- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie #24995 üzenetére
TDP még mindig nem egyenlőre a valós fogyasztással. 7850 nem szénné tuningolva beéri 100W vagy még kevesebbel is akár.
Ebben a tesztben különböző 7870 kártyák vannak lemérve különböző feszültség és órajelen. És alapon még ezek se mennek igazából 130W fölé.
-
nubreed
veterán
válasz
emiki6 #24930 üzenetére
Érdekes.
Mondjuk én az AB-t eleve nem engedem, hogy bármibe is belepiszkáljon, csak monitorozásra használom, de érdekes tapasztalat, hogy tegnap nagyon hosszú idő után indítottam a Skyrim-et és az istennek sem akart elindulni, egyszerűen egy pillanatra úgy csinált, mintha indulna aztán simán kilépett. Bezártam az AB-t, egyből indult a Skyrim... nem tudom mit kavar be neki, minden más játékkal simán megy az AB, kivéve ezt.
-
syberia
veterán
válasz
BomiBoogie #24995 üzenetére
Ha annyit enne akkor az én tápom is elvinné a 7850 crossfire-t, amit kétlek.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
proci985 #24989 üzenetére
Ezt kétlem, de talán lehetséges. A 6950 TDP-je 200W, a 7850-é 130W körül.
(#24994) do3om
Itt az írás, benne a kérdőívvel a BS-re vonatkozóan.(#24996) syberia
Nem is az "elviszi", amit furcsállok, mert nyilván egy nagyobb táppal nincs gond, de az, hogy teljes terhelésen kevesebb legyen a fogyasztás... -
bazsi0322
tag
válasz
tthomasso #24992 üzenetére
Így van, én ezt tudom. Természetesen erre a kártyára értettem (7850/70). Azért akartam Sapphire-t, mert tudtam, hogy az jó. De jöttem ide a fórumba és a sok BS hiba miatt inkább most hanyagoltam. Nem az egész Sapphire-re értettem, hogy nem ajánlatos, hanem csak erre a szériára amiről a fórum is szól.
-
tthomasso
tag
válasz
bazsi0322 #24986 üzenetére
Ez azért túl általános viszonyítás, mert bizonyos sorozatokat és bizonyos gyártási időszakot érint. Alapvetően a Sapphire nem gyárt igénytelen és mindig problémás termékeket, minden gyártó beleszaladhat hasonló problémákba a számítástechnikai perifériák gyártása során. Aki hosszú ideje van az informatika világában, az rengeteg példát tudna sorolni minden gyártónál. Pl. a 7870XT, ami Nekem is van, nem problémás és nagyon jól sikerült termék. A problémákat amúgy is egy külső gyártó hibás kondenzátorai okozzák, de szerintem a Sapphire korrekt módon áll a dologhoz, ha elolvasod a weblapjukon. De ezt már kitárgyalták a fórumon.
-
-
proci985
MODERÁTOR
úgy néz ki a 7850 2GB CF kevesebbet eszik, mint egy szem 6950 2GB. nem rossz, nem rossz
.
-
Kean_Sorbo
őstag
Arra azért kíváncsi lennék, hogy százalékos arányban mennyi volt a BS hibás kártyák száma. Főleg egy országokra történő lebontásra.
Peti1978:Az SKU számát megnéznéd nekünk? -
Peti1978
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #24983 üzenetére
Sziasztok!
A tegnap vásárolt Sapphire HD7850 OC 2GB kártyám teljesen jól működik. Nincs blackscreen. Lebróbáltam 3dmark2013-al és nyomattam a Far Cry3-al full dh felbontással high és very high-al beállításokkal.Szépen visz mindent.
-
törölt tag
válasz
Kean_Sorbo #24965 üzenetére
" kinek hány fokos a kártyája " - " aztán ez megy hatvan oldalon keresztül. "
A következő 60 oldalon meg 1-2 kihajcsae téma,köv 60 oldalon nekem ennyi meg annyi pontom van bencsmarkban,köv 60 oldalon meg ezt vagy azt vegyél vagy ne vegyél...
Erről szól ez a topik, meg még néhány egyéb "szakmai" dologról!
-
Williams
aktív tag
Sapphire HD7870 2Gb OC: max 70C fokra szok felmenni a hőfok, automata venti szabályzással pl FC3-nál. Hozzátartozik, hogy nem über-vadállat-mega-drága-agyonventizett házban van, hanem egy 8011-es Codegen-ben, +1 8cm-es ventivel hátul. Innentől kezdve szerintem ez nem rossz hőfok, mert sok csoda házban is hasonlóan alakul a hőfok.
Ha CF-et akarok, lehet más a gyártója a 2. kártyának? Vagy ugyanilyennek kell(ene) lennie?
-
-
ZozzHUN
addikt
-
polgi803
őstag
Egy olyan kérdésem lenne,hogy a GPU, vagy a memória órajelét érdemes minél magasabbra vinni?
-
kovsol
titán
válasz
Kean_Sorbo #24966 üzenetére
Erről az én sapphire kártyámat nem értesítették, mert 60 fok fölé se nagyon szokása menni, nem hogy 70-75. Még furmakrban se ment 70 fölé. Igaz én csak 1125/1450 -en használom és nincs agyon húzva.
más: Asrock is bekamuzza néhol a digi vrm -t és közben nem az van rajta.
-
zserbox
őstag
válasz
Kean_Sorbo #24969 üzenetére
nem, sajnos igaza van
-
Algotis
addikt
válasz
Igazabol nem 5 hanem 15eFT a kunonbseg szoval mindjart jobban megeri a giga. Persze ettol lehet jo az asus csak szerintem nem ennyivel.
-
V.Dave
senior tag
válasz
igen is lehet hogy joggal szarozzák az asus alaplapokat amiért jópárat úgy hirdetnek hogy digitális áramellátó rendszere van közben meg analóg..
Vagy például az asus alaplapok 10-15wattal többet fogyasztanak üresjáratban mint pl egy msi vagy asrock. Én személy szerint utálom az asus alaplapokat amiért túlárazottak, a magasabb fogyasztás miatt jobban melegednek és fals dolgokat állítanak néhányon.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Még valamit a hűtésről. Az, hogy az ASUS több levegőt szippant ki a hőcsőből, az az ő dolga. Így hamarabb indul be a hőcserélés. Valamelyik gyártó meg arra esküszik, hogy több levegő maradjon benne, később induljon be a cirkuláció, de az menjen biztosan magasabb hőmérsékleten is. A Sapphire kártyákon pontosan ilyen csövek vannak, ezek a csövek 70-75 fok körül adják a legjobb teljesítményüket, ezért ezek szépen be is állnak erre a hőfokra.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
Algotis #24954 üzenetére
Az ilyen általánosító emberekkel nem érdemes foglalkozni. Leírja magát, azzal hogy gagyibájtozik. Ugyan ilyen mikor az ASUS alaplapokat leszarozzák, mert csak az AsRock a jó, aztán meg ugyanezek a VGA-ból az ASUS-t istenítik. Nem látják milyen ellentmondásokba kerülnek saját magukkal.
Lehet jobb egy ASUS kártya, de azért valamit így leoltani nem kellene, ugyanis közöttük van 5eFt. Ebbe lehet belefér egy jobb hűtő. Az meg, hogy itt valakik azon versenyeznek kinek hány fokos a kártyája, meg már kezd unalmas lenni. 4-5 fokon megy a "dicsőségtábla" eloszlása, aztán ez megy hatvan oldalon keresztül. Kb. ennyi.
-
zserbox
őstag
-
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #24959 üzenetére
Pontosan en is igy gondoltam. Oke, hogy van megbizhatobb kartya, dragabban (khm Asus khm), de azert ne legyen mar a gigabyte szar... Foleg ne, ha egy sapphirehoz hasonlítjuk
-
Algotis
addikt
válasz
zserbox #24955 üzenetére
Az volt a lényeg igazából, hogy azt mondtam hogy Sapphiret ne vegyen.
