- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
fenergie84
addikt
válasz
BomiBoogie #25099 üzenetére
Szerintem is az lehet a baj, h nincs rá "hatalmas" igény.
Érdekes ez a Physx téma egyébként, anno nagyon csípett a légy, h kipróbáljam. Be is szereztem egy társkártyát egy 9800GT személyében, a már meglévő 5850 mellé. Hát nem keveset szívtam mire be tudtam állítani, h menjenek együtt, aztán élesben annyira nem is estem hanyatt tőlük, szal ment az apróba az nvidia
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #25098 üzenetére
Láttam én is a tesztben, amit linkeltél, hogy nem olyan játékok szerepelnek benne, csak ugye, ez volt az eredeti kérdés, azért kérdeztem. Persze, nem túl nagy erre a piaci igény.
-
fenergie84
addikt
válasz
BomiBoogie #25097 üzenetére
Na ezt a kérdést passzolom
Szerintem ezzel a lappal nem próbálták külön a PhysX-et, csak olyan teszteket, híreket olvastam, h Amd és Nvidia kártya "összekötve" mennek együtt. Nagy jövőt jósoltak neki, ahogy kivettem az írásokból, de az elvárt skálázódás elmaradt... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
fenergie84 #25096 üzenetére
Látom, de jól gondolom, hogy ettől még a PhysX-et nem állítja be automatikusan. Vagy ha beállítod az AMD-t "fő" kártyának, akkor a másikat csak "fizixre" használja?
Azért nem csodálom, hogy ma már nem gyártanak ilyet.
-
fenergie84
addikt
válasz
BomiBoogie #25095 üzenetére
Azt hiszem az MSI Big bang Fuzion ilyen pl., Lucid chip van rajta, Amd és Nvidia kártyát is kezel egyszerre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Kean_Sorbo #25094 üzenetére
Gyártanak erre külön lapot? Melyik lenne az?
-
Kean_Sorbo
őstag
Hát lemondok erről a hibrid dologról. Bár találtam olyan alaplapot, ami minden szoftveres macera nélkül tudja.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #25090 üzenetére
azt nem mondtam, hogy nem macerás
. meg a Metron kívül nem tudom, hogy volt-e játék, ami tényleg profitált a diszkrét physx kártyából. Sacred2 és Mirrors Edge tudott még olyat, de azokkal elbír a processzor is, Stalker szintén, Shift1-2 szintén. de lehet csak én nem futottam bele több ilyen programba.
Kean_Sorbo:metro2033 egy ilyen érdekes madár, eléggé fura skálázódással és bottleneckekkel. a benchmarkot pedig szerintem nagyon egy adott gyártó adott generációjára optimalizálták (értsd: 6950nél egy helyen felbontástól és beállításoktól függetlenül mindig beesik az FPS, 7850el már nem), ami későbbi generációknál a szűk keresztmetszetek változásával gyakorlatilag anomáliákat csinál.
gyakorlatilag tudomásom szerint ennek kell egyedül külön physx kártya, de gyanúsan rosszul fut a játék mindenen.
ja igen: dx10re ne kapcsold át, úgy csak 1 cpumagon számolt nálam, az fps meg innentől a béka feneke alá esett.
-
RyanGiggs
őstag
Nekem van egy Sapphire HD7870-esem, amin lehet nem működik a ZeroCore!? Ugye az akkor lép(ne) működésbe amikor kikapcsol a monitor? Olyankor ugye ki kéne kapcsolnia a ventilátoroknak? Na hát nekem soha nem kapcsol ki. Mindig 20%-on pörög. Az miért lehet?
-
maxxxboy
tag
válasz
BomiBoogie #25090 üzenetére
Én próbáltam egy GTX650-nel a jelenlegi konfigom mellé, de inkább hagytam, mert másolgatni dll-eket ide, oda, stb. macerás valóban. Inkább megvagyok nélküle
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
csucsbicep #25088 üzenetére
Mondjuk macera, az van vele, ez kétségtelen.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
csucsbicep #25088 üzenetére
Köszöntem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Kean_Sorbo #25087 üzenetére
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ZozzHUN #25075 üzenetére
a p55a-ud3tól tartok picit, a 6 fázis elég egy ideig, de a VRMhűtése nem túl izmos. a procihűtő anno open benchen 45fokos deltaT alatt megfogott egy q6600 9x400@1.47et is -175w körül evett csak a proci-, tápban is bőven van tartalék. de meglátjuk, ha lesz picit több időm játszani a beállításokkal.
