Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
kungzi
veterán
feltettem az Asus GPU Tweak-t, és ha emelem a gpu órajelet, akkor azzal együtt nő a fesz is. Ha csökkentem a feszt, akkor csökken a gpu órajel is. Nem lehet a kettőt külön-külön vezérelni?
-
Gainka
őstag
PCX-en 43 az 1gb Sapphire 7850
remélem pár hét múlva is lehet kapni ennyiért még nincs meg rá a lové. De mielött vennék egy ilyet lenne egy kérdésem még mindig megy a bs hibás dolog
net-röl rendelem az itteni boltok sokat rá raknak és ha bs hibás lesz nincs kedvem "hónapokat " kínlódni vele. egyszerüen félek ilyen kártyát venni pedig ezt a 7850 et éri meg legjobban most venni szerintem. -
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni h hol lehet megnézni h milyen ramok vannak a VGA-n(pl. Hynix v ilyesmi)?ASUS 7870 DC2 V2 a kártyám.
-
Repsol600
addikt
válasz
viperabácsi
üzenetére
OpenCL drivert újra kell telepíteni. Nálam is szokott ilyet csinálni. Volt, hogy magától helyrejött. Egyébként nem vettem észre hogy befolyásolna valamit, lehet csak GPU-z bug.
-
kungzi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Max Payne 3 nem jó tesztelésre? Azt is fullon kihajtva viszi a VGA

-
lowzor
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem, Hynix. Majd nyomatok 1-et úgy is, hogy 1450-en van.
-
kovsol
titán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nem az, ez az én kártyám volt még régebben. Ez egy V1.0 még, legelső szériás MSI kártya és nálam 1200/1450 -t is vitte stabilan játékok és tesztek alatt is és 1245/1465 volt a vége 3dmark11 ben, érdekes mód nála meg kevesebbet visz a kártya, mint amit nekem bírt.
-
do3om
addikt
Néztem egy sniperes tesztet itt pont jó mert sosem megy az fps 60 fölé igy pusztán szinkronizációból adódó lassulás jön ki:
on:
Average FPS: 37.7
Minimum FPS: 17.9
Maximum FPS: 162.8off:
Average FPS: 39.3
Minimum FPS: 14.0
Maximum FPS: 296.7Bár a max fps valahogy még is 60 fölött van de a teszt során sosem volt, a végén amikor lemegy vagy az elején amikor még nem fixálódik a prigi dobhat be ilyen értéket.
De egy ilyen játékban én sem kapcsolom be
Sosem szerettem a tesztoldalakon a max meg min fps megjelenítést mert semmire sem jó, talán az már jobb lenne hogy mennyi ideig volt azon ami megadnak, itt a ph-n is berakják de egy tök felesleges szám ami semmit nem mond.
-
do3om
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Én már nagyon rég nem multizam, de írtam is hogy ott nem kel bekapcsolni!
Az újabb játékokban szintén nem kel félni hogy túl gyakran lesz 60 fps-ed.
A valamivel régebbi vagy nem megterhelőknél viszont én használom mert felesleges a 1xx fps, bár sajnos van ahol 30ra fixálja ami nagyon nem fasza már.
Nem is driverből hanem játék beállításoknál kapcsolom (nincs is ott értelme a fenti miatt) mert ahol kel ott mért ne spóroljak.Anaren91
Nem igen értem bekapcsolod és 70-ről 35 lesz az átlag fps? Mint írtam van pár játék ami 30-ra fixál, de a sorok szinkronizálása hogy ne csússzon el a kép minimális veszteséggel jár ahogy én láttam.
-
Algotis
addikt
-
lowzor
veterán
válasz
Algotis
üzenetére
Persze, az CQ csaták eszik a procit rendesen. De ha megejtenél egy CPU upgrade-et, akkor nagyon durván megnőne nálad az FPS. Nálam 3570K 4.5 GHZ, HD 7850 1200/1350-el 70-120 FPS-em van még CQ mapeken is úgy, hogy minden ultrán van, csak az MSAA, meg a Motion Blur van kikapcsolva.
-
Anaren91
senior tag
hát nem tudom inkább játszok 70 fps el mint 35 el....mert ha bekapcsolom azt a vackot tuti nem kapok játszható fpst...nembeszélve arról hogy plsz számításokkal terheli a kártyát....mert ugye azért nem húzza a képet a monitor amikor be van kapcsolva mert összehangolja az alsó meg felső részt vagy mit csinál de ez a lényege.
Honnan veszem....a boltból...nekem nincs számítógépem és még véletlenül se játszok rajta. -
do3om
addikt
válasz
lowzor
üzenetére
Mert?
Mihez kel neki a több mint 60fps miközben a monitor 60 képkockát tud megjeleníteni
(általában 60-at)
Bekapcsolva nem melegszik, nincs annyira terhelve, kevesebb fogyasztás.
Az új gamékban meg úgy sem éri el a 60-at csak néha
Szerk:
Multiban segíthet a pontosságon ez igaz bár oda jobb minitor is kéne.
Mi az hogy bekapcsolod és 20 fps mínusz?
Úgy érted 80-ról 60-ra ahogy azt kel vagy te arra gondolsz hogy a 60 alattiból is van veszteség? És ha igen ezt honnan veszed? -
Anaren91
senior tag
Mit gondolok hogy lenne jobb a kártyámnak ha a ház oldalára szerelt venti fújná rá a levegőt, vagy ha szívná ki a gépházból a meleget?
-
Algotis
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Most kaptam kék halált, de azóta defaulton is kifagy a heaven meg stb.
Mi legyen?
Szerk: Bocsi, csak a GPU tweak visszaállította 1200mhz re és 1225mv-ra...
-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
Algotis
üzenetére
Mert, kb semmire sem jó. Próbáld ki. Ami ott még simán stabil az egy keményebb játékok alatt elszáll.. Dirt 3, Showdown, F1 2012, Crysis sorozat, BF3 stb.
1200/1200-on fölös járatnod, mert az memória órajele itt már kevés, ajánlott legalább 1300-on hajtanod, viszont, akkor kevesebbet fog bírni valószínűleg a GPU.
-
Algotis
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Esetleg FurMark burn-in test jó?
3D Mark hosszú
-
kungzi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
szted mennyivel kezdjem? 1000Mhz GPU clock? memory mennyi legyen?
-
kungzi
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
-
kungzi
veterán
sziasztok
ilyen karim van: Asus HD7850-DC2-2GD5-V2
alapfeszen mennyit bírnak az ilyen karik?
-
Anaren91
senior tag
Kíváncsiságból rákerestem a neten arra hogy másnak is magasabb lett e a gpu hőmérséklete w8 alatt. Sokan írták hogy miután felrakták a win 8 at a cpu és gpu hőmérséklet is magasabb lett...Úgyhos szvsz win 8 megy vissza a win 7.
-
Anaren91
senior tag
válasz
lowzor
üzenetére
Hát ha nem lenne stabil az órajel akkor megfagyna meg kékhalálozna vagy újraindulna nem? Nekem a driver omlik össze nem tudom miért de megnézem 12.11 el. Hőmérséklet meg hát gondolom azért mert alig tudtam beletenni a házamba nem hogy még szellőzzön... linkeltem képeket még anno a gépről.
-
Anaren91
senior tag
Na sikerült letöltenem win8 as gpu tweak ot hol írja hogy mennyit fogyaszt a kártya?
Megvan. -
Anaren91
senior tag
válasz
gyuszaa
üzenetére
Na nem indul a gpu tweak win 8 miatt... mind 1 rányomok 1 kombustort aztán nézem gpu z ben.
Hát Kombustor alatt 1.203-03 volt aztán felugrott 1.252 re. Fura most lefuttattam megint... Amikor megy a Kombustor most csak1.195 volt amikor kilőttem akkor felugrott 1.252 re... meg 97 fok ra-.-
-
lowzor
veterán
válasz
Anaren91
üzenetére
Elvileg 13.2-vel valamivel rosszabbul tuningolhatóak a kártyák, mint a 12.11-el. Amúgy mekkora feszt kap?
Egy gyártónak amúgy garantálnia kell az általa beállított órajellel való rendes működést bármilyen driverrel, tehát nyugodtan elküldheted gariztatni. Még órajel csökkentéssel is próbálkozhatsz és ha mondjuk 1100-on rendesen működik, akkor ez a baj. -
bombibmw
veterán
válasz
Anaren91
üzenetére
Nekem amióta megvan a 7870,egyetlen driver-rel sem volt semmiféle problémám(beta-val sem).
Remélem így is marad.
Ám egy jól szellőző ház minden konfigban fontos.Más:Most néztem meg mit bír alulfeszelve a kártyám és ment 1149mV-al 1150MHz-el egy óra Bioshock.
Akinek esetleg ASUS 7870 van megnézné nekem majd valamikor az övé mit produkál?
Más órajeleken is.
Köszi
-
Anaren91
senior tag
válasz
zserbox
üzenetére
Nem tuningolok. És kb annyit csináltam ma a géppel hogy az oldalára raktam 1 ventit hogy fújja a levegőt a kártyára mert szeret 80 fokra hevülni a kicsike...de hát annyit értem el vele hogy semmit...Nem hiszem el hogy nem lett kevesebb a hőmérséklete a kártyának attól hogy egy 9 centis 2500 rpm es venti küldi rá a hideg levegőt...
Edy92: VGA frissítés? Ugye csak driverra gondoltál
Nem szeretném gariztatni a kártyát mert akkor sose látom viszont...Komolyan mondom mióta váltottam 12.11 ről csak a baj van a géppel...
-
Anaren91
senior tag
Leírom ide is hátha itt hamarabb kapok tanácsot mint a driveres topicba. Naszal már pár hete elkezdte csinálni a gépem h bizonyos játékoknál lecsapja asztalra és kiírja hogy a képernyőillesztő nem reagált, majd helyre állt...Újracsaptam a gépet és eltűnt ez a gubanc. Ma meg megint elő jött.... Találkozott már valaki ezzel a problémával?
-
Edy92
tag
majd kiderül mi lesz

-
RVR400
veterán
Azé' ez a kihajcsa vagy nemhajcsaki kérdés elég összetett. A legjobb példa erre a Tomb Raider. A procim elnézelődik 30%-os leterheltség mellett, miközben a VGA meg teker 100-on. Ergo egy FX-4100-as ki tud hajtani egy 7870-et, ha jól van optimalizálva a játék. Ha meg szar játékot játszik az ember, akkor ahhoz 5 GHz fölé is húzogathatja az ember teljesen feleslegesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Az Intel szerint sokáig marad velünk az Intel 18A node
- Renault, Dacia topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- E-roller topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3206
- REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
mindig érdemes ide betévedni, mindig segítőkész embereket találok 

remélem pár hét múlva is lehet kapni ennyiért még nincs meg rá a lové. De mielött vennék egy ilyet lenne egy kérdésem még mindig megy a bs hibás dolog
net-röl rendelem az itteni boltok sokat rá raknak és ha bs hibás lesz nincs kedvem "hónapokat " kínlódni vele. egyszerüen félek ilyen kártyát venni pedig ezt a 7850 et éri meg legjobban most venni szerintem.