- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- hdanesz: 50. Debrecen Nagydíj - nemzetközi salakmotorverseny - életemben másodjára
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Remington #24694 üzenetére
nézd meg a tesztrendszerüket is, R3 leszabályozott ventikkel. alapvetően egy csendre kitalált, valamennyire restriktív megoldás. az előnye, hogy a kártya hűtésére kerül át a hangsúly, ugyanakkor egy nyitottabb, jobban szellőző háznál teljesen más eredmények jöhetnek ki. olyan helyzetben viszont lehet, hogy más oldal tesztjét érdemesebb nézni.
-
Looserke
őstag
válasz
- = Zk = - #24696 üzenetére
Igazából az érdekelne, hogy ipon-os gariztatással van-e valakinek tapasztalata, mert ma délután játszottam 3 órát gond nélkül, ma este meg egy óra után black screen lett, szóval ha lefuttatnak egy 3D Markot a kártyán a szervízben és visszaküldik mert szerintük "hibátlan" akkor az nem lesz jó.
Sajnos azért derült ki ilyen későn a VGA hiba mert először a RAMra gyanakodtam, utána CPU-ra, mivel azt húztam 4.2-re, és csak utána a VGAra miután mindent alapra tettem és úgy is black screen lett.
Ja és először google-ban "7850 BSOD"-ra kerestem rá és az félre vezetett mert ez "BS" azaz black screen hiba.És mostanában egyre gyakrabban dobálja a black screeneket, gyakorlatilag naponta, de egy gyors teszt nem biztos hogy pont kihozza a hibát a szervízben.
-
szacsee
nagyúr
válasz
proci985 #24683 üzenetére
Kösz a kimerítő választ!
7870 és 7950 közt őrlődöm igazából.
Iracinggal szoktam lekötni magam a legjobban, persze van 1-2 kitérő is, de legtöbbet iR.
CF nem skálázódik annyira jól, mint a mai játékokban, ezért félek a CF-től.
Anno 5770 CF-ről váltottam 6950-re, mert akadt pár anomália ami miatt valamerre mozdulnom kellett.
Kicsit piszkáltam a beállításokat és kb 70 FPS fölé tudtam vinni 3 monitorral egy belakott practice szerveren, ami nem rossz. Viszont Spa-ban és Suzukában vannak gondok pl Spa endurance célegyenesre ráfordítónál + buszmegálló és Suzuka szintén célegyenesre ráfordítónál nagyon esik az FPS.
Majd egy tömött szerón meglesem ezeket a pályákat is, mert a 70-80 FPS már elmegy kategória, de IR-nél sajnos ha 60-65FPS-re beesik, akkor valamiért nagyon akadozik (valszeg fizikai motorral van összefüggésben).
7950 is kb 20%-al lehet jobb mint elvileg a 7870 ha jól saccolom, de lehet őket húzni rendesen sokak szerint.
Árban viszont nagyobb a difi ahogy feljebb lépkedek és most így ~310 Ft-os eurónál csak jobb lehet... remélem.
No mindegy addigra eldől a történet, hogy mit választok, mindenesetre sokat segített amit leírtál.
Köszi!
Stift 2-t feldobom és legalább tudunk viszonyítani valamihez.... -
Looserke
őstag
Sziasztok!
Januárban vettem egy Sapphire 7850 OC 2GB-os kártyát az ipon-ban és sajnos engem is érint ez a jelenség:
Van valakinek tapasztalata a gariztatással kapcsolatban? A kártya és a CPU sincs húzva, a táp meg egy 600Wos FSP Aurum Gold.
-
GergoHD
tag
válasz
proci985 #24688 üzenetére
Köszi így most már jobban tudtam viszonyítani nekem most egy MSI7870-es kártyám van ventilátorszabályzója hibás :S de alapjáraton ilyen 1000RPM környékén meglehetősen halk az én fülemnek egészen 1600-1700RPM-ig. Most ott tartok hogy a boltban ahol vettem csak asus msi és sapphire van és megpróbálom megbeszélni h garanciába cseréljék ki az msi-met egy asusra hátha az megbízhatóbb és valamivel jobb. Ezért érdeklődök még hogy melyik márka jobb.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Algotis #24689 üzenetére
simán szabályozd le és mérd a hőfokokat. de a 7850 alapvetően egy 130Wos kártya, ami a gyakorlatban kevesebbet fogyaszt, idleben meg főleg. elégnek kell lennie a leszabályozott hűtésnek is.
Trebron09: "Strangely, a thermal pad near the base helps cool only four of the eight memory chips while the other four are left bare." @silentpcreview
itt is látszik, hogy az asus 7870 hűtése nem teljesen az igazi.
-
Algotis
addikt
Sziasztok!
Szóval a 7850OC kártyámon eléggé lehet hallani, ahogy 40%-on pörög. (Gigabyte)
De az a baj, hogy ha játszok, ha nem mindig 40%.
Ha semmittevés közben leveszem 20%-ra, hogy ne halljam, akkor mennyire melegedne? Vagy nem kéne? -
proci985
MODERÁTOR
válasz
GergoHD #24686 üzenetére
típusfüggő. pár esetben a hűtés nekem első ránézésére egyezik (XFX), más esetben nagyon komoly különbségek lehetnek (Giga 7850 és 7870 OC).
ha az akusztikus teljesítmény a legfontosabb, akkor szerintem a háromslotos Giga 7870 az Accelero Extremevel verhetetlen. két sloton ha a HIS ICEQ 7870 hűtése megegyezik a 6950ével, akkor az is csendes lesz. a PowerColor és az XFX is elvileg nagyon jó akusztikusan, Club3d royal queen is érdekes lehet bár abból 7870et annyira nem néztem. az Asusra silentpcreview panaszkodott, MSIknél pedig általában agresszívabb a vezérlés.
(de az én szemszögemből a hűtés stock állapotban a fontos, a többi kevésbé érdekes)
-
brd
nagyúr
Nem normális, de nem tudsz vele mit csinálni. Majd a következő driverben talán javítják.
Az a probléma, hogy ha távoli asztallal lépsz be, akkor nem a grafikus kártya jeleníti meg a képet, hanem csak egy program (OS), és ez sok programnak megfekszi a gyomrát, nem tud vele mit kezdeni, mert ilyenkor a VGA teljesen inaktív (is lehet). Az AB ezért ír 0-t, mert nem találja a VGA-t ilyenkor.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
zserbox #24684 üzenetére
hát, ebben nem lennék biztos.
cég elszúrta a rendelésem, úgy kaptam a jelenlegi kártyám egy 6970 ICEQ helyett. de második kártyának nem véletlenül jön egy PowerColor mellé, és nem még egy HIS. elfogadható, de a 6950 ICEQ után a 7850 nekem a hűtése miatt csalódás. a 7870nek elvileg már jó a hűtése, de a Gigán meg mégiscsak egy Accelero Extreme van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
szacsee #24674 üzenetére
utóbbi napok rövid tapasztalatai, hűtés/zaj tekintetben elsődlegesen, 7850ekre koncentrálva. 7870ből amit néztem arra is írok. linkeket nem kapsz, de ha gondolod előkeresem őket
Asus:
- a DCU2 terhelve nem halk, nagyon agresszív a ventiszabályozása, vékonyak a ventijei. silentpcreview tesztelte, olcsósították a hűtését eléggé (ramot hűteni ki fog?), ahhoz képest meg prémium áron megy. szvsz hanyagolós, hiába halk üresen. állítólag a 7870é egy fokkal jobb. van OCs is. sima DP csatikkal szerelik őket.
MSI:
- kétféle duplaventis kivitel van. vékony ventik, három 6milis cső, az asusnál enyhébb, de még mindig agresszív ventivezérlés. üresben halk, egyébként megjön a hangja. techpowerup teszten OC alatt alacsony GPU hőfokok ellenére elvérzett, gyanús, hogy a VRMhűtése nem az igazi.
Gigabyte:
- 7850: a duplaventis ventijei vékonyak, az OC ventivezérlése nagyon agresszív és terhelve nagyon hangos legalább egy teszt szerint. tetejében ez volt az a hűtés, ami az 560ti kártyákon leszerepelt, folyamatosan döglöttek a ventik. 70% fölött állítólag reszelő hangja van legalább egy teszt szerint, szóval szerintem megint felejtős. magas gyári OC
- 7870: az Accelero Extreme kipróbált, bejáratott darab, ajánlott. cserébe hatalmas, de valamit valamiért.
XFX:
- a duplaventis DD nagyon úgy néz ki jó, élettartam garit adnak rá pár országban. extrahosszú PCB, a 69x0 idején megtépázott renoméjukat valszeg itt próbálják helyrerakni. állítólag terhelve se hangos, de vannak jobbak. van belőle magas OCs is.
HIS:
- 7850 ICEQ turbo "iCool": 2x8milis cső, a venti ballos de házban annyira nem vészes. alapból agresszív a ventiszabályozása (az én fülemnek), de szépen halkítható és úgy is egész értelmes hőfokokat tud. magas gyári OC. kieg: gyári állapotban terhelés alatt nem halk. a hozzá adott programmal szépen és grafikusan lehet állítani, hogy hogy viselkedjen és ügyesen -tehát zavaró hangátmenet nélkül- vezérel, de gyári beállításokkal a 6950 2GB ICEQhoz képest terhelve hangos. leszabályozva már terhelve sincs hangja és úgy is 70 fok alatt marad, szóval alapvetően azért nem rossz a hűtése, de akinek csend kell kiegészítő programok nélkül, annak nem ez az igazi. (hosszabb kieg, mivel ezzel már van tapasztalatom)
- 7870 ICEQ: ez a régi 6950en látott megoldást kapta képek alapján, a venti hubja alapján az Adda venti is stimmel. 2x6 + 2x8mm cső, a 6950en nagyon meg voltam vele elégedve, pedig egy HR03GTvel szerelt passzív megoldást váltott.
Sapphire:
- döglenek a Flex kivételével, a Flex állítólag jó.
Club 3d:
- egy venti, rendes hűtés, a Royal Queen általában halkabb a kétventiseknél és hűtése is ok. nem rossz, de van jobb
PowerColor:
- PCS+: rendes vastagságú venti, laza ventiprofil, nagyon halk terhelve is, talán a legkiegyensúlyozottab versenyző. ha vársz holnapig, akkor ha minden jól megy tudok összehasonlító eredményeket mondani a HIS 7850hez képest.
illetve holnapra ha minden jólmegy dél körül megjön a PowerColor a HIS mellé, aztán tudok mondani Eyefinitys eredményeket is, Neked úgyis az kell. iRacingem nincs, viszont Shift2 is eléggé igényes, ill felrakhatok egy SimBim RaceRoomot is.
-
Toxy
aktív tag
Az normális hogyha a gépemre távoli asztallal lépek, akkor a catalyst kiirja hogy a program működése leállt?
Amióta az új driver van fenn azóta jelent meg a jelenség.
Illetve másik távoli asztalos észrevétel: hogy a gpu hőmérsékletet az MSI AB távoli asztalról belépve 0-foknak jelzi. ez korábbi driverrel is így volt. erz miért ilyen?
Köszi.
Ja Win 8 Pro x64 az OS.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
RetepNyaraB #24677 üzenetére
Dehogy irónia. Majdnem sírva fakadtam, hogy olyan országban ahol sokkal többet keresnek, ennyiért adnak egy ilyen kártyát. Erre írtam, hogy hihetetlen. Az alaplap után rögtön rákerestem, aztán majdnem kiesett a szemem.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
szacsee #24674 üzenetére
A 7870 xt-hez képest nem több 10%-nál a 7950 előnye. Persze az is drágább, mint a "sima" 7870.
A 7950-nél meg szintén 15%-kal jobb a 7970Ez így nem vezet sehova.
(#24671) Kean_Sorbo ez most irónia, vagy sem? Mert itthon jelenleg 73K+posta a legolcsóbb; kint 63 szállítva...
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Érdeklődnék, hogy milyen a kártya teljesítménye (7870) jelenlegi driverekkel 6950 2gb-os VGA-hoz képest, illetve a 7950-es VGA hány százalékkal lehet gyorsabb? Sajnos csak régebbi teszteket néztem, ahol még pariban volt a 6950 a 7850-el, de ma már állítólag sokat gyorsult a drivereknek köszönhetően.
Melyik kártyát érdemes választanom, ha fontos a 2 mini DP csati és a 3 év gar?
Lehetőleg hűtésével ne legyen gond és ha boost-os akkor jó lenne, ha kiiktatható lenne.
Válaszokat előre is köszönöm! -
tthomasso
tag
válasz
Kean_Sorbo #24671 üzenetére
Én is kb. annyiért vettem nemrég, de megérte.
-
Anaren91
senior tag
válasz
csucsbicep #24647 üzenetére
Igen maxra volt állítva.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
RetepNyaraB #24667 üzenetére
A 7870XT is milyen jó árban van. Hihetetlen. Kb. 63eFt
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Kean_Sorbo #24663 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
Kean_Sorbo #24663 üzenetére
Ok, köszi. Ma is megtudtam valami újat (hogy léteznek értelmes akciók nálunk is számtech termékeknél
).
-
nubreed
veterán
válasz
Kean_Sorbo #24661 üzenetére
Azt látom, hogy most mennyibe kerül (~39k) Mennyi ennek a rendes, nem "szuperszerdás" ára?
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
nubreed #24660 üzenetére
Még egy példa. Aki ezt az alaplapot most kihagyja.... És ez is "szuperszerdás". Kérdés meddig.
-
nubreed
veterán
válasz
Kean_Sorbo #24657 üzenetére
Akkor te egy szerencsés ember vagy ha már láttál, sőt esetleg vettél is ilyen akcióban mondjuk pont videokátyát de ilyen szintű akciót számtech termékeknél én még sosem láttam magyar kiskernél (amazonon természetesen igen, de az más tészta, nem is lehet összehasonlítani a magyar valósággal).
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz
nubreed #24651 üzenetére
Jó lesz az 10eFt-nak is.
Nézd csak meg az árgrafikont. Pl. Október 17-én, azaz "szuperszerdán" 9eFt-ot esett az ára. Vettem is egyet. -
maxxxboy
tag
Sziasztok!
Elgondolkodtam, hogy újrapasztázom a a vgaimat, hátha kicsit hűvösebbek lennének.
Melyiket ajánljátok? Ezüst, vagy 'sima' fehér?
Esetleg konkrét típus is van amelyik a legjobb lenne hővezetés szempontjából?
Előre is köszi minden épít jellegű hozzászólást!
üdv. -
nubreed
veterán
Ja értem, köszi.
Ilyen kis árréseknél, amennyiért a számtech boltok általában dolgoznak nem érdemes csodákat várni. Ha esetleg még le is akciózzák is ezt a kártyát, 1-2 ezer forintnál nem fog többet nyerni vele, inkább azon múlik ez az egész most, hogy most épp gyenge a forint. Szerintem 1-2 ezer Ft spórolásnál többet ér az hogy megvan holnapra a kártyája ha ma megrendeli még. -
nubreed
veterán
válasz
Kean_Sorbo #24648 üzenetére
Miért, mi lesz szerdán?
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Na újrapasztáztuk haverral a kártyát. Valamivel jobb lett, de azt vettem észre hogy valamiért nagyon lassan veszi feljebb a venti fordulatot a kártya. Heavent elindítottam végigment 1x 68 fokig ment fel Ab szerint. Gpu-z szerint meg csak 57 ig... akk most mennyi az annyi?Viszont ventifordulat AB szerint 54% ig ment fel... be lehet állítani valahol hogy ha nagyobb terhelést kap a kártya akkor gyorsabban vegye fel a venti fordulatot?
-
nubreed
veterán
válasz
gootibi #24642 üzenetére
Húh, jól fel ment az ára, mikor én vettem csak 62ezer volt.
Kíváncsi leszek, játékok alatt milyen hőfokon lesz majd neked a gpu. Ha nem gond, majd kicsit teszteld és számolj be. Nekem játéktól függően, 60-70 fok között van a gpu hőmérséklet maximum. Azt tudom, hogy egy csomó embernél ennél kevesebb...
-
gootibi
csendes tag
Köszönöm mindenkinek!
A kártya kiválasztvaASUS: [link]
Nem az OC lett, mert ezt is fel lehet húzni ugyanarra a szintre.
Sajnos játék kupon nem jár hozzá, de már az se érdekel!
Köszönöm nektek, jók voltatok hozzám mint anya a hülye gyerekéhez -
radi8tor
MODERÁTOR
Ne kelljen minden VGA-s topicba egyenként beírnom, hogy OFFtopic hozzászólások írása nem ide való.
Személyeskedés meg végképp nem. -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
gootibi #24627 üzenetére
A Flex kártyákkal nincs gond. Áttervezett a PCB, és a tápáramkör is erősebb a várható nagyobb felbontás és terhelés miatt. Ezért nem volt belőlük hibás. Viszont szerintem ez nem ér meg neked +10eFt-ot. Az, hogy nekem pont az van, az az én hobbim. Én mindig Flex kártyát veszek, ezek miatt. Most úgy néz ki, hogy bejött a számításom. Szerintem is maradj az ASUS-nál, az a biztos.
-
Repsol600
addikt
válasz
gootibi #24620 üzenetére
Sapphire-t ne vegyél mert lehet gond lesz vele. De ha szeretnél szívni vele és ide-oda kűldözgetni 1-2 hetenként a kártyát akkor vedd meg nyugodtan.
Asus, MSI, vagy Gigabyte amik ajánlottak, de az MSI-vel voltak venti vezérlési gondok ezért sztem Asus vagy Gigabyte amivel jól jársz. Én is most vettem egy Gigát akinek ilyen van mindenki dicsérte, ezért sztem jó vétel ez is. -
gootibi
csendes tag
Köszi!
Most reggeltem de már két hete a fórumokat bújom és egy belső hang a Sapphire-t javasolja mivel eddig 6 éve csak ilyen karim volt, de akkor ennek most vége. Máshol olvastam, de ezen a fórumon is, hogy a pl a FLEX-el nem voltak ilyen problémák, illetve az újjakal, amik talán már javítottak. Ott kezdődött a probléma mikor arra szántam el magam hogy megrendelem, a jelzálog hitelem mellett nem kis kiadás ezért is kértem ki a véleményeket, mondom, olvastam, de az agy feladta a szolgálatot és teljesen tanácstalan lettem. Persze értem én hogy zavaró hogy jön egy ismeretlen és csak a hülyeségeket kérdezi, de nem húzom tovább, mert egy fél év és még mindig aszon vergődök hogy melyik legyen.
Amit itt olvastam, lényegében mindkettő gyártó (ASUS, MSI) nagyon ajánlott, sőt a Giga is, máshol meg azt olvastam hogy a Giga-nál sok a szériahibás, természetesen hibás termék mindegyiknél megeshet.
Megint sok let a pofázásom és kevés a tény! Bocs ha valakit felbasztam, csak ilyenkor elő tőr a gyermeteg énem és csak kérdezgetek és írok mielőtt gondolkodnék
!
Köszönöm azért a válaszokat és a türelmeteket, visszaolvasva én hamarabb elküldtem volna magam a f...ba!
-
nubreed
veterán
Én is csatlakozom, +1 az Asusnak.
-
korcsi
veterán
Ó, és mind a háromnak Asus van...
-
bazsi0322
tag
-
válasz
gootibi #24620 üzenetére
Figyelj ide, most regisztráltál az oké, de olvass már vissza legalább 1-2 oldalt, nem fogunk állandóan novellákat írni 1-1 embernek mikor épp kártyát akar venni.
Mielőtt én megvettem az ASUS-t, előtte 3-4 hétig vaciláltam hogy mi legyen, olvastam, olvastam és olvastam. Majd csak 1-et kérdeztem, MSI vagy ASUS legyen.
Mindenki ASUS-t javasolt, tehát azt vettem.
Olvass vissza és kész.
-
gootibi
csendes tag
Na jó feladtam, akkor egy utolsó kérdés, 3-om közül melyik
MSI: [link]
SAPPHIRE: [link]
ASUS: [link]
Talán árban az MSI néz ki jobbnak, de mint már mondtam a debil SAPPHIRE beállítottságom miatt és hogy ezekről már nem hallottam bajokat az is érdekel. Az ASUS túl drágánk tűnik, de lehet annyival is jobb, nem tudom! Ha tudnátok érveket hozni mellettük, mint egy hülye ovodásnak úgy nézzetek, gondoljatok rám most
Köszi előre is! -
do3om
addikt
válasz
gootibi #24618 üzenetére
[link]
Pár hsz-en feljebb.
Sapphire 7870 GHz Flex nekem ez van.
Az 1200-as GPU órajelhez már kel neki fesz 1,219 helyett 1,230V és feljebb nem is lehet nagyon stabilan húzni. A ramok 5500-on stabilak feljebb előfordulhat gond de mint látható 6000-en is lemegy pár teszt de annak úgy sincs értelme.
De a tuning nem előre kiszámítható!!!!!!!!
Garis használt 7950 lenne a legfaszább, de arra még rá kel rakni +10 ezret.Az ASUS-al eddig senki sem panaszkodott, MSI-nél volt pár bioshibás.
-
gootibi
csendes tag
válasz
korcsi #24616 üzenetére
Nincs vele bajom, csak úgy olvastam, hogy nem nagyon lehet húzni a rendes változathoz képest, de lehet tévedtek, tévedek!
Nem nagyon gondolkodtam rajta, mivel nem akarok többmonitoros rendszert, de ha lehet húzni, ugyan úgy mint a rendest, akkor talán az még jobban megérné [link]
Nem tudom mi legyen, teljesen összezavarodtam, kuka -
korcsi
veterán
válasz
gyuribácsi88 #24613 üzenetére
Szaffi flex-el mi a baj?
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Körülnéztem és e kettő között verődök:
MSI: [link]
Sapphire: [link]
Talán azért nem félnék Sapphirt venni mert ezek már új lapkával jöttek ki (11199-19-20G) és itt már nem szokott fekete képernyő hiba előfordulni, vagy esetleg tévedek, ha igen nyugodtan basszatok meg, hátha észhez tértek?
Köszi a válaszokat! -
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdés, mert 2 hetes nézegetés után van baj a fejben !
Első kérdés:
SAPPHIRE 11199-19-20G HD7870 2GB OC GDDR5 GHZ EDITION
vagy
SAPPHIRE 11199-10-40G HD7870 2GB GDDR5 FLEX
Természetesen az a 1-2 ezer forint nem érdekel. Hozzáfűzném, hogy több monitoron nem szeretném használni, illetve a későbbiekben egy kis tuninggal szeretnék operálni.Második kérdés:
ipon-ról rendelném az OC-t [link], de ott rossz a kép ha jól látom, de már írtam nekik. Ez a termék az [link], mert ha igen akkor nem jó a kép, sőtt illetve akkor ez nem 1000 MHz-es hanem 1050 MHz-es.Harmadik kérdés:
Tuningpotenciálja milyen, természetesen akinek ilyen kártyája van és próbálta már.Negyedik kérdés:
Az elengedhetetlen kérdés, hogy a blacksreen itt is felüti a fejét, de mintha ezt már kérdezték volna, de azért akinek van az hátha leírja a tapasztalatokat.Előre is köszönöm a válaszokat és a megértéseteket! Nem minden nap veszek ennyiért videókártyát és a jelzálog hitelem mellett szeretnék egy kiváló terméket venni, amivel nincsenek bajok. Eléggé sürgős volna mert ma lenne a rendelés.
Bocs a fogalmazási zavarokért, sietősen írtam.
Esetleg, ha nem jó ez a Sapphire-se, fekete képernyő hiba miatt, melyik márkát ajánljátok ebben az árkategóriában.
Még egyszer köszönöm!
Sziasztok! -
do3om
addikt
Néhány eredmény:
Én még a még a beta 6-os drivert használom és láttam hogy néhány fps növekedés van a beta 7-ben!
Így azzal nem jó összehasonlítani de úgy sem az a lényeg hanem több beállítással mértem.VGA: 1000/4800
Average FPS: 33.5
Minimum FPS: 16.6
Maximum FPS: 304.3VGA: 1000/6000
Average FPS: 36.0
Minimum FPS: 13.5
Maximum FPS: 300.7VGA: 1200/4800
Average FPS: 36.7
Minimum FPS: 16.4
Maximum FPS: 285.0VGA: 1200/6000
Average FPS: 40.5
Minimum FPS: 15.7
Maximum FPS: 306.1VGA: 1200/5500 -ezen van használva
Average FPS: 39.0
Minimum FPS: 15.0
Maximum FPS: 295.9 -
XaraX
addikt
válasz
Algotis #24608 üzenetére
Lemaradt, de azt gondoltam, egyértelmű:
PU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
XaraX
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24600 üzenetére
Proci sebesség talán annyira nem, inkább a valós 4 mag...
Cpu 4500-on, vga alap:
Sniper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-03-17 at 21:16:53
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 33.4
Minimum FPS: 15.6
Maximum FPS: 412.9Number Of Frames: 2560
Average Frame: 29.902ms
Minimum Frame: 2.422ms
Maximum Frame: 64.008msMachine Name: XARAX-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition Service Pack 1 (build 7601), 64-bit
System RAM: 8151MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-2500K CPU @ 3.30GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Ugyanez, de a vga 1335/1450:
Average FPS: 42.2
Minimum FPS: 20.5
Maximum FPS: 413.9Number Of Frames: 3235
Average Frame: 23.694ms
Minimum Frame: 2.416ms
Maximum Frame: 48.803ms
Vga ugyanaz, de a proci 4800-on:Average FPS: 42.2
Minimum FPS: 20.3
Maximum FPS: 431.3Number Of Frames: 3238
Average Frame: 23.675ms
Minimum Frame: 2.319ms
Maximum Frame: 49.262ms -
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #24592 üzenetére
gyakorlatban egy játék és egy atomerőmű hűtésének realtime 3ds modellezése között nincs akkora különbség, mindkettő hard real-time system. játék olyan szempontból kritikus, hogy az egyes képkockák közötti kirajzolási idő varianciája se léphet túl bizonyos határokat. atomerőmű és repülőgép speciális felhasználási terület, de csak azért, mert valami valós idejű rendszer, még nem biztos, hogy magas erőforrás igénye lesz. pl autókban is bőven van embedded real-time system általában C alapon, fontos a sebesség, de inkább ez arról szól, hogy egy gyenge célHWn is jól kell futnia. persze, játéknál ha a program missel pár deadlinet attól még nem lesz katasztrófa (nem úgy, mint egy repülő/reaktor esetén), de programozási szempontból a két terület annyira azért nem áll egymástól messze.
négy mag jobb, adott esetben nyolc mag akár még jobb, de nem minden játék profitál az i5-i7ből, bár van, ami kétség kívül nagyon is.
Algotis: melyik programokat nézted?
szerk: ebből játék szempontjából a Sniper érdekes, az elvileg egy CryEngine 3. az reális, hogy kevés, Crysis 1 se lett volna teljes mértékben elégedett a 2100al (york négymagosokkal van kb egy szinten HT miatt, az meg épp elég volt az első résznek).
-
Algotis
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24602 üzenetére
Nem kicsit...
-
-
Algotis
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24600 üzenetére
Igaz, csak zavar hogy itt a k*rvajó OC-s 7850-em, tovább húzva, de sz@rt sem érek vele, mert visszahúzza a fülénél fogva a proci...
Új hozzászólás Aktív témák
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3146
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M-A R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Cooler Master MasterBox Lite5 500W
- MacBook Pro 16 i7-9750H 32GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest