- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- GoodSpeed: Samsung 980 PRO 1TB M.2 (MZ-V8P1T0BW) vs Samsung 990 PRO 2TB M.2 (MZ-V9P2T0BW)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszi a válaszokat, tehát durván 28-30% a különbség.
Hát az szerintem nem ér meg 40.000ft pluszt.
Egyébként nem tudtam hogy ez a gtx 590 ilyen bitang kártya
-
=HG=
addikt
válasz
seederking #22298 üzenetére
Úgy látszik Te állandóan a WC-ben campelsz !
Kukkolós !
-
seederking
őstag
válasz
kovsol #22290 üzenetére
Ez is igaz nem kicsit,nagyon
Igen,főleg egyszálon gyengébb cpu-val jön elő az amiről beszélsz.
Szóval pl Ac3 meredek.De ahogy írtad ellen példákat is lehetne hozni.
Szerencsére utóbbiból van több/nem nagyon játszom AC3 és társaival.
Ezt kell mérlegelnie másnak is.Cry 3 : a katona sz@rik az egészbe
Nem zavarja ha nézikAz a kemény,hogy amint látjátok a képeken 2 külön budira lőttem rá őket.
Vagy csak besz@rtak ahogy megláttak -
marcusa
addikt
válasz
papírzacsi #22296 üzenetére
Ez vicces
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
BomiBoogie #22295 üzenetére
ja benéztem bocsi.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
papírzacsi #22294 üzenetére
Igen, ott van a listán még mindig.
-
marcusa
addikt
válasz
papírzacsi #22292 üzenetére
Ezt hogy érted?
(#22294) papírzacsi
De hát ott van a listán a 660, vagy mire gondolsz? Sajnos nem volt lehetőségem személyesen tesztelni se a 7850-et, se a 7870-et, így csak oda tudom helyezni, ahova ez vagy a többi grafikon... -
marcusa
addikt
válasz
papírzacsi #22285 üzenetére
Onnan talán ez a legfrissebb:
-
kovsol
titán
válasz
seederking #22288 üzenetére
Szerintem meg összetett dolog ez a mi mi hez elég. Van egy pár játék amihez batár cpu kell, főleg azért mert szarul van optimalizálva és egy magot használ. pl Starcraft2, Skyrim, Shogun2. Szerencsére ebből van már kevesebb. Van olyan játék ami meg szinte alig piszkálja a cpu -t.
Szerintem ha valaki leírja, hogy xy játékkal szokott játszani és milyen felbontáson, akkor lehet csak belőni, hogy milyen cpu -ra lenne szüksége minimum -
papírzacsi
aktív tag
válasz
seederking #22288 üzenetére
ha jobban meg tudtam volna húzni a q9450-est,akkor még mindig meglenne.
-
seederking
őstag
válasz
papírzacsi #22277 üzenetére
Ne törődj vele,leoltottak anno engem is,hogy még a 7850-hez is kevés a 955.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09 #22257 üzenetére
Kártyákat nézve átlagban 77 fok, nálam nem 120.
Egyedül az xfx-et én sem ajánlanám, de ott is lehet ügyeskedni finomhangolással. De egy sapphire 7870 xt-vel már más a helyzet.
Olvastam az előző problémádat, jelenleg 7 ezres szériából fogy a legtöbb és nem olvasni ilyen problémákról sehol. -
marcusa
addikt
válasz
papírzacsi #22283 üzenetére
Ez a tábla még a 12.11béta catalyst előtti.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #22282 üzenetére
-
Mennyivel erősebb egyébként egy 7970 mint egy 7870? Nagyjából %-ban?
-
papírzacsi
aktív tag
"MSI Afterburner, Tweak. De a Q-val nem csodálkozz, ha CPU limited van."
-
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #22278 üzenetére
Igen pár hónapja ment a milyen asztali gépet vegyek topicban,hogy 7750 felett csak az i5 tud kihajtani mindent.Jót mosolyogtam rajtn is.Aztán beírtam,hogy ez hülyeség,de ők komolyan gondolják. Egyébbként kb. ennyit is ér az a topic.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
papírzacsi #22277 üzenetére
Az a Q is elég egy 6870/GTX560Ti mellé. Nem tudom ezt ki mondta neked, hogy a 7750 a max mellé.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
->Raizen<- #22232 üzenetére
Egy Phenom II 3400Mhzen egy 6870et is simán kihajt, Crysis3 alatt folyamatos 99%os terhelésen megy a kártya.
-
Giii
senior tag
válasz
BomiBoogie #22274 üzenetére
Max 50
Nem az én pénzem és be kell osztani... Ha rajtam múlna nem ezen sprólolnék elhiheted.
Anoo nem sprólotam és kitétel volt,hogy avidikari jó legyen és erős és jó hütése legyen.Választásom anno egy Club3D 6970 Coolstream-re esett.nem bántam meg,bivaly erős,és tuningbarát!!! Örület mit elbír a jószág. -
bitum3n
tag
Hali!
Na most rendelem meg a 7870-et az 50 helyett. Akkor szerintetek mindenképp maradjak a VX verzó mellett? -
Giii
senior tag
válasz
BomiBoogie #22268 üzenetére
49 a keret!!!!! megnézem
-
Giii
senior tag
Spaahire 7850 2gb Oc tényleg BS hibás még mindig? mert akkor a másik kiszemelt Giga 7850 2Gb Oc lenne.
-
seederking
őstag
válasz
Dark KillerX #22261 üzenetére
Miben különbözik a Valley a "sima" Heaven-től?
Szimplán csak újabb...? -
kovsol
titán
válasz
papírzacsi #22262 üzenetére
Oda van írva a pontszám elé, hogy P. Szóval Performance módban volt. Ez a default amúgy.
Mondjuk a ram időzítések gyalázatosak! És single channel módban futott. Ez nagy mértékben rontja a cpu pontszámot.
-
papírzacsi
aktív tag
válasz
Dark KillerX #22238 üzenetére
hello. milyen beállításokkal ment a teszt?
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuszaa #22225 üzenetére
Amit tegnap nézegettem teszteket ott már szinte gyárilag is súrolta valamelyik kártya ezeket:
[link]
(Pl. az XFX... lehet az 1év gari se véletlen, VTX3D)De még mindig a kiszemelt Gigabyte a leghűvősebb, pedig nincs rajta hűtés (vrm), érdekes hogy amelyiken van is "lemez" melegebb valamennyivel.
Igen, ezt mondtam hogy lehet túlaggódom a dolgokat, és miről volt szó korábban pontosan?szerk.: [link]
Jó árba is van... meg van hűtve rendesen, csak ez mellett már a procim malmozna lehet.
-
seederking
őstag
Akkor utána nézek mi az amit meg akarsz értetni...
-
-
seederking
őstag
válasz
->Raizen<- #22247 üzenetére
"ezt meg lehet csinálni könnyen csak vga limites beállításokat kell alkalmazni"
Na ez érdekes számomra mert soha nem alkalmaztam direktbe ilyen "vga limites" beállításokat.
Fhd smaa-medium + all high Ezek vga limites beállítások?Mert ha igen szerintem kb mindenki ilyen beállításokat használ.max very high mellett de fxaa-val vagy hasonló.
Nem igazán értem ezt a vga limites beállítás dolgot.+ hogyan állíthatnám be máshogyan,?és most nem egy gtx 690 beállításaira gondolok hanem a többi felhasználó által "nem vga limites beállításait használva"
Kb már mindenki FHD-ba játszik szóval ez eleve kilőve...De világosíts fel.kovsol : Ugyan ezekkel a beállításokkal tolom és az fps érték is szinte megegyező.Annyi,hogy nekem zárt területen nem megy föl "100"-ra
-
kovsol
titán
Tegnap toltam végig a második pályát. Itt van nyitott és zárt tér is.
1920x1080 high 2xSMAA
3570k@4500Mhz 7870@1125/1375Mhz
nyílt területen 40-65fps, átlagban 50-55
zárt területen 60-100fps, átlagosan 70-80 között főlegÉn nem kínlódok 30fps körül és nem fogsz észrevenni high és very high között szerintem szinte semmi eltérést, meg amúgy is én a párbeszédekre és az akcióra szoktam figyelni. Nem azt lesem, hogy máshogy görbül kicsit a fű, vagy picit más az árnyék ...
-
Montesantos
senior tag
válasz
seederking #22231 üzenetére
fhd 24-es monitor, very high, smaa 4X
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Apollo_21 #22248 üzenetére
Nagyon egyszerű nálad cpu meg vga limit is van crysis 3-ban. Nekem 99%-on teker a vga mindig very highon smaa 1x vagy fxaa-t alkalmazva crysis 3-ban.
Egy kis érdekesség hogy mennyit számít a proci ebben a játékban: (Az én cpu-m közelít egy i7 2600k-t teljesítményben. ) -
Apollo_21
addikt
válasz
seederking #22244 üzenetére
Biztos benne a hiba de én egyetértek veled
Másik totyikba bekérdeztem az eléggé fura kérdésemet miszerint..sem a gpu sem a cpu nem megy nagyon 80%fölé a krizis3ban, kikapcsolt antialiasting mellett max beállításokkal fullhdbe..és 30-40fps megvan simán..where is the problem?
Ha a forumban leírtakból indulok ki..akkor halál limites kéne legyen..és hibásan írja akkor a progi a terheltséget is... -
->Raizen<-
veterán
válasz
seederking #22244 üzenetére
Látszik hogy nem nagyon vágod a témát. Az amd sok olyan phenom 2-t adott el amiben letiltott 2 magot. De ezt a tiltást megfelelő alaplappal fel lehet oldani és sok proci unlockolás után teljes értékű phenom 2 x4 ként üzemelt. Olyan procit is lehet találni amiben még az l3 6 mb cache is le volt tiltva 2 maggal együtt és unlockolás után lett egy 4 magos meg l3 cache feloldott teljes értékű phenom 2-je az embernek.
Nekem is volt phenom 2 x3 720 procim és egy 10k-s lapban gond nélkül fel lehetett oldani a 4. magot és hibátlanul ment minden. Vannak olyan csonkítások amiket lézerrel végeznek el na akkor tényleg nem lehet feloldani a magokat.Az egy dolog hogy látod hogy 9x százalékon teker a gpu de ezt meg lehet csinálni könnyen csak vga limites beállításokat kell alkalmazni fullhd 4x-8x msaa 16x af stb. Attól még tudna gyorsabb lenni a kártyád pl egy i5-ös procival. A phenom 2 felett eljárt az idő még ha húzod akkor is.
Bf3 alatt 64 fős szerón határozottan jobb core i5-ös sandy vagy ivy procival stabilabb az fps meg persze több mint phenom 2-vel. Ezt sokan leírták már ebben a topciban is. -
stbtamas
aktív tag
Olvastam elég sok kommentet hogy panaszkodtok HD 7870-re hogy nem megy jól rajta a crysis 3..
Én már lassan a végénél járok Sapphire HD 7870 Dual-X kártyám van, felhúzva 1149/1351-re, Crysis 3-at FHD-ban, Very Hight-on, minden maxon, FXAA beállítva és FELVÉTEL KÖZBEN stabil 30 FPS!
Lehet lenne több, de az Action! korlátoz 30-on. Felvétel nélkül nem próbáltam, bár szerintem egy 5-10 FPS + biztos lenne.
Viszont lenne 1 kérdésem is.
A játék alatt a VGA hőmérséklete 70-73 fok között van, a ventilátorok kb 50-55% között pörögnek.
Ez a hőmérséklet normális, vagy sok?
-
seederking
őstag
válasz
Szerintem nem ártana megjegyezni,hogy nem 4 magos hanem, 4 magosítható cpu-ról beszélsz.Nincs fizikailag 4 magja szóval nem hinném,hogy teljes értékű 4 magos cpu-ról beszélünk.
+ miért nem pl egy phenom 960-970 tesztet raksz be neki.Az a proci amit haverod néz elég karcsú Cry3-hoz.
Fura mindenki sz@rozza a phenom-ot.Nekem meg 98-99%-on tekeri a vga-t cry 3 alatt.
Nem azt mondom,hogy kiváló proci 7870 mellé pl de nem kell eltemetni csak kicsit megrángatni.Nem hiába BE. -
kovsol
titán
válasz
Dark KillerX #22238 üzenetére
Az új 3dmark esetén az utolsó teszt részletes nézetét érdemes csak hasonlítani. Az kb olyan viszonyítási alapot ad mint a 3dmark11 is.
-
belinho
senior tag
Nem tudja valaki, hogy a TUL féle 7870-es Tahiti LE kártyákkal működik-e a Trixx 4.6-al a fesz csökkentése?
A Sapphire 7870XT-vel biztosan működik, de az teljesen más nyák, meg más fesz szabályzó is lehet rajta. -
borkarico
aktív tag
válasz
zserbox #22186 üzenetére
nekem a 2500k tökéletesen meghajtja a Sapphire 7870 Dual-X-et, 1125/1200 megy alapfeszen, 99% terhelés, crysis 3 többnyire High-Very Highon, egyedül a Shadows van lowon és AA=OFF. így 35-55FPS között van FHD-ban. proci terhelés 80-90% mind a 4 magon.
szerk: délután rakok fel screent is.
-
miresz
veterán
válasz
Crysis 3-ban még jobban is szerepel az Athlon 750K,mint a PH II 955.
Persze nem ezen a ferdítő oldalon.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Strix Aluco #22235 üzenetére
A lehető legjobb döntést hoztad meg.
A10 vs i5 3470 [link]
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
->Raizen<- #22234 üzenetére
Akkor még spórolok egy 10-est, és veszek apróról egy 2. generációs i5-öt.
Köszi a választ. -
->Raizen<-
veterán
válasz
Strix Aluco #22233 üzenetére
Az l3 cache az szerintem nagy érvágás hogy nincs benne. Ez egy herélt trinity apu igp nélkül. A 7850 malmozna mellette.
-
Strix Aluco
aktív tag
válasz
Az oké, de nem Phenom, hanem Athlon a kérdéses, ami szintén 4 mag, csak 4GHz-re húzva.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Strix Aluco #22230 üzenetére
Szia a haverom crysis 3 tesztjében jól látható hogy egy 3 ghz-es 4 magos phenom 2 épp hogy csak kihajt egy hd 7770 kártyát. [link]
-
seederking
őstag
válasz
Montesantos #22218 üzenetére
Milyen felbontáson tolod?
Nekem kicsit kevésnek tűnik az fps egy 7870 cf-től... -
Strix Aluco
aktív tag
Sziasztok!
40k körüli összegért tudnék egy VTX3D HD7850 kártyát megszerezni, Athlon 750K mellé.
Érdemes megvennem, vagy a proci nem tudná kihajtani, és érjem be egy 7770-nel?Köszönöm a válaszokat.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #22228 üzenetére
és 3770 amit keresek HÁÁÁt KOrán van még.
-
viperabácsi
addikt
válasz
viperabácsi #22226 üzenetére
g840 akart lenni
-
viperabácsi
addikt
Lenne egy nagyon sürgős kérdésem Cserélni szeretném a procimat 2500k- t egy 2770 re de most nincs aprón használt.Az érdekelne , ha vennék egy g8401 et azzal lehetne mondjuk valameddig hajtani a konfigomat?Azért ide írok mert a kártyám ide valósi.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Trebron09 #22224 üzenetére
Szerintem túlspilázod a dolgot, régebben volt róla szó, hogy 115-120 fokig nem kell félteni a feteket.
Nem hiszem normális körülmények között akár súrolnád ezeket az értékeket. És senki sem panaszkodott még, pedig itt sem alapon használják a kártyákat.
Én 45-48 ezernél többet nem adnék egy 2 gigás 7850-ért. 63-65 körül tahiti-s 7870-et is kaphatsz.
70 ezerért már vehetsz 7950-et is akár, újonnan az aprón. El lehet kapni akár iponon is ezekhez elég közeli árakat 50/70-nél miheztartás végett. -
Trebron09
őstag
70 meg 80 fok
Na akkor vagy veszek egy jobb 7850-et amin van hűtés (pl. msi power edition) 60-62körül, vagy pedig ennyiért már lehet kapni 7870-et és azt veszem (amin meg nincs)..nagy a dilemma, főleg úgy hogy a Sapphire mint olyan nálam kiesett, nem fogok kísérletezgetni vele. -
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #22221 üzenetére
Persze hogy meg fogom venni, de meg nem jott ki. Vagy igen ?! Csak a demo-t szeretem volna kiprobalni ...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Adjatok mar nekem is egy linket ahol le tudom tolteni a crysis 3 demo-t vagy amirol toltitek a kepeket.
-
zserbox
őstag
válasz
játék optimalizálás...
-
HSM
félisten
válasz
Trebron09 #22171 üzenetére
Itt skubizd meg, én a 70-ekre gondoltam, 7850-ből nincs is értelme referenciáról beszélni, mert hivatalosan nem volt belőle olyan tudtommal.
[link] Elég szépen látszik a lemez.
A refin tényleg em 100%, hogy hozzáér, fura.
A Sapphire OC-n is ott van. [link]
Itt meg lehet nézni a hőfelvételeken is, mennyire melegebb a hűtés nélküli, elég sokkal. -
dzsóbácsi
aktív tag
Helló!
7850-et szeretnék BIOS flashelni , de a GPU-z által elmentett bios-t az RBE 128 nem akarja megnyitni..
Mi lehet a baj??Köszönöm!
-
gyuszaa
őstag
válasz
Montesantos #22213 üzenetére
[link]
Keresd a pipát. -
Montesantos
senior tag
válasz
->Raizen<- #22204 üzenetére
A hwinfo-ot hogy kell beállítani a játékoknál való kijelzésre?
-
bombibmw
veterán
Na végre megszereztem én is ezt a csodagémet.
Alapon használom a kártyát,alulfeszelve és minden HIGH-on,Vsync-el szépen fut.
Nem vettem észre semmilyen akadást.
Viszont a 2500k magjai 60 fokig is felmennek a kis TX3-al,úgy gyötri őket a grafika.
Most kipróbálom 1150-en a kártyát,kicsit magasabb grafon is,azt majd meglássuk.
Lehet felrobban a gép. -
Gtaati
őstag
válasz
csucsbicep #22207 üzenetére
Értem, hát igen! Nálam is Megy a Fraps és az AB-is meg 4200-on a sima 3570, de most az az érdekes h csak akkor jön büdös a tápból, ha a hdmi kábel is be van dugva a vga-ba, lehet h test vagy földelés probléma van és földhurok jön létre?...... Mert ha nincs a tv rádugva ahol egyébként plusz programok mennek élő adatok olvasásra hőmérséklet fezsültsége adtatok stb: aida cpu-z stb akkor nem jelentkezik ez a dolog, de minden esetre érdekes és ijesztő!
-
lowzor
veterán
válasz
gyuribácsi88 #22203 üzenetére
Ugyanígy vagyok vele. 10 percnél többet nem játszottam egyik résszel sem...Mondjuk az FPS-ek single-ben soha nem kötöttek le. Multiban, élő emberek ellen 1000-szer jobb, mint gép ellen.
-
Montesantos
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #22203 üzenetére
Még szerencse hogy nem vagyunk egyformák... különben semmi értelme nem lenne egy topiknak se
-
Na akkor már én is megosztom a véleményemet, mert csak ... na !
Nagyon szép játék ez a CRYSIS 3, de egy FOS.
Tesztelésnek jó volt, de DELETE a sorsa.
De most komolyan, mi ez? Hagyjuk már ... egy far cry 3 ezerszer jobb játék (szerintem)
Ja és FHD-ban, 2x anál izével, meg high beállítás mellett nem esett az FPS 36 alá, tehát stabilan 36 felett pörgött.
-
Gtaati
őstag
Hát én is megosztom veletek az új élményemet a crysis 3-al kapcsolatban! Nagyon jó a játék, nagyon tetszik, induláskor az esős résznél full HD-ban 28-34fps utána nem esős részeken akár 50-70fps high beállíts mellett, szóval játék grafika nekem nagyon tetszik, csak megeszi a gépet
amitől nagyon megijedtem h kb fél óra játék után büdös éget szagot érzetem és miből hát a gépből, és hát a tápból jött azonnal kilép kikapcsol, hát akkor gyári "460"w-os(2 12w-s ág egyenként 18A) coolermaster ami a házzal együtt jött, nem bírja a strapát mondjuk nem nagyon volt más cucc ami így meghajtotta volna a gépet... szóval valószínűleg be kell h ruházzak egy új tápra ezt hiába küldöm garanciára meg ezek szerint ha cserélik hiába is kapok másik ugyaniylet!
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone XS Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2898, 100% Akkumulátor
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Lenovo ThinkPad T14 G1 Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest