Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• frescho

addikt

válasz hokuszpk #83846 üzenetére

Ki beszélt itt Intelről? Nagyon nem szeretem amikor elfogultnak gondolnak, mert az megkérdőjelezi a szakmai hozzáértésem. Az FX elsők között volt itthon a kezemben és elég hamar kiábrándultam belőle. Cserébe sokat tanultam a TDP/áram csúcsok méréséről. Mind a két oldalról olvasgatok whitepaper-ket és előfordult, hogy megjelenés előtt kaptam tesztelésre gépeket, rendeltem adott CPU-t/rendszert. Most pl. az új Intel generációval vagyok elégedetlen, ahogy korábban az FX volt a fekete bárány. De ugyanígy megvan a véleményem az Intel féle 14+++ mókáról és a szállítani képtelen AMD-ről is.

Visszatérve a TDP-re: Ryzenről mondjuk olvasd el ezt: [link] és esetleg ezt: [link] Láthatod, hogy a TDP-t már nem a maximum felvett teljesítményt jelenti, hanem egy elvontabb dolog lett ahol a különböző részlegek szüksgéletei, a pillanatnyi hőmérséklet és sok más dolog alapján vezérlik a CPU-t, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Ezért sem érdemes már kézzel bohóckodni. A TDP már régen nem a maximumot jelenti, hanem egy valahogyan kalkulált átlagot jelent ahol tized másodpercekre a TDP-hez tarozó áramok többszöröse is folyhat.

Új hozzászólás Aktív témák