zero core nem tudom megy-e, lehet nem teljesen, viszont asztalon 35 fok alatt van a kártya úgy, hogy az alatta lévő xfi miatt 2-3 miliméternyi résen szellőzik.
nubreed: 7850 CF 1000/1200as órajeleken DOF nélkül prezentált 80+fpst (de valami ott nekem nem stimmelt, afterburner alapján lehet kevesebb lenne), DOFfal 48at. az advanced physicset meg nem szabad rárakni hacsak nincs legalább egy 8800gt/GTX260 beállítva a célra, mert lezabálja az fpst. viszont 5760x1080ban DoF nélkül 35ös avg, DoFfel 20
. (a fetrengős smiley én voltam, amikor megláttam, hogy szaggat)
highot bírnia kéne egy kártyának. illetve még anno a q6600 mellett feltűnt, hogy eléggé vegyeslimites, gpu mellett cput is imádja.
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #25082 üzenetére
16 ROP Units és a 128bit vram miatt szegény gpu szerintem fuldoklik. Viszont túlságosan nem mehet rá a 7850 nyakára se így ezt ezzel meg is oldották
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
kockaharcos #25082 üzenetére
Sőt, mondok jobbat. PH teszt és még kommentelni is lehet.
-
kockaharcos
senior tag
Szerk:
Ha láttam volna nem is linkelem. Köszi
-
nubreed
veterán
Bocsánat az offért de azért nem teljesen az. Szóval én csak most jutottam hozzá a Metro 2033 játékhoz, ami szerintem amúgy ezerszer hangulatosabb és érdekesebb mint a Crysis 3. Szóval egy 2010-ben kiadott játékról van szó, amikor még az 5xxx-es sorozat volt az aktuális legjobb, most 7870-el nyomom ugye és aki játszott vele a 7xxx -es sorozaton, mit kéne tenni ahhoz, hogy normálisabb FPS-eket kapjak? Very High minőségre be sem merem állítani a játékot, mert ha ezen van, kint nyilt terepeken néha igen csak képes beesni bőven 30 fps alá. Hogyan van az, hogy a 78xx-es sorozaton, ezek szerint alig fut jobban ha egyáltalán jobban fut, mint az 58xx-en. Aki játszott ezzel 7xxx-en az hogyan tudta valamelyest feljebb tortánzni az fps-eket?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #25071 üzenetére
22x160at viszi alapfesz alatt, viszont a lapnak kéne pici pluszfesz.
jelenleg épp diplomamunkához számolgattatok vele cuccokat, amíg az kész, addig nagyon nem akarok kísérletezni vele. de tervben van.
ahol gyanús, ott mindenképp akarok legalább egy 25% OCs eredményt is, aztán ha skálázódik, akkor akár lehetne menni tovább is.
csucsbicep: jaja, a hűtő jelentős túlzás erre a procira alapórajelre.
-
Dealer95
őstag
válasz
csucsbicep #25072 üzenetére
Olyan hűtőm van nekem is.
Az FX8320-at 4,7Ghz-en még épp hogy elbírja 60fok körül, de Prime alatt már "annyi" neki.Szerintem is meg lehetne cibálni azt az i5-öt, és legalább kiderülne, hogy hol volt CPU limit.
-
proci985
MODERÁTOR
7850 OC crossfire worklog, 1080p és 5760x1080 eredményekkel szépen töltögetve. avagy crossfire és eyefinity, első benyomások.
-
ETOM
addikt
válasz
->Raizen<- #25067 üzenetére
Aki BF3-t tolja annak win7-n elég felejtős mivel sárgák az utak az egyik frissítéstől ami kell hozzá.
(#25067) darky@ Annyira ajánlgatjátok
Win7-t írtam nem Win8-t ott épphogy jó minden.
Csak azért írtam mielött valaki felrakja és les majd mitöl vannak grafikai hibák multiban.
Lehet félre érthetően írtam, de az IE 10-re gondoltam én is.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
->Raizen<- #25067 üzenetére
Tényleg jó.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #25050 üzenetére
Az IE 10 a leggyorsabb böngésző ma!
Meglepődtem eléggé sokáig a chrome-ra esküdtem. Fent van a gépen mindkettő.
(#25069) ETOM Ez most hogy jön ide? A böngészőkről háborúztunk épp!
Amúgy nincs meg a bf3 és nem is lesz a win 8 meg egy bughalom ingyen se kéne.
-
tthomasso
tag
válasz
csucsbicep #25064 üzenetére
Ez így van, jó egy éve csak az IE-t használom a Firefox helyett. Ha fent van a Win7-hez az összes frissítés, tökéletesen mükődik.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #25050 üzenetére
Érdekes mód múltkor kipróbáltam az IE-t laptopon és több oldallal is simán pörgött, míg a Mozilla összesz@rta magát.
-
korcsi
veterán
válasz
BomiBoogie #25055 üzenetére
Sok mindent megbélyegeztek már, de mi ennél azért intelligensebbek vagyunk, nem?
-
GergoHD
tag
Hohh kaptunk még egy semmit mondó treasert a Battlefield 4-ből
Grat EA tényleg
Akit esetleg érdekel. -
Trebron09
őstag
válasz
RetepNyaraB #25049 üzenetére
Én is sokáig kitartottam a róka mellett..de már sajna váltanom kellett és már a krómot használom vagy 2 hónapja.. csak ezt újra be kellett "lakjam", elsőre furcsa volt, de most már sokkal gyorsabb mint az ff..
-
korcsi
veterán
Mikor jár le a Sapphire embargó?
-
ZozzHUN
addikt
Most ilyen a PCB-je a 7870 DualX-emnek:
Szerintetek a VRM-re süniket rak az ember akkor jobban megy tőle a GPU tuning is?
-
ZozzHUN
addikt
válasz
RetepNyaraB #25047 üzenetére
Elég sok éve használom és eddig a legtetszetősebb böngésző, ne tessék szidni
-
RetepNyaraB
veterán
Dobjátok ki a buzi firefoxot
-
szpal17
őstag
válasz
viperabácsi #25044 üzenetére
Mozilla-ra nem jött ki semmi.
De már megvan.
-
szpal17
őstag
válasz
BomiBoogie #25042 üzenetére
Köszi!
Nem igazán találom, de annyi már elég, hogy szoftverhiba és nem hardver. Engem nem zavar annyira....majd jön akkor valami frissítés.Közben megtaláltam, kivettem a pipát a hardveres gyorsítás mellől...meglátjuk mi változik.
-
szpal17
őstag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 7850 OC-s változatom. A problémám a következő lenne: Mozilla böngészőben néha bekockásodik néhány rész, kis zöld kockák, ha megmozdítom az ablakot akkor helyreáll. 13.2 és 13.3-as béta driverrel vettem észre ezt a hibát...a 13.1-es rendes kiadással úgy rémlik, hogy nem volt ilyen...
Kb. 2 hónapos a kártya és nem igazán terheltem és a furcsaság, hogy más felületen nem vettem még észre ilyen hibát, csak a Mozillánál.Mi lehet?
-
-
GergoHD
tag
-
kovsol
titán
Ezzel az XFX kártyával van valakinek tapasztalata ? CF be menne, és kíváncsi vagyok mennyire hangos/melegedős. Mondjuk ez mind1 is, mert vízhűtést fog kapni majd egy idő után, azért kell olyan kártya ami ref nyákos, mint ez is.
-
GergoHD
tag
válasz
BomiBoogie #25033 üzenetére
Úgy csináltam
de utána kitöröltem a maradék fájlokat is. Most letesztelem hogy van-e még bár szerintem biztos.
-
GergoHD
tag
válasz
BomiBoogie #25029 üzenetére
Akkor azt szedjem le ? De akkor mi lesz a driver-el ? Nem lesz fent driver?
#25029: Oks ki is törlöm a többi fájlt a mappájából. -
GergoHD
tag
Hát megáll az eszem tegnap tegnap előtt it simán nyugodtan ment a videokártya bf3 alatt ma meg megint elkezdett pörögni mint az állat.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kovsol #24999 üzenetére
Ismertem az oldalt, de nem tudtam, hogy van ilyen tesztjük. DualX 7870-ről sehol sem találtam tesztet, ahol szét is szedték. De így már látom, hogy a legjobbak között van a VRM része, mivel tuningolva is csak 80 fokos
Szemben pl a DCU II simán terhelt 89 fokoséhoz képest. És mindkettő kártyán hiányzik a VRM-VRAM hűtés.
-
do3om
addikt
válasz
BomiBoogie #24995 üzenetére
Ezt láttam de ak még eredmények nincsenek.
-
kovsol
titán
válasz
BomiBoogie #25016 üzenetére
Második kártya kevesebbet eszik, mert nincs rádugva monitor. És az is előfordulhat, hogy nem teljesen maxon van kihasználva mind a kártya, CF esetén erre elég nagy az esély.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BomiBoogie #25016 üzenetére
még utánna kell mérnem furmarkkal, de eddig a fogyasztásmérő nagyon azt mutatja, hogy mind a powercolor, mind a his a referencia alatt marad. ami az áttervezett VRM miatt valamennyire még hihető is lenne.
kovsol: jaja, lehet van valamennyi CPUlimitem is.
-
borkarico
aktív tag
válasz
->Raizen<- #25013 üzenetére
jó kártya a giga nagyon, nekem speciel 1150/1450 atomstabil alapfeszen, 1190/1450 még a Valley, Heaven és 3dmark11 tesztek is lefutnak de játékban már nem stabil sajna (BF3).
-
Repsol600
addikt
válasz
->Raizen<- #25009 üzenetére
Ok.
Az Msi-m néha 1,6V-ot is írt.
. Alapfeszen meddig stabil a tied?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
nubreed #25005 üzenetére
elég nagyok az eltérések kártyák és kártyák között is.
fogyasztásra... anno amikor a 6950 2GB üresben annyit fogyasztott, mint a 3870 terhelve, az úgy szívenütött. pedig a tesztek alapján üresben alacsonyabb értéket vártam volna (hint: multimonitor).
78x0ánál jobb a helyzet, a CFem kevesebbet fogyaszt ahogy néztem, mint anno a 6950 egyedül.
BomiBoogie: a konnektoros mérő pedig azt mondja. első konnektoros mérés alapján a HIS szerintem 130W alatt van.
-
Peti1978
csendes tag
válasz
Kean_Sorbo #24987 üzenetére
SKU: 11200-14-20G
-
nubreed
veterán
válasz
kovsol #25004 üzenetére
Hmm jó rendben van, hogy aki ilyen kártyát vesz, az elsősorban nem arra gondol, hogy de jó, hogy az egyre fejlettebb energia gazdálkodásnak köszönhetően, ez a sorozat sokkal kevesebbet fogyaszt, mint mondjuk a 6xxx vagy 5xxx sorozat de azért valahol mégiscsak ez is lehet szempont. Erre itt van ez. Eddig nem is tudtam, hogy az Asusnál ilyet léptek. Nekem az előző kártyám Powercolor 5850 volt, majd keresek a neten infót róla hogy az mennyit fogyasztott, hogy ahhoz képest nyertem e bármit is ezen a téren az Asus 7870-el. Lehet majd jól pofára fogok esni.
Találtam akit érdekel (remélem nem baj, hogy beteszem):
-
Motaba78
addikt
válasz
kovsol #24999 üzenetére
furcsa a teszt, vagy tényleg ennyivel többet aszik az asus vga-ja ?
a teszt szerint az asus 7870 v2:
1100 / 1250 MHz @ 1.125V : 137W
1100 / 1250 MHz @ 1.219V : 179W (par défaut)
1150 / 1500 MHz @ 1.219V : 192W
1175 / 1500 MHz @ 1.250V : 225Wés a giga 7870 OC:
1100 / 1200 MHz @ 1.150V : 125W
1100 / 1200 MHz @ 1.219V : 141W (par défaut)
1125 / 1500 MHz @ 1.219V : 148W
1150 / 1500 MHz @ 1.250V
1175 / 1500 MHz @ 1.300V : 177Wazért ez nem semmi
-
->Raizen<-
veterán
-
Gtaati
őstag
válasz
->Raizen<- #24959 üzenetére
Egyetértek veled én is, az itteni tapasztalatok egyáltalán nem ezt tükrözik, én itt nem hallottam/olvastam egy bs-s, memóriahibás vagy hűtés problémás, vagy bármilyen garanciális problémás giga 7870-ről! Dehát mindenki azt vesz amit akar és jónak lát utána ő eldönti hogy jó vétel volt-e vagy nem és levonja következtetéseit! Személy szerint nekem hibátlan és tökéletes kártya a Giga 7870oc ha cserélném max azért mert nagyobb teljesítményűt szeretnék....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ASUS TUF GeForce RTX 3080 10G
- Hibátlan,garanciás Gainward GeForce RTX 4070 Ghost OC 12GB eladó/ beszámolok
- EVGA GeForce RTX 2080 XC GAMING 8GB GDDR6 Videokártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- 512 GB-os PCIe 4.0-as M2 SSD-k garanciával
- iKing.Hu Motorola Edge 60 Pro Green Használt, karcmentes állapotban 512 GB tárhely
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2954
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256GB / Gyári független / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest