Hirdetés
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- [K2]: Synology NAS és a felhő
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
r3dsnake
üzenetére
van egy rossz hirem: ez valszeg alaplap/platform/OSfuggo.
nalam p55a-ud3al visszajottek a 7850ek, x79ud4el mar nem win8.1 alatt, csak win7 alatt. a gtx970 szinten neha beakad (win8.1 szinten). namost a gtx970 nem igazan AMD. (kieg: win7 x64 ultimate, win8.1 x64 pro, mindketto termeszetesen bolti, felpatchelve, beta drivereket nem hasznaltam)
---
mondjuk lehet ket eltero hibarol van szo
-
proci985
MODERÁTOR
igazabol az a baj, hogy otthon state changeket eleg nehez megnezni, ugy meg eleg nehez kitesztelni.
7es szeria egyebkent sokkal jobb energiagazdalkodasban, a 6os sokkal tobbet evett.
jaja, power limitet nem vinnem 80% ala, mert alatta mar jobban megerte volna egy kevesebbet fogyaszto, kisebb kartyat venned, annyit fog lassulni.
multimonitornal mashol vannak a bottleneckek, tetejeben eleg kevesen is vagyunk.
profilnak tobbnek kene lennie negynel ahogy emlekszem.
-
proci985
MODERÁTOR
van egy rossz hirem, ez igy a normalis
.eyefinityvel tobb memoriat hasznal a kartya, jobban is terhelnek a programok. eredetileg eyefinity alatt is visszavettek a kartyak az orajeluket emlekeim szerint, aztan az instabilitasok miatt ez megszunt.
a jo hir, hogy a 78x0 memoriai annyira nem melegednek es fogyasztanak sokat, mint anno a 69x0 szeria megoldasa.
btw power limitet nem nagyon piszkalnam, 3dben valahol (0,8 - 1) * TDP korul fog fogyasztani a kartya ha rendesen terheled.
2d orajeleket szinten nem nagyon piszkalnam: jellemzoen amiatt toltak fel ezt magasabbra eyefinitynel, mert a valtasok az orajelek kozott instabilak. plusz otthoni korulmenyek kozott a karytak statejai valtozasat nem is igazan tudod tesztelni, hogy tenyleg elegek meg a beallitott ertekek.
2d 30 fok eyefinityvel max valami bivaly vizzel lesz
, a 6950em olyan 55-65 korul volt idleben is pl
. ez masik oldalon is igy van, a 970 G1 brutalisan tulmeretezett hutesevel is 40 fokos idleben a kartya, memek maxon, GPUt meg 950ig veszi vissza a "gyari" 1078rol -
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
"Alulfeszelés nem csak a hűtés miatt jön jól, sztem mindig érdemes próbálkozni vele"
Ezek után nem lennék benne biztos, hogy csak a driverek miatt van annyi bajod a kártyáddal.
felyx: vidd vissza oda ahol raraktak, azzal a hutovel tovigterhelve 50-60 fok korul kene lennie a kartyanak. esetleg ha valamennyire ertesz hozza csinald meg te, de akkor mar inkabb hozzaertovel (ahol csinaltak pl)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
14.4et probald meg, ha az se akkor 14.9 is elvileg ok.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
rakj ra akkor 10GBt es probald ugy, valtozik e valamit
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
Tele a pagefile. Amiatt korabban mar itt irtuk a topikban, hogy lehet problema.
Amiatt mondom, hogy probald meg emelni a page file sizet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
nezd meg az utolso kepet amit belinkeltel, azon belul is az utolso sort.
szep egyenes az a vonal 8192 erteken, nem?

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
pagefile a vinyon van, gondolom van meg 8gb szabad helyed.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
a pagefile usagere nezz ra, 8giganal csikot huz.
16gigara fel tudod rakni a pagefilet probakepp?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
az szerintem nem segitene, itt tippre masvalami a baj.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi
üzenetére
szedd le mindenrol a tuningot, feszeket alapra.
esetleg a VGA ventijet toljad feljebb manualisan, hatha segit alapon. VRM/Vram tulmelegedes miatt is lehet ilyen problema, az elite 335 nem egy tul jol szellozo haz (legalabbis ha 300W korul fogyaszt a konfig ami realis megterhelve), VRM meg 65 fokos GPU mellett is el tud dolni ha nem kap eleg levegot / tul magas lesz az ambient temp.
mondjuk ahogy nezem a Toxic VRM es ramhutese pont, hogy sokkal jobban meg van oldva, mint a tobbi 270xe.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
sepsi0
üzenetére
ez igy nem igaz, nekem boot es a steam is SSDn vannak, nem kekhalalozik semmi.
az egyik marvel sata3 vezerlo utalta a sandforce vezerlos SSDket, ami miatt neha az SSD eltunt menet kozben az eszkozok kozul. na emiatt pl lehetett kekhalal, elvileg az 520 is SF alapu.
papírzacsi: ha egy ido utan lassul, akkor vagy a VRam, vagy a ram fogy ki. FC3nal konkretan 3-5 ora utan volt meg ugyanez.
masik lehetoseg, hogy valami (tap/cpu/vga) tulmelegszik es nekiall throttlingolni. tippre tegyel be valamit monitorozni a hatterbe, ha nezed a CPU / VGA orajeleket, RAM / VRAM foglalast es melle monitorozod a hofokokat, akkor ki kell jonnie a dolognak.
de szerintem szinte biztos, hogy a vram fogy ki.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Speed®
üzenetére
Ja, enyemek gyarilag 1000res GPUn jarnak, mem alapon, nincs veluk semmi olyan problema, ami ref kartyakkal nem jon ki. Gpun van 16%, memen kb nulla, ehhez kepest mukodik jol. Btw a 7870 is 1200on jar alapbol memre, szoval marcsak emiatt se valszinu, hogy szinkronizalva lennenek. De biztos van whitepaper ami leirja, hogy hogyan vannak kotve az alkatreszek.
Feszre 1.163/1.225 itt is.
-
proci985
MODERÁTOR
tobbmonitoros hasznalatnal teljesen normalis a memoriak maxon porgetese. nekem 6+megapixeles desktopom van ami eleg magas vramterhelest jelent uresben is.
ez a fast startup felvetese erdekes, elvileg ha hibernalasbol nem jon vissza a kartya akkor ez megmagyarazza. mondjuk sleeppel nincs ilyen baj.
--
btw, 3rd party cuccok siman tudnak vicces dolgokat osszehozni. foleg, ha az user tuningol meg nekiall esz nelkul feszt optimalizalni. "dehat furmark alatt stabil", ja csak orajelvaltaskor / terhelesvaltaskor meg eldobja magat.
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
hackeeeee
üzenetére
fura, nalam 7 alatt nincs vele baj, elozo konfiggal se volt. "8.1 nehezen kel fel"nel meg platformcsere gyanakodtam.
pedig elvileg erintett lennek, csak sleepelek es a masodik kartya normal esetben desktopon "lekapcsol"
katt777: 14.4el megy a CF. ha nem menne azt eszrevennem. 14.9et nem probaltam, az csak utanna jott ki (nem betazok).
mondjuk az jol mutatja mennyi idom volt, hogy most vettem eszre nincs fent az afterburner + iCool paros felulvezerelni a videokarik ventijeit.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
nem tudom, 3870 nalam szepen ment 2011ig, es 8.3nal hasznaltam bovebben ujabb drivereket is.
de majd ha nem megy jobban ugyis eszrevesszuk (mondja az, aki kepes volt fel eves driverrel eyefinity + cf kombot hasznalni). ilyen 5% kulonbseg nekem meg nem tunik fel, nagyobb kilenges meg altalaban nem nagyon van.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
a 30%os terheles mondjuk threadlimitet jelent ha csak egy szalat hasznal a jatek. pl Stalker CoPvolt ilyen. ha a lost alpha azt hasznalja, akkor ertelemszeruleg egy threadet ki fog maxolni, illetve ha bemokoltak a SoC / CS ket threadjet akkor kettot... de utobbi multithreadet amiatt dobtak ki, mert egy ido utan a game state korrumpalodott (plusz dx11nek kisebb a cpuigenye a stalker eseteben).
aztan vannak erdekes esetek is, ott volt a Crysis 1: CPU ilyen 40-60 korul, GPU megint 70-80 korul meg egy 3870el. aztan upgradeltem egy 6950re es elkezdett 80% fole menni a proci. viszont a CFfel meg ment, de nem skalazodott szepen (tippre a post process eszi meg).
ilyen meg a bioshocknal lattam, ott eyefinityvel valamiert mediumon es very highon is ugyanannyi fpst kaptam. de a hasonlo koru UE3mas dishonorednek meg semmi baja nem volt. viszont most van egy threadenkent olyan 40%al gyorsabb procim negyszeres pciE savszellel es dupla memsavszellel, szoval le kene benchelni
.dx11el azert sokkal egyszerubbe valt tobbkijelzos setupokkal az elet. ami jo, mert mashol vannak a bottleneckek, en meg nem tudok 8GHzs procit rakni a cf ala, hogy eleg legyen (tippre shift1nek par esetben kb annyi kene).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
passz, nem jatszottam veluk. dx9nel sajnos nekem ugy tunik, hogy elobb-utobb cpu threadlimitesek lesznek az alkalmazasok (joval elobb, mint dx11 alatt tapasztalatok alapjan), dx10 detto (crysis1 / metro2033 / stalker cop alapjan), szoval lehet az volt a baj.
CF Rage alatt nem mukodott rendesen de az a motor featureje. illetve Far Cry 3 anno nem szerette a CF+Eyefinity kombot (kulon-kulon ok volt), de azt anno megjelenes utan ket honappal vegigjatszottam, azota nem tudom mi a helyzet. majd ha jon a negy
, de igazabol amig legalabb egy kartya birja 4800x900ban mediumon a jatekot az elso napokban amig veglegesre patchelik (mint az FC3nal), addig szerintem boldog leszek. foleg, ha lesz idom day0tol jatszani.ahol anno keves volt egyedul a 6950 eyefinityre az a Crysis3, a Stalker CoP, a Metro2033 es a Shift2 volt, ezek erezhetoen sokkal jobban mennek a 7850 parossal. de en mar inkabb csak jatszom, ha nem megy a CF azt 5760x1080ban meg altalaban eleg gyorsan eszrevenni benchmark nelkul is
. evekig toltam jatekokat masodik kijelzon real-time monitorozva az eroforrasokat es nezve, hogy mi tortenik, ezt mostanaban mar csak ha debugolni kell csinalom. -
proci985
MODERÁTOR
jo, de a socket775 eleve keves teljesitmenyben szennehuzva is ezek ala a kartyak ala mar.
oke, ez igy jol hangzik, csak engem zavar a zaj es eleve ket 7950ben gondolkodnek also hangon. tehat ha fillerekert dobnak utannam a kartyamat, hutesre tippre olyan 40ezer meg elmenne.
Grave444: ja, 25% kulonbseg az mar hatareset. bar nekem a sajat rendszeremmel a tapasztalatom az, hogy ahol tenyleg kene meg ero (pl Crysis 3 ultra@5760x1080), oda +200-250% kene a jelenlegi setuphoz kepest.
-
proci985
MODERÁTOR
nem tudom, 10% tuning szerintem meg nem latszik hacsak az ember egymasra nem rakja a grafikonokat, 20% mar talan (foleg ha mondjuk 27es avg helyett lesz 33).
viszont anno a 7850 OCm (gyarilag 20% tuning) elott 6950em volt, atlag 20% volt a kulonbseg a ket kartya kozott es ha az extrem eseteket levesszuk ahol az uj generacio elonye kijott, valszeg nem mondtam volna meg, hogy melyik van a gepben.
a 7850 OC CF, na azon viszont kristalytisztan es grafikonok nelkul is latszott, hogy majd ket es felszeres a kulonbseg.
viszont beszelgettem munkatarssal, occse ad el aron alul "banyasz" 7950eket, CFet meg birna a gep de +50% teljesitmenyert nem vagyok benne biztos, hogy megerne (ha visszenezem kb mennyi idom van jatszani es mire eleg a jelenlegi, akkor meg kb semmikepp). ha olcso lenne akkor a 3way az mindjart jobb lenne (az mar tobb, mint dupla teljesitmeny lenne), csak ott kb a nagyobb tapra, a vizesblokkokra meg a vizhutes kibovitesere kb meg egyszer (vagy ketszer) elmenne annyi penz.
-
proci985
MODERÁTOR
Fejezzétek be a szájkaratét!
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
7850asok gyarilag 840es GPUval mentek, topikban eleg sokan hasznaltak oket 1100 korul ami 30%+ tuning. gyari OCbol volt 1000/1010en jaro is, 20% gyari OCt meg jellemzoen ugy szoktak adni hogy meg van tartalek a kartyakban.
kerlek ne kezdj vitaba olyan temaban, amihez annyira nem ertesz.
hackeeeee: CF kezeles mennyire lett elszurva 14.6 alatt?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
marquuard
üzenetére
azok a csovek nekem 8milisnek neznek ki, az kb 75W/cso optimalis esetben. ez kiegeszitve a bordazattal szvsz boven elegnek kell, hogy legyen.
a borda nekem picit vekonynak tunik (ventik viszik el a terfogatot), ellenben elso blikkre nagyon szepen es masszivan van megmunkalva, bar nem csucskategorias (nincs nikkelezve a cso).
a twin frozer es a haromventis megoldasuk nem igazan egy kategoria, a ledobja a ventit meg a venti OEMen mulik, ami megint elegge sokat szamit.
megint mas kerdes, hogy sleeve bearing + full nikkelezett borda inkabb csucskategoriaban szokott megjelenni az ara miatt.
-
proci985
MODERÁTOR
Finomabban ha kérhetem

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11
üzenetére
"crossfire rendszert epitek".
CFben siman elojohet annyi. es ket kartyad van...

(egyebkent CFem van nagyon jol szellozo hazban, a hofokok pedig tenyleg problemasak tudnak lenni meg a skandinav nyarban is... 25 fokban mar hangosak a kartyak hogy a 74es target hofokot tudjak tartani)
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steve198310
üzenetére
persze, ez is igaz. amit én mondok az az otthoni megoldás.
a gyengen valsztott komponensek/nem megfelelo osszeszerelesi minoseg viszont nem biztos gari utan javul.
masik oldalrol viszont az kicsit nekem vicces, hogy a szervizes nem meri leszedni a hutest es meghuzni a csavart.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11
üzenetére
ventiknél lehetnek rezgősebb fordulatok. ez adott venti szériára jellemző, tehát ha cserélteted másik ugyanilyen tipusu kartyara se biztos, hogy jó lesz. fizika makacs dolog.
meg egyszer: kapd elo az afterburnert, van fan curve beallitas, azt hasznalva a necces reszt at tudod ugrani. afterburner/fan beallitas, mukodik.
irritalo a dolog (en is imadom a csendet), de a szervizben hetekig is szivhatnak a kartyaddal.
CFre szamolj olzan 320Wot a 12Vs agon, erre jon meg a proci.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
a 7870 xtben mas chip van es kb duplaannyit eszik mint a 7850ek a gyakorlatban. szoval a te beallitasaid nem XTkkel nem igazan erdekesek.
7850nel meg alulfesznek mar csak azert sincs sok ertelme, mert adott esetben a +20%os, gyarilag max feszes OC modellek is kb 100Wt esznek fur alatt.
--
orajelt vesz vissza es adott esetben feszt is throttling miatt (utobbi beallitasfuggo).
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven
üzenetére
persze, csak perspektivat akartam adni

1080pre nem vettem volna meg egy 7850et, 3x1080pre viszont mar kellett. meg igy se tokeletes, de tippre talan 2-3 generacio mulva mar elfogadhato lesz a felsokategoria egyedul 4K/3xFHDre is.
pontosaban: 7850 CF 1080pre akkor jo, ha fHDbe nagyon magas beallitasok mellett altalaban kell a 60 fps.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven
üzenetére
nezd, elavultnak nem mondanam. nem kepes mindent maxon futtatni, de a jelenlegi legerosebb egyGPUs 780ti is kb mediumra eleg Crysis3 alatt 5760x1080ban. ez kb a 7850 (OC) CF szintje is.
kerdes, hogy mennyi kompromisszumot kell kotni, crysis 3 medium es very high kozott nem akkora egbekialto a kulonbseg grafikara (mint hogy 7850en konkretan nalam harmadolta az fpst CFben is gpulimit mellett).
ott a Crysis: 6 eves, de a post process ugy van megirva, hogy 48:9es keparany mellett a 7850 CF is beterdel, pedig szamitasi erore olyan kb ket es felszer erosebb, mint az akkor elerheto leggyorsabb 8800 ultra trisli.
tweakelni kell a beallitasokat, aztan orulni, hogy jol fut es szep. 1080pre azert minimalis kompromisszumokkal jo a 270x. viszont vannak olyan jatekok, amik semmin nem futnak el kompromisszum nelkul, szoval csak ezert elavultkent kezelni egy videokartyat felesleges.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Steven
üzenetére
beallitasfuggo, en kapasbol tudok mondani 5 cimet ami R9 290Xen es 780Tin is szaggat. legalabbis itthon meg tudnam oldani
. Bonusz: lehet AA nelkul is menne. legalabbis a 7850 CFen par dolog meg siman szaggat nalam (hint: felbontas).procilimit lehet, de pl anno egy 6950 2GBt anno osszeeresztettem egy 25%al meghuzott q6600al (3.0an ment). procilimit volt, de azert altalaban annyira nem volt veszes a helyzet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
SteaMMouse
üzenetére
összeesküvéselméleteket, hogy pörgetni kell az ipart hagyjuk már. szoftvert optimalizálni költséges és bonyolult folyamat (főleg pcre), ha pedig megvan adott konfigon a target fps, akkor valszeg meg fognak elégedni a teljesítményével.
Pancsermeste: lehet az egyik thread lesz a szűk keresztmetszet (bizonyos dolgok nem párhuzamosíthatóak, tehát mindenképp egy szálon kell futniuk), lehet a memória, lehet a háttértár.
---
CoD: Ghosts off pedig kezd picit sok lenni a topikban.

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11
üzenetére
en meg mindig azt csinalnam, hogy afterburnerrel custom fan curve es vagy 50 alatt tartani, vagy az 53-54et atugratni a hutessel. ha hallod akkor gondolom terhelve huzamosabb ideig annyi, 50-100rpmen meg altalaban nem szokott mulni, hogy meg jok a hofokok vagy mar nem.
ez ilyen, ventiknel lehet olyan fordulat, ahol rezonal sajnos. a TY140ek nalam kb 720rpmet nem szeretik a CPUhuton, de 650en mennek es ott kulturaltak.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ALONSO11
üzenetére
ezt en ertem, anno amikor az elozo 6950emet vettem kb 15 perc volt eldonteni, hogy 6950 2GB lesz es ket nap megtalalni a megfeleloen halk kartyat.
7850/7870 felso kozepkategoria es sajnos erezhetoen olcsobbak/gyengebbek a hutok, mint a felsokategoriaban. ld a HIS 6950 es 7850 hutoit... a 6950re meg belefert egy remek ADDA, a 7850 meg kapott egy morgos golyosat.
Dany007: van meg Powercolor es HIS, de azokbol kb nekem van itt a forumon a Tahiti LEket leszamitva. Es azokon felul kell a ventit vezerelni, mert hangosak (mas kerdes, hogy a gyarilag ket legjobban huzott 7850 van a gepembe CFbe).
---
hutes meg egyebkent is nagyon necces dolog, tudok olyat, aki a 400rpmen jaratott SFlexet is tul hangosnak talalta.
-
proci985
MODERÁTOR
his iturbo es msi afterburner is tud homerseklet szerinti custom fan curveot, szoval biost ehhez nem kell mokolni. nalam igy vannak szabalyozva a kartyak.
kovsol: elotte a 10 milisbol azt hittem kovetkezik, hogy a 25os 25 mili vastagot jelol, nem pedig 25 centist
. kb nem lenne olyan haz, amibe beferne
. mar 14 centi is nagyon necces (akkorat hasznaltam egy HR03GTn egy 3870en) -
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Pancsermeste
üzenetére
ilyenkor lehet a csak egy magon futo, nem parhuzamosithato feladat fogja meg, lehet a GPUban valami szuk, es az is lehet, hogy a hattertarat bizergalja es amiatt lassu.
atraknam probakepp SSDre ha van eleg helyed. ill turj forumot, hogy mit lehet vele kezdeni.
tobbek kozott az ilyen helyzetek miatt is mondom, hogy nem lehet "kihajtsae" helyzetrol beszelni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Milgram1
üzenetére
letezik, van physx cpubol is. pl nfs shift2nek es sacred2nek is kellett, amd kartya mellett is.
BogyóBP: miert akarsz biost frissiteni? ha nincs ujabb, az azt is jelentheti, hogy a regebbi mar oke.
mostanaban mar tweaker programokkal mindent el lehet kb intezni amihez regebben biost kellett flashelni, viszont a tobbszintu energiagazdalkodas miatt biost csak elegge esszel szabad piszkalni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
BogyóBP
üzenetére
röviden: nem hinném, bár az AMDk teljesítménye mostanában egy szálon nem az igazi.
hosszabban: ha tőle vetted a "kihajtja" szóhasználatot, akkor jó eséllyel annyira azért nem ért hozzá. ez a kihajtás dolog kb három-négy éve volt aktívan téma a fórumokon, akkorra kristályosodott ki, hogy a játékok gyakorlatilag hard real-time rendszerek, amiknél kritérium, hogy a válaszidő adott intervallumon belül bizonyos szintnél jobban ne ingadozzon. jellemzően jelenleg olyanok használják a "proci kihajtja a vgat" kifejezést, akik nem veszik figyelembe, hogy nem csak CPU és GPU lehet bottleneck a rendszerben. Diablo3nál pl a HDD még szűk (SSD már nem).
-
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Medocsabi
üzenetére
FPSre kb a 7850 OC CFem kb hozza a Titan / R9 290 / 290x szintet, ill neha picit feljebb is. Namost amikor vettem kb a ket kartya a Titan aranak a harmadaban volt, ill jelenleg ennyi az itt legolcsobb Sapphire R9 290. 7850 2GB csak fpst nezve ar/teljesitmenyben azert nem rossz, bar egy gpunak vannak elonyei (pl meg mindig nincs kint az eyefinity+cf antimicrostutter driver... de ez azert eleg keves embernek problema
).szoval teljesitmenyben nem lesz hiba.
skalazodasi problemat en eddig ket esetben lattam, FC3 viszont egy AMDvel is csinalt erdekes dolgokat, Rage meg 1080pben egy kartyaval is remekul fut (plusz gpu transcodet csak nvidian tud, szoval kepes volt SSDvel a feneke alatt is lassan fetchelni a texturakat).
viszont eroteljesen GPUintenziv jatekoknal (Crysis3, Stalker: CoP) majdnem 100%os gyorsulast jelent amasodik kartya.
-
proci985
MODERÁTOR
Hogy itt is meglegyen: 6950 ICEQ hűtés anno minőségben valahol a Thermarlight HR03GT környékén volt, a rajta lévő (valszeg FDB) Adda ventivel pedig tökéletes volt. melegedni melegedett, de nálam órákig ment tövig terhelve eyefinityvel furmarkszintű terheléssel, 200W meg sok volt. házszellőzéssel viszont meg merem kockáztatni, hogy maga volt a tökéletes kártya azoknak, akik kultúrált akusztika mellett teljesítményt akartak.
A 7850 ICEQ Turbo X hűtése már visszalépés, picit olcsosítva lett a borda (nem veszélyes), viszont a ventit egy morgósabbra golyósra cserélték. leszabályozva kultúrált, de sajnos nem ugyanarra a célcsoportra optimalizálták és a venti miatt egy fokkal gyengébb.
Hub alapján valszeg a 6950 hűtését rakták át a 7870re: Ha találsz képet a ventiről és Adda, akkor nyugodtan vedd meg, egy álom. Csak megfelelő házhűtésed legyen, hogy tudd csendben használni, erőltetett szellőzést a kevesebb venti - nagyobb borda filozófia nagyon meghálálja.
Viszont: Alapvetően oka van, hogy SFlexeket, Antec 140TCket és TY140eket használok a házhűtésemben, szóval elég érzékeny vagyok a zajra.
potkem: nézz be a logoutomra az eyefinitys cikkhez, anno 6950em volt q6600 mellett. pár helyen procilimited lesz, de nagyon függ attól, hogy mivel játszol.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol
üzenetére
Kb.
Olyat mar lattam, hogy keves volt/kifogyott a 2gb ram, de jellemzoen 5760x1080ban olyan beallitasokkal, amik egy 78x0an meg boven jatszhatatlanok lennenek. Pl Stalker CoP ultran mar csak AA nelkul volt hajlando elindulni, de sunshaftban ugy is kb 40-45fpsem volt 99%on porgo gpukkal. masik a Far Cry 3 volt szinten ultran, de annak meg kellett par ora amig kifogyott a memoria.
meg Bioshock 3 volt gyanus 5760x1080 ultran, de az meg lehet durvan procilimitesnek tunt 48:9hez passzolo FoV mellett es jatszhatatlanul lassu volt.
-
proci985
MODERÁTOR
az, hogy mennyi pénze van az embernek teljesen mindegy multimonitornál ekkora felbontásban: pl Crysis3nál akármit raksz alá, jelenleg még semmivel nem lesz meg a stabil 60 fps (Titan quad slivel sem). régebbi játékoknál szintén lehetnek kompromisszumos helyzetek, amikor nem skálázódik rendesen a játék valami miatt.
mediumra egyszer kellett eddig levenni, az a Crysis 3 volt, ott pedig a játék hevében nekem annyira nem tűnt fel, hogy nem kimaxolva tolom, sőőőt. illetve kétszer, a második a Metro2033, de az elég furán skálázódik, plusz játékként szerintem szörnyű. de ha nem megy jól eyefinityben, még mindig vissza tudok állni egy kijelzőre...
elsősorban nem játék miatt van több kijelzőm, az csak a bónusz*. CFet meg mindig is ki akartam próbálni, egyébként meg egy 6950 2GB is már kompromisszumokkal/nem mindenre, de elfogadható volt az eyefinity (Race07 pl zseniális volt, az meg nem GPU igényes).
*melóhelyen is többség 2-3 kijelzőket használ.
-
proci985
MODERÁTOR
az elsőgen i5öm kb a 83x0ák szintjén mozog szálankénti tempót nézve, 7850 OC CF alá kb elég.
van pár helyzet, ahol gyanús, hogy CPUlimitem van, de jellemzően spec beállítások mellett (pl Bioshock 3 5760ban).
--
más: ARMA3mat tol valaki más is rajtam kívül? esetleg több kártyával is?
-
proci985
MODERÁTOR
ja, változó, tomb raidert nem próbáltam de olvastam problémás. gumikötél nekem fc3al volt meg. plusz a rage, de azt átrakom SSDre, hátha alapon.
bioshock 3 5760x1080ban nagyon durván visszaesik teljesítményre, kb annyira szörnyen fut, mint amennyire jól egy kijelzőn. végül 3x1650x1050ig húztam le, ott már elviselhető volt nagyobb csatáknál is... valami eléggé elfogyott a 7850CFel is 5760on. ill lehet procilimitem volt.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Beretvás
üzenetére
fórumon vagyunk, nem kell feltétlenül egyetérteni.
amin elgondolkodtam, hogy mi alapján mondod, hogy a 7870 elég, de a 7850 már alkalmatlan, amikor annyira azért nem nagy az ugrás a két megoldás között. más kérdés, hogy nekem 7850 "GHZ"ből van itthon kettő, ami miatt csak letiltott egységekben van különbség, órajelben nincs.
persze, egy 7950 a több mem/architektúra miatt jobb lenne CFre. egy Titan meg főleg. viszont azok nem ennyibe kerülnek.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kungzi
üzenetére
vedd meg, szvsz ha nem jön be pár hét múlva ennyiért tovább tudod passzolni.
két 7850 OC (20%al magasabb a gpu mindkettőn a refnél) nálam még mindig az egy szem 6950 2GB alatt marad fogyasztásban.
Razer6666: 7870en sincs több memória, de alapvetően a 2gb eyefinityvel is általában elég. AA nélkül mindenképp, AA meg 6megapixelen fpsgyilkos.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
ricshard444
üzenetére
na remek. erre mondjuk pont kíváncsi is vagyok, bár CFről szerintem nem most fogok elváltani.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RoboGoD.hu
üzenetére
rakd újra a wint.
ja és codec packokat elsőre ne rakj fel, azok is csinálhatnak ilyet.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
esetleg ventizd be a házat / rakj be egy 120ast az oldallapra, erőltetett szellőzés tud segíteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
házhűtés nélkül teljesen normális.
egyébként nem kell annyira félteni a kártyákat, enyémek se hidegebbek terhelve.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Realradical
üzenetére
mennyire hangos?
szoba mennyire meleg?
szellőzés milyen egyébként a házban?
-
proci985
MODERÁTOR
Akkor ismételten megkérnék mindenkit, hogy fejezze be az offot.
-
proci985
MODERÁTOR
egy pillanatra elgondolkodtam, hogy most videokártya topikban, vagy a nagy monitoros topikban vagyok-e.
lassan szerintem elég lesz a csatolókból

-
proci985
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
ja, vagy a driver egy picit jobban/máshogy használja a cuccot és amiatt omlik össze hamarab a kártya.
komoly degradálódásnál nem pár mhz különbség lesz csak (videokártyákra annyira nem emlékszem fórumokból, q9450/q6600 kapcsán viszont voltak eléggé érdekes tapasztalatok... jellemzően meleg és specifikációt túllépő fesz együtt csinált ilyet).
esetleg költözés (avagy a falból jövő áram) is tudja egyébként a feszeket befolyásolni valamennyire.
-
proci985
MODERÁTOR
Szerintem van annak az amd x3nak saját topikja is... Ezt ott lenne érdemes megvitatni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin
üzenetére
ha tényleg 1x4gb memóriád van, azaz egy 4gigás sticked, akkor lehet azzal kéne kezdeni memóriasávszél miatt. dual channel és single channel között tud lenni elég jelentős különbség. ja igen, vegyél olyan ramot ilyen esetben mellé, amivel tud dualban menni.
"kihajtás"on agyalás helyett kezdj el játszani, aztán ha valahol nagyon anomáliák vannak / nem hozza a Tahiti LE az elvárt gyorsulást / tesztekhez képest sokkal alacsonyabb fpsed van, akkor lehet elkezdeni keresni a rendszeredben a szűk keresztmetszetet. valamennyi procilimited szerintem lesz (q6600@25%ocvel hajtottam 6950 2GBt, Tahiti erősebb) tuning ezen segítene, de ha a nagyon hangos hőcsöves AMD gyári hűtőd van, azt szerintem amúgy is érdemes a hangja miatt cserélni, bármennyire is jól hűt egyébként.
ha meg úgyis cseréled a kártya alatt a lap/proci párost, akkor szvsz felesleges túl sok időt benchelésre fordítani, hacsak valamelyik játék annak ellenére nem megy megfelelően jól, hogy kéne neki. az meg, hogy 2-3 év múlva milesz... nos arra senki nem fog tudni válaszolni
. -
proci985
MODERÁTOR
válasz
necrobin
üzenetére
7870 és 7870 OC között az órajelek térnek el. nézd meg az órajeleiket.
a 7870 Tahiti LE chipre egyezik egy 7950/7970el, 7870nél gyorsabb (OCnál kérdéses az OC mértéke miatt), cserébe általában alapból többet fogyaszt (feszek moddolásával lehet nyerni szerencsés esetben).
-
proci985
MODERÁTOR
"Ellenben azt igen, hogy mindig egy töltésnél telerakja a memóriát, és a következő töltésig abból dolgozik"
nem feltétlenül, Bioshocknál pl láttam emelkedést egy szintig (3400 -> 4000, ezt ugye nálam felezni kell a CF miatt), de eléggé játékfüggő.
valósághoz egyébként tényleg van köze, de motorfüggő, szóval óvatosan kell a megállapításokkal bánni. ettől függetlenül 7850 1GBt én is csak rövid időre, olcsón, és fHD alatti monitorhoz vennék, ha megfelelően olcsó.
arról viszont nem tudok, hogy utóbbi 1-2 hónapban vannak-e új fejlemények, hogy VRamot hogy lehetne megbízhatóan, otthoni körülmények között is mérni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
katt777
üzenetére
Az, hogy meg vagy elégedve a processzoroddal egy jó dolog.
Az, hogy indirekte lemaflázod azokat, akik nem értenek egyet azzal, hogy a processzorod kihajtja a videokártyádat (bármit is jelent ez a Te definíciód szerint), már kevésbé. Az, hogy folyamatosan bizonygatod a magad igazát, mások véleményeit pedig nem veszed figyelembe megintcsak kevésbé jó.
A fórum szabályai szerint tilos a flame, a hangulatkeltés és a személyeskedés. Szóval ezt most itt zárjuk le.
Új hozzászólás Aktív témák
- Borderlands 4
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- Mindenki bukja a Blackwell chipeket, ha bejön Trump terve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Spórolós topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3310
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon szerviz helyben - Gyors javítás, akár 30 perc alatt!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3614
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

).