Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-09-04 17:21:16

LOGOUT.hu

Élet az Egyesült Királyságban…

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#38001) Devid_81 válasza t72killer (#37999) üzenetére


Devid_81
nagyúr

Ahogy visszaerkezunk szabadsagrol Junius kozepen, akkor akarok vadaszni valakit. :K
Addigra kellene, hogy kapjak valaszt is innen onnan.

Acas azt mondta eloszor uljek le beszelni a volt munkaltatommal, nah ennek az egynek idopontja mar megvan.
Itt ha barmelyik altalam feltett kerdesre nem kapok, vagy nem megfelelot kapok akkor lehet is ellenuk inditani a hivatalos eljarast.

...

(#38002) Apollyon válasza t72killer (#37984) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Részemről bármilyen Magyarországba vetett hit egy lázálom, az elmúlt sok év szerintem elég bizonyíték, hogy ez a mi életünkben már nem fog jobbra változni. Hacsak nincs valami tuti szakmája valakinek (most tegyük félre, hogy amúgy néha komplett ágazatokat szántanak be narancsérdekből egyik napról a másikra), garantált, hogy nem fog boldogulni, de Magyarországon még anyagi függetlenségben sem lehet olyan magas színvonalon élni, mint amit UK tud biztosítani. Just my 2 cents.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38003) t72killer válasza Devid_81 (#38001) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:R . ütni kell a vasat. Nálunk is gyanúsakat mozog a management, átvariálták a műszakokat, nejem meg egyenesen otthagyta a melóhelyét, mert az amúgy is pörgős munka mellé kapott egy hülye új managert, aki időpazarló feladatok kitalálásával próbálta bizonyítgatni, hogy ő milyen forradalmi újításokra képes, plusz a helyről menekülő helyiek helyére importáltak féltucat angolul alig beszélő, szakbarbár indiait, akiknek az r=0.1 betanítása is az ő "új" dolga lett volna. De olyan szinttől, hogy az indiánok arról faggaták a késve kiadott szusszanásnyi szünetében, h mi az a prepay, hol lehet kocsit venni, stb. következő percben meg egymást túlkiabálva ordítoznak hindiül a telefon másik végén lógó rokonnal = "töltődj fel a szünetben" LoL... Mindez egy szupi nyugis melóhely volt fél éve, jó fej emberekkel.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38004) moleculez válasza Tufa_ (#37998) üzenetére


moleculez
veterán

Szeretek veszélyesen élni ;]
Szitu: elkértem 2 hetet holidaynek. Heti 2 napot dolgozom, szal az 4 nap. Megbeszéltem a srácokkal hogy ki coverel majd. Ezzel a tervvel mentem is a nagycs'asszonyhoz. Nem. Ezt úgy nem. Mert húsvét jön, és hogy fair legyen senki se megy holdidayre. :F Hát mitad Isten, lestem a lépcsőn,Meg ütöttem a hátam 🤷‍♂️ Pont amikor az elutasitott holiday idején. Teljesen véletlen. ;] Na én az utolsó betűig követtem a policyt (időzítés, papírok) mégis egy investigation meeting re jöttem vissza. Na' merthogy szerinte én fakeltem. Szerintem meg nekem van orvosi papírom arról hogy ott és akkor munkára alkalmatlan voltam. Neked meg egy feltételezésed van. De tavaly pont ugyanez volt. Látod, nem tanulsz belőle?! Hát ez ilyen, van aki még nyer a lottón. Szóval elutasítottam bármi nemű next stepset, kértem hogy eszkalálják a kérdést vezetői szintre. Valahogy utána nem zavart senkit🤷‍♂️

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38005) t72killer válasza Apollyon (#38002) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ezernyi élethelyzet van, tény, a "matek" még mindíg UK-t adja ki - én konkrétan heti 20órában megkeresem azt, amennyiért "otthon" heti 40et kéne gürizni. A kérdés viszont az is, hogy ez az x összeg mire-mennyire hasznosítható: ha más nem is, Mo.-nak van egy rakás szárazföldi szomszédja mindenféle adottsággal. Ha drágállod a Pesti fogorvost (ami ugye a Londo Glasgow-i ár negyedéért dolgozik), még mindíg átugorhatsz Szabadkára kocsival.
A matek totális újrarajzolásának igérkezik az összedőlő NHS: ez eddig azért kicsit, de verte a magyar rendszert. Ahogy halad viszont a két ország magáneü rendszereit kell összehasonlítani hamarosan.
A felvetésem nem is annyira a jelen (most azért még sokminden mutat UK irányba, úgy is, hogy a túrórudinál fajsúlyosabb tételeket sem lehet itt megkapni, pl egy mezei 2000m2-es építési telket), hanem az, hogy hogyan fog ez a jövőben alakulni. Mo.-on a mostani szitu simán lehet egy agyrém intermezzo, és idővel visszaáll az EU-konform vonalra. Egyáltalán nem véletlen, hogy nyugatiak ezrével veszik azokat a bizonyos 2000m2-es telkeket + sutyi "Eurós" termőföldvásárlókat is láttam már hirdetni, pedig azt még törvény is tiltja. Szépen árazzák ezek a visszatérést a civilizációba = a magyar ingatlan lehet még Szabolcsban is el fogja érni a nyugatabbi, pl keletnémet, Burgenlandi szintet (ahogy a román, szlovák is).

#38004: az "elvekkel" rendelkező managerektől mentse meg az embert az ég... Látod, pont ezért tartok ki egy sz.rul fizetett álláska mellett: bár sz.rakodnak a műszakhosszakkal, eddig 100% totálisan rugalmasan álltak minden kérésemhez, egy kivétellel: több óraszámot képtelen vagyok kicsikarni belőlük. De kevesebb/átrendezés simán megy, azaz ha kell 0probléma a 2gyerek+hektikus beosztásban dolgozó oldalborda mellett állandóan feje tetejére álló családi ügyeket rendezni. Normál munkahelyről én már egy éve magam léptem vna ki, vagy 5x-ös túlhiányzás miatt kirúgtak volna.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38006) rgqjx válasza Devid_81 (#38001) üzenetére


rgqjx
aktív tag

Javaslom, hogy itt is írd le a történteket tárgyilagosan, tényszerüen. Lehetőleg munkanapon írj, ahogy elnézem akkor több a szakavatott hozzászóló. Például fontos lenne tudni, hogy alkalmazottként dolgoztál, vagy vállalkozóként stb. Alkalmazottként tudtommal kirúgás előtt min. 2 írásbeli figyelmeztetésben kell részesíteniük.

(#38007) Tufa_ válasza Devid_81 (#38000) üzenetére


Tufa_
aktív tag

En a helyedben mielott meg kulsosnek menne info, probald elintezni belulrol. Ha kiadsz minden infot ami a kezedben van, nincs semmi ami feled billentene a merleget pl egy settlement negotiation eseten.

Attol fuggoen hogy mennyi ideig dolgoztal ott, unfair dismissal fizetesek altalaban 3-6 (up to 12) honap fizetest es a munkahely visszaallitasat jelentheti. Ha birosagra kerul az ugy, akkor is altalaban ugyanennyi de a cegnek ott lesz az extra ugyvedi dij es az ugy publikus lesz, szoval lehet inkabb megegyeznek veled.
Szemelyes tapasztalat, Senior Group Finance Director voltam, 3 ev es mind kulsos es belsos velemenyek alapjan key player, 19 ember a csapatomban..:
November vegen performance managementre tettek, olyan dolgokra amikre a fonokomnek (CFO) 0 tapasztalata volt es hogy mennyire realis amit kernek es 6-9 honapos projecteket akartak 1-2 het alatt, karacsony elott ugy hogy 2 het szabin vagyok. Fonokom soha nem dolgozott azon a teruleten amit en vezettem, 0 konyveles, 0 ops finance, 0 audit, 0 ceg management etc, (alapito tag volt a cegben, igy lett CFO..) es kb a fel ceg folyamatosan nekem panaszkodott hogy nem ertik honnan jonnek ezek az elvarasok es hogy az egesz egy orbitalis hulyeseg. A szitu odaig jutott hogy 2-3 honapos oda vissza utan kertem oket hogy ezek az elvarasok arra vannak hogy megbukjak rajta, igy ahelyett hogy meg par honapig huzzuk oda vissza es nagy esellyel megtudom szivatni oket birosagon, alkudjunk meg. Kb netto 8 honapot fizetett a ceg vegul, plusz extra 6 honapnyi jovoben esedekes reszvenyt kaptam meg.
Pocsek egy 4-5 honap volt elotte, 0 eletkedv, 0 motivacio, es majdnem a hazassagunk ment ra, szoval kitartas... A csapatombol 19bol 12 lemondott mert hogy nem akarnak a CFO-val dolgozni..
Az egesz jol alakult vegul mert kb 1 eve gondolkoztam hogy menni kene mashova(share vesting tartott ott leginkabb), meg szeretnek par honap szabit kivenni, es igy hogy 8 honap netto fizetve volt, az egesz nyar szabad lett volna es majd talalok valamit Szeptember-Oktober kornyeken. Vicces de aznap amikor alairtam a papirokat, a korabbi CEO megkeresett hogy lenne egy pozicioja nekem ha erdekel es kb 2 heten belul CFO lettem, szoval a szabi elmarad ismet.

[ Szerkesztve ]

(#38008) Yeffy


Yeffy
veterán

udv,

kérdeznék egy olyat, hogy ha probaido alatt elbocsajtottak, az elozo munkaltatod kozli veled, hogy ha kell referencia, csak az employment date-et fogjak megadni, majd talalsz egy uj helyet, akik kernek refit, lehet ebbol adott esetben problema?

amennyire tudom, rossz referenciat nem igazan adhatnak rolad, ha igen, be is perelheted oket (mint hitelrontas elvileg?). de olyat is hallottam már, h ha valakirol csak ilyen brief refit adnak, az az uj munkaltato szemeben lehet red flag, ha epp personal refit kertek, es nem kapnak rolad infot azon kivul, h mettol meddig dolgoztal ott. mert h arra lennenek kivancsiak, h milyen ez a munkaero, akit felvettek.

van errol valakinek tapasztalata, esetleg infoja megosztani, hogy mukodik ez (IT elsosorban)?

bonusz kerdeskent, kinek mi az otlete ezen info (probaido alatti elkuldes, performance issue miatt, hosszu sztori) elmaszkirozasara, az uj munkaltatonak az orrara nem kotesere, vagy kikerulesere? van, aki azt javasolja, h szimplan csak ne mellekeld az elozo munkaltatot a CV-ben, mondj mast arra az idoszakra (utazas, kulfoldon élés, stb), vagy mondd azt, h contractor pozi volt, netan azt, h mas volt a melo, mint amit elozetesen felvazoltak, majd kozos megegyezessel elvaltak utjaitok. ez utobbinal viszont, ha kernek refit, az nem "buktathat le"?

van erre valami diplomatikus, ugymond lebukasmentes megoldas? ha ez egyaltalan problema? CAB szerint gyakran csak rovid refit adnak a munkaltatok.

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38009) Tufa_ válasza Yeffy (#38008) üzenetére


Tufa_
aktív tag

Referencia legtobb esetben mar csak idotartalmat mond, nagyon nagyon ritka hogy valaki pozitiv velemenyt irna es azok is inkabb csak personal recommendations..

Contractor teljesen jo

(#38010) Yeffy válasza Tufa_ (#38009) üzenetére


Yeffy
veterán

koszi a valaszt. akkor emiatt felesleges aggodni? velhetoleg nem fogjak beleirni a refibe, h perm v contract pozi volt?

[ Szerkesztve ]

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38011) Tufa_ válasza Yeffy (#38010) üzenetére


Tufa_
aktív tag

En nem izgulnek miatta, foleg ha stabil CV volt elotte. Ha csak par het volt mondjuk akkor siman mondhatod hogy career break es akkor nem kell izgulnod mi lesz..

(#38012) Yeffy válasza Tufa_ (#38011) üzenetére


Yeffy
veterán

ertem, koszi az inputot!

Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!

(#38013) t72killer válasza t72killer (#37984) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Kapcsolódó: Skóciában effektíve egy hosszú, felszín alatti fogorvossztrájk(!!) van, azért hisztiznek szegénykémek az évi 50-60k fizujukkal, hogy istenkém csökken az életszínvonaluk (azt persze keresztbesz.rják, hogy a 20k fizus plebs-nek meg nincs mivel fűteni). Eredmény: kivonulnak a közszolgáltatásból, töketlen állam meg nem lép be, hogy okés gyerek, ha nem szolgáltatsz legalább x%-ban, akkor engedélyed meg elismert diplomád sincs.

Miért találtam erre a tavalyi cikkre most? Helyben konkrétan éppen szűnik meg a 100km-en belül egyetlen NHS fogászat - pontosabban hamarosan új tulaja lesz, aki b.szik NHS szolgáltatást nyújtani. (NHS árak ugye kb egy szinten vannak egy közepes pesti magánfogorvos áraival - segélyenélőknek "természetesen" ingyenes...)

Ezzel szemben a csóri alföldi szülőfalumban azt mondja az egyáltalán nem fideszes unokatesóm, hogy a helyi INGYENES (állami) fogorvos egész jól dolgozik. Persze kijelentkezve a magyar TB-ből nem mehetek hozzá.

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38014) t72killer válasza t72killer (#38013) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ez lenne a szomszéd megye, ők már fél éve becsuktak.
#aki nem tudja a magánt kifizetni, annyit is ér... Honnan is rémlik ez a hozzáállás?

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38015) Mercutio_ válasza t72killer (#38013) üzenetére


Mercutio_
félisten

Ezzel szemben a csóri alföldi szülőfalumban azt mondja az egyáltalán nem fideszes unokatesóm, hogy a helyi INGYENES (állami) fogorvos egész jól dolgozik.
Nyugi, ők a kivétel.
Nyugdíjba ment a fogorvosunk aki mellesleg 20 évig oktatta a jövő nemzedékét, kertünk infót Pesten belül kit ajánl maga helyett
Válasz: akit tudna az mind maszek praxist visz🤷de komolyabb szájsebészeti beavatkozásra neki sincs tippje :(

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#38016) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

Plans for supermarket price cap on basic food

"Downing Street sources have stressed that there are no plans for a mandatory price cap."

Úgy látszik, a brit kormánynak sincs sokkal több esze a magyarnál...

(#38017) t72killer válasza Mercutio_ (#38015) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

igen, vmi csuda hely, mert még a körzeti kórház (Gyula) se belezte ki az embert, ha a lába fájt. Viszont rémlik, hogy azóta azt kisgömböcék szétszedték, szval a kórházas infó nem egészen friss.

#38016: meg ugye jelzi, hogy tombol a jólét az országban és a medián polgár nem tudja eldönteni, hogy fizetetlen szabit kivéve világkörülire menjen, vagy cserélje a 2éves Maserati-t. Janem, sorbaáll a kasszánál, hogy 5(!!)£-ot tegyen a kopott gáz/villany feltöltőkulcsára.
"Food prices rose by 19.1% in the year to April - its second highest rate in 45 years." - milyen szerényen megfeledkezik a tényről, hogy amihez képest második, az pont az előző év, alsóhangon másfélx ennyivel... Tegnapelőtt a Lidlben a jughurtoknál elmerengtem: amit lelkesen akcióztak 1.65-re, az 2021 őszén még 1.00£ volt. Fizu, családi pótlék véletlen se emelkedett negyedennyit se.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38018) emvy válasza t72killer (#38013) üzenetére


emvy
nagyúr

50k orvoskent mondjuk teljesen gaz szerintem, tok jogosan hisztiznek.

while (!sleep) sheep++;

(#38019) t72killer válasza emvy (#38018) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Menjen akkor Borsodba praktizálni.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38020) instantwater válasza Alvin_ti4200 (#38016) üzenetére


instantwater
addikt

Kicsit olyan érzésem van, hogy ugyanaz a mesterük.
Persze ez már konteó.
De az elmúlt években néhány konteó valósággá vált.

(#38021) emvy válasza t72killer (#38019) üzenetére


emvy
nagyúr

Nagy felelosseggel jaro, sok tanulast igenylo melo, es annyit kap erte, mint egy frissen vegzett programozo egy bankban?

while (!sleep) sheep++;

(#38022) Alvin_ti4200 válasza instantwater (#38020) üzenetére


Alvin_ti4200
félisten

Valószínűleg arról van szó inkább, hogy ezt a legegyszerűbb kivitelezni és implementálni, hiszen elég törvénybe vagy jogszabályba iktatni, hogy mely terméknek mennyi lehet a maximális egységára (pl. egy liter 2.8%-os tej vagy egy közepes méretű tojás darabára (itt valószínűleg azt is megszabnák, milyen nehéz lehet egy ilyen tojás elkerülve azt, hogy az eddigi kisméretű tojásokat átcímkézzék közepesre)).

Bár jól esne, de én például (szerencsére még) nem szorulok rá ilyen "árstopokra", ugyanakkor sokan mások viszont sajnos nem nagyon tudnak már hol megfogni pénzt. Tehát a probléma ugyanaz a magyar és a jelenleg tervezett brit jogszabályban, hogy nem azokat célozzák meg vele, akiknek ez valóban tényleges segítség lenne.

Bár nem vagyok gazdasági szakember, de lehetne utólagos visszaigénylés bizonyos keresetű háztartásoknál vagy valamiféle utalvány rendszer (akár fizikai, akár digitális) bevezetése/kiterjesztése (bár itt egyenként kellene megállapodni minden gazdasági szereplővel, ami a kisvállalkozásokat negatívan érintené), és a többi. Ezer millió példa van rá, hogyan lehetne célzott segítséget nyújtani, de azokkal mind sokkal-sokkal több munka lenne, mint hozni egy jogszabályt, ami mindenkire egyformán vonatkozna.

[ Szerkesztve ]

(#38023) sh4d0w válasza emvy (#38021) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Bocs, de szvsz a Google-doktor tényleg nem ér 50k-t. Feleségem térde annyira fájt, hogy már lábra sem tudott állni, orvosi javaslat: menjen vissza dolgozni.

Másik vizsgálat kiderítette: azért fáj, mert egyrészt már csont a csonton mozog, mert nincs zselé a térdében, másrészt hegyesre vannak kopva a térdízületei.

Szóval nem, ez a "szaktudás" nem ér 50k-t, bár igazából 1-et sem.

https://www.coreinfinity.tech

(#38024) t72killer válasza emvy (#38021) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

igen. Anno Kanárin egy fura nevű lengyel pacák apartmanját vettük ki, pár éve. Kíváncsi voltam, rákerestem: a fószer KAMUdiplomával praktizált ÉVEKIG Skóciában, és miután de facto megölt egy pácienst, levizsgáztatták, 0 ponttal bukott. Lecsukták? Frászt, csak simán kirúgták, akkor is hajókázott, amikor ott laktunk.

#38023: +1. Annyit csinál (annyit se ért hozzá), mint én egy általános termeszettudományos háttérrel simán összehozok, úgy, h fentről kiadták neki, h spóroljon, minél több embert zavarjon el.

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38025) emvy válasza sh4d0w (#38023) üzenetére


emvy
nagyúr

Az inkompetencia semmilyen teruleten nem er semmit :)

while (!sleep) sheep++;

(#38026) t72killer válasza emvy (#38025) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

mégis £ milliárdokat dobnak ki rá. Feudalizmus 2.0

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38027) instantwater válasza Alvin_ti4200 (#38022) üzenetére


instantwater
addikt

Ez a tojás átcimkézés otthon megtörtént? Vagy az angol kereskedők ennyivel rafináltabbak?

(#38028) t72killer válasza instantwater (#38027) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

re átcímke: ma félkész pizzát sütöttem a gyereknépnek: uannyiba került, mint januárban, de feleannyi szalámi vokt rajta :DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38029) moleculez válasza t72killer (#38028) üzenetére


moleculez
veterán

Haver mondta, ő nem veszi észre a benzinár emelést: ő mindig 20 ezerért tankol :DDD igaz hetente, nem havonta mint eddig, de mindegy.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38030) t72killer válasza moleculez (#38029) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

:DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38031) Mercutio_ válasza instantwater (#38027) üzenetére


Mercutio_
félisten

Hiába cimkézi át, mert meg van adva a min-max méret amibe az adott kategória tartozik, ha kamuzik könnyen bukik vele.

Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP

(#38032) instantwater


instantwater
addikt

A Brexit óta TÖBB bevándorló érkezik: TLDR News Youtube
A videó szerint többmillió angol van benefiten különböző long-term illnessekkel a covid óta, és a pontozásos vízumot addig lazították míg a világ egyik leglazább elvárásrendszerét állították fel.

Csak most a valamennyire hasonló kultúrájú EUs munkások helyett jönnek Nigériából, és többen mint korábban az EUból.

Jajdejó. :C

Más:
A gyerek 2 hónapja benne van valami vírusos orrdugulás kórban, többször voltunk már GPnél, Urgent Care Centerben, még a sok órás A&E tortúrát nem csináltuk csak végig.

Már kapott szteroidot, korábban lázas volt fülgyulladás miatt, arra antibiotikumot, de csak minimálisan javult.

Ma a GP arra jutott, hogy ha se a szteroidtól, se az antibiotikumtól nem gyógyult meg egy hónap kezelés alatt, akkor biztos vírus, arra pedig nincs gyógyszer, majd magától meggyógyul.

Rákérdeztem, hogy mondjuk referálna-e specialistához, azaz fül-orr-gége szakorvoshoz.

Erre a válasz az volt, hogy oda csak akkor utal be, ha legalább 6 hónapig (!!!) fennáll a betegség, és több alkalommal dokumentálja a GP, hogy ezzel voltunk nála.

Persze az nem számít, hogy a gyerek ezért többször felébred este, amitől napközben rosszkedvű.

Azt hiszem a nyáron otthon elintézzük ezt a kérdést magán úton.

Még jó, hogy csak az abszolút minimumot fizetjük erre a nagy semmire. :W

(#38033) t72killer válasza instantwater (#38032) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Várható volt, és rendkívül érdekes, hogy a manapság nagyon divatos klímacéloknál (ugye irtsuk ki a gázkazánokat, fosszilis autókat, és úgy általában mindent, amit a plebs MEG TUD FIZETNI) fel se merül, h 7ekm helyett 1400-ról hozzanak munkaerőt.

Nejem belelát pont egy ilyenbe: azt képzeljétek el, hogy a meghirdetett állásokra fogták és AZ ÖSSZES (amúgy nem sok!) jelentekzőt felvették! Úgy, hogy felük alig gagyog angolul!! ÉS "természetesen" "intéztek"-fizettek teljes vízum és egyéb ktg-et mindegyiknek - ennyit arról, hogy a vízumhoz ilyenolyan nyelvvizsga kell. Hja, beküldte valamelyik angolul tudó rokonát...

Ezzel kapcsolatban is erős fenntarthatósági kételyeim vannak, több irányból is: thf Nigéria továbbra is nyomorgó gyerekgyár marad (India nagyonnem, mostanában megy a fertilitási indexük a természetes FOGYÁST jelző 2es érték alá), ahonnan még brexit-Britanniába is menekülni akarnak a népek. Milyen EMBERANYAG ez? Kapnak JÓL DOLGOZÓ ácsot, villanyszerelőt, nem guglis ORVOST, stb?

Gyerkőc: szauna? Tudom, közösségibe nem engedik be :(((

[ Szerkesztve ]

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38034) Apollyon válasza t72killer (#38033) üzenetére


Apollyon
Korrektor

Nem olvastam utána a témának, de azt hallottam, hogy India népességben nemrégiben leelőzte Kínát. Amilyen minőségben élnek ott egyes régiókban, nem csoda ez az index, de ettől még mindig túl gyorsan szaporodnak.

A 0 angol tudással gagyogással meg nem mennek sokra, de legalább lesz majd aki a betanított munkákat végzi. A jövő embere meg úgyis bézs színű lesz.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#38035) t72killer válasza Apollyon (#38034) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Betanított munkás UK-ben: pl orvos :DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38036) instantwater válasza t72killer (#38033) üzenetére


instantwater
addikt

Megnézzük a szaunát.
Köszi a tippet.

(#38037) FeRkE válasza instantwater (#38036) üzenetére


FeRkE
őstag

En meg inkabb a steam roomot javaslom ha van a kozelben, nekem az szokott segiteni sokat. A goz fole allok es amilyen forron csak birom (ami meg eget) szivom befele kis szunetekkel.

(#38038) instantwater válasza FeRkE (#38037) üzenetére


instantwater
addikt

Köszi a tippet.
Megnézzük ezt is.

(#38039) FeRkE válasza FeRkE (#38037) üzenetére


FeRkE
őstag

ami meg nem eget lett volna :D

(#38040) Bubee82 válasza instantwater (#38038) üzenetére


Bubee82
őstag

Nem tudom abban a korban lehet-e, de ha igen, akkor naponta 1-2x ki kell mosni az orr/arc ureget sooldattal. Ha mar jobbult a helyzet, akkor fenntartas gyanant heti 3x kb. eleg.

[link]

Az orr/arc uregben eleg sok fertozes eldol, ahogy a covid is. Ha idoben el van kapva, akkor ezzel ki lehet mosni es a nyalkahartyakat nedvesen lehet tartani. Minel szarazabb, annal konnyebben megtapadnak a virusok, bakteriumok.

(#38041) instantwater válasza Bubee82 (#38040) üzenetére


instantwater
addikt

Uhh, ez 4 évesen elég brutál lenne.
De köszi a tippet.

Az a baj, hogy az orrmandulája meg van duzzadva a fertőzéstől amitől nem tud távozni belülről a váladék, tehát valamilyen szinten önnfenntartó a dolog.

(#38042) axioma válasza instantwater (#38041) üzenetére


axioma
veterán

Esetleg gyogysapka.hu ? Mi jartunk hozzajuk nem beteg, "csak" iskolaba menestol beszedhiba miatt visszatartott gyerekkel, ami az orruregben lerakodott cucc miatt volt, az tenyleg a kimosasos technologia volt de egyiken be masikon kisziv majd csere modszerrel (meg ne'mi parasztvakito infrazassal), az egyik gyerek nem birta, a masikra viszont kb. 6 kezeles utan racsodalkoztak hogy milyen gyorsna mennyit javult a beszede, szoval nekunk hasznalt. [Es azota egyetemista, nem kellett visszajarni vele.] Hogy az otthoni kezelesre adott cucc ami nektek esetleg opcio lehetne az mennyire hatasos, azt elso kezbol nem tudom.

(#38043) instantwater válasza axioma (#38042) üzenetére


instantwater
addikt

Megnézzük, köszi.

(#38044) Alvin_ti4200


Alvin_ti4200
félisten

Holnap ebéd után átugrom Watfordba egyik ismerősömmel csavarogni (mindig ő jött eddig Londonba), soha nem voltam még ott, szóval kíváncsi leszek, milyen a város, illetve a környék (van egy jó nagy parkjuk meg kanális is akad). Eustonról 25 perc alatt ott van a vonat és nem is drága, az új építésű 1-bed lakások pedig 1300-1700 font között kelletik magukat, ami nagyjából 600 fonttal van a hasonló paraméterekkel rendelkező londoniak alatt (per pillanat).

Elég sokkoló, mennyivel olcsóbban lehet például új építésű lakást venni Watfordban, mint Londonban, annak ellenére, hogy nagyon közel van a városhatárhoz (nem tudom, hogy a crime rate meg ilyesmik hogy alakulnak). Ha akarnám, például megvehetném például ezt (3. emelet) vagy 20% deposittal, csak hát ha 2-3 év múlva elköltöznék a UK-ból, akkor erősen bukós projekt lenne (ugyebár az első pár évben szinte semmit nem törleszt az ember a tőkéből, mind csupán kamat), nem néztem utána, hány év után adja ki a matek, gondolom, legalább 5.

Ami London City Island-et és Goodluck Hope-ot illeti, egyre több lakás kerül fel Rightmove-ra és nem nagyon tűnnek el onnan, szóval valószínűleg a ~2200 fontos bérleti díjat már nem annyira hajlandók kifizetni az emberek egy Zone 2-3 határán lévő 1-bedért (nekem október elején jár le a negyedik évem itt, az 1820 fontos lakbért művészet lesz 2000 font alá lealkudni júliusban, amit a súlyos nettó 100 font/hó fizu emelésem értelemszerűen nem fog tudni kompenzálni).

(#38045) moleculez


moleculez
veterán

Elkezdtunk házat keresni West Yorkshireban. Bevontuk a FB marketplace is. Bár ne tettük volna... Waste of time... Tele, de tele van scammerekkel. Egy genuine hirdetést nem találtunk eddig.

Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!

(#38046) t72killer válasza moleculez (#38045) üzenetére


t72killer
titán
LOGOUT blog

Ne is mondd, nagyobb értékű fogyasztási cikkeknél is "selling for a friend" ha belekérdezel valami konkrétumba:DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#38047) instantwater válasza moleculez (#38045) üzenetére


instantwater
addikt

Túl alacsony a "kerítés"...
Marketplacen leginkább olcsó, annyira használt, hogy nem érdemes ebayre rakni, ingyen elvihető, és hasonló dolgokat tudtunk elpasszolni.

Pl eléggé kopott, ősszel levetett, újabb szezonra felhasználni nem érdemes de még éppen legal limiten belül levő nyári gumiabroncsok, talált szekrények, stb.

Alig használt gumiabroncs ami autócsere miatt került eladásra azt ebayen adtam el, mert tudtam, hogy van értéke, és nem akartam orkokkal alkudozni.

(#38048) callmeakos válasza moleculez (#38045) üzenetére


callmeakos
veterán
LOGOUT blog

FB marketplacen még halálos vírust se.

All→M8

(#38049) Snoop-y válasza instantwater (#38047) üzenetére


Snoop-y
veterán

"újabb szezonra felhasználni nem érdemes de még éppen legal limiten belül levő nyári gumiabroncsok,"
Te eladnal ilyet? Ki veszi ezt meg? :F
Ez olyan mint amikor nalunk spurkodnak es a "szemetet" kirakjak gratis felirattal :D

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#38050) instantwater válasza Snoop-y (#38049) üzenetére


instantwater
addikt

Megvették.

2.0-2.5mm környéki volt rajta a borda.
1.6mm a legal limit.
Tehát nem volt életveszélyes, de ősszel levéve téligumira cserélés után már nem akartam megtartani tavaszig, mert nyáron hazautazáskor sok ezer km bele lett volna téve, és már néhány éves volt.

Úgy emlékszem 10-15 fontért ment el darabja.
Jobb biznisz mint ingyen otthagyni a gumisnak.

Ki veszi még?
Pont azok az orkok akik miatt kerülendő a marketplace.

Miért veszi meg?
Mert tükör gumikkal járnak, és azzal már a haver sem tudja átlökni a MOTon.

Saját szememmel láttam, ahogy egy magyar ismerős tükör gumival járt télen, és még meg is kérdezte, hogy tudok-e olyan méretű gumit ami neki kell, hogy a MOTon átmenjen.

Ráadásul csak kölcsönbe kellett volna neki, azaz járt volna tovább a tükör gumikkal.

Azóta már haza költözött, de sokan vannak hasonló hozzáállással.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.