- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- LordAthis: AI (és másra is használt) Cluster építése - Második Cikk
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sondi1986
addikt
hát nem tudom melyik zavaróbb az SLI vagy a CF [link]
Az alsó videót nézzétek meg. -
torma1981
veterán
Nekem Sapphire 7870 (11199-00-20G).
Eddig semmilyen hiba nincs. Bár ahogy nézem ez még az első szériák között lehet. -
borkarico
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22590 üzenetére
Ez nem igaz, olvasd el jobban
Tehát a 7870-es szériáról beszélünk...
-
borkarico
aktív tag
Teljesen felesleges bármivel is tesztelni mert nekem 3dmark 11, Heaven 4.0 benchmarkok lefutottak, simán futtattam Heaven 4.0-át 1 órán át és semmi, Furmark is futott 1,5 órán keresztül és nem volt hiba. Mind alap órajelen. Ahogy elkezdtem játszani BF3-al és Crysis3-al, random 1-2 óra után egyszer csak BS és a hang beakadt (loop). Többször is csinálta! Alapórajelen és alapfeszen! Tegnap küldtem vissza gariba, és igen kötelesek cserélni mert a gyártó is elismerte!!! Nekem vissza ne küldjék a kártyát azzal a címszóval hogy jó, mert akkor jó vége nem lesz. Amúgy meg a Sapphire oldalán is azt írja hogy forduljon viszonteladójához ilyen esetben! szóval kötelesek cserélni!
szerk: ja és igen, csak a 7870-nél ismerte el a Sapphire, azon belül is a 11199-16 és 11199-19 reviziónál, ami 2013.jan.23 előtt lettek gyártva (S/N: A130300061911 előtti kártyák érintettek). Ez enyém pont ez előtte lett gyártva, szóval érintett volt a hibában.
-
GoZoL
senior tag
válasz
Turbolada II #22585 üzenetére
De azt olvastam nem egészséges több órán át futtatni mert eléggé melegíti a GPU-t. Vagy a 3 órát még elviseli?
-
GoZoL
senior tag
válasz
BomiBoogie #22580 üzenetére
Nem, nem cserélik, nekem visszaküldték hogy a kártya hibátlan. Azóta 1x csinálta a BS-t de nem is nyüstöltem nagyon a kártyát. Hétvégén végigengedem az összes ismert tesztprogramot rajta. Leírná nekem valaki, pontosan mivel és meddig teszteljem? Köszi!
-
trafipax
tag
Sziasztok!
Az alábbi két kártya közül a DC2TG a maga +8500Ft töbletet megéri?
ASUS Radeon HD7870-DC2-2GD5-V2 2GB GDDR5
ASUS Radeon HD7870-DC2TG-2GD5-V2 2GB GDDR5Köszi
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Turbolada II #22579 üzenetére
Igen, cserélik.
-
Turbolada II
őstag
válasz
BomiBoogie #22578 üzenetére
Ha ilyen hiba előfordul, akkor a jótállás keretein belül cserélik? A Sapphire-on kívül a többi gyártó is érintett lehet? A Sapphire nagyon népszerű gyártó és sokat is vesznek belőle, lehet ezért is volt több gond velük.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Turbolada II #22576 üzenetére
Bármikor előfordulhat, és az a 7850 is érintett lehet.
-
V.Dave
senior tag
ezt találtam az AMD oldalán:
AMD Radeon™ HD 7870 GHz Edition Graphics Cards
DisplayPort 1.2
Max resolution: 4096x2160 per display
Multi-Stream Transport
21.6 Gbps bandwidth
High bit-rate audio
Quad HD/4k video supportDP 1.2 csak, viszont ez a high bit rate audio egész jónak hangzik, vajon mennyit veszek észre belőle az alaplapi hangkártyával szemben?
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy Sapphire HD 7850 2GB (nem oc-s)
Ha már a monitor témánál vagyunk...
DVI->DSUB átalakító, vga kábel a monitorba (sajnos csak ez van rajta) (SyncMaster 2243NW)
Ha magas az FPS-em, akkor látni vízszintes csíkozódást. Ezt írták mások is iPon fórumban, HDMI-vel megszűnik nekik. Vsync bekapcsolás valamennyit segít, de nem sokat. Far Cry 3 alatt nagyon idegesítően látni. A régi ASUS 8600GT-vel (szintén így volt rákötve) és a Sapphire 4850-el (rendes vga port) nem csinálta ezt, bár lehet hogy azért mert túl alacsony volt már az fps-em.
Kérdés: lehet ezzel valamit csinálni? -
V.Dave
senior tag
értem, displayporton vagy DL DVI-on ugye nem lehet hangot átvinni, az a hdmi erénye csak?
-
V.Dave
senior tag
melyik csatlakozón lenne a legélesebb kép az alábbi monitoron? Dell U2312HM 1920x1080
Lehetőség van Dual link DVI-ra (ez van most)
vagy pedig videokártya: mini displayport --->átalakítva rendes displayporttá -
borkarico
aktív tag
-
04ahgy
nagyúr
válasz
- = Zk = - #22517 üzenetére
Neked is előjött a black screen végül?
(#22509) Turbolada II: Azért a statisztikám. A Sapphire csak a HD7870-ek esetén ismerte el a hibát, a HD7850-esek esetén nem, egyelőre.
HGyu
-
rayoliviero
veterán
válasz
BomiBoogie #22565 üzenetére
Ok, köszi.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
rayoliviero #22564 üzenetére
Kapcsold ki, persze.
-
rayoliviero
veterán
Amikor AfterBurner-ben tuningolom a kártyámat, akkor a Catalyst overdrive-ot ki kell kapcsolni? Mert gép újraindításkor a Catalyst overdrive még kikapcsolt állapotban is elállítja pl. a venti fordulatszámát egy pillanatra Win betöltéskor.
-
Fisherhun
tag
Szevasztok !
Más is játszik a Tera online-al ?
Mert azt vettem észre ,hogy alig használja ki a gépem és néha elég jól lemegy 30 fpsre közben a vga kihasználtság 50% környékén van.(HD7870asus)
Ennyire vacak lenne játék vagy nálam lehet a hiba ? Amúgy a proci magoknál is jó ha négy megy XD(amd fx 8320 )
Mondjuk ezt már megszoktam, hogy a játékok nagy része csak 4 szálon fut de azért a többi game -nél el-el érem legalább a 70-80 fpst. -
Bálint85
senior tag
melyik kábellel lenne szebb a kép a 7870 videókarihoz?
a monitoron DVI és Dsub csati van. videókarin Hdmi és DVIDVI - DVI
Dual link digital signaling allows for high speed transmission up to 9.9 Gbps
Resolution: 1920*1080
Frequency: 24Mhz-60Mhzvagy
Hdmi - DVI
24 bit/pixel, 165 MHz max clock frequency
5 Gbps bandwidth, 55% spared for future expansion -
Killer01
őstag
Sziasztok,
van itt valakinek ASUS HD7870-DC2-2GD5 V2 karcsija? Meg tudnátok adni a pontos méretét? 2 féle méretet találtam róla, 10,47 inch = 25,4 cm és 26,6 cm Melyik a valódi? -
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22549 üzenetére
Itt elég furán tuningoltak.... Nézd meg, mi milyen órajelen ment, elég vicces...
Amúgy szuper kis cikk.
Az alapórajel meg nem nagyon érdekel, a kis Tahiti-LE is ég és föld némi finomhangolás után. Arra leszek kíváncsi, hasonló fogyasztásból, alacsony zajtermeléssel, hűvösen mit lehet kihozni a 7950-ből, és így hogy fog alalkulni a sebességviszony.Az LE magasra tette a lécet, szóval én nagyon kíváncsi vagyok.
Hiába tudna az enyém mondjuk 1200Mhz core-t, ha csak 1050, ahogy kellemes a gépben....Gyári feszen 1200-on külön vonal kell neki paksról, meg fülvédő és folyékony nitrogén hűteni, míg 1050-en alulfeszelve kezesbárány.
-
HSM
félisten
válasz
Gaboman #22534 üzenetére
Én a techpowerupos mérésekre nem adok, azt se tudtuk milyen 7950.
Akárhogy számolom, a 7950 hasonló órajeleket bír, nem sokkal több fogyival, de 16% shader és textúrázó plusszban, és a dögnagy memóriabusz. Szerintem reális az a szűk 20%, húzva az LE-t meg a memóriabusz is minimálisan visszafogja.... Persze, a sima 7870-et megeszi reggelire az LE is (pedig OC-m volt), meg is lepődtem, mikor beüzemeltem, hogy bizony érezni, hogy magabiztosabb, jobban átjött, mint amire a nyers adatok alapján számítottam.
Végülis amúgy nem bírtam ki, annyira megtetszett ez a Tahiti-csip, vettem egy 7950-et is, majd jól összehasonlítom őket és meglátjuk...
-
brd
nagyúr
válasz
Turbolada II #22536 üzenetére
Alapfeszen az 1000-et szinte mind viszi, én 1050-nél járok, ennél nagyobbhoz spec. software kell, de azt még nem léptem meg, egyelőre teljesen felesleges a CPU-m miatt.
-
Gaboman
nagyúr
Most a referencia 7870XT és 7950 lett összehasonlítva, úgy ennyi a különbség és az hogy tuningban melyik mennyit megy az már lutri.
-
Toxy
aktív tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy melyek azok a boltok amik részt vesznek a AMD Never Settle Reloaded akcióban?
(mivel ez a 7800 széria topikja gondoltam itt megkérdem)Mert tervezem egy Asus 7870 vásárlását. S jólenne ha jönne mellé a Tomb Raider.
Köszi
-
Turbolada II
őstag
A Sapphire 7850 OC 1 Gbyte típusú kártya mennyire tuningolható?
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #22532 üzenetére
Az pech...
Már ha legalábbis szét akarod szedni. De egy pár hónapos karit nem nagyon kel még újra pasztázni...
-
viperabácsi
addikt
válasz
csucsbicep #22525 üzenetére
A matricát kellene ovatosan melegíteni?
(#22528) mr bauer Nekem egy kicsi kerek matrica van az egyik csavaron.
-
Nomad-85
csendes tag
válasz
csucsbicep #22530 üzenetére
a pontszámra lennék kíváncsi (de mivel rendszerint tuninggal egyenes arányosan nő a pontszám is /valameddig/, így gondolom akkor a pontszám is átlagos)
-
Nomad-85
csendes tag
sziasztok... futtattam én is egy új 3dmark tesztet a kis sapphire hd 7850 1gb-os vga-mon.... kíváncsi lennék a véleményekre, hogy ez jó eredménynek számít ettől a kis kártyától?
-
törölt tag
válasz
viperabácsi #22523 üzenetére
Nem a legjobb minőségű kép (telós) de látszik hogy a matrica nincs útban!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
viperabácsi #22513 üzenetére
Meg lehet azt is oldani kis melegitessel. Persze nem garancia, hogy tokeletes lesz.
-
törölt tag
válasz
Ez sem teljesen igaz, vagyis nem minden esetben van így!
Nekem pl a matrica nincs "útban",mind a 4 csavart ki lehet szerelni észrevétlenül. -
emiki6
veterán
Maximum hány mV ajánlott Crysis 3 ban?
Msi hd7870 twin frozr iii 1050 MHz (gpu clock) -
maxxxboy
tag
2 db Ilyen Sapphire Vga-m van. Hihetetlenül anti tuningok (1050/1275Mhz)
Érdekelne, hogy akiknek ilyen van, és tuningoltátok, mit tudtatok kihozni belőle stabilan maximum?
Mondjuk nekem az egyik 1,169V VDDC-jű, a másik meg 1,219V-os. Tehát még nem is sikerült 2 egyformát kifognom. -
joysefke
veterán
válasz
A csavaron/matricán kívül nincs a kártyában valami mechanizmus ami detektálja, ha leszedték a hűtést?
AIDA-ban a 4830-amnál, amin hűtést cseréltem látom például:
Burkolatba behatolás történt: Igenüdv
J. -
viperabácsi
addikt
válasz
gyuribácsi88 #22512 üzenetére
Ez nem teljesen igaz a gari elméletben az MSI karin ugrik mivel az egyik csavart leragasztották, hogy ne tudd levenni a hűtőt.Lehet más kártyánál is így tettek.Nekem le van ragasztva.
-
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Ismét jó öreg 4830-asom leváltásán gondolkodom.
Lenne pár kérdésem általánosan a 7850-es kártyákkal kapcsolatban:
-Melyek a halkabb/nagyon halk típusok?
-FHD-ra kell a 2GB VRAM?
-Ha lecserélem a hűtést, bukom a garit? (természetesen gariztatni nem moddolt hűtéssel vinném)-Ki lehet jelenteni, hogy a 7850 FHD-ban minimális /2xAA/ élsimítás mellett elbírja az összes jelenlegi játékot legmagasabb textúrarészletességi beállítások mellett? Kizárólag single playert játszom és nekem 30FPS (min FPS) elég.
üdv
J. -
menyoronc
aktív tag
válasz
mimi82 #22480 üzenetére
Hétvégén Crysis 3-t toltam, ott full hd-ban, minden highon, FXXA, AA kikapcs, nyílt terepen 35-40fps-em volt.
Far Cry 3-nál is kb ennyim volt vagy egy kicsit több, de most a beállítások már nem rémlenek, de nagyrészt magason voltak. Igaz akkor még egy fx6100 volt mellette. A mostani i5 3470 mellett sokkal jobban muzsikál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Melyik tápegységet vegyem?
- Linux kezdőknek
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Új Dell 13 XPS 9315 Touch 4K+ HDR DolbyVision i7-1250U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 Garancia
- Asus 14 Zenbook UX425E FHD IPS i7-1165G7 4.7Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest