- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Pajac: Átlátszó fém
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nomad-85
csendes tag
-
törölt tag
Helló!
Most hozták vissza a 7870XT-m a garanciából és azt mondták hogy az égvilágon semmi baja sincs. Napokig futtattak rajta testeket stb de semmi. Viszont én mikor haza hoztam betettem a gépbe azonnal csinálja a hibákat: remeg/rezeg a kép, homályos kicsit, és CoD4-ben pixel hibázik is. Viszont tuti hogy nem a kártyának van baja. Össze driverrel próbálkoztam. Valami ötlet?
-
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #23394 üzenetére
Akkor High-on jobban használná a procid?
-
Algotis
addikt
válasz
csucsbicep #23391 üzenetére
Single-t még a mostani 6770 is viszi ultrán, és multiba a 45 körüli fps-től szeretnék megszabadulni.
Elég lenne nekem ha fixen maradna az fps 60 felett, low beállításokon. Arra sem elég? -
Syz
senior tag
A GPU VRM értékek meddig egészségesek egyébként?
-
borkarico
aktív tag
Köszönöm mindenkinek a választ!
Végül a Gigabyte mellett teszem le a voksom
ez a teszt sokat nyomott a latban. A giga a leghűvősebb kártya az összes közül mind, és nem is kevéssel. meggyőzőtt
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
i3-2100 mellé BF3-hoz jó egy 7850 2gb OC edition?
Még elég hozzá a proci? -
borkarico
aktív tag
Sziasztok Urak!
Egy egyszerű de annál fontosabb kérdésem lenne: Sapphire 7870-es kártyám cserélik gariban és nem szeretnék új Sapphire káryát ezért választhatok 2 kártya közül:
Asus HD7870-DC2-2GD5 (nem V2-es)
szerintetek melyik legyen? Mindkettőre sok jót mondanak, olvastam itt a fórumban, de nem tudom eldönteni melyik legyen, így a segítségeteket kérném ebben a dologban
köszönöm
-
Gtaati
őstag
válasz
zserbox #23381 üzenetére
Hát nem igazán egy 12-es venti van Bequit mögött ami kinyomja meleget amit oda fúj a cpu hűtő aztán annyi, de nincs fent a gépház oldala sosem mert a Bequit! túl log egy kicsit és nem lehet felrakni
Tehát így valamennyire mozog a levegő és így levett oldal mellett nem hallom a kártyát
pedig az asztalon fent van a gép
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #23374 üzenetére
Én alap feszen amit gondol magának úgy használom +10%-os power limittel, 1150/1250-en hibátlanul, memóriát ameddig enged felhúzhatom és nem hibázik
de értelme nem sok van, ezért így használom, ventivezérlés meg a giga ocguruval belőttem úgy hogy 50fokig állnak ventik, ha fölé megy akkor 10%-on pörög, 60 felet már 20%-on és így tovább éssemmi hangját nem hallom 1 óra crysis 3 után sem, amin viszont meglepődtem és nem tudom h van.-e összefüggés közte h mióta legújabb béta driver van fent vagy 10 fokkal hűvösebb a kártya és semmi beállítást nem változtattam....
-
polgi803
őstag
Na végre kipróbáltam a Crysis 3-at...hát nagyon frankón megy vele...minden Very High on-van csak a motion nincs, meg a shadow. Meg az élsimítás TX valamennyin...nem néztem FPS-t de röccenés mentes volt...nagyon bejön ez a kari...
-
emiki6
veterán
válasz
->Raizen<- #23353 üzenetére
Csak a TF3-nál vagy a HAWK-nál is?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Gtaati #23372 üzenetére
Most játszadozok a kártyával. 1,143 mv alulfesz. default órajelek. A default fesz: 1,218mv. Automata venti vezérléssel 47%-ig felpörög a venti. Így olyan 48 fok heaven 4.0 extreme beállításokkal 1600*900 felbontásban.
Most levettem a ventit 40%-ra így jóval halkabb és 49 fokos a gpu a vrm-ek meg 52 fok! -
plekk
tag
válasz
Gtaati #23372 üzenetére
Tudtommal a hd 6xxx szériás Giga OC kártyákkal voltak problémák, a mostani Gigabyte hd 7xxx szériáról nemsok rosszat hallottam eddig, sőt most perpill egyre sem emlékszem.
Valószínűleg a 6000-res széria miatt voltak fenntartások a Giga kárytákkal szemben.
A mostaniak nagyon jól dolgoznak. -
plekk
tag
válasz
->Raizen<- #23370 üzenetére
Hohhhohhhóóóó
Így már érthetőek a hőmérsékletek.
Egyébként hasznos a cikk néha énis onnan puskáztam. -
plekk
tag
válasz
->Raizen<- #23365 üzenetére
Még nem is túl régen volt hogy írtad itt a csoportban hogy a giga 7870-ed milyen hűvös.
Nem tudom hogy csak csontra volt tuningolva a kártyád avagy nem azzal a kártyával teszteltél, de a Logout blog-os cikkedben a képeken elég komoly hőmérsékletet jár a kártyád.Az egyiken 76 fokos a másikon pedig 85. A 76 még okés de 85 foknál már elég izzasztó a helyzet.
Ezek hogy jöttek össze?
Vagy csak bugos a sensor? -
Motaba78
addikt
válasz
->Raizen<- #23365 üzenetére
köszi, én akkor nem nyúzom meg
-
hitman,
őstag
Köszönöm mindenkinek a segítséget, öröm lesz ide tartozni mert ahogy látom sok a segítőkész ember!
Már csak azt nem tudom milyen márkájú lesz a 7870-en, most várom még az árajánlatokat rá email-en és az alapján fogok dönteni!
-
Motaba78
addikt
válasz
->Raizen<- #23362 üzenetére
mennyit hoz a 1200/1450Mhz-es tuning az eredeti 1100/1200-hoz képest ?
alap feszen vagy kicsi emeléssel tudja ezt ? (alap az 1219mV nálam)
-
Toxy
aktív tag
Nekem 2 napja van Asus 7870-em.
De teszteket nem is futtattam le vele. Csak játékkal teszteltem. de este kipróbálom ezt a unigine valley-t. -
polgi803
őstag
Tudtok mutatni egy valley meg egy heaven beállítást,hogy mit nézzek meg?
-
polgi803
őstag
Kicsit meglepődtem...mikor beraktam és nem telepítettem a Catalyst-et újra,addig pörgette a ventiket mint a fene...mondtam magamban,csak nem ilyen hangos...mert azért a 80 évekbeli kis porszívónk jutott eszembe...persze nem eget rengető hangja volt,de hallottam...viszont gép újraindulás után gyakorlatilag hangtalan...na megyek futtatok pár tesztet és leírom...
-
polgi803
őstag
Na meggyütt...mindjárt beteszem és meglátjuk....
-
->Raizen<-
veterán
válasz
hitman, #23354 üzenetére
Nekem Gigabyte 7870 OC van. Terheletlenül elég halk terhelve sem vészes. Én fülhallgatóval játszom de néha no sound és úgy multizom cs-vel. De így is a leghalkabb kártyám mind közül amik eddig voltak azok mind hangosabbak voltak. Leszámítva a passzív voodoo1,2 3dfx s3trio kártyákat.
-
hitman,
őstag
Sziasztok
A giga 7870-t tudjátok ajánlani? Elég sok vga-nál lehúzzák mostanában a gigát....
Így hogy kiesik a Sapphire a listáról nem sok alternatíva marad a 7870-es szegmensben:
Asus,Giga,HIS,Powercolor
-
GoZoL
senior tag
Sikerült RMA számot kiharcolni a Sapphire-nál és küldtek egy Cseh címet is ahova sok szeretettel várják a kártyámat!
-
Toxy
aktív tag
válasz
fenergie84 #23340 üzenetére
A lapom tudja (AsRock B75 Pro3-M)
De pl most megnéztem hogy tomb raiderezek, s közbe alt tab s akkor is 1.1et ír.
-
fenergie84
addikt
válasz
BomiBoogie #23341 üzenetére
Nem hát, az én lapom sem tudja a 3.0-át
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #23340 üzenetére
... de a 2.0-ból sem lesz semmilyen hátránya.
-
belinho
senior tag
válasz
RetepNyaraB #23318 üzenetére
A boost miatt ugrál a gpu kihasználtság, hiába tolod fel a power limitet, akkor is ugrálni fog!
A 7950/70-es topikban is sokan szenvednek emiatt! -
Toxy
aktív tag
Ha jól látom csak Pci-E 1.1-be fut kártyám- (Asus HD7870 DC2)
Hogyan lehet elérni hogy 3.0ba fusson.
Köszi
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
emiki6 #23333 üzenetére
Ja, majd lesz megint 5-8 % elorelepes CPU teren, es 15-20 % iGPU teren. Persze meg az alaplapokert el fogjak kerni a 15-20 % plusszba, mivel lesz rajta 1-2 usb 3 meg 2 s-ata6 a Z77/Z68-hoz viszonyitva. Plane ha olyan antituningos lesz mint az ivy, akkor remek lesz.
Szerintem azert ugy kb augusztus-szeptember amire az arak is nagyjabol a foldon fognak jarni.
(peldanak okaert mondom, amikor alaplapot akkartam venni a Sabertooth Z77 209,- font volt (marcius 2012) , akkor megvettem a maximus IV-et, aztan csere volt es vegul december 2012-ben megvettem a sabertooth Z77 174,- fontert. Azert az a 35 font kulombozet nem semmi. (12.241 Ft,- )
-
plekk
tag
válasz
emiki6 #23333 üzenetére
Nos, igen én is tervezgetek, de az az igazság hogy nem nagyon szeretnék az APU-k irányába tolódni.
Nekem CPU-lenne a legjobb.
Lehet majd akkor veszek egy komolyabb 1155-ös Ivy-t vagy pedig egy x79 es CPU-t. Hátha addigra lemegy az áruk valamennyire.
A 7870 esem még marad egy ideig valószínű. -
plekk
tag
válasz
Jinxb1rd #23327 üzenetére
Trebron09 nagyon is értelmes választ írt neked csak te nem tudtad értelmezni.
Én is ezt írtam volna hogy játssz a nagyobb grafikai igényű GTA 4 el ami még elfutna simán vagy pedig a San Andreas-hoz telepíts fel egy grafikai MOD-ot ami jelentősen megnöveli a VGA-igényét. -
Trebron09
őstag
válasz
Jinxb1rd #23327 üzenetére
Értelmes emberektől? Nem kell célozgatni.. ha meg nem érted a poént akkor sajnállak.Exelsior: 3Dmarkok lefutnak rendesen? Heaven?
Vedd vissza a gyári OC-t ahogy javasolták (jó tudom.. nem a legtisztább dolog, hiszen nem ezért fizettél, de ha úgy is csinálja akkor szerintem memóriahibás... az azért durva hogy 2D-ben is hibázik már.)
-
-
Exelsior
őstag
válasz
Trebron09 #23325 üzenetére
Szia.
Hőfokot furmark-al teszteltem mikor beraktam a kártyát.
Windowst még nem raktam újra és nem is szeretném mert nem rég volt felrakva frissen.
előtte 5850 volt ami tökéletesen ment.
Én is memóriára gyanakszom főleg magas hőfoknál jön elő.
Itt vettem a PH-n már írtam neki hogy cserélje ki.
Köszi a segítséget.
-
-
Exelsior
őstag
Sziasztok.
Pár napja vettem egy VTX3D 7870-est újonnan.
Gyári WHQL-es driverrel is szét eső képek jönnek elő.
Facebooknál folyamatosan bekockásodik a chat ablak. Több óra játék után (Tomb Raider 2013, Crysis 3 stb) . randomra elszíneződik a kép és eldobja a jelet a VGA és a ventilátor maximálisan felpörög és nem ad képet. Reset nem segített csak a szerviz gomb.
Drivereket lepucoltam mindennel és tisztán raktam fel a hivatalos driver az AMD oldaláról.
Az tuti hogy nem stimmel vele valami.
Egyértelműen nem szoftveres hiba.
Van ötletetek mi lehet a baj vagy cseréltessem garanciába?!!!
Táp: Chieftec GPS-550A (táp bírja)
Üdv. Exelsior
-
Jinxb1rd
addikt
Na kipróbáltam a San andreast a lehetőségekkel, amik szóba jöttek:
1) Vertikális szinkront sehogy sem akarja bekapcsolni
2) Lentebb vettem az órajeleket, de úgy sem jó. Ritkán ritkán igy is van fék + szaggat, nem folyamatosan lassú a képkockasebesség
Egyéb ötlet? :S
-
plekk
tag
válasz
Valószínűleg a procid lesz már kicsit kevés a VGA-hoz.
A lapnak nem sok köze van a dologhoz szerintem.
Erre az okosabb kollégák azt mondják h ideje platformot váltani. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
TDP-limitet azért kell kitolni, mert, ha eléri azt a határ a VGA, akkor visszavesz, hogy ne lépje túl a fogyasztási limitet.
-
RetepNyaraB
veterán
Uj nekem ez a 7870 es hirtelen nem talaltam a keresövel (biztos benan kerestem) ez a power csuszka (teljesitmeny vezerlö) -20-+20% között csinal valami hasznosat? Jelenleg nincs tuning (csak a gyari boost), alulfesz van (1,031V)
Azt lattam jatekban (Tomb Raider), hogy a gpu kihasznaltsag ugral mint a bolha 100%-60% között a boosttol függöen. Illetve, hogy a 4XSSAA (fullhd, minden max mellett) diavetitest varazsol a gepböl, de nagyon
Mindeközben a cpu load atlagban 30% körül van, egy-egy mag neha megugrik 60-70%-ra. Lehetseges ez, vagy fos a lap es mar nem birja meghajtani a procit es ideje kidobnom..?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie #23316 üzenetére
ironic, és direkt neked írtam
reméltem leesikszerk
nem baj, mert én tévedtem bakker xDD -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
- = Zk = - #23315 üzenetére
Nem én, macy és a samponoké.
(#23317) - = Zk = -
Sajnos nem esett.
"Este van, este van..." -
- = Zk = -
félisten
válasz
BomiBoogie #23314 üzenetére
a helyesírásé?
-
macy
addikt
Vidal Sassoon Wash & Go
-
papírzacsi
aktív tag
a 660 ennél a game-nél tényleg elvérzett
-
papírzacsi
aktív tag
1680×1050 ultra,tressfx kikapcs.
[link] -
belinho
senior tag
-
emiki6
veterán
válasz
Turbolada II #23306 üzenetére
Hitman?
-
mrhitoshi
veterán
válasz
csucsbicep #23255 üzenetére
Hehe. Van egy pár gépész emberke.
És akkor most a mellbevágás, tovább menni nem nagyon gépész szakon szeretnék, hanem fizika. -
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #23302 üzenetére
Jah értem, ha hozok egy példát ahol szükség van a magas órajelre máris nincs miről beszélni.
Szóval ha nem beszélünk róla akkor menni fog majd 3400Mhz mellett ? NEM.
Ha a homokba dugod a fejed attól még nem fog 4 magra optimalizálódni.
Mind a két játéknak nagy a rajongó tábora. Starcraft2 vel szerintem többen játszanak mint a legtöbb felkapott mai címmel. Guild Wars 2 meg használja a négy magot és mégis kevés neki nagyobb PvP összecsapásokban.
Te nem játszol vele a többi meg le van szarva. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kovsol #23301 üzenetére
Értem jól látható hogy az említett két játék nem igazán használja ki rendesen a 4 magot.Innentől kezdve nincs miről beszélni.
1 magot terhel elég rendesen a feladatkezelőre ránézve. Én pont nem játszom ilyen játékokkal szóval elmondható hogy nekem tökéletesen elég a proci a húzott 7870-hez is. Játék kategóriák amikkel tolom: (FPS TPS autó, kamion szimulátorok logikai fejtörős egyszerűbb játékok)
-
kovsol
titán
válasz
->Raizen<- #23299 üzenetére
Shogun2 full hd graphics high 1080p beépített mérés. Látszik mennyire csontra maxon megy a proci. FPS még tűrhető.
SC2 4vs4 itt a vga kártya 70-99% között mozog 4500Mhz mellett. Egy 800food vs 800food csatában nagyon nem mind1, hogy 20 vagy 40fps -ed van.
FX6100@4Ghz itt egy 6850 -t nem hajtott ki, szóval aki sc2 -t akar játszani ne vegyen bulldozert. Saját tapasztalat.
Guild Wars 2 esetén is WvW ben ahol két szerver csap össze 4Ghz en már néha bement 30fps alá is.Igazából nem izgat ti mit gondoltok, én amivel játszok az esetek 75% ában, ahhoz kell a többlet órajel, és a procimnak a 4500Mhz meg se kottyan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AI-alapú felskálázót fejleszt az ultramobil piacra az ARM
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Battlefield 6
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Házimozi belépő szinten
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Apple Macbook Pro 2015 / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest