Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
GergoHD
tag
Üdv.
Tegnap immáron 3 év napi használat után megadta magát az MSI 7870-em. Elkezdtem wotozni egyik barátommal amikor egyszer csak függőleges/vízszintes vonalkák tűntek elő. Gyorsan kiléptem frissítettem drivert hátha az a hiba és kipucoltam a kártyát. Ezek után újra próbálkozva ismét csíkozott majd egyszer csak már nem mentek el a csíkok és hang beakadt. Újraindítottam ami addig jutott hogy az alaplap képe is már vízszintes csíkokkal jött be majd windows betöltése után egyből kékhalált kaptam.
Ma újra próbálkoztam és sikerült eljutni az asztalra ahol ilyen: kép fogadott. Egyenlő távolságokra kb 2 centinként helyezkedtek el a képen de a háttértől függően más textúrája volt.
Megpróbáltam visszarakni egy régebbi drivert de telepítés közben bs-t kaptam.
Újraindítási kép: itt.
Hőmérsékletek mindig rendben voltak max terhelés alatt sem ment fel 75C fölé (alap órajelen).Végül is kiszolgált, sokat volt használva, terhelve szép közös 3 évet töltöttünk el.

Bárkinek bármi kérdése, javaslata, esetleg még menthető-e? -
GergoHD
tag
Üdv
Szeretném megkérdezni hogy az elmúlt 1 évben lett-e megoldás az MSI7870-es kártyák hűtésének helikopter effektusára?
Esetleg ha lecserélném a biost rajta 015.021-ről 015.015-ösre az megoldás lehet, illetve ez kárt tehet a kártyában.
Előre is köszönöm a segítséget. -
GergoHD
tag
Sziasztok
Imént néztem GSO-t és arra lettem figyelmes hogy Arma 3 zárt alfa kódokat osztanak ingyen.
Íme a link hogy aki még nem próbálta ki az nekivághasson katt.
További jó fórumozást!
-
GergoHD
tag
válasz
Anaren91
üzenetére
Hát én is erre lennék kíváncsi. Nekem most egy kodegány házam van amibe jelenleg egy 8centis venti megy xD oldallap minden fent és BO2 (minden fullon 1920x1080) alatt is simán felmegy 75C-ig alapfeszen most alulfeszeltem most csak olyan 70-ig megy. Mindjárt megpróbálom leszedni a ház oldalát és úgy is megnézni mennyi lessz. Amúgy a venti 1400RPM-en megy kb és immáron alaplapról speedfannal szabályzom mivel msi xD.
-
GergoHD
tag
Képzeljétek az imént BFBC2 közben altaboztam a játékot és bs-hez hasonló dolgot tapasztaltam befagyott a kép feketére a hang pedig ugyanaz a hang ismétlődött és semmire nem reagált se alttab se altf4 se ctrlaltdel semmire. :S Ha ez most bs volt akkor ez mostantól előfordulhat simán játék közben is vagy csak ilyenkor? Magyarán attól hogy most volt 1 akkor mostantól már hajlamos lessz rá a kártyám vagy nem?

-
GergoHD
tag
válasz
syberia
üzenetére
52-3 C-felett elkezdtek süvölteni xD ilyne 4400RPM-en és semmivel nem tudtad megállítani és most csinálam egy átalakítót amivel alaplapba kötöttem őket bár így csak fix sebességel tud menni de olyan 60-65C-ig elengedem szerintem. Inkább legyen melegebb mint hangos

Csak az az egyetlen probléma hogy a speedfan kicsikét bugos ezzel a ventivel mert 22%-on még 1400RPM-el pörög ami kicsit már hallható 20%-on meg 300RPM-el ami meg szart se hűt viszont halk. Ugyhogy ha veleki tud valami jobb ventivezérlőt az írjon légyszi (privibe is jöhet). -
GergoHD
tag
Nah emberek kész
megoldottam az msi ventibaját
igaz hogy suttyó kicsit de legalább működik. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
GergoHD
tag
Az miért lehet hogy ASUS GPU Tweakben a fan szabályzásnál nincs user define gombom. Pedig nem tudom már frissíteni újabb verzióra :S Mert most a 2.3.0.2 van és azt írja ez a legfrissebb.
-
GergoHD
tag
Hohh kaptunk még egy semmit mondó treasert a Battlefield 4-ből
Grat EA tényleg 
Akit esetleg érdekel. -
GergoHD
tag
-
GergoHD
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Úgy csináltam
de utána kitöröltem a maradék fájlokat is. Most letesztelem hogy van-e még bár szerintem biztos. -
GergoHD
tag
válasz
BomiBoogie
üzenetére
Akkor azt szedjem le ? De akkor mi lesz a driver-el ? Nem lesz fent driver?
#25029: Oks ki is törlöm a többi fájlt a mappájából. -
GergoHD
tag
Hát megáll az eszem tegnap tegnap előtt it simán nyugodtan ment a videokártya bf3 alatt ma meg megint elkezdett pörögni mint az állat.

-
GergoHD
tag
Valaki nem tudja esetleg hogy az msi példányokból melyik széria a hibás az újabb vagy a régebbi? Mármint a ventilátoros hibával a korábban vagy később gyártott példányok "rendelkeznek"?

-
GergoHD
tag
válasz
emiki6
üzenetére
Van kompresszor
(először makettezéshez vettem majd rájöttem mennyire tökéletes gépet pucolni.
(#24821) BomiBoogie Nekem a top csak azért fordult meg a fejembe mert mintha annak nem lógna le annyira a hűtője jobban takarná a nyákot. Bár ez teljesen mindegy mivel úgyis csak a másik felét látom ha meg jól hűt akkor legyen csúnya végül is valamit valamiért.
-
GergoHD
tag
válasz
üzenetére
Igazából felületesen ugyanaz a hűtés (5hőcső, 2 venti, hasonló ventilapátok) Annyi a különbség hogy megkapta parasztvakításként a twin frozr IV-es hűtőt ami gyakorlatilag ugyanaz mint a 3-as csak bekapcsolás után azt hiszem fél percig visszafelé pörögnek a lapátok hogy "kiszívják" a port a hűtőbordák közül (ez elméletileg kissé zajos folyamat).

-
GergoHD
tag
válasz
Gainka
üzenetére
Nekem már xfx videokártyám volt egy kis aranyos 5670 1gb személyében. Jó kis kártya volt nem lehetett rá panasz mondjuk akkoriban még nem voltam annyira ilyen hardverkedvelő/figyelő az volt a lényeg hogy menjen
nem is tuningoltam rajta. Most februárban jött el az ideje hogy lecseréljem és azóta figyelem ezt a topikot is mivel ilyen kártyát vettem.
Na 1 szó mint száz szerintem jó kártyák bár én még nem láttam itt senkit ilyen darabbal így nem tudom hogy van e valami bajuk.(#24788) proci985 Köszi!

-
GergoHD
tag
Sziasztok
Techpowerup-ot mennyire érdemes nézni? Jó tesztoldal?
Ja és még valami az MSI-hez képest mennyivel jobb az ASUS (7870) hűtése zaj és hőmérséklet terén?
+Nektek mi a véleményetek az asus(nem az oc-s) kinézetével kapcsolatban? Mert engem eléggé zavar(így képek alapján) hogy a hűtés vége lelóg a kártyáról és ennek köszönhetően kilátszik a nyák.
-
GergoHD
tag
válasz
proci985
üzenetére
Bocsi csak letelt az 5perces szerkesztési határ mire ez eszembe jutott. Esetleg érdemesebb gariztatni úgy hogy megint MSI-t kapjak vissza mint hogy egy asusér kuncsorogjak? Mert szerintem ha jó a ventilátorszabályzója feltéve ha olyat fognék ki akkor jó kártya lenne. Nem tudom hogy esetleg az ASUS mennyivel jobb az MSI-nél.

-
GergoHD
tag
válasz
proci985
üzenetére
Úgy hibás hogy 50C-fok fölőtt elkezd megőrülni és elmegy egészen akár 4400 fordulat per perces fordulatszámig és ezt gyakorlatilag nem sok dologgal lehet megállítani. Most BF3-ban olyan kegyes hozzám hogy csak olyan 2200-as fordulatig megy de TR-ben elmegy egészen 3900-ig. De ilyen problémája már több embernek volt itt a fórumon. Amúgy azt tudni kell hogy nem a sima twinfrozr-es hűtés van a kártyámon hanem valami más kinézetű(fekete a takarólapja).

-
GergoHD
tag
válasz
proci985
üzenetére
Köszi így most már jobban tudtam viszonyítani nekem most egy MSI7870-es kártyám van ventilátorszabályzója hibás :S de alapjáraton ilyen 1000RPM környékén meglehetősen halk az én fülemnek egészen 1600-1700RPM-ig. Most ott tartok hogy a boltban ahol vettem csak asus msi és sapphire van és megpróbálom megbeszélni h garanciába cseréljék ki az msi-met egy asusra hátha az megbízhatóbb és valamivel jobb. Ezért érdeklődök még hogy melyik márka jobb.

-
GergoHD
tag
Most végre uplay letöltötte nekem az AC3-at (ugyanis a dvd meghajtóm bekrepált). A régi kártyám óta(xfx 5670) nem próbáltam a gamet és megdöbbenten vettem észre hogy mindent maxra állítva 20fps-em volt. Majd kipróbáltam mindent normalon úgy 40 és 50 között ugrált. Ez optimalizálatlansági hiba lehet vagy tényleg ekkora a gépigénye esetleg a procim(PhenomII x4 965 3,6GHz) nem elég neki mondjuk figyeltem a processzor ~73%-on ment?
(#24572) gerrog
Hát a név valamilyen szinten egyenlő a minőséggel az ASUS egy nagy gyártó azért nála jobban odafigyelnek nehogy valami probléma valamilyen szériában rontson a hírnevükön. A Sapphire sem rossz gyártó csak nekik ez a széria nem sikerült igazán jól (mert rossz alkatrészeket kaptak ha jól tudom). -
GergoHD
tag
válasz
gerrog
üzenetére
Iponnál nagyon hasonló áron van az ASUS MSI Gigabyte Powercolor kártya is. Szerintem bármilyet vehetsz csak ne Sapphiret mert azok bajosak. Szerintem mindegyikkel jól járnál a fent felsoroltak közül. Talán az asus a legmegbízhatóbb, az msi jól hűt gigabyte-ból pedig sok példány van a fóromon(7850/7870). De annyi bizti hogy OC-sat ne vegyél mert jóval drágábbak(egyes gyártóknál) és kb a simát pár mozdulattal feltudod tuningolni egy oc-s szintre(vagy feljebb).

Ui.: Az OC-s gondolat a 7870-esekre igaz főleg.
-
GergoHD
tag
-
GergoHD
tag
-
GergoHD
tag
válasz
bombibmw
üzenetére
Na hát akkor már csak fel kell vinni Pestre majd meglátom hogy megy-e valami ismerősöm fel és akkor vele elvitetem vagy végső esetben felküldöm postán bár ezt nem kockáztatnám meg. A márkacserét majd még megkérdezik nekem de nem tudtak mondani semmi konkrétat.
Ja és még valami ez az ügyintézéses történet körülbelül mennyi időt vehet igénybe szerintetek? -
GergoHD
tag
válasz
zserbox
üzenetére
Azt tudom de azt figyeltem meg a processzor általában hasonló módon és ütemben melegszik mint a videokártya és esetleg annak a hőmérsékletével tudnám szabályozni. Mondjuk tudom hogy ez nem valami biztos megoldás mert ha pl. valami olyan programot használok ami főleg a processzort használja akkor pörögni fog miatta a videókártya is, vagy olyan programot ami a videókártyát használja nem pedig a procit és akkor meg melegszik. Vagy keresek egy olyan fordulatszámot amivel még épp hogy hallható de jól hűt kb olyan 1600-1800 RPM. Avagy egy olyan programot ami felismeri a gpu érzékelőjét és azalapján lehet vele állítani a sebességet bár ezt kétlem.
-
GergoHD
tag
Huhh emberek olyan ötletem támadt a rossz ventilátorszabályzós MSI kártyákhoz. Na az ötletem a következő kihúzom a ventillátorkábelét a kártyából majd haverom csinál hozzá egy átalakítót amit majd betudok dugni az alaplapba és így akár speedfanal is tudom szabályozni a kártyát és így kikerülhetjük a rossz ventilátorszabályzót.
Ez milyen ötlet?
-
GergoHD
tag
Ja és mégvalami nektek körülbelül hány RPM-en megy a ventilátor pl BF3-ban (highon) átlagosan?
Ja már leesett nektek annyin megy amennyire állítjátok xD.
-
GergoHD
tag
Valaki már garanciáztatott úgy kártyát hogy megfelelő felár ellenében mást kért vissza?(pl MSI-t vitt vissza és egy ASUS-t kért vissza)
-
GergoHD
tag
Elég nagy káosz van az országban én Tolnán lakom itt is kb olyan 10cm hó lehet. A városból gyakorlatilag ki se lehet jutni mert egy 30cm-es hó "fekvőrendőr" zárja le a kivezető utat a hatosra. Szüleim tegnap egy 10km-es távot Szekszárdról Tolnára másfél óra alatt tudtak megtenni. Szerencsére nálunk van áram víz tv és internet is.
-
-
GergoHD
tag
Szerintetek ha az MSI-met gariztatom a ventipörgés miatt akkor mekkora az esélye hogy visszakapok egy ugyanolyan esetleg egy BS-es példányt?
-
GergoHD
tag
Tudom hogy hülye kérdés de nincs valami file az afterburner/catalyst mappájában ahol megvan adva hogy mennyin pöröghetnek maximálisan a ventilátorok(RPM). Mert én most átnézegettem a config fileokat de nem találtam semmi kézzel fogható dolgot.

-
GergoHD
tag
Nah én is indítottam egy heavent íme az eredmény: (Az alap extremeHD-n kívül még bekapcsoltam a vsync-et)

Ezenkívül tényleg nem egy tökéletes széria lett ez a 7870 tisztelet a kivételnek. Szerencsére nálam nem megy 53Cfölé mint ahogy olvastam valakinél de azért egy füldugó elkél(még szerencse hogy heavent ritkán futtatok) mert ez a 4400RPM fülsüketítő. Ezen kívül nem tudom mi okozhatja azt hogy a teszt során egyszer kb 10s-re elment a kép, villogott párszor a kurzor elhalkult a vidikártya majd mint ha misem történt volna haladtunk tovább a tesztben. Ez még egyszer előfordult de akkor csak 5s-re. A másik dolog amit nemtudok hova sorolni az hogy véletlen szerű időközönként változó hosszúságú és szélességű vonalak villannak fel a képen(ezek időnként a textúra színével egyeznek időnként pedig kék színűek)ezt a hibát először minecraftban vettem észre semmi más komolyabb játék eddig nem produkálta.
-
GergoHD
tag
válasz
nubreed
üzenetére
Köszi csak mindent ki akartam zárni mert elég hangos volt a gép, és a jól hűtő de hangos cooler master venti 50%-on ment a processzoron amit lejjebb véve már el is halkult, valamint a vinyó is csak simán fém a fémhez kontaktban volt a gépházban semmi rezgéscsökkentő és ahogy rezgett a vinyó úgy a gép is rezgett és elég hangos volt.

-
GergoHD
tag
Asus gpu tweakal minimálisan mennyire lehet csökkenteni a ventilátor sebességét? mert afterburner nekem csak 25%-ig engedi.
-
GergoHD
tag
Az afterburner logját mivel tudom megnyitni jegyzettömbön kívül?
-
GergoHD
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Köszi hogy észrevetted mert én valahogy rosszul néztem úgy emlékeztem hogy 1100MHz-n ment neki a GPU

-
GergoHD
tag
Most újra futattam az egészet mert nemhiszem el hogy nem jó.
Itt vannak a képek kép a beállításokról az indítóban és magában a programban itt a kép az afterburnerről és végül a végeredmény és szerintem azért costum mert bekapcsoltam a vsync-et.
Indító:
Program:
Afterburner:
Eredmény:
Az afterburnerben látszik de leírom 1100/1200 és Core Voltage 1150 mV.
Ha valami rosszul van beállítva akkor légyszi szóljatok mert az tényleg nem lehet hogy az én eredményem jobb lett.
-
GergoHD
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Máris indítom csak alulfeszelve nem bírta (puff kékhalál) az 1100MHz-t ugyhogy 1100mV-ról felraktam az alap közelébe 1200mV-ra.
-
GergoHD
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na akkor énis nyomatok egyet úgy mint te.

-
GergoHD
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
kk javítom is pillanat
-
GergoHD
tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na meg is van az eredmény :[alap OC]
Mindjárt emelek az órajelen és akkor is tesztelek eggyet.
Ja és a feszültésg le van véve 1100mV-ra. -
GergoHD
tag
7870 OC-val Unigine Valleyt milyen beállításokon futtassam? Hogy össze lehessen hasonlítani a többi kollégáéval?
-
GergoHD
tag
Na akkor aktiválom is az ajándékomat amit kaptam a kártyához az AMD-től ha ilyen sokan beszélnek itt a TombRaider-ről.

-
GergoHD
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
+Még egy páran tárgyaltuk az MSI kártyák ventilátor problémáit mert sajnos van köztünk pár hibás darab.
-
GergoHD
tag
válasz
GergoHD
üzenetére
Látom most éppen pihen a topik de teszteltem bogyo beállításaival hőfok tekintetében nagyon jó bár kisebb a gpu usage a pörgés nálam előjött de gyengébben és rövidebb időtartamig volt. De ez szerintem a bf3 hibálya nemértem hogy miért kell 80%-on használnia a gpu-t akkor amikor nincs is jelentősebb képi megjelenítés csak eredményeket mutat kis és gomolyog a füst.
-
GergoHD
tag
válasz
Turbolada II
üzenetére
Szerintem inkább a 2GB-os vátozatot válaszd nem sokkal drágább halk de majd az ASUS-os kollégák majd megmondják.
-
GergoHD
tag
válasz
üzenetére
Köszi hogy utánanéztél igen beszéltem egyik haverommal is idő közben neki régebben egy másik kártyával volt hasonló gondja de egyik napról a másikra elmúlott de a bios frissítés neki sem oldotta meg. Istenigazából nem szeretnék biost frissíteni mert az garivesztéssel jár ha jól tudom. Úgyhogy most várok majd addig le alt tabozom a gamet meccs végén mikor csinálja. Most frissítettem 13.2 Beta-ra meg afterburnert is frissítettem mindjárt tesztelek és meglátjuk lesz-e de van egy sanda gyanúm hogy igen.
-
GergoHD
tag
válasz
GergoHD
üzenetére
Itt van még pár kép is és ahogy észrevettem ez BF3 esetében csakis akkor következik be ilyen nagy mértékben amikor elméletileg a legkisebb a terhelés a meccs végén mikor átadja a kitüntetéseket :S.
A hiba 2x összehasonlítva ugyanaz ugyanúgy megy a görbe de itt a kép:
(Az Action! ne zavarjon meg csak felvettem azért fut.(De a hiba felvétel nélkül is megvan)És a 2. esetben:

-
GergoHD
tag
válasz
üzenetére
Köszi megnéztem nekem pont a 015.021-es számú bios van rajta. Egyenlőre kipróbálom Alpachino #22825 kommentjében megmutatott ventilátor szabályozást bár kétlem h működne mert mindenféle szabályozásokon keresztül felmegy 4000RPM-re ami azért elég sok és elég hangos. Amúgy hogy kell bios frissíteni?
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Van egy 7870-es MSI (OC) kártyám és van egy kis számomra zavaró dolog a ventilátorokkal kapcsolatban. A probléma az hogy játszottam (BF3) és időnként gondolt egyet és a stabil 2200RPM-ről 6sec alatt felkúszott 4100RPM-re majd ugyanilyen gyorsan visszaesett 2000 környékére. Ezek után megnéztem hogy MSI Afterburnerben mi is történt ugye annyi látszott hogy az RPM fölment de a fan speed az maradt 39-40% körül
ilyenkor általában a GPU kihasználtság is felugrott 90% körülire de a hőmérséklet stabilan 51-2 C volt a felpörgés előtt sem ment feljebb. Egyik kérdésem hogy ez probléma lehet-e esetleg szoftveres vagy hardveres a másik pedig hogy nem-e lehet valamivel magát a fordulatszámot állítani?
Köszönöm előre is a segítséget nem életbevágó a dolog de elég zavaró és "ijesztő". -
GergoHD
tag
Emberek xD egyik barátom rávett hogy töltsem le ezt az ingyenes SMITE nevű gamet(olyan mint a LOL) oké leszedtem. Megyek a menübe (aki ismeri tudja hogy 3D-s figurák vannak ott) halál nyugodtan ülök egyszer csak azt hallom h a gpu ventije fölmegy 2000RPM fölé, mondom mivan
a gpu kihasználtság pedig 99% erre elindul a játék maga mert ez ugye a "várakozója" volt a játékba pedig vígan játszok 80FPS-el úgy h a gpu kihasználtság 70%.
Úgyhogy vigyázzatok az ingyenes játékokkal
Csak azért írtam ezt mert egy oldallal ezelőtt láttam valami hasonló írást. -
GergoHD
tag
Az miért lehet hogy a Far Cry 3 csak 20 FPS-el megy lowon? amikor a Battlefield 3 60FPS-el megy highon ?

-
GergoHD
tag
Na énis Heaveneztem egyet Basicon szerintetek ez milyen eredmény egy 7870-től?

-
GergoHD
tag
Oké köszi akkor indítom is de még egy kérdés [ezzel] a kártyával hány fokig engedhetem el ?
-
GergoHD
tag
Sziasztok
A Unigine heaven mennyi idő alatt végez mert az előbb elindítottam és már 2x ment végig ugyan ott de nem állt meg? Aztán leállítottam mert már agyon pörögtek a ventik a videókártyán de még csak 56 C-fokos volt basicon. -
GergoHD
tag
Köszi mindenkitől gondolkodtam h kell-e mind2-ő de akk ezekszerint kell na majd irok mi történt és köszönöm a gyors válaszokat és azt a képet is xD
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Beraktam a gépbe a videókártyámat (MSI 7870) bedugtam egy 6 tűs csatlakozót 1. kérdés elég egy vagy mégeggyet bele kell dugni ? A 2. probléma az az hogy ha a videókártyába dugtam a HDMI-t akkor nem adott jelet a monitorra csak ha az alaplapba dugtam. 3. Az baj-e hogy az előző videókártyám (HD5670) driverét nem töröltem le ? 4 A windows 8 alapból nem ismerte fel a kártyát. 5.Az új driver telepítésénél irta hogy hardver keresése majd függőlegesen egy pillanatra színesen becsikozódott a kép majd jött a vin 8 szokásos kék szomorú smile-s hibaüzenete.
Légyszi segítsetek SOS. -
GergoHD
tag
Sziasztok na meg is jött a kártyám egy: [ilyen] személyében de olyan nehéz hogy félek berakni a gépbe mert attól félek hogy letöri a foglalatot xD ettől ugye nem kell tartanom ?
Új hozzászólás Aktív témák
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Goddess of Victory:Nikke
- BestBuy topik
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Eredeti játékok OFF topik
- Borderlands 4
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

megoldottam az msi ventibaját ![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

a gpu kihasználtság pedig 99% erre elindul a játék maga mert ez ugye a "várakozója" volt a játékba pedig vígan játszok 80FPS-el úgy h a gpu kihasználtság 70%.