Ugye, az itteni tapasztalatokból, mert nagyon sok BS-es.
Azért mondtam Gigabyte-ot, mert abban az árban kb. ez van a legközelebb, jó a hűtése, nincsenek gondok vele és itt os dicsérik.
Nem az, hogy OC-s, vagy nem, de Gigabyte-ból csak OC-s van... -
Algotis
addikt
Ti mennyire értetek egyet ezzel a hsz.-szel?
Procis topicba írtam az úriembernek, hogy sapphire 7870-et ne vegyen, ott van helyette majdnem egy árban a Gigabyte, aminek már magasabb az órajele, és jobb hűtése van. Erre kapom ezt.. -
-
syberia
veterán
válasz
Turbolada II #24929 üzenetére
Eddig csak alapfeszen próbáltam, így 1000/1300 a vége ami stabilnak tűnik.
Melyik programmal tudnám emelni a feszt és mennyit szabad adni neki? -
Anaren91
senior tag
válasz
#77081088 #24942 üzenetére
Hát az még akkor volt amikor kb kijött a játék ugye egyből torrent és hát gondolom hogy a törés se volt az igazi meg akk még a 12. valahanyas driver volt fent. Minden kivéve az élsimítás. Azt feleslegesnek tartom fullhd ban. Most ugyan azokkal a beállításokkal van pl az elején ahol valami helikopter állandóan szétküldött ott van 55 fps em.. nyílt téren... utánna bemegyek vmi gyárba ahol van valami nemtom mi és egyből leugrik az fps ha arra fordulok. pörög ott valami generátor vagy mi
-
GergoHD
tag
Valaki nem tudja esetleg hogy az msi példányokból melyik széria a hibás az újabb vagy a régebbi? Mármint a ventilátoros hibával a korábban vagy később gyártott példányok "rendelkeznek"?
-
Anaren91
senior tag
válasz
#77081088 #24934 üzenetére
Nekem most az van fent eddig nincs vele gond. Crysis 3 is szépen megindult tőle. Mármint az eddigi max 20 fps hez képest most van ahol 60 fps em van koppon.. viszont van ahol lemegy 20 ra... most nem tudom hogy ez azért van mert tört a játék vagy nem..de hát csóróság van nem futja eredetire.
-
Anaren91
senior tag
Viszont abban segítsen valaki, hogy GPU-z ben hol mutatja hogy mennyi feszültséget kap a kártya? Kíváncsi vagyok hogy ennél a tesztnél mennyi fesszel érték el azokat az órajeleket.[link]
Áh rájöttem hogy írják a tesztben hogy alap feszen megy az 1250/1505 akk mind 1..
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
emiki6 #24930 üzenetére
Ugyan ez volt nekem tegnap csak annyi hogy én 13.2 bétáról raktam vissza a 13.1 et. Én is felhúztam a procit 4.2 re és SGW 2 ben neonzölz nyalábok szálldostak mindenfele... Nyomtam egy UEFi defaultot, utánna beléptem hogy visszarakjam a vga tuningot is alapra és akk láttam hogy nekem is ilyen 150 mhz re volt rakva az órajel. Nyomtam 1 AB resetet és jó lett minden. És végre megoldődott a VGA hőmérséklet problémám is... Végig az AB mutatott hülyeséget... HWinfó szerint Crysis 3 alatt is 68 fokon megy a kártyám szal hálleluja minden okés
-
borkarico
aktív tag
-
emiki6
veterán
HELP!
Következő történt: Feltettem a 13.3 béta3-at, újraindítottam a gépet, felvettem a CPU szorzót 33-ról 36-ra, az MSI AB-ben felvettem az Core Clockot 1050 MHz-ről 1100 MHz-re, a Memory Clock-ot 1200-ról 1250-re, a core voltage-t pedig 1081 mV-ról 1110 mV-ra. Játszok 1-2 órát az Assassin's Creed Revelations -szel (directx9), amikor egyszer csak elkékül a kép
, néhol fehér vízszintes szaggatott vonallal és beakad a hang. Aztán gép újraindít, CPU szorzó vissza 33-ra, VGA órajelek szintén vissza alapra, játék elindít és megint ugyan ez 2-szer, aztán feltettem az 13.2 Béta7-et ment a játék, de csak nagyon kevés (20-30) FPS van. Vártam vele, játszottam tovább, de nem múlt el.
Aztán néztem és a 2D órajel 150 MHz, ami a játék elindításakor nem ment feljebb és a GPU 100%-on dolgozott, 31°C-on
Ha valakinek van ötlete kérem válaszoljon -
syberia
veterán
válasz
Turbolada II #24925 üzenetére
Ezt alá tudom támasztani, nekem 1ghz okés de 1050mhz már fagyi
-
Looserke
őstag
válasz
Turbolada II #24925 üzenetére
2GB RAMosat vennék mindenképpen
-
Looserke
őstag
válasz
Turbolada II #24923 üzenetére
és a sima 860on járó ASUS-t fel lehet rángatni úgy 1100 környékére?
-
Looserke
őstag
Elvitte az iPon futár a gariba a black screen hibás Sapphire 7850 2GB OC kártyámat, ha felajánlanak cserét érdemes másik márkát választanom helyette? Vagy javították már ezt a szériahibát?
Kb. ezek hasonló árban van vele:
MSI R7850 Twin Frozr 2GD5/OC HD7850 2GB
GIGABYTE GV-R785OC-2GD HD7850 2GB
ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 HD7850 2GB GDDR5a lényeg, hogy legalább olyan halk legyen mint a sapphire és ha lehet tuningolni, az sem baj
-
Algotis
addikt
Húú, most emlékszem, volt egy Sapphire 5770-em, de az is hibás volt! Játszok, és bejött egy olyan hiba, mint a Black Screen, de nem Fekete volt a képernyő, hanem függőlegesen csíkozott.
De szerencsére kaptam cserébe egy MSi R6770-et, az meg faja volt minden tekintetben!
Na ezért nem veszek több Sapphiret... -
Repsol600
addikt
-
ZozzHUN
addikt
Én csak viccelődtem, a lényeg abban van, hogy a kolléga valahogy 3 évvel kapta a kártyát, ami kivételes, mivel Sapphire-ra csak 2-t adnak
-
Repsol600
addikt
válasz
neszoljalbe #24894 üzenetére
Alapfeszen megy ennyit vagy adtál neki? Heavent-t futtass 1080p-ben ha azt is bírja akkor nagyon jó kártyát fogtál ki.
Egyébként ugyan ilyen kártyám van.
-
Gtaati
őstag
válasz
neszoljalbe #24894 üzenetére
Az szép nem piskóta! Grat hozzá, nagyon jó darabot fogtál ki! Nekem alapfeszen 11150/1250 használom mondjuk memóriát azt felhúzhatom ameddig csak a csúszka engedi de számottevő gyorsulás nem eredményez, nekem 3570 turboval 4200.on használva és a vga 1150/1250 8300 pontot hoz tehát egy bő ezressel kevesebbet!
-
fenergie84
addikt
válasz
Dictator^ #24900 üzenetére
pár ezerrel kevesebbet, mint mondjuk a nagyobb webshop-ok kínálják, szerintem.
persze a konkrét típustól is függ, mert sapphire-nál van egy rakás típusszám...(bár nem értem miért, anno azért nem vettem tőlük 7870-et, mert nem lehetett egyértelműen beazonosítani a kártyát a webshop-ban)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Battlefield 6
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Opel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Battlefield 6 - Indul a második nyílt béta hétvége
- Milyen billentyűzetet vegyek?