Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solesz84
aktív tag
Sztem azért az 1100MHz-et bírnia kellene, ha minden rendben van a kártyával.Nemde?
Asrock X570 Taichi, Ryzen 9 5900X , NZXT Kraken X72, Gskill TridentZ RGB 32GB DDR4 3600Mhz Cl16, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
patex1983
őstag
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
emiki6
veterán
100% GPU használaton is MAX 55°C
A gyári fesszel valóban megőrülnék (1,219V), de az alulfesz (1,081V) teljesen stabil, mivel nem olyan meleg ezért kevesebbet is fogyaszt.
( MSI Twin Frozr III HD 7870 1050/1200)
Alapjáraton a többi ventihez képest hangtalan, játék közben van egy kis hangja, de fejhallgatóm van és nem zavar."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
gyuszaa
őstag
Nincs ebbe a valley csodába tesszeláció, na meg egyéb előnyöket se díjaz.
Tuning mehetne az én kártyámra is bőven, csak nem látom értelmét jelenlegi processzorom mellett. Platformváltás tervben van.szerk.:
@kovsol :
Felteszem nemsokára, bár heaven dx11 reálisabb e téren szerintem.
Vagy 3d mark fire strike.[ Szerkesztve ]
-
kovsol
titán
Nekem volt 6850OC kártyám jól megtuningolva még pluszban (tudom neked 5850 volt) és ahhoz képest egy tuningolt 7850 ami követte sokkal erősebb volt. Pl BF3 vagy Guild Wars 2 sokkal jobban futott a 7850 -es kártyán. Őszintén nekem alap órajelen soha nem ment a 7850, max csak egy pár teszt erejéig. 1100-1200MHz között használtam mindig.
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
gyuszaa
őstag
És mely előbbi sorok közül bogarásztad ki, hogy el vannak nagyzolva a dolgok?
Jó pár cikket olvashatsz ezen az oldalon is, szép szakmai háttérrel, hogy milyen előnyöket élveznek mostani játékokban ezen kártyák az előző szériákhoz képest. Gyakorlati eredményekkel is, aztán mindenki levonhatja magába a konklúziót, mekkora a különbség és mennyire használja ki. -
-
kovsol
titán
Architecture GCN vs VLIW5
Látom nem érted, hogy semmi közük nincs egymáshoz.
Ez egy teljesen átdolgozott architektúra.Transistors 2.8bn 1.7bn 2.1bn
Itt látszik is, hogy komolyabb GPU ról van szó.
Rossz nézni, hogy kényszeresen ragaszkodsz azokhoz az egymással nem összehasonlítható számadatokhoz.
6850 vs 5850 -t lehet hasonlítani, mert lényegében ugyan az az architektúra, csak kicsit optimalizáltak rajta, de a GCN tökre más!
Ezt a cikket igaz, hogy a 79xx ről írták akkor még, de ugyan ez vonatkozik az összes GCN architektúrára.May the Force be with you!
-
->Raizen<-
veterán
Nézzél utána a szakmai dolgoknak jobban. Az "almát" akarod összehasonlítani a "dióval". Alapvető különbségek vannak felépítést feldolgozást tekintve a több nem mindig jobb!
PL bizonyos körülmények között a direct compute feldolgozás hatékonyságát nézve a gf titan harmadára lassul a gcn technológiás 1/4 a régebbi 6xxx szériás amd kártyák 1/21-22-ére.[ Szerkesztve ]
-
-
Trebron09
őstag
Hát így is kifagy... lehet egy antituningost fogtam ki, habár nem tudom hogy az 1200-at mennyire viszik ezek.
1150/1250-en +20% limittel lefutott a 3Dmark11 [link] a többit nem néztem, utána próbáltam az 1200/1300-at, szerintem még a memória bírta volna ezért gondolom.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
korcsi
veterán
Hát hogyne, a ferde kondenzátorban megszédülnek az elektronok
A gyártó meg nem jött rá erre...Gyuribácsi: Lehet, hogy már gond már a Sapphire-al csak tudod milyenek az emberek, meghallja, hogy lehet ilyen baja és lett is, aztán driver frissítéstől elmúlik, meg a többi érdekes történet...
[ Szerkesztve ]
referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
maxxxboy
tag
Hát ha valaki nem vak akkor észre lehet venni a forrasztási hibát, aminek következtében nem úgy vagy nem is érintkezik az adott áramköri elem, ami BS hibát eredményez(het). Lehet ezzel viccelődni másoknak, hogy hát persze, de ez a valóság. Ha megtálalom a fórumot ahol ezt taglalták, és a képeket, akkor belinkelem. Nem azt mondom, hogy ránézésre megmondom, de a rosszul forrasztottakon jön elő... és ez pedig látható ha tudja az ember, hogy mit és hol nézzen.
De látom van itt sok profi elektronikai műszerész, akik valószínűleg többet moddoltak pl. alaplapokat, vga-kat, forrasztottak akár smd-ket, stb mint én, és jóval jártasabbak e témában (is) ezért lehurrognak. Hát egészségére nekik.[ Szerkesztve ]
-
Anaren91
senior tag
hát nem tudom inkább játszok 70 fps el mint 35 el....mert ha bekapcsolom azt a vackot tuti nem kapok játszható fpst...nembeszélve arról hogy plsz számításokkal terheli a kártyát....mert ugye azért nem húzza a képet a monitor amikor be van kapcsolva mert összehangolja az alsó meg felső részt vagy mit csinál de ez a lényege.
Honnan veszem....a boltból...nekem nincs számítógépem és még véletlenül se játszok rajta.[ Szerkesztve ]
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
-
do3om
addikt
Néztem egy sniperes tesztet itt pont jó mert sosem megy az fps 60 fölé igy pusztán szinkronizációból adódó lassulás jön ki:
on:
Average FPS: 37.7
Minimum FPS: 17.9
Maximum FPS: 162.8off:
Average FPS: 39.3
Minimum FPS: 14.0
Maximum FPS: 296.7Bár a max fps valahogy még is 60 fölött van de a teszt során sosem volt, a végén amikor lemegy vagy az elején amikor még nem fixálódik a prigi dobhat be ilyen értéket.
De egy ilyen játékban én sem kapcsolom beSosem szerettem a tesztoldalakon a max meg min fps megjelenítést mert semmire sem jó, talán az már jobb lenne hogy mennyi ideig volt azon ami megadnak, itt a ph-n is berakják de egy tök felesleges szám ami semmit nem mond.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
proci985
MODERÁTOR
mert a cégnél ha bevizsgálják, akkor valószínű, hogy nem lesz másik bővítőkártya a közelben. vagy custom profil afterburnerben. a 29fokos idle érték stimmel, 85 fok sok, de elérhető. a zaj is jöhet máshonnan.
alapvetően itt az a kérdés, hogy gyári beállításokkal, ahogy az iponnál is ki fogják próbálni, mit csinál a kari. a legnyilvánvalóbb dolgokat is el lehet felejteni, baráti körben anno mindenkinek megvolt a sztorija a p4/socket775 érában, hogy fél óráig nézegette miért nem indul a gép... aztán rájött, hogy az EPSt talán be kéne dugni.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Anaren91
senior tag
Képzeld el, hogy olvastam azt a hozzászólást csak a srác magától húzta a kártyáját az enyém meg így jött ki a gyárból és gondoltam ha már így vettem nem kell hozzányúlmom... Ha meg nem bírsz normális hsngnembe válaszolni akkor tartsd meg magadnak és majd válaszol olyan aki szívesen segít...
MSI B450 Tomahawk Max, Ryzen 7 5800x3d, PowerColor 6700XT Hellhound,64 Gb 3600Mhz CL18
-
Edy92
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- MIUI / HyperOS topik
- LEGO klub
- Külpolitika
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Ford topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