- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Vigyázz a háttértáradra...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha – bevezető - igényfelmérés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Harmadik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mimi82
aktív tag
válasz
viperabácsi #22499 üzenetére
Hasonló gépet tervezek építeni idén.
-
-
bitum3n
tag
válasz
gyuribácsi88 #22494 üzenetére
Csakhogy az nekem full üres doksi
De nekem nem ezek a tesztek a legfontosabbak, hanem hogy ennyi szenvedés után végre működjön normálisan. -
-
bitum3n
tag
válasz
gyuribácsi88 #22491 üzenetére
Igen ez feltűnt nekem is, de nem tudom miért olyan alacsony.
-
Motaba78
addikt
Megérkezett a giga hd7870 OC vgam, vártam már, kíváncsi leszek mit tud, alapon 1100Mhz-en megy a doboz és honlap szerint.
Szerintem egy gtx460 után meglepetések leszek fps tekintetében.
-
Így kéne kb kinéznie, nálad valami nem stimmel azt a 130 fps-t egy gtx 690 produkálná kb.
niper Elite V2 Benchmark Report
================================
Created: 2013-02-25 at 23:08:11
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 39.3
Minimum FPS: 19.6
Maximum FPS: 340.1Number Of Frames: 3010
Average Frame: 25.454ms
Minimum Frame: 2.940ms
Maximum Frame: 51.073msMachine Name: DOKI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 7 Ultimate Edition
System RAM: 8137MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3570 CPU @ 3.40GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFFKözbe meg is van. nézd már meg a te beállításaidat, meg az enyémet. Az enyém a gyári, nálad az értékek le vannak véve.
-
bitum3n
tag
Average FPS: 138.0
Minimum FPS: 44.0
Maximum FPS: 361.5Number Of Frames: 10581
Average Frame: 7.247ms
Minimum Frame: 2.766ms
Maximum Frame: 22.704msMachine Name: ROBI-PC
Monitors: 1
Operating System: Windows 8 Professional (build 9200), 64-bit
System RAM: 8136MB
CPU: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz
Number of Cores: 4GPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1191
Dedicated VRAM: 2029MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: HIGH
Shadows Detail: HIGH
Draw Distance: LOW
Anti-aliasing: MEDIUM
Advanced Shadows: OFF
Supersampling: OFF
Anisotropic Level: 1
Compute Shaders: OFF
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: ONEz volt a legutolsó doksibab, én csak elindítottam a tesztes és kész
Amúgy 1200ig húztam a gpu clockot, azt írták neten az a max stabil. Mást érdemes még állítani? -
mimi82
aktív tag
válasz
viperabácsi #22486 üzenetére
Milyen géped van és milyen felbontásba játszol vele?
-
kungzi
veterán
Sziasztok. Vennek marcius kozepen egy Asus HD7850 2GB videokarit. Mennyire jo ez jatekra full hd-ban egy 8 magos 4Ghz-es fx proci +8GB DDR3 ram tarsasagaban? Gondolok itt bf3 es crysis3-ra.
-
borkarico
aktív tag
válasz
szijartg #22470 üzenetére
igen, ez így van, ahogy a hivatalos állásfoglalásban le is írja. nekem meg pont ilyen van és érintett is a hibában sajna. ilyenkor köteles cserélnie a kiskernek ugye? nem jöhet vissza hogy nincs semmi baja a kártyának?? mert ez nem lenne egy jó dolog, hogy BS-t dobál és visszadobja a szervíz...
-
mimi82
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22475 üzenetére
December óta figyelem az árát.
Nem ment le.
3év garanciát vállalnak. -
mimi82
aktív tag
-
borkarico
aktív tag
válasz
szijartg #22468 üzenetére
inkább csak a Sapphire-ra panaszkodnak sokan.
Itt a hivatalos állásfoglalás a Sapphire-tól: link
pont ilyen kártyám van (11199-16-20G) és hibás is, dobálja a BS-t, megy is vissza gariba, elméletileg azonnal kell cseréljék hisz a gyártó hivatalosan is elismerte hogy gáz van ezzel a szériával. kíváncsi leszek ....
-
szijartg
őstag
Olvasgattam egy kicsit a topikot és látom, hogy az új 7870-nél mennyi BS-es hiba van.
De, mikor kijöttek akkor nem volt ilyen hiba... mert ami nekem van régebbi, talán még az elsők közt levő hynix ramos 11199-00-20G sapphirem egyszer sem hagyott cserbe! -
Speed®
titán
válasz
kovsol #22466 üzenetére
Sajnos a CX430 nem örökölte a CX400 jóféle belsejét..nem rossz táp, de vannak nála jobbak, ez tény. Viszont olcsó és megbízható, átlag "gémereknek" jó.
Nálam az utolsó 400as egy Liberty volt, 360at tudott, de szintén osztott ágon..ez néha gondot okozott..a mostani CM egybe 40A/480W, épp elég ;p -
kovsol
titán
válasz
Speed® #22465 üzenetére
Az a 336W egy 430 -as táptól tényleg elég harmatos
Nekem a 400W -os tápom 384W 12V -os ággal egy Tahiti LE kártyát 1270/1725Mhz és mellé 4800Mhz -es i5 -t is elvitt. Mondjuk a vga úgy van kötve nálam, hogy a két tápkábel a két különböző ágról megy bele így az se gond, hogy ketté van osztva.
-
-
Speed®
titán
Annak is utánanézhetsz, terhelve felugrik-e az órajel, nem-e esetleg beragad valami miatt 2D közelében..ha más játékban is így viselkedik, esélyes.
A többi vas rendben van, táp is el kell bírja..szóval tippre a VGA körül van valami, esetleg magával a játékkal, de ezt csak Te tudod kideríteni.#22462
A 2. mondatoddal meg is magyaráztad..több, mint esélyes, hogy az a gond. Itt nem fogsz segítséget kapni, amíg ez a tényállás..próbáld ki más (lehetőleg eredeti..legalábbis biztos forrásból származó) játékkal, nem lesz gondod.PCIe átalakító elméletileg nem okozhat gondot, de egy próbát megér hogy külön ágakról kötöd be. A CX430 nem a legcombosabb 12Von a maga 28A/336W értékével, de alapon nem lehet gondja elvileg, bírnia kell.
-
sharm
tag
válasz
Speed® #22459 üzenetére
8giga memoria azt kihagytam.. majd beirom. nem eredeti amugy, nem probaltam meg mast, ezzel akartam megizzasztani direkt.
szerk: most egy dologra tudok gondolni, az pedig a tapellatasnal van.
Az egyik 6os pinbe dugtam a pci os csatit, masikba meg atalakitoval, amibe meg ketto masik szabvanyut kell berakni, es lehet hogy azok egy agon vannak.. Ilyen okozhatja a problemat? -
kovsol
titán
A pár FPS számszerűsítve mit jelent pontosan ? Milyen felbontásban játszol? Ha 1920x1080 vagy alatta akkor very high és 2xSMAA mellett is 30+ fps meg kell legyen.
+Speed(R) kérdéseit is válaszold meg.mod: látom szerkesztettél, szerintem egy másik játékkal is teszteld le, mondjuk FarCry3 BF3 vagy hasonló vga gyilkos játékkal és kiderül a játékkal van-e gond vagy egyéb.
-
Speed®
titán
válasz
Trebron09 #22458 üzenetére
Ez továbbra is a 7850/70 topik..7870el van problémája, mi a gond..?
sharm
Milyen processzor és mennyi memória van alatta, ill. milyen táp eteti? Ezeket a dolgokat nem árt az adatlapodon feltüntetni, ha nem akarod mindig leírni, ahányszor gondod akad..sok mindenre nem lehet ebből a kérdésből ezek nélkül következtetni.
Mással próbáltad, ugyanez a jelenség, vagy kifejezetten C3 csak? Eredeti vagy virágbolti..? Utóbbi esetben nem lesz válasz igazából, ha nem HW gond. -
sharm
tag
Udv!
Ma raktam ossze uj gepet, egy giga hd7870nel, aztan gondoltam lecsekkolom mar a crysis3mat.
Felraktam 13.2 betat is mar de igy is szetlaggolja magat mar az elso palyan. very highon neztem eloszor, aztan highon de azon is ugyanolyan szar :\ elsimitast is probaltam tobbet is, mindig ugyanugy lagg..
Hol lehet a hiba? -
04ahgy
nagyúr
Sziasztok,
A Sapphire Black Screenes tulajok segítéséhez az infomációgyűjtésre létrehoztam egy online kérdőívet. Akinek volt ilyen hibája, kérem töltse ki, adjátok tovább, segítsetek!
Köszönöm.
HGyu
-
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuribácsi88 #22445 üzenetére
Néköm is!
-
lowzor
veterán
Hol 60k a 7870XT? Amúgy egy olyan szintet, ahol már a 7870XT 1,3V-on van, szénné melegszik és szétrobbantja a villanyórát, 1000mhz-en hoz a 7950 1,1V alatt. És szinte az összesben benne van az 1150/1200 mhz, amit 1,2V körül hoznak. A nagyobb mem sávszél is ottvan.
Ha szemfüles vagy szerezhetsz kupont, pl én is szereztem, de még kupon nélkül is jobban megéri szvsz használtan, vagy ha jó áron eltudod csípni 1 boltban. -
- = Zk = -
félisten
válasz
gyuribácsi88 #22445 üzenetére
\o
-
HSM
félisten
válasz
lowzor #22442 üzenetére
Mondtam, amíg elég a 2GB ram, addig él a jobb ár/érték arány. Számold ki, 20%-al gyorsabb és 60k vs 75k új ár (legalábbis az utóbbi hetekben így volt), ami 25%... Szóval valahol a holtverseny és a picit jobb ár/érték között van, és abszolút értékben nézve is ez ugye olcsóbb.
A kupon kb. átverés, egy nagyker osztogatja csak itthon, ha nem épp tőlük rendelt a kisker, lesheted a kuponod... (így járam én is, pedig akciós időben vettem a kártyát....)
Persze, ezeken az arányokon nagyban változtat, hogy éppen melyik kártyát adják olcsóbban, mint általában... -
-
Motaba78
addikt
válasz
csucsbicep #22438 üzenetére
holnap érkezik elméletileg a giga nekem, kiderül milyen lesz, egy giga gtx460OC-1GB vált
-
lowzor
veterán
Nem mondanám jobb ár-érték arányúnak. A 7950 kb 20%-al jobb c2c. +3GB vram+ 384 bit. És nem kell az egekbe emelni a feszt, hogy ugyanazt a teljesítményt elérd vele. 70 körül belehet szerezni használtan, vagy ha kuponnal veszed és azt eladod, akkor újonnan is. Meg néha elég kedvező ára van az iponon is.
-
polgi803
őstag
válasz
csucsbicep #22440 üzenetére
-
polgi803
őstag
válasz
csucsbicep #22438 üzenetére
Akkor Asus 7870 V2 lesz...köszi a helpet mindenkinek! Majd, ha meglesz, valaki segítene kicsit meghúzni a bajuszát Crysis 3-ra?
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #22430 üzenetére
Hát egyik se gond... 65K-ért vettem vatta újonann, egy 7950 legalább egy tízessel lett volna több, de ha kicsit jobban időzítem a vásárlást, még ennyi se lett volna, míg a 7950 inkább 80k környéke. Én is inkább 7950-et vettem volna, de ez sokkal jobb ár/értékben szvsz, amíg elég a 2GB vram, és szerintem FullHD-ben egy darabig még így lesz.
A másik dolog a fogyasztás... Az AMD-nek sikerült a BOOST-al a béka segge alá tolni a kártya gyári fogyasztását, de ez kitűnően orvosolható, a gyári 7870 alá sikerült mennem vele, ami az energiaigényét illeti. A többi majd kiderül a logout cikkből, aminek már az utolsó kozmetikázásait csinálom... -
Dealer95
őstag
Na lehet, hogy hamarosan még jobban fog futni a Crysis 3: [link]
-
do3om
addikt
válasz
borkarico #22429 üzenetére
Ahogy olvasgatom nem csak a Sapphireokkal van baj, igaz abból lényegesen többel és főleg BS, de többen is veszik.
Most ahogy látom mindenki ASUS felé húz, kíváncsi vagyok kiütközik e ott valami hiba. Mert az MSI, GIGA szintén termelt ide selejtet. A HIS kártyák is elég olcsóak érdekes hogy abból nem sok fordul meg itt. A X800XT még ma is gyűri a játékokat egy ideje már a barátnőm tesójánál, akkoriban igen jónak számított ez a márka. -
RVR400
veterán
Nem hajtotta ki azokban a játékokban, amik nem használtak elég szálat. A Cry3 meg pont jó példa rá, hogy hiába fut a húzott 7870-em 100%-on, a proci néha elvegetál, és maximum amúgy is olyan 60%-ra terhelődik. Szóval véleményem szerint így "mán kihajcsa" a durvább kártyákat is.
-
polgi803
őstag
7870 Giga, vagy Asus a jobb?
-
R3laX
addikt
Átírtam MSI AB-nek a cfg-jét amire szükségem lenne. Újraindítás, de így sem adja magát.
-
HSM
félisten
válasz
borkarico #22425 üzenetére
Én MSI-vel szívtam meg a TwinFrozr öntörvényű ventilátorműködésével, a helyette beszerzett Sapphire 7870 XT boost viszont szuper.
(Ez ugye a Tahiti-LE GPU-s verzió.)
Ezekután mondd meg, mi a minőség, az a kártya úgy össze volt rakva, hogy majd megszólalt, erre el van rontva a BIOS, meg a relatíve picike ventikkel.... Helyette meg itt ez a hozzá képest tákolmány Sapphire, és sokkal jobb.Amúgy az Asus 7870-eket is dícsérik itt, főleg a V2-t.
-
R3laX
addikt
MSI AB-ben most a GPU-t 1120-ig engedi, de a Shader Clock, és a Core Voltage letiltva, hiába unlockoltam settings-ben.
-
borkarico
aktív tag
Holnap megy is vissza gariba a Sapphire 7870 Dual-X, sajna sokat nem bírt, 2 hetet
ha lehetséges akkor ASUS 7870-t fogok kérni....
Ma is dobott egy BS-t + 2szer csíkozott is.
Sapphire-ban nagyott csalódtam, ha lehetséges ne vegyetek ilyen márkát mert zsákba macska az egész. legalább is a 7870nél az.
-
Maxxy10
addikt
crysis 3 patch részletek: [link]
-
R3laX
addikt
Nem OC, de akkor is feljebb kéne mennie. Voltot engedi húzni, ramot is, de a GPU csak 1050.
-
R3laX
addikt
Hi!
Sapphire 7850 2gb kártyát nem tudom 1050-nél tovább húzni. Próbáltam több biost, de nem rakja rá rendesen. Mindig fail. Tipp?
-
kovsol
titán
válasz
Trailblazer #22404 üzenetére
Én már csak a március 12. -t várom
Utána meglesz megint hosszú időre a szórakozásom.
-
HSM
félisten
válasz
miresz #22382 üzenetére
Nem, a krízist +20%-al játszom, alulfeszelt, OC-zott Tahiti-LE-vel, már nincs meg a sima 7870-em. Csak anno mértem vele egy kombustort, és kíváncsi voltam, azoknál a kariknál mennyire szól bele a powertune, mert nálam mondjuk fix 925Mhz a powertune állásának függvényében lehet 89 és 73 is, és erre már csak az új karival jöttem rá...
(Ez -5% illetve +3%) Majd írok erről a cikkemben, ami már majdnem kész is.
(#22379) maxxxboy: Köszi az infót! Érdekes, hogy nálad Kombustorban nincs változás, míg miresz-nél Crysis-ben is...
-
Trailblazer
veterán
válasz
->Raizen<- #22387 üzenetére
No azért van olyan, aki nem játszik válogatás nélkül minden high profile játékkal. Pl. én.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Az előírások megszegése miatt éghet le egyes alaplapokon a Socket AM5 foglalat
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- HP notebook topic
- Futás, futópályák
- E-roller topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- TP-LINK routerek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Nexigo PJ40 okosprojektor / Számla + Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3025
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest