Hirdetés

2024. június 7., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 07:01:58

LOGOUT.hu

AMD FX processzorok topikja
- AM3+ tokozás
- Nyolc, hat, vagy négy mag
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes modellek

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#69808) leviske válasza Hencso (#69803) üzenetére


leviske
veterán

Értem, hogy itt nem jellemző szokás, de az overlocker.net-en relatíve gyakran össze lehet vele futni. Oliverda útmutatójában (bár az még a Phenom I-II sorozathoz íródott) meg az szerepel, hogy a CPU/NB fesz emelése kisebb fogyasztástöbbletet -> hőmérséklet emelkedést eredményez.

Azt pl nehezen nyelem le, hogy még egy FX8300 is ennyivel jobb lenne, mint az én kockám. Ráadásul egy nem-istenített lapban. Beállításokban a különbség meg annyi, hogy nekem 1,18V-on megy a CPUNB, neki meg 1,35V-on. Bár igaz, hogy ettől függetlenül strike105x is hűtésproblémával küzd(ött), mert a Noctua NH-D15 se hűti le a procit. :DDD

Mindenesetre élesben ezt az elméletemet valószínűleg a hónap első felében nem tudom tesztelni. Pláne, hogy most lett csak tényleg stabil 4,2GHz-en a magas hőmérséklet ellenére. (Eddig azt hittem szoftveres gond miatt akad meg néha az Overwatch, de végül kiderült, hogy kellett még egy lépcső fesz. Vicces, hogy érzékenyebb a játék, mint az IBT. :DDD )

Ezt amúgy ne okoskodásnak vedd, köszönöm a tanácsot. Valószínűleg úgyis fogok Január/Február során pár új ventit rendelni, akkor valószínűleg rendelek egy normális pasztát. Bár, ha vacak volna a paszta vagy maga a pasztázás, akkor szerintem másképp viselkedne a rendszer. (Am most az egyik tesztben megtaláltam a nevét: CM IC Value V1, tudom, hogy nem bika, de alternatíva a több nap géphasználat kiesés, vagy valami márkátlan zacskós vacak vásárlása lett volna. Ez valamivel talán jobb.)

(#69804) ViZion: CPU-NB :K

Útvonal

Fórumok  »  Processzorok, tuning  »  AMD FX (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.