottam ezt itthonról gondolom Így.

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9020) BullKoxa


BullKoxa
őstag

Sziasztok!Kérdezni szeretném (mi végleg haza megyünk) otthon tudjuk használni a Loyds bankártyát hogy ha netán utalnak rá?Sajnos nem találtam munkát és ahol lakunk elég léhúzósak (kutyával vagyunk),csak a páromnak van munkája ami elég kevés kettőnknek.Köszi előre is a választ!

[ Szerkesztve ]

(#9021) tildy válasza BullKoxa (#9020) üzenetére


tildy
nagyúr

Tudod hasznalni, de valamennyit levon kp felvetert, talan 2 fontot, emlekeim szerint, vasarlasnal meg kb 1 fontot?!

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9022) Wyco válasza vizirider (#9019) üzenetére


Wyco
tag

Ha belefér az idodbe akkor maradj otthon egy fél évet és fekudj rá az angolra, de eleg komolyan. (marmint komolyan fekudj rá, én meg komolyan mondom.)
Mégpedig: (erre van aki mást mond, állandóan elojon itt forumon, de azert meggondolandó ettol fuggetlenul) - ha shiftmelód lesz akkor órára fizetnek, és nem mindig lesz heti negyven órád. kb £6/óra a bruttó (tehát 160 órával szorzova mondjuk 20% levonással havi £768 amit max megkaphatsz, de nem biztos h lesz annyid. Ebbol £130 a tomegkozlekedes, £300 legalabb a szoba, és a teszkokaja is alaphangon £150 (kb: h reggeli mondjuk £1.20, ebéd £2.10, vacsi mondjuk megint annyi) - marad havi £180-d élni.
Ha tudsz talalni egy rendesebben fizeto munkat, amihez valamennyi angol tudas párosul, akkor megkaphatsz egy éves £17k-s fizu aminek a nettója havi £1100 korul van. Az már picit tobb pénz, és jobban is erzed magad mert megválogathatod jobban hogy kikkel vagy, mit csinalsz, stb.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9023) emvy válasza Wyco (#9022) üzenetére


emvy
nagyúr

+1

while (!sleep) sheep++;

(#9024) tildy válasza Wyco (#9022) üzenetére


tildy
nagyúr

Brutto 6 fontos oraberrel szamolva , heti 37.5 orat nezve listentotaxmanen a netto kereset: £859.86 :U Kevesebb oraszamnal termeszetesen kevesebb.

Nekem a listentotaxman mindig pontos volt eddig, pennyre pontos:)

Utazas: videken azert olcsobb, Londonban kibekkelheto 80 fontbol, ha 2-3 zonas a berlet , vagy kb £68 , ha busszal jar az ember.

Szoba : inkabb 400-450 egy emberre, bar videken van 300 korul is , kaja alsohangon havi 75-100 font, de ebbe belefer steak,csirkemell, gyumolcs , tej, stb. Igaz , amolyan beugrok kajalni valahova, vagy veszek a thainal egy curryt az megnyomja, mert 4 font alatt nehezen kap az ember fott ebedet, de egyreszt lehet otthonrol is vinni, masreszt nem kell mindig fott kaja, ha az ember fozni tud az kincset, de legalabbis megtakaritott fontokat er.
Erdemes piacra kijarni, 1 tal gyumolcs rengeteg helyen 1 font, es vannak szepek is:)

A tobbivel egyetertek :K :K :U

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9025) tildy válasza Wyco (#9022) üzenetére


tildy
nagyúr

Amugy azt latom a kenyelmesebb, vagy igenyesebb emberek joval tobbet koltenek kajara, multkor linkeltem a mi kajakoltesunket, kettonknek 170-220 font, mikor mennyi, altalaban 200 alatt van kettonknek egy honapra.

A 220ban mar havi ketto wetherspoonos vacsora sorrel benne van:)

A lazac, a steak , a pulykamell, ha nem is premium kaja, de azert nem az a "tescogazdasagos". :K :K

Ha kicsit szemfules az ember , lehet azert sporolni:D Ha meg szakacs, vagy etteremben vagy szallodaban dolgozik, akkor az ebedet altalaban adjak.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9026) alibaba78 válasza Wyco (#9022) üzenetére


alibaba78
őstag

"tehát 160 órával szorzova mondjuk 20% levonással havi £768 amit max megkaphatsz"

Aki ennyit keres, az kerjen worktaxcreditet (asszem ez a neve) szemrebbenes nelkul.

(#9027) tildy válasza alibaba78 (#9026) üzenetére


tildy
nagyúr

Ennel figyelni kell, mert ha az ember a parjaval el, es fejenkent ennyi a bevetel, akkor egy arva pennyt sem kapnak, kapunk. Ket embernel rosszabbak a kondiciok a benefitekre, alacsonyabb a limit , mint ahogyan logikusan kovetkezne . :( :(

Hmrc oldala : ha egymagaban (tehat pl. nem a parjaval) el gyerek nelkul az ember: a limit evi £13,000 , mig ha parrol van szo, akkor £17,000nel lehet meg kapni. Nem fair, de hat ez van. Mikor 22 volt az evesem , mi emiatt nem kaptunk kettonkre, holott fejenkent £11,000 jutott igy .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9028) emvy válasza tildy (#9027) üzenetére


emvy
nagyúr

Semmi, felreolvastam.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#9029) Petek válasza vizirider (#9019) üzenetére


Petek
tag

privat akart lenni

[ Szerkesztve ]

In vino veritas

(#9030) alibaba78 válasza tildy (#9027) üzenetére


alibaba78
őstag

Annak javasolnam, aki ezt ebben a formaban megalkotta, hogy eljen meg a parjaval evi 22k-bol Londonban.

(#9031) tildy válasza alibaba78 (#9030) üzenetére


tildy
nagyúr

Azert meglehet , oke nem BA-val utazik az ember , hanem easyvel vagy wizzairrel, meg nem ver el minden heten 30-40 fontot szorakozasra, hanem keddenkent vagy szerdan jar moziba, mert akkor felaron van:) :U

Tavaly januar vegeig , 736-s albi mellett mi is ennyibol eltunk. Lassan mar hozzaszokom, hogy a fizum fele MINDIG alberletre megy el.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9032) vizirider válasza Wyco (#9022) üzenetére


vizirider
tag

jó tipp köszönöm, csak sajnos az angoltudásom megrekedt azon a szinten, hogy a magyar mondatokat fordítom. ami bizonyos szintig jó, de utánna már nem fordítod a dolgokat hanem ami eszedbe jut azt angolul mondod. én ezt itthon nem igazán tudom elérni sajnos. jó lenne egy olyan környezet ahol az van. mint mondtam a középfokom most lesz meg, ami sztem indulási alapnak elég, a tudásnál persze jóval kevesebb.viszont itthon nem nagyon haladok vele. a shiftmeló nem tudom mit takar, (értem mit jelent a shift, csak hogy ez milyen tartalmat hordoz kint az nem világos) és reménykedem benne hogy tudok annyit 1-2 hónap alatt fejlődni, hogy nem egy üzemben lengyelek közt rohadok akik egy mukkot sem tudnak. és biz a bérek miatt mennék nem londonba.

Chuck Norrisnak egy medvebőr van a nappalijában. a medve nem döglött, csak nem mer elmenni......

(#9033) Wyco válasza tildy (#9024) üzenetére


Wyco
tag

Sok dolgot okoskodtam ide, aztan arra jutottam hogy teljesen igazad van. Nagyon sok penzt lehet sporolni dolgokon ha akar az ember. Busz, metro helyett, olcsobb kaja dragabb helyett, stb. Ez leginkabb akkor fontos ha a beveteli oldal relative alacsonyabb.
Szoval semmi ellenvetes, okosan kell csinalni es kééész :)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9034) Wyco válasza vizirider (#9032) üzenetére


Wyco
tag

Kozepfok arra eleg, hogy kapj egy alap melot. Sok (nagyon sok) mulik azon h mit is szeretnél igazabol elérni.
Ezzel nem akarok mini-Hitler lenni, csak arra probalom felhivni a figyelmed hogy ha mar raveszed magad, hogy megtegyel egy akkora lepest, mint kulfoldre koltozes, akkor ha belefer egy kis extra ido, akkor inkabb tanuld a nyelvet. Sajnos amit otthon kozep (de akár felsofok) cimen oktatnak az kutyakaki.
A nyelvtanulas egyebkent otthonrol is megoldhato, de az biztos, h akarni kell. Nezzel annyi BBCt amennyit tudsz, olvass forumokat, irj bele (marmint angolul), beszelj emberekkel, menj Corvin tetore a kulfoldi csajokhoz, stb. Vegulis mindegy, de baromi sokat segitessz magadon ha kijossz es nem azzal tellik az elso sok het/honap hogy rajossz, h az angoltudasodon kuuuurva sokat kell javitani. En CPE-vel jottem ki, ami felsofok feletti. Mit ne mondjak, volt mit tanuljak utána.
A gond az tudod, hogy ha limitalt tudassal jossz ki es olyan munkat szerzel ami abbol a szempontbol alap, hogy jo esellyel nem helyiekkel dolgozol, akkor jo esellyel a tobbiek, mind munka, mind a beveteled alapjan realisan elvarhato szallashelyen, nem fognak annyira tudni angolul amivel TE elorebbjuthatsz. Értsd ossze leszel zarva egy tonna lengyellel vagy pakisztanival, vagy mindegy kivel, de nem javul az angolod mert nem olyan kornyezetben leszel.

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9035) alibaba78 válasza tildy (#9031) üzenetére


alibaba78
őstag

En ezt nem is vitatom, hogy meg lehet, de nyilvan nem azert koltozik masik orszagba az ember fia/lanya, hogy majdhogynem ugyanazt csinalja, mint otthon (buveszkedjen).

"meg nem ver el minden heten 30-40 fontot szorakozasra"

A jot olyan konnyu megszokni, hogy mar nem is emlekszem, milyen volt otthon. :B Ugy erzem, mindemellett fiatalodtam is.

"Lassan mar hozzaszokom, hogy a fizum fele MINDIG alberletre megy el."

Szerencse(d)re jo szakmad van, hogy ezt elmondhatod. En buszke lennek magamra a helyedben.

(#9036) tildy válasza Wyco (#9033) üzenetére


tildy
nagyúr

Persze van olyan tavolsag, ahol muszaj megvenni a berletet. 4es zonabol nem buszoznek 1esbe, de egyes kettes zonan belul siman.

Havi 50 fontot lehet sporolni azon, hogy 2-3as zonas berletem van es csak Bermondseyig megyek be. Bar a Jubilee 15 perc alatt benn lenne a London Bridgenel, busszal es metroval viszont 35 perc az ut, de cserebe addig a buszon lehet olvasni, skypeolni vagy netezni...

Alibaba78: kicsit buveszkedni kell, mert hat ugye azert jobban elunk itt , mint otthon, otthon ilyen lakast almodni sem mertem volna , de aldom az eget . Csak hat ugye kb 1-1.2 ev alatt majdnem a duplajat lett arban az alberlet. Mikor kijottunk meg 540 volt havonta, igaz meg 7 emberrel ( nem banom, hogy eljottunk) , utana 736, most meg 750+150=900... Mondjuk en innet tovabb mar sehova nem megyek!:D:D Almaim lakasa.
Befele nyilo ablakok, jo elosztas, futeni eddig 5szor futottunk kb, 1-1 orat, amugy meg 20-21 fok van . Na szoval kifogtuk jol.

Hala egnek azert a szamlak kifizetese itt nem gond, es ha valamit nem is tudok azonnal megvenni, 1-2 honapon belul osszegyulik ra. Egyszerubb.

Bele sem merek gondolni, mi lenne ha Esm is ennyit keresne, el sem tudnank kolteni , valoszinuleg akkor valamelyikunk fizuja felre lenne rakva, mert alapbol nem vagyunk nagy labon elok :Y Nagyon az igenyek nem valtoztak, regen is 400-500 ment el az albin felul kajara, ruhara, szorakozasra, egyebekre, kettonknek , most is.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9037) eszgé100 válasza tildy (#9036) üzenetére


eszgé100
őstag

Párod amúgy mivel foglalkozik?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9038) tildy válasza eszgé100 (#9037) üzenetére


tildy
nagyúr

Szabaduszo iro:)
Szabadidejeben meg szakacs es haziasszony ;]

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9039) melon válasza Wyco (#9034) üzenetére


melon
tag

Csak egyeterteni tudok. Ugy gondolom, hogy en sem beszelek annyira gyengen, megis folyton keresem a lehetoseget, hogy mikepp tudnam fejleszteni a nyelvtudasom, mert erzem, hogy a jelenlegi az keves. Plane, hogy a kollegak mar kezdik azt hinni, hogy nagyon jol tudok mar, es emiatt batran hadarnak, es batran beszelnek hozzam akar teli szajjal is, en meg neha csak pislogok, hogy wtf :Y

(#9040) Picco válasza melon (#9039) üzenetére


Picco
addikt

en azt vettem eszre hogy az egy dolog h jol megerted oket, de ha nem tudod olyan valasztekosan kifejezni magad mint otthon, akkor zavarni fog(jobb esetben)....legalabbis engem elegge felb@sz. meg tul sok energiat kot le hogy koncentralsz az allando megertesre es normalis mondatokban torteno valaszra, nem marad ido gondolkodni valami frappans/vicces dolgon, ami otthon mondjuk zsigerbol ravagtal volna es tudod h fetrengett volna a fel tarsasag....engem ez leginkabb a lanyokkal valo ismerkedesben gatol...de dolgozom rajta ;)

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#9041) Balinov válasza Picco (#9040) üzenetére


Balinov
félisten

Pico, te kis gatlasos ;] . igyal, az feloldja a gatlasokat

6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/

(#9042) Picco válasza Balinov (#9041) üzenetére


Picco
addikt

ezt sem mondtak meg ram :DDD

az a baj h tenyleg sok energiat vesz el a dekodolas, meg hogy megprobalok tenylegesen helyesen beszelni. amig otthon csak valami vicceset kellett kigondolni es ravagni, addig itt dekodolni a mondandot, ketertelmu kifejezesek scannelese, atgondolni hogy mit akarok mondani, leellenorizni hogy nem beszelek e hulyesegeket(mert ugye senki sem akarja leegetni magat) es vegul kinyogni :)
oke, nem beszelek nyogvenyelosen, meg ilyenek(najo, faradtan neha igen), de az atlag nagydumas emberhez kepest olyan vagyok mint zorro nema segedje :B:D

It's gotta feel so good to moo as a cow. Probably feels really good to moo

(#9043) alibaba78 válasza tildy (#9036) üzenetére


alibaba78
őstag

Valoban nehez londonban olyan lakast talalni, ami megfizetheto is, meg lakhato is. Persze ezek tag fogalmak, de en mar kezd(t)em azt hinni, ilyen csak a meseben van. Mi a felesegemmel 715-ot fizetunk egy szinten (ha jol sejtem) 1 bed-ert islington szelen, kozel archway-hez, es cserebe peneszesednek a papirvekony falak, kifele nyilnak a nem double glazed ablakok, van (volt) egerunk :D, es a futes sem remekel. Ami pozitivum, hogy aranylag csendes (nincsenek bulizos lengyelek, veszekedo angolok), es frelventalt helyen van. Azt viszont nem ertem, hogy-hogy csak 150 a szamla nalatok? Valszeg en csinalok vmit rosszul, de nalunk csak a council tax, meg az atalanydij a gazra (british gas) 150 font, es penzt meg nem kaptam vissza toluk, nyaron sem.

Amiota itt elunk, sokkal higgadtabbak, kiegyensulyozottabbak vagyunk mindketten. Mar ezert megerte. :)

(#9044) tildy válasza alibaba78 (#9043) üzenetére


tildy
nagyúr

Ugy, hogy villannyal megy az egesz lakas, mondjuk ettol eloszor feltem. Double glazed ablakok vannak,es vastag falak kifele.

Villany: kb 30 font per ho (ket honapra volt 64) , de villannyal sutunk fozunk, vizet melegiti, illetve a futes is ezzel megy(helyesebben menne, eddig nem igazan kellett futeni, ertsd 5szor kapcsoltuk be a futotestet fel-1 orara)

Council tax: valami 95.83 font per ho (1150 per ev)

Net:26 font korul.

Elvileg 650 a rent+100 a service charge, ez utobbi a vizet is tartalmazza, meg a concierget, meg az epulet takaritasat, a fentiek meg ehhez jonnek.

Falak nem peneszesek, de a furdoben nicns ablak, ott eleg nagy para van, gyakran kell szelloztetni, meg torolgetem is a csempet, nehogy penesz legyen. Eger termeszetesen nincs, ez egy kb 5 eve epult haztomb.

Itt meg tudod nezni, milyen lakasrol van szo(egyformak kb).

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#9045) melon válasza Picco (#9040) üzenetére


melon
tag

Teljesen egyetertek veled, allandoan ezt tapasztalom en is, foleg a kozos szabadidos tevekenysegek alatt (mondjuk ez szinte kizarolag kocsmazast jelent perpill)
Tudom, hogy az ilyen nyelvtudashoz elsosorban ido kell csak, es elobb-utobb minden menni fog, csak hat szeretnek gyorsabban fejlodni.

(#9046) Wyco válasza melon (#9045) üzenetére


Wyco
tag

járjatok meetupokra. (meetup.com)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9047) eszgé100


eszgé100
őstag

tudja valaki, hogy az Emergency Tax Code mit jelent pontosan?
ma kaptam meg a levelet a HMRC-től, amiben azt írták, hogy mostantól BR a tax kódom, és 20%-ot kell fizetnem a jövedelme(i)m után, most ezzel vagyok bajban, mert lehet, hogy félrefordítottam, de ez remélem nem azt akarja jelenteni, hogy év végén áprilisban még pluszban kell fizetnem? valaki adós szaki megnyugtathatna...

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#9048) Wyco válasza eszgé100 (#9047) üzenetére


Wyco
tag

Goooooogle.
http://www.taxfix.co.uk/forum/articles/br-tax-code-emergency-tax-help.html

(Egyebkent meg a linken ne nyomj apply-t mert csak lehuznak, ha ugy erzed hogy valami nem stimmel akkor hivd fel a HMRC-t)

[ Szerkesztve ]

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#9049) Devid_81 válasza melon (#9039) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Számomra a legjobb még mindig a Skót angol, nah abból nem sokat értek :D

...

(#9050) shadeofme válasza Devid_81 (#9049) üzenetére


shadeofme
tag

Es gondolj bele, ha vmi gaz van a nettel indiai vagy skot supportot kapsz. :D
Ember legyen a talpan, aki megerti. :)

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.