- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
GergoHD #24798 üzenetére
Köszi!
Szerintem ami por már egyszer bekerült a lamellák közzé, az nem fog csak úgy kijönni! Nem porszívó az, és nem is kompresszor!
Egyébként (nem olvastam utána) de az a visszafelé forgó venti vezérlés "csak" a biosban van módosítva nemde? Ez a funkció működhetne akármelyik 7870-es karin. Ha működne a bios flash
-
GergoHD
tag
válasz
#77081088 #24795 üzenetére
Igazából felületesen ugyanaz a hűtés (5hőcső, 2 venti, hasonló ventilapátok) Annyi a különbség hogy megkapta parasztvakításként a twin frozr IV-es hűtőt ami gyakorlatilag ugyanaz mint a 3-as csak bekapcsolás után azt hiszem fél percig visszafelé pörögnek a lapátok hogy "kiszívják" a port a hűtőbordák közül (ez elméletileg kissé zajos folyamat).
-
syberia
veterán
válasz
fireman123 #24785 üzenetére
A GPU-Z szerint 2012. márc. 05.-i gyártású,
a Catalist szerint a bios 2012/07/18-as dátumúNekem ugyanezt írja a GPU-Z, ezek szerint nekünk
a korábbi verzió van ami nem érintett a BS hibában -
törölt tag
Üdv!
Az MSI 7870 kariknál a Twin Frozr III és a Hawk hűtések között van különbség?
-
polgi803
őstag
Vagy Giga...az még olcsóbb is és kiválóan megy...a max,amin tudtam jáccani 1250/1350. 1250/1400-at is próbáltam,a game elindult,de amint bejött volna a kép egy pályán,hang beakadt,kép meg már nem volt...
-
Johnny001
senior tag
válasz
Dictator^ #24786 üzenetére
Hi!
Eddig nekem is Sapphire kártyáim voltak, de végigolvasva a topicot rögtön eltántorodtam tőle.
Asus-t vettem 7870-est, ami pont ajánlva is van, hozza azt amit vártam tőle és 3 év gari. 7850-en és 7950-en is gondolkodtam, de maradtam a 7870-nél.
Sapphire-t kivéve úgyszólván mindegyik kártya jó, szimpátia kérdése.
By.: Johnny
-
GergoHD
tag
válasz
Gainka #24767 üzenetére
Nekem már xfx videokártyám volt egy kis aranyos 5670 1gb személyében. Jó kis kártya volt nem lehetett rá panasz mondjuk akkoriban még nem voltam annyira ilyen hardverkedvelő/figyelő az volt a lényeg hogy menjen
nem is tuningoltam rajta. Most februárban jött el az ideje hogy lecseréljem és azóta figyelem ezt a topikot is mivel ilyen kártyát vettem.
Na 1 szó mint száz szerintem jó kártyák bár én még nem láttam itt senkit ilyen darabbal így nem tudom hogy van e valami bajuk.(#24788) proci985 Köszi!
-
GergoHD
tag
Sziasztok
Techpowerup-ot mennyire érdemes nézni? Jó tesztoldal?
Ja és még valami az MSI-hez képest mennyivel jobb az ASUS (7870) hűtése zaj és hőmérséklet terén?
+Nektek mi a véleményetek az asus(nem az oc-s) kinézetével kapcsolatban? Mert engem eléggé zavar(így képek alapján) hogy a hűtés vége lelóg a kártyáról és ennek köszönhetően kilátszik a nyák. -
Dictator^
veterán
Üdv.
Már annó írtam, hogy garanciába visszavették a 6870 Toxicomat, igazá 1,5 hónapja és még nem kaptam vissza, de mit ajánlanátok helyette?
Annó 6x~ körül volt.7850 vagy 7870?
Esetleg ha 70, akkor melyiket belőle? Eddig Sapphire kártyáim voltak (vapor-x , toxic). -
fireman123
őstag
válasz
->Raizen<- #24783 üzenetére
Sziasztok!
Azt lehet tudni, hogy mely gyártási idejű kártyák lehetnek hibásak nagy valószínűséggel?
Nekem is SAPPHIRE 11200-14-20G HD7850 2GB GDDR5 OC PCIE van, amikor megvettem még nem olvastam hírt a BS-ről, ...... november eleje óta használom (igaz csak 1280x1024 felbontású monitoron....BF3, COD sorozat, F1 2012, Sniper Elite V2...stb.)...eddig hál istennek ...kopp-kopp, nem volt semmi bibi vele.
A GPU-Z szerint 2012. márc. 05.-i gyártású, a Catalist szerint a bios 2012/07/18-as dátumú.
-
syberia
veterán
válasz
->Raizen<- #24783 üzenetére
Ilyen hibát eddig nem tapasztaltam, olvastam hogy a BS lehet rejtőzködő,
ezért szeretnék biztosra menni hogy az enyém nem hibás széria.2012 november végén vettem a karit lite kiszerelésben.
-
syberia
veterán
válasz
->Raizen<- #24766 üzenetére
Hogyan lehet kideríteni hogy BS (black screen) hibája van a vga-nak?
Nekem Sapphire HD7850 1GB van, pontos típus: GSKU# 11200-16-21 -
Gstyler
senior tag
válasz
Turbolada II #24780 üzenetére
Nekem is
-
emiki6
veterán
válasz
BomiBoogie #24774 üzenetére
És akkor még csakrferencia hűtősek lesznek, meg el is kell jusson hozzánk...
-
dfsz34
őstag
válasz
BomiBoogie #24774 üzenetére
Az igaz, de igencsak megnyúlna az arcom, ha veszek most 85 körül egy kártyát és fél év múlva utánam vágnák 65-70ért, ráadásul akkor már használtan is jó, ha érne 55-t, mert főleg a csúcs kártyákra jellemző, hogy akinek olyan van, azok közül sokan, nem mindenki, de sokan kapásból lecserélik, ezzel is ráeresztve a használtpiacra egy csomó 79xx használt kártyát.
Szerintem középkategóriában kisebb a bukás, mert egyrészt eleve olcsóbb volt, másrészt meg akinek ilyen van, az nem szalad, hogy újat vegyen, úgyhogy talán még használtan is jobban tartja az árát, de ez csak az én okoskodásom...
-
gerrog
aktív tag
hali
HD 7850 vid.karihoz bármelyik core i5 proci elegendő?
feltéve hogy nem multizok, nem tuningolok és 1280-ban játszok
-
dfsz34
őstag
Egy ilyen kártyára fáj a fogam, mert túl sokat nem akarok rákölteni, de azért nagyon gyengét sem akarok venni FHD-ra.Magam nem játszom, max sakk, de rokon gyerekek gyakran nyúzzák és az FPS-eket szeretik, ahova a mostani 4870 már nagyon kevés, szaggatt mint állat vagy ócska a képminőség.
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5
A másik, hogy a házamba max 27cm-es kártya fér és dVGA miatt nem fogom lecserélni.
Van esetleg ennél a dVGA-nál jobb ár/érték arányú választás?
(először 7950-t akartam, de egyrészt drágák -nekem legalábbis- másrészt meg jön a 8xxx és azokat szerintem most már nem éri meg venni, egyrészt a várható akciók miatt másrészt a durva használt árak esése miatt, mert ugye főleg a csúcskártyák vevői nem érzékenyek az árakra és megveszik az újat, mindegy milyen áron)
-
Algotis
addikt
válasz
->Raizen<- #24770 üzenetére
De most arról van szó, hogy feszemelés nélkül
De amúgy azt mondjátok, hogy 1225mV-ot bírja, és az még mehet neki.
Na most nálam minden csak 1216mV-ot enged maxnak, az is elég már ha nem bírja alapfeszen? -
Algotis
addikt
Az lehet, hogy 1050-nél azért fagy már ki a bf3, mert 1350-es vramot nem bírja?
Vagy az nem a memória miatt lehet már hanem az órajel miatt?
Alap az 975/1200, most 1000/1200-on használom, és atomjó -
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #24766 üzenetére
De akkor már nem is BS
-
Gainka
őstag
Hali
Van egy oldal ahol szoktam nézegetni az árakat ott hozzá szolás értékelés is lehetséges és a sapphirékre ott nem irnak rosszat de az xfx hez se hozzá szólás se értékelés az xfx az ennyire noname márka hogy nem veszik annyian? -
Peti1978
csendes tag
válasz
Algotis #24759 üzenetére
Köszi a hozzászólásokat.Azt felejtettem el írni, hogy a sorrend sajnos az volt, hogy megrendeltem a kártyát és utánna olvastam el ezeket a hozzászólásokat. Reménykedem, hogy jó lesz a kari. Visszamondani már nem bírom, mert bármelyik pillanatban megérkezhet. Beszámolok, majd a tapasztalatimról.
-
ZozzHUN
addikt
Délután kipróbálás lesz 11199-00-20G-as 7870 GHZ Edition képében, szurkoljatok, hogy ne legyen BS
-
Gaberking
senior tag
válasz
Peti1978 #24752 üzenetére
Szia!
Ha az összes hozzászólás elolvasása után úgy érezted, hogy neked azt a vga-t kell megrendelni, akkor jól döntöttél, mert te fogod használni, a te elvárásaidnak kell megfeleljen.
Kár remegve várni, nem azon fog múlni, hogy produkálja-e a BS -t vagy nem! Én egy gigabyte 7850 OC -vel is belefutottam a BS -be (pedig nem remegtem). Lehet, hogy semmi baja nem lesz. Ha kipróbáltad beszámolhatsz róla!
Legközelebb azért figyelj rá és értelmezd is, amit olvasol! -
-
korcsi
veterán
válasz
Peti1978 #24752 üzenetére
"Elolvastam az összes hozzászólást."
Nem hiszem én azt...
BS 7870-re lett elismerve, aztán hogy mi az igazság, illetve mit tett hozzá a user ész azt nem tudni.
Talán már nem parás, de sokan úgyis azt fogják mondani változtasd meg a rendelésed, mennyivel drágább ugyanez mondjuk ASUS-ba?
-
Peti1978
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az összes hozzászólást.
Tegnap rendeltem egy ilyen kártyát: PCIE HD7850 2Gb Sapphire DDR5 OC 11200-14-20G
Ezekkel is előfordult BS hiba?
Remegve várjam a kártyát vagy nincs okom izgulni?
A FAR CRY 3-al és a 3dmark 11-el akrom tesztelni. Ezekkel előjön a BS hiba alapfeszen?üdv: Péter
-
-
-
nubreed
veterán
válasz
kockaharcos #24744 üzenetére
Mákos.
-
Algotis
addikt
válasz
BomiBoogie #24728 üzenetére
Nekem 1050-nel mar kifagy
-
emiki6
veterán
P67-es lappal lehet gyakorlatban húzni a VGA-t?
-
kungzi
veterán
válasz
BomiBoogie #24728 üzenetére
Koszi, az lesz. Visszaolvasok. Na nem mint ha igy gyenge kartya lenne
-
korcsi
veterán
-
GergoHD
tag
válasz
proci985 #24693 üzenetére
Bocsi csak letelt az 5perces szerkesztési határ mire ez eszembe jutott. Esetleg érdemesebb gariztatni úgy hogy megint MSI-t kapjak vissza mint hogy egy asusér kuncsorogjak? Mert szerintem ha jó a ventilátorszabályzója feltéve ha olyat fognék ki akkor jó kártya lenne. Nem tudom hogy esetleg az ASUS mennyivel jobb az MSI-nél.
-
GergoHD
tag
válasz
proci985 #24693 üzenetére
Úgy hibás hogy 50C-fok fölőtt elkezd megőrülni és elmegy egészen akár 4400 fordulat per perces fordulatszámig és ezt gyakorlatilag nem sok dologgal lehet megállítani. Most BF3-ban olyan kegyes hozzám hogy csak olyan 2200-as fordulatig megy de TR-ben elmegy egészen 3900-ig. De ilyen problémája már több embernek volt itt a fórumon. Amúgy azt tudni kell hogy nem a sima twinfrozr-es hűtés van a kártyámon hanem valami más kinézetű(fekete a takarólapja).
-
kungzi
veterán
alapfeszen mennyit bírnak átlagosan a 7850-ek? nekem egy Asus V2 van, most 900/1250-n megy
-
emiki6
veterán
Ki mit mond?
HDMI VS DVI?
Mi a különbség? -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok.
Nem kimondottan vga kérdés a témám,de valahol mégis.
Szóval jó minőségű HDMI kábelt nézek és jelenleg ezt néztem ki:
[link]
Érdekelne hogy ez jónak mondható-e,illetve hogy a HDMI csatlakozó méretei:3/4 " vastag és 1 3/4" hosszú értékek mire vonatkoznak,az aranyozott csatlakozó részre amit bedugok a HDMI portba ? -
Remington
őstag
válasz
proci985 #24700 üzenetére
Ennek ellenére kizárt ez a hőmérsékletet ~90%-os ventifordulat mellett
Én úgy állítottam be hogy 50%-on pörögjön terhelésen (itt még játék közben nem vészes a hangja), és 60 fok körül mozog játék közben, a házventik pedig ~750 körül pörögnek (mondjuk 5db van)egyébként V2 van az SPCR tesztben, a V1-nek teljesen más a hűtése: [link]
És a V2-n mindkettő slim. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #24715 üzenetére
elvileg holnap megjön a második 7850 1000/1200as órajelekkel, pár tesztet szerintem csinálok 5760x1080ban is, aztán meglátjuk mi lesz
.
Killer01: közben rájöttem, hogy V1 tesztet láttam csak. köszi az infot, így teljesen más a helyzet. köszi az infokat Neked is.
ZozzHUN: jaja, házszellőzés sajnos ennyit számít. a 6950el anno a Cosmosban 15fok volt az eltérés játék alatt a kilépő és a belépő léghő között a normális, csendes/halk ventibeállításokkal. 11Vn ez lement olyan 3-5 fokra, de úgy azért már hangos a rendszer, szóval az csak az évi két légen benchelésre van.
MCGaiwer: bocsánat, tényleg csak két slotos. de ahogy elnézem valszeg az AC lehet az ODM. karakterisztikában is hasonlóak.
Remington: azért a 300R lényegesen jobban szellőzik. infokért köszi, passz, hogy miért jöttek ki ennyire rossz eredményeik. 3 csőnek két ventivel és egy ekkora bordával tényleg gyanúsan alacsonyak az eredmények.
Algotis: gyári, eyefinityvel húzás necces.
-
Killer01
őstag
válasz
proci985 #24708 üzenetére
Nem tudom, nekem is furcsa az a teszt. kb 1 hete van meg a 7870-es V2 Asus (nem a top), ilyen profi hűtéssel még nem találkoztam. Eléggé csend mániás vagyok, a 2 házventin kívül a procihütőre is Noctua ventit applikáltam... Idle: nincs hangja. Semmi. Nem túlzok, első bekapcsoláskor azt hittem nem működik a vga, rohadt ventije meg is csapta az ujjbegyemet mer' odanyúltam hogy forog-e....forgott. Ráküldtem a furmarkot, 74 fokra vitte fel 5-6 perc alatt és ezt tartota végig. A ventik asszem' 40%-on mentek csak a végén! Levett oldallappal odahajolva a géphez hallottam a szélzajt, mást nem. Megtaperoltam a kártyát és a hütést, sehol nem volt forró vagy kellemetlenül meleg, simán lehetett fogdosni.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #24710 üzenetére
süketszobában, zajcsillapított házban tesztelnek. alapvetően olyanoknak csinálják a teszteket, akiknek a halk működés a legfontosabb, mert HTPCjük/munkagépük van, vagy csak simán háklisak a zajra. ilyen minőségben egyébként nagyon konzisztens és jó tesztjeik vannak, angol nyelven talán a legjobb általam ismert oldal. (van pár elvetemült angol/német oldal) igen, meleg a tesztrendszerük és sokkal nagyobb hangsúly jut az egyes alkatrészek hűtésére, de pont ez a lényeg. ha valakinek HAF Xje van pl, annak ezek az eredmények kevésbé relevánsak (pl guru3d, techpowerup, anand, tomsHW ahogy nézem jobban szellőző rendszereket használ), de akit zavar a zaj, annak pontosan ilyen típusú tesztekre van szüksége.
csucsbicep: köszi, erről nem tudtam, hogy két verzió is van belőle
. amit teszteltek, annak mindkét ventije egyforma, tehát ránézésre biztos, hogy V1. amit Te is említettél, hogy kevésbé jó. plusz információnak mindig örülök, köszönöm a kiegészítését. elnézést, ha picit erősebbnek tűnő véleményem van hűtési témában, az átlagosnál jobban zavar a zaj.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24711 üzenetére
A CF mindig is kényes téma lesz, nem mindenhol fog normálisan működni, inkább 70-75-ért 7950 és +40% kakaó, mindenre elég.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
proci985 #24683 üzenetére
Én kicsit szeretnék hozzászólni. Amit te nézhettél az V1-es verzió lehetett, mert annak valóban erős a szabályzása, azt nem is szoktuk ajánlani. A V2 ennek szöges ellentéte. Terhelés alatt is nagyon halk, mert laza a szabályzása, akárcsak a Powercolornak, 70-75 fokig is simán felengedi. A GPU-hoz közelebbi venti "normális méretű", a távolabbi slim. Egyébként én semmi olcsósítást nem látok rajta, nagyon minőségi cucc.
MSI 7850-ből 3 féle létezik. Az egy ventis, az tényleg hangos, de Twin Frozr III és IV(Power Edtion) hűtése valóban agresszívabb szabályzást kapott, de ezt lehet korrigálni, hogy halk és hűvös legyen.
Az, hogy a V2-es Asus 7870 hűtése ilyeneket produkáljon az elég fura lenne. Topikban jó pár embernek van ilyen, de soha sem találkoztam hasonlóval.
Nem kötekedés akart lenni, nehogy félre értsd.
-
Kértem itt valakit a múltkor hogy nyomjon már 1-2 benchmarkot hogy lássuk hogy mit nyújt a 7870 CF-ben, de nem linkelt semmit, pedig többünket érdekelt volna, na mind egy.
Közbe utánanéztem, hát nem kis teljesítményt nyújt a két 7870 CF-ben.
Nem akarok mos ide linkelni semmit, de akit érdekel a téma az nézzen utána. (érdemes)
Csak azért írom ezt mert két 7870es kártya megvan 100/120 ból és brutál jó teljesítményt nyújt.
Én is inkább ráfekszem erre a projektre, mint a 7970-re.
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a ASUS 7870-es karinál megéri a TG változat a +3000 forintot, vagy nyugodtan maradjak a simánál?
Illetve, ha tudtok olyan webshop-os céget ahol lehet ilyet rendelni és jár mellé a AMD Reloded - Never Settle 2.0. kupon (letölthető 2 db játék), azt megköszönném.
Köszi előre is! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #24702 üzenetére
persze, normál esetben azért az ember ad 5Vnál többet is. viszont alapvetően ez az oldal csendre optimalizál, az R3 lehúzott ventikkel pedig ilyen szempontból egy eléggé hatékony és elterjedt megoldás. spcres eredményeket a helyükön kell kezelni, viszont ettől függetlenül azért a GTX680 féle Asus DCU nagyon szépen és halkan helyt állt. emiatt mondtam, hogy nagyon olcsósítva lett a 7850/7870en látott megoldás, és korántsem biztos, hogy annyira jó, mint ahogy az ember várná.
meg oké, az spcr tesztbench meleg, de a ramok fele ettől függetlenül nincs hűtve, ami azért a 200USDs árkategóriában egy felárral árult prémium terméknél szerintem egy kicsit gáz.
-
-
Anaren91
senior tag
Szasztok. Mi okozhat olyan hibát, hogy Resident Evil 6 bencmark alatt nemsokkal a vége előtt először megfagyott a kép de volt hang. ctrl alt del és kiírt a windows valami olyat hogy a mittom én mi nem tudott képet adni majd helyreállt. Vagy drivert írt vagy videókártyát nem emlékszem már. Utánna visszakattintok a benchmarkra mert közben ment a hang háttérben, megy tovább a teszt majd elmegy a hang és teljesen befagy a gép. Driver hiba lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- PlayStation 5
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Egérpad topik
- eBay
- sziku69: Szólánc.
- Abit is7-e-re passzív nb hűtőt de milyet?
- Mini-ITX
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Intel i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX G17 G713IM 17 notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 9900K / RTX 3070Ti / 64GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest