- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Aki 290X-et vett i7-el, annak mondjuk tökmindegy, mert elég gyorsan fut dx alatt is a játék, ha simább futást kapnak, és esetleg +10%FPS-t akkor ujjé. Nekem is ilyen konfigom van, és pont ezért, nem is pörögtem a mantle-n, mert anélkül is elég mindenre, de ha azzal mégjobb, csak örülök.
Azon kivül tudod te is, hogy a BF4 a dx határain belül működik (többé-kevésbé), ha ezeket átlépik egy programban, ott jöhet ki a mantle előnye rendesen.
Lehet mondani, hogy majd, meg mikor lesz rá játék meg satöbbi, de ugye amig nem volt kész az API bajosan fejlesztettek volna rá. Most viszont készülnek. A BF4 a tesztalany, sajna a saját bugosságával együtt, de valahol el kell indulni.
Arról nem is beszélek, hogy a 780/290 és felfelé használok a piac elenyésző részét teszik ki, és ahogy nézem itt a fórumot, az i5/FX-8XXX + 7970/280X használok közül sokan elég jelentős gyorsulásról számolnak be.De ha jön valami szuper Rome II szerű játék, ami kifingatott szinte minden konfigot, akkor örülhetnek majd a mantlenak, mert ahogy a Starswarm mutatja, nagy előnybe kerülnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
ricshard444 #1596 üzenetére
Mondjuk azt tedd hozzá, hogy leginkább multiban. Single-ben tényleg inkább 10% a bónusz.
-
ricshard444
veterán
Sok embernek gratulálhatsz viccen kívül, mert nagyon sokan tértek át zöld 7-s szériáról R9 290-re vagy alapból AMD-t vettek a Mantle hype-ra.
Egyébként az én procimmal 4.2 GHz-n és 290-nel +25-30fps-t kapok Multiban külföldi fórumos beszámoló szerint, ami kicsit sem átverés vagy gyenge növekedés (60-85/90)Abu: Hozzátéve, a félreértések elkerülése végett
Multi orientált játék, így az a lényeg, bár én BF3-mal játszom -
sg22
senior tag
Szerintem meg te ne legyel ennyire naiv: Ha valaki azert vesz valamilyen hardvert mert xy ceg igert valamit annak csak gratulalni tudok.
Baratomra most delelott rairtam, neki egy kis apuja van egy 7770-el. Elmondtam neki hogy rohadt sokat fog gyorsulni most csak a bf4, kesobb meg egy halom jatek. Nem nagyon ert hozza, o csak orult a fejenek. Es mindezt egy driver feltelepitesevel. Ha nem tetszik a mantle vagy az amd akkor vegyel intelt meg nvidiat. senki nem tart pisztolyt a fejedhez szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #1592 üzenetére
Itt nem a felbontásról van szó, hanem az általános effektminőségről. Régóta tudnánk olyan dolgokat csinálni, amiket a filmekben látsz CGI animációként. Egy dolog miatt nem tesszük meg. Nincs hozzá megfelelő API-unk. De látszik, hogy maga a piac próbál innovatív lenni. John Carmack a megatextúrázással. Berakta, innovatív, de még nem működik. Vagy Tim Sweeney az UE4-nek az Voxel Cone Tracingjével. Berakta, DX alatt nem stabil, így mára kivette, de érzi, hogy merre kellene menni, csak ma még nem tudja megtenni. Bezzeg Capcom. Berakta PS4-re az alternatív implementációt, és eldobta az agyát a piac a Panta Rhei motortól. Ez eddig jó, de hogyan portolod PC-re? És ez felmerült már a Capcomnál is, hogy az új motornál erre nem gondoltak, és ez gond lesz.
-
daneeeeee
aktív tag
Ha ennyiben kimerül a gyorsulás mint amit most látunk akkor attól tartok igazad van.
[moderálva]
[ Módosította: PROHARDVER! ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
A DX kód ledobja az erőforrást. Ezzel küzd a BF4 mióta megjelent. Az januári patch-ek javítottak, de most az új patch-ben nőtt egy picit a DX kód sebessége és megint jönnek a device hung hibák. Többek között nekem is előfordult a hétvégén, pedig két hónapja nem volt ilyenem. A Mantle kód stabil a rendszeremen.
Engem ebben az irányban az érdekel, hogy legyen egy olyan API, amire lehet a konzolról új generációs effekteket portolni. Értem, hogy van más koncepció is, amit az NV csinál, hogy ha valami nem működik, akkor lesz rá OGL- és DX-barát alternatív effekt, de szerintem ez nem reális alternatíva. Egy hardcore PC-s játékos nem fogja elviselni, hogy konzolon szebb lesz xy effekt. Persze a többség le fogja szarni, de a hardcore réteg lázadni fog. Nekik jó lesz a Mantle.
-
halogatás, halogatás, halogatás. még nem, de egyszer majd. hol is hallottam már ilyet?
amúgy szeptember végén mondták ezt, amikor előzetes eredményekkel már kellett rendelkezniük...
a starswarm pedig tudott módon platform limitált, erre lett kitalálva. örvendetes, hogy ezt ilyen jól tudja (komolyan), de ez nem a grafikus teljesítmény javulása.(#1580) sg22: itt van egy, de ha vetted volna magadnak a fáradtságot, akkor láttad volna, hogy a fél internet tele van ezzel a kijelentéssel.
mi kellene még?
mondjuk az, hogy a változatosság kedvéért az AMD betartja, amit ígért? ugyanis:1 ft pluszt sem fizetsz ezert, csak feltelepitesz egy drivert. Meg ha sulyos tizezreket kernenek el ezert, akkor megertenem a felhaborodasokat.
nem lehetsz ennyire naiv... rengetegen vettek a 290X+Mantle bejelentés hatására AMD VGA-t, és a 290-ek mellé nyilván nem Kaveri APU-t terveztek. ha pedig megvették az i7-es CPU-t, akkor a BF4-hez nagyjából kitörölhetik a seggüket a Mantle-lel, különösen, ha abban gondolkodtak, hogy a grafikus beállításokat feltolják az egekbe. ezeket a vásárlókat az AMD konkrétan félrevezette. pont.
-
daveoff
veterán
-
mcwolf79
veterán
Ezért vagyok én itt már csak read only, és csak fogom a fejem a sok zöldhályogtól szenvedő fórumozón. Ezeknek hiába mondasz bármit, úgyis csak az NV lesz a király .
Jaj mindenkinek ,ha a sok élharcos (élükön főleg players111 és norb55) elengedi itt magát.És nem players111, nem veszek NV VGA-t. Volt 780,és azután a 290-nel is meg vagyok elégedve
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#35434496 #1583 üzenetére
Nalam lehet siman mivel a cegnel akkor megyek be amikor szeretnek (ha nincs gond), nincs fix programom. Nekem meg csak egy 4 eves lanyom van, mostanaig minden OK volt. Visszont a bevetelt felpumpalta 30-35 %-al. Na de ne kanyarodjunk el
az nvidia szidasarola topic temejatol ! -
törölt tag
válasz
MiklosSaS #1581 üzenetére
Számomra elképzelhetetlen, hogy 2 gyerek mellett hazavigyem a munkát. [moderálva]
[ Módosította: PROHARDVER! ]
-
sg22
senior tag
Tenyleg kivancsi vagyok, mert annyira nem astam bele magam, csak 5 percig googleztam a temaban.
Linkelj legyszives egy hivatalos kozlemenyt, amiben az AMD aztmondta h a mantleval nevetsegesse teszi a 290x a titant. (amit mar alapbol megtett mondjuk amikor kijott).En csak ilyeneket talaltam fel eves cikkekben hogy a cpu rol leveszi a terhet, hivatalos amds diakon.
Ne mondjatok mar hogy nem rohadt nagy dolog, hogy nem fog kelleni i7 es tarsai ahhoz h kihajtsanak egy felsokategorias kartyat? i3+290x + 90% gyorsulas egy beta drivertol egy olyan jatekban amit dxel terveztek.
Komolyan mondom behalok ezektol az emberektol, kicsit a kissebsegiek (cigany) jutnak az eszembe, adnad a kisujjadat de a karod sem eleg. Mi kellene meg ?? Tenyleg kivancsi vagyok
1 ft pluszt sem fizetsz ezert, csak feltelepitesz egy drivert. Meg ha sulyos tizezreket kernenek el ezert, akkor megertenem a felhaborodasokat
-
a DX kód tudtommal nem dobált kék halálokat - pedig abból van elég olyanoknál is, akik alapórajelen CPU-znak.
pont ez a gondom a Mantle-lel, hogy egyre inkább úgy fest, csak a platform oldalon hoz előrelépést. azt nem tudom, hogy milyen %-ban terheli melyik API a GPU-t, az viszont világosan látszik a tesztekből, hogy gyors CPU mellett a 10%-os növekedés környékén van a plafon (aminek egy része nyilván még CPU). a Te teszted is pont ebbe az irányba mutat a Q9550-nel. jó dolog, hogy a CPU-limitet nagyrészben kiüti? hát persze! érdemes ezt egy platformfüggő API-val? nehéz kérdés. én inkább a "nem" felé hajlok. ezt igérte az AMD? ló****t, azt ígérte, hogy a 290X Mantle alatt nevetségessé teszi a Titant. akkor most wtf van? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Casanova* #1555 üzenetére
Mantle alatt nem romlik a grafika. Van egy bug, ami ködösebb hatást kelt. Ez nem befolyásol semmit. A specular mapok tűnnek még kontrasztosabbnak. Ez valszeg eltérő paraméterezés, de a számítások ugyanazok. Emellett a Mantle alatt olyan helyeken is vannak árnyékok, ahol DX alatt valamiért nem. Ez szembetűnő helyenként, de nem valószínű, hogy ez extra számolást jelent. Valószínű, hogy ez DX alatt is megtörténik, csak valami bug miatt nincs eredménye.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Stabilabb a Mantle kód, mint a DX. A legtöbb helyen az a gond, hogy a tuningot nem vették vissza. Néztem a terhelését. A processzort legalább kétszer jobban használja az új API, és a GPU-n is 40%-os átlagos leterheltségről 70%-ra ugrottam. De a DX elvileg képtelen 60%-nál jobban terhelni egy GPU-t. A CPU-tuningot nekem is vissza kellett vennem, de alapon sokkal jobb. Hozzávetőleg 30%-ot gyorsultam, bár azt hozzá kell tenni, hogy DX eredményeim 3,7 GHz-ről vannak, míg a Mantle mellett a proci alap 2,8 GHz-en ment.
-
válasz
tejeskifly #1548 üzenetére
hogyne ígért volna az AMD (2013. decembert, konkrétan). és megint kezdünk oda kilyukadni, hogy az ígéreteknek a fele bullshit. a stabilitási gondok az egy dolog, arra lehetett számítani. a grafikus teljesítmény növekedésének szinte teljes elmaradása már sokkal kínosabb...
-
sg22
senior tag
válasz
Malibutomi #1539 üzenetére
Nem semmi vaz.
Ilyenkor holvannak az nvidia huszarok?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Azt ígérték hogy Decemberbe jön a china risinggal, azért halasztották el jogy kijavítsák. Szerinted ezek után az ember azt várná hogy ne működjön rendesen?
-
daveoff
veterán
válasz
Azt ugye tudod, hogy az AMD az utóbbi 1 évben szinte csak beta drivert adott ki!? Nem tudom pontosan mennyi WHQL driver volt pl 2013-ban, de szerintem kb 3, ezek alapján Te várnál másik drivert? Nálam teljesen jól működtek mindig a béta driverek, legtöbb esetben azért beta, mert AMD nem akar várni a WHQL minősítésre, mert mire jóváhagyják, arra lehet hogy lesz egy következő verzió. Az elkövetkező időben a mantle miatt szerintem még sűrűbben, még több bétára kell számítani.
-
tejeskifly
aktív tag
válasz
KAMELOT #1536 üzenetére
Mikor adták ki a mantlehoz tartozó végleges drivert? 14.1 BETA, amit azért biggyesztettek oda mögé, mert még nem végleges. Beta driverrel pedig azok próbálkozzanak, akik kísérletező kedvűek. Aki meg elvárja, egy beta drivertől, hogy hibátlan legyen, az gondolkodjon el picit.
Időpontot szerintem csak a dice ígért, hogy mikorra implementáják a manetle api-t. Ez meg is történt, igaz egy hónap csúszással.
Azt meg nehéz elhinni, hogy valaki a mantle miatt várt 4 hónapot már. Ez idő alatt nem tudott játszani a játékkal vagy mi?
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #1546 üzenetére
Nem kell beleugrani egy új architektúrába egyből, az mindig döcögős, nemcsak az AMD-nél. Tavaly februártól viszont teljesen jól megy, nekem azóta van Tahitim.
Arról pedig igazán mutathatnál valami komolyabb bizonyítékot, hol ígért neked az AMD hibátlan mantle-t januárra. 4 hónapja bejelentették, hogy dolgoznak egy ilyenen, és milyen előnyöket várnak tőle. Ez nem ígéret, hanem egy technológia bejelentése.
Pedig a szoftverfejlesztés mindenhol így megy. Kitalálunk valmit, aztán megcsináljuk, bugtalanítjuk, optimalizáljuk, stb. folyamatosan. Jelenleg a béta állapotban van, aki akarja, már kipróbálhatja. Ennyi. Nem kötelező. Ott a DX mód, ha nem tetszik a mantle.
-
KAMELOT
titán
Én nem a BÉTA drivert írtam, hanem azt, hogy 4 hónapja várnak valamire és még mindig semmi. Akkor az azt jelenti, hogy otthon náluk is bugozott csak szórította őket az idő, így bejelentették még nem jó. Sajnos ez nem így megy. Várunk igérgetünk. Ugyan ez volt a 7970 esetében is. Első fél év azzal telt el tele volt buggal. Fél év az sok idő ám! Black screen, blue screen, furcsa árbrák a képernyőn.
-
HSM
félisten
válasz
Locutus #1544 üzenetére
Igen, arra az APU-ra gondolok, főleg a PS4-esben lévőre. AZért elég jó dolgokat csináltak már vele most is, pedig még marha új cucc.
Ami a Kaverit illeti, jelenleg egyedülálló a tudása PC-s szinten. Más kérdés, hogy mivel az optimális kihasználása új szoftverfejlesztési modellt kíván, hogy mikorra lesznek szoftverek, amik igazán kihasználják majd a képességeit. És mikor lesznek elég bátor szoftverfejlesztők, akik bevállalják, hogy csak az új, HSA-s cuccokon fog remdesen menni, amit kreáltak.
-
-
HSM
félisten
válasz
Locutus #1535 üzenetére
Nem kifogás, hanem a valóság.... Sok AMD fejlesztés évek alatt forrta ki magát. Nézd meg, hova fejlődött pl. az APU koncepciójuk, hogy mindkét nagy konzolban az dolgozik. Mire PC-re is elterjed még évek, de a konzolokban már ma is az dolgozik, igen jól.
A különbség az NV és az AMD között, hogy az NV semmi újdonságot nem vezetett be évek óta, semmit. Úgy könnyű, hogy minden működik out of box, ha nem fejlesztünk semmit, csak polírozzuk, amink van generációk óta.
Az AMD meg fejleszt gőzerővel, mutat be újdonságokat, és igen, ezeknek mind idő kell, mire kiforrják magukat.(#1536) KAMELOT: A szoftverfejlesztés marhára nem így működik. Ott vannak koncepciók, tevrek, és elkezded megvalósítani, de elkerülhetetlen, hogy ne kerüljenek bele hibák, amiket menet közben javítani kell, amik esetleg közben újabb hibákat generálnak. Egy ilyen bonyolult termékben, mint egy driver, ha a legjobbat adod se biztos, hogy hibátlan lesz a végeredmény. Arról nem is beszélve, hogy egy 0. napos BÉTA szoftver alapján ítélitek meg őket. Tudod, mit jelent a béta?
Leírom wikiről [link], és akkor talán páran még megvilágosodnak:
"Beta, named after the second letter of the Greek alphabet, is the software development phase following alpha. It generally begins when the software is feature complete. Software in the beta phase will generally have many more bugs in it than completed software, as well as speed/performance issues and may still cause crashes or data loss. The focus of beta testing is reducing impacts to users, often incorporating usability testing. The process of delivering a beta version to the users is called beta release and this is typically the first time that the software is available outside of the organization that developed it.The users of a beta version are called beta testers. They are usually customers or prospective customers of the organization that develops the software, willing to test the software without charge, often receiving the final software free of charge or for a reduced price. Beta version software is often useful for demonstrations and previews within an organization and to prospective customers. Some developers refer to this stage as a preview, prototype, technical preview (TP), or early access. Some software is kept in perpetual beta—where new features and functionality are continually added to the software without establishing a firm "final" release."
A bulldozernél is valóban fennállt az ütemezési probléma, más kérdés, mennyit javított a patch.
(#1537) TTomax: Egyetértek veled, valóban elég nagy ostobaság meg nem jelent dolgok alapján ajánlani/venni dolgokat. Aki ilyenek alapján dönt, megérdemli.
Másfelől, ez még béta driver. Szóval nyilvánvalóan nem hibátlan, azért béta. Csak úgylátszik az embereknek jobban megy a gyártó szidása, mint a fogalmaknak való utánaolvasás....
Pontosan ahogy írod, ennek még kelleni fog legalább egy fél év, mire programok is lesznek, amik használják meg stabil driveres oldal. Ugyanakkor nagyon ígéretesek az eredmények, StarWarm, vagy mi, dupla sebesség, BF4-ben a GPU részéről repi tesztjében 56%-os frametime javulás 7970-el...
(#1538) mackosajt: Fos 7970, ezen szakadtam...
(#1539) Malibutomi: Egy úttörő technikai újítás első béta kiadásával és első játékkal ami támogatja, ezek az eredmények brutálisan jók szerintem.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
mackosajt #1538 üzenetére
Sok elégedett ember van.
Furamód, a további optimalizálásra váró 7970/280X kártya tulajok irják hogy elég jelentős fps növekedést tapasztalnak: [link] [link] [link] [link]Egyébként szerintem az arány nem rosszabb mint mikor alapban kijött a BF4, akkor is rengetegen szívtak fagyással stb., mások meg nem. Sajnos maga a játék is elég instabil fos.
-
mackosajt
addikt
válasz
KAMELOT #1536 üzenetére
Feltűnt, hogy a 14.1 az BÉTA?
Vagyis nem végleges driver, azaz vannak benne hibák, amiket javítani kell. De ha nem adják ki, akkor a zárt körű tesztelések alatt kevesebb hiba derül ki, és utána meg azzal jönne a sok user, hogy fos a hivatalos driver.
Mellesleg én örülök neki.
A fos 7970-emen +30% FPS növekedést hozott. -
TTomax
félisten
Az gondoltátok elsőre hibátlan lesz egy API?Azt gondoltátok megéri majd MOST venni hardvert egy meg nem jelent APIhoz az ígérgetős AMDtöl?A legkisebb érv egy 290 mellett az,hogy mantle képes, titkon lehetett bízni benne,de e miatt ajánlani egy vgat nekem kicsit meredek....
Én nagyon örülök ennek az uj APInak,csak remélem nem törik meg a lendület,és csiszolják tovább,talán egy-két generáció múlva nyomos érv lehet egy radeon mellett,ha az nv nem száll be....
-
KAMELOT
titán
Ők várnak lassan 4 hónapja. Ha kiadok valamit az menjen hibátlanul. Így nem lehet kiadni dolgokat, hogy azt mondjuk jó, de tele van buggal! Te is amikor megcsinálsz valamit nem xarul csinálod meg hanem, hogy jó legyen!!!
AMD buldozernél is azt mondták majd a WIN8 jól fog menni. Igen gyorsult valamit csak az összes többi hardver is!!!!! Szóval ezzel semmi újat nem mondtak akkor. -
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #1528 üzenetére
Kösz! De még ezekben a tesztekben nem látom a 5-10 perces videót ahol szépen mutatja az FPS számokat valamint az alsó sarokban a grafikont ami folyamatosan jeleníti meg az adott FPS számokat.
De ha levonjuk a következtetést az oldalakból akkor jól látni melyik kártya kb. mire képes. -
HSM
félisten
válasz
MiklosSaS #1529 üzenetére
Kár, hogy ezek a tesztek csak az FPS-t mérik.... Abban jó a 7990 CF-je. Ugyankkor tapasztalataim szerint ez az FPS nem vethető össze az egykártyás rendszerekkel.
Ami egykártyás rendszeren mondjuk 45FPS-el remekül fut, ahhoz két GPU-val minimum 60fps kell, hogy hasonló legyen az élmény. És akkor a rossz skálázódású, meg CF-et nem szerető progikkal való szívásról nem is beszéltem....
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #1528 üzenetére
szegeny HD 7990. Meg mindig listavezeto
-
HSM
félisten
válasz
KAMELOT #1519 üzenetére
Ja, látom már, mivel tévesztettél meg.
A Texture fillrate, amivel számoltál a felbontás mellett, miközben a texture fillrate tudtommal nem felbontás függő, az ugyanis azt írja le, a drótvázakra milyen sebességgel tudja ráhúzni a textúrákat.
Ellenben a Pixel fillrate (ami a 290 esetén valóban kb. duplája a 280x-nek) az az érték, ami a képernyő pixeleinek a kiszámításának kapacitását írja le, tehát ez a felbontásfüggő paraméter.
Előzményeket olvastam.
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #1523 üzenetére
Szerintem egyszerűbb ha belinkeled azt a sok tesztoldalt. Szeretném én is megnézni és más is, melyik oldalon milyen eredmények jöttek ki! Köszi!
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1521 üzenetére
Mivel kb. a világon ezzel az egy teszttel egyezik az eredményed maradjunk a véletlennél
Hihetőbb, mint hogy ez az egyetlen tesztoldal akik képesek úgy tesztelni, hogy pontosan kiadja a kártyák elméleti maximumát ráadásul multiban, amit ugy nem elehet megismételni pont ugyanúgy....söt a 780-nál még többet is, hisz 91 helyett 99 fps lett.Készséggel elhiszem hogy a számításod helyes. Nem is vitatkozom ezen. A teszt viszont nyilvánvalóan téves, nem írom hogy hibás, nekik így jött ki ez van, ahány tesztoldal annyi eredmény, csak én átlagot szoktam nézni a sokból, és a nagyon nagy többség nem azt mutatja mint ez a teszt. Még azt is elhinném hogy multiban a 780 gyorsabb, ha mondjuk a 99FPS-el szemben állna 95 vagy legyen akár 90, de 99-69 kissé furán hangzik.
-
WaterWawe
őstag
SLi: OFF
1080p: Frames: 14662 - Time: 152844ms - Avg: 95.928 - Min: 72 - Max: 135
1400p: Frames: 15546 - Time: 242297ms - Avg: 64.161 - Min: 37 - Max: 98
SLi: ON
1080p: Frames: 26657 - Time: 183734ms - Avg: 145.085 - Min: 80 - Max: 201
1440p: Frames: 28871 - Time: 271797ms - Avg: 106.223 - Min: 71 - Max: 165
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #1520 üzenetére
3x leírtam. Te ugyan azt írtad le 4x is.
Továbbá, akkor hogyan kaptam én ugyan azt az eredményt a számításaimnál mint a tesztben szereplő MANTLE + 290X????
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1517 üzenetére
Akkor pontosan ennyit kellene kapni minden tesztben ha ez igy működne, de mivel a való életben ez 99%-ban igy van, ezért kimondhatjuk, hogy más tényezők sokkal jobban befolyásolják az eredményt mint csak a Gtexel érték, vagyis a számításod még ha helyes is, teljesen felesleges és nem mérvadó.
Kb. mintha két kocsinál csak a lóerő súly arányból kiszámolnád melyik a jobb, aztán a versenypályán mégsem az nyerne, mert van még pár dolog mint gumi, felfüggesztés és egyebek amik befolyásolják a végkimenetelt.
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #1511 üzenetére
Én nem látok semmiféle 50%-ot. Megkérem haveromat mérje le a BF4-et GTX780-al. Kiváncsi leszek milyen FPS átlagot fog mondani nekem!
Ha freestyée kolléga lemérte és hasonló eredményeket kapott akkor mi ezzel a gond?
-
WaterWawe
őstag
válasz
Malibutomi #1511 üzenetére
Ezt nem mondtam, mért kell egyből kiforgatni a szavaimat?
Csak érdekesnek találtam hogy egy 1000MHz-re húzott 780 gyorsabb több mint 10FPS-el mint a 290x.
Egyébként ez a mérés szerintem teljesen reális mert én is ez körüli értékeket kaptam 1080p-ben (SLI OFF). -
WaterWawe
őstag
[link]
BF4 Multi teszt.
Azért érdekes hogy itt hiába a Mantle az NV mégis topon van. -
Xantor
tag
-
KAMELOT
titán
válasz
ricshard444 #1504 üzenetére
De ha megnézed a számításaimat akkor pontosan kiadja!
Látod?? tesztben 84,5FPS...számításom alapján 84,8FPS. Akkor hogy van ez?
És a számítás az valós. Természetesen a Proci, rendszer és az, hogy a játék, hogy van megírva +/- fele dönti a mérleget, vagyis az FPS számokat. Meg aztán, hogyan skálázódik a GPU ereje a játékokban!(#1506) Malibutomi: Mint írtam a GPU valós erejét számoltam ki. Az, hogy melyik játékban, hogy megy sok tényező befolyásolja!
(#1508) Xantor: GTX790
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KAMELOT #1503 üzenetére
A táblázatodból hogy jön ki, hogy a 290X kártya szinte mindenben gyorsabb mint a 780, csak a speckó nv-nek nagyon jól fekvő játékokban tudja esetleg a 780 megelőzni?
Ez alapján a 780-nak mindenhol majd 10%-ot kellene vernie a 290X-re.
Felesleges igy számolgatni szerintem. Főleg egy hibás teszteredmény alapján -
válasz
ricshard444 #1504 üzenetére
elég érdekes eredmény... a realitáshoz nem sok köze van szvsz
-
ricshard444
veterán
-
KAMELOT
titán
Én meg egy kicsit számoltam!
A táblázatban....
1.sor a kártyák GT/s teljesítménye van megadva Texel / másodperc értékben tehát a Texture Fillrate.
2. sor a képernyő pixelszáma összesen 1080p illetve 1440p felbontásnál.
3. sor a FPS érték ( ezen érték változik a játéktól.Ha megnézzük az alábbi képet akkor a fentebb kapott értékek szerintem reálisan tükrözik a tesztelt kártyák gyorsaságát. Én szerintem a 290X kártya valami végett nem használta ki a teljes teljesítményét, így a mantle adta meg neki a teljes löketet!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Windows 10
- Milyen program, ami...?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- ÚJ MSI RTX5060 Ventus 2X OC 8Gb GDDR7 bontatlan, számla
- Több db Nvidia Quadro M4000 8GB GDDR5 videokártya számlával
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS RTX 5070 Ti 16GB GDDR7 PRIME OC Edition - Új, 3 év garancia - Eladó!
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3067
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 43mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 512 M.2 SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z87-G43 GAMING Z87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest