Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- tordaitibi: Chatcontrol
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Bitfenix Outlaw
- ldave: New Game Blitz - 2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Anaren91
senior tag
válasz
#16729600 #24491 üzenetére
Utálom a benchmarkokat és nem is vagyok benchmark huszár viszont mivel nincs 2 monitorom nem tudom játék közbe figyelni a hőfokot alt tabolgatni meg nincs kedvem 2 secenként. ez tűnt a legjobb megoldásnak. Viszont szétkaptam a gépem ééés érdekes dolgot vettem észre... Most lehet én látom rosszul vagy hülye vagyok de olyan mint ha a borda nem is érintkezne a gpu val....
-
törölt tag
Félelmetes ez a benchmark-nyúzóprogram őrület itt,nem is kell játék,ezekkel a vackokkal tökéletesen el vannak sokan és gyönyörködnek a hőfokokban
-
Anaren91
senior tag
-
oliba
őstag
válasz
Anaren91 #24486 üzenetére
Jó, akkor kifejezem magam másképp. Ha egy olyan tuningot lősz be Furmark alatt, aminél éppen stabil, szóval +10 MHz-et emelve már kilép, akkor ha ezek után indítod a játékot, akkor jó eséllyel már a menüből kidob. Ha tesztelni akarsz hőmérsékletet és stabilitást, akkor játssz sokat a Tomb Raider-rel, de jó az FC3 és a Crysis 3 is. Furmark és társaival, csak a gyenge VRM hűtéssel ellátott kártyákat nyírod ki
-
Anaren91
senior tag
Megpróbálom úgy hogy közelebb teszem a ventiket a kártyához. hátha úgy jobb. Olvastam neten anno a Powercolor Devil 13 as kártyájáról 1 tesztet ott írták hogy a kapott kártyára valahogy rosszul volt feltéve a hűtés és melegedett de aztán csináltak vele valamit talán újra pasztázták és jó lett... lehet megnézem azt is
-
Anaren91
senior tag
Esetleg driver okozhat ilyen melegedés zavarokat? Most a 13.2 beta 6 van fent.
-
HSM
félisten
válasz
Anaren91 #24479 üzenetére
Erre már réges régen nem jó. Talán a 4800-as kártyákra volt ez utoljára igaz. Max hőfok tesztelésére viszont kiváló.
(#24480) Anaren91: Mivel a hőmérő szenzor úgy van kalibrálva, hogy a nagyon meleg CPU hőfokát tudja pontosan mérni, mivel akkor kell a védelmeknek működésbe lépni. A CPU szempontjából hogy 10 fokos, 25 vagy 40 teljesen irreleváns.
(#24481) BomiBoogie: Hát ez tényleg dekomoly.... Ha direkt csináltuk volna se lehett volna pontosabban időzíteni.
-
Anaren91
senior tag
A legviccesebb hogy most visszatettem alap órajelekre (1150/1250) és még gyorsabban ugrott fel a hő-.-
-
GergoHD
tag
-
Anaren91
senior tag
válasz
GergoHD #24468 üzenetére
Hát 15 perc után 70% on mentek a ventik a kártyán. Alapjáraton kb 35 fokos szokott lenni a gpu hőmérséklete. Meg ezen a kártyán feljebb lehet emelni a hűtőket hogy távolabb legyenek a bordától így elvileg nagyobb légörvényt tud csinálni. Lehet vissza fordítom h közelebb legyen. Vagy beállítom 45 fokosan és akk opdalra kitolja a meleget.
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Próbálkozok a kártyám tuningolgatásával(7870). Jelenleg 1200/1300 on megy. Az normális ha 15 perc furmark után 80 fok fölé is felmegy?
-
törölt tag
válasz
seederking #24461 üzenetére
Korábban a 6870-es (sapphire) karimnál használtam beállított venti profilt az MSI AB-ben. Most nincs rá szükség,auto venti profil megfelelő az MSI kártyámnál. (legalábbis nekem
)
Ez alapján be tudod állítani magadnak a kívánt profilt.
-
seederking
őstag
Próbálta valaki a Resi 6 Bench-et?
Más : Venti profilt msiab-ben csináltok vagy az amd driver-ben?
Hogyan használjátok pl játékhoz?
Be szeretném állítani,hogy mondjuk játék alatt 50% rpm-en legyenek a ventik. -
Krakesz27
tag
Érdemes lenne ezt a kártyát megvenni vagy várjak míg lejjebb megy az ára? http://www.asus.hu/Graphics_Cards/NVIDIA_Series/GTX680DC2T2GD5/#overview igaz még csak szemezek vele de ezt érdemesebb játékra amúgy? valaki valami tippet vagy ötletet?
-
Algotis
addikt
válasz
BomiBoogie #24451 üzenetére
Csak be kell pipalni az apply overclocking on startup-ot...
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24450 üzenetére
és BomiBoogi driverfrissítés után kell valamit csinálni vele, vagy az sem probléma?
szerk: ok, köszi. tudom, hogy gyorsan lehet beállítgatni mindent, anno még a 3870em idején elég sokat játszottam a beállításokkal. aztán a dolognak az lett a vége, hogy herótom lett az X extra programból minden induláskor, valamint a három kijelző miatt nálam sokkal nagyobb terhelést kapnak a kártyák, emiatt sem erőltetném annyira a tuningot.
a hűtés is emiatt kritikus, anno a 6950el furmark szinten terhelt pár játék.
Dealer95: nem örülök a 75-80foknak, de CFet tervezek a zajt pedig utálom. ez a kettő együtt valamennyire behatárolja, hogy mi megvalósítható.
inkább az a baj, hogy egyébként a gép csendes, tehát eléggé alacsonyan van az, amit még elfogadhatóan hangosnak tekintek.
plekk: jaja, ezért próbálom kideríteni, hogy melyik megoldás jó. pl ventik típusait elég nehéz kideríteni.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
kovsol #24447 üzenetére
oké, de ahhoz vagy biost kéne flashelni, vagy a háttérben kéne egy programnak folyamatosan futni/minden alkalommal indulnia. vagy tévedek?
mindenesetre ha az alacsonyabb órajelűket nézzük, akkor a hűtés/PCB miatt kb ugyanezek a modellek maradnak kb.
plekk: zaj is szempont.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
#77081088 #24441 üzenetére
oké, de melyikek? alulfesszel az a baj, hogy CFre lenne egy 1000ghzn járó 7850 mellé, tehát annyira nagy mozgásterem úgy érzem nincs ebben a tekintetben. meg egy jó hűtő mellé 10-20W annyira nem nagy probléma, míg egy rossz hűtővel semmit nem lehet kezdeni.
az Asus 7850 1000mhzs típusa hűtése SPCR alapján lényegesen gyengébb a nagyobb modellekénél. plusz majd 20%al drágább lenne a többi hasonlóan rendesen túlhajtott modellhez képest. három hőcső, vékony ventik, spórolós borda, meg ennyiből már 7870 ICEQt kapnék egy sokkal komolyabb, már bizonyított hűtéssel (jó, a fogyasztása kevésbé lenne jó).
Gigából a Windforce2 tűnik elfogadhatónak, bár csak 950es a GPU
HISből az ICEQ X Turbo tűnik elfogadhatónak, bár a hűtése ennek is eléggé olcsósított az eredeti 6950 ICEQhoz képest. 6950ről váltottam, hát az Adda venti azért érezhetően jobb volt, mint amit a 7850re raknak. cserébe a felét fogyasztja a kártya és kb 20%al gyorsabb, szóval valami előnye azért van
. nagyon jó fogyasztás a túlhajtás ellenére.
PowerColor PCS se rossz, 1000mhz, három cső, 92mm, pcbje is tetszik, ahogy írják halk és hűvös. nagyon jó fogyasztás a túlhajtás ellenére.
MSIből power edition érdekes, 950es clock, elvileg halk és hűvös.
XFX black DD, 975ös core, két venti, halk és hűvös, cserébe 7870eket karcolja árban.
-
fenergie84
addikt
Tudom, de megszívtam a 2-vel is...szal kicsit csalódtam benne anno.
A problémám annyi volt vele, h ugye ez "szimulátor" (ellentétben pl. a BF3-al), de semmi szervezettség stb nem volt a játékosok között, csak mindenki ment a maga feje után és így kicsit varázsát vesztette a "katonásdi" -
macy
addikt
válasz
fenergie84 #24442 üzenetére
Pedig most érdemes, míg 25€, ha kijön a béta már 35 lesz. A végleges meg 45.
-
Motaba78
addikt
válasz
bombibmw #24438 üzenetére
csak szemléltetésképp akiknél nem volt "olyan nagy vihar" eez már elpucolás utáni helyzet
Székesfehérvár és környéke (m7 Sz.battyán 4kamion 43 autó karambolja...) -
fenergie84
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24439 üzenetére
Az ARMA 3-ra én is kíváncsi leszek, csak nem merek beruházni rá
A 2-vel nyomtad?(#24441) mr bauer:
-
törölt tag
válasz
fenergie84 #24432 üzenetére
" Az meg, h egyszer végigtolod és delete, nálam a crysis3 fog erre a sorsra jutni, mert azon túl, h szép játék, szerintem sztoriban elég lapos, rá is untam... "
Nálam szintén zenész!
C3 szép grafika,és egész jól terheli a GPU-t,de ennyi. Pont ma töröltem...
proci985 : Asus, MSI, Gigabyte. De egy kis alulfeszelés csodákra képes!
-
válasz
->Raizen<- #24437 üzenetére
Ízlések és pofonok, nekem egyáltalán nem tetszik. Nekem a Far cry és a hozzá hasonló stílusú játékok jönnek be. Az ilyen nano ruha meg egyéb blőd ökörségek nem vonzanak.
Na meg hát ugye a best az ARMA 3
-
bombibmw
veterán
válasz
->Raizen<- #24437 üzenetére
Nem semmi!
Alig,hogy visszajött az áram,már pörgeti is a game-eket.
Szerintem sem rossz egyébként.
Minden rendben otthon? -
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuribácsi88 #24428 üzenetére
Jo jatek olyan 70 fps korul futott a gepemen a dzsungelben mindent koppon.
-
válasz
fenergie84 #24432 üzenetére
Hát a crysis3 nálam csak tesztelgetés céljából volt fent
-
proci985
MODERÁTOR
kérdés: melyik a leghalkabb/leghatékonyabb hűtésű 7850 a GHZs modellek közül? 75-80 foknál ne menjen feljebb, de terhelés alatti halkság/csend is nagyon fontos.
(a HISt sikerült megregulázni, most jön a következő, hogy CFbe mit érdemes mellé nézni)
-
fenergie84
addikt
válasz
Szerintem kellemes időtöltés vele játszani, legalább is nekem bejön az ilyen jellegű game.
Az meg, h egyszer végigtolod és delete, nálam a crysis3 fog erre a sorsra jutni, mert azon túl, h szép játék, szerintem sztoriban elég lapos, rá is untam...(#24435) gyuribácsi88: arra jó is, másra...
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB #24430 üzenetére
Csak azért kérdeztem,mert korábban amikor "teszteltem" az MSI AB-t az alulfeszelés miatt, általában 0.820V-ot tartotta a GPU 2D-ben terhelés nélkül. Mostanában meg váltakozik a fentebb leírt értékeken.
De akkor megnyugszok!Köszi az választ!
-
bombibmw
veterán
válasz
Köszi szépen.
Hát ez egy kicsit jobban optimalizált lett,úgy látom.
Akkor nem húzom a procit 5,8-ra.
Egyébként minek vetted meg,ha egyszer végigtolod és már törlöd is?
Mondjuk még új,majd eladod. -
-
bombibmw
veterán
Új Sniper GW2 game-t nézte már valaki?
Szerintem egész jó lett.
Cryengine3 motor,Crysis3 grafika,Crysis3 terhelés,proci és VGA téren is.
Ha esetleg valaki még próbálgatja rajtam kívül,monitorozna egyet legyen szíves,a kihasználtságok milyensége miatt,majd meg is osztaná azt(akár pü-ben is)!
Köszi. -
törölt tag
Sziasztok!
2 dolgot kérdeznék a guruktól!1. A GPU-Z szerint a GPU feszültsége 0.820V 2D-ben terhelés nélkül. Normális az ha ez az érték változik, 0.820V - 0.822V - 0.824V között? Illetve a VDDC is változik 2A és 4A között.
MSI AB-t beállítottam hogy a valós fesz értéket mutassa és az szerint is a GPU 0.820V és 0.824V között kap.2.Az AMD oldaláról letölthető egy 0.5MB méretű 12.11 CAP 2. Ezt kell / érdemes e használni? Igazából azt sem tudom mire jó...
Köszi a választ / segítséget!
-
plekk
tag
válasz
- = Zk = - #24422 üzenetére
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #24422 üzenetére
azért óriási változásra nem számítanék
-
plekk
tag
Nem tudom hogy volt e már szó róla,
de kijött a Catalyst 13.3 beta az AMD-től. -
bombibmw
veterán
válasz
gyuribácsi88 #24412 üzenetére
Azt rugdosni szokták
(#24413) Algotis: Főleg,ha még Sandy is van benne,akkor egy igazi kis k....
(#24410) GergoHD: Most kell még gyorsan szétgyilkolni.
-
Algotis
addikt
válasz
gyuribácsi88 #24412 üzenetére
A PC amolyan... barátnő fajta. Ha megütöd, otthagy
és újabb pénzt kell költeni a másikra, és idő, míg megszokod -
-
GergoHD
tag
-
bombibmw
veterán
válasz
zserbox #24403 üzenetére
Természetesen lutri,én csak azon hozzászólások alapján írtam ezt a kijelentést,amelyek itt(és máshol is) voltak fellelhetőek korábban.
De természetesen kaphat egy olyan példányt is,ami tök antituning.
Az enyém szerencsére nem ilyen.(#24404) GergoHD :Valami nagydarab embert vigyél magaddal(küldj) és tuti a csere.
Az ügyintézés viszont már nem ennyire vicces.
Ha jófejek gyorsan megvan,ha nem 1 hónap is lehet(garis csere).
Ha másra cserélik,akkor azonnal,ha van raktáron az,amit szeretnél. -
GergoHD
tag
válasz
bombibmw #24402 üzenetére
Na hát akkor már csak fel kell vinni Pestre majd meglátom hogy megy-e valami ismerősöm fel és akkor vele elvitetem vagy végső esetben felküldöm postán bár ezt nem kockáztatnám meg. A márkacserét majd még megkérdezik nekem de nem tudtak mondani semmi konkrétat.
Ja és még valami ez az ügyintézéses történet körülbelül mennyi időt vehet igénybe szerintetek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- 139 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (ELKELT)
- Eladó szép állapotban levő Lenovo Tab M8HD 3/32GB / 12 hó jótállással / gyári tartozékokkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest