- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os Sata SSD teszt. (Blue)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
huskydog17 #25194 üzenetére
Furcsa lett volna, ha abbahagyják a többi 78xx-as kártyát. Egyébként, így valóban nem sok értelme van a gigás 7850-nek.
-
kovsol
titán
válasz
Várható volt, ezen az árszinten vetik be a 7790 -t.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Logikus, mivel megérkezett a 7790.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
seederking #25189 üzenetére
erre nem fogsz választ kapni, mert a fene tudja. ha nem fut az AB attól még valami más bőven piszkálhatja a kártyát.
ULPS driverből engedélyezve van? nincs multimonitorod/erősítő kötve hdmire pluszba?
Killer01: nem, azt jelenti, hogy a fórum egy fórum, ahova nem lehet semmit visszaküldeni. a hivatalos oldalon meg ott a support, akinek van jogosultsága visszaküldetni a kártyát, ha hibás.
-
Killer01
őstag
válasz
BomiBoogie #25190 üzenetére
És ez mit jelent, csak Zafír fanatikusok járhatnak oda?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
seederking
őstag
Valaki megválaszolná a kérdésememt,hogy tisztában legyek vele?
"De nem fut az Ab,ilyenkor nem alapon kellene mennie a kártyának?"
-
ZozzHUN
addikt
válasz
ZozzHUN #25184 üzenetére
És hogy ne tévesszen meg senkit sem az admin irománya, ez nem csak egy sima admin, hanem sapphire alkalmazott, mert [link] itt meg mondja, hogy adja meg neki a srác a ticket numbert és intézkedik az RMA-ban.
seederking: AB gondolom beletúrt registry-be, nekem is csinált néha ilyet. Reset-re nyomsz AB-ben, bezárod és no problem. Aztán uninstalláld is, mert túl nagy feneket kerítesz neki.
-
ZozzHUN
addikt
Azért undorító a Sapphire hozzáállása...
Looserke fórumtársunk írt nekik fórumon, és közölték, hogy az Aurum 600-as tápjának PCIE ága, ami 216W-t tud leadni, nem elég a 130W TDP-s kártyának, ami nem mellesleg kb 90-100-at eszik játék alatt. Nevetséges, és zárták a topikot. Jó lenne valami nagy helyen értékelni ezt a hozzáállásukat...
És azt hajtogatja, hogy rossz minőségű a táp amit használ, mert másnak is gondja volt vele, és a haverja Aurum 500-asa egy darabig fogja meghajtani a kártyát, aztán esélyes, hogy kinyírja az ő 7850-esét is.
Komolyan mondom, egy Aurum-ra ilyet mondani...
-
seederking
őstag
válasz
BomiBoogie #25180 üzenetére
De nem fut az Ab,ilyenkor nem alapon kellene mennie a kártyának?
-
RyanGiggs
őstag
válasz
BomiBoogie #25176 üzenetére
Akkor nekem ilyen szempontból "szerencsém" van!
Napi 12 órát megy a gép, abból kb a felét játszom.
Tehát akkor már nem valószínű hogy előjön a hiba.
Viszont arra még mindig nemtok rájönni, hogy ha kikapcsol a monitor, akkor miért nem állnak le a kártyán lévő ventilátorok!
ZeroCore problem lehet. Ezért nemtom hogy jár-e a csere?! -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
seederking #25177 üzenetére
Miben kellene itt segíteni? Az AB-hez hozzá sem nyúltál, értelemszerűen megtartotta a beállításait. Az lett volna a furcsa, ha változtatja magától.
-
maxxxboy
tag
válasz
RyanGiggs #25175 üzenetére
Szerintem hamar előjön a hiba. Azaz ha kb. 1 napig nyúzod, teszteled, akkor tuti ki kell, hogy derüljön. Amúgy ha megnézed a vga-d hátulján a felforrasztott kis kondikat, akkor lehet látni, hogy jó-e vagy sem. Ha mind szépen párhuzamosan áll akkor jó kell, hogy legyen. Viszont ha van ferde, eltérő felforrasztású akkor lehet BS-es lesz. Volt erről szó valahol, olvastam külföldi fórumon. üdv.
-
seederking
őstag
Ezt most nem vágom,segítenétek.
Fölraktam a 13.2b7-et,eddig a b6 volt fönt.Néha használom az msi ab-t tuningra 1150/1300-as beállításokkal.
Előző drivert unistalláltam/újra indítottam a gépet.Fölraktam a mostanit/újra indítottam a gépet.
Az msi Ab-t eközben meg sem nyitottam és ez a beállítás fogadott a catalystban :
(miközben én semmit nem húztam föl,és jobb lent sem fut az msi ab) -
ZozzHUN
addikt
válasz
ghostmat #25171 üzenetére
Ezt is másold ki már akkor:
"Also be aware that SAPPHIRE has just made the following statement that is ONLY about the HD 7870, not any other series."
Az én Sapphire HD7870 Dual-X-em így kezdődik: A1249000XXXXX
És ez pár napja jött a nagykerből, szóval ezek megkaptuk a régi készletet...
-
ghostmat
tag
válasz
Peti1978 #25170 üzenetére
"Cards with serial numbers after A130300061911 (ie A130300061912, A130300061913, etc) have already had the correction implemented." Sapphire Forum
"SAPPHIRE Technology has confirmed that a technical issue has been identified in two models of its HD 7870 series graphics cards, specifically SKU numbers 11199-16 and 11199-19 that were manufactured before Jan 23 2013 and before serial number A130300061911."
-
Peti1978
csendes tag
válasz
BomiBoogie #25129 üzenetére
Szia!
Én tegnap előtt vettem egy Sapphire HD7850 DUAL-X típust és nagyon jól működik.
üdv: Péter -
Aszi10
tag
Üdv.!
Van egy msi 7870 Hawk-om és az után érdeklődnék,hogy hogyan tudnék a gpu-nak tövv feszejt adni mint amit mondjuk az afterburner enged?most gpu 1300,memory pedig 1500mhz en van de kellene neki még plusz kakaó -
borkarico
aktív tag
válasz
ZozzHUN #25142 üzenetére
Ezt én cáfolni tudom, nekem dual-x 7870 volt és BS hibás volt. Igaz én február elején vettem.
-
ZozzHUN
addikt
Ezt figyeljétek, kis érdekesség, teszt környezet változatlan, csak a VGA-kat cserélgettem
Tomb Raider Full HD minden maxon (kivéve AF 2x, FXAA, Tress FX off)
GTX 680 default - 49 fps
HD 7970 default (925/1375) - 49 fps
HD 7870 default 1000/1250 - 47 fpsSokat érhet ez a beépített benchmark
Mindenhol máshol 36-58% előnye van a 7970-nek
-
gootibi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap lettem tulaja egy ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2-es videókarinak (mikor a kezembe vettem és megláttam azt hittem hogy behugyálok).
A csomagolás prémium minőség, nem vagyok erre hajazó ember, de 30 év fölött lehet már ez is kell. Nem akarok senkit se oltani, de a pl. a VTX kártya csomagolásához képest ez fényévekre van (HD6770-esem volt, van még mindig a fiókba), de videókat nézve a Sapphire se nagy valami, de ugye nem a csomagolás lényeg. Azért na, mintha törődnének az emberrel, komolyan mondom jó érzés.
Méretek azok hatalmasak, nekem van hely a házban ([link]), de aki kisebb házzal rendelkezik és nem lehet kivenni a HDD tárolók egy részét, az gondolkozzon el rajta, hová is teszi.
A hangok azok baromi jók, vagyis nincsenek!!!! Ezt most nem azért írom mert nekem ilyen van és természetesen nem ismerem más gyártók 7870-es kártyáit, de ennek az ASUS-nak semmi hangja, még terhelés alatt se, kegyetlen, mondom ezt úgy, hogy a VTX HD6770-es karim ehhez képest egy turbina (természetesen azon kívül tökéletes, mert tette a dolgát eddig hiba nélkül!).
Teljesítménye rendbe van. BF3 alatt multiban ultrán 48 és 58 fps. Hőfok most nem jut az eszembe, nem otthon vagyok sajnos hogy megnézzem (meló) ... Húzva egy kicsit mert ugye az ember nem bírja ki, hogy egy 1 napos kártyát ne basztasson 1120 Mhz-n a GPU és a 5000-n a memória, így 60 és 58 között az FPS és 59-61 Celsius fokon a kari. A venti százalék 40 talán és itt se volt hangja a karinak. Az AB-t használtam a tuningra és a mérésekre.
A kérdésem az, hogy meddig érdemes hagyni hogy melegedjen a kari, illetve húzni, természetesen tudom hogy darab függő, de talán van egy átlagos határ érték, illetve feszültséget nem akarom piszkálni, az nem az én világom. Természetesen ha hazamegyek holnap rommá tesztelem különböző értékeken!
-
Looserke
őstag
egyébként a SAPPHIRE fórumon is leírtam a bajom, jött is az alaplap inkompatibilitás meg a tápom biztos gyenge duma (FSP Aurum GOLD 600W
)
-
Algotis
addikt
válasz
gyuribácsi88 #25147 üzenetére
Ja, a BS-től jobban mennek a játékok!
-
zserbox
őstag
válasz
gyuribácsi88 #25147 üzenetére
dehát nincs is annyi
double facepalm -
Sziasztok végigolvastam mind a 2.000.000 hozzászólást, és láttam hogy mindenki a sepphire kártyákat fikázza.
Azt szeretném kérdezni hogy akkor ha vennék egy sepphire kártyát, az jó választás lenne?
FACEPALM
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Looserke #25143 üzenetére
nekem ilyen a második kártyám CFben (ha ez is egy PCS+ ahogy nézem).
1000/1225 gyárilag (ez a legmagasabb OCjű 7850 elvileg), stabil, némi MSIs bütykölés után elvileg halk és hűvös (nekem a hangkártya miatt nem igazán van helye szellőzni, azért csak elvileg). rövid nyák.
memóriák nincsenek ezen se hűtve, egyébként korrekt darab. ja és az összes csatiján van műanyag védőborítás.
-
Looserke
őstag
-
ZozzHUN
addikt
válasz
BomiBoogie #25129 üzenetére
Nincs baja, és elsődleges beszallito, szerintem már nem lesz gond. Nekem 7950-ből 6/4 hibás volt, 7870-ből eddig 2 hibátlan dualx volt, szóval a dualx most már mehet ajanlotba szvsz.
-
Looserke
őstag
válasz
viperabácsi #25136 üzenetére
csak mert pl. amikor én olvasgattam a fórumot hogy milyet vegyek (2012 november-december), mindenki a Sapphire 7850et ajánlgatta...
-
ghostmat
tag
válasz
viperabácsi #25136 üzenetére
Mert csak az utolsó 400 hsz-t olvastam vissza, és nem csak ezen az egy fórumon volt róla szó. Olvastam olyat is hogy a hibás szériák vissza lettek hívva és az újonnan gyártottakat javították. Ezért kérdeztem a szériaszámot.. hátha ki lehet szűrni. Amúgy meg kb 6-8kval olcsóbban adják itt a sapphire-t. Ezért kérdeztem. De így már tudok dönteni, és nem veszek azt.
Meg eddig GTX-em volt és nem olvastam a Radeonos fórumot, ezért kérdeztem...
Enyire nem kell felhúzni magad rajta
Köszi az infókat
-
mmdms
addikt
válasz
ZozzHUN #25128 üzenetére
Mert nincs kedvem se időm 6 alkatrészt kiguberálni apróról, no meg ennyi márkán és szérián belüli hiba után tuti nem vennék zafirt.
Az hogy neked bevált lehet h csak merő véletlen, én nem szeretnék ilyennel kockáztatni, főleg h összesen ha 20 napot vagyok Magyarországon, ennyi idő alatt lehetetlen lenne kicseréltetni is.
-
viperabácsi
addikt
Tényleg nem értem ennyi analfabéta jár ide?Az egész topik azzal van tele , hogy ASUS, GIGA ,MSI miért kell még mindig megkérdezni ,hogy jó választás -e a Sapphire kártya
-
ghostmat
tag
Sziasztok!
Olvasgattam kicsit a fórumot 7870 ügyben, mert szeretnék venni egyet itt a ph-n apróban. Csak egy baj van, hogy a Sapphire lenne a választottam, bár 2GB-os. Ezeknél is gyakran előjön a BS hiba? Én úgy olvastam, hogy már vissza lettek hívva a hibások és inkább a 7850nél és abból is az 1gb-osnál fordult elő többször.
Kérdezném a több hsz olvasóktól, hogy érdemes e venni, vagy van valami azonosító ami utalna az újabb példányokra, ami nem a hibás szériából van?
Köszi!!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
RetepNyaraB #25132 üzenetére
Mert ennek az oldalnak nem a lájkolgatás a célja.
-
-
Killer01
őstag
Kaland, játék, kockázat...az igazi férfi zafírt vesz a 78xx szériából
-
RMZ250
senior tag
-
V.Dave
senior tag
nálam sem volt, ezt a neten találtam talán az új driverekben átrakták máshová, mindenesetre ha a regeditben rámész hogy szerkesztés---->következő keresése: "EnableUlps" mikor kiadja<----erre ha kétszer rákattolsz és 1-et ír ki akkor bevan kapcsolva a zero core
-
gyuromoj
veterán
-
V.Dave
senior tag
válasz
RyanGiggs #25112 üzenetére
de lehet szoftveres gond is ezt találtam ha belenézel a registry-be meglehet nézni hogy bevan-e kapcsolva szoftveresen:
you can edit this setting from windows registry, and for me the key is
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Control\Class\{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}\0003\EnableUlps
set 1 to enable ULPS
set 0 to disable ULPS -
V.Dave
senior tag
válasz
RyanGiggs #25092 üzenetére
nálam működik de nagyon lutri az egész, én úgy vettem észre ha azt akarod hogy kikapcsoljon a ventillátor nem lehet aktív ablak az asztalon, msi afterburner (vagy egyéb monitorozó szolgáltatás) programfutás a háttérben, a windowsos buborékos értesítés is felébreszti, vagy éppen az utorrent letöltés értesítője, vagy ha a háttérképed automatikusan változik az is felkapcsolja a ventiket.
Sőt én arra gyanakszom a vírusírtó is felkapcsolhatja ha valamit elkezd babrálni...
-
RyanGiggs
őstag
Szerintetek ha a Sapphire HD7870-es karimon nem működik a ZeroCore, akkor azt garanciával kicserélik?
Ha igen, addig az 1-2 hónap bevizsgálási időszakra kapok csere-karit?
-
Dictator^
veterán
Na megkaptam a cserekártyát.
Ez a verzió lett: 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE /iponba 60k/, sajnos ennek nincs doboza és csak 1 év garancia van rajta./SPH-HD7850-11200-00-20G/
Mennyiért lehetne akkor továbbadni (Doboz nélkül kaptam (bulk verziónak írták), 1 sapphire csomagolásba, 1 év garanciával).
-
mmdms
addikt
Sziasztok!
Az imént akartam megrendelni egy sapphire 7850 2gb-os karit, de amint feljöttem a fórumra letettem róla. Helyette most gigabytot nézek, iponon perpillanat van egy 51k-s oc és egy 56k-s windforce verzió, de órajeleken kívül semmi különbséget nem találok, ráadásul az oc az olcsóbb. Mi a különbség köztük? -
Kean_Sorbo
őstag
válasz
BomiBoogie #25095 üzenetére
-
GergoHD
tag
Az miért lehet hogy ASUS GPU Tweakben a fan szabályzásnál nincs user define gombom. Pedig nem tudom már frissíteni újabb verzióra :S Mert most a 2.3.0.2 van és azt írja ez a legfrissebb.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor 400 Lite 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest