Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Eztis_Aztis: Hogyan tovább....
- moongoose: Mennyire tűnik kamunak ez a weboldal? http://kymera.hu/
Új hozzászólás Aktív témák
-
SVLaller
senior tag
válasz
Milka 78 #32088 üzenetére
ezt nekem is csinálta a gépem, bekacsolás után 1x vagy 2x egymás után, mintha megnyomtam volna a reset gombot. ha már "bemelegedett" nem volt gond, csak rögtön indulás után. én adtam a memóriának meg a proci Vtt-nek +0,05V-ot és úgy tűnik megoldotta mert azóta nem fordult elő.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
tigerk #32058 üzenetére
mikor vetted? az npowert nem tudod vivszavenni és az árából venni valamit, ami biztosan elég, pl egy 400as FSP PNFet?
Algotis: kezd el egyenként kitesztelni a cuccokat és alapon. ha alapon nem csinálja, akkor a tuninggal van a baj. ha alapon is csinálja, akkor lehet a kártyán valami nem stimmel.
de ha problémás, akkor tényleg ülj le és teszteld ki. a néha újraindul lehet sokmindentől, lehet a kártyán hibás a VRM de akkor gyári órajeleken is hibásnak kéne lennie. asztalon is váltogatja az órajeleket a kártya, lehet valamelyik órajelváltásnál dobja el magát. youtubeot bírja?
nagyon kellemetlen, ha az embernek instabil a gépe, de úgy senki nem fog tudni Neked segíteni, hogy mi a baj, ha az alapvető stresszteszteket nem nyomod végig és nem próbálod lokalizálni a hibát. egy húzott kártyánál meg aztán tényleg bármi miatt instabil lehet a rendszer.
-
zserbox
őstag
válasz
Algotis #32091 üzenetére
hát mondjuk szoftveres oldal is lehet...gondolom a wined se eredeti...
(#32092) Milka 78
a te eseted full más, Algotis már hónapok óta mindig kitalál valamit hogy a baja a kártyájának....
(#32094) Algotis
nem tudom mi közöd van hozzá, de nálam minden teljesen jól működik mert mindennek utána olvasok és úgy állítgatok a gépemen nem úgy mint Te, hogy tök vakon húzogatok mindent ide-oda és utána meg napokig kesergek hogy játék alatt fagy amikor már 100an 100 féle képen leírták hogy mi a baj.
-
Milka 78
nagyúr
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
zserbox #32085 üzenetére
145w-t eszik a gép netezés közben(itt szált el) és jég hideg a levegő ami kijön belőle.635-öt ad le 12V-s ágon és 80%-os.Akkor lenen indokolt a lekapcsolás,ha 700w-t felett szipkázna tápoldalról.Ráadásul úgy alul van feszelve,hogy a feltúrt 6870-is elkért ennyit.Viszont lövésem sincs,hogy mi volt ez
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78 #32080 üzenetére
A 7900 topicban DroiDMester lehet talált megoldást a BIOS-os okosításra.
Érdemes figyelned szvsz azt a topicot is, mert inkább 7930 a kártyád, mint bármiféle 7870.
Bár hivatalosan valamiért mégis ez lett a topicja.
Hát igen, az építési minőség.... Egy dolog, hogy nyeklik-nyaklik merevítés hiányában, de attól még abszolút minőségi komponensekből van összerakva. Vigyázni kell rá, ne legyen nagyon hajlítgatva, és akkor nem lesz vele baj. A 7950-em is ugyanilyen amúgy.
Amúgy bár a refi karik jó masszívak, de nyilván azért tudják ezt ennyiért adni, mert egyszerűbb konstrukció, mint mondjuk a vaporkamrás refi 7950....
Linx-kombustort úgy érdemes, hogy 4-magos procinál csak 3 szálat adsz neki, és egy szálon a Kombustor, csak úgy ér valamit. Elleneb játékban gyakorlatilag sosem fogsz hasonló étvágyat látni.
Egy régi konfigommal csináltam ilyet, 500W körül kért így, míg a legdurvább játékban se ment 350W fölé.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
V.Dave #32081 üzenetére
Köszönöm!
Nem mértem külön őket.Fogtam és beraktam egyszerre a kettőt.Amikor megvettem gondoltam széthúzom őket,de teljesen felesleges,mert alapon is baromi erősek a rég kártyáim után.Valószínű,hogy ezekkel a beállításokkal mennek nyugdíjba,max még a feszből próbálok kicsit faragni lefelé.
-
Milka 78
nagyúr
Ma beléptem a klubba 2db VTX 7870 Black-el.Kezdés képen 1050/1550/1.088v-vel indítottam(+20% Powertune) és ráeresztettem a Kombustor 2.5.2-t (kockás golyó tesztet).10 perc után az alsó kártya 64 míg a felső 69 fokos volt egy 28 fokos panel kecóban mérve.Majd ráeresztettem a "szőrös fánkot",ahol érezhetően jobban melegedett a kártya,de 10 perc után itt is 71/83 fokos volt a két kari.Itt már volt hangja a hűtőnek,de még mindig halkabb a 6870 ref-től.Isten igazából gond nélkül ment az egész váltás,leszámítva azt,hogy a Trixx teljesen megbolondult és össze vissza szabályzott,nem tartotta a feszeket és hibaüzizet,míg a regedit-ben manuálisan le nem tiltottam az ULPS-t(mondjuk ez a hiba a 6870CF-nél is játszott nálam).Ezen felül a CF. hibátlanul működik és a kártya hangjával sincs semmi gondom.Ellenben a 6870-ref-hez képest ezeknek a kártyáknak a felépítése egy forintot sem ér.Nyeklik-nyaklik és rendesen féltem,hogy eltörik mire betuszkoltam a házba.Ami viszont fájó számomra az az,hogy rá vagyok kényszerülve a Trixx-re,mert a kártya alap feszen kezelhetetlenül melegszik és hangosodik.Nem is értem miért kellet ezt így kiadni,de egy javított bios nem lenne rossz húzás a gyártótól.Összességében eddig kellemes csalódás a két kártya,mert nagyon féltem a hőfokoktól és egyéb gpu kihasználtság és Boost ugrálástól,de lekopogom eddig minden rendbe.A táp meg simán bírta a Linx+kombustor kettősét és a határának a közelébe sem jártam.
-
tigerk
tag
Viszont annyiban örülök neki hogy nem a videókártya a gyenge
.
-
zserbox
őstag
válasz
tigerk #32076 üzenetére
hát az a max gpu usage 63% elég beszédes
(#32078) tigerk
BIOS-ból kell és keresd fel a témához illő topikot valamint használd a szerkesztés gombot
-
kovsol
titán
válasz
tigerk #32065 üzenetére
Ha nem hiszed el úgyse minek kérdezel meg minket? Tessék: [link] 3570k@4300. Ha ez így szenved akkor a tied megfullad alatta. És nem tekeri maxon amúgy a gpu-t nagyobb csatában, de így is elég a 60+ra szerencsére.
(#32067) asdxv d500 a TV. bill ölben igen. Sárga kazis super nintendo 3000, volt nintendo64 is. PS még sose volt.
(#32066) zserbox igen van guitar hero is
(#32069) DEV_NULL a játékok pedig a polcon vannak szépen sorba, van pár collectors edition is. Van pár technik lego is kirakva a polcra
pl kego 8043
-
lowzor
veterán
válasz
kovsol #32064 üzenetére
Sárga kazettás, vagy eredeti Nintendo-d volt? PS1 nem volt? Nem tudod miről maradtál le...Az UE32EH5000-res TV? Mert akkor ilyet vettem a nagyanyámnak nem rég
A Billt amúgy az öledben használod?
(#32065) tigerk:
Pedig 100%, hogy az a kevés. Monitorozhatod MSI AB-vel, aztán látod majd a GPU kihasználtságot.
-
lowzor
veterán
Bakker, mintha tegnap lett volna, mikor a PS1 Fat-et megkaptam, aztán nem sokára 20 éves lesz
Akkor még az is nagy szám volt, hogy lejátszotta az Audio CD-t
Még mindig ittvan a polcomon és hibátlan -
zserbox
őstag
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #32055 üzenetére
Nekem mondjuk nem teljesen szem előtt van az xbox360, de nekem azért az is fontos, hogy szép fekete és nem giccses, nem rontja el a szoba összképét.
(#32058) tigerk WoT egy magot terhel maxon a többit csak pöcögteti. Sajnos nem elég erős egy magon a procid. Nálam 3570k@4300Mhz fix 60fps el viszi bármilyen csatában. (vsync bekapcsolva.)
(#32062) zserbox nem azt írtam, hogy az alapján választom, eleve mind a két konzol fekete, innentől kezdve édes mind1 nekem
Hotmail fiokod ha van akkor látod csak. -
tigerk
tag
Hali
Vettem egy asus dc2t 2gd5 videókarit,és tényleg elképesztő gyorsulás van az előző asus hd6670-shez képest de egy dolgon kiakadtam....World of tanks nagyon magas beállításokon eléggé lassan fut tehát ha netán nagyobb csetepaté lesz körülöttem hajlandó a laggra is. A Videókártya fogy el alatta vagy csak a kissé koros konfig lehet az oka ennek a lassulásnak?Vagy csak a játék pazarol ennyire hiszen a metro last light very highon egész szépen megy (3x toltam ki így).
Konfigí:
Intel Core 2 Quad Q9550
Asus DC2T hd7870
kingmax nano hercules 4GB DDR3 1600mhz ram (de az fsb miatt csak 1333-on pörög)
wd 80GB 7200rpm sata2 (rendszer)
wd 1TB 7200 rpm sata 3 (de nincs sata 3 az alaplapon csak sata 2)
Npower 600W táp (7000 Forintért nem volt más)
Üdv
Tigerk -
DEV_NULL
őstag
Nem pörög a topik... Mindenki játszik, tesztel, asszony?
-
HSM
félisten
válasz
SzlobiG #32031 üzenetére
Pedig milyen egyszerű a megoldás, már le is írtam párszor. Elmented az AB-ben a profilt +20%-al és a megfelelő fesszel, órajellel, és játék előtt pontosan 4. kattintás, 1. A tálcaikonok kinyitása, 2. katt ab ikonra, 3. katt a profilra, 4. katt apply. Nincs 3 másodperc és 100%-os megoldás a problémádra.
Az NV-nél persze, ez nem gond, mivel nem tud aludni menni zerocore vagy annak megfelelő módba.
Persze, csinálhatták volna kapcsolhatóra a cuccot, de így is együtt lehet vele élni. -
válasz
Sondi1986 #32032 üzenetére
De nem használok AB-t már pár napja és ugyanúgy bugos pont ezt mondom.
(#32034) asdxv Én meg most már az egész amd bagást kezdem...amikor a 680 volt akkor szó szerint semmi bug nem volt tuning mellett itt bezzeg mindég van valami amiatt szív az ember. Ezt az ökör boost-ot is csak leakarták koppintani az NV-től, de úgy látszik nem sikerült...
-
Hihetetlen, hogy megint ez a barom zero core szopat.
Mégse az AB miatt volt a power tune bug, hanem ha alvóba megy a gép, akkor utána hiába van +20%-on még is olyan mintha 0%-on lenne és dobálja az órajelet megint nekem be kell állítani minden alvás után.
AB-vel miért nem lehet szabályozni a power tune-t? Nem jelenik meg nekem az a csúszka.
Asszem megint kezd elég lenni az AMD-ből.
(#32030) zserbox Egybe számolja azért szal amit ír annak a felét kell venni.
-
Speed®
titán
válasz
lowzor #32023 üzenetére
Az "igazi" ref., nem a 7870 nyákos.
-
proci985
MODERÁTOR
jaja.
highon olyan 20-24fpst tud, mediumon 28-44et, leginkább a 32-38as tartományban mozogva. gputerhelés még minidig 99%on, eszméletlenül GPUintenzív ajáték. vram még így mediumon is 3300 körül mozog.
mediumon még mindig elég jól néz ki és ott már szépen is fut. very high meg innentől valszeg marad 1080pre, ott elvileg még úgy is 35-40fpsnek meg kéne lennie.
-
proci985
MODERÁTOR
5760x1080 ultra eléggé erőforrásigényes beállítás, szóval nekem elég reálisnak tűnik sajnos.
mondjuk tény, hogy eszméletlen jól néz ki. illetve érzésre látszik, hogy a cryengine3mat katonai tréningprogramnak is fejlesztik, elsőre ugyanaz a feeling jött át, mint az arma3nál.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sakal83 #32012 üzenetére
oké, most nézem a tutorialt, ultra beállítások, AA nélkül 4xAFfel 40 fpsem van. ez lehet játék közben mondjuk a dzsungelben alacsonyabb lesz, de eddig úgy néz ki azért a két 7850OCnek elégnek kell lennie kb a célra.
ja igen, mindkét kártya 99%ig van terhelve, nagyon szépen skálázódik.
szerk: ijjijjjijj, bejött az amitől tartottam, játék közben 14-17fps.
-
Speed®
titán
Kis érdekességként kerül hozzám jövő héten egy ref. 7850, ha minden igaz.
Sok leírást nem találtam róla itt, úgyhogy a tapasztalatokat megosztanám.. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #32017 üzenetére
cpu változó, inkább multimonitor az, ami neccessé teszi a dolgot (de egy monitorra meg nekem nem kéne két 7850
).
driver esetek 90%ában ok. van pár játék, ami notóriusan nem skálázódik, de a Crysis 1 elég régi architektúrákra lett fejlesztve, Merto2033 is elég vicces ilyen szempontból.
-
kovsol
titán
válasz
lowzor #32016 üzenetére
Én néztem az PH -s tesztet amikor kijött a 7990 és a húzott 7870CF a titán felett volt legtöbbször, pedig ott 1920x1200 én meg x1080 ban mértem.
Csak ugye több kártyás rendszer esetén duplázódik a framek közötti idő, ezért van az, hogy hajlamosabb a mikro akadásokra sajnos. Na meg van pár játék ahol nem skálázódik rendesen. Driver is nyügösebb.
És szerintem több cpu erőt is igényel, mint egy darab azonos erejű vga. Ezt nem tudom bizonyítani, de nekem erősen úgy tűnik. -
HSM
félisten
válasz
proci985 #32014 üzenetére
"teljesítményben egyébként valahol a 7970 GHZ fölött kéne lennem olyan 10-20%al"
Szerintem meg egészen más állatfajta egy 7970, mint két 7850. A 7850CF-en duplaanyi a setup/rop kapacitás, a számítási teljesítmény ellenben igen hasonló, viszont az összesített memória-sávszélesség jóval nagyobb a 7850-en, de egy gigabyte-al kevesebb a kapacitás. Erre jön még rá a CF skálázódás kérdése.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #32013 üzenetére
teljesítményben egyébként valahol a 7970 GHZ fölött kéne lennem olyan 10-20%al, tehát a Titan ilyen szempontból nem rossz...
az viszont igaz, hogy eyefinityvel 2AA és 4AF fölött minden felejtős, de magában az AA is az esetek jó részében, mert a postprocess 6 megapixelen eléggé durva bottleneckeket jelent (Stalker CoP AAval pl el se hajlandó indulni 2 giga rammal
). de három kijelzőn amúgy se életszerű pixelvadászni.
viszont ez a Crysis 3, az elvileg már dx11es, én meg az ultratextúrapakk nélküli dx9es Crysis2t néztem épp.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox #32009 üzenetére
hm... azt nem hinném, azt általában elég jól látni lehet.
viszont lehet rajtmaradt az AA/magasabb AF, azt meg általában semelyik engine nem szereti ilyen felbontásban. ill az is bezavart, hogy az elején a játék magától rázza a fejet
cryengine2 alapból eléggé szörnyen skálázódott, szóval emiatt volt gyanús, hogy leeht a második se tökéletes.
viszont, mától megint bent a CF, van időm benchelni, yeah!
szerk:
megy a CF, 99%on teker mindkét GPU, csak 24-25 fpsem van, igaz betonstabilan (képelmosást kilőttem mert eyefinityvel az csak zavar + szétveri az fpst). azt hiszem picit állítani kell a felbontáson.
youtubeon mondjuk néztem másik videokat is, azok lehet nem 5760x1080ban tolják.
-
proci985
MODERÁTOR
erre gondoltál?
bár az egy titan volt.
más: crysis 2/3al van valakinek tapasztalata, kb mennyire gyors 7850/7870el? crysis2őt feltoltam délután, 5760x1080ban dx11es tesszalálás nélkül is elég szörnyen futott. ilyen 20-30 frame van, vele, de nem igazán több. bár még nem álltam neki utánnanézni, hogy mi volt a szűk, meg egyáltalán ment-e rendesen a CF.
a háromhoz meg rossz a cdm, szóval éppen 15 gigát szenvedhetek le originről:/
-
Beretvás
veterán
Ehh annyit olvasgattam hogy nekem is muszáj lessz ujból elövennem a 7870 et és picit meghuzigálni a fülét.... Ez ref de valami nagyon hüvös cuccos...remélem sikerül valamit alkotni..
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Honor X7b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest