- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Algotis
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24598 üzenetére
Itt számít a proci is, ugye?
Ez nem olyan VGA gyilok benchmark mint a Valley vagy a Heaven, ugye? -
raka taka bumm bumm
Average FPS: 39.8
Minimum FPS: 19.6
Maximum FPS: 350.6Number Of Frames: 3051
Average Frame: 25.105ms
Minimum Frame: 2.853ms
Maximum Frame: 50.900msMachine Name: gyuribácsi
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition (build 7600), 64-bit
System RAM: 8137MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
Algotis
addikt
válasz
Repsol600 #24596 üzenetére
De nekem nincs felinstallálva a játék, szóval kereshetem...
Szerk: Á megvan!
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-03-17 at 19:53:30
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 33.5
Minimum FPS: 10.8
Maximum FPS: 168.1Number Of Frames: 2567
Average Frame: 29.821ms
Minimum Frame: 5.950ms
Maximum Frame: 92.869msMachine Name: ANDRIS-GAMER-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8155MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1680
Resolution Height: 1050
Repsol600
addikt
válasz
Algotis #24590 üzenetére
Nekem OC volt ezért 920/1250-en ment
Average FPS: 27.8
Minimum FPS: 8.6
Maximum FPS: 265.7Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
RetepNyaraB
veterán
válasz
proci985 #24589 üzenetére
Nyilvan jatekrol van szo, különben irja a delikvens, hogy atomerömüvek komplex hütesi rendszerenek modellezese a cel realtime 3D-ben
Jatekon es massziv renderelesi feladatokon kivül persze mindenre jo a ket mag es az is marad a mai ketmagosak tudasat tekintve.
gerrog ha nem tervezel felbontas növelest es multit sem,akkor a jelenlegire nem kell durva beruhazast eröltetni meg akkor sem, ha itt nö a proci szerepe. Elöterbe kerülhet az energiatakarekossag
-
Algotis
addikt
Sniper Elite V2 benchmarkot csinált valaki közületek?
Nektek mennyi az AVG FPS? Milyen beállítások mellett? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24586 üzenetére
persze.
RetepNyaraB: pár dologra még elég két mag, általános esetre még nem lehet kimondani, hogy mindenhol és mindig bottleneck lenne. más kérdés, hogy egy Dirt3 / Deus Ex:Human Revolution / Crysis / Metro / FC2-3 bármilyen két feldolgozószálas egységen órajeltől függetlenül limites lesz.
pl Dirt3 azért erős volt, 3840x1024 very high beállítások mellett a 3.0án járó q6600al CPU bottleneckem volt egy 6950 2GBvel, és nem is gyenge.
kieg: félreértés ne essék, jelenleg játékra négy magnál kevesebbet nem szabad venni.
-
gerrog
aktív tag
válasz
RetepNyaraB #24585 üzenetére
megyek át 1155 platformra
másik fórumon i5 3450/3470 került szóba
am nem multizok és 1280x1024-ben játszok
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
gerrog #24583 üzenetére
Felbontástól és játékstílustól is függ. Ha nem multizol, sokkal kevesebbel is beéri. Meg persze Full HD mellett kisebb már a procc szerepe.
Felteszem nem maradnál a 775-ös platform mellett (kivéve, ha kvázi ingyen kapsz valami bikább quadot; az enyém még épp elhúzza a 7870 xt-t, de már véres a torka
). Így valami masszívabb i3 már jó lehet, de i5 persze még jobb. Használtan i5 2500K elég jó vétel tud lenni.
proci985@ azért kétmagos proci mai játékokhoz...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
gerrog #24568 üzenetére
HIS is jó minőségű, bár a 7850 hűtése kicsit olcsósított a 7870/6950eshez képest. de szépen beállítható halkra és hűvösre, meg 7870 órajelen jár alapból.
szerk: q6600 @ 3.0ával a kb hasonló erejű 6950 2GBvel CPU bottleneckem volt néha, i5-760al már ilyen problémát nem láttam. de egyik ismerős egy régi c2d 8400al hajt egy 6950et és egy 4850nél azért érezhetően gyorsabb lett, szóval akkorát nem fogott rajta ahol néztük.
de a 4300as már annyira nem új darab, pár esetben megfoghatja a teljesítményt.
Algotis: FC3 day0án mert kegyetlenül rosszul, aztán úgy a második hét végéig kapott 5-6 patchet, utánna száguldott. Eyefinityvel toltam ki, ott meg azért érezni, ha bármi nem úgy megy, ahogy kéne (értsd, lagg és 20 alatti fps).
-
gerrog
aktív tag
köszönöm skacok a segítséget
-
GergoHD
tag
Most végre uplay letöltötte nekem az AC3-at (ugyanis a dvd meghajtóm bekrepált). A régi kártyám óta(xfx 5670) nem próbáltam a gamet és megdöbbenten vettem észre hogy mindent maxra állítva 20fps-em volt. Majd kipróbáltam mindent normalon úgy 40 és 50 között ugrált. Ez optimalizálatlansági hiba lehet vagy tényleg ekkora a gépigénye esetleg a procim(PhenomII x4 965 3,6GHz) nem elég neki mondjuk figyeltem a processzor ~73%-on ment?
(#24572) gerrog
Hát a név valamilyen szinten egyenlő a minőséggel az ASUS egy nagy gyártó azért nála jobban odafigyelnek nehogy valami probléma valamilyen szériában rontson a hírnevükön. A Sapphire sem rossz gyártó csak nekik ez a széria nem sikerült igazán jól (mert rossz alkatrészeket kaptak ha jól tudom). -
gerrog
aktív tag
jól tudom, hogy Asus, MSI esetében a nevet is meg kell fizetni valamennyire?
mert az annyira nem érdekel..
kár hogy amúgy a Sapphire-t terveztem, de lehet hogy inkább az okosabbakra hallgatok
gigabyte-ból is van sima, nem OC verzió? -
GergoHD
tag
válasz
gerrog #24568 üzenetére
Iponnál nagyon hasonló áron van az ASUS MSI Gigabyte Powercolor kártya is. Szerintem bármilyet vehetsz csak ne Sapphiret mert azok bajosak. Szerintem mindegyikkel jól járnál a fent felsoroltak közül. Talán az asus a legmegbízhatóbb, az msi jól hűt gigabyte-ból pedig sok példány van a fóromon(7850/7870). De annyi bizti hogy OC-sat ne vegyél mert jóval drágábbak(egyes gyártóknál) és kb a simát pár mozdulattal feltudod tuningolni egy oc-s szintre(vagy feljebb).
Ui.: Az OC-s gondolat a 7870-esekre igaz főleg. -
gerrog
aktív tag
hali
közeljövőben szeretnék HD 7850 2GB karit vásárolni
melyik gyártót ajánlanátok, ahol legkisebb eséllyel futok bele valami szériahibába?
köcce
-
Algotis
addikt
Tényleg, akartam valamit kérdezni:
Ár/Érték arányban a 7850 vagy a 7870 a jobb?
Nézzünk mindkettőből mondjuk Gigabyteot, mert az van most nekem.
Szerintetek? -
kittl1120
csendes tag
válasz
RetepNyaraB #24558 üzenetére
aha most már a gépet is újraindítottam az állítgatás után. ezvan -
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #24558 üzenetére
Nekem e nélkül is megy!
-
kittl1120
csendes tag
úgy látszik ez sem segített érdekes
-
polgi803
őstag
Nektek is az AC3 fullon 66 fok körüli a kari? Mint a Crysis 3...de megnyugtató hogy eddig semmi nem tudta tovább melegíteni...
-
Algotis
addikt
1138mV-ről ha felviszem 1216mV-re a feszt, akkor melegebb lesz majd odabent?
-
Skimaster
senior tag
válasz
->Raizen<- #24537 üzenetére
És közben hány % a GPU kihasználtság?
-
polgi803
őstag
válasz
gyuribácsi88 #24428 üzenetére
Szerintem sem egy nagy eresztés...SOKKAL többet vártam grafra a gamétól...
-
kittl1120
csendes tag
Szeretnék érdeklődni, hogy az msi 7850 kártyámnak bármilyen feszt állítok be mindig 1210-re áll be a feszültség
terhelés alatt. pl asus gpu tweakben 1136 lőttem be , de a gpu-z szerint is 1210 állítja be magát , lehet nem is lehet alacsonyabb feszt adni neki? -
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24537 üzenetére
Nálam 44-46° átlagban a VRM 38% venti fordulat mellett 1150Mhz-en 50-52° a GPU. nagyon jó kártya ez a kis Gigabyte
-
Anaren91
senior tag
válasz
BomiBoogie #24532 üzenetére
Hát nem hallottál még engem káromkodni szerintem és ezt nem is annak szántam max nyomatékosítottam a mértékét a soknak... egy Miskolc Sárospatak távon a 37 es úton szerintem tanulnál néhány cifrább káromkodást is hála az utak minőségének.
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #24533 üzenetére
Köszönöm a választ.
Átlagban már sokkal jobb a helyzet
44-46°C
-
HSM
félisten
válasz
borkarico #24530 üzenetére
Akkor gond egy szál se. Nekem az MSI karim is gyakran adott egy-két fals eredményt méréskor, pontosabban 10-15 secenként.
Ezt bele kell kalkulálni.
Ellenben a Sapphire 7870 XT kártyám szinte soha, a 7950 megint néha eljátssza.
Itt pl. a max/min értéke HWiNFO-ban, vicces... [link]
Szóval néha becsúszik egy rossz mérési eredmény.Az átlaggal csak azért vigyázz, mer a néha nagyon sok, néha nagyon kevés is ki tud adni egy közepes átlagot. Inkább a 10 percenként alt+tab-ot és a gyors végigböngészést javaslom, vagy log to file, és utólag megnézni a file-ból hogy alakultak a VRM hőfokok.
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24526 üzenetére
Pasztázd újra és a probléma megoldva
Nem olyan rég a 7770-es topikba is panaszkodott a csávó, hogy a hőmérséklete 80 meg 90 fok a venti majdnem teker 100-on. Pár nyavalygásos hozzászólást még el kellett olvasnunk, mire pár nap után beadta a derekát és újrapasztázta. Azóta nem nyavalygott
Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha fullra nem értesz hozzá, akkor ess neki a kártyádnak, de ha csináltál már ilyet, akkor nem lesz semmi probléma
-
HSM
félisten
válasz
borkarico #24525 üzenetére
Ne a maxot nézd, az lehet mérési hiba. Simán csak nézd végig az értékeket.
Esetleg egy átlagot.
(#24526) Anaren91: A ventilátor profiljától is függ, so-e vagy sem. Azért is kértem a képet a adatokkal. ha lassan megy a venti, akkor tök normális a hőfok, ha 3000-el teker, akkor meg kicsit sok.
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok,
épp monitoringoztam a VRM hőmérsékleteket BF3 játék után (2-3óra) és ez a látvány fogadott:
ez normális??? 131°C a MAX értéken?
vagy valamiféle bug ez??? nem akarom elhinni hogy ilyen jó hűtésű kártyánál ez előfordulhat... (Giga 7870OC)
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24522 üzenetére
71 fok ezeknél a kártyáknál abszolút nem sok... Nem véletlen kértem ezt a képet, de ha nem, hát nem, biztos jobban tudod, hogy milyennek kéne lennie. Csak akkor nem értem, miért jöttél ide segítségért?
Szerk.: és jó lenne, ha 5 percen belül használnád a szerkesztés gombot, ahogy a szabályzat is kéri.
-
Anaren91
senior tag
Amit linkeltem nemrég tesztet ott a kártyát felhúzták 1250/1450 re és még úgy se volt baj a hővel... nekem meg alap órajelen 70 fok felett van.
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24517 üzenetére
Szerintem először próbáld ki játék alatt, mit mutat. ALT+ENTER-el a legtöbb ablakos módba tehető, és megnézed GPU-Z-vel és linkelsz nekünk egy hasonló képet, mint ez: [link]
Abból már látszódni fog, mi a helyzet.(#24519) gyuribácsi88: Ahogy írtam, légáramlást kell kialakítani. A levegő a kisebb légnyomású hely felé igyekszik a nagyobb légnyomású hely felől. Tehát lehet értelme a kiszívó ventiknek is természetesen.
(#24518) oliba: Ahogy pár sorral feljebb írom, nem kell kitáblázni, fizikai törvényszerűségek alapján fogja eldönteni merre megy, ezt kell okosan kihasználni.
Megjegyzem, sokszor sokkal hatékonyabb ha a bordára ráfújod a levegőt, mintha leszívod róla. Gondolom, nálad is a procihűtőre ráfújja a levegőt a venti, nem pedig a hátuljáról kiszívva használod. -
-
oliba
őstag
Akkor mindjárt lekapom az összes ventit a házról, vagy kitáblázom a melegnek, hogy merre menjen
Még szerencse, hogy ha egy irányból olyan erőből nyomatják a füstöt, hogy a csávó keze is beleremeg, akkor kijön a másik oldalon. Szerintem ehhez akkora tudomány nem kell. Egy sima bordáról nem az imánk fogja leszívni a levegőt és nem is a jó ház, hanem a ventilátor.
Ez a videó nekem pont annyit mutat, hogy ha előről nyomják be a levegőt, akkor kimegy hátul. Máshol mondjuk ki sem tudja, mert a vga lefogja. Felülről meg minek nyomják bele a levegőt, ott a meleget szokás kikergetni
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #24512 üzenetére
Cooler Master E2 IC essential vagy milyen pasztám van itthon gondolom jó lesz az is nem? procira vettem kb fél éve.
-
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24499 üzenetére
A tesztek többnyire ház nélkül készülnek, ami sokat dob a hőfokokon. A kártyák pasztázása sem lesz mindig tökéletes, így azon is múlhat pár, vagy akár jó pár fok.
Van ott elég hely a kártyának, nincs gond vele
(#24503) HSM: azért nem mindegy, hogy felfelé szálldogál a meleg, vagy kirántja a venti! VRM hőfokoknak is nagyon használ. Nekem is így van elrendezve és egyrészt semmi hangja, mert minimum fordulat mellett mennek a 14-es Noiseblocker ventik, másrészt olyan finom meleg lesz a gépház teteje
-
-
MCGaiwer
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24500 üzenetére
teljesen más a hűtés a tiéden, összehasonlítani is felesleges.
ha egy hűtés csak akkor elég, ha a gépbe irányítok egy ipari ventilátort, akkor az bizony kevés.
a leszedett oldallap arra jó, hogy az esetlegesen beragadó meleg levegő ne jelentkezzen, és így tesztelhető a hűtés saját teljesítménye -
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #24505 üzenetére
Több levegőt kéne akkor befelé fújnod... Nekem 1db 12-es fúj be elöl, egy 14-es oldalt, és csak egy 12-es venti fúj ki hátra, és a túlnyomás gyönyörűen kiinyomja felül a meleget magától.
-
Anaren91
senior tag
League of Legends alatt 68 fok a max most mértem.
-
bombibmw
veterán
válasz
WOOOW!!!
Kéblllmenedzsmntes ház!!!
Bár nekem is lenne ilyenem.
Azért már nekem is szépen el vannak vezetve a nyavalyás kábelek. -
HSM
félisten
válasz
A tetejére minek felfelé fújó? A meleg magától is felfelé száll...
Ez jól néz ki de szerintem csak a hangerőt növeli...
A kábelelrendezés pedig ahogy alattam is írják, valóban példás.
-
-
Algotis
addikt
válasz
Nekem le van szedve, két szerkény között van a gép, jó kicsi, és eddig 55 fok volt a max, játék közben húzva...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- HP 15 Zbook Studio G8 FHD IPS i7-11850H vPro 32GB 512GB SSD Nvidia A2000 Studio Win11 Pro Garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest