- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
Marketingest fenékbe kell lőni az első kézreeső sörétespusival, nem az első eset lenne a világtörténelemben...
Azt se értem, hogy ezzel a marketinggel kiket céloznak, 2080/Ti-t nem az IT-analfabéta Böskenéni vesz, aki a mellécsomagolt farhát miatt inkább ezt választja a konkurrencia helyett. Játékosoknak inkább azt kellett volna hangsúlyozni, hogy az nvidia végre megérkezett a modern API-k világába, a RT-et meg csak megemlíteni, hogy az is van:
-
VTom
veterán
válasz
t72killer #35592 üzenetére
Ez oké, de a raytracingről beszéltünk, és az nvidia is csak azzal promózott.
Valahol joggal várják el az emberek, hogy a raytracing bekapcsolásához ne kelljen visszaállítani a felbontást fullHD-re, mert ezt nem emelték ki a prezentáció során, hogy "ja, gyerekek, egyébként a felbontást butítani kell ám sajnos, mert ezen még dolgozunk"Ehelyett az volt, hogy RT nélkül minden szar, be kell kapcsolni.
-
t72killer
titán
Fogalmazzunk inkább úgy, hogy keveset adott ki. Azért a mikuláscsomagban volt:
1. kb 20-40%-kal megnövelt teljesítmény hagyományos képalkotási módok mellett/
2. 10% körüli fogyasztás/teljesítmény javulás
3. szintlépés compute teljesítményben (igen, valaki dolgozik is a karikkal...)
+némi bónusz minimum-fps térenAz egyetlen igazi baj az, hogy mindezt kb a 1080Ti árában kellett volna nyújtani "fejlődés" címszó alatt. Ehelyett az extra teljesítmény árát duplán bevasalták az új hardverre várakozó vásárlón.
-
a remedy készített a saját demóját a saját enginejével rétrészelve egy 2080ti-t használva 1920x1080 felbontáson.
mindent pixelhez két sugarat használva az árnyékok (öv és vetett) kiszámítása zajcsökkentéssel 2,3ms, a visszaverődéseké 4,4ms, a global lightning zajcsökkentéséé pedig tovább 2,5 ms, azaz egy frameben 9,2ms csak a rétrész.
összehasonlításul a 60fps ~ 17ms, a 30 pedig ~33.
link -
Milka 78
nagyúr
Hát ha te a GS pontokat számolgatod akkor igaz én viszont játszani szoktam és ott bizony kerek 4, de lehet 5 példától eltekintve az 1080 veri a 64-et (és itt még nem tértem ki a oc-ra).
Persze azt már megtanultam hogy itt a PH-n egyesek párhuzamos világokban élnek ahol minden játék ahol az nv teper az optimalizálatlan fos,szponzorált/részrehajló eredmények, de ahol az amd megy az úristendecsászároptimalizáltdx12vunderdrájvervégaaznevnekmindmeghalunkBaszsus úgy nézem Crytek megint belefutott egy szervába
-
Kvg
senior tag
-
t72killer
titán
válasz
#59036672 #35573 üzenetére
Mellé kell még tenni a perf/$ adatokat és persze, kérdés, mekkora abszolút teljesítményre van szüksége az embernek.
-
Dtomka
veterán
ELŐKERÜLT EGY RADEON RX 590-ES 3DMARK TESZTEREDMÉNY
590 vagy 670 lesz?
-
Milka 78
nagyúr
Nálam anno 980ti@60hz és 1080@144hz-en fps-től függetlenül sok játék laggolt/darált,pedig minden fajta beállítást végig próbáltam . GSync-el minden vaj sima,megszűnt a probléma.
Prémium a GSync viszont ezt a smoth érzést nem tudtam semmilyen csúcs karival hozni, hiába volt fix 60-80-100 fps-em. -
VTom
veterán
válasz
t72killer #35564 üzenetére
Ekkora felbontásra már jó, ha van.
A G-sync szerintem arra jó, hogy egyszer kifizeted a felárát, és onnantól ki tudsz bekkelni egy-egy VGA generációt.
Pl. nekem a 1080Ti mindent vitt legalább 60fps-sel (a single játékokat 60fps lock-kal játszom), de most jött ki az Odyssey, aminél beesik az fps 60 alá. Ilyenkor jönne a kártyacsere, ha továbbra is mindent fullon akarsz tolni, de a g-sync miatt nincs képtörés, így szinte észre sem veszem.
Így a Turing simán kimaradhat, és a ráérek a következő generációra cserélni.Igazából nézőpont kérdése, de a g-sync prémium termék, felárat kell érte fizetni sajnos..
-
Dtomka
veterán
válasz
t72killer #35558 üzenetére
Én a BF1 miatt cseréltem le a vga-t. 480 -nál erősebbet szerettem volna... de nem volt, így lett a 1070.
BATTLEFIELD 1 Performance - GTX 1060, 1070, 1080, RX 480Ezért lenne jó, ha az AMD itt is végre megtalálná a számítását, hogy a monopol helyzet ne durvuljon el még jobban.
-
t72killer
titán
válasz
flatline#2 #35562 üzenetére
Dobd ki a 4kTV-t, és vegyél egy 1366*768-as monitort
#35563: a G-sync-tól idén szomorúan búcsúztam, játékok alatt tényleg jó buli volt, de a 27"-os monitor nekem kicsi, úgyhogy léptem 31"/4k-ra. Érdekes dolog ez a G/free-sync, ha über (+drága) VGA-d van, akkor ugye nem kell, mert az jó eséllyel fogja vinni 60+fps-en a játékot. Viszont gyengébb karinál, ahol be-beesik 30-40fps környékére, ott kell a szinkron.
Ergo egy reális QHD-felbontásnál ugyanazért a játékélményért vagy a monitorba tolsz kb 200EUR-val többet, vagy a VGA-ba.
-
VTom
veterán
válasz
flatline#2 #35562 üzenetére
Én is kérnék alternatívát 3440x1440p G-sync-re
-
keIdor
titán
-
-
Dtomka
veterán
A stíluson azért csiszoljál... nem kell lekezelőnek lenni! Kösz!
Van? Hol? Ha lett volna AMD-s vga akkor amikor a 1070-re váltottam 280x-ről...
De nem volt és azóta is tényleg (sajnos) gyengélkednekA 1070-et ha le akarom majd cserélni, remélem lesz a konkurenciánál olyan kártya amire érdemes lesz!
Tehát lehet van konkurencia, de nincs versenyképes kártyája sok szegmensben. És ha ez így van akkor nincs konkurenciaMert ha lenne nem ilyen árakon lennének a vga-k!
-
proci985
MODERÁTOR
Márt a VR team bekért egy 1080 Ti SLI konfigot a sima Ti mellé, ugyan miért ?
Hat hat tenyleg VR team akkor en elgondolkodnek rajta, hogy megis minek amikor VRben koztudottan megy kb egy benchmarkban es egy fejleszto jatekaiban a multiGPU.ebbol a benchmark biztosan megy (a 290X CF hozza az 1080Ti eredmenyeit kb), a croteames jatekokban ennyire nem vagyok biztos. a teljesitmenye stimmel, viszont ha megy is mindket GPU, akkor max ilyen 60-70%os terheles korul. hang alapjan meg tudom mondani, mikor megy permanensen mindket kartya a hataran a hutes beallitasai miatt.
-
Kvg
senior tag
válasz
NewHope88 #35546 üzenetére
Kutyát se erdekli a 450k kártya. Ennyiből egy jó AMD gépet össze lehet rakni...
A userek 99% pont lesz@rja a 2080 Ti galaxis. Én is olvastam róla csa kurvára nem kell több okból kifolyólag. Pl vissza kell lépni 1440p ről 1080 ra, mert most nép butítás van. [link]Ne már plz!!!! Van a Vega 64 GTX 1080Ti páros, vagy a Vega 56 GTX1080.
Ezek a realitasok, a többi már csak arcokodás /pénzkidobás. -
t72killer
titán
-
Dtomka
veterán
Megnéztem kapató e már I...-ban, de csak 2080 -ak vannak
300 k a legolcsóbb... tudom a 2080 TI 500k lesz, durva. -
válasz
bertapet11 #35534 üzenetére
Szép. Akkor kb GTX 1080 +10- 15-20 %, félúton az 1080 és TI között.
Ezek szerint a 2060 talán majdnem hozza azt a lépést amit a Pascal, valahol a 1080 alatt lesz tippre nem sokkal. Ha lesz TI az biztos. A sima meg talán 1070. -
t72killer
titán
válasz
bertapet11 #35534 üzenetére
Kemény, ha tuningos lesz, akkor a 1080Ti mehet a törikönyvekbe.
-
bertapet11
tag
-
t72killer
titán
válasz
syberia #35526 üzenetére
280x? Ugyanmár, azzal egy rendes rántottát se lehet megsütni
-
t72killer
titán
válasz
CsonkaImo #35521 üzenetére
Jó állapotú, 2év garis ex-bányász karikat már elég jó áron megkapsz, a hardveraprón kell nézelődni - az árak kb ott vannak, ahol a kolléga írta, esetleges bányareccs esetén menni fognak lejjebb. Az, hogy manapság mi a megfizethető, elég relatív, pl vesd össze a havi lakbérrel vagy egy középkategóriás teló árával. Valóban, ezeket is utolérte az infláció
.
-
Dtomka
veterán
-
t72killer
titán
válasz
Yutani #35508 üzenetére
Bőven, sztem minden, ami 250W felett van, kazán. 980Ti, Vega 64, 1080Ti, 2080Ti (és sztem még a sima 2080 is) mind kazánok.
#35509: úgybizony. Van egy kis infralámpás melegítőnk, fullon valami 700-750W-ot ad le, félgőzön pedig valahol 350W körül. Nem tudom, kimérte-e már valaki, de szvsz egy 20m2/80m3-es szoba hőmérsékletét már érezhetően tudja befolyásolni egy maxon járatott CF/SLI rendszer. A bányászokat kéne megkérdezni igazából, hogy hány fok van télen egy fűtetlen pincehelységben, ha beüzemelnek 20-30 kártyát.
-
-
Yutani
nagyúr
350W-os kártyánál lehet használni a "kazán" megnevezést?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
t72killer #35503 üzenetére
liquid metal gpunal nem nagyon jatszik. kompresszor / ln2 az 24/7re nem alkalmas.
CPU es GPU kozott annyi a kulonbseg, hogy GPUnal a blokknak sulya es tehetetlensege van. microfin van a GPUn, de ott van a memoria es a VRM. plusz oke, van 22 fok, 32 fokos a viz, 36 fok a viz a VGA utan, langyos a blokk... es 65 fokos a GPU. aztan kicsit melegebb van nyaron mondjuk 30 fokkal es hoppa maris 75 fokba karcol a gpu, kozben egy masfel kilos blokk van a kartyan es ott meg "csak" 330Wot fogyaszt. egy kartyaval neztem OCt is, ott valahol 350+W korul ehetett a 290X, na az mar 22 fokon is kezdett necces lenni. nem veletlenul nem lehet kiutni az ujabb nv szeriaknal a fogyasztasi limitet.
jo persze nalam probalok halk / elfogadhato hangero mellett csinalni, de epitett viznel senki nem akar terheles alatt uvolto kartyakat.
-
t72killer
titán
válasz
proci985 #35502 üzenetére
Hátigen
, egy adott érték felett már előkerülnek a legjobb paszták/liquid metal a blokk és a hőtermelő egységek közé, illetve a radiátor+vizet felváltja a kompresszor-LN2 páros... Nem tudom, VGA-knál hogy van, de a CPU blokkok azért a 350W-nál jóval komolyabb hőfokokat is képesek elvinni.
-
válasz
Petykemano #35500 üzenetére
Az 1080 Ti vagy 30%-kal több pixel fillrate-et tud, mint az 2080, aztán mégis ugyanott van.
Viszont ami izgalmas, az a Vega M GH. Ebben ugye 64 ROP van. Ha ezt valahogy egy Polarisszal össze lehetne vetni jól, akkor érdekes következtetéseket lehetne levonni. 24 CU + 64 ROP vs 36 CU + 32 ROP.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Dell Optiplex 7050 SFF + Quadro K620
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest