- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
-
LOGOUT
Xiaofang és Dafang kamerák Kínán kívüli használatát a Xiaomi letiltotta, lehetséges megoldás itt (de ne gmailről írj nekik!).
Új hozzászólás Aktív témák
-
littlejohnny
aktív tag
Sziasztok! Az alábbi - számomra - problémára keresnék megoldást. Van egy Smart Plug 2 konnektorom (ZNCZ302KK), firmware verziója 1.0.6.0012
Az applikáció használata során rendszeren nézem a fogyasztási adatok havi bontásban. Viszont 2024-ben és 2025-ben sem tudom megnézni a március havi adatot. Tavaly megmagyaráztam magamnak avval, hogy bugos a szoftver, és zokon vette, hogy február 29 napos. Na az idén nem az, de továbbra sem tudom megnézni. Hiába nyomok a március hónapra. Ami viszont furcsa, hogy heti bontásban meg tudom nézni...
Valakinek valami ötlete, hogy hogyan tudom elővarázsolni a havi összesítőt? -
slimshady
senior tag
Sziasztok! Van egy Xiaomi Home Hub 2-m és a Mi Home China Mainland-re van állítva. Továbbá az IKEA-tól van egy SILVERGLANS fürdőszoba szekrény világítás illetve egy MITTLED LED-es konyhai munkalapvilágítás. Mindkét LED-es világítás saját TRÅDFRI tápegységről működik és a fényerő saját RODRET vezetéknélküli szabályozóval állított. Ezek bárhogy hozzáadhatóak a Mi Home-hoz? Köszi!
-
Buckey
őstag
Csak annyira kell barkácsolni, hogy veszel egy 230V-os csengőt (nálam egy dallamcsengő van) és kötsz rá egy dugvillát némi vezetékkel. Ezt bedugod egy Xiaomi Smart Plug 2 Wi-Fi okoskonnektorba, majd egy Xiaomi Mi Wireless Switch-el működteted. Nálam egy, kettő és hosszú gombnyomásra működik, konnektor bekapcsol, majd 2 másodperc múlva kikapcsol, 2 másodperc múlva ismét bekapcsol, majd 2 másodperc múlva megint kikapcsol.
Nálam még annyival meg van bolondítva, hogy csak csukott ajtónál működik a csengetés, és csengetés közben színesen villognak a lámpák. -
arpi60
csendes tag
Sziasztok,
A "régi" Smart Home Hub (kerek) tartalmazott hangszórót, ezért be lehetett állítani ajtócsengő funkciót.
Az új Smart Home Hub 2-ben nincs hangszóró. Van valamilyen ötletetek, hogyan lehet ajtócsengőt megvalósítani?
(Elvileg a ~30 ezres kamerás kaputelefonnal megy, de arra nincs szükségem.) -
bupemko
senior tag
válasz
johnwillow #7710 üzenetére
Nekem 3 Xiaomi hubom van, mind európai szerveren, mind működik (tény, hogy mostanában van, hogy leszakadnak rövid időre, de itt lehet, hogy a Telekom a ludas):
lumi.gateway.v3: Zigbee, kínai verzió
lumi.gateway.mieu01: Zigbee, európai verzió
lumi.gateway.mgl03: BT/Zigbee, európai verzióEsetleg próbáldtad vevs-szel átteni európai szerverre?
-
Gatling
csendes tag
Sziasztok,
Nem tudom mennyire off a topic, de nem találtam pontosabbat.
Tudja valaki, hogy meghibásodás esetén jótállásban javítják a Xiaomi BW300 kamerákat, vagy csere igazolást adnak?
Köszönöm a segítséget! -
johnwillow
tag
Üdv! Van egy kínai régiós Mi Hub 1-em, kb 40 kínai règiós eszközzel. Néhány napja offline módba került. Mivel nem tudtam visszacsatlakoztatni, gondoltam resetelem és újra csatlakoztatom. Na ez sem megy. Közli, hogy kínai régióban hasznàlható csak. Sok éve hiba nélkül ment a rendszer. Szinte minden eszköz Aliról jött... Történhetett valami az utolsó Mi Home app frissítésekor?
-
tacsk0
aktív tag
Sziasztok!
Xiaomi appban a családi megosztásba felvettem a feleségemet user vagy adminként lényegtelen mert se így se úgy nem működik az értesítés... Én mint tulajdonos kapok folyamatosan értesítést az ajtó szenzortól ő viszont nem! Valaki találkozott már ezzel a problémával?
Értesítési engedélyek rendben vannak! -
dorika87
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni hőmérőkhöz Xiaomi Mi Smart Home Hub-ot.
Nem találtam meg a lényegbeli különbséget a két féle Hub között.
A Xiaomi Mi Smart Home Hub 2 árban duplája az 1-esnek. Van annyival jobb is tudásban mint az 1, hogy megérje arra beruházni? (6e vs 12e)
Köszönöm! -
LuiT
aktív tag
válasz
LustaDick123 #7701 üzenetére
Nálam így van beállítva és jól működik, vesz mindent amit kell.:
A Camera settings-ben a Max. recording duration: 2 min
A Detection settings menüben a sensitivity settings-et: HIGH-ra
az interval-t: 60 sec-re állítottam. Ez utóbbit úgy állítod ahogy jónak látod. Így ezzel a beállítással percenként pásztáz, hogy van-e mozgás és amikor van, akkor 2 percet rögzít, ha tovább tart a mozgás, akkor veszi tovább csak már egy külön fájlba. -
LustaDick123
tag
Nem tudom, hogy aktuális-e még a téma, pár napja vásároltam egy BW500-as kamerát, külön napelemmel. Azért ezt választottam, mert a BW500-ban van 8GB tárhely és nem kell elméletileg a “beltéri” egység. Ha szeretnék beltérit, akkor egyetlen beltéri 4db BW500 kameráig jó, míg BW400-nál mindegyikhez jár egy dedikált beltéri (4 kamera esetén 4 beltéri eszi azt a pár wattnyi áramot, ha kell, ha nem).
Pár napos tapasztalat:
- A ködös, szürke, ónosesős, fagyos januári időben a napelem minimálisan töltött csak, a kamera kb. 1%-ot merült naponta.
- A kamera nagyon nagy késéssel (talán van 5-6 sec is!) kapcsol csak be, emiatt sok mindent észre sem vesz. Próbálom a menük tengerében az érzékenységet, detektálást állítani, de nagyon nem látok változást.
- A kamera képe telefonon nézve szép, de belenagyítva egy rendszámot vagy arcot már nem tudsz leolvasni.
- Ha érzékeli is a kamera a mozgást, akkor is csak 8 sec videót rögzít, akkor is, ha több ideig van előtte mozgás.
A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogyha odaállok a kocsival a kapubejáróba, akkor kinyílik az automata kapu, beállok a kocsival a bejáróba, akkor már csak azt rögzíti, hogy kiszállok belőle. Ha pakolok a csomagtartóból, akkor is csak 8 másodpercet rögzít, ha percekig pakolok.
Ha kapok is riasztást arról, hogy valamit érzékelt sok esetben nem látszik semmi a 8 másodperces felvételen, mert mire elindulna már nincs is ott a cél (pl. megfordul egy autó a kapubejárómban.
Aki már esetleg tapasztaltabb ezekkel tudna segíteni, hogy mi trükkje annak, hogy a kamera gyorsabban kapcsoljon be, rögzítse a teljes mozgást? Vagy fogadjam el, hogy ez ilyen, ennyit tud? -
nemethsza
tag
válasz
kakukkmarci #7698 üzenetére
google is your friend :-)
Home Assistant -
bupemko
senior tag
válasz
kakukkmarci #7696 üzenetére
Dehogynem, van Home Assistant app iOS-ra is. Viszont kell egy extra kütyü, amin fut a Home Assistant szerver, én egy Raspberry Pi 4-et használok otthon.
-
bupemko
senior tag
Én Home Assistant alá felvettem mindent a következő HACS integrációval, cloud kapcsolattal:
Xiaomi Miot For HomeAssistant
Szinte csak a kamerákat nézem Xiaomi app-pal manapság.
Továbbá nem is nagyon veszek Xiaomi okosotthon kütyüket, helyette inkább Shelly, Meross kütyüket vettem mostanában. -
bupemko
senior tag
válasz
Leonardo91 #7657 üzenetére
Ha jól értem, akkor megváltozott a wifi. Ez a hőmérőket nem érinti, mert azok csak BT-t használnak, az izzót meg a lámpát viszont kellene reset-elni, hogy az új wifi-t be tudd állítani. Fontos, hogy ezek csak 2.4-es wifivel fognak működni.
-
LuiT
aktív tag
-
hifikus
tag
válasz
dorika87 #7688 üzenetére
Bár az általad választott kameráról nincs tapasztalatom, de kb én is egy éve nézelődtem kamerák után, és a saomik jónak tűntek, de mivel az eladások véleményezéseinél sokan panaszkodtak rájuk, és mert nekem is fontos volt, h ne kelljen tápot húzni, emellett döntöttem. Két darab működik egy éve tökéletesen. Nyáron kipróbáltam kihúzott solarpanellel, 3 hónapig ketyegett táp nélkül. Sztem elég, ha napi fél órát odasüt a nap.
Ja, és kártyát nem innen kell venni...
-
G-Bali
senior tag
Halott ez a fórum......
-
dorika87
őstag
Sziasztok!
Tavaly januárban költöztünk családi házba. Már egy ideje gondolkodunk kültéri kamera beszerzésén, csak sajnos elég körülményes és macerás lenne áramot adni a kamerának, ezért jegeltük a dolgot.
Viszont most felfigyeltem a Xiaomi Solar BW400 Pro Setre, és elgondolkodtam, hogy be kéne ruházni egyre és kipróbálni, de mielőtt ezt megtennénk szeretnék véleményeket, tapasztalatokat gyűjteni róla, aki használ ilyen napelemes kamerát. Leírás alapján jónak tűnik. A valóságban is jól teszi a dolgát?
Köszönöm! -
szente
addikt
Sziasztok!
Smart Plug 2-ket használok itthon, ma egyéb okokból újraindítottam a routermet, és azóta nem tudnak csatlakozni a hálózatra. Már kitöröltem az összes eszközt és ha újból hozzá szeretném őket adni, akkor a hozzáadás a hálózat résznél nem megy tovább.
Természetesen 2,4Ghz-es hálózaton próbálkozok, jelszó jó, elvielg minden jó, mégse akarja.
Van valakinek ötlete? -
szabacsik
őstag
Helló. Van egy dafangom ami kínai szerveren megy. Szeretnék itthon venni egy c200-as kamerát. Ez is menne kínai szerveren? (az appban azt látom oké lenne)
-
bull84ghia
őstag
Sziasztok
Mi a jelenlegi legkorrektebb termosztát mi Home alá? Gázbojlerhez kellene. -
kakukkmarci
senior tag
válasz
dorika87 #7679 üzenetére
Én is IOS-en használom a vevs appot. Persze kellett hozzá egy androidos telefon, ahol minden különböző régiójú készüléket beállítottam, ezután már a Iphone-on is megy minden.
Azaz nem!
A vevs az androidon van, de azonos fiókkal ios-en bejelentkezve ott vannak a különböző régiójú cuccok egyben! -
kakukkmarci
senior tag
válasz
tobias40 #7680 üzenetére
Egy ilyen "univerzális" hub-bal még én is tennék egy próbát, ha lenne hozzá valamiféle segítség, hogyan, s miként kezdjek neki...
Van egy csomó MiHome cuccom, de mellette már más kütyük is, amik Zigbee alatt is futhatnának. Ha össze lehetne ezeket hozni, az piszok jó lenne! -
G-Bali
senior tag
Mivel a fórum igen halott ,arra lennék kíváncsi hogy milyen más irányba vette az okkosotthon rendszerét ha nem a xiaomi mi home van neki???
Ahol nincs régió mizéria, kompatibilítási probléma, nem működik, nem küldi a jelet, stb!!??
Csak akkor lehet én is hagy az egészet a fenébe és váltok egy jobb platformra
(És nem qva drága)
Sajnos 14-15 eszközöm van xiaomiból,amiből 2-vel szívok ,mert amúgy nem lenne olyan rossz, de hogy mindig nézni hogy most ez működni illetve passzolni fog -e a jelenlegi rendszeremhez?!
-
-
tobias40
veterán
Xiaomi Smart Home Hub 2 multimode okosotthon központ (gateway, Zigbee, Bluetooth) (BHR6765GL
Ezzel valóban "minden" eszköz párosítható és használható?
Mármint Zigbee, Bluetooth,wifi-n csatlakozó eszközök közül. -
erzol
őstag
válasz
dorika87 #7677 üzenetére
Esetleg ezzel a mi home apk-val tegyél egy próbát. Minden régiót támogat. A régi alkalmazást töröld telepítés előtt.
mi home vevs -
dorika87
őstag
igen
-
dorika87
őstag
válasz
dorika87 #7674 üzenetére
A Xiaomi Home alkalmazásba nem tudtam beletenni, mert mint kiderült nem azonos a régióval amiben a többi eszköz van. (Szingapúr, Kínai, USA, Oroszországot ajánlja fel) Viszont ha maga a mozgásérzékelő funkció a párosítás nélkül nem működik, akkor azt hiszem az lesz a következő lépés, hogy visszaküldöm a készüléket.
Vagy van valami megoldás arra, hogy párosítsam a telóval? -
dorika87
őstag
Sziaisztok!
Vettem egy Xiaomi mozgásérzékelős lámpát (Xiaomi Mi Moiton Light 2) és beletettem a három darab elemet, ha kapcsolgatom a két állású kapcsolót akkor működik is és szépen világot, de amint kikapcsol nem tudom sehogy sem működésre bírni a mozgásérzékelőjét?
Van valami trükkje esetleg, hogy mit kéne csinálnom. Teljesen sötét helyiségben próbálkozom vele, de nem akar működni.
Vagy valami hibás darabot fogtam esetleg ki? -
kakukkmarci
senior tag
Ja, lehet, hogy úgy nem lesz vészes. Nálunk is két Xiaomi Smartmi Convector Heater 1S ment, a fogyasztásuk szerintem nem sokban különbözhet.
De ha nyugodt akarsz lenni, dugj be elé a konnektorba egy fogyasztásmérőt és figyeld.
Ebből én a durva számla után beszereztem 4 db Blitzwolfot, amik azóta is mennek. -
hifikus
tag
A panelok távfűtésével elő szokott fordulni, hogy ha a user nyárra zárva hagyja a radiátor thermoszelepjét télen amikor kinyitja, nem nyit ki, vagy nem teljesen. Kicsit meg kell erőszakolni, hogy teljesen kinyisson, lehet, hogy nálad is melegebb lenne a radiátor utána. Be kell nyomni a tűt, és hagyni kell hogy a rugó kirugja teljes erőből.
-
batagy
őstag
válasz
kakukkmarci #7670 üzenetére
Köszönöm neked is, és a többieknek is.
Bár nem a "Xiaomi Mi Smart Space Heater S" -t , hanem a "Xiaomi Smartmi Convector Heater 1S" digitális verzióját venném inkább.Én egy panelben lakok, ahol normál esetben télen 23-24 fok van bent. De most idén a fölöttem lévő lakásban nincs fűtés, megvették, le van verve és szerelve minden, nincs radiátor felszerelve. Csak tavasszal folytatják. Emiatt felülről a plafon felül érződik a hideg, és a radiátor (ami amúgy 40-45 fok között mozog) nem tudja felfűteni a szobát. Kb 20-21 fok van, de az nekem kevés. Ezt a 20-21 fokot lenne jó tovább emelni kb 2 fokkal, egy 19 m2-es szobában.
Ha ennyit szeretnék fűteni, azt is inkább csak reggel és este, akkor talán nem eszi le a gatyámat?
-
hundai
aktív tag
Sziasztok!
Smart home hub 2 vel meg lehet oldani valahogy, hogy egy másik gyártó bt vel rendelkező fűtését tudjam irányítani távolról , annak a gyári appjával?
-
morfondőr
addikt
Sziasztok!
Egy ideje használok egy régi Aqara hubot, ami kínai régiós. Van itthon pár hőmérséklet szenzor, mini switch, yeelight lámpa és imilab kamera. Eddig a Mi Home appal vezéreltem mindent, amivel nincs is gond. Váltani akartam EU régióra, ezért rendeltem egy Aqara E1 hub-ot, amit a Mi Home app nem hajlandó felismerni. Utána jártam, csak kínai régióban a kínai E1-et lehet hozzá párosítani.
Kérdésem, ha veszek egy Xiaomi hub-ot, akkor a Zigbee-s Aqara hőmérőim és kapcsolóim használhatók lesznek vele?
Előre is köszi a választ! -
batagy
őstag
válasz
tothgeza2017 #7561 üzenetére
Sziasztok!
Egy korábbira reagálok.
Épp ez érdekel engem is, azaz, ha vennék egy "Xiaomi Mi Smart Space Heater S" konvektort, akkor meg tudom-e oldani, hogy ne a saját termosztátját használja, hanem a szoba egy más részén elhelyezett szenzort.Főképpen azért, mert a saját termosztátra azt olvastam, hogy csak 18, 20, 22, 24, 26, 28 ° C fokok állíthatók be, illetve a fűtőtestbe beszerelt szenzor nyilván mindig magasabb hőmérsékletet jelez, mint a szobahőmérséklet (gondolom). Tehát nem elég finoman állítható. És ha pl 23 fokot akarok a szobában, akkor lehet hogy a max 28 fokra kellene állítani?
Tehát akkor egy "Xiaomi Mi Temperature and Humidity Monitor 2" és egy "Xiaomi Smart Home Hub 2" -vel összelőhető ez Wifin? Akkor lehet finoman szabályozni a fűtést és valós hőmérsékleten?
Egyébként bevált neked a Xiaomi Mi Smart Space Heater S?
Mennyire vagy vele elégedett?
Mik a hátrányai esetleg?
Van rajta valami olyan LED ami éjjel világít és nem kapcsolható ki?Előre is kösz!
-
arsenix
tag
Sziasztok, olvastam hogy valami varialas a xiaomi outdoor camera home surveilance módjával
Anyukamnak szeretnék kamerakat venni, az lenne a lenyeg hogy 7 napra ingyenesen tarolja felhoben a felveteleket, ez jelenleg ingyenes? Es miben tud tobbet ha elofizetek? Es mennyibe kerul?
Köszönöm
-
erzol
őstag
válasz
slimshady #7660 üzenetére
Weather Underground-on kell regisztrálni az állomást, ott kapsz egy kódszámot, ami az állomásodat jelöli és ennek a segítségével veszi át az időkép a méréseket.
Tuya kérdésben szerintem az időjárás állomás topikban biztos tudnak segíteni. -
slimshady
senior tag
-
dsk976
csendes tag
válasz
speedyo #7654 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Megpróbáltam én is Vevs-el, és sikerült is hozzáadnom az egyik gatewayt. A másikat nem tudtam resetelni, ezért ráhagytam, időm se volt rá és fel is kellett volna venni újra a child device-okat, meg a szabályokat, szóval nem foglalkoztam vele. Majd pár nap múlva egyszercsak minden működött magától. Megjelentek a Vevs-be betett egyszem gw alatt is child device-ok, és működött a másikon is minden, ami korábban. Ekkor letöröltem a Vevs-t és visszatettem a gyári alkalmazást és benne volt minden működőképesen. Szóval nem tudom mi történt, de ezekszerint csak várnom kellett volna türelmesen és magától megjavult volna.
Ja, és valószínűleg azért nem tudtam resetelni a máiskat, mert mint kiderült, beállítottam, hogy csak alkalmazásból lehessen törölni és erre már nem emlékeztem. -
Moki2
aktív tag
válasz
Leonardo91 #7657 üzenetére
Esetleg próbáld a wifi csatornát kézzel átállítani és DNS szervernek google-t beállítani (8.8.8.8 ,8.8.4.4 )
-
Leonardo91
őstag
Sziasztok
Ezek a kis cuccok van vannak itthon
Xiaomi Mi Smart LED Bulb
Xiaomi Mi Motion-Activated Night Light 2
2db Xiaomi temperature and humidity 2A problémám az lenne , hogy ebből csak a 2db hőmérséklet érzékelőt tudom regisztrálni a Mi alkalmazásba
A másik kettőt meg se találja a telefon
A vicc az , hogy mikor megvettem őket működött , azonnal felismerte az alkalmazás , aztán volt egy teljes wifi újra konfigurálás itthon és az izzó nem működött , meg se találta , újra raktam az alkalmazást, töröltem az eszközöket de csak a 2 kis eszközt találja meg...
Valakinek valami ötlete? -
dsk976
csendes tag
Sziasztok!
Hat nappal ezelőtt, november 22-én 01:29-kor mindkét Kínai régiós MI Gateway-em offline-a ment és azóta se tudtam őket feléleszteni. A többi kínai régiós kütyüm, ami nem ezeken keresztül csatlakozik továbbra is működik, de a zigbee-s nyomógombok és érzékelők természetesen nem. Hat éve használom őket és nem terveztem még kidobni. Van valakinek ötlete, hogy mi történhetett? Ha restelem és újból megpróbálom hozzáadni a Mi Home appban, akkor odáig eljutok, hogy a hálózatot bekonfigurálja és csatlakozik a wifire, de a végén ennek ellenére azt írja ki az app, hogy "hálózati kapcsolódás időtullépése". Most akkor mi van? Kuka az egész rendszer?Mi történhetett? A kínaiak letiltották ezek használatát külföldről?
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Xiaomi wireless outdoor security camerát használok 2 db-ot. Néha megbolondulnak és nem rögztik az eseményt, az egyiket resteltem, újra párosítottama receiver-rel, erre most nem adnak élőképet,meg szerintem nem rögzítenek minden eseményt.
Nem értem az okát, mert a wifi megy mnden rendben kéne legyen, de azt mondja, hogy nem tudta bekapcsolni a kamerát(miközben vett fel nemrég is mozgást) "(Couldn't turn on camera (4) Please try again later)"
Ha nem jó helyen kérdezek, akkor a továbbirányítást is megköszönöm. -
fweb
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok ebben a témában. Van egy Xiaomi Smart Home Hub 2 készülékem, vettem hozzá Xiaomi Mi Ajtó és Ablak Szenzor 2/BHR5154GL-t és az lett volna a célom hogy ajtónyitásnál egy hangszóróra kiküldjek egy figyelmeztető hangot. De nem tudok ilyen eseményt beállítani. Nincs ilyen opció. Mi a megoldás erre? Közben vettem egy Xiaomi QBH4218GL Smart Speaker-t. Hátha a rendszerbe illesztve lesz egy opció az eseményhangra is, de nem. Mindent itthon vettem, szóval európai. A telefonos üzenetküldés az használhatatlan. Vagy nem jön meg, vagy nagy késéssel. Szóval mindenképp hangszóróra kellene eseményt kiküldenem. Előre is köszi a segítséget.
-
G-Bali
senior tag
Sziasztok !
Segítséget kérnék MiHome-hoz szeretnék egy Xiaomi Motion Sensor 2S -t, de amit rendeltem Kínai régiós ,és nekem M.o ra van állítva , így nem is látja sajnos .
De nem is nagyon találok Global verziót ebből ...
Van olyan megoldás ami Mozgás és Fény érzékelős ,be lehet állítani a Lux-ot a kívánt értékre ,és be lehet tenni Xiaomi Home-be ?Köszönöm előre is
-
tome0001
senior tag
Sziasztok,
Létezik olyan Xiaomi beltéri kamera ami tud rögzíteni hálózaton keresztül Synology NAS-ra? Xiaomi Mi Home Pro 360° 2K-m van, ezzel ugye nem lehet megoldani, talán csak saját Xiaomi router esetén, de nekem Asus routerem van.
Köszi előre is a válaszokat. -
Körmi
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne azokhoz akiknek infra van telepítve a szobákban otthon a riasztó rendszerhez. Ha élesítve van a riasztórendszer egy smart cam C200 vagy C500 ha megmozdul azt érzékeli beriaszt rá vagy nem?
Nekem egy 360° látószögű mennyezeti mozgásérzékelő van felszerelve és kb vele szemben tudnám elhelyezni.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Atilla001
senior tag
Üdv. Xiaomi Home 9.7.700.7692. Van 4 hőmérőm és 3 kamerám. 12 es android. Xiaomi redmi note 9 pro
kb egy hónapja nem jön semmiről értesítés. Az alkalmazásban ott vannak a riasztások. Szerintem nem beállítás hiányzik, ha csak nem függ össze az értesítés valami más xiaomi alkalmazással is amit esetleg letiltottam.
1. másnak is vagy nálam a probléma?
2. mi történik ha letörlöm az APP-ot és visszateszem? lehet e menteni az eszközöket és vissza szinkronizálni. pölö a kamerám nagyon magasan van egy QR kódért. Van xiaomi fiókom is. Van erre működő megoldás?
Köszönöm a türelmet! thx -
G-Bali
senior tag
Nekem is kicsit az előttem szolóhoz kapcsolodik a kérdésem .
nekem még a kerek HUB-om van ,és ahoz szeretnék egy olyan mozgás és fény érzékelőt (xiaomi human body sensor 2) de ilyen nagyon nem lehet kapni (xiaomi) ami Fény és Moszgás is tudja
Kérdés :Mert az nem tudom hogy be lehet állítani úgy hogy egy ajtónyítóhoz akarnám csapolni hogy egy bizonyos Fény (LUX) alatt kapcsolojon fel amikot kinyilik az ajtó,és egy bizonyos ideig égjen a lámpa (LED Bulb Yeelight) .De nem tudom hogy LUX-ot tudok hozzá állítani és mozgást is ha pl nem nyilik az ajtó ,de ott mennek el akkoris kapcsoljon fel egy bizonyos ideig ..
Ez egy palnel bejárati atjónál ahol nincs közvelten kapcsoló ,oda akarok egy fényt varázsolni ezzel a megoldással ,csak nem tudom müködik -e vajon ?!
(Mi Home-ba)
Köszönöm ! -
Gubbba
tag
Sziasztok!
Próbáltam keresni, de sehol nem találtam egyértelmű választ. Tudja valaki, hogy az Aqara mozgásérzékelői (P1, P2) használhatók-e a Xiaomi Smart Home Hub 2-vel? Elvileg tud wifit, bluetooth-t, zigbee-t a hub, de nem tudom ez így önmagában garancia-e bármire. Egy Yeelight 1S ledszalagot szeretnék kapcsolni vele (ha mozgás van éjszaka). A Mi Home app-ot használom jelenleg, de a hub-ra egyelőre csak Xiaomi hőmérők vannak kötve. A Xiaomi saját mozgásérzékelőjét már nem lehet kapni sehol, és nem is vagyok biztos benne, hogy abban fény érzékelő volt-e.
-
Tomate
veterán
Sziasztok!
van egy c500 pro kamerám amit nem tudok párosítani a xiaomi home alkalmazással, nem tetszik neki a régió (mainland China)
az eszközeim miatt csak ez a régió jó. Két különböző kamerával is ez van, pedig globális verziók. Egyiket aliról vettem másik itthoni beszerzés. Esetleg másik alkalmazás amit tudok hozzá használni?
köszönöm -
Buckey
őstag
És egy tapasztalat.
Estefelé hülyülnek meg az okos eszközök, reggel minden tökéletesen működik.
Pedig újraindítottam mindent is, átnéztem a router beállításokat, optimalizáltam a WIFI sávokat, leválasztottam/újra hozzáadtam a problémás eszközöket, minden jónak tűnik, de valami mégsem jó.
Már ötletem sincs, mi lehet a probléma (azon kívül, hogy Xiaomi). -
Buckey
őstag
válasz
kalozhun100 #7629 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy belevau, de én is kínlódom ezzel a "csodálatos", "okos" rendszerrel. Mindig van valami baja. Hol egyik lámpa nem kapcsol fel, de egyszer csak megjavul, majd a másik meg le. És van, hogy napokig, volt olyan, hogy pár hétig is semmi baja nem volt. Egyszer csak megkergül, pedig semmi nem lett változtatva a hálózaton sem.
Most azt játsza, hogy az egyik lámpa Offline, és az istenért nem tudom csatlakoztatni az alkalmazáshoz. Szerinte a 0 cm is túl messze van, mert mindig azt írja, hogy tegyem közelebb a routerhez.
Úgyhogy, én senkinek nem ajánlom a Xiaomi okos rendszerét! -
nemethsza
tag
válasz
kalozhun100 #7627 üzenetére
Régiók stimmelnek?
-
kalozhun100
őstag
Valaki járt már ugy hogy az istenért se találja meg az eszközt a xiaomi home app? az alany egy smart doorbell 3.
-
bishop100
csendes tag
Sziasztok!
Van egy lumi.camera.aq1 (ZNSXJ11LM) kamerám.
Idáig a Mi Home alkalmazással használtam, mindig nagyon döcögős volt a dolog de most már szinte soha nem is jön be a kamera képe.Van rá valami mód, hogy RTSP képessé tegyem, hogy tudjam használni?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
dartsos
tag
Sziasztok!
Van egy Xiaomi Smart hub 2-m.
Vagy 2-3 napja elkezdte csinálni, hogy mostmár kb. 5 percenként offline-ra teszi magát.
Most wifin csatlakozik, mikor offlinera teszi magát, akkor poor network-re panaszkodik.
Több hónapig semmi baj nem volt.
Jobb lenne kábellel összekötnöm a routerrel vagy ez valami fizikai hiba lesz?Köszönöm segitségetek.
-
bupemko
senior tag
válasz
jambiyya #7620 üzenetére
Attól függ, mik voltak rajta és milyen régiót használtál.
Nekem a legújabb GW nincs még, de korábbiból van 3, ezek nekem most mind Hungary / DE szerveren lógnak.
Az iPhone alatt futó Mi Home appban a kínai piacra szánt termékek nem látszanak (az egyik kínai beszerzésű GW se), de Android Mi Home vevs verzióval látok mindent.
Home Assistant is lát mindent a Xiaommi Miot Auto HACS integrációval (ezzel iPhone alatt is megy minden Home Assistant app-ban). -
kakukkmarci
senior tag
Én ilyennel oldottam meg, ezzel működik egy öreg LG klíma: XIAOMI Mijia Universal Remote Controller Switch Smart WiFi Mi Home APP Remote Control Surpport Mi AI Speaker Voice Control Plusz egy Samsung TV-t is visz...
De ez is kell hozzá: XIAOMI Mijia Smart Multimode Gateway WIFI ZigBee3.0 WiFi Bluetooth/Bluetooth Mesh Work With Mijia APP Intelligent Home Hub IOS Homekit From Xiaomi Youpin
Nyilván más megoldások is működhetnek, ez sem volt zökkenőmentes, sokváltozós a dolog, kellett vele küzdeni, de régóta stabil és jól működik.
Ja, ha néha használom is, én kamerán ellenőrzöm, be/kikapcsolt-e...
Bocsi, a linkek már nem élnek... -
jambiyya
őstag
Sziasztok!
Tönkre ment a xiaomi smart hub-om. Kínai vásárlás volt, mint ahogy az összes ráakasztott eszköz is.
Van még ez a "kínai vs global" marhaság? Vehetek magyar boltból smart home hub 2-t?
Nagyon köszi. -
nemethsza
tag
Alapvetően - más híján - nem rossz az IR-es klímavezérlés, ha van egy kis szerencséd, akkor a fő funkciókat le is lehet könnyen követni az applikációval. Ami szerintem fontos, hogy a lamellákra tegyél egy nyitásérzékelőt, az IR-rel ugyanis nincs visszajelzés, hogy vette-e a parancsot. A nyitásérzékelővel legalább az on-offról lesz infód.
-
R3plic
csendes tag
Sziasztok!
Van itthon egy Mitsubishi klímám, amit szeretnék távolról irányítani. Erre az egyik lehetőség egy wifi modul beszerelése lenne, de az árakat nézegetve lehet, hogy jobban járnék valami Xiaomi IR megoldással. A kérdésem az lenne, hogy milyen eszközökre lenne szükségem ahhoz, hogy a telefonomról igény szerint ki és be tudjam kapcsolni a klímámat? Vannak már Xiaomi eszközeim (kamera, hőmérő, repeater), így az már csak bónusz lenne, ha ezeket valami "összefogná".
Köszi előre is a segítséget. -
bupemko
senior tag
válasz
laczkoviktor #7614 üzenetére
Be lehet állítani Google Home-ban Mi integrációt:
Hozzáadás, Eszköz, Kompatibilis a Google Home-mal, Mi Home.
Itt az összekapcsoláshoz be kell lépni a Mi Home-hoz használt felhasználónévvel és jelszóval és ezzel elérhetővé válnak azok a Mi Home eszközök, melyek Google Home kompatibilisek.Google Home-os Mi smart speaker-t közvetlenül kell felvenni Google Home-ba:
Hozzáadás, Eszköz, Google Nest- vagy partnereszköz opcióval. -
Papa-Het
aktív tag
Sziasztok, Xiaomi Smart speaker-rel van valakinek tapasztalata? 1 generációs DTS verzió nem IR. Sztereó módban tegnap óta ugrál a hang 3 mp-ként. Olyan mintha a balanszt elhúznád a balról a jobbra ezen időintervallumban. Van bárkinek ötlete? Külön-külön jól működik, illetve eddig is mentek sztereóban. iOS-ről van használva. 5x lett factory reset, más google home fiókkal is ki lett próbálva, ugyanez. Az eszköz adta meg magát?
-
pomk
őstag
Sziasztok!
Adott egy okos konnektor, terasz esti hangulatfényt kapcsolgatok vele.
Beállítottam vele a Xiaomi Home appban az Időzítés menü alatt, hogy 20:00-kor be 23:00-kor pedig ki kapcsoljon. Rendszeresen előfordul, teljesen véletlenszerűen (legalábbis még nem sikerült kitalálnom miért), hogy 23:00 előtt ki kapcsol. Tegnap este pl. 21:00 előtt kicsivel, előtte alkalommal valamikor 21:30 után. Az alkalmazás napló fileban nem találok semmi hiba üzenetet, push üzenet, semmi.
Ha egy ilyen random kikapcsolás manuálisan vissza kapcsolom, akkor pedig megy a beállított 23:00-ig és akkor kapcsol ki.
Ötlet? -
erzol
őstag
válasz
laczkoviktor #7611 üzenetére
Smart speaker-em nekem is van. Az viszont nem kompatibilis a mi home-al.
Sokkal több eszközöm van, de a google csak egy párat ismer fel. -
laczkoviktor
tag
Köszönöm a választ! Eddig eljutottam de azt írja nincs kompatibilis eszköz. Pedig van egy xiaomi smart speaker készülék hozzáadva. Ezért is kérdeztem hogy van e valami trükk. Olvastam valahol hogy más régióra kell állítani a telefont vagy angol nyelvre. De ahogy látom Önnek magyar és gond nélkül megy.
-
erzol
őstag
válasz
laczkoviktor #7609 üzenetére
-
laczkoviktor
tag
Sziasztok! Tudnátok segíteni hogy Google home appot és Mi home appot hogyan tudom összekapcsolni? Van valami trükk? Köszönöm!
-
Upo
addikt
Van egy régebbi Mi Home Security Camera 360 1080P kamerám. Nemrég ráengedtem a frissítést amit már elég régóta jelzett. Na valamikor az éjszaka közepén rányomtam egy reboot-ot, mert kicsit befordult magába. Nagy meglepetésemre, újrainduláskor ordenáré hangosan ordít valami kínai mondatokat, tiszta jó volt amikor a család már aludt.
Van valami módszer ennek az elnémítására? MJSXJ05CM -
imis
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fűnyíró topik
- Linux kezdőknek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kedvenc zene a mai napra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! H310CM i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1660S 6GB Fractal Design Focus G 400W
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest