- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Okos Otthon kezdőknek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
flymi
addikt
válasz
MasterDeeJay #61598 üzenetére
-
válasz
jokeph #61595 üzenetére
Na akkor lehet kifullozom ha lesz rá időm, bár a sarokban van még egy C64 gyári monitorral az valahogy jobban érdekelne.
Durva de nem volt még sokáig s478-asom, leszámítva két szürke soltek lapot de azok havernál vannak. és sosem raktam össze őket konfigba. Annak is története van, szeretett volna egy különleges színű lapot és szereztem neki egyet mondtam hogy ritka vigyázon rá. Erre kitörte az AGP-t, namondom akkor kapsz egy másikat.
Ma lehet bekapcsolom mert le kell mentenem mindent róla. Tervezői gépnek használták, ezer éves Autocad ment rajta Windows XP-vel. (Ryzen 2200G, 8gb ram, 256 ssd váltja le)
Kidobni nem fogom, ha nem kell akkor felajánlom itt a topikba ingyen. -
envagyok
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #61596 üzenetére
Nekem is ugyanez volt régen, szerettem. Bár a 2.4-es P4 sajnos 2.8 felett vmiért nem ment benne, de kiszolgált pár évet egy asus gf4 ti4600 és egy asus 6800gamer edition mellett.
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
MasterDeeJay #61594 üzenetére
P4p-t ide nekem
Imádtam azt a lapot. Spistánál van. Ha járok arra, elmegyek érte. Javította
-
jokeph
nagyúr
válasz
MasterDeeJay #61594 üzenetére
Hát, ha W10 a kívánalom, akkor télleg gépcsere.
Az az alaplap viszont elég ütős darab, érdemes megtartani, mehet bele bármelyik CPU és 4*1 GB ram, akár....
-
Ismerős idehozta hozzám a gépét hogy rakjak fel win10-et meg ha lehet akkor gyorsítsak rajta. Nem kell sokat, úgy nagyjából rendben van.
Mondom oké ránézek este aztán hívom hogy mit lehet vele tenni.
Kinyitom a gépházat és háátőőőő nem is tudom hogy kezdjek hozzá.Még nem indítottam el. Valamilyen P4-es.
Asus P4P800
Valami butított Ati 9550-es
Creative Audigy SB0160 ez nem is rossz!
2gb ram...
HDD-ket sem nézem meg.
A gép meglepően tiszta pedig nem volt takarítva.
Mondom akkor ebből gépcsere lesz.
Az a furcsa hogy eddig elégedetten használták a gépet csak egy másik mellett már lassúnak tűnt. (az meg valami AM2-es athlon)
Gondolkozom hogy retrósnak megmentem, bár s478 sosem volt a kedvencem. Egy egész jó Win98/2000-es gépet ki lehetne hozni belőle.
Szóval nincs lassú gép csak más igények! -
arn
félisten
válasz
Sanchez638 #61585 üzenetére
Vigyazz ra, nagy resze megdoglott.
-
válasz
Sanchez638 #61589 üzenetére
Ha nem jön le, nem fontos erőltetni, a 9800- akra tettem sufniventit, simán rá lehet aberrálni a 7-8cm- est, ramokra is fúj. Nyilván nem szép de hasznos, az a kis ref gyári kavaró édeskevés oda.
-
válasz
Sanchez638 #61587 üzenetére
Nem biztos, 256k- val is van 133FSB- s P-III [link]. A R9700Pro jófogás, tegyél rá valami jobb hűtést.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #61586 üzenetére
Sőőőőtt, a VH6T lapban egy sima nem "S" Tualatin proci van. Ami 256kb cache-val szerelt.
Hő ez egy 133mhz Celeron..
-
Sanchez638
addikt
válasz
Sanchez638 #61585 üzenetére
Ekkora mákot... És hibátlan a kártya! Be is tesztelem.
-
Sanchez638
addikt
Üdv, egy kis segítségért jöttem. Ez 9500 vagy 9700 lesz?
"E-G012-02-3323"
-
arn
félisten
válasz
Bile Demon #61583 üzenetére
Ott linkeltem a megoldast
bekalibralja magatol, es utana jo lesz (ha bemelegszik).
-
Bile Demon
őstag
Én is vettem egy Trinitron csöves monitort.
HP P1120 (D8915)
50cm kocka. 50cm látható képátlóval.
32kg
Két DSUB bemenet.
Az OSD-je sok beállítást támogat.
121kHz sorfrekvencia.
Japán gyártmány.Alapból 30% fényerő, 100% kontraszton volt, így nézegettük.
A fényerővel nincs bajom 30%-on normális 50%-ig egyre világosabb és tovább nem is néztem.
A fekete az viszont nagyon világos, kb. középszürke, szóval a kontraszt az elég rossz így.
A képélesség, konvergencia, fókusz, geometria mind rendben van.
Ami nincs rendben az a szürke betűk és a látható kép körül is szürke a háttér.Jól emlékszem, hogy CRT-nél, úgy kell beállítani, hogy:
1. kontrasztot letekerni
2. fényerő addig feltekerni, hogy a fekete még fekete maradjon, vagy elfogadhatóan sötét szürke
3. aztán a kontrasztot addig növelni, amíg a fényerő jó lesz?Ezen a monitoron a kontraszt a fekete szintre is hat, ez normális?
-
válasz
martonkocse #61581 üzenetére
Csak türelem. A filelinket az NWDOS-ból szedheted ki. Pár eladás után a Caldera ingyenessé tette. Le is lehet tölteni: [link]
Töltsd le a DODL701.EXE-t. Abban lesznek a floppy imagek. Nem tudom megmondani fejből melyikben van, de az egyik image-ből csomagold ki a filelink.exe-t. Ha elindítod a dsoboxban, akkor első lépésben a sebességet és portot kell beállítani. Ezután már az is tud klónozni. Klónozáshoz 9600 fölé ne menj sebességben. Kicsit bénácska, de olyan gépen is ment ahol az NC nem.
-
martonkocse
csendes tag
Bootstrapnél legalább 30 percet vártam, de csak loading bootstrap, és ennyi.
A filelink-et sehol sem találom...
Azthiszem ennek a laptopnak ennyi :/ -
Akkor a 286- osomban jó kártya van
, biztos nem vagyok benne, de ebből szerintem rejtőzik másik gépben is, mint sokszor említettem, nagyobb részük nem lett blogolva, pontosan nem is emlékszem milyen típusszámúak a bennük levő SB- k. Emiatt is jó egy blog, mindíg kapásból látom online is, mindegyik tartalmát.
-
envagyok
veterán
válasz
cskamacska #61576 üzenetére
Sok mindentől függnek az árak.
Van akinek nem ér semmit, van akinek a gyűjtemény féltett kincse.
Van aki tudja mit árul, van aki nem.
Most mesélte egy alsó vezető ismerős az audinál, hogy ő meg a szintén ott dolgozó HR-es csaja most "csak" ami emelést kaptak idén, az 300 nettó fölött van, jelenleg nettó 1.8M Ft a havi betevő kettejüknek
De az ALDi-s eladók is egész országban (nem a kezdő 4-6 órások, hanem a pár éve ott lévő teljes 8 órások is) nettó 300 felett visznek haza.Én pl a gyűjteményem számomra nem fontos elemeit eladva, annak árát számomra fontosabb zsákmányok beszerzésére fordítom. És az ominózus SB 2 PRO-t ha eladnám 1000Ft-ért (megjegyzem, annyiért vasként is leadhatom), abból mit veszek más hasonló ritkaságot?
Ma vettem a boltban kevéske virslit, felvágottat, pár akciós babkonzervet, konyhai törlőpapírt, pár napra elég pékárut 10e felett volt a fizetendő, beszart a kocsiban a jobb első központizár, 40e ft a csere és nincs bontott, mert típushiba (12 éves kocsiról beszélünk), a másik kocsit eladtuk (Suzuki swift, múltkor csak a gyertyacsere volt 45K), keresgélünk valami 7-8 évest alsó-középkategóriás kombit .. 3 milla. Havi 120-150 elmegy csak kajára úgy, hogy igazi akcióhős vagyok, és nem nagyevő. Ott tartunk, hogy a 90-es években a sokkal használhatóbb, tartósabb 12-15 éves autókat szinte ingyen adták, most meg 1 millió alatt nem találni normálisat.
Változik a világ -
arn
félisten
válasz
DarthSun #61577 üzenetére
a 94es gepemben sbprot hasznalok, a 97esben awe64goldot.
a 95os gepbe awe32ot szannek opl3al.sb16bol csak erdekessegnek tartottam meg a ct1740et es a ct2290et, amik szerintem a legjobbak. tobbszor nekifutottam mar, hogy inkabb ezeket hasznalom, de mindig megfeneklett a dolog vhol. a pas16 is jobban hasznalhato kartya, kevesebb nyuggel, es kompatibilisebb, jobban szol.
-
válasz
cskamacska #61576 üzenetére
Én is arn- től tudtam meg hogy jó az SB Pro, szintije jobb, meg kompatibilisebb. Lehetne olyan 10 db kb, de a számtech bolt kidobós dobozába otthagytam anno, nem érdekelt, mondtam az még nem az igazi Blaster. Elvittem mindíg az SB16,32/Awe/Live...meg ilyeneket. Mondjuk 20k- s ár valszeg csak az Általad említett effektusok miatt lehet, annyit nem ér, de lehet hogy aki millát keres, annak tökmindegy, bár közöttük meg talán ritkább a retros vagy gyűjtő.
-
cskamacska
addikt
válasz
Hosssszu #61571 üzenetére
Pedig csak félig off sajnos.
#61208-ban említette envagyok hogy úgy nem nehéz 20k-ért kitartani az originál SB Pro árát, ha minden elérhető péknél végre újra 3,60 a kenyér, csak már euróban.. És hát az a nagy helyzet, hogy az elvándorlás és ingatlan boom után _nem_ lett általános a fellendülés, hanem eszetlen nagy bérfeszültség keletkezett, az ország egyik fele zsebből meg tudja venni a másikat.
Ugyanígy ez a retró piacon is jól követhető. Sokan már természetesnek veszik az eBay árakat, ezért drágán adnak el(legalábbis adnának, egyre több az "elszállt" árú, kutyát nem érdeklő hirdetés.. pont mint eBay-en), és vigyorgó arccal rabolnak le "olcsó" ajánlatokat. Mások még normál áron próbálják eladni a cuccukat a "normál" fizetések és régi árak mentén, majd szájtátva konstatálják, ha egy Vaterás aukción morcosan a cucc eddigi értékének kétszeresét verik be hogy végre ők legyenek a nyertesek, de a másik licitje igazából három-ötszöröséig is kitartana, mert Amszterdamban meg az az átlagos.
-
envagyok
veterán
Öcsém most ment el mozdonyvezető tanfolyamra, nemrég végzett. Először lehülyéztem, mert értelmes gyerek, érettségi, és autovillamossági+sima autószerelő. Aztán már most nyálazzák körbe a maszek vasúttársaságok netto 700-as ajánlatokkal. Rendőrök durván keveset keresnek, nem véletlenül kapták itt lébénynél az egész bagázst, itt nettó 150-ből már elég nehéz megélni főleg ha gyerekek is vannak.
-
arn
félisten
hu ez kemeny melo
-
hege8888
aktív tag
válasz
envagyok #61556 üzenetére
BV, a valagunk is átvilágítják, mielőtt lemegyek a "munkaterületre"
Csak eddig jó (elviselhető) volt, mert mentem egy-két-három kört, munkadaRAB kirak-berak, lecsekkol/leordít. (izé.., megkér, mert uniósak vagyunk.)
Ha jól beosztottam az időm, mellette elolvashattam, megnézhettem, amire itthon már nincs időm/energiám.
Persze vannak bolond napok is,hogy nap végére 25000-et mutat a Miband2, de ki lehetett bírni. -
válasz
akos86 #61557 üzenetére
Hello !
Milyen tápokkal próbáltad, újabbakkal ? Még az Asus P2B- vel volt olyan effektusom, hogy egy viszonylag modernebb Giga táppal nem indult. Vegyes tünetek, /táp indult, lap nem/táp indult, lapon csak a procventi pörgött/táp sem indult/táp nem indult, védelem kattant/táp beindult egy pillanatra, villanyóra kismegszakítót leverte. Ekkor elkönyveltem hogy itt valami megpusztult. Később jöttek retro ATX tápok, gondoltam mielőtt megy E-hulladékba, legyen mégegy próba. Elsőre indult szépen (ramokat mondjuk vadászni kellett, hogy meglegyen az 512Mb max Win98- hoz - válogatós, nem stabil, a BX ready ramokból is csak némelyik típust kedveli). Össze is raktam a konfigot, teljesen stabil lett, de sok másik mellett még bloggolásra vár. A táp pontos típusa a fotón nem látszik, de lényeg hogy valami régebbivel próbálkozz az LX- es lapodhoz.Vagy esetleg másik ram, bár nem ok ram esetén asszem elindulni látszik a lap, csak nem ad képet.
-
akos86
aktív tag
Sziasztok!
Tegnapi szerzeményem egy slot 1-es Abit AB-LX-6 os alaplap melyet nagyon rég óta vadásztam, sajnos meg se nyekken olyan mintha nem kapna feszültséget a tápból, több táppal is próbáltam eredménytelenül, mennyire macerás ennek a javítása?
-
hege8888
aktív tag
válasz
MasterDeeJay #61554 üzenetére
Már jártam én is úgy, hogy cikinek éreztem a kuka melletti lerakott "kincset" babrálni, mert sok a járókelő, esetleg ismerős... majd visszafelé, ha alkonyodik.. persze már nem volt ott..
Off: elvették a munkahelyen a netet kifelé..
még ritkábban leszek, de azért olvasgatok.
Siti, szép az a nagy házas cucc.
-
Ma volt a kuka mellett egy gép.
Átlag codegen gépház és táp.
Noname alaplap, talán valami oem brand lehetett.
Spire hűtő.
Pinnacle tv tuner, valamilyen modem.
Ati Rage 128 pro (tudom tudom meg kellett volna menteni, de mire elvégeztem a teendőimet már nem volt ott a gép)
256+512mb ram
20gb-os laposmaxtor
Igazából nekem már nem volt hova rakni a gépet, épp költözésen vagyok túl és totál káosz minden szóval csak a procit szedtem ki belőle. Egy szál bicskával, és le is sarkaztam.
AMD Athlon XP 2000+ , Ez talán Thoroughbred B lehet. -
Akkor jó helyre került. Ennek örülök.
Én meg most adtam le rendelést egy nagy doboznyi TTL IC-re. Ahogy nézem ki is fosztottam a boltot, jó sok tételre azt írja, hogy nincs raktáron annyi amennyit rendeltem. Mindegy is, ráér addig amíg készülök a kiállításra. 3 gépet már átnéztem a tavalyiakból.
-
válasz
frescho #61547 üzenetére
rá se ismerni.
ott sántít a dolog, hogy a kis floppy behalt (már a második hibás van benne A: drive error press F1 üzenettel megy tovább) az Epson nagy floppy meg nem ír, nem olvas, bár ezt még nem is pucoltam ki. Az 54x CD-ROM meg nagyon kilóg a képből, majd keresek egy lassabb működőt vagy lefestem az 5-t. Rádugtam a hangkártyára, ne szóljon meg érte senki
A VGA pedig ki se látszik, mert félmagas, csak ennek nem vibrál a képe, mint az egy mérettel nagyobb párja, pedig direkt igyekeztem mindenből teljes magasságút beszerezni. -
válasz
martonkocse #61545 üzenetére
Az nem baj. Mennyit vártál a bootstrap-nél? Nekem percekig "nem csinált semmit" aztán végzett. UGyanezt megpróbálhatod a filelink-kel. Az nekem stabilabbnak bizonyult lassú gépnél.
DarthSun: Legalább 10x leírtam már itt a topicban, hogy lehet klónozni. Ezek szerint fölöslegesen
-
Már sokszor másoltam NC- vel soros/párhuzamoson, de azt nem is tudtam hogy az átklónozásra is lehetőség van
, én mindíg valahogy rájuttattam a célgépre, floppyn vagy felmásoltam előzőleg ha másik gépen volt a vinyó, hogy ha leveszem, lehetőség legyen a linkelésre. Csak hát sajna a fenti esetben nem műkszik a floppy drive...
-
válasz
martonkocse #61543 üzenetére
dosboxoban azt hiszem konfigurálni is kell a serial portot, mert amúgy nem megy reflexből.
[link]
és akkor ha dosbox már rendesen használja a soros portot, akkor még mindig ott a win, aki meg máshogy. (nálam sehogy, mert nincs a gépen soros port) -
válasz
martonkocse #61540 üzenetére
Ez volt az első kérdés: van a gépen mode.com?
Keresd meg azt a könyvtárat ahol van és ott add ki az utasítást. A következő utasítás ha nem listázza, akkor nem jó helyen jársz:
dir mode.com
Első körben a DOS könyvtárban próbálnám.
-
arn
félisten
Azt csinalom, hogy mindegyik gepet rakotom erre a trinitronra. A 486on tul vagyok... azt kell hogy mondjam, a szinek es a kontraszt nagyon szepek, de ez nem dosra termett. Azt hittem ezzel a 2000es 19es monitorral sikerul beloni az arany kozeputat, de kb ugyanaz a helyzet, mint a pcvel, nem lehet lefedni egy nagyobb idoszakot vele.
Be is kell melegednie, amugy a hatter tul vilagos - lehet ez a resze nem szazas a monitornak (lassabban futi fel), mert kell vagy 10 perc mire igazan szep kepe lesz (mongy a menu szerint fel ora), de ez vhol crts sajatossag.
A modvaltasok ezen sem tul furgek, es nem is sikerul gyakran belonie jol a kepet, utana kell allitgatni. Ami erdekes, hogy ezt auto is megcsinalja, de bele kell maszni a menukbe. De ez a kisebbik gond.
A nagyobbik, hogy nem ugy nagyit, mint a tft, hogy felnagyitja a pixeleket, kozte szepen kitoltve a reszeket, hanem szethuzza azt - ez a trinitron maszkjaval kombinalva rondan csikos text/vga modot eredmenyez. Ha osszenyomom a kepet, 14-15 colra, akkor elvezhetobb a dolog. A legsarkosabb a 80x25os textmodnal nagyobb szoveges felbontasok. Ott igy nez ki, mint regen a demokban levo fake mod, amitol guvad az ember szeme rendesen.
Osszessegen azt kell mondanom, hogy nem igazan jobb dosra, mint a dell 2007fp... tobbet vartam, sot a pixelalapu dos es helyfoglalas miatt jobban is tetszik a modernebb kijelzo. Ide vmi 15-17es shadow mask crt kellene, de azt meg a kesobbi dolgokhoz nem tudnam rendesen hasznalni - a tft jobb alternativa, ha nincs tobb kijelzore lehetoseg.
-
válasz
martonkocse #61538 üzenetére
simán mode.com -ot beírva mit ír ki? Fényképezd le mind a kettőt, mert így ködszurkálás.
-
válasz
martonkocse #61536 üzenetére
fényképezd le amit a laptopba gépelsz be
-
martonkocse
csendes tag
Beírtam, ez sem segített, illetve ahogy az előbb leírtam, ha telibe dos-ról megy, akkor se jó.
A laptop a mode parancsra azt mondja, hogy érvénytelen. -
válasz
martonkocse #61525 üzenetére
A link a hozzászólásban a megfelelő config sort linkeli, ezt kell a dobox configjába beírni, ha még nem lenne benne.:
[serial]
serial1=directserial realport:com1Ezután ha az NC-t elindítod a dosboxban, akkor a com1-et választva (serial1) a com1-en fog kommunikálni a gép.
-
r0b3r
senior tag
válasz
quailstorm #61532 üzenetére
Kár... akkor inkább kipróbálom mielőtt bármit is cserélgetek.
Köszi!
-
quailstorm
félisten
Nem, nem jó, azok túl buták szoktak lenni, nem tudnak pixel 1:1-hez mappingot csak skálázni (és azt se aránytartóan).
Úgy meg vagy 1280x1024, vagy torz.Legjobban akkor jársz, ha kicsit jobb szoftverű modernebb monitort használsz, ami tud aránytartó skálázást és 1:1 pixel helyességet.
De nekem van itthon 1024x768-as IBM LCD-m is, bár most már nem sok szükség van rá lassan. -
martonkocse
csendes tag
Valamit csinál, de ez semmi kb...
Ugyan úgy kidobta hibaüzenetet, de ha a tty-s-et is beirtam, akkor ramentem a masteren, hogy ok, a laptopon meg, hogy újra próbálja, elindult a "loading bootstrap", de összesen ennyi, vártam fél órát, még most is csak ennyit csinált... -
martonkocse
csendes tag
Most próbáltam úgy hogy rendes gépen fut a freedos pendriveról, mindent úgycsinálok ahogy kell, a klónozás első sorát ha beírtam azt írja, hogy érvénytelen parancs vagy fájlnév...rossz a kábel? Azt írták, hogy link kábel.
-
r0b3r
senior tag
20"-os Samsung volt az első...újonnan vettem, az nálam nagy szó...ritka esetek egyike.
Sokáig nem is bírta, pár év után egyik nap már nem kapcsolt be. Talán táp... azóta is megvan, valahol porosodik.
Aztán volt egy Acer...vakvágány, szörnyű képe volt.
Végül vettem használtan egy 22"-os EIZO-t, már nagyon sok éve azt nyúzom. Már nem is vennék mást. Vagy egy 27-es Dell-t ami itt van a munkahelyen, vagy egy a mostaninál nagyobb EIZO-t.Egyébként jól gondolom, hogy DOS-os retró gépekhez jobb lenne egy 17"-os 5:4-es képarányú Dell monitor? Szüleimnél van egy olyan és lehet, hogy elcserélem velük a 19"-os 16:9-es Samsungomra.
-
r0b3r
senior tag
Most, hogy mutatod már emlékszem rá, de tényleg jó régen volt CRT-m...szinte már el is felejtettem milyen a képe.
13-14"-os no name VGA monitorom volt az első, még a 90-es évek elején, közepén, szép sárga üveg szűrővel.Utána talán két 17-es, az egyik egy olcsó Gaba.
Végül egy Beline 10 80 80-nal zártam a CRT korszakot. Azt nagyon szerettem, szép képe volt.Bekapcsolás után jött egy nagy "Dong!!!" és onnantól 160W-al szívta a villanyórát.
Csak hálópartira nem szerettem cipelni a 36kg-jával.
-
arn
félisten
válasz
Ganz-[HUN] #61522 üzenetére
jah vegulis ez a kerdes roviden
[link]
-
arn
félisten
válasz
jokeph #61520 üzenetére
Marmint ugy erted meg nem volt rajta...
bar ez lehet epp a trinitronok sajatossaga, es vmi hasonlo meretu shadow mask monitor jobb lenne erre a celra. Utana kell meg olvasnom, de a vogonson kimondottan a 14-15os monitorokat szeretik dos alatt.
Lcdn ezt siman lehetne emulalni a capturekartyaval.
-
jokeph
nagyúr
Jajj, pixelháborúúúú.
Ez nekem kimaradt, az első PII-es PC-hez LG Studioworks 520-as monitor volt, azon nem volt "sorok közti belátás" már.
2004-ben meg vettem egy Samsung Syncmaster 965MB-t, mai napig is jó kis monitor (kár hogy csak 17"-os), 1024*768-on 100 HZ, 1280*1024-en 85 HZ.
-
arn
félisten
Shadow mask
-
arn
félisten
15 evig bamultam ilyen kijelzoket, de ez a resze teljesen kiesett. Mongy valszeg azert, mert a jobb crtken mar nem lattam se vga modot, se text modot, a korabban meg nagyobb volt a pixelmeret, ill kisebb a kijelzo.
Jo hogy nem vettem meg nagyobb crtt (probaltam vmi meret-minoseg kompromisszumot kotni), mert eloszor jojoztak a szemeim a tft interpolalt kepe utan. Ezt a reszet szokni kell, vagy venni vmi kesoi 15os shadowmask 0.28as monitort.
A kijelzoimre nem is emlekszem pontosan, 93ban vmi szokasos interlaced vgam volt - ami ugy gyujtotte es sugarozta a port, hogy a monitorvedorol szep retegben lehetett mindig a fekete reteget lehuzni. Aztan vmi hasznalt 15os nec, es mintha errol mar 21 trinitronra valtottam volna. De lehet volt meg vmi koztes, mert 2000 elejen a 15os kijelzo mar minden volt, csak eloremutato nem (meg egy 17es remlik - de azt atmenetileg hasznaltam talan a tft elott). 2005tol meg tftket hasznalok. Az a 15os nec dosra epp jo lehetett.
-
válasz
martonkocse #61514 üzenetére
Igen. A héten a soros kábeles másolás volt az egyik téma. Még a configot is belinkeltem.
-
martonkocse
csendes tag
Ha soros porton küldök régi gépre fájlokat, a küldő gépen működne, ha dosboxból menne, nem korétan dos-ból?
-
arn
félisten
wow... ezt nem is tudtam
[link]
meg nullara tekerve a fenyerot is tul vilagos volt. a masik, hogyha kicsit feljebb tekertem, zoldes a hatter. a feheregyensuly szep volt a vilagos kepeken, de a sotetebb tonusokat ez elhuzta zoldes arnyalatba. ez a csodapont siman bekalibralta tok szepre az egeszet
lehet nem kellett volna megvenni a capture kartya elott.
ez nem egy topmonitor (es 2000es), de valoban van vmi a crt kepeben, ami hianyzik az lcdnel. ami mar zavaro szamomra, az a scanline - fura hogy a sorok koze latok.
-
envagyok
veterán
Én annyit azért szoktam tenni, hogy ha szép a belső, és ablakos a ház, akkor fehér vagy távirányítható színű led szalagot dugok el úgy, hogy direktben lehetőség szerint ne világítson,de megvilágítsa a tartalmat.
1-2USD az ára alin.
Fényképezni is jobb, mert nincs tükröződés, és szerintem szép is. -
arn
félisten
szep lett... meg jo pelda, hogy nem kellenek a csiricsare alkatreszek, es ledek, hogy jol nezzen ki.
-
r0b3r
senior tag
-
válasz
envagyok #61504 üzenetére
Jól megy, a nature tesztet szoktam mostanában figyelni. Nemrég linkeltem össze az AMD konfigjaimat. Az AM2 A64X2+8600GTS kevesebbet hoz (bár végülis a 2001 egy szálat használ), ugyanez PhenomIIX2- vel már magasabb mint a fentebbi konfigod, de a Nature tesztben még mindíg kevesebbet hoz (a Nature állítólag inkább videokártya függő), a következő szint (ami nekem van), a GTX285, szintén a kétmagos Phenommal, már elhúz alaposan a Nature- ben is, de az már más ligában játszik.
-
envagyok
veterán
válasz
Sanchez638 #61502 üzenetére
-
cbmfan
senior tag
aki megmondja, hogy ez mi akar lenni az kap egy piros pontot. nekünk nem sikerült rájönni még arra sem, hogy hol van a tápcsatlakozó
-
Sanchez638
addikt
válasz
envagyok #61495 üzenetére
TermalTake keretet nézz. Vizesről vagy hűtésről. Azok szórítanak és szinte mindenhova jó a régi platformoknál. Akár még 462 féle vizes lyukakhoz is jó. Nekem pont ezért van elrakva egy szett belöle.
Ilyen a keret:
(#61493) envagyok Geil-nek vannak fehér DDR1 memóriái. Bár nem tudom mennyire ritka. Apple cuccokba tervezett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7 9700T - 35W TDP - Eladó!
- Intel Core i7 10700 - 4.9 GHz - 8mag/16szál - Eladó!
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core I9 14900K - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / 32GB DDR4 / RTX 3060Ti 8GB / 500GB SSD
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Gombászkönyvek egyben
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest