- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johni5
őstag
válasz
Steve198310 #25995 üzenetére
-
Johni5
őstag
Én mindent kimaxoltam BF3-ban.Proci 4.4 24/7-ben fesz emelés nincs.Kártya 1050/1250 és 55-65 fps között megy FHD-ben.
Steve :Az azért volt,mert sz@r volt a driver.Ebbe bele estem én is.Bár most is trixx.
ALONSOálam nincs black screen.Erre a gigás panaszra én is kíváncsi lennék.
-
-
kungzi
veterán
msi afterburner nem jelzi ki a feszt
pedig be van pipálva
a kártya: Asus HD7850-DC2-2GD5-V2
az ideg megesz
2.3.1 a verziószáma a proginak
-
-
dunc
nagyúr
Sziasztok mire elég manapság egy 7850 ? Milyen cpu kell hozzá? (amd&intel)
-
-
kovsol
titán
válasz
Cingáriusz #25972 üzenetére
Nem adódik össze a ram mérete. Szerintem 7850 2GB alatt nem nagyon érdemes CF ben gondolkozni.
-
gyuszaa
őstag
válasz
Cingáriusz #25975 üzenetére
Ugyan ott lennél, hogy a vram lenne a szűk keresztmetszet 1 gigás 5850-nél.
-
válasz
gyuribácsi88 #25974 üzenetére
Még esetleg egy olyan opció is szóba jöhet, hogy a meglévő 5850-esem mellé veszek 25ezer Ft körül egy párt de szerintem a fogyasztás már magas lenne.
-
válasz
jobb az 1 kártyás rendszer, ebben az esetben
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Nem igazán. Egyértelműen 1 db 7870, a CF-nél a skálázódás sem mindig tökéletes, nem éri meg a vacakolás vele, csak, ha high end kártyákkal csinálod, mert akkora teljesítményre van szükséged.
-
-
Remington
őstag
válasz
Cingáriusz #25970 üzenetére
sztem 1 db kártyával jobban jársz, főleg h a 2db 7770 csak 1 giga rammal tudna gazdálkodni, így hiába erősebb min a 7870 ha elfogy a vram
(#25972) Cingáriusz tudtommal kétkártyás rendszereknél nem adódik össze a vram de ha rosszul tudom majd kijavítanak
-
Szerintetek teljesítmény/fogyasztás/ár arányában melyik a megfelelőbb választás?
2db 7770 1GB crossfire módban 61000Ft-ért vagy
1db 7870 2GB 57000Ft-ért? -
válasz
->Raizen<- #25967 üzenetére
Na jól van a f@szom az április elsejébe, gyerekes baromság ...
-
-
kovsol
titán
válasz
belinho #25962 üzenetére
igen, erre már rá lehet mondani, hogy értelmes gyári tuning
mondjuk kb rádupláztak a fogyasztásra vele, és van egy olyan érzésem drágábban mérik majd mint a 7950 -t, pedig azt érdemesebb megvenni, mert az is jól tuningolható.
Mondjuk két ventit azért dobhattok volna rá, mert ez nem kicsit melegedhet 1,3V miatt az erősebb borda ellenére is. -
-
belinho
senior tag
Egy újabb szörnyeteg Sapphire Atomic Radeon HD7870!
-
-
Persze hogy lesz pc alá, mert majd úgy csinálják meg hogy a minimum egy gtx690 legyen ami kell a játéknak, és lehet megint költeni
Én úgy is megveszem az új boxot, szóval nem zavar ha nem lesz pc-re, igaz a 4. részt is jobban szerettem egér+bill kombóval irányítani, ezek a külső nézetes játékok sajnos élvezhetőbbek pc-n az irányítás miatt.
-
LadaLord
aktív tag
Köszi sz infot!
Az a baj, hogy a 2 gigás már biztosan nem fog beleférni a keretbe.Most is már jóval fölötte vagyok az eredeti limitnek... Idén meg még nem tervezek venni FHD monitort, szal játszani 1440*900ban játszanék vele, arra a felbontásra meg talán még elég lesz az 1Gb....
Üdv,
T. -
Apollo_21
addikt
válasz
RetepNyaraB #25923 üzenetére
Sztem ne bizonytalanodj azért annyira el
Biztos h 1000x jobban értesz hozzá mint én
CSak a sajátomhoz mérten kiírt eredmények láttán kicsit meglepödtem hogy neki ennyire magas -
Rasiel
senior tag
válasz
BomiBoogie #25954 üzenetére
Ez a gondolat nem is tudom hogyan fordulhatott meg a fejedben... Te ezt kinézed a Rockstaros srácokból?
-
LadaLord
aktív tag
Helló Mindenki!
Egy olyan kérdésem van, hogy az 1 gigás 7850et kb még meddig lehet kapni majd? Április közepe felé tervezek gépet összerakni... Akkor még lehet kapni szerintetek? Először 7770-et akartam, de aztán rájöttem, hogy a GTA 5-höz (ha kijön PC-re) már az lehet, hogy kevés lesz, és ha jó áron tudnék szerezni 7850et, akkor az jobban megérné....
Amúgy egy 7850 egy Athlon X4 750K, 8GB ram, egy Asus F2A85-M LE alaplap, és egy FSP Hexa 400W-os táp mellé jó lenne, nem?Köszi előre is!
Üdv,
T. -
viperabácsi
addikt
válasz
gyuribácsi88 #25943 üzenetére
+1
(#25946) norbi0604 Mielőtt kérdezel olvass vissza a topikban
-
norbi0604
aktív tag
válasz
gyuribácsi88 #25943 üzenetére
Viccen kívül kérdeztem, eddig nem olvastam ezt a topic-ot.
-
törölt tag
válasz
norbi0604 #25941 üzenetére
Gyors keresés a fórumon!
végeredmény! már a topik nyitása elején "híres" lett a sapphire ezen "gyümölcse" !
25943 gyuribácsi88 +1
-
-
feri1
aktív tag
Üdv csucsbicep!
Válaszolnál a privimre?
Sürgős lenne!
Köszi!Üdv: feri 1
-
norbi0604
aktív tag
Sziasztok!
Ezen 3 vga között mi a lényegre törő különbség az árukon kívül? Érdemes lenne a legdrgábbat venni, vagy az olcsóbb is ugyan azt tudja mint társai?
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11200_00_20g_hd7850_2gb_gddr5_pcie_/201431
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11200_07_20g_hd7850_2gb_gddr5_pcie/213436
http://ipon.hu/webshop/product/sapphire_11200_14_20g_hd7850_2gb_gddr5_oc_pcie_/240711
-
Algotis
addikt
Az mitől lehet, hogy 1050/1350-et viszi minden benchmark progi, de amit elérkezek a BF3-hoz, ott kifagy
-
gyuszaa
őstag
válasz
tarBubbles #25929 üzenetére
Két kattintással bármelyik kártyából faraghatsz oc edisönt, nem válogatott.
-
Anaren91
senior tag
válasz
tarBubbles #25929 üzenetére
Nincs...tapasztalat. Vegyél sima kártyát Gigabyteból vagy Asusból és széthúzod az agyát....
Saját tapasztalat... annyit agyaltam oc kártyán hogy megvetem a legnagyobb órajelűt és ahohy látszik megoptam vele. -
tarBubbles
tag
Ki melyik 7870-et ajánlja? Van értelme OC verzióért kiadni pár ezressel többet?
-
Anaren91
senior tag
megnéztük hogy mennyi a különbség haver sapphire 7850 e meg az én 7870 em között hőfokba az én gépembe. bioshock alatt az övé 60 ig ment fel az enyém 78 ig.
-
lowzor
veterán
válasz
RetepNyaraB #25923 üzenetére
Nálam pl egy MSI kártya sz@rik nagy ívben az MSI Afterburnerre, amit mellesleg adtak is hozzá...Értem ezt úgy, hogy a feszt nem jelzi ki.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Algotis #25920 üzenetére
Úgy értem sok kártya csak egyfajta tuningprogramnak engedelmeskedik és a többire nagyívben sz*rik. Akár a saját gyártója által favorizáltra is...
A Ram emelés sztem inkább benchmark pontszámokban érhető tetten, illetve jót tesz az user endorfin szintjének (elégedetten dől hátra, hogy lám milyen jó kártyája van, mert a Bélának csak 1400-at megy, nekem meg akár 1470-et is)
(#25921) Apollo_21@ hmm. Én valóban úgy tudom az 1,6V ref érték, de most elbizonytalanodtam és vegyétek úgy kussoltam, majd valami okosabb elmagyarázza
Egyébként a HW monitor is tud marhaságokat kiírni (tehát pl valóban 1,6 V a ref, de Nálad jelzi ténylegest is, kollegánál meg nem). Nekem a gpu feszre ír hülyeséget és tartja magát ehhez... -
XaraX
addikt
válasz
kovsol #25899 üzenetére
Afterburner-el húztam, az eddig engedi.
Custom módban nem ad pontot a 3dmark, de javítottam.(#25898) bombibmw
A vga nem volt zsákbamacska, tesztelt példányként került hozzám, a cpu nem egy jó darab, ennél már volt sokkal jobb is nálam.
A lap öreg bútordarab, sokat kibírt nálam, a ramok meg olyanok, amilyenek.
Összeválogatásnál a fő szempont a csendes működés volt, lehetőleg megfelelő teljesítmény mellett.
Napi használatban gyakorlatilag "néma" üzemmódban megy, cpu 4500-on, vga 1000Mv-al 1100/1250-en.
Ventik leszabályozva, a cpu ventik forognak legtöbbet, 700 környékén, kisebb fordulatra nem lehet őket beállítani. -
Apollo_21
addikt
válasz
RetepNyaraB #25917 üzenetére
-
Algotis
addikt
válasz
RetepNyaraB #25917 üzenetére
Háklis rohadékok??? Wtf?
Amúgy mi lesz jobb, ha emelem a vram órajelet?
-
Anaren91
senior tag
válasz
Apollo_21 #25912 üzenetére
Fogalmam sincs full alapon van így jött a gyárból..semmihez nem piszkáltam...1150/1250 en megy a kártya alapon 1.219 a gpu fesz terhelés alatt a vrm fesz meg lövésem sincs hogy miaz
és am hiába pörög a venti 100% on nem hűl a kártya.... lehet hogy csak a hőmérő dióda vacakolna? mert ha autora van rakva a fan szabályozás akkor is ennyire megy fel a hőmérséklet meg ha 100% on pörög akkor is...mintha semmit nem érnék el azzal hogy pörög a venti.
Szerk.: Mindjárt lövök 1 képet hw infóból hogy játék alatt milyen értékek vannak mert én ehez hülye vagyok hogy mi jó meg mi nem jó.
-
Apollo_21
addikt
válasz
Anaren91 #25851 üzenetére
Nem kukacoskodás képpen..de a Vrm-nek nem sok kicsit az az 1.6V? mert vagy rosszul van kiírva vagy nemtudom de az brutálisan sok! Főleg ha épp "nyugalmi" állapotban vannak a felette lévő höfok értékek.
Sztem nálam legalábbis 1.172 és 1.203 között ugrál..gondolom vmi ilyesminek kellene legyen nálad is. -
kungzi
veterán
az msi afterburner miért nem engedi változtatni a feszt?
-
Anaren91
senior tag
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Anaren91 #25902 üzenetére
erről van szó, nem véletlenül mondtam, hogy nézd meg hangkártya nélkül is, mert attól is simán lehet ennyire meleg.
jól szellőző ház ilyenkor tényleg segít. normál esetben az elöl be - hátul ki légfolyosó jó, de ha sűrűn vannak egymáson a bővítőkártyák, akkor érdemes oldalra is berakni egy ventit és túlnyomással tolni a videokártyára direktbe a friss levegőt, erőltetetten szellőztetve azt. plusz terhelés alatt agresszívabb ventiprofil is kellhet adott esetben.
78 fok is picit sok, de alapvetően az már figyelmbe véve a gyengébben szellőző házat akár még reális is lehet. a gigabytenak meg vékonyak a ventijei, olyan esetben némi extra friss levegő segít.
-
-
gyuszaa
őstag
válasz
Anaren91 #25900 üzenetére
Nekem dota alatt 40-45 fok környékén volt, nem egy megterhelő játék a LoL sem szerintem.
Pasztázás ha nem egyenletes, túl vastag vagy túl vékony, esetleg légbuborékok van közte az ront a hőátadáson, nem javít. Illetve jó minőségű pasztával 5-6 fokokat nyerhetsz egy átlagoshoz képest, pl.: arctic cooling mx4 -
Anaren91
senior tag
válasz
Steve198310 #25901 üzenetére
win 7 64 bit mind a kettőnknek. Annyi hogy neki Gigabyte lapja van nekem meg ASRock.
Viszont most kivettem a hangkártyámat és 1 lassabban ment fel a hőfok 2 nem ment fel bioshockba 85 meg a fölé hanem 78 on megállt... Haver háza nagyobb is mint az enyém lehet hogy az új ház megoldja a gondomat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- SAPPHIRE Radeon RX 5700 XT NITRO+ 8GB GDDR6 256bit videokártya
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire Nitro+ RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest