Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: A sor végén
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
stratova
veterán
válasz
Casanova*
üzenetére
A ref.GTX Vapor chambert kap. A ref AMD nem. Stimmt. Viszont egy egyedi hűtésű még mindig NV ára alatt van.
A nem referencia 290 még csak mostanság szivárog be hozzánk, de jó a teljesítménye, hőmérséklete és hangja is.(#1300) HSM: Csak halkan szólok GTX-re írtam gyárilag adott Vaport nem 290/290X-re

-
norb55
őstag
válasz
Shokkolo
üzenetére
Hogy érdekelne már? Mire azért az 5FPS külömbségért legyek oda a másik oldalon? Ugyan eggyiken 43FPS a másikon 38FPS. Ez a külömbség tudod mi? Szavakat nem említhető külömbség,...
SLI-nél legalább 70 vagy 38FPS . Nah igen ott van külömbség.
Akik átvannak verve jelenleg azok a Mantle oldalon vannak. Marketing csapdába estek. Régen az Nvidia is csinálta ezt a hülyeséget. Szal megér mind a két gyártó egy misét. Elismerem a Mantle jó lesz, de ahhoz rengeg idő kell és addig2generáció lépés lesz mire valamire is használható lesz.
-
HSM
félisten
Senki nem akarja, hogy 290-re válts.
Csak azt próbáljuk itt leírni, hogy nem feltétlen sültbolond, aki nem GTX780-at vesz. 
Ahogy én se kezdem fikázni az NV-t, nem azért, mert nem lenne mivel, hanem mert nem látom értelmét.
(#1290) KAMELOT: Mantle-ról hallgatnak? Tölthető ORIGIN-ről a BF4 és az AMD-től a driver.
[link]Tök furcsák ezek a textúra hibák... Én miért nem találkozom velük? 7900-ast használok 1 éve meg 280X-et, többfélém is volt, és mind jó, ráadásul alulfeszelve.... Jelenleg is van itthon jópár és hibátlan.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Casanova*
üzenetére
Nem hiszem hogy fáj neki, és a két ref között van jó 20-25.000Ft
780 árban meg már vannak 290 customok.(#1290) KAMELOT
Ezt majd gondold át mégegyszer, a VRM sem melegebb mint a gpu, és miért ne tudták volna megoldani a hőfokot? Kb annyit fogyaszt mint egy 780Ti, vagy gondolod, hogy az NV az egyetlen cég a világon aki hűtőt tud tervezni? A kártyagyártóknak sem okozott olyan hihetetlen nehézséget. Itt sok ember megjósolta, hogy 95 helyett a custom kártyák talán tudnak majd 85 fokot, ehelyett 70-75 fokon üzemelnek. Nincs itt semmi varázslat. -
hogy tudsz ennyire szemellenzősen viselkedni?!
amit érvelésnek próbálsz beállítani, az oltári nagy bullshit.
mindent, amiben jobb a radeon elbagatelizálsz.
önámítás amit csinálsz, és mások átverése... semmi több.
nem érdekel a helyesírás, nem érdekel a pár 10k eltérés, nem érdekel, hogy a 290x elpicsázza minden valamire való játékban a 780-at...
téged semmi sem érdekel, csak hajtod a magdét. olyan vagy mint a szemellenzős lovak a fogatban, csak maguk elé látnak. -
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ja GPU 95 fok és a VRM meg a többi alakatrész?! Azért késett a megjelenés dátuma is mert nem tudták megoldani a hőfokot. Sajnos ez a kártya rosszul sikerült. Abban az árban inkább GTX780Ti veszek ami vígan viszi a tuningot. Éppen most árul nálunk aprón valaki EVGA GTX780Ti 450euroért.
1 hónapos. És attól sem kell tartani, hogy agyonfől a kártya. Mantleról megint hallgatnak. Sajnos ott az összes játékba és a WIN-be is integrálni kéne, ami elég nagy munka lenne.Szép az egész, de eddig semmit nem mutattak fel. Mutattak valami kaveri procit annak is az IGP verzióját, hogy 70fps-el megy a BF4. Beállításokról még szó sem volt ott.(#1227) norb55: Akinek van esze az GTX780 vagy 780Ti vesz hasonló áron. 780 annyiba kerül mint a 290.
(#1206) daveoff: Sajnos nekem is előjönnek 7970 textúra hibák és nem csak játék alatt hanem simán WIN-ben is. Kártya nincs húzva és a gépem mindig takarítva van. 7770 kártyánál nem voltak gondok. Driver az 13.9. És tudod amikor játszol és villog a kép + érdekes motívumok jelennek meg a monitorodon akkor az már elég zavaró. És ez nem user error hanem driver error. Azt meg kell említeni, hogy a jelenség nem mindig jön elő. Heti 3-4 alkalommal
-
norb55
őstag
válasz
mackosajt
üzenetére
Hidegen hagy a helyesírás. Tudomásom szerint, nem nyelvtan órán vagyunk.

Ha meg csak ezzel tudsz védekezni, megse szólalj. (köszönöm)freestyée Hogy látnád a külömbséget, az Nvidia drága sz@ar.

Fúj , úgyérzem átkell váltanom 290X CF-re. Még a végén belém beszélik itt.
AMD-nél van EVGA Classified?

-
Malibutomi
nagyúr
Tök jól sikerült a 290X kártya. Csak szar hűtőt tettek a refre.
(#1276) Casanova*
gtx780 jóval csendesebb,mint a 290. amdé vizezve (gariveszve) drágább,mint a gtx.Párszor már leírtam, 780 annyiba kerül mint a 290 custom. Ugyanaz az ár, kb ugyanaz a hőfok és zaj, kb. ugyanaz a teljesítmény.
-
HSM
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
Pedig azt a legkönnyebb, fikázni a másik terméket komolyabb tapasztalatok nélkül...

(#1273) norb55: Szakadj már le a ref 290 fikázásáról!
Nem ugyanaz a 290-es kártya a referencia 290-el!
Ha halk kártya kell, ami nem 95 fokos, kapni olyat is, minimális felárért. 
(#1281) Malibutomi: Ennyi. Annyi baja van a nem refeknek is, hogy viszonlyag torkos UVD és többmonitoros módban. Érdekes, hogy ezt az egyetlen, valódi hátrányát egyik nagytudós NV-fanboy se említette....

-
norb55
őstag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
[link]
Ez a külömbség kettőnk között, te még mindig azt hiszed hogy...
daveoff Mindennek van következménye. valamiért a másik gyártó okkal kínálja 30K-val olcsobbam.
Az életbe tanúld meg, nemmindig az a jobb ami olcsóbb. Van mikor igen, de nemminden esetbe, ez persze fordítva is igaz.. Nekem megér 30K-val többet, hogy kiveszem a kártyát, és berakom a másikat. nem kell újratelepítenem az egész operációs rendszert. utána nemjó, jön a másik gyártó, megint újratelepítés, az életem fele arra megy el hogy operációs rendszert telepítek, és azon vitatkozok melyik a jobb.
Megmondom neked, eggyikse jobb a másiktól támogatásilag, engem ezért nemérdekel az AMD. jobb egy egyenes úton menni, mint állandóan kitérőt tenni másik irányba.
Ha AMD-m lett volna mindig, lehet most is az volna a gépembe.
-
sg22
senior tag
mert nem mindig egyertelmu hogy melyik a jobb. amikor kijon az uj szeria mind a ket oldalon, megjelennek az arak, mindig van best buy.
en (meg szerintem sokan masok) nem elvakultan ostoba modon ragaszkodunk egyik markahoz, hanem mindig azt vesszuk, ami aktualisan osszessegeben JOBB, mint a masik. Jelen esetben ugyanolyan teljesitmenyt 30-40kval olcsobban megkapod, ez eleg nyilvanvalo gyozelem (a plusz dolgokrol most nem beszelek mint mantle true audio es a tarsai).
En is megengedhetem akarmelyik VGA-t, kulfoldon dolgozom. De attol meg nemfogok ostoban vasarolni, csak azert fizessek tobbet mert NVIDIA van rairva

-
daveoff
veterán
A ref 290X CF tényleg gyilkos, én próbáltam. Csak nagyon jól szellőző házba érdemes berakni, és a két kártya között mindenképpen legyen 1 vagy 2 slot hely. Viszont 1 kártyával még a refet is szépen lehet tuningolni, egy bizonyos határig, csak kell hozzá egy kis türelem. Akinek nem is volt ilyen kártyája, az szerintem ne nyilatkozzon róla zöldségeket.
-
mackosajt
addikt
válasz
Casanova*
üzenetére
Ha az alaplap kibírja a forrasztást, amihez ón kell, aminek az olvadáspontja 234 celsius fok. Szerinted?
@casa 1268: Hogy a fenébe ne szellőzne? Van rajta venti? Van. Van rajta rés, ahol fújja/szívja a levegőt? Van.
Arról nem beszélve, hogy mi van, ha vizes?
És pont a felső kártya szokott hátrányban lenni, szerintem
-
Casanova*
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
senki nem meri bevállalni a 290CF-et. ref. CF-et nem is lehet,meg is sülne az egész gép,felrobbanna.

-
Malibutomi
nagyúr
BTW kiváncsi lennék egy 290Cf 780SLI összehasonlításra, kár hogy itt olyat nem nagyon fog csinálni senki. Mert a tesztekben 290CF már nagyon távol van a 7970Cf-től folyamatosságban.
-
WaterWawe
őstag
Nos... Ennyit a Mantliról.
290x tulajok kaptatok 5-8%-t. Remélem a driver bugok legalább csökkentek. -
Firestormhun
senior tag
válasz
Locutus
üzenetére
Számítani lehetett arra, hogy minél erősebb a cpu-d annál kevesebbet hoz.
Core i7-4960X CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 9.2% improvement with Mantle
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 10% improvement with MantleCore i7-4960X CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 2.7% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 1.4% improvementA10-7700K CPU + R9 290X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 40.9% improvement
1600p, Ultra Preset, 4xAA: 17.3% improvementA10-7700K CPU + R7 260X GPU
1080p, Ultra Preset, 4xAA: 8.3% improvement
1600p, Low Preset: 16.8% improvement -
HSM
félisten
Elég sokat toltam 7950/7970/280X-en az SC2-t, soha semmilyen textúrahibám nem volt.
Se a simában (ezt kevesebbet toltam, csak multi) se a második részben, amit főleg single nyomtam ezeken a karikon. 
(#1214) ÁdiBá: Elég finnyás vagyok a mikrolaggokra, input lagokra, mindenféle hasonlóra, a monitorom is az egyik leggyorsabb kapható IPS. Nálam ezért szóba se jöhetett a CF, főleg az input lagot úgy megdobta, hogy borzalom. Ugyanakkor az egyszem 7970/280X-el semmiféle lag-probléma nincs a játékokban, amiket játszom vele.

(#1210) norb55:"Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb )."
Pontosan ilyen nálam a 280X Vapor-X Full-HD-ban. Nem akad semmi 1000/1450-en alulfeszelve, nemhogy nem hangos, de néma csendes, 1m-re van a gép, és nem hallom a különbséget a játék és üresjárat között.
VGA miatti fagyásom/kidobálásom se volt még. Ja, és minden 70 fok alatt eközben.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Persze, tudom, hogy nálad SLI van, meg nagyobb felbontás, ott igen jó az eredményed, ugyanakkor akinek kisebb kártya is elég, ott nem biztos, hogy annyira rossz választás az AMD, mint amennyire itt szidjátok.

-
ÁdiBá
veterán
Azért tegyük hozzá hogy a mikro lagokat valaki látja az adott játékban valaki nem.
Valaki érzékeny rá valaki kevésbé.
Valaki fikázza a monitorokat hogy lassú az FPS játékokhoz, valaki meg azt se tudja mi az hogy válaszidő. -
Malibutomi
nagyúr
"Mindenkinek azt kívánom, akit kicsit is érint a számítógép, legyen olyanba része mint nekem. Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb )."
Kívánj nekem egy lottóötöst is, ez bejött!
Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb ).
-
ÁdiBá
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Persze mikor kikapcsolom egy két játék alatt a CF-et, maga a 7970 es jó volt...
Voltak olyan jelenségek amik megmagyarázhatatlanok voltak.
StarCraft2 alatt olyan textura özön volt hogy öröm volt nézni!(#1203) Cris99 Veled ellentétben én nem a levegőbe beszélek és használtam mind a két rendszer.
Azt hiszel el amit akarsz... -
norb55
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Semmi baja az SLI-nek, régen voltak vele gondok, de a GTX 480 után csak egyre jobb, a GTX 780 meg förtelmessen komoly, megnem mondanád hogy 2db 780 dolgozik a gépbe. Jó eléri nállam is a 82fokot, de megy, és skálázódásilag 5-ös . Mindenkinek azt kívánom, akit kicsit is érint a számítógép, legyen olyanba része mint nekem. Leülök és játszok, nem dobál ki hibákkal, nem hangos, és nem akadnak a játékok, (mikro lagok stb ).
Mindenbe belelehet kötni, még az élő fába is.
Pedig állva jobb, egézségessebb
Leld benne sok örömödet a Radeon karikba

-
norb55
őstag
válasz
SkyS1gn
üzenetére
Három évig volt Radeon kártyája
Ő nem az, én igen
Amúgy birod a hangját a kis 290X-nek?
vagy másik szobába van a gép hermetikssan lezárva 
Megmondom neked őszintén, hozzámvágnának egy 290×-et, azzal a lendülettel dobnám vissza az illetőnek.
Szégyen hogy az AMD kimert adni egy olyan rossz és hangos hütést. a porszívóm fele olyan hangos . -
SkyS1gn
félisten
Én vagyok a fanboy? Mi az hogy nem települ a driver meg ilyenek? beraktam, feltelepítettem és kész... mi olyan nehéz ezen?
Nyáron majdnem 780-at vettem, nem vagyok fanboy hiszed vagy sem, ő viszont (meg ahogy írod te is) akkor azok vagytok?!
nv-t a shadowplay miatt vettem volna, de nincs időm összevágni montázsokat és videókat így letettem róla...
-
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Elolvasod a mantle cikket, és elhiszed ami ott áll
Problem?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- ASUS DUAL GeForce RTX 5060 Ti O16G
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 NITRO+ - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Gigabyte AORUS GeForce RTX 5080 MASTER ICE 16GB GDDR7
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új, bontatlan/ 3 év garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Apple iPhone 15 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570 AORUS ELITE X570 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3715, 98% AKKUMULÁTOR
- Nokia 5.3 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

Ref 290X esetében a VRM 70-80°C max terhelésen! 
Csak azt próbáljuk itt leírni, hogy nem feltétlen sültbolond, aki nem GTX780-at vesz.

Nem ugyanaz a 290-es kártya a referencia 290-el! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)