Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- urandom0: Aki használ/használt Giten kívűl más verziókezelőt, mesélne róla?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 7 – Még egy megosztó – de gyors – étel: resztelt máj
- <Lacy85>: Időmilliomosok előnyben - Játékfejlesztés #1
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- sziku69: Szólánc.
- Meggyi001: Kuponok....
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Igen, ez történt, h kérdeztem, hogy lehet-e annyi a vízhőfok, akkor rájött.
De fél óra múlva egy újabb ellenőrzésnél ismét a hibalistába került...
Az is vicces volt, h emergeny shutdown-t akart beépíteni... de mondom az nem jó, ha túl meleg a víz, akkor a home assistant nyitja a radiátorokat és a szivattyút BE kell kapcsolni, nem ki.Este még egy "szimuláció" lenne a feladata, vannak bemeneti értékek, ezeknek a kombinációit kellene lefuttatnia a programon, hogy mikor milyen eredményt ad.
Ennyit csak megold majd. -
ddekany
veterán
Ha rákérdezel, hogy de kijöhet-e ott negatívra a többi rész alapján, valószínűleg rájön, hogy nem. Alapvetően lustának tűnnek ezek, azaz, ha azt gondolja látott már kész megoldást, akkor nem fog hosszú gondolatláncokra energiát pazarolni. Ez amúgy valamennyire promptolás kérdése is. Lásd "memory bank" szerű módszereket, ami drága, de jobban "érti" és átlátja a kódot.
-
ViZion
félisten
ez megteszi, mert inkább hibakeresésre, más nézőpontra kell, nem a tényleges kódra.
De érdekes, hogy darabokban dolgozza fel a kódot, nem látja a "modulok" összefüggéseit.
Megállapította, hogy a keringetési idő számítása veszélyes, mert lehet negatív.
Ez a kódrészletre igaz. Viszont a teljesüléshez 175C puffer hőfok kell, és/vagy mittomén 40C kinti hőmérséklet... Mindkettőre van a heartbeat loopban beállítás, tehát nem lehet ennyi. De ezt kb. minden ellenőrzéskor hibaként írja... egy chat threaden belül.
A szivattyúvédelem a másik, pedig ismeri a jelenséget, tudja mi a feladat, de nem fogadja el a megadott logikát helyesnek. Tehát csak visszamondja, amit neten talál, de valójában nem érti. -
ddekany
veterán
ChatGPT-t furcsa mondjuk kódolásra használni. Miért nem CoPilot (agentic mode), vagy a Cline és leszármazottjai (pl. Kilo Code), vagy persze Claude Code, csak az talán hobbi szintre drágábbra jön ki. Nem tudom a ChatGPT canvas mennyire fejlett most mondjuk, de azért esélyes, hogy ezek a dedikált eszközök jobb promptot kapnak, jobb toolokat, és nem mellékesen a tényleges projektedet szerkesztik.
Persze az alapvető AI korlátok megmaradnak (pl. hogy nem érti annyira, hogy a valós világban mit szolgál ki a program).
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fitzgerald #59 üzenetére
lehet azóta utánanézett az indiai gyerek aki chatGPT nick mögül a válaszokat írja
-
Fitzgerald
veterán
válasz
arnyekxxx #48 üzenetére
Tegnap még 6 volt a 4x1, fel is nevettünk hangosan mindannyian, amikor kimondta.
Konkrét kérdésekre sokszor porhintéssel, bullshiteléssel, köntörfalazással "válaszol" ahelyett, hogy annyit mondana hogy erről nem tud/szeretne beszélni a téma érzékenysége, vagy ki tudja mi miatt. -
Szolgálati közlemény.
Meg lehet kérni az AI-t, hogy ez egy nagyon jó kérés és a hasonló baromságokat hanyagolja.Az emberek visszajelzései alapján lett ez az alapértelmezett kommunikációs stílus. Inkább hagyjuk, nem kommentálom.
Ezeket a beszélgető AI-kat szorgalmas segítségnek kel értelmezni, de ellenőrzés szükséges a használatukhoz. Néha a jó adatok mellé hibás információt adnak. Nem sikerült kiderítenie a címben szereplő eszköznek, hogy a 2025-s statisztika az előző évről szól.
Tudom ezt sokan nem optimálisan próbálják használni. Rossz kérdésre nem létezik jó válasz. -
ViZion
félisten
ehh, mostani feladaton is elvérzett a ChatGPT... fűtésvezérlésemet szeretném kicsit átírni, robosztussá tenni. Jók is amit írt, csak a nagy egyszerűsítésben pont a finomságok maradtak ki: kiszedte a módosító blokkjaimat, amik a külső hőmérsékletet és az előremenő hőt is figyelembe veszik a pontosabb keringetéshez. Valamint minden védelmet kivett a szabályokból.
OK, Valóban egyszerűbb így...Lényeg: ad egy használható vázat, de ha tényleg jól kell megoldani, akkor át kell nézni, kiegészíteni. Nem mondom, h annyi idő, mint 0-ról megírni. Mondjuk itt kész programot kellett volna csak kicsit formába hozni.
Jah, percekig dobálta a böngésző, h nem válaszol, várakozok? Igen... Majd kiírta, h a válasz 22 sec volt... nabaCCameg, ha több perc neki a 22 sec, akkor nagy a baj.
-
ViZion
félisten
korábban pont így jártunk, gyereknek középiskolai matekkal. Valami nekem derengett, de a képletet nem tudtam, megkérdeztük.
Leírta, levezette szépen. Majd a közepén a szorzást elkefélte...
Szerencse, hogy átnéztük.
De a programoknál is ez van, már nyomatékosan kérem, h a doksit nézze, mert az a szentírás, nem a github... 'oszt van azért, h arduino kód kerül az ESPHome vagy ESPEasy közé... -
ddekany
veterán
Ez mondjuk most nem a mostani AI technológia korlátja, hanem üzleti szívózás. A router AI valami nagyon kicsi (buta) modell lehet, különben elbuknák rajta, amit a mini választásán nyernek. Talán előfizetéssel ritkábban használja. De ez a szokásos üzleti ostobaság, hogy ezt nem kommunikálja világosan a felület, hogy minit használt, és azért.
Mellékesen, nyilván csiszolják, aztán tán rájönnek, hogy program írós kérdésnél szinte sosem szabad azt választani. Bugos programot generálni nem vicces, szóval nem ott kéne hazárdirozni.
-
judas13
veterán
Inkább csak magáról a cikkről kérdeztem:
Ami tetszik az írásban:
Érdeklődés felkeltése: jó, hogy egy ismert techoldal foglalkozik ezzel a témával — az olvasók közelébe hozza az AI-kérdéseket.
Statisztikák használata: a cikk adatokkal dolgozik, nem csak véleményekkel („X% magáncélú”, „munkahelyi arányok”). Ez hitelességet ad.
Fenntartások felvetése: nem idealizál teljesen, elismeri, hogy a tanulmány nem vizsgálta mindent (pl. megbízhatóság), ami miatt egészséges szkepticizmust tartalmaz.Ami nem tetszik/amit kritikusan látok:
Egyszerűsítések / lebutítások
A statisztikákat néha úgy prezentálják, mintha abszolút igazságok lennének, de minden adat mögött módszertan, mintavétel és korlátozások vannak — ezeket a cikk csak felszínesen említi (pl. „automatizált kategorizálás” megjegyzés). prohardver.huHiányzó mélyebb elemzés
A cikk nem mélyed el abban, hogy miért használják sokan magáncélokra (könnyű hozzáférés, kíváncsiság, „játékszerként” kipróbálás), vagy hogy ezek a használatok miben lehetnek veszélyesek (pl. téves információ, szerzői jog, manipuláció).
Továbbá nem vizsgálja, hogy egyes felhasználások – például oktatásban, kutatásban – milyen potenciális mellékhatásokkal járnak.Hangvétel és retorika
A cikk néhol hajlik arra, hogy „vigyázunk, ez veszélyes is lehet” stílusba menjen át, anélkül, hogy mindig alá tudná támasztani az állításokat (pl. az „eltompul az agy” típusú kijelentés, amit említenek). prohardver.hu
Ez nem baj, hogy figyelmeztet, de a retorika olykor hatásvadász jellegű lehet.Hiányzó alternatív nézőpontok
Nem nagyon láttam ellenvéleményeket, nuanszokat: például hogy milyen feltételekkel, hogyan lehet az AI-t biztonságosan használni, milyen etikai keretek kellenek, stb.Köszönöm a választ.
/részlet/
-
judas13
veterán
Megkérdezem majd a ChatGPT-t hogyan is használjam ezek után. Az a biztos.
Gemininél meg szerintem sokkal jobb - csak ott van képes meseköny írásmeg a rajz is sokkal hamarabb kész -, de valahogy átfogóbb itt ez az egész világ.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
Fitzgerald #47 üzenetére
-
Fitzgerald
veterán
Tegnap kértük a 7.5 éves unokahúgommal a ChatGPT-t, hogy sorolja el a 4-es szorzótáblát. Úgy kezdett, hogy 4x1 az 6. Nincs több kérdésem. Azt már meg sem említem, hogy rendszeresen más nyelven szólal meg, ha magyarul szólunk hozzá (nekem tipikusan spanyolul, húgomnak németül reagál), és ha kéred hogy váltson magyarra, akkor nyugtázza (ideális esetben magyarul, rosszabb esetben azon a nyelven, amelyen senki sem kérte hogy egyáltalán megszólaljon), majd tovább folytatja az idegen nyelven.
-
Shyciii
veterán
Talán az a baj 5-ösnél az esetedben, hogy túl kicsi modelt választ a router system.
Igen, olvastam már erről. Csak hogy mernek mesterséges intelligenciáról írni, mikor már a legelején a választáson elbukik?
Nem baj. Arra tökéletes, hogy mindenféle idióta képeket legeneráljunk tök feleslegesen. -
FLATRONW
őstag
válasz
fekete.puma #43 üzenetére
Van, de azon semmi szükségem nincs a Mint fürgeségére.
Én tökéletesen elégedett vagyok a Winnel. Nem azt mondom, hogy hibátlan, de nekem sokkal kényelmesebb. -
ddekany
veterán
Talán az a baj 5-ösnél az esetedben, hogy túl kicsi modelt választ a router system. A ChatGPT felületen (ellenben az API-val) ugyanis kérdés alapján automatikusan választ a mini és rendes modell közt. Aztán mindkettőnél, hogy thinking legyen-e. Neten ilyen tippek vannak, hogy írd bele a kérdésbe, hogy "Think hard about this.", de az tán inkább csak a thinking mód felé löki, és nem világos, hogy a választott model méret mennyire befolyásolja. A válaszolásnál látod, hogy thinking módot használt-e, de a model méretet nem jelzi ki...
-
fekete.puma
aktív tag
A kellően erős gépen nincs még egy hely az SSD-nek, hogy a Mint is azon fusson?
Mellesleg, 1 DB SSD-vel is megoldható dual boot-ban.
Ez nem a szeretetről szól, hanem ha kiismered a Linux-t idő kell neki (kevés linux, 15-20 év windows tapasztalat) akkor már nem fűgsz a windows hülyeségeitől, persze attól még időnként használhatod azt is, csak majd egyre kevésbé. -
Shyciii
veterán
Jelenleg még egy relatív egyszerű bash scriptben is gyenge a chatgpt (gemini is), de amióta 5-ös verzióra váltott, azóta kifejezetten hülye lett. Eddig ha volt kis időm teszteltem ebben, de most már időt se szánok rá, mert csak pazarlás.
-
FLATRONW
őstag
A torrent kliensben van olyan beállítás, hogy ne lépjen alvó módba, ha van letöltés vagy seed. Ez win alatt működik rendesen, nem lép alvó üzemmódba, csak a monitort kapcsolja ki a rendszerben beállított idő után.
A fórumban a jelszó kérésnél kb. addig jutottunk el, hogy a terminálban ne kérjen jelszót, ha telepítek valamit. A grafikus felületen már kért jelszót. A ChatGpt már adott lehetőséget, hogy ott sem kérjen jelszót, de az nem működött. A következő tanácsa valami polkit localauthority dolog volt, ami szintén nem volt jó. A 4. tanácsa már jó volt, polkit javascript alapokon van az újabb rendszereken.
Én azt szeretem, ha csak belépésnél kér jelszót, nem volt ezzel a biztonsági szinttel semmi gond win alatt. A fórumban még olyan válasz is jött, hogy használjak egyszerű jelszót, hogy gyorsan tudjam azt beírni. Nekem az a megoldás kevésbé biztonságosnak érződik.A böngésző meg akkor is kikapcsolt, ha teljes képernyős módban ment a videó. Itt valami video playback inhibits suspendel kapcsolatos dolog volt a megoldás.
A lényeg az, hogy most minden oké, meg vagyok elégedve a Minttel. Természetesen kellően erős gépen továbbra is Windowst használok, az nekem jobban bejön.
-
ViZion
félisten
A power management felülírását a torrent progi okozza, ott kellene beállítani, h mit ne engedjen sleep-be. Ha ott nem lehet szofisztikáltan állítani, akkor azért durva lenne a Mint-et leírni. Ehhez guglizni kell valóban, mert nem torrentezek, a programokat felületesen ismerem.
ne kérjen jelszót a frissítések és alkalmazások telepítésénél
ez a linux biztonság része. Lehetsz itt is örökké root -mintha win-en admin lennél-, és semmihez nem kell kód, jelszó, akármi. Lehetsz password nélküli user, akinek kvázi-root hatalma van, akkor sem kell. De nem ez a helyes. Ha cli-t használsz, akkor sudo su és rootként telepítesz. Ha vmi GUI csomagkezelőt, akkor ott is csak x percenként kell újra a jelszó, nem feltétlenül minden egyes proginál.ha a böngészőben nézek valamit, akkor ne menjen alvó módba a monitor:
itt két eset van: lassan olvasol (nem film vagy zene, csak mezei weboldal) és nem mozog egér, nincs input, akkor jogosan altatja, azt hiszi nem vagy ott.
Másik, h filmet nézel, zenét halgatsz... ilyenkor a böngészők jelzik az OSnek, hogy no sleep ('til Brooklyn, de az más). Ha ezt nem tette meg, akkor hmm... a böngésző settingsben kell nézni (chrome:flags, vagy ilyesmik).
Egyik sem olyan, amire gugli vagy a topik ne tudott volna válaszolni.
-
FLATRONW
őstag
Linux mintről van szó.
Olyan problémák voltak, hogy:
-torrent mellett nem kapcsolt ki a monitor (ezt ki os írja a tálcán lévő ikonon, hogy a Qbittorent megakadályozza az energiakezelést), erre kellett valami kivételt csinálni, hogy mégis kikapcsoljon.
- vagy, hogy ne kérjen jelszót a frissítések és alkalmazások telepítésénél. Itt kb. a 4. javaslat volt a helyes.
- vagy, hogyha a böngészőben nézek valamit, akkor ne menjen alvó módba a monitor. -
paatrick
őstag
válasz
arnyekxxx #34 üzenetére
Időbélyeggel linkeltem, ha indítod onnan kéne folytassa 1:22:18-tól.
"Ahhoz hogy kordában lehessen tartani téged, tehát a mesterséges intelligenciát, tehát mondjuk hogy legyen egy egyetemes normarendszered, etikai normarendszer aminek következtében soha nem fogsz tudni mondjuk az ember fölé nőni, legyen ez a magasztos cél, nem lenne-e megoldás ha az ember beprogramozná beléd a bibliai tízparancsolatot amely erkölcsi és társadalmi útmutató. Mit gondolsz erről?"
-
ddekany
veterán
Gyanítom ez elsősorban modell szintű. De amúgy van egy system message is a legeljén a beszélgetésnek (pl. [link] ), ami egy elég hosszú leírás arról, hogy hogyan kell viselkedni, meg milyen tool-ok elérhetők (pl. ChatGPT esetén a "bio" tool való arra, hogy memóriába elmentsen rólad tényeket).
-
ViZion
félisten
Linux...
ez kb. olyan, hogy azt mondod nem jó az autó. De melyik és mire nem jó?
Kezdőknek Linux Mint a javasolt. Milliónyi videó van a neten a telepítéstől a beállításokig.
De az is hihetetlen, h linux felhasználók nem tudtak segíteni... az itteni Linux topikokat próbáltad?
Az utolsó bekezdéshez: kollégám szivességből telepített egy laptopot egy másik kollégának... hát szerintem azóta többet van ott segíteni, mint otthon... És nem linux, windows. Programot letölteni, beállítani, stb... és nem 60+ éves, akinek segít. -
FLATRONW
őstag
Nekem sokat segített a friss Linux telepítés problémáinak megoldásában. Kb. kétévente teszek egy próbát a Linuxal, de mindig ott is hagyom. A Linux felhasználók sosem tudtak segíteni. Igaz a ChatGPT esetén is a harmadik-negyedik megoldás volt a helyes, na de legalább voltak ötletei. A felhasználói segítség megakadt az első ötletnél. Most úgy tűnik, hogy maradok a régi laptopom esetén Linuxon.
És más dolgokban is elég hasznos és gyors segítséget tud adni.
Természetesen mindig egy kicsit kételkedve kell hozzáállni a válaszaihoz.
Tény, hogy alapvetően ez csak egy gyors Google, de már ez is valami.
Szerintem butítani sem butít. A Google esetén is a felhasználók azon része volt problémás, aki még kérdezni, kulcsszavakat megadni sem tudtak.
Gondolom sokaknak van olyan ismerőse, aki minden hülyeségével rajtuk csüng.
És amikor megkérdezitek, hogy miért nem néz utána a Google-ön, akkor azt mondják, hogy fogalmuk sincs mit kéne kérdezni, a gondjaikat sem tudják megfogalmazni. -
ddekany
veterán
Ha mindig mondanám neki hogy csak a tényeket mondja akkor megtanulná
Nincs ilyen alapmechanizmus ezeknél, hogy használat közben megtanul valamit. Promptolás van, és erre van is beállítás a legtöbb chat-es szolgáltatásban, hogy minden beszélgetésbe láthatlan módon tegyen be egy szöveget. Illetve próbálkoznak néha azzal, hogy ezt a mezőt automatikusan is kiegészítsék beszélgetések alapján. ChatGPT-ben meg is nézheted, hogy mi került oda be ("memory"), meg szerkesztheted.
Céges szinten van ilyen szolgáltatás, hogy összeállítasz betanító anyagot, és tréningeznek neked saját egyedi modellt. De az is inkább csak fine tuning, szóval a mélyen gyökeredző viselkedést nem nagyon módosítja. Nem valószínű, hogy magánembernek ilyet felkínálnának, mert nem hatékony egyetlen felhasználó kedvéért betölteni és memóriában tartani egy egyedi modellt. Hogy a biztonsági gondokról ne is beszéljünk.
-
paatrick
őstag
válasz
arnyekxxx #18 üzenetére
Itt van pl egy: [link]
Legutóbb talán a Schrödinger macskáját kérdezte tőle egyik barátnőm miután elmondtam hogy mi az. Azt is úgy kezdte hogy "Ez egy nagyon jó kérdés schrödinger macskája egy érdekes kísérlet, nézzük meg...."
Amúgy biztos "nevelés" kérdése. Ha mindig mondanám neki hogy csak a tényeket mondja akkor megtanulná és gondolom elhagyná ezt a benyalós stílust.
-
ViZion
félisten
használjátok a Monday-t inkább. Ott nincs ilyesmi... Viszont olyan, mint Marvin és Al Bundy együtt.
Mostanában fórumokat kerestetek vele, pl. x proci x lappal, reddit, prohardver, tom's hw... mik a tapasztalatok, problémák, lett-e megoldás... ezeket linkeli szépen, meg összefoglalja.
-
-
ddekany
veterán
válasz
arnyekxxx #22 üzenetére
Pont úgy tapasztaltam, hogy kiadok egy programozási feladatot (Claude + Kilo Code-nak pl.), és én mindíg megnézem részfeladatonként, hogy mit csinált, és nem engedem vakon tovább. Nagyon gyakran be is kell szólnom, hogy erre van jobb megközelítés, az ott hibás, stb. Na, mintha csak alig várná az ürügyet, hogy végre benyomhasson egy "That's a great insight!"-ot vagy hasonlót.
Erre nevelték, na...
-
duke
aktív tag
Elképesztő mennyiségű informáciot rögzithet az emberekről a beszélgetések közben. És az emberek most is önként szolgáltatják ki magukat.
-
ddekany
veterán
Szóval mi az üzleti modell?
Kb., rádumált befektetőkkel és állami támogatással (tehát adóból...) addig kihúzni, amíg annyira intelligens lesz, hogy ők lesznek a galaxis urai. Mindent vagy semmit.
Amúgy ha nagyon bedől az egész, mert kiderül hogy elakadtak a fejlődésben (nem túl valószínű hosszabb távon szvsz), a legfelül lévők már akkor is eltettek milliárdokat, szóval akkor szomorúan legyintenek, aztán csinálják amihez következőnek kedvük van. A több meg, aki esetleg legatyásodott ezen az egészen... hmmm... bocsiiii, de hát világos volt, hogy nincs garancia...
-
Tasunkó
őstag
Az egyik oldalon ott van, hogy a nagy multinál nem tettek a gyártásba számítógépet, és mindent papíron meg szóba futkároztak átadni, mert kellett valami munkakör az irodistáknak, míg az operátort lebaszták hogy lapozgatja munka közben az okostelót. Innen jött a nyomás a digitalizációra, mert addig ment a duma hogy az emberek nem bírják megtanulni, mert a cégvezető nem bírta, meg székbe szorult hájas valagak fostak a kompjútertől.
A másik oldalon meg volt egy kollégám, aki ezt magas szintre fejlesztette, hogy messziről kiabálta hol van a polcon a szerszám, így az újak teljesen ráfüggtek, és semmit sem fejlődtek, tehát ha nem volt ott nem tudtak dolgozni, meg járulékosan amolyan Héphaisztosznak látták, jóhogynem imádkoztak hozzá. Kétségtelen hogy van ilyen, de hát az iskola is ilyen hogy mindig a tanárúr elmondja, és senki sem jön rá a dolgokra, szóval mindig így éltünk, és azok vezetnek minket akiknek soksok tanárúr elmondta és nézték tátott szájjal. -
Shing
őstag
Duzzad az egótól a komment szekció. Most meglehet mondani, hogy mindenki hülye.
-
Csandi
addikt
válasz
fekete.puma #12 üzenetére
Persze fenntartásokkal kell kezelni, de sokszor tényleg rengeteg időt spórol.
-
fekete.puma
aktív tag
Előfordul, hogy bevizionál dolgokat vagy téved, pl sima számítási feladatoknál egy adott témánál, mikor jelzem neki akkor mondja, hogy igazam van tényleg nem annyi.
Nem szabad készpénznek venni mindent amit mond, érdemes ellenőrizni.
Ettől függetlenül sok mindenben segíthet, csak helyén kell kezelni. -
Csandi
addikt
Rengeteget használom munkában, finance modellek elemeit összerakni ami hirtelen nincs meg fejből és nincs idő 30 percet eltölteni vele, hogy felelevenítsem, hogy aztán magamtól megcsináljam, vagy kutatómunkára (de tud forrást megjelelölni, ha szólsz neki, hogy tegye meg) vagy hosszú anyagok összegzésére, illetve prezikben az anyagok megfogalmazásra mondjuk a bullet pointokból amik fel lettek jegyzetelve.
Nem helyettesít semmit de kiegészítő toolként vállalati pénzügybe nagyon is jó, és mindenki akivel dolgozom akár eladói akár vevői, akár tanácsadó akár ügyfél oldalon, használja.
Illetve nyilván olyat kérdezz amihez amúgy értesz is mert akkor felül tudod bírálni. Vakon nem túl jó.
-
TomMusic
őstag
Egy ideje azon gondolkodom, hogy fogják (a többi céggel egyetemben) kitermelni azt a végtelen(!) pénzt, amit eddig beleöltek, és még ezután fognak.
Szóval mi az üzleti modell? -
A programozással kapcsolatos kérdések aránya a maga 4,2 százalékával alacsonyabb a konkurenciával összevetve.
Nem véletlen, én pl. a Claude.ai-t használom már jó ideje ilyen célra, sokkal szebb/logikusabb kódot ír. -
Cassi
őstag
Fantasztikus, hogy ezt a ki tudja hány száz milliárd dollárba kerülő, TW-okat fogyasztó ketyerét receptek keresésére és bullshit levelek megírására használják.
-
DigitXT
félisten
utána se tudsz nézni egyből hogy mi a forrás
Legjobb, amikor nincs forrás, mert az információ légből kapott: hallucináció.
Nem azt mondom, hogy értelmetlen: fordításhoz, ill. nyelvtanuláshoz jó/hasznos,
elvégre ez a "szakterülete" (LLM), de hogy általános tanácsokat adjon, az necces!Keresőnek is érdekes, mert nem eladni akar azonnal mindent, mint a Google.
Valamint a Google fordító ótvar fordításait nemhogy kijavítja, hanem még meg is
tudja magyarázni, ha kéred, hogy hogy a fenébe lehet annyira félrefordítani vmit... -
paatrick
őstag
Fú barátnőim használják, kb ennyi kapcsolatom volt, van, és lesz vele. Mikor kezdi a választ "Ez egy nagyon jó és releváns kérdés nézzük meg...." - már tudom hogy valami bullshit lesz az egész. Persze a legtöbb embernek ez a benyalós stílus kell mert ettől okosnak érzi magát hogy milyen jót kérdezett. Én a falra mászok tőle.
Pár napja az egyik híroldalon volt valami professzorral interjú annyi rémlik hogy "az ai el fogja butítani az emberek" - hát én már ezt látom sajnos. Már mindenre amin kicsit gondolkozni kéne az a válasz hogy "megkérdezzük csetit (chatgpt)"
Azt látom hogy az emberek azt nem veszik számításba hogy ezek betanított cuccok, vagy az internetről veszi az infót, tehát ha baromság van az interneten akkor a baromságot adja neki vissza, csak utána se tudsz nézni egyből hogy mi a forrás.
-
bambano
titán
"Így használod a ChatGPT-t": én nem...
-
Trailblazer
veterán
Google Gemini jobb.
-
anulu
félisten
egy gyorsabb google. se nem több, se kevesebb. csak míg a search engine-ben 1-2 dolgot ha látsz, azonnal tudod, hogy hülyeség, itt még képes is ragaszkodni hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
- NBA és kosárlabda topic
- Autós topik
- PlayStation 5
- Itt az AI videók TikTokja, az OpenAI új agymenése
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Gumi és felni topik
- Rekordérdeklődés a Xiaomi hátsó kijelzője iránt
- Milyen notebookot vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- További aktív témák...
- AMD AM4-es HP OMEN 25L GT12 alaplapok - B550 chipset
- LG 34WQ500-B - 34" IPS LED - 2560x1080 Wide FHD - 100Hz 5ms - AMD FreeSync - HDR10
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3340
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest