- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
halfme
csendes tag
Az Athlon II X3@4x 3.6ghz-en elég lenne a 7870-hez?
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
gyuribácsi88 #25295 üzenetére
Akkor olvass vissza, megkérték smiti-t hogy ossza meg az eredményeit, gondolom szeretnék összehasonlítani a kártyákat. Én örülök neki, mert így meg lehet majd később találni.
-
Dealer95
őstag
válasz
gyuribácsi88 #25295 üzenetére
7850 és 7870, de már megszokhattuk
-
Én igazán nem akarok trollkodni, de nem a 7870 fórumon vagyunk?
-
Algotis
addikt
Nekem csak 9965 pont 7850OC-val. Nehogy már 2x jobb legyen a 7870???
FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Official Benchmark (Exploration)
Tested on:24/03/2013 17:50:24
Score:9965
Average Framerate:86.392
Performance:Extremely High
-Easily capable of running the game on the highest settings.Screen Size: 1280x720
Screen Mode: Windowed
Graphics Presets: Medium
General
-Improve overall graphic quality. : Disabled
-Disable rendering of objects when not visible. (Occlusion Culling) : Enabled
-Use low-detail models on distant objects to increase performance. (LOD) : Enabled
-Cache LOD data only when necessary. (LOD Streaming) : Enabled
-Smooth edges. (Anti-aliasing) : Disabled
-Increase transparent lighting quality. : Disabled
-Grass Quality : Low
Shadows
-Use low-detail models on shadows to increase performance. (LOD) : Enabled
-Display : Personal and Environmental
-Shadow Resolution : Mid: 1024 pixels
-Shadow Cascading : Normal
-Shadow Softening : Low
Texture Detail
-Texture Filtering : Medium
-Anisotropic Filtering : Low
Effects
-Naturally darken the edges of the screen. (Limb Darkening) : Disabled
-Blur the graphics around an object in motion. (Radial Blur) : Enabled
-Effects While in Motion : Display Own
-Screen Space Ambient Occlusion : Off
-Glare : Low
Cinematic Cutscenes
-Enable depth of field. : DisabledSystem:
Windows 7 Ultimate 64 bites (6.1, buildszám: 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120503-2030)
Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz
8155.875MB
AMD Radeon HD 7800 Series(VRAM 1755 MB) 8.17.0010.1191Benchmark results do not provide any guarantee FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn will run on your system.
FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Official Website http://eu.finalfantasyxiv.com/?lang=uk
(C) 2010-2013 SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.Tweet
http://sqex.to/ffxiv_bench_eu #FFXIV Score:9965 1280x720 Medium Intel(R) Core(TM) i3-2100 CPU @ 3.10GHz AMD Radeon HD 7800 Series -
smiti
veterán
válasz
proci985 #25290 üzenetére
A Snyper Elite V2 bench eredménye továbbra is gyalázatos nálam, a vga alapon megy, lehet megnézem majd tuningolva is:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-03-24 at 16:32:09
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 37.5
Minimum FPS: 5.0
Maximum FPS: 161.7Number Of Frames: 2869
Average Frame: 26.696ms
Minimum Frame: 6.185ms
Maximum Frame: 200.000msMachine Name: SMT-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Professional Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8085MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4GPU Name: NVIDIA GeForce GTX 660 Ti
Feature Level: DX11.0
Driver version: 9.18.13.1421
Dedicated VRAM: 1994MBResolution Width: 1904
Resolution Height: 1042
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFA Stalkert is lefuttattam a kívánt beállításokkal, mit ne mondjak jócskán lecsökkentek az fps-ek:
-
proci985
MODERÁTOR
"hbao / high ssao / tessalation / contact hardening shadows"
ezek a beállítások még az ultra fölött is jelentősen fogják az fpst. 10.1es cuccot én dx11 mellé nem szoktam használni, AAhoz meg HBAO mellett kevés a 2giga vram eyefinityvel, szóval a konzisztencia miatt nem szoktam használni.
meg tudom magamról, hogy három kijelzővel nem állok neki pixelvadászni, viszont általában az AA ráeresztése a képre 6megapixelen elég, hogy nagyon leessen az fps.
-
smiti
veterán
válasz
proci985 #25286 üzenetére
Nem, nem állítottam rajta semmit, úgy indítottam ahogyan feltelepült és ahogyan a linkelt képen is látható. Ha darky@ állított volna ott valamit gondolom azt a képet is felrakta volna.
Hoppá, mindjárt futtatok új tesztet, most hogy visszanéztem, megtaláltam a linkelt 9635 post-ot, és az ott alkalmazott beállításokkal is futtatom a tesztet, ugyanis az előbb csak ezt vettem figyelembe
Sorry, mindjárt jövök az új eredménnyel!
-
proci985
MODERÁTOR
7850 OC CF, de cpulimites vagyok eléggé 1080pben. az eyefinity rain / sunshafts ad kb reális eredményt, hogy mit tud a GPU részleg. majdnem 50es átlag AA nélkül ultrán 5760ban azért egész jó eredmény sunshafts alatt. AAval mondjuk amikor még 6950 2GBvel néztem eyefinityvel el se akart indulni, kevés volt neki a VRAM
.
Stalker: Call of Pripyat
1920x1080 / ultra / dx11 / hbao / high ssao / tessalation / contact hardening shadows / msaa off / use dx10.1 off
(min/avg/max)
day: 0 / 75 / 241 (hibás mérés, belevette azt is, ameddig a win7 beleszólt, hogy nem akarok-e sémát változtatni)
night: 42 / 111 / 246
rain: 44 / 126 / 266
sunshafts: 43 / 87 / 1725760x1080 / ultra / dx11 / hbao / high ssao / tessalation / contact hardening shadows / msaa off / use dx10.1 off
(min/avg/max)
day: 28 / 55 / 95
night: 29 / 58 / 106
rain: 40 / 65 / 106
sunshafts: 31 / 47 / 83bővebb leírás itt
-
smiti
veterán
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #25275 üzenetére
stalker CoPnek is van különálló benchje és eléggé gpu intenzív.
értékek is reálisak.
-
bombibmw
veterán
Benchmark háborúúúúúú!!!!!
-
smiti
veterán
válasz
->Raizen<- #25274 üzenetére
Final Fantasy default:
A Tomb Raider-nek nincs önállóan letölthető benchmark-ja? Csak a beépítettet lehet használni? Csak ezért nem venném meg a játékot.
(#25276) do3om A sniper elite az nekem azért nem mérvadó, mert a benchmark nekem 40fps alattit adott, amikor meg játszottam a játékkal akkor meg ~ 100 fps körülre be volt betonozva maximális beállítások mellett.
-
->Raizen<-
veterán
Friss mérés! Tomb Raider (összes patch felrakva) benchmark 13.03 beta 3 driver. Beállítások: [link]
A min fps "kicsit" jobb lett.
-
->Raizen<-
veterán
A tomb raidert anno úgy mértem amikor még nem volt rátelepítve semmilyen patch.
Final fantasy benchmark default ahogy bejön a program:
Csutka max amit csak engedett maximumra toltam:
Utóbbi beállításokról egy kis infó:
FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Official Benchmark (Exploration)
Tested on:24/03/2013 14:32:00
Score:5807
Average Framerate:46.846
Performance:Very High
-Easily capable of running the game. Should perform exceptionally well, even at higher resolutions.Screen Size: 1920x1080
Graphics Presets: Maximum
General
-Improve overall graphic quality. : Enabled
-Disable rendering of objects when not visible. (Occlusion Culling) : Disabled
-Use low-detail models on distant objects to increase performance. (LOD) : Disabled
-Cache LOD data only when necessary. (LOD Streaming) : Disabled
-Smooth edges. (Anti-aliasing) : Enabled
-Increase transparent lighting quality. : Enabled
-Grass Quality : High
Shadows
-Use low-detail models on shadows to increase performance. (LOD) : Disabled
-Display : All
-Shadow Resolution : High: 2048 pixels
-Shadow Cascading : High
-Shadow Softening : High
Texture Detail
-Texture Filtering : High
-Anisotropic Filtering : High
Effects
-Naturally darken the edges of the screen. (Limb Darkening) : Enabled
-Blur the graphics around an object in motion. (Radial Blur) : Enabled
-Effects While in Motion : Display All
-Screen Space Ambient Occlusion : High
-Glare : Normal
Cinematic Cutscenes
-Enable depth of field. : EnabledSystem:
Windows 7 Home Premium 64 bites (6.1, buildszám: 7601) Service Pack 1 (7601.win7sp1_gdr.120830-0333)
Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
4079.234MB
AMD Radeon HD 7800 Series(VRAM 3816 MB) 8.17.0010.1191Benchmark results do not provide any guarantee FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn will run on your system.
FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn Official Website http://eu.finalfantasyxiv.com/?lang=uk
(C) 2010-2013 SQUARE ENIX CO., LTD. All Rights Reserved.Tweet
http://sqex.to/ffxiv_bench_eu #FFXIV Score:5807 1920x1080 Maximum Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz AMD Radeon HD 7800 Series(#25273) smiti
A tomb raider benchmark a teljes játék egyik beépített opciója szóval...Nemsokára újra mérem a tomb raidert a javításokat felrakva valamint a legutóbbi amd drivert felpakolva 13.02 beta 7-nál leragadtam.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #25271 üzenetére
Sokat nem ér a beépített benchmark...
7870 és 7970 ugyanannyit dobott benne...
-
smiti
veterán
Esetleg a FINAL FANTASY XIV: A Realm Reborn ?
Ez már jobb lenne?
-
smiti
veterán
válasz
->Raizen<- #25266 üzenetére
-
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #25266 üzenetére
Nekem volt sima GTX 660, egész jó volt, de azért annyiért már inkább 7870 ami akkoriban is gyorsabb volt, és azóta még a Never Settle driver is kijött
-
smiti
veterán
válasz
->Raizen<- #25263 üzenetére
-
viperabácsi
addikt
válasz
->Raizen<- #25263 üzenetére
én is erre gondoltam
-
->Raizen<-
veterán
válasz
viperabácsi #25262 üzenetére
-
maxxxboy
tag
Vettem én is és haver is 2-2 egyforma sapphire 7870-et. Nekem egyformák a kondik a hátulján, neki viszont az egyik kártyán szemmel láthatóan el volt mozdulva 2 kerámia kondi. Na ki lehet találni, hogy melyik vga lett a BS-es :-) ezert is gondoltam, hogy megosztom a tapasztalatot. Udv.
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Szeretném kérni 7850 és 7870 tulajokat, ha megoldható futtassák már le a Resident Evil 6 Benchmark-ot.
Ha kérhetem akkor ezekkel a beállításokkal:
Előre is köszönöm!
-
gyuszaa
őstag
válasz
maxxxboy #25256 üzenetére
Volt erről már szó korábban, a cikkben arról volt szó, hogy nem megfelelő minőségű kerámia kondenzátorokat rendeltek be, de szemmel láthatóan nem volt rajta hiba ( lehet csak ebben a szegmensben nem megfelelő) , ezért nem értem ha a gép tolja ki magából a több tízezret ugyanúgy mint máskor, miért kéne látszódnia rajta. Nyilván van selejt néha persze. A képen láthatót meg kicserélték és kézzel forrasztották be.
-
maxxxboy
tag
Hát ha valaki nem vak akkor észre lehet venni a forrasztási hibát, aminek következtében nem úgy vagy nem is érintkezik az adott áramköri elem, ami BS hibát eredményez(het). Lehet ezzel viccelődni másoknak, hogy hát persze, de ez a valóság. Ha megtálalom a fórumot ahol ezt taglalták, és a képeket, akkor belinkelem. Nem azt mondom, hogy ránézésre megmondom, de a rosszul forrasztottakon jön elő... és ez pedig látható ha tudja az ember, hogy mit és hol nézzen.
De látom van itt sok profi elektronikai műszerész, akik valószínűleg többet moddoltak pl. alaplapokat, vga-kat, forrasztottak akár smd-ket, stb mint én, és jóval jártasabbak e témában (is) ezért lehurrognak. Hát egészségére nekik. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
A topikban a 7850/70-es kártyákról szóló társalgásnak van helye. Kérem az eltérő OFF hozzászólások és személyes nézeteltérések tisztázását máshol és más módon.
Köszönöm!
-
menyoronc
aktív tag
Sziasztok!
Megkérnék vkit akinek szintén Msi 7850 van h írja meg mivel tudja a feszt állítani mert nekem eddig se AB-ben, se Trixx-ben se Asus gpu tweak-ben nem engedi
Köszönöm előre is!
-
törölt tag
válasz
greenface #25240 üzenetére
Szia!
Itt olvasgathatsz az alulfeszelésrőlEgyébként az MSI AB-ben is lehet! Így állítsd be , és működnie kell!
Nekem 1.056mV amin stabilan fut! De természetesen Neked nem biztos hogy ezen működik! Ezt csak viszonyításképp írtam!
Sok sikert! -
greenface
aktív tag
sziasztok,ilyen VTX karim van, MSI AB nem engedi a feszt állítani, milyen más progival érdemes megpróbálni? Vagy ennél nem lehet?
(alulfeszelni szeretném, hogy totál csöndben legyen terhelés alatt is) -
brd
nagyúr
válasz
polgi803 #25212 üzenetére
Én pl. azért azt vettem, mert az volt a legolcsóbb akkor ott, ahol vettem. (Ma már a Giga olcsóbb.) A márka tökmindegy volt, a hűtés nagy ventivel legyen megoldva, és a házon kívülre is fújjon, csak ez volt a szempont. A (BS) hibára pedig ott a garancia, 2 év alatt csak előjön.
-
Repsol600
addikt
válasz
Karesz2300 #25229 üzenetére
Ha ez segít az enyém alapfeszen (1,218V) 1210/1450mhz-t megy. Ja és ennek is 1100/1200mhz az alap órajele ezt 1,075V-ra alulfeszelve is tudja. Ilyesmire gondoltál?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Ahogy csucsbicep és Dealer95 is írja, leírhatják a tapasztalatokat, de azokkal se érnél semmit. Tuningra nincs garancia és nincs két egyforma kártya, szóval ha túl akarod hajtani, akkor bizony Neked kell kitesztelned. Tehát mindegy, hogy a másik fórumtárs kártyája mennyi fesszel mit megy.
Körülbelüli értékekre pedig ott van a kereső. Ha nem találsz, akkor lehet ritka az adott kártya, jellemzően Asus/Gigabyte/MSI/Sapphire amik elterjedtek Magyarországon és így a fórumon is.
-
Egyébként pedig fogalmazz finomabb stílusban, személyeskedést kerüld.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Karesz2300 #25227 üzenetére
Tudom, hogy ki kell kisérletezni
meg minden kártya más de gondolom itt vannak olyan emberek akiknek van e téren tapasztalatuk- Ez a lényeg, lehet Asus, HIS, XFX, Sapphire, Giga stb. akkor is neked kell megcsinálni, mert nem gyártótól függ! -
Dealer95
őstag
válasz
Annak sem lenne semmi értelme, ha olyan írna akinek ilyen van.
1-1 kártya közt 50-100-150Mhz eltérés is lehet tuningban.Mennyi az alapfesz?
Tudod állítani a feszt.? -
Karesz2300
csendes tag
válasz
zserbox #25228 üzenetére
Na ad1: azért gondoltam hogy olyan valakiktől kérek ilyen lényegű infót akiknek ilyen kártyájuk van és kitapasztalták már hogy mit is bír a kártya nagyjából!
Ad2: Nem értem, hogy minek írsz ha lényegi infót nem tudsz adni a kérdésre!
Ad3: Mielőtt elkezdenénk erről vitatkozni zárjuk is le annyival a dolgot,hogy ez nekem nem segítség amit te nyújtottál, nekem az lenne a segítség, hogy pl xjakab : nekem van ilyen kártyám és probáld meg a gpu:x mem:y beállításokat mert az Én kártyám bírja.-
Finomítva.
[ Módosította: proci985 ]
-
zserbox
őstag
válasz
Karesz2300 #25227 üzenetére
a te kártyád terén csak neked lehet tapasztalatod.
nem értem ezen mi olyan nehezen érthető.
emeled az órajelet ha nem indul az emelt órajelen akkor lejjebb veszed és kész. -
Karesz2300
csendes tag
Sziasztok van egy vtx 7870 ghz edition kártyám ami gpu:1100mhz mem:1250mhz.
Az lenne a kérdésem meddig tudnám tuningolni biztonságosan amit még elbírna a kártya?
Tudom, hogy ki kell kisérletezni meg minden kártya más de gondolom itt vannak olyan emberek akiknek van e téren tapasztalatuk. -
ZozzHUN
addikt
válasz
seederking #25225 üzenetére
Az ilyen dolgokra figyelni kell sajnos, ha tuningol az ember, ha neked bajt okoz, akkor inkább ne használd az afterburnert.
Megjegyzésem nem bántónak szántam, csupán probléma forrásának megszüntetése volt a cél.
-
seederking
őstag
válasz
ZozzHUN #25188 üzenetére
"AB gondolom beletúrt registry-be, nekem is csinált néha ilyet. Reset-re nyomsz AB-ben, bezárod és no problem. Aztán uninstalláld is, mert túl nagy feneket kerítesz neki."
Köszi a megjegyzést...
Játék közben egyszer csak megfagyott a gép tegnap délután.Egyből előjött a kisördög,hogy sapphire kártya lévén lehet gond lesz.Mivel tudtam,hogy a tuning nem volt használva mivel msi ab sem ment így gondoltam az nem lehet a hiba forrása.De miután megnyitottam a catalystot csodálkozva néztem,hogy az msi ab beállításain vannak az órajelek.Szóval valsz. a tuningom nem stabil.
Csak leírtam a megjegyzésedre : "túl nagy feneket kerítesz neki"
Remélem így már érthető az aggodalmam. -
sakal83
addikt
válasz
Dealer95 #25209 üzenetére
Csak nem majd egy évvel a 7850 és 7770 megjelenése után 140 euróért illett volna.
Főleg úgy, hogy kivonom a piacról az erősebb, és csak egy két ezerrel drágább 7850 1Gb-osat, ahelyett, hogy annak az árát csökkentettem volna.
Persze értem én, hogy volt teljesítmény rés ott, bár ahogy nézem elfért ott a hd6870 -amit már nem árulnak-, úgyhogy ideje volt kiadni ugyanannyiért egy 2 éve is már ugyanannyiba - 140 euro - kerülő teljesítményt.
, persze szigorúan 1Gb-osat...
És a konstrukciót dicséri, hogy 12%-os tuninggal kemény 3-6%-os teljesítmény pluszt hoz, egy mérnöki csoda
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #25216 üzenetére
Most benéztem oda, mert mostanság elég sok érdekes dolgot olvastam arról a topikról.
-
korcsi
veterán
Hát hogyne, a ferde kondenzátorban megszédülnek az elektronok
A gyártó meg nem jött rá erre...Gyuribácsi: Lehet, hogy már gond már a Sapphire-al csak tudod milyenek az emberek, meghallja, hogy lehet ilyen baja és lett is, aztán driver frissítéstől elmúlik, meg a többi érdekes történet...
-
válasz
csucsbicep #25214 üzenetére
A milyen gépet vegyek topicba meg akarták nekem magyarázni hogy jók a sapphire kártyák, hiába mondtam nekik hogy aki vett az hamar szabadulni akart tőle, de csak csak erőltetik, rájuk hagytam, de ha meglátok azok közül egyet is itt, azzal hogy BS hibája van mit tegyen, biztos elküldöm a büdös pics.ba
-
viperabácsi
addikt
válasz
csucsbicep #25214 üzenetére
+1
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
viperabácsi #25213 üzenetére
Én meg azt nem értem, hogy milliószor le lett írva, hogy Sapphire-t ne, ott a kereső, csak használni kell.
-
polgi803
őstag
Én azt nem értem,ha ennyi rossz Sapphire van,akkor miért vesznek mégis olyan karit...? Azt nem mondja,hogy sokkal olcsóbb mint más márka...nem elfogult Giga párti vagyok,csak az árra értem. Szóval nem kell sokat hozzátenni egy másik márkához...ez nem egy-két eltévedt hiba,hanem folyamatos...
Sőt még a gariztatás után is Sapphire kell...szerintem ez az abszolút idő és energia pazarlás...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
BomiBoogie #25190 üzenetére
Kettővel feletted írtam, hogy az admin az Sapphire rma-ban van érdekeltsége. Ergo hiába nem support, nagyon tesznek ellene hogy eltussoljak a dolgokat...
-
sakal83
addikt
válasz
csucsbicep #25199 üzenetére
vagy inkább nem sok értelme van a hd7790-nek
-
Emu
őstag
Valakinek van ilyen kártyája? [link]
Rövidnyákos 1db 6pines csatlakozó van csak rajta.
-
kovsol
titán
válasz
fenergie84 #25204 üzenetére
ez a cikk szerintem már vagy 20x volt linkelve
"Above you can see our card that was corrected thanks to AMD."
szerintem ezzel arra utal, hogy ez már egy javított kártya. -
Looserke
őstag
válasz
fenergie84 #25202 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Emlékezetes gamer élmény, amit megvásárolhatsz VAGY akár ki is bérelhetsz! Akár rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB Zalman N4 EVGA 450W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest