- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2026
- weiss: Filmzene hasonlóság
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Ertem en,de eddig nem kellett seged progi a seged proginak...
-
törölt tag
Hw-t nem akarom külön futtatni,pont azért módosítottam biosban feszt (alulfeszelés),hogy ne kelljen külön szoftvereket használni.
-
törölt tag
Sziasztok!
R9 270X karinál feszt lehetséges monitorozni az MSI AB-vel? A programban benne van a funkció,de nem hajlandó kiírni. Lehet csak user error, ez esetben mit kellene bekapcsolnom hogy működjön?
Köcce előre is!

-
törölt tag
-
törölt tag
Ezt én nem mondtam volna itt olyan hangosan! Most már az asus is nem ajánlott kártya lesz

Véletlen nem Tailor74 kolléga kártyáját akasztottad ki?

-
törölt tag
A Te kariddal mizu? Van e már fejlemény?
Ment pü!
-
törölt tag
Sziasztok!
Fentebb írtam hogy én is kipróbáltam a Mantle-t bf4-ben,és szinte semmi (+2-3 fps) különbséget nem tapasztalok teljesítményben. Ez még nagyon friss driver, lehet még ebből valami javulás?
VGA egyéni beállítása befolyásolhatja hogy szinte semmit nem változott? Egyéni beállítás alatt azt értem hogy kicsit vissza van fogva a kártya. Gyárilag 1070/1400-ra van belőve a GPU. Kicsit vissza vettem a feszt,és ehhez állítottam 1000/1300-as órajeleket,mivel egyenlőre nem használom ki a karit sehol. Ne multizok,nem benchmarkolok,és úgy is lekorlátozom az fps-t 60-ra, a monitor 60Mhz-es frissítése miatt, hogy ne csíkozódjon. -
törölt tag
Mantale alatt az MSI AB nem monitoroz. Vagy csak nekem nem jó?
-
törölt tag
-
törölt tag
Szintén tettem egy gyors próbát. Ugyan azt tapasztalom,+2-3 fps, és laggok,vannak akció közben. Hát nem tudom... Javításra javítást várjak? User error? Vagy mit kell még ki-bekapcsolni még esetleg?
-
törölt tag
-
törölt tag
Lehet hülyeség, de ha nem a VGA-val van baj,hanem valami más alkatrésszel, akkor egy másik VGA-val is előjönne. Ha jól gondolom. Próbáld meg azt az 5770-et elkérni, és kipróbálni.
Elég nehéz elhinni,hogy sapphire minden szériát elszúrt volna. Én nem hiszem hogy a VGA problémázik. Nekem a sima Dual-X OC-s verzió, és simán tudtam 1150-Mhz-re húzni. Tudom, ez nem nagy tuning, de ezzel sem hibázott. -
törölt tag
Kíváncsi vagyok másik gépben is produkálná e a hibát! Van lehetőséged rá?
(#44190) Dany007
Nem kellene ennyire örülni más bajának! Véletlenül sem szeretnék veszekedést kirobbantani,csak megakadt a szemem a hozzászólásodon!
-
törölt tag
Egy Bitnefix Merc Alpha házzal jól jársz, ha nem akarsz sokat költeni rá. Jelenleg az árát nem tudom, szét kell nézni, de szerintem 10k-nál nem több, vagy nem sokkal. Hűtése kiváló (tuning esetén jól jön), esztétikailag szerintem egész jó.Kábelmenedzsment viszont nincs benne. Elég vékony lemezből van, de nem ráülni akarsz gondolom. Szóval szerintem jó kis kuckó. Procihűtőből én ajánlom a Freezer A30-at. Nekem intelre van,jól szellőző házban nem lesz baj a teljesítményével.
Off vége

#44181) Steve198310 Újabb Steve féle hiba?

(#44185) Steve198310
Vagyis igazam volt! Nincs semmi baj azokkal a Dual-X karikkal! -
törölt tag
Egész fórumon 3 Dual-X karival volt gond. Köztük volt az enyém, ami kiderült vaklárma volt, semmi baja, szimplán játék bug miatt idegesítettem fel magamat,és teszteltem a karit pár napig.A második kártyával szintén semmi probléma nem volt mint kiderült. 3-ik kari az a Stete féle dual-x, ami sajnos bedöglött. Na de melyik gyártó ad ki terméket 0% hibaárnnyal. Giga asus sokkal több panasz van róluk itt fórumon zörgő és rossz hűtéssel.
-
törölt tag
-
törölt tag
Bármelyik mai játék megteszi tesztelésre. Ezek a kártyák ugye 7870-es alapokon nyugszanak,a gpu gyakorlatilag ugyan az bennük.Nekem anno a 7870-es karim piszkosul alul volt feszelve (1.056mv), és atomstabilan működött. Én ez alapján próbáltam az alulfeszelést a jelenlegi kártyámnál,és megálltam 1.1mv-nál. Egyébként sem meleg a Dual-X (magánvélemény), így meg gyakorlatilag a 60C°-t csak nagyon ritkán karcolja, persze ez sok mindentől függ ugye,házhűtés,szobahőmérséklet stb.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Módosított biost használok a kártyán (feszültség csökkentés,gpu órajel,és memória órajel változtatások), működik is rendesen a kártya, semmi hiba. Csak azt vettem észre hogy a CCC-ben a gyári értékeket mutatja a gpu és memória órajelekhez. Normális ez? Mármint kellene vele foglalkoznom?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Az a nagy csend őrület! Persze lehet törekedni hogy ne legyen hangos a pc,és boldog elégedettséggel nyugtázod magadnak hogy milyen halk gépet hozál össze, és akkor a (panel) szomszéd elkezd mondjuk porszívózni, vagy bekapcsolja a mosógépét, vagy csak épp jót dug a feleségével... lőttek a családi csendnek!

-
törölt tag
-
törölt tag
MSI AB-el monitorozok ha érdekel valami,csak ugye jelen esetemben feszt nem ír ki. Az lehetséges hogy minden eddigi adatot az AB figyeljen, a feszt pedig a HW info "szolgáltassa"?
-
törölt tag
Üdv
Urak!Feszt mivel lehet monitorozni Sapphire kariknál?
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
" hogya topik néhány hsz-e alapján nem muszáj semelyiket "kihúzni" a listáról. Sok esetben szerintem felhasználói hiba és hozzá nem értés a gond, kókányolt windowsokkal, vagy rossz tápokkal, nem jól belőtt tuninggal. ( tapasztalat, sokkal találkoztam egy időben) "
Teljesen egyet értek! Sok esetben az a baj, hogy az user vesz egy ilyen kártyát,és egyből tuningal kezdi, feszt emel,és szénné égeti a VGA-t. És ugye azonnal jön a szöveg hogy hát baromi hangos, meg tiszta forró ilyen-olyan sz@r, stb blablabla. Csak épp azt felejti el a drága user hogy ezek a kategóriás kártyák nem az ő igényeire lettek gyártva. Nem fogja a BF4 -et fullhd-ban ultrán plafonig tolva a beállításokat szépen 150 fps-el vinni,még jól megcibálva sem.
Egyet meg kéne érteni! Ha valaki teljesítményre vágyik,az vegyen felső kategóriás kártyát,amit nem kell tunngolni hogy szépen fusson a játék. A közép kategória ezt tudja,erre lett tervezve a nyák,hűtés tápellátás stb. Ha ennek megfelelően használ valaki 270-270X VGA-t, biztos hogy nem lesz gondja melegedéssel,zajjal.Lehet szerencsés vagyok de még egyetlen VGA-val sem volt bajom. Nem melegedtek, nem voltak hangosak,és hozták a megfelelő teljesítményt.
-
törölt tag
ne szintetikus tesztet nézz, hanem játékokkal mérj hőmérsékletet, és ha akkor is 70C° lesz a vége, akkor csinálj ventiprofilt. 60-65C° baráti, teljesen normális hőmérséklet,De szerintem a 70C° sem túlzás, csak tartósan ne legyen annyi.
-
törölt tag
Nekem anno az MSI 7870-es kari 56C°-nál nem ment feljebb TF III hűtővel, és nekem nem volt gondom a hangjával sem. Így nem hiszem hogy 70C°-ig engedni kéne.
-
törölt tag
Abban a 3-ban én is benne voltam, de csak voltam, mert rengeteget teszteltem a karit, és a világon semmi baja! (kop-kop) Nem hibázik, nem zörög, hűtése is jó!

#42798) BogyóBP
Nem céloztam senkire!
Csak volt már rá példa hogy valakinek véletlenül hibázik a VGA-ja, akkor rögtön jöttek a nem ajánlott komentek, hogy az adott márka bizony ilyen meg olyan sz@r... Persze úgy, hogy az illetőnek véletlenül sem volt dolga az adott márkával... -
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem vagyok teljesen tisztában ezekkel a jelölésekkel. Most mi lesz neked toxic? Az is egy fajta tuningolt verzió nem? Mármint gyárilag nagyobb a tuning,és jobba hűtés mint a dual-x-en. De ha azt nézzük a tieden 3 venti pörög, a dual-x-en meg kettő, így érthető a nagyobb hűtés potenciál.
-
törölt tag
Meg van már az új kari? Majd ha lesz kedved futtass már vele egy Valley
tesztet. Kíváncsi vagyok a különbségre a sima Dual-X és az új karid között. Persze csak alapon,tuning nélkül... -
törölt tag
Nekem és még kb 2 embernek volt vele probléma. Keressetek rá. Ebből egy kártya tényleg hibás volt, viszont a többi nem. Én pl vaklármát kergettem,bf4 játékban. Rengeteg időt ráfordítottam tesztelésre, jól megnyúztam a karit, és a világon semmi baja nincs. Játék bug az amibe én bele futottam. Legalábbis nekem ez a tapasztalatom, én hiba nélkül használom a karit, hűtése korrekt,nem hangos. Kari hozza a megfelelő szintet.
#42392) EnterR
Mókás a terved!
Annak a hűtőnek simán bírnia kell tuninggal is. De persze Te döntésed! 
-
törölt tag
-
törölt tag
A kolléga nem véletlenül tette fel a kérdést! Ugyan is volt pár giga tulaj aki istenítette eme kártya hűtését,valami 40-45C° full load terhelésen,és gondolom ez miatt sokallja a 62C°-ot.
De ne aggódjon a kártya tulajdonosa,mert ez teljesen rendben van.
Egyébként elég érdekes a giga hűtője, valami brutál jó lehet, csak nem értem hogy akkor miért nem kelendő annyira a márka. Ugyan is az A.C Twin Turbo II nem hűtött ennyire jól,pedig az tényleg brutálisan jó, GTX670-et max 55C°ig engedett.
-
törölt tag
Azt már meg sem kell említeni,hogy ez egy Steames felmérés. Azt pedig eredeti játékokat feltételez. Éppen ezért ebben a tesztben a felhasználók fele sincs benne,mivel rengetegen nem veszik meg a játékot sem, törttel nyomják. Aki pedig megveszi a játékot, ott jobban telik gépfejlesztésre is, illetve a drágább hardverre.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
#42064) LamaCube , #42063) Womb
Pont ez az! Annyira beharangozzák,hogy pont ezzel veszik el a kedvem. Ugyan ez ment annak idején a bulldózer CPU-k megjelenésénél. Teszt hegyeket lehetett olvasni róla, hogy majd így meg úgy elveri az intelt... Jók ezek az AMD karik, nincs velük baj,az hogy besikerül hibás darab/széria,hát nah... melyik gyártónál nem fordul elő... Sajnos driver téren egyszerűen "borzalmas" a piros oldal. Nvidia ha nem lenne olyan drága, jobb lenne. Persze ez szigorúan magányvélemény!!!
Semmilyen vitát nem akarok ezzel nyitni! -
törölt tag
-
törölt tag
Ha esetleg valaki még nem hallott róla,és érdekli,akkor az MSI Afterburner 300beta18-as verziója már monitoroz Battlefield 4 64-bites verziójában.

Próbáltam, működik!

-
törölt tag
Most még egyszer tesztre szántam magam. Megpróbáltam tuningolni a karit. Hiba sehol sincs tuning alatt sem,csak a fentebb írt mapon bf4-ben,minden más szépen hiba nélkül megy szintén, csak sajnos nem bírja a karim a tuningot. Ami persze nem is baj!!! Ezt csak azért mert ezt még nem próbáltam.
Szerintem ez driver gond. Tovább nem foglalkozok vele.
-
törölt tag
Sziasztok!
Korábban volt szó a Steve féle VGA hibáról,amibe én is beleestem.
Viszont, több napon át tartó gép nyúzást követően a következőt tapasztaltam.
Játékok
F4-BF3-Mafia II-Crysis 3. Teszt programokat is futtattam 3DMark11,Valley,Mafia II benchmark,Sniper e.V2 benchmark, mindegyiket 5x futtattam egymás után.
Minden játék és benchmark program gyönyörűen fut hiba nélkül. Kivéve a BF4 singapore mapon jön elő a hiba jelenség. Nem kell gép restart, nem kell kilépnem és vissza a játékba, csak mapot váltok és nincs hiba. Kipróbáltam low settings-el és 1024x768-as felbontással, hiba jelentkezik,de csak a singapore mapon. Kipróbáltam órajelek csökkentésével is,memót levettem 1250-re,és hiba megvan az adott mapon, d csak ott,és abban a játékban.Szóval,kíváncsi vagyok a véleményetekre!
Ha nem lenne másnak is hasonló problémája,akkor én simán a játék bugjának tartanám... -
törölt tag
Üdv!
Feltettem az újabb 041-es biost, és ezzel is megvan a hiba jelenség
.
Viszont nagyon érdekes hogy egyetlen egy játékban a BF4-ben, és azon belül is egyetlen egy mapon a Singapore-n csinálja a hibát. Már vagy 3 órája nyúzom a gépet, kipróbáltam az összes mapon, és sehol nem csinálja csak a singaporen. Feltettem a Crysis 3-at, és hiba nélkül megy. Holnap fel rakom a BF3-at is,és megpróbálom azt is.Ha nem lesz benne hiba,akkor én egyenlőre hagyom a fenébe a gariztatást,mert nem fog a szervizben elő jönni a hiba, ugyan is lefuttattam többször is a 3Dmark-ot és a Valley-t is,mindkettő minden alkalommal hiba nélkül végig ment.Mem tesztet is futtattam 0 hibával.
Kérnék egy szívességet!Ha valaki volna szíves és megnézné a Singapore mapot hogy neki produkálja e a jelenséget. Elég ha az elején 1-2 mentést fut a mapon. Köszönöm szépen előre is!

-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Kártya tesztelésre milyen progit/progikat érdemes futtatni? Nekem is előjött a "Steve" féle hiba, de eddig csak a BF4-ben. És abban sem tudom reprodukálni. Teljesen véletlenszerűen jön elő, nem függ egyéb szoftver futásától sem, mert mindenhogy kipróbáltam. Egy adott mapon ahol előjön,kipróbáltam több féleképp, és volt hogy előjött, volt hogy teljesen jól végig ment hiba nélkül. Más játékkal egyenlőre nem próbáltam Játékot mit ajánlotok? Crysis 3 pl?
Tehát én egyenlőre azt tapasztalom hogy inkább a játék miatt csinálja,csak az zavar kicsit hogy másnak meg teljesen jó... -
törölt tag
-
törölt tag
Ezt értem... De miért nem jön elő ez pl asussal gigával msi-vel,és a többi karival? Ha szoftveres probléma lenne másnak is előjönne szerintem. De NE LEGYEN IGAZAM! De így már csak bennem van a gondolat hogy problémás a kari.
Jah, és érdekes hogy nekem a GPU-Z nem ír Vram hőfokokat. Vajon ez csak nálam van így, vagy mindenkinek akinek előjött a probléma!??
Egyébként ki fogom próbálni amit javasolsz, csak kerüljek gép közelébe (most laptopról vagyok), még a szilveszteri buli sem érdekelne ha nem lenne baja a karimnak!

-
törölt tag
Szerintem a HD78xx Black Screen probléma után nem fognak ilyen "baklövést" megengedni maguknak. Ez eléggé betenne nekik a piacon.
#41616) tailor74
Nincs más játék elérhetőségemben amit tudnék próbálni, de szerintem ez is bőségesen megdolgoztatja, mert végig 99%-on megy a GPU. És érdekes, mert nem melegszik annyira,max 63C°-ra ment fel végig.
Jó lenne tudni hogy ez csak valami driver féle probléma,és egy esetleges bios,vagy VGA driver update megoldaná... Mert annyira nincs kedvem több hétig gép nélkül maradni. Bár azt is simán bevállalom, ha cserélik a karit szó nélkül egy kifogástalan darabra.Reggeli tesztelésemkor kezdtem kicsit megörülni,mert először azt figyeltem meg,hogy ha az MSI AB fut,akkor végig előjött a hiba,nélküle pedig nem. 5 próbálkozásból 5x bejött. Aztán gondoltam levideózom úgy a hibát hogy fut az AB, de nem monitorozok,és egyszerűen nem jött elő a hiba ugyan azon a mapon, többszöri próbálkozásra sem.
#41619) Pancsermeste
Nekem nem kellett hogy a gépet újra indítsam,egyszerűen kiléptem a játékból és vissza,és volt hogy előjött,volt hogy nem. Graf minden ultrán van,és 4x MSAA,tehát az is maxon. És ahogy fentebb írtam,én az MSI AB-re gyanakodtam először,hogy az zavar be a karinak, de utólag mindegy volt hogy fut e vagy sem.
-
törölt tag
Most tesztelgettem kicsit. Legújabb driver (13.12) MSI AB-vel és nélküle is játszottam teljesen full beállításokkal. Azt vettem észre hogy nem mindig csinálja. Ugyan azon a mapon végig mentem többször is,bekapcsolt AB-vel és offolva is, és volt hogy jelentkezett a hiba,és volt hogy hiba nélkül végig ment. Viszont ha hibázott,akkor akár hova néztem játékban mindig csinálta, nem csak egy féle nézetben. Szóval kíváncsi vagyok a bolt válaszára.
-
törölt tag
Ment privi!

#41603) bombibmw Nem tudom személyesen vinni! Debreceni vagyok, a bolt meg B.Pesten van...
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos ez pontosan az a jelenség amit korábban Steve198310 fórumtárs is jelzett,és neki "bele is döglött" a kártyája. Még soha nem volt problémám egy hardveremmel sem, nem vagyok jártas a gari ügyintézésben,és bonyolítja hogy B.Pesten van a bolt/raktár,ahonnan a kari vásárolva lett. Valaki tudna egy kis segítséget adni hogyan érdemes elkezdeni az ügyintézést,hogy "hatásos is legyen! Illetve van róla vidi, ezt hogy,milyen formában érdemes elküldeni nekik?
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos be kell hogy álljak a "Steve198310" -féle Sapphire féle hibás VGA tulajok sorába

-
törölt tag
-
törölt tag
Sapphire R9 270x karit alul lehet feszelni? Korábban már kérdeztem , de nem válaszoltak.
Valaki próbálkozott már vele? MSI AB nem engedi a feszt babrálni...
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nekem 39-es bios van rajta gyárilag. Tegnap még gondolkoztam hogy fel kéne tenni a 41-est,de végül is hibátlan a kari,így nem piszkálom.
szerk: azért érdekes hogy alig két hónapja gyártják ezeket a VGA-kat,és már ennyi biossal jön ki a szalagról ugyanaz a termék.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nah, egy óra BF4 után (max graf,max beállítások) semmi hiba nincs!

Viszont rájöttem hogy nem bírja a VGA a max beállításokat
55-60 fps max, hőmérséklet max 65C°. Hangja elfogatható (legalábbis nekem). -
törölt tag
Hát akkor részemről ez tárgytalan. Mivel nem tapasztalok semmi problémát, nem látom értelmét a flashnek. Azért köszi az infót.

#41251) Steve198310 Nincs fent más játék, nem tudom most kipróbálni csak BF4-el. De ez nem elég neki? Ha mindent maxra teszek a beállításokban, akkor tutira 99%-on fog dolgozni.
De nekem nem a Te kártyád által produkált villódzás látszik,ez valami bug inkább. Pont azért kapcsoltam ma be a gépet hogy megnézzem nekem mit mutat a VGA, de "csak" erre lettem figyelmes,mást nem tapasztaltam. Mikor először beszereltem a gépebe alaposan teszteltem a karit,mem tesztet is futattam,0% hibával.
De most már tutira megdolgoztatom megint. -
törölt tag
" 39 helyett 41 bios feltelepítése és az új ati driver "
Megkérdezhetem honnan töltötted le, és hogyan telepítetted fel? Ha már lehet úgy biost flash-elni mint pl az Asus alaplapoknál akkor megcsinálom, de a "régi" módszerrel nem kínlódok. Egyenlőre nincs rá szükség, jól működik a kari!
-
törölt tag
-
törölt tag
Sziasztok!
Korábban sokan panaszkodtak itt Sapphire R9 270x OC verzió hibás GPU-ra. Kicsit játszottam a masinával BF4-el, és ezt tapasztaltam. Lehet már én is csak a hibát keresem a játékban,nem tudom eldönteni hogy ez hardver hiba, vagy a játék bugos. Tuning nincs.
Vélemények? -
törölt tag
Azért cseréltem mert nem használtam ki.Mostanában kevés időm van gépezésre,és ehhez ez a kari is elegendő még fullhd-ban is.
(#41120) Steve198310
Ennek ellenére is sapphire-t választasz? Lehet nem jól tudom de a vapor-x "csak" minimális tuning-al és hűtésben különbözik a Dual-X verziótól.
#41122) BogyóBP
" Pedig az Nvidia még mindig sztem klasszissal jobb mint az AMD "
Ha nem is annyival de egyet értek hogy jobba az NV oldal. Szintén magánvélemény!
-
törölt tag
Én még erős túlzásnak tartom azt hogy a sapphire karik "megint" hibás szériával jöttek volna ki. Egy sapphire 270x oc VGA-t nyúzok,és a világon semmi baj nincs vele. De ez szigorúan csak magánvélemény! Nem javaslok semmilyen márkát,mindenki döntse el mit szeretne.
Korábbi (GTX670 Point of View) karimmal is a saját topikjában rendesen le akartak beszélni,mert az nem ajánlott márka. Pfff... az egyik legjobb karim volt eddig. Csak azért mert nálunk nem ismert márka...
-
törölt tag
Értem én. Azért említettem,mert (#41105) EnterR fórumtárs is írta, hogy neki nincs ilyen problémája,de ő Giga 270x-et használ.
A videóból számomra meg nem derül ki hogy milyen VGA-val tolta a készítője.szerk: #41110) Steve198310 meg is adta a választ!

-
törölt tag
Nem akarom elvenni a kedved még jobban, de amikor ezzel a játékkal játszottam még az előző GTX670-es karim volt meg,és nem tapasztaltam ilyen jelenséget sehol. Azóta meg nem játszottam vele,de lehet kipróbálom,kíváncsiságból.
Hozzá teszem hogy nekem nincs probléma a 270x karival. (kop-kop) -
törölt tag
-
törölt tag
Én a sima Freezer 13-at használtam. Hiszed vagy sem "tökéletes" hűtő volt,probléma nélkül. Prot (nem ajánlott) nem is akartam,mert az tényleg nem sikerült jónak,a kis venti alul pár hét után nagyon zajos,és értelme nincs.
I30 tökéletes. Legalábbis nekem bőségesen megfelel,a méregdrága márkás társaitól,amik nem mind tudnak többet.
Nem offolok tovább! Ezért is elnézést! -
törölt tag
Használtam 2 évig Freezer 13-at,a világon semmi baj nem volt vele. Nem lett csapágyas,nem volt hangos, és az árához képest igen is jó hűtő. Aztán gondolkodtam hogy lecserélem egy jobb kicsit drágább hűtőre,és ugye a saját topikjában nekem is a 10k fölötti hűtőket javasolták. És végül maradtam a Freezer márkánál,egy I30-as van most a procin. Szintén semmi baj vele,jobban is hűt,és ezen a venti már cserélhető ha nem szimpi az arctic márka. AMD-re is van A30-néven.
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
A két kari hűtője nem egy kategória! 3 venti jobb légáramlat,több hőelvonás,jobb szellőzés,így érthető. Nem tudom mekkora a szobahőmérséklet nálatok,nekem a fentebb írt hőfokokat 25-26C°-ban produkálja. Hasonló (általad említett) hőmérsékleteket a 670-es karimon tapasztaltam amin egy Twin Turbo II dolgozott.
Lényeg,hogy nem mondható a "kis" Sapphire kari hangosnak és melegnek!
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Nem zavar, csak mivel még nem volt ilyen karim,szerettem volna érdeklődni hogy ez normális jelenség e.
Köszönöm a választ!

-
törölt tag
Semmi egyebet nem tapasztalok rajta, csak ezt. A kari 1 hónapos,és nem volt mókolva vele. Ilyen venti jelenséget az MSI egyik verziójánál olvastam hogy először felpörög, de az vissza felé forog pár másodpercig.
z0l1ka Köszi a választ/hozzászólást!
Érdekes nem?? Lehet normálisan is hozzá szólni!
-
törölt tag
Akkor ne segítsetek!
Köszönöm!
LamaCube Igen, rendesen lepucoltam,registryt is.
-
törölt tag
Mivel két csati van értelem szerűen be lehet 2 sorrendben is kötni! Pl az előző karimnál (GTX670) ha nem jó sorrendben kötöttem be,akkor el sem indult. Tehát nyugodtan lehet röhögni!
zserbox az lehet, de nem visszafelé forog a venti... így nem értem ezt a funkciót...
Steve198310 semmi nincs fent. NV driver lepucol, AMD felrak. Ennyi történt.
-
törölt tag
Nem!
Bekapcsolásnál felpörög a venti, de nem 100%-ra, csak mint normál használat kb 1000rpm-el,és le is áll, és 1-2 sec múlva újra felpörög,és akkor már normál üzemben működik.
Tehát nincs heli effektus meg hasonlók, és nem ellenkező irányba forog. Tehát,újra megkérdezem hogy tapasztalt e már valaki hasonlót.
Esetleg a tápcsatlakozót fordítva kötöttem be? Van annak sorrendi jelentősége? Mivel 2x6 tűs a táp csatija. -
törölt tag
Sziasztok!
Üdv a klubban újra egy SAPPHIRE R9 270X OC WITH BOOST 2GB karival.
Van e valakinek ezzel a karival tapasztalata? Jelenleg annyi érdekelne hogy bekapcsoláskor a venti felpörög majd teljesen leáll,aztán másodszorra is felpörög és akkor már normál üzemben működik. Ez normális jelenség ennél a szériánál?
-
törölt tag
Ha nem hangos akkor emelheted még feljebb is a fordulatot, de az már bőven baráti hőfok!

-
törölt tag
A gyártói oldalon kellene némi infót keríteni a kártyáról-hűtéséről. Lehet gyárilag inkább arra mentek hogy halkabb legyen terheléskor,ami kevesebb fordulatot eredményez magasabb hőmérséklettel párosítva. De a 80C° még azért bele fér szerintem. Ki kelene próbálni egy venti profil beállítást, pl MSI Afterburnerrel. Vagy Catalistban húzd feljebb a venti csúszkáját terheléskor,és nézd meg hogy akkor is felmegy e 80C°-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Hirdetés
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, egyszerűen, OLCSÓN! Immáron 8 éve!
- iPhone 17 White 256 GB - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Alpine Green -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4946, 100% Akksi
- iPhone 13 128GB Red -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4570, 100% AKKSI
- Dell Vostro 5410 14" i5-11320H 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Csak volt már rá példa hogy valakinek véletlenül hibázik a VGA-ja, akkor rögtön jöttek a nem ajánlott komentek, hogy az adott márka bizony ilyen meg olyan sz@r... Persze úgy, hogy az illetőnek véletlenül sem volt dolga az adott márkával...
)

.