Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#7001) tildy válasza legiaap (#7000) üzenetére


tildy
nagyúr

MErt jogszabály. Így most hiába nem lenne adótartozása, a sávtolás miatt majd egy millát be kéne fizetnie.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7002) rgqjx válasza tildy (#7001) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Még jónéhány hónapja, mikor agyaltam a kijövetelen, olvastam egy adószakértő írását ezügyben. Lényegében az jött le belőle, hogy amit otthon megkerestem, azt otthon vallom be, amit itt keresek, azt pedig itt. Így nem teszem ki magam a kettős adózásnak(!), ami tudtommal amúgy sem egy eu konform dolog.

[ Szerkesztve ]

(#7003) tildy válasza rgqjx (#7002) üzenetére


tildy
nagyúr

Egy gond van, hogy odahaza köteles vagy a külföldön szerzett jövedelmedet is beírni a személyi jövedelemadós papírodba, az egyik , adóterhet nem viselő sorba. És az bizony fentebb tolhatja a sávhatárt.
Az alábbi cikk 5 éves, de a tavalyiakban is ezt látom. Illetve érdemes ezt is elolvasni.

az alábbi cikk forrása az adózóna:
2. Fiam 2006. szeptemberétől Olaszországban vállalt munkát egy ottani cégnél, ahol hivatalosan bejelentve foglalkoztatják. Olaszországi jövedelme után ott adózott. Kell-e a magyar SZJA bevallásában szerepeltetni a korábbi magyar jövedelme mellett az olaszországi jövedelmet és levont adót is, és ha igen, az SZJA bevallás melyik sorában?

2.Amennyiben a gyermeke személyi jövedelemadó bevallás benyújtására kötelezett a Magyarországról származó jövedelme tekintetében, akkor az Olaszországból származó jövedelmét adóterhet nem viselő járandóságként be kell vallania a 0653-as bevallás 17.sorában ( tehát része lesz az összevonandó jövedelemnek), de az Olasz-országból származó jövedelemre jutó adó összegét nem kell megfizetni. Általánosságban elmondható, hogy az adókötelezettség megállapításánál az egyes országokkal, a kettős adóztatás elkerülésére megkötött egyezmények az irányadók. A munkaviszonyos jövedelmek általában abban az országban adóznak, ahol a magánszemélyek a tevékenységüket folytatják. E jövedelmeknél az egyezményekben megjelölt hármas feltététel teljesülése esetén fordul csak Magyarországra az adókötelezettség.

2. Tavaly novembertől munkahelyet váltottam, szlovén céghez helyezkedtem el, és nem tudom, az adóbevallásnál hol kell feltüntetni a két havi szlovén fizetést, egyáltalán fel kell-e tüntetni, mivel az adott országban leadóztam ezt a jövedelmet.

2. Ha valakinek Szlovéniában és Magyarországon is keletkezett munkabér jellegű (ún. nem önálló) jövedelme, úgy köteles azt Magyarországon adóbevallást adnia, amelyben minden jövedelméről (ezt hívják ún. világjövedelemnek) számot kell adnia (beleértve a szlovén jövedelmet is). Azonban ezután már Szlovéniában adózott, ezért a magyar szja törvény adóterhet nem viselő járandóságként kezeli a szlovén jövedelmet, amit a 0653-as bevallás 17. sorában kell feltüntetni. De az erre jutó adót nem kell megfizetni. Azonban a magyar jövedelmet – esetlegesen – feljebb tolhatja a magasabb adósávba, hiszen a szlovén jövedelem is része lesz az összevonandó jövedelemnek. Abban az évben, amikor már csak Szlovéniában keletkezik – és az egyezmény szerint ott adóköteles – jövedelme, akkor erről az évről Magyarországon adóbevallást sem kell beadnia.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7004) rgqjx válasza tildy (#7003) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Igen-igen, sok ilyent láttam. Lehet, hogy a törvény szerint adócsaló leszek és majd magyarázkodhatok, hogy majdnem 10 évig becsületesen adóztam a jövedelmemből...

Logikailag átgondolva viszont arra jutottam, hogy ha itt UK-ban adózok a jövedelmemből, akkor a kettős adózást úgy tudom legkönnyebben elkerülni, ahogy abban az írásban olvastam, tehát "elfelejtem" megemlíteni a magyar bevallásomban, hogy volt más országból származó jövedelmem. Ha az adósávot feljebb tolja a külföldi jövedelem, akkor szerintem az már kettős adózás.

(#7005) legiaap válasza tildy (#7003) üzenetére


legiaap
nagyúr

Tehát akkor tök mind1, hogy megemlítem-e vagy sem, mert ez csak egy, ha jól értelmeztem tájékoztató jellegű szerepet tölt be a magyar bevallásnál.
Ha meg nem jelenteném, be honnan tudnának az itteni munkámról?
Letagadnám azt csá.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#7006) Bubee82 válasza tildy (#6999) üzenetére


Bubee82
őstag

Nekem most készül a bevallásom (mert be kell vallani a külföldi jövedelmet, amennyiben csak 1 kicsit is dolgoztam itthon, egyéb esetben asszem nem kell). Az agyvizem felforrt már párszor. Tavaly fél hónapot dolgoztam itthon, a többit Dániában, de részletesen be kell számolnom h mennyit kerestem odakinn. Havi lebontásba, forintra átszámolva. Ehhez ugye ki kell keresni az adott hónap átlag középárfolyamát. A dánok nagy ívbe tettek arra h én egy hónapot nem náluk dolgoztam, megcsinálták az adóbevallást, nekem csak el kellett olvasnom, és alig kellett várnom 1 hónapot arra h az adó túlfizetésem visszautalják a magyar számlámra. Minden úgy ment mint a karikacsapás, és minden emailben / neten kereszül intézve. A net mindenhez hozzáférésem van még most is h már kijelentkeztem az országból.

Ha bármivel megpróbálnak megsarcolni, én ugyan ki nem fizetek semmit.

Szánalmas ami itthon van, de ez nem újdonság ugye, mégis mindig meglepődik az ember.

Welcome back to Hungary...

[ Szerkesztve ]

(#7007) shadeofme válasza Bubee82 (#7006) üzenetére


shadeofme
tag

A kulfoldi jovedelem akkor lehet szvsz adoalap modosito tenyezo, ha magyarorszagi vallalat dolgozojakent kulfoldi kikuldetes kereteben kapsz penzt.
Aki meg az itt megkeresett es leadozott penzebol meg otthon is akar adozni, annak valjek egeszsegere.

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#7008) shadeofme válasza Bubee82 (#7006) üzenetére


shadeofme
tag

A kulfoldi jovedelem akkor lehet szvsz adoalap modosito tenyezo, ha magyarorszagi vallalat dolgozojakent kulfoldi kikuldetes kereteben kapsz penzt.
Aki meg az itt megkeresett es leadozott penzebol meg otthon is akar adozni, annak valjek egeszsegere.

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#7009) Lejszi válasza legiaap (#6995) üzenetére


Lejszi
senior tag

ugyan ebben a cipoben voltam en tavaly mint te most. ne csalj, szolj amikor kell, mert amikor haza mesz egyszer es egyeztetni kell a datumokat ugy is lebux :) nincs ertelme csalni. nekem hulyek voltak es tovabb folyositottak uh amikor otthon voltam bementem elintezni, ossze parositottuk a datumokat. a penzt termeszetesen vissza kellett fizetni, gyorsan ment.
ha esetleg kesobb gondod lesz belole mert vmi "elfelejtettel" :) elintezni akkor szamithatsz a kamatos kamatjaval valo vissza fizetesre uh nem erdemes csalni szvsz. ;)

(#7010) Lejszi válasza Bubee82 (#7006) üzenetére


Lejszi
senior tag

en is kivancsi voltam h h megy a dolog, mert tavaly jan-marc 31-ig otthon dolgoztam, aztan voltam passziv tappenzem 30 napot majd voltam munkanelkulin is jul 17ig. aztan itt dolgoztam angliaban. csak az otthoni dolgokat kellett bele irni az adobevallasomba. tobb mint 1 honapja lett elkuldve. varom a money -t :)

(#7011) tildy válasza legiaap (#7005) üzenetére


tildy
nagyúr

Nem egeszen. Mint irtam elvileg KOTELEZO bejelentened az osszes , kulfoldon es belfoldon szerzet jovedelmed , bar az itteni keresetedre, ha nem kikuldetesben vagy, hanem itteni munkaltatonal, akkor Magyarorszagon adot nem vonhatnak ra.

Nem is vonnak, de az otthoni befizetesedet feltolhatja magasabb adosavba. Tehat ha odahaza 100 ezer bruttot kerestel ( es abbol kb 18 ezret vontak le adora), ideki meg osszesen 6 millio fonrintnyit, akkor biza az otthoni befizetesed magasabb adosavba kerul, a majd 40%osba, ergo meg be kell fizetned kb 20 ezret. (100 000 * 0.4=40000 , szemben a korabban levont 18al. )

( es az itteni jovedelmed nem lett adoztatva ekkor.)

shadeofme: adoalapot novelo, de nem adozo jovedelem. Mint a csaladi potlek is.

"14. sor: Ha Önnek olyan országból is származott jövedelme, (...), amely országgal Magyarországnak van a kettős adóztatás elkerüléséről egyezménye, és az egyezmény ezen összevonás alá eső jövedelmet mentesíti Magyarországon az adó alól, de a belföldön adóztatható jövedelme utáni adó kiszámításánál ez a jövedelem figyelembe vehető. Ez a jövedelem, adóterhet nem viselő járandóságként adóköteles (Pl. Németországgal, Kanadával, Olaszországgal, Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Ausztriával és az USÁ-val megkötött egyezmény."

Erdekes , hogy figyelembe veheto, de en ugy tunom, kotelezo beleirni.

Nos ezert kerdeztem, volt e , aki ev kozben jott ki, es beirta a magyar adobevallas megfelelo soraba, adoterhet nem viselo jovedelemkent a kinti fizut.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7012) tildy válasza tildy (#7011) üzenetére


tildy
nagyúr

Ha nincs magyarorszagi jovedelem, akkor nem kell odahaza adobevallast leadni, ez lemaradt.

Lejszi : remeljuk nem fogjak azt mondani, hogy adocsalo vagy. Nekem ia az lenne logikus, magyar jovedelem otthon adozik, kulfoldi oda nem szamit, itteni meg ide, kulfoldi ide nem szamit. Illetve valaszthat az ember, hol akar adozni . Sajnos ugy latom nem igy mukodik, mert ha eves szinten akar csak 1 forint beveteled is volt odahaza, sajnos meg kell emliteni az ittenit is.

( Nekem nem kellett, mert mint kiderult, nem kaptam meg a 2-3 heti munkamert a penzt tavaly odahaza ...:S)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7013) Bubee82 válasza shadeofme (#7007) üzenetére


Bubee82
őstag

Apeh munkatárstól van az információ, ő is csinálja meg nekem.

(#7014) Lejszi válasza tildy (#7012) üzenetére


Lejszi
senior tag

nekem is olyan ember segitett az adobevallast megcsinalni aki az apehnel dolgozik, de rakerdezek egy masik ismerosomnel is. ( o is apehes)
mert egyre jobban b....a a csorom h nem jon meg a penzem kozben meg mar fizetnem kene a diakhitelem.

(#7015) Wyco válasza tildy (#7012) üzenetére


Wyco
tag

Itteni jovedelem utan itt kell adozni. Lehet van vmi koze ahhoz hogy az adoev mekkora reszet toltotted az adott orszagokban (eletvitelszeru tartozkodas), de mivel te most itt elsz ezert itt kell fizetned. Emellett otthon nem kell/szabad TB-t fizetni sem, mert az EUban csak egy orszagban fizethetsz egyszerre TB-t. (Ez torvenyi eloiras)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#7016) tildy válasza Wyco (#7015) üzenetére


tildy
nagyúr

wyco :szerintem elbeszelunk egymas mellett , tobbekkel is.

Az itt szerzett jovedelmedre termeszetesen nem kell otthon adoznod, viszont adoterhet nem viselo jarandosagnak minosul amennyiben volt magyarorszagi kereseted is es anglia kereseted is az elmult evben , igy az szja bevallas megfelelo soraba be kell irni (17es sor tan ) , es az otthoni keresetedet viszont magasabb adosavba tolhatja. MErt hiaba az otthoni kereseted utan adozol, ha kozben atkerulsz magasabb adosavba , akkor az otthoni keresetedre nem a 18%os adosav lesz ervenyes, hanem a 38% koruli.

A Tb meg megint mas, nem errol volt itt szo , meg sem volt emlitve.

Csak hogy ertheto legyen, pelda:

2010 juniusig valaki Magyarorszagon dolgozott, majd kikoltozott ide, es volt munkaja.
Magyarorszagon keresett mondjuk 2 000 000 forintot bruttoban ez alatt a 6 honap alatt itt pedig kb 4 000 000t a masodik felevben, szinten 6 honap alatt .

A magyar keresetere , ha eves szintre vetitjuk , akkor brutto 5 milla alatt van, ezert 18% adot vontak. Ez 360 000 Ft.

Viszont kijott, igy osszes tavalyi osszbevetele 6 000 000 forint, ezzel atkerult a 38%os savba.

De nem a 6 000 000 utan kell neki adoznia 38% -ot , mert az akkor mar kettos adozas lenne, holott az angol fizubol itt adozik, hanem a savhatar valtozas miatt a magyar keresetebol vont adonal lesz valtozas: 2 000 000 Ft 38%-at kell adokent a magyar allamnak adnia, azaz 760 000 Ft-t , szemben az elobb irt 360 000-el.

Tehat itteni jovedelme bar odahaza nem adozik, megis lehetseges, hogy pluszban be kell fizetnie az allamnak. Szerintem ez hatalmas kibaszas...

Ezt mondtak az illetonek is az Apehnal, meg nekem is ez jott ki az abevjava programmal, szoval erre nagyon nagyon figyeljetek.

Ritkan mondok ilyet, de szerintem nem szabad beirni a magyar bevallasba az itteni keresetet. Be kene , de .. Remelem lathato a fentiekbol...

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7017) tildy válasza tildy (#7016) üzenetére


tildy
nagyúr

Jahm probaltam rengeteg doksit atnezni, van e valami legalis kiskapu , de sajnos nincs. ( csak az, ha otthon az apeh nem tud az itteni jovedelmerol).

Erdemes belekukkantanotok , mi tortenik, ha az apeh rajon:
[link]

Külföldön szerzett jövedelem adózása
Az alapul fekvő tényállás szerint a revízió az adózónál megállapította, hogy a jegyzőkönyv- ben tételesen felsorolt külföldi országokban, valamint egyes belföldön megszerzett jövedelmeit az 1999. évre beadott adóbevallásában nem szerepeltette, ezért a revízió a bevallásban feltüntetett jövedelmet, és a fizetendő adó összegét megnövelte.

Tudom nem mai, de ovatosan ezzela nem tuntetema magyar bevallasban fel dologgal.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7018) emvy válasza tildy (#6999) üzenetére


emvy
nagyúr

Igen, igy kell. Egyebkent szerintem jogos, hiszen idekint is ennek megfeleloen kevesebbet adozik.

while (!sleep) sheep++;

(#7019) #47053824 válasza tildy (#7017) üzenetére


#47053824
törölt tag

De ha otthol az apeh nem tud az itteni jovedelmerol, akkor egy esetleges ellenorzeskor hogyan derul ki, ha ott o mondjuk szinten elhallgatja?

(#7020) Wyco válasza tildy (#7016) üzenetére


Wyco
tag

picit off, de nekem fura h otthon nincs sávos adózás (??) itt 35k felett tobbet vonnak, de csak a 35 feletti részbol!

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#7021) tildy válasza #47053824 (#7019) üzenetére


tildy
nagyúr

Mondjuk ugy, hogy elvileg a TB-nel le kell jelentened, ha kulfoldon biztositva vagy.

Ha kulfoldon biztositva vagy, akkor pedig utana tud keresni az adott orszag hivatalanal, szerintem. NE lennek meglepve, ha tenyleg ez lenne. ( vagypl magyar szamladra penzmozgas, honnet van az a vagyon, blabla)

Wyco: nekem is fura :( Mitha korabban lett volna ilyen savos dolog , legalabbis az evi brutto ketmillio kornyeken volt, igaz, lehet csak adojovairasra....

Mondjuk az is vicces ha evi brutto 4 999 999 Ft a jovedelmed, akkor 17% az adó, de ha 5 000 001 , akkor mar 32 (most neztem meg) ... Mondjuk még így is jobb, pár éve 1 700 000nél volt az alsó sávhatár ( és fölötte emlékeim szerint úgy ment mint itt.)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7022) szisztem


szisztem
újonc

jaja

valahogy nem kerek a dolog

pl 1000 krajcartol dupla% alatta meg szimpla%, akkor ha
999 krajcart kaszalok egy evben tobb marad mintha 1001-et, ha az egesz dupla%os sztori lesz 1000 krajcartol felfele?
zsetonalisan ez nem okes
/ha ev elejen magyarban dolgoztam, akkor amig nem toltom fel a savot, addig az szimpla%, akar mi "rakodik ra" kesobb (vagy tul naiv vagyok?)

nem vagyok ado szaki meg jogi se, de jogilag is gazos ez valahogy
teruleti hatallyal se stimmel valami, meg EU-n belul jogharmonizacios gixer (finoman szolva)

(#7023) szisztem válasza szisztem (#7022) üzenetére


szisztem
újonc

leirtam ugyanazt
bocs

(#7024) eszgé100 válasza legiaap (#6865) üzenetére


eszgé100
őstag

na ma benyögte a főnök, hogy június 1-től nekünk is kötelező lesz. meg tudnád mondani, hogy te hol csináltad ezt a Health & Safety tesztet?

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#7025) shadeofme válasza tildy (#7016) üzenetére


shadeofme
tag

Rengeteg kutatomunka vegere odajutottal, ahova mi:
Nem kell az itteni dolgokat bevonni az otthoniakba, mert a burokracia csak megjobban osszekavarja es megnagyobb szop@s lesz belole.
Foleg miutan elhagytad az orszagot es nem is szandekozol visszamenni.
Hozzateszem: jo indokkal.

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#7026) legiaap válasza eszgé100 (#7024) üzenetére


legiaap
nagyúr

Én nem csináltam meg, csak utánanéztem a menetének.
Vedd meg egy HWSmith könyvesboltban az idei Health &Safety könyvet, készülj fel belőle és
Én itt találtam meg az online jelentkezést: [link]
Csak most épp nekem nem adja be.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#7027) tildy válasza shadeofme (#7025) üzenetére


tildy
nagyúr

Ja, de cserébe adót csal , aki így tesz, és nem írja az otthoniba be. Mindegy engem nem érint, csak azt az ismimet sajnálom, akit igen.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7028) emvy válasza Wyco (#7020) üzenetére


emvy
nagyúr

Ne beszelj mar hulyeseget, dehogynincs savos adozas.

while (!sleep) sheep++;

(#7029) emvy válasza tildy (#7021) üzenetére


emvy
nagyúr

Tildy, teljesen felreerted. 4999999 jovedelemnel 17%-al adozol, 5000001-nel pedig 5000000 17%-al, 1 pedig 32%-al.

Megall az eszem, hogy ilyesmiket hallotok.

while (!sleep) sheep++;

(#7030) emvy válasza tildy (#7016) üzenetére


emvy
nagyúr

"Tehat itteni jovedelme bar odahaza nem adozik, megis lehetseges, hogy pluszban be kell fizetnie az allamnak. Szerintem ez hatalmas kibaszas..."

Az egesz EUban ugyanugy mukodik a dolog; raadasul semmi kibaszas nincs benne. Annyi a lenyege, hogy ha megosztod a jovedelmed X orszag kozott, akkor nem fogsz minden orszagban a minimalis adosavba esni, teljesen jogos modon.

while (!sleep) sheep++;

(#7031) Wyco válasza emvy (#7028) üzenetére


Wyco
tag

Oks, bocsi :)
Reg nem elek en mar otthon :)

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#7032) emvy válasza Wyco (#7031) üzenetére


emvy
nagyúr

En sem, de a vilagon sehol nem csinalnanak ekkora okorseget, meg Magyarorszagon sem :)
Miota vagy kint? (Idekint?)

while (!sleep) sheep++;

(#7033) Wyco válasza emvy (#7032) üzenetére


Wyco
tag

2007/09 óta

BackToTheUKBlog:[backtotheukblog.wordpress.com] 2019/09/05: Brexitgráf IV — őrültek és csirkék háza

(#7034) legiaap


legiaap
nagyúr

Kérdés:
Ha az ember NI number nélkül dolgozik, akkor az 5,93-as minimálbérből mennyi lesz?
Mert akkor ugye nagyobb adót vonnak.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#7035) tildy válasza emvy (#7029) üzenetére


tildy
nagyúr

Oke, akkor az abevjava szamolta ki nekem rosszul . Beirtam kulfoldi keresethez kb 6 millio forintot , meg probakent brutto 100 ezer magyar jovedelmet, amire 40 ezer forintnyi adot dobott ki.

Vagy a program rossz, vagy nem tudom mi van.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7036) emvy válasza tildy (#7035) üzenetére


emvy
nagyúr

Ez teljesen normalis, ahogy az FB-n is irtam. Ugyanis az a 100e a felso adosavba tolodik fel.

Mashogy mondva: az adoalapod 6100000 forint. Tegyuk fel, hogy az adosav 4 millional van (hasrautok). Tehat lenne 4 milliobol 4*0.17 adod, illetve 2.1*0.36. Az also 6 milliot viszont kiveszik, tehat marad 0.1*0.36

while (!sleep) sheep++;

(#7037) tildy válasza emvy (#7036) üzenetére


tildy
nagyúr

Igazad van, megkavart ez a szuberbruttositas, ami 4 milla jovedelembol rogton 5.2t csinal.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7038) shadeofme


shadeofme
tag

Legkevesbe sem ragaszkodtam Londonhoz (vilag eletemben videken eltem, nem birom a nagyvarosokat), de ugy nez ki (volt fonokom kozbenjarasara), h jovo hettol megis itt fogok dolgozni.
Es hiaba van autom, nem tudok majd meloba jarni azzal, mert vagy engedely kell, vagy residential area, vagy fizetoparkolo. :W
Hacsak nem keritek magamnak egy szobat Chiswick-ben...

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

(#7039) eszgé100


eszgé100
őstag

azt meg tudná valaki mondani nekem, hogy a telefonomat hogy kellene beállítani hogy menjen rajta a skype? three-s kártya van egy otthoni, kártyafüggetlen SE K660i-ben

"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."

(#7040) emvy válasza shadeofme (#7038) üzenetére


emvy
nagyúr

Londonban ne is autozz, felesleges.

while (!sleep) sheep++;

(#7041) Highend55 válasza legiaap (#7034) üzenetére


Highend55
tag

Nekem 2007-ben Ni nélkül 4,80 volt átmenetileg.

(#7042) legiaap


legiaap
nagyúr

Asszem valamit elkúrtak a fizumon.
33, 43 órát dolgoztam az első 2 hétben.
Erre kaptam 198, 90-et.
A P.A.Y.E (fogalmam sincs ez mi) 39,60 míg az NI-re 0-át vontak le.
Tehát 198, 90 - 39, 60 = 159, 3 fizut kaptam, ami nem valami sok.
A Tax Code-om meg valami OT, míg másoknak 747L és nekik sem is vontak le ilyen sokat.
A HM Revenue & Customs-tól is kaptam levelet, hogy megkérdezték a cégemet, hogy mi legyen a Tax Code-ommal és ezt kaptam.
Az egyik melótársam szerint rossz adósávba raktak és mondta szóljak a főnöknek, hogy tegyenek át másikba. Viszont ma nem volt főnök.
Találkozott már valaki ilyennel, és szerintetek is beszéljek a főnökkel?

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#7043) tildy válasza legiaap (#7042) üzenetére


tildy
nagyúr

Ni-t intézni voltatok már?

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#7044) legiaap válasza tildy (#7043) üzenetére


legiaap
nagyúr

Közben már megoldódott. Az egyik srác itt a lakásban elmesélte ez azért van, mert nem adta fel a kedves cégem a P46-os nyomtatványt és emiatt sok adót vonnak. Mintha nem is lenne NI számom és ezért rendkívüli adót vonnak tőlem. Pedig az első nap leadtam minden adatom. Most adott egy nyomtatványt a csávó és holnap saját magam küldöm be, mert az ő cége is baszott beküldeni. Könyörgött nekik vagy fél évet. Úgy hogy mondta ne menjek a főnökömhöz, mert nagy ívben szarnak rá. Inkább akkor magam intézem.

How are U today? Just kidding...I don't care!

(#7045) shev7 válasza legiaap (#7044) üzenetére


shev7
veterán

Fel is hivhatod oket. (Marmint a HMRC-t) Nekem is volt ilyen gondom, egy telefon, es kov honapban mar csak annyit vontak amennyit kell, es az elozo havit is visszakaptam

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#7046) Fortissimus


Fortissimus
őstag

Ma este 7-kor Quimby koncert [link]
Jon valaki?:)

''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...

(#7047) szisztem


szisztem
újonc

offra off

ma van ez az eurovizios dalfesztival jo magyar eselyekkel

csak hataron kivulrol lehet ra szavazni

innen angliabol 0901522 es 05

(#7048) Bondi válasza szisztem (#7047) üzenetére


Bondi
csendes tag

Pontozás a végén, Észtország bejelentkezik: - This is Tallinn speaking.
Angol felirat: This is tall Lynn speaking.

Gratulálok, BBC.

(#7049) kovsol


kovsol
titán

Ki szeretnék menni Angliába dolgozni nem csak rövidtávra ha sikerülne a dolog.
Az lenne a kérdésem, hogy Magyarországról hogy a legcélszerűbb előkészülni a dologra? pl a londonimagyarok.hu -ról mi a vélemény? Esetleg tudtok ajánlani jobbat ha van?
Mennyi pénz kell a startoláshoz kb ? úgy 150-200e Ft elég lehet?
Egyelőre úgy néz ki auszusztus-szeptember körül lenne aktuális a dolog, érdemesebb inkább várni akkor szeptemberig, hogy a diákmunkások, vagy a nyári szezonozók lelépjenek?

May the Force be with you!

(#7050) shadeofme válasza kovsol (#7049) üzenetére


shadeofme
tag

En pl. ismeroshoz mentem es onnan leptem tovabb, uh nem ismerem egyik ugynokseget sem, de az a 150-200k nagyon sovany.
Legalabb a duplaja + tudd, h mihez ertesz, mit akarsz csinalni, mert az elejen nagyon gyorsan megy a penz es nincs ido vacakolni.
Dobjal fel gumtree-re hirdetest es le is tudod merni mekkora az erdeklodes irantad.
Angol oneletrajz
Erdemes meg itthonrol keresgelni.

Ha privit irsz, tedd hozzá, h mi érdekel, mert több cuccot is hirdetek.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.