- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
RetepNyaraB
veterán
-
kovsol
titán
válasz
RetepNyaraB #23198 üzenetére
300Mhz -re kell visszavennie magát.
GPU-Z mindig a boost órajelet mutatja. 7950 és 7970 boostos verziója esetén is így van. -
RetepNyaraB
veterán
Megjött a 7870 xt
beraktam 13.1 driverrel
A gpu csak 300MHz-re megy vissza. Ez igy van, vagy 100-ra kellene?
Ha igen, akkor mit is kell vele csinalni, hogy szepen levegye magat??
Catalystot elözöleg a sajat eltavolitojaval szedtem le es a driver sweepert nem is szeretnem alkalmazni, mert leszed olyasvalamit is, aminek hianyaban nem megy fel a gyari driver, vagy legalabb is nem ismeri fel a kartyat (nem emlekszem mar halistennek mi volt pontosan, de jot szoptam vele anno)...
Tuningprogaramok is uninstallalva meg kartya telepites elött (najo, a rohadek asus gpu tweak fenn maradt, mert elfelejtetttem; azt most szedtem le).Jaja es a gpuz szerint a gyari orajel 975Mhz. Az nem a boost ertek? Vagy csak egyszerüen a turboval ellatott maximumot tünteti fel es kesz?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #23193 üzenetére
Persze hogy en is megelegszek amim van, es ahogy megy rajta. Csak meglepo volt hogy ennyire kartya-zabalo .
-
GergoHD
tag
Na akkor aktiválom is az ajándékomat amit kaptam a kártyához az AMD-től ha ilyen sokan beszélnek itt a TombRaider-ről.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
->Raizen<- #23191 üzenetére
Azert eleg jol felzabalja ez a jatek a 78xx kartyakat. Abszolut minden full-on, a tesztben kaptam 29 FPS atlagot, 4.6 ghz-en 2600K-val es 7870@1100mhz CF-el.
-
->Raizen<-
veterán
Simán bírja a gépem 7870-el a tomb raidert mindent koppon tress fx-el fx aa-val 1080p-ben.
És nagyon jó játéknak tűnik nekem. -
korcsi
veterán
válasz
Crydan #23177 üzenetére
Fekete kép, hang beakad ventilátorok felpörögnek? Ha igen akkor sincs gond, mert alapórajelen jó. Ha nem akkor simán antituning a kártyád.
(#23178) fenergie84: nem feltétlenül, az órajel emelése elősegíti a jelenség megjelenését, előfordulhat, hogy a kártya tuning potenciálját ez korlátozza.
-
do3om
addikt
válasz
csucsbicep #23186 üzenetére
A trixxet nem árt ellenőrizni!!
Hiába rakod fel magasabb feszre nálam csak a maga a trixx hiszi hogy azon megy. 5850-el is ez volt.
GPU tweak már jó és mindenhol azt is mutatja amire állítja a felhasználó. -
zserbox
őstag
válasz
fenergie84 #23178 üzenetére
az a baj hogy meghalják a népek hogy sapphire és BS és akkkor bármilyen hibajelenséget már csipőből ráfognak pedig lehet csak a tuningolt órajelet nem bírják....persze nem mind
-
Zippair
aktív tag
köszönöm a választ, meg a kedvességet... hát azt nem! és elnézést azért is, hogy a 23000 hozzászólást nem olvastam végig....
-
Zippair
aktív tag
Erre esetleg tud választ adni valaki?
[link] -
Apollo_21
addikt
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok,Asus Gpu tweak-be...állítom a ventiprofilt fix55%-ra akkor az offsetet az elöre beállított 100ról leveszi 80ra...mijééérrrttt?
-
do3om
addikt
Ahogy már sokan írták van bennük bőven tartalék. De nem is ezért kel húzni, hanem sajnos nem árt már jó pár játékban az a +5-10 FPS mert maxra kapcsolva élsimítással (egy 2x szerintem kel fulHD-ban 22-es monitoron) bizony szükség van rá.
Ez mondjuk nagyon sok esetben a játék hibája hogy nem bír rendes sebességen menni, manapság az hogy optimalizáció ismeretlen szó. Mivel sajnos grafikailag kicsit el vannak maradva a játékok ahoz képet hogy milyen hardvert kel alájuk pakolni. -
Arkennys
addikt
Öhm, azért azt vágjátok remélem, hogy nekem nem 7870-esem van
Mert nektek ahogy látom igen, azért ez is számít már órajeleknél egy pöppet
-
V.Dave
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #23165 üzenetére
nekem meg 1250/1650 ja és nem asus
-
Trebron09
őstag
válasz
gyuribácsi88 #23165 üzenetére
az szép 24/7-re
-
-
Arkennys
addikt
Hát, eléggé véletlenszerű tényleg, úgy tűnik, melyik mennyit visz stabilan. Azért ettől még elvagyok a kártyával, főleg csak érdeklődésképp akartam megnézni, mást nem piszkálva mennyit bír stabilan el.
szerk: gyuribácsi88: gyanítom, tökmindegy, hogy asus
Már ebből a szempontból. MSI-s cuccot nem raktam föl, elég a CCC is erre, amennyire a bősz tuning leköt
-
maxxxboy
tag
válasz
kovsol #23159 üzenetére
Nekem volt 1 db "Három pöttyös" Sapphire Dual-X-es 7850 OC-m, na azt lehetett húzni rendesen. Aztán vettem 2 db egyforma újabb kiadású Sapphire 7850 OC 2GB Dual-X-et, amik már csak az 1000/1350-et vitték stabilan.
De szerintem a leg-leg anti-tuningabb 7870 címét el tudnám nyerni a mostani 2 db Sapphire 7870 Dual-X GHz Edition-jaimmal, ugyanis ezek csak a 1075/1275MHz-et viszik stabilan...
felette már fagyás, illetve memória hibák...
Mondjuk a 2 vga VDDC-je sem egyforma, pedig egymás után jöttek le a szalagról... Mégis az egyik 1,169Voltos, a másik meg 1,219Voltos... Nem tudom melyik lehet a gyengébb, nem néztem külön-külön őket. Hát ez van.
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #23155 üzenetére
vállalható
-
-
kovsol
titán
válasz
emiki6 #23153 üzenetére
Nem vészes egyáltalán a melegedése akármilyen órajelen is tolod a 7850 -t meg sokkal alacsonyabbra van maximalizálva a feszültség, mint a 7870 esetén. Na meg amúgy se melegedős széria a 78xx család.
Tuning témához: miért ne húzná az ember pl a 7850 -t, amikor driverből is akár két kattintással feltolhatod 860 ról 1050Mhz -re. És ez még csak a kezdet, érezni is a többlet erőt.
-
Syz
senior tag
válasz
->Raizen<- #23143 üzenetére
Ott a pont..
-
maxxxboy
tag
Szerencsére ezek a nagyon kiválóan sikerült VGA-k nem füstölnek, csak a frame-eket gyártják ezerrel
-
Malibutomi
nagyúr
Jaja, én is utálom őket.
De ne feltsük el hogy a nem füstölős dizeltől előbb leszel ám rákos mint a kormolóstól. Volt is erről cikk, annyira apró részecskéket bocsájt ki amik már károsítanak mindent. Míg a koromtól csak fuldokolsz
Bocs az offértSzerk.: Ja a másik, ha valaki vagánykodni akar, meg gyorsulni, akkor szerintem a dizel tök lúzerség.
-
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #23146 üzenetére
Gyári állapotában minden dízel kellően környezetbarát. Csak ha a nagy tuninger kivágja a katalizátort a kipufogóból, és átírja a vezérlőprogramját, hogy többet engedjen a motor, mint amt tisztán el tud égetni, akkor olyan kormolós fekete füstje lesz mint állat. És a lámpától lámpáig gyorsuló menősrácok között igen gyakori az ilyen dízelautó sajnos.
A gáz csak az, hogy utána nem ő szagolja, hanem az utána menők, környékbeli lakosok, gyalogosok, stb. -
HSM
félisten
válasz
- = Zk = - #23142 üzenetére
A sok feketén kormolós kiütött katalizátoros igénytelenül csippelt turbódízelek tulaját legszívesebben a saját kocsijuk kormával fojtanám meg.
-
Syz
senior tag
Már régóta követem a fórumot és már kikívánkozik belőlem a kérdés: mi a ráknak próbálja meg húzni a nagy többség a kártyát???
-
macy
addikt
Köszi mindenkinek.
Emlékszem már, miért nem tűnt fel a külömbség. Csak az MSI honlapján néztem meg az összehasonlítást a kát kártya közt és ott nem írták ezeket az adatokat. Mondjuk akkor per pill nem is lett volna pénzem a 7870-esre. Na sebaj, vagy lecserélem vagy használom tovább 1200/1400-on a kistesót. -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23132 üzenetére
megvettem X800GTO2 után, frissen, ropogósan a 3870X2-t. normális driver sehol. mire kijött, lecseréltem. 4870-5770-6950 tette a dolgát. deviszont volt pár játék, ahová várnom kellett "pecsre" AMD/ATI vga alá...
a 7870-nel meg szinte már semmit nem néztem... még... egyelőre megy.
ámde bár nálam is a 13.2b van fent, csak tudnám minek és mihez -
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<- #23132 üzenetére
Én sem értem mi a baj!? Nekem egyedül a BS-es sapphireokkal van bajom, de ilyet nem veszek/vettem.
-
macy
addikt
7850 és 7870 között csak órajelben van külömbség?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23130 üzenetére
Driver mizéria...? Példák?
-
kockaharcos
senior tag
Tökéletesek a Driverek véleményem szerint. Probléma inkább a 2 gpu-nál van, de ott mind a két oldalon.
Én nyugodt szívvel ajánlom az AMD kártyáit. 7870 kb 660Ti szinten van, 15k-val olcsóbban. És kérem ne jöjjön senki PH-s árakkal,mert nem mérvadó, és szerencse kell hozzá, valamint a mutyis garancia sem a legjobb ilyen drága holmikra.
-
Sonja
nagyúr
válasz
- = Zk = - #23125 üzenetére
Ti-re már nagyon sokat kellene ráfizetnem, így csak a sima.
(#23126) Dealer95: Csak a sima 660. AMD-nél csak driver támogatottság tart vissza, semmi más.
-
Zippair
aktív tag
sziasztok, ilyen kártyám van:
a gpu órajelét max 1050MHz-ig engedi húzni a program, miért nem lehet tovább???
-
Sonja
nagyúr
Köszönöm a válaszokat!
Elgondolkodtam a GTX 660 mellett ezen a HD 7870-es kártyán is.
Most szerdáig eldöntöm, hogy melyik legyen garanciális cserében.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23115 üzenetére
namajd hamarosan meglesem már én is, hogy merre hány km az az TressFX
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #23112 üzenetére
Gtx 670 sli-vel 5 fps körül nice!
[link]
-
Sonja
nagyúr
7870-es kártyák közül az ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 típussal szokott gond lenni?
Vagy nyugodtan vehető?
-
joysefke
veterán
válasz
kovsol #23083 üzenetére
Köszi!!
Nem tudom mennyire reprezentatívak ezek az eredmények (ez ugye két jól skálázódó játék volt), mindenesetre elszomorító, illetve én egy kicsit meg is lepődtem. Miért?
Mert kb az utóbbi 1-2 évben itt a PH-n szinte minden VGA teszt végén ott volt a megjegyzés:
/szabadon idézek/ a játékok futtatásához elsősorban erős videókártyára van szükség, a processzor másodlagos. Na most akkor mégse??Az hogy van néhány multiplayer játék (pl BF3) ami jól skálázódik sok magon és nagy a CPU igénye, ezért keresztbe lenyel a kis kétmagos procikat jól tudtuk/tudtam. Ezért is írtam én, hogy single player (multival ugye kb semmi releváns tapasztalatom nincs). Mindenesetre a HD4830/G850 1280x720 ill 1280x1024-ben régebben jól eltekert, DX9-ben mindenhol magas beállítások mellett, feltéve, hogy az AA-t nem rakom 2 fölé.
Csak most ugye lett egy FHD TV-m....
A DX9->DX11 illetve 720p-> FHD váltás ilyen brutálisan sok plusz teljesítményt követel?Nah mind-1 emlékszem is, egy korábbi tesztben a Phenom 2-t is (single player játékokban) egy i3-2100 szépen lenyomta, a négy mag előnye nem jött ki, a kettő gyorsabb mag többet ért. Játékban egy G850 nem sokkal van /tudtommal/ lemaradva az i3-2100 tól.(kb mint az órajelkülönbség)
J
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #23110 üzenetére
igen, less be a 670/680/690 topikba....
egyelőre nekünk áll a zászló
-
Maxxy10
addikt
válasz
->Raizen<- #23110 üzenetére
-
->Raizen<-
veterán
7950 win! Tomb raider alatt fájtol a zöld sarokban gtx 670 a piros sarokban 7950.
[link]
-
kovsol
titán
válasz
korcsi #23106 üzenetére
Nem sokkal kell erősebb cpu egy 7970 hez se, mivel valószínüleg fps ben kb ugyan annyival játszol ott is, csak több szűrőt engedsz rá amivel kihasználod a többlet vga erőt. CF -hez meg három monitor kell és nem 6ghz -es proci
Játék függő az egész, van aminek kell 4800MHz is, van aminek elég lenne 3000 is. -
korcsi
veterán
válasz
kockaharcos #23105 üzenetére
Kérdésre kérdéssel?
A tuningra nincs garancia...
Ha a 7870-hez kell egy 4,2-es ivy akkor egy 7970-hez 6 gigahertz feletti szükségeltetik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24B1XHS 60Hz FHD IPS 7ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest