- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
->Raizen<-
veterán
"Te is látod, hogy nem az igazi?! Olyan alacsony felbontásúnak tűnik pl. ezen a képen a textúrák."
Erre reagáltam. És igen láttam én SOKKAL csúnyább xboxos screeneket a tomb raiderről. Attól mindenképp jobb lesz.
A fícsőrök:
"High-end graphics
TressFX
Very high resolution textures with up to 16x the amount of data
Detail Tessellation to enhance the detail on many surfaces in the game
Higher quality shadows
High quality bokeh depth of field with near-blur
Tessellation algorithms used to smooth out geometry
Improved cloth, SSAO, quality wetness effects, and post-filter effects.
LOD quality is adjustable for better quality on higher-end machines."(#22396) Sonja: Egy crysis 3 után mindent alacsony felbontású textúrának látsz?
-
Sonja
nagyúr
válasz
->Raizen<- #22393 üzenetére
Mi köze a linkelt PC-s képnek az Xbox-hoz?!
Mert nem igazán értem ezzel mit szerettél volna. Nyílván szebb lesz, de elég alacsony felbontásúnak tűnnek a PC-s textúrák is, miközben némelyik 4k felbontású, állítólag ugyebár.
(#22394) - = Zk = -: Köszi!
Aranyos kis deszka.
(#22398) darky@: Persze, hogy jobb lesz az Xbox-tól, ez nem kérdés. Viszont attól még alacsony felbontásúnak tűnik nekem a textúra, holott nem kellene annak lennie.
-
maxxxboy
tag
válasz
->Raizen<- #22393 üzenetére
Ez szerintem minden játéknál így van
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #22390 üzenetére
hmm... az fain lesz akkor (Y)
(#22391) Sonja
nem, csak kérdeztem.jó az avatarod. (Plank
)
-
maxxxboy
tag
válasz
csubakka2141 #22389 üzenetére
Nálam 1,2Volton viszi, de ez is procifüggő. Illetve az alaplapomon ---> Asus, a Digi VRM Controlnál minden xtreme-re van állítva. Szóval nézz először utána a lapodnak, hogy mik a jó beállítások neki
-
Sonja
nagyúr
válasz
- = Zk = - #22388 üzenetére
Te is látod, hogy nem az igazi?!
Olyan alacsony felbontásúnak tűnik pl. ezen a képen a textúrák.
Pedig találtam egy ilyet is:
Nixxes Q&A:
Yeah, some textures are 4k. I think we even have a few 8k ones at Ultra level. In general the exact resolution doesn't mean everything though, it the area on the screen they are applied to relative to their size is what is important -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #22388 üzenetére
A tressfx részletes haj szimuláláshoz dx11 kell meg gcn-es amd ajánlott compute shaderekkel oldják meg a számítását.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #22387 üzenetére
nem is tudom, ez DX11-re gyün?
-
->Raizen<-
veterán
Izzíthassuk megint a vasakat skacok! 23 db tomb raider kép.
[link]
-
lowzor
veterán
válasz
papírzacsi #22381 üzenetére
Ahogy nézem a 7800-as szériában már egyik gyártó kártyái sem nagyon szeretik a tuningot...
-
maxxxboy
tag
válasz
csubakka2141 #22383 üzenetére
Ja ez normális, sajnos.
Vedd le az élsimítást, úgy jobb lesz
És húzd a procid 4,5-4-6-ra az is fog segíteni -
csubakka2141
csendes tag
Sziasztok! Nekem van egy Sapphire hd7870OC edition kártyám és ma feltelepítettem a Crysis3-at. Intel i5 3570k procit feltoltam 4Ghzre. Olyan kérdésem lenne, hogy az normális, hogy 1920x1080-ban very highon, max élsimítással az fpsem úgy 10-15 között mozog? Próbáltam tuningolni is a kártyát afterburnellel de berezgett a képernyő, szóval inkább hagytam.
-
miresz
veterán
-
-
-
R3laX
addikt
MSI AB-ban unlockoltam a Voltage controlt újra is indult a progi, de még mindig nem tudom állítani tipp?
-
HSM
félisten
Valaki sima (pitcairn gpu-s) 7870-el, aki nem fél a "furmark"-tól, ki tudna nekem valamit próbálni?
Msi Kombustor 2.4-el kéne megnézni, burn-in módban, az alap, opengl2 apit használva, msi objektummal, hogy mennyi az átlag fps éppen 3perc után, teljesen gyári órajeleken, 0% powertune-al, illetve hogy mennyi jön ki átlagra +20% powerune-al, szintén gyári órajeleken 3 perc után! Arra keresem a választ, mennyire "aktív" a powertune a háttérben, mennyire fogja vissza a kártyát anélkül, hogy látszódna az órajeleken! Ha esetleg éppen 13.1 whql driverrel, az külön szerencse lenne, de ez nem olyan lényeges.
Elvileg tök veszélytelen, nekem az msi twinfrozr vrm-je 0% powertuen-al így 60 fokig melegedett csak, de azért a bátor próbálkozó monitorozza azért a hőfokokat biztos, ami biztos alapon. -
maxxxboy
tag
válasz
tthomasso #22365 üzenetére
Szia!
Nekem is ilyen 7870-esek vannak, jók, nincs velük semmi probléma, én úgy tudom itt már nem kell tartani a BS hibától, és eddig én nem tapasztaltam semmi rendellenességet. Viszont nálam csak 1050/1275 mennek stabilan, hiba nélkül. Így tehát nem egy tuningbajnokok... üdv.
-
tthomasso
tag
Erről a Sapphire 7870-ről mi a véleményetek? Ezt már meg lehet venni BS rizikó nélkül?
-
kovsol
titán
válasz
Montesantos #22361 üzenetére
Ami épp ki van jelölve azt távolítsd el. Egyik drivernél nekem is ilyen gondom volt és ez megoldotta, hogy eltávolítottam és így raktam fel a drivert.
-
kovsol
titán
válasz
Montesantos #22359 üzenetére
Driver telepítés előtt távolísd el a hdmi audio drivert eszközkezelőben és úgy telepítsd.
-
R3laX
addikt
válasz
seederking #22353 üzenetére
Aha köszi, és milyen fesszel próbálkozzak majd nála? Ami még lazán megy neki/mhz?
-
RVR400
veterán
-
gyuszaa
őstag
válasz
Dark KillerX #22342 üzenetére
Hát jobb mint auto-n.
Ram kited van, vagy csak egy 4 gigás egyben?
Mert akkor nehezen lesz dualban. -
Bogyó bá'
nagyúr
-
Alien!
senior tag
Hi All!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy Sapphire 7850/2Gb-os kártyám, és a gépemet sokat használom médiacenternek.
Na, most vágom, hogy a hdmi audióval kapcsolatosan van ez a zerocore probléma, így letiltottam a képernyő-altatást, viszont a mostani bétákkal már csak akkor kapok hangot a kimeneten, ha eszközkezelőből befrissítem a drivert. Addig a gép fel sem ismeri az erősítőmet.
Szóval ez most újabb bug a béta driverek miatt, vagy másnál ez elő se jön?!?
Van erre valami fix megoldás, vagy lépjek vissza az uccsó hivatalos driverre? -
R3laX
addikt
Hi! Van egy sapphire dupla ventis, nem a dual x matricás hynx ramos 7850-em. 1050/1250-en megy. Mivel, és mennyire tudnám még biztonságosan felrántani?
-
marcusa
addikt
válasz
BomiBoogie #22346 üzenetére
Elvileg a 15.15 bios-szal nem hibázik.
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #22346 üzenetére
Az MSI-nél is volt/ van BS hiba, csak ritkább.
-
marcusa
addikt
válasz
BomiBoogie #22344 üzenetére
Pedig sajna ez nem user error úgy tűnik...
bogyo112 kollega is ezzel szív, .015-ös végű bios kellene a kártyára, azzal jó a venti vezérlés. -
almos94
aktív tag
Üdv.
Nekem MSI 7870 OC-m van. 015.021-es BIOSszal, és a ventilátor-szabályzást nem tudom beállítani. Afterbunerben beállitom, hogy max 50%-on pörögjön,de egy idő után felmegy 100-ra és eléggé hangos. Olvasgattam, hogy a BIOS verzió nem jó, meg hasonlókat, esetleg egy BIOS csere megoldaná a problémát, vagy valami más megoldás?
Amúgy nektek, hogy fut a Crysis 3 a 7870-nel? Én többet vártam a kártyától, 1440*900-ban Very Highon 20-25 fps-em van csak...
Választ előre is köszönöm! -
belinho
senior tag
válasz
szasanyi #22340 üzenetére
Ezt tőle kérdezd meg, én csak arra válaszoltam mi okozza, okozhatja a problémát!
"A piacon kapható Radeonok nagy többsége PowerTune technológiát használ, aminek specifikációját a cég nem adja ki, így a termék még azelőtt furcsán fog viselkedni egy harmadik féltől származó tuningszoftveren való túlhajtástól, mielőtt maga a hardver elérné a határokat. Ez nem feltétlenül az instabil működésben nyilvánul meg, hanem bizonyos funkciók rossz működésében, illetve esetenként képremegésben. Ezzel az AMD-nek az a célja, hogy a felhasználót a Catalyst vezérlőpultban található Overdrive modulra kényszerítse, ami nem engedi meg a feszültség módosítását, és az órajeleket is csak egy bizonyos határig lehet emelni."
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #22321 üzenetére
Ez nem túl szép látvány.
-
plekk
tag
válasz
szasanyi #22329 üzenetére
asdxv:
Én nem is azt nem értem hogy miért ez a proci került bele, hanem azt hogy miért tett be mellé 2db HD7970-et ha ők is tisztában vannak vele hogy még 1 et is alig hajt ki. (bár megeshet h reklámfogás a procira nézve)gbors: Nos ezt sem tudtam, h nyugis résznél a VGA dolgozik jobban.
Szerintem egy ilyen gépet nem csak a Crysis 3 hoz adnak ki, de nyilvánvaló hogy ha valaki kérdezné
tőlük h de miért tettetek bele 2 7970-et ha 1 et sem hajt ki? akk csak azt mondják majd hogy ők a
Crysis 3 hoz adták ki a gépet tehát az a mérvadó. -
mert a crysis 3 fekszik az fx8350-nek, ebben a játékban elméletileg nem lesz rosszabb, mint az ivy bridge-ek.
az idézett tesztben a 4 játékból az első 3 eléggé CPU-érzékeny, ha akció van (ill. multiban a bf3 is) - gyanítom, hogy a teszt nyugisabb szituációban született, ott meg VGA-limit van.
-
plekk
tag
válasz
sakal83 #22311 üzenetére
Hát ez valóban jó teszt, de akkor szerinted/tek az AMD miért merte bevállalni hogy 2 ilyen nagy dög VGA-t tesz egy FX8350 mellé?
Egyébként a teszt alapján tényleg jól jöhet a tuning és az erősebb proci.Csak nem értem akkor hogy a PH-s tesztben miért írják hogy Fullhd-hoz már az alap 4 magos procik is jók szinte bármelyik vga-hoz
Mondjuk látom hogy ennél a tesztnél csak olyan játékokkal teszteltek amik nem érzékenyek nagyon a procira, de most komolyan csak erre a 3 játékra alapozták a dolgot?
Tényleg bonyolult ez. :S -
macy
addikt
MSI 7850-en nem lehet GPU feszültséget állítani?
-
szasanyi
félisten
válasz
csucsbicep #22321 üzenetére
Nem hibátlan, de ehhez hasonlók azért nem is hemzsegnek. Amúgy tényleg látványos, sztem ennek ellenére brutál jól néz ki a C3 (VH-on tuti).
-
V.Dave
senior tag
válasz
BomiBoogie #22317 üzenetére
ja de nem lesz baja hosszútávon ha ekkkora melegség éri?
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #22317 üzenetére
Ezen elég könnyen lehet segíteni...
-
MSI áfterbörner, miért nem engedi hogy feszt emeljek? 1219-en van gyárilag, de mikor átírom 1221-re és csapok egy entert, visszadobja a gyári értékre.
Mi lehet a gond(ja)
-
V.Dave
senior tag
na elkezdtem ezt a crysis 3 csodát, első vélemény húh bazze ez ritka szép, második blikkre meg azon kapom magam hogy üvölt a gép olyan hangos a vga és már 83fokon szánkázik very high-on, ez normális?
-
BullZeye
veterán
Még 1 kérdés, megy minden, de ha órajelet változtatok az Afterburn-ben akkor remeg a kép mikor valami változik, pl ablak lecsuk, vagy miközben írom ezt.
Nem VGA hiba, mert ha CCCben állítok órajelet, akkor semmi ilyesmi baja nincs, afterburnben viszont akármit akárhova állítok, elkezd remegni a képernyő. Erre van valami ötlet?
szerk.:
De csak ha MSIAfterburner.cfg-ben
UnofficialOverclockingMode = 1 -re van állítva.Azaz ha ez 1, akkor remeg, hiába állítom be ugyanarra az órajelre mint mikor 0, ez mi?
-
sakal83
addikt
Javaslom nézd meg ezt a tesztet. Főként az AC3-ra, Hitmanra, Far Cry 3-ra összpontosíts valamint a minimumokra.
Egy 7950/7970 Crossfirehoz bizony már egy agyonhajtott i7 sem tökéletes.
Hidd el én sem csak hobbiból cseréltem le a tuningolt 7950-hez a 3.6-on hajtott i5 2400-at. Máshova is elfért volna a zseton
Anno mindenki mosolygott, amikor azt írtam, hogy elfog kelleni a 3gb vram a 79XX-re, mert nem hiszem, hogy hobbiból rakták rá. A Crysis 3 már nyaldossa a 2Gb-ot...
-
plekk
tag
-
plekk
tag
válasz
csucsbicep #22304 üzenetére
Tudom h ez a csúcs éppen ezért nem értettem anno hogy párszor még erre is írták hogy nem hajt ki maxra egy 7870 vagy 7950 et.
De egyébként abban maximálisan egyetértünk h iszonyat összetett egy témakör. -
LaciMc82
aktív tag
Sziasztok azt szeretném megkérdezni hogy ezt a fajta 7850-est megéri -e megvenni?
-
plekk
tag
Na itt egy kis érdekesség, sokszor került már terítékre hogy az adott proci kihajtja e a video kártyát.
Sokszor láttam h még Full HD esetén is azt írtátok hogy már egy 3570k vagy FX 8350 sem hajtja ki sokszor a húzott 7870-et vagy 7950-et mindenhol.Ezzel én sosem értettem egyet mert egyrészt az a véleményem hogy ez az játék optimalizálásán is múlik méghozzá jelentős mértékben, ráadásul már a PH-n is írták nem egyszer hogy 1080p esetén már inkább VGA limit van mint CPU.
Nos most láttam ezt a nyereményjátékot és szerintem az AMD sem hülye h beletegyen 2 db HD7970-est egy gépbe amiben a proci nem hajt ki csutkára még 1 db-ot sem.
Bár azt leszögezném hogy ezt a gépet valószínűleg Full HD feletti felbontásra rakták össze de ugye ott méginkább igaz amit az előbb leirtam, hogy inkább már VGA limit lehetséges.
Ezt azért irtam le mert úgy gondolom talán ezzel már bizonyítható hogy elég akár egy húzás nélküli i5 vagy egy amd 8120 is vagy akár ezek alatt is némelyik elég lehet hogy full hd ban menjenek a dolgok teljes gpu using mellett( legalábbis amennyit a játék optimalizáltsága enged).
Bár nem vagyok nagyon ráállva a GPU kihasználtság területére, így nem is állítom mindezt 100% ra.
De ha már egy ilyen nagy cég annyi okos mérnökkel összeállít egy ilyen konfigot akkor ott már valószínű hogy nem pénzfeldobással döntötték el hogy 2 db 7970 lesz a gépben. -
BullZeye
veterán
Ezt az írást alapul véve elszántam magam, hogy akkor most neki állok, mert zavart, hogy ATT nélkül semmi sem írja, hogy egyáltalán proci vagy vga limites e egy játék. Viszont.
Másrészt beállításoknál minden inaktív
Anélkül, hogy órákat töltenék a hiba keresésével, meg tudja valaki mondani, hogy mi okozza, vagy mit kell bekapcsolnom, vagy ki?
CoreClockot pedig hol is lehet Afterburnerbe unlockolni? Ezt közben elkezdem visszakeresni, gondolom 5136536 alkalommal volt róla szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- BestBuy topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Proxmox VE
- Milyen egeret válasszak?
- Októberben hozza PC-s kézikonzoljait a Microsoft
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U727 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2113, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